събота, 13 февруари 2010 г.

Шефката на сайта afera.bg Веселина Томова - ЩЕ МЕ АРЕСТУВАТ КАТО АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!



Шефката на скандалния сайт Афера. БГ - Веселина Томова е една от най – близките приятели и сътрудници на флагмънът на свободното слава “Папарак” За нашата редакция е гордост, да си партнира с подобни хора като нея. Не един път нейни сътрудници, приятели или тя лично е давала информация за наши разследвания. Поводът да направим интерю с нея е заплахата за нейното арестуване което излезе преди малко повече от седмица. Като лоялен партньор “Папарак” застава зад своята колежка и приятелка и и дава рамо да осветли схемата.
Веселан Томова е родена във Варна. Завършва българска филология във Великотърновския университет. Започва да се занимава с журналистика през 1990 г. Участва в създаването на в. “Демократ”, който излиза два месеца преди в. “Демокрация”. Работи в седмичника “Север-изток”, в телевизия “МСАТ”, във варненското приложение на “24 часа”, във в. “Черно море” и др., докато стане създател и главен редактор на Афера.бг




- Здрасти Веси, в медията на която си главен редактор излезе информация че предстои твоят арест. Разкажи ни за това.

- Нека не търсим сензанция в тези информации. Източници на
Afera.bg от доста време насам ни предупреждават, че засегнатите от журналистическите ни разследвания определени висши прокурори и ченгета във Варна умуват непрекъснато как да сложат прът в колелото на сайта. Обмисяни са няколко варианта, включително и остър – с ареста ми, но това е толкова е смешно и абсурдно, че с подобен акт само биха си отрязали главите из дъно. Аз не съм престъпник и просто си върша работата да им вадя кирливите ризи на показ. Това, че afera.bg разполага със записи, уличаващи връзки и действия на тези лица с мафиоти и начина им на разследване, не означава, че това е класифицирана информация, както си мислят „ювелирните” ченгета. Освен това, тези записи за достояние на ДАНС, както и на ВКП. А на всичкото отгоре има куп народ, който може да потвърди типично мафиотския начин, по който се води „мега” дознанието във Варна. Избирателно, поръчково, в полза на истинския бос на мафията, който десет години вече хрантути полицаи и магистрати.

- Има една стар въпрос че щом един обикновен журналист, може да достигне до някои истини и разкрития, какво правят службите на които им се плаща за това? Какъв е твоят отговор на този въпрос?


- Журналистите, особено разследващите разполагат с много ценна информация, тъй като имат разнообразни източници, до които понякога не могат да припарят и спецслужбите. Затова във всяка нормална държавата разследващите журналисти и службите работят в една посока и много често го правят в екип. В България обаче нещата стоят по различен начин. Ако журналистът се довери на спецслужбите, те в повечето случаи искат единствено да се доберат до източниците и информацията на журналиста и после го хвърлят на кучетата. Специално за Варна знам със сигурност, че ДАНС имат всичко онова, което им е достатъчно за да смажат цялата тая потресаваща вакханалия. Защо не го правят, питайте тях. Дежурното им оправдание е, че няма прокурор, който да застане зад акцията им. Това обаче е нон-сенс, защото ако няма прокурор да разбие една селска корумпирана дружинка от магистрати и ченгета, която си разиграва коня във Варна, то тогава къде остава ролята на ДАНС – да гони корупцията по висшите етажи на МВР и правосъдната система?! В същото време си давам сметка, че ДАНС нямат нужните правомощия по закон, които биха им отвързали ръцете за да действат така, както искат. Но е абсурдно да можеш да арестуваш Галевите само защото някой бил набил някого, а да не можеш да заковеш при брилянтни доказателства прокурори и ченгета, които работят директно за определен кръг от мяфията и то години наред!

= Кой от всичките ти „герои” се чувства най – застрашен от теб и словото ти?

- Със сигурност застрашени се чувстват прокурори начело със Стефка Якимова и шефът на на варненската вътрешна дирекция Митко Димитров. Те дори не ме извикаха на разпит през всичките тези десет месаца, през които се води „мега” дознанието. Те знаят, че аз знам прекалено много. Те знаят, че не страдам от страхове и никой не може да ме уговори да си затварям устата. Страх ги е, защото знаят какво са вършили, с кого са го вършили, къде са правили сделките, къде са пили уиски със син етикет и са пушили дебели пури, благодарение на спонсорството на мутри. Аз обаче имам твърде дълъг стаж в разследващата журналистика и знам, че може и да е много мъчително и трудно, но винаги истината излиза на яве. Рано или късно, тези хора ще трябва да обяснят лицемерната си „битка с организираната престъпност”.

- Какво правиш за да запазиш сигурността си?

- Нищо. В контактите си с бандитите, които са задължителни за един разследващ журналист, съм научила, че нацелят ли те, няма спасение. Дори ако имаш армия от охрана. Гледам да съм по-внимателна. Разговорям обаче по телефона напоително, защото знам, че е под контрол и искрено се забавлявам как от месеци наред корифеят на милиционерската мисъл – шефът на полицията на Варна все още не може да разбере кои са най-точните ми източници.Най-страшното е, че в България, ако нещо се случи на някой журналист, той винаги идва като поръчка от среди на ченгета и магистрати!

- Няма как пак да не те попитам за Веселин Данов. На няколко пъти се разнесоха слухове че има опасност за животът му в затвора. Говореше се че е болен и че умира. “Папарак” беше един от първите които осветли здравословното му състояние. Разясни ни обстоятелствата около него.

- Никой не е застрашавал живота на Данов в ареста като се изключи, че здравословно той наистина никак не е добре. Прави ви чест че следите този проблем. Дознанието приключи и скандала около него тепърва предстои в съда. Абсолютна гавра на прокурорите по него бе сключване на споразумения със седем от обвинените – всички хора на истинския бос на мафията Веско Жеков. Пет от тях са вече със УСЛОВНИ присъди, предложени от „мега” прокурорката Стефка Якимова! Няма по-голям позор за българската прокуратура от това, че наркобосът Веско Жеков, който десет години вътри дрога и проституция е с уговорена 2,8 години УСЛОВНА присъда, без дори да е обвинен като организатор на престъпна група. Въпреки че по делото има данни за поръчкови убийства и канал за оръжие. Прокуратурата просто спаси донорите си от мафията и ги остави на свобода. Някои от тях, с намерени килограми хероин в домовете им. Делото предстои да влезе в съда. На този етап най-вероятно ще бъде спряно заради излизането на Данови заради парламентарните избори. Много хора останаха учудени от позицията ми, че кандидатрането на Данови за парламента е грешка. Да, аз смятам, че това е грешка, но тъй като Данов лежи вече десет месеца с ужасно здравословно състояние без да му позволят да се лекува, това сигурно е добър вариант за него поне да стабилизира състоянието си. Данов умира, а иска да стане депутат – не се връзва...

- Разчиташ ли на свотите колеги или на колегиални мадии в подкрепа на каузатата ти или при евентуалното ти арестуване?

- Аз не вярвам на журналистическата солидарност. Защото знам колко тя е лицемерна и фалшива. Разследващата журналистика е самотно занимание и обикновено гилдията ни се събужда едва когато пребият някого сама за да напише поредната декларация. В ежедневието обаче няма никаква солидарност, нито съпричастност към това, което прави колегата ти. Не го казвам с лошо чувство, това просто е реалността. Моята защита е истината, информацията и свободата на словото. Това, разбира се, звучи ужасно наивно, но ние журналистите понякога сме като децата – твърде много вярваме, че можем да разбием системата с главата си.

- Какво стана с книгата ти? Разкажи ни малко повече за нея!

- Пиша я усилено и до края на лятото трябва да е готова. В началото смятах тя да бъде по художествена, но сега вече знам, че не е дошло време още за „високо художествено майсторство”. В нея всичко, което ще напиша ще бъде изнесено с имена и факти. Ще разкажа за срещите си с Илия Павлов, Жоро Илиев, Димитър Иванов, ще разкрия и корупционните схеми, които се вихрят от деветнадесет години и в тях няма политически цвят. И на-важното – читателите ще останат потресени от абсурда кой всъщност е мутра и мафиот – бандитите или онези, които са призвани да гонят бандитите.

- Името ти вече е емблема в българската скандална и разследваща журналистика. Мислила ли си за развитие? Разширяване на дейността на афера или печатни издания. Въобще как върви развитието ти?

- Аз винаги съм се занимавала с разследваща журналистика. Популярността ми обаче дойде покрай сайта afera.bg Аз живея във Варна, а „маститата и правилна” журналистика в столицата изобщо не обръща внимание на това, което се случва с медиите и журналистите в останалите градове. Точно там обаче се прави истинската журналистика. Правила съм вестници, работила съм в електронни медии. Това са вечни битки за отстояване на позиция и прокарване на материали, особено ако насреща си имаш чорбаджия, на който никога не може да се угоди на интереса. Ако е рекъл Господ нещата ще се развиват около afera.bg, ако не – здраве да е. Мисля обаче, че у нас няма гражданско общество, което да е готово да брани свободата на словото. Защото свободата на словото не е да пишеш коментари анонимно в Интернет, а да застанеш с името си и позицията и да се опълчищ срещу цялата мръсна система.

- Колко струва смелостта?

- Зависи. Знам за много случаи в журналистиката, когато „храбростта” струва много пари. Тя обаче винаги лъсва като менте – смелост, защото поръчката никога не може да не остане скрита за умното читателско ухо или око. В моя случай – аз съм волна птичка божия, която се спасява сама с мизерни реклами, които да осигурят смешни хонорари на сътрудниците ми и моята заплата. Ако бях продала през годините смелостта си, със сигурност днес щях да съм по върховете на „правилната” журналистика и щях да имам шофьор и да се чудя на кои острови да отида на почивка. Нямам кола, живея в наследствен апартамент, живея като всички останали българи, които псуват сметките за ток, и се оправят някак си. Никога не съм мислила, че ако смелостта се продава. Всъщност това е нещото, което не може да се търгува. Или го имаш, или го нямаш. Храбростта е състояние на духа.

-
Едно интервю на
Деси Монева
“ъндърграунд-медия”
desimoneva@mail.bg

УДАРЕН ОТКТОПОД В МИТНИЦИТЕ!



Има договор между агенция "Митници" и застрахователна компания "Лев Инс", но дори нямам спомен от коя дата е този договор.
Това заяви директорът на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов по БНР, цитиран от БГНЕС. По думите му договорът е за ремонт на някакви автомобили. "Лев Инс", свързана с Алексей Петров и с други от задържаните при операция "Октопод", е разследвана и от Националната агенция по приходите."Поемам ангажимента това да се провери веднага, както и да се разкрие кои служители на митниците са били съмнително близки с Алексей Петров", каза още Танов.Той допълни, че е учуден от поведението на бившия министър Румен Петков по операция "Октопод". "Така и не стана ясно с какво е била полезна срещата му с братя Галеви, след която се разбра, че е осветен агентът Алексей Петров", посочи Танов. Според него за всички е ясно, че по времето, когато директор на ДАНС е бил Петко Сертов, всъщност службата е ръководена от Петров като негов съветник. Той е бил осветен като агент, за да може да бъде легитимиран в службите, убеден е ген. Танов. Папките, които са открити в офисите на Алексей Петров, показват едва ли не паралелно МВР. Информацията в тях е префасонирана, копирана и дано не съм лош пророк, че различни справки ще се размахват и ще се дискредитират хора, подчерта Ваньо Танов. Генералът се съмнява, че тези документи може да дискредитират по някакъв начин премиера Бойко Борисов.Политически чадър над Алексей Петров преди две години е изпращал в кошчето всички разработки срещу него, допълни Танов. Още тогава при явяването си пред парламентарната вътрешна комисия, Танов е дал факти, че Петров е свързан с организираната престъпност. Отнася се за негова фирма, която извършва рекет, изнудване, събиране на дължими вземания и това ясно и категорично съм го казвал във вътрешната комисия и има достатъчно факти по този случай, посочи той, цитиран от БНР.От своя страна бившият главен секретар на МВР при управлението на ОДС Николай Радулов разказа по БНР, че още през 1997 година на ведомството е било известно, че Алексей Петров се е занимавал с рекет и силово застраховане, а после е заплашвал журналисти.

петък, 12 февруари 2010 г.

ТОПЛАТА ВРЪЗКА АЛЕКСЕЙ - СЕРГЕЙ!



Бившият премиер отрече някога да се е виждал с Петров на четири очи. Бившият премиер Сергей Станишев се е срещал два пъти с Алексей Петров по времето, когато е бил министър-председател. Това признава самият експремиер в интервю за Дарик радио. Единият от двата разговора бил във връзка с твърденията, че Петров има намерение да влиза в политиката. „Никога не съм се месил във вътрешните механизми на ДАНС, но е абсурдна, според мен, тезата, че господин Алексей Петров едва ли не е ръководил ДАНС. И още едно нещо трябва да се знае, тъй като се появиха и не малко лъжи вече. В това число госпожа Дончева заяви, че едва ли не Алексей Петров е влизал в кабинета на министър-председателя, когато си поиска”, коментира Станишев. “Ясно искам да кажа, това в проверяемо, защото всеки, който влиза в Министерски съвет се записва, няма нищо такова. Това е лъжа. Алексей Петров е бил в кабинета на министър-председателя по мое време два пъти. Веднъж, когато бях поканил още в началото на мандата една широка група експерти в областта на национална сигурност и той беше поканен, тогава за първи път го видях. За втори път го извиках малко преди избори, когато му казах в присъствието на господин Сертов, че упорито се говори за негово навлизане в политиката и му казах, че това е неприемливо за един служител, макар и на ниско ниво в Държавната агенция. Трябва да направи своя избор”, отсече Станишев. Станишев заявява още, че никога не е разговарял с Алексей Петров на четири очи. “Никога не съм разговарял с господин Алексей Петров нито на четири очи, нито съм бил съдружник с него, за разлика от други български политици и държавници и това трябва много ясно да се каже, и да се знае от българското общество, защото се получава едва ли не, че Алексей Петров е на БСП дето се вика, което е абсурдна теза", казва още той.

Алексей Птеров - МВР МЕ РЕКЕТИРА!




Личното отношение към Трактора движело действията на министър Цветан Цветанов, каза пред журналисти арестантът Алексей Петров на влизане в съда. Той и другите шестима задържани по операция "Октопод" бяха доведени в съдебна зала, където от 14 ч. трябва да се гледа искането на прокуратурата за постоянното им оставане в ареста. На влизане Алексей Петров каза още, че става въпрос за политическа атака. На въпрос каква е връзката му с „Октопод", той отговори: "Само г-н Цветанов с политическите си репресии има нещо общо. Това според мен е чист политически рекет." Той допълни че никога не е бил свързан с "октоподите" и "наглите". И че не би могъл да бъде свързан, защото 20 години е работил за държавата.

четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Бомба! АКЦИЯ ОКТОПОД НЕ СЪЩЕСТВУВА! АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е ЖЕРТВА! РАЗЧИСТВАТ СЕ СМЕТКИ!

Алексей Петров е свързан с финансиране на СДС, още от 1994 година. И има връзки не само с Атанасов, а и с Надежда Михайлова и Емо Йорданов, на които също има оказвани лични и всякакви услуги. А господин Костов, който днес е много възмутен как така можело Алексей Петров да е в ДАНС, беше човекът който можеше да каже „да” и „не” поради каква причина не е казал „не” при една безупречна в кавички подземна биография на Алексей Петров при неговото назначаване като офицер?
Татяна Дончева, бивш депутат от БСП, в предаването „12 плюс 3” на БНР:
Водещ: Кои са пипалата на октопода? Отговор на този въпрос ще търсим с госпожа Татяна Дончева, бивш депутат от БСП. Ще припомня, че в предишното НС госпожа Дончева беше заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. И в това си качество наблюдаваше както работата на МВР, така и работата на ДАНС. Добър ден, госпожо Дончева.
Татяна Дончева: Добър ден.
Водещ: Към днешна дата имате ли отговор на въпроса, имате ли обяснение как така лоялният гражданин Алексей Петров, който до преди няколко месеца заемаше един от най-високите постове в ДАНС, и който беше смятан за един от стълбовете на националната ни сигурност, както припомни главният прокурор Борис Велчев днес, участва в акции срещу организираната престъпност, днес е обвинен в целия спектър от престъпления. Сигурна съм, че сега много хора са объркани и се питат: „Кой всъщност е Алексей Петров? Какво става в държавата ни?
Татяна Дончева: По-вероятно е не да се питат кой е Алексей Петров, а да се чувстват объркани и да се чудят какво става в държавата ни. Отначалото на анонса започнахте с пипалата на октопода. Прави впечатлението, че от вчера сутринта най-големите гастрольори по медиите са хората, които са били най-близко до Алексей Петров и имат пряко отношение на създаването на неговия обществен статус. Атанас Атанасов, бившият директор на ННС, който го е назначил за офицер, по времето по което е бил директор на службата за сигурност. Няма защо Наско Атанасов да препраща към 1985 година, когато Алексей Петров е бил старшинка, барета в Шесто управление, защото след това е имало 1990 година, когато Алексей Петров е напуснал тази система и е започнал да се препитава с друга дейност.
Водещ: Да, но вчера господин Атанас Атанасов не ни даде конкретен отговор.
Татяна Дончева: Назначаването на този човек там при положение, че той имаше вече богата биография в подземния свят и беше от най-известените й фигури, стана по времето, когато Иван Костов плътно ръководеше службите за сигурност. Алексей Петров е свързан с финансиране на СДС, още от 1994 година. И има връзки не само с Атанасов, а и с Надежда Михайлова и Емо Йорданов, на които също има оказвани лични и всякакви услуги. А господин Костов, който днес е много възмутен как така можело Алексей Петров да е в ДАНС, беше човекът който можеше да каже „да” и „не” поради каква причина не е казал „не” при една безупречна в кавички подземна биография на Алексей Петров при неговото назначаване като офицер? След смяната на караула в службите за сигурност има един период, когато започва разбор на секретните щатове и тогава се поставя въпросът: „Като какъв Алексей Петров може да ангажира службата за сигурност и да получава пари затова?”. Човеците, които са спрели отстраняването му от този статут са Бойко Борисов, тогавашен главен секретар и Никола Филчев, тогавашен главен прокурор. И ако някой от десните среди се изкарва един голям борец, това може да бъде само Едвин Сугарев. Едвин Сугарев може да е всякакъв човек, но Едвин Сугарев е последователен борец срещу тази група – Филчев, Филко Славов, Алексей Петров и т.н. Румен Петков просто извадете стенограмите на предишната вътрешна комисия, за да видите разкази на Ваньо Танов и на други длъжностни лица, не само по случката с Галеви. Там има прелюбопитни неща. Да видите от устата на един директор на национална служба, от когото се иска доклади и в момента, в който ги депозира се прекъсват всички телефони. А подслушвани се оказват Алексей Петров и познатите му. Така че като какъв Румен Петков днес се явява съдник и на какво? Знаете ли защо е оправдан по въпроса за оцветяването на Алексей Петров? Той една седмица, ако си спомняте, преди време разказваше за доблестния офицер. Или може би националното радио няма архивни записи от онова време да видите Румен Петков какъв нарича Алексей Петров и да му ги пуснете в ефир.
Водещ: Да, помним, имаме архив.
Татяна Дончева: По това време Румен Петков е оправдан, знаете ли защо? Защото според българският съд да издадеш агент е престъпление, но да издадеш офицер под прикритие не е, понеже го нямало в списъка. Това са фактите. Алексей Петров по времето на Сергей Станишев имаше достъп до кабинета на министър-председателя. Говоря ви преди да стане съветник в ДАНС, преди въобще да бъде известно, че е имал статут на офицер под прикритие. Имаше достъп до кабинета на министър-председателя Станишев, какъвто нямаха депутатите на Коалиция за България. Питате ли се защо при целият натиск на чуждите посолства, който се разпростря върху реномето на агенцията, върху реномето на Сергей Станишев /.../, върху реномето на Петко Сертов като директор на агенцията. Те не спряха назначаването. Какви бяха тези причини, зависимости и други фактори, които причиниха всичко това и за какво говорим за пипалата на октопода? Като какъв Алексей Петров е доцент по корпоративна сигурност в УНСС?
Водещ: Ние имаме уговорка малко по-късно с професор Борислав Борисов и ще го питаме и как е попаднал в УНСС. Татяна Дончева: Не, не това са фактите. Това са пипалата на октопода. Това създава статуса на един човек. Защо ви говоря това? Защото от шест месеца медиите на Ирена Кръстева и Дилян Пеевски разпространяват как Алексей Петров стоял зад моя проект и разпространяват това дори преди да съм споменала, че ще има проект. Още от лятото започнаха да твърдят, че социалдемократическа партия, зад която Алексей Петров стои. Като какъв ми го приписват на мен Алексей Петров? Ако проследите кой го е правил доцент, ще стигнете до „Дондуков-1”. Ако проследите кой го е правил съветник на председателя на ДАНС, ще стигнете до „Дондуков-2”, в сегашните му обитатели, предишните му обитатели. Ако проследите кой го е правил офицер, ще стигнете до сградата на „Черни връх”. Откъде накъде този човек се приписва на мен. И аз тук искам да използвам ефира на Националното радио, за да дам една идея на Съюза на българските издатели, които много са се завайкали за чистотата на българските медии и се чудят какво да правят след като Кръстева и Пеевски притежават, неофициално, повече от половината разпространителска мрежа. Уважаеми дами и господа, от Съюза на издателите, най-големите български главни редактори, вземете малко билбордове в София и по магистралите и на билбордовете сложете лицата и телата на Делян Пеевски и Ирена Кръстева. Защото те биха говорили повече, отколкото всякакви други писания по вестниците, на които хората вече не вярват.
Водещ: Нека да се върнем госпожо Дончева, към операцията „Октопод”. Може ли да се каже, че тя е опит сега да се бръкне в раната?
Татяна Дончева: Това, което можете да кажете е, че едни мутри се бият с други мутри. И се бият по начина, по който се бият мутри - в „Дискрийм”, в кафенето не знам си кое си, в ресторанта „Богат, беден” и във всичко, което нашата мутренска история познава. Независимо, че едните владеят държавата, а другите са ужким извън нея. Това е игра без правила. Тази игра просто може да погребе държавата. Тези хора просто имат сметки за разчистване и всички, които са свързани с тях участват в това. В тази работа без правила сигурно ще има достатъчно жертви и аз няма да ставам днес съдник. Използвам днес ефира на Националното радио само, за да предупредя нацията – това ще се случи, тук има воля само и единствено за разчистване на сметки. Но каквито са едните, такива са и другите.
Водещ: Секунда само...
Татяна Дончева: Друг е въпросът обаче, че зад всяка една мутра въпросът стои по следния начин – след като за един може нацията да разчисти пътят до върха, би трябвало тя да позволи това за всеки друг.
Водещ: Преди време казахте, че миналото на Бойко Борисов и връзките му в това минало ще му създадат проблеми...
Татяна Дончева: Разбира се.
Водещ: ... които в един момент може да се окажат неудържими. Какво точно имахте предвид тогава?
Татяна Дончева: Това, което имах предвид го обяснявах миналата седмица за вестник „Гласове” в едно интервю. Миналото на Бойко Борисов е като миналото на Алексей Петров и като миналото на една група други хора, независимо кой се намира на коя позиция в държавата, кой се счита за експерт по сигурност, за длъжностно лице оторизирано с най-високи държавни функции и кой се счита за извън борда, това е тяхното общо минало. В това минало те имат поведение, отношения, случки, трупове, включително. Едната част от познатите им, на тези двамата души, са мъртви по времето, което Бойко Борисов беше главен секретар. Това минало за една част от ъндърграунда предполага мъст. За друга част от ъндърграунда, който вече е аранжиран някъде по етажите на властта, предполага възможност миналото да се заличи и да се разчистят сметки като се използва държавата. Но тъй като тези хора не са специалисти и часовникари, те и тук от името на държавата го правят не по закони и правила, а по начина, по който са си свикнали – с пищова, с част от стол, биейки се с друг, който взел крак от маса. Така че ние като нация се докарахме до това, сега ще трябва да го и изтърпим. Но усилията, които трябва да направим по посоката на превръщането на държавата в нормално място, което се управлява от нормални хора, което се управлява по нормални правила на цивилизования свят, което е място удобно за живеене, е наша задача оттук нататък. Само, че вече се намираме на /.../, който не можем да прескочим, независимо кой имал добри намерения, кой нямал добри намерения. И затова, когато се приписват всякакви видове връзки, проекти и прочие измислици от цялата ченгесарска група и някои смята, че по този начин брани партията, политическата система, някой политически фактор, който му е симпатичен, трябва да се наясно какво следва от това. От това следва пълна дискредитация на всички, пълна мазанка и както виждате от два дни медийното пространство е заето от най-причастните към досегашният публичен статут на Алексей Петров, които разнасят кал по всички посоки. Какво смятат, че чистят себе си ли по този начин?
Водещ: Госпожо Дончева, ако събраните доказателства издържат в съда, както ни уверява и премиера, че това ще се случи, че доказателствата са годни, и че ще издържат в съда, кой трябва да поеме отговорността за това, че престъпна група е работила в продължение на десет години в пълен комфорт?
Татяна Дончева: Аз ви казах кои са пипалата. А във връзка с доказателствата, ще ви разкажа една случка. 1992 година, когато правителството на Филип Димитров вече беше управлявало няколко месеца, д-р Тренчев им беше станал омразен. И тогава ръководството на прокуратурата и съда, в лицето на тогавашните му глави Татарчев, Григоров и други приближени, да не споменавам всички имена, бяха възложили на един колега прокурор да арестува Тренчев до края на деня и да му подготви обвинение и му бяха дали две-три папки. Пънал се, пънал се колегата цял ден, обаче от тази работа не може да сглоби дело, което може да издържи съд. Защото тогава в прокуратурата работеха нормални и грамотни хора. Отива и докладва: „Не мога да обоснова престъпление”, на което стоящите срещу него началници му казват: „Може ли от цял Наказателен кодекс, от 400 текста, ти да няма за какво да осъдиш Тренчев?”. Когато видях, че Алексей Петров има три-четири реда изредени престъпни деяния, които горе-долу покриват една трета от Наказателния кодекс, се сетих за този случай.
Водещ: А какво ще се случи...
Татяна Дончева: А, хванете едно нещо и го докажете.
Водещ: Ние сме журналисти и не можем да го докажем това.
Татяна Дончева: Не, не, не вие. Ония, които са се заели с тази работа. Защото аз съм отдавна в тази правна гилдия. И знам много добре кога се правят демонстрации и кога не се правят демонстрации, а просто хората си работят по закон и прибират всеки, който трябва и си го осъждат като стой та гледай и никой не казва „Му”. Аз не случайно ви казах за мутрите. Защото мисля, че когато мутрите бият мутри, те много не придирят да се преследват за нещо, което действително са направили. Те си знаят, че са направили много работи и че за каквото и да ги хванеш, все ще им е малко. Поради което смятат, че е позволено да се монтират процеси, да се фабрикуват доказателства и да се правят всякакви неща и че всичко това е позволено.
Водещ: Госпожо Дончева, можете ли да се ангажирате с прогноза, ако Алексей Петров излезе от ареста и проговори?
Татяна Дончева: Мога да се ангажирам...Водещ: Ще припомня, че преди време той се закани да назове сценаристите, актьорите, режисьорите, целия сценарий, конкретните имена.
Татяна Дончева: Мога да се ангажирам само със следното. Не може един старшина от Пазарджишкото милиционерско училище да бъде наричан „политически инженер”. Защото той просто е старшина от Милиционерското училище в Пазарджик, независимо по какъв начин някой му е дал и висше образование от някой ПУЦ, за да направи доцент. Той просто е старшина от Пазарджик. И той нито може да прави политически проект, нито да прави идея за национална сигурност, нито нещо друго. Той може да е бясно амбициозен и нашето общество благодарение на недъзите си да го е допуснало да го яхне. Но това е съвсем друг въпрос. Това е също като специалиста по дължината на маркуча на пожарната, който можем да качим където си искаме. Само че той като отиде при Вселенския патриарх и става провал. Дори с начина, по който сяда на креслото. Само че това трябва някой като нация да ни затваря очите. Още една две-години, докато ни падне абажурът на главата. Тази работа, която е, е мутри срещу мутри за сметки, които имат да уреждат. Те няма да станат нито сега...
Водещ: Това е изводът, който прави...
Татяна Дончева: ... нито ще се приключи в съдебна зала. Той ще се приключи, както го приключват мутри. Защото те така го и водят.
БНР

ЯВЛЕНИЕТО АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!



АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ КАЗА...
· Ние с Бойко Борисов сме били неведнъж опоненти - в спорта например.
· Неведнъж в трудни моменти сме си помагали.
· Аз на него повече, той на мен – по-малко...
· Сега той е премиер, но и аз съм минал през житейска и професионална школа, която ми позволява да му опонирам на ниво.
· Бойко, първо свали лихвите!
· Не може в България да има 10,5% лихва по кредитите, при условие че нормата на печалбата е 7-8 на сто.
· В момента, в който свалиш лихвите, икономиката на България ще се раздвижи.
· Това е първото, което трябва да направиш за доброто на страната ни. Другото е после.
· Има време да се правиш на полицай.
· Да хващаш крадците от старата власт...
· Бойко, чуй ме – въпреки че си подадох оставката от ДАНС и доброволно излязох от агенцията.
Освен бивш командос, аз съм доктор по икономика все пак...

В България често има голяма разлика между това, което се говори и онова, което е всъщност. Тази работа се отнася до нещата, но и до хората,които волю – неволю стават обществено обсъждани фигури. Сред най-често споменаваните имена през последните дни е Алексей Петров.Точно когато медиите го нарекоха „най-силният човек в държавата”, той предпочете да подаде оставка и да напусне доброволно ДАНС.
Роден е на 23 април 1962 г.
Той е живото доказателство, че 40-годишнината е преломен момент в живота.
Заради
НЕУСПЕШЕН ОПИТ ЗА УБИЙСТВО СРЕЩУ НЕГО,
името му стана известно на широката публика. Вниманието й е привлечено най-много от факта, че тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов, който тогава медийно се изхвърля, че за броени дни да разкрие поръчителя и извършителите, фигурира като име във фирмените регистри редом до Петров. Дружеството им „Будоинвест” има за трети член Румен Николов-Пашата. То датира от времето допреди десет години.Постепенно публиката научи, че атентатът преди седем години е втори срещу Петров след подобен от 1999 г., който обаче впоследствие се смята за случайност и ненасочен към него. Покрай случая от 2002 г., който МВР и до днес не е разкрило –
ТОГАВА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ БЕШЕ РАНЕН В ГЪРДИТЕ И ВКРАКА –
станаха известни и други обстоятелства около него.
До голямата промяна, също като Бойко Борисов, и Петров е служител на репресивния апарат на държавата, наричан за благозвучие “органи на МВР”. Но за разлика от Борисов, Алексей е член на елитното звено за борба с тероризма. До 2000 г. е съучредител и член на борда на застрахователна компания „Аполо и Болкан”, а също и на ЗК „Спартак” и „Средец М”, а по-късно и ЗД „Левски Спартак”. Той е в основата на организации с идеална цел, които обединяват бивши служители на българските служби и спортисти (Съюз на баретите, Българска национална федерация карате и Гражданска самозащита).
БИЛ Е ТРЕНЬОР НА
БЪЛГАРСКИЯ
НАЦИОНАЛЕН
ОТБОР ПО
КАРАТЕ,
като именно покрай този спорт се е запознал и с друг негов практикант – споменавания вече Бойко Борисов. Петров е член на консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива и в това свое качество дори е бил член на надзорния съвет Националния осигурителен институт.
Развива и академична кариера по проблемите на сигурността, при това в най-добрия в момента университет в страната - УНСС.
Преподаватели там са били експремиерите Иван Костов и Ренета Инджова, бившият финансов министър Пламен Орешарски, бившето вице Румен Гечев и други видни български икономисти. Според различни фирмени справки, името на Алексей Петров фигурира в бордове на „Лев интеркорпорация”, „Квон България”, „Спартак-холдинг”, „Булпетролиум”. Публикация на американското списание „Конгрешънъл куотърли” подхвърли, че Алексей Петров се намирал в
ОСТЪР
КОНФЛИКТ С
БОЙКО
БОРИСОВ И
НЕГОВОТО
ОБКРЪЖЕНИЕ –
каквото и да означава това.
Тази теза очевидно намира потвърждение в думите на генерал Ваньо Танов, който не просто е близък до Борисов.
Той пусна на заседание на парламентарната комисия по сигурността тиражираната от агенция Фокус информация: "Бившият служител на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Алексей Петров е организирал и присъствал на срещата на министър Румен Петков с бизнесмените от Дупница Пламен Галев и Асен Христов, известни като братя Галеви”. Тази информация доведе впоследствие до оставката на Петков и изявлението му, че Алексей Петров бил СЕКРЕТЕН
СЪТРУДНИК
на Държавната агенция национална сигурност – ДАНС, което пък стана
ПОВОД ЗА
РАЗСЛЕДВАНЕ
на видния политик.
Случилото се около мистериозната личност на офицера под прикритие от ДАНС Алексей Петров нагледно доказва, че държава, която се управлява чрез механизмите на конспиративната игра, има да пати. Само в този смисъл можем да разглеждаме последвалите "осветяването" му скандали, довели до падането на един вътрешен министър и до поредица от нелицеприятни разкрития, засягащи нетолкова "подземието", колкото политическия елит у нас. Първи пострада един от основните стожери на държавата, какъвто според нашенските правила се явява не някой друг, а вътрешният министър.
Бившият шеф на МВР Румен Петков се спря пред Темида с обвинение, че е "осветил" голямата държавна тайна "Алексей Петров".
Това стана след изслушването на бившия шеф на антимафиотите Ваньо Танов в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност, където трябваше да стане ясно срещал ли се е Петков със дупнишките бизнесмени Галев и Христов.
Макар че отрече такива връзки,
РУМЕН
ПЕТКОВ БЕШЕ
ПРИНУДЕН
ДА СИ ПОДАДЕ
ОСТАНКАТА,
главният прокурор му поиска депутатския имунитет, а няколко месеца по-късно беше подведен и под наказателна отговорност.
За престъплението му законът предвиждаше до две години затвор, пробация или глоба, ако е с чисто съдебно минало.
Шефът на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов внесе в края на октомври предложение съдът да освободи от наказателна отговорност Петков и да го накаже административно с глоба от 500 до 5000 лева. Самият офицер под прикритие Петров, влязъл не по своя воля в светлината на прожекторите, пък вече не може да направи и крачка, без да го сподири окото на камерата. Съветникът на Петко Сертов беше подложен на прецизен публичен обстрел. В края на октомври стана ясно, че в парламентарната Комисия за борба с корупцията е
ПОЛУЧЕН
СИГНАЛ
от лицето Петър Петров, в който то
АЛАРМИРА ЗА
СЪМНИТЕЛНОТО
БЛАГОСЪСТОЯНИЕ НА
БИВШАТА
БАРЕТА
АЛЕКСЕЙ
ПЕТРОВ
Комисията поиска данни за имуществото му от Националната агенция по приходите и от Сметната палата. Още тогава независимият депутат Елеонора Николова коментира, че изобщо не било ясно кога Петров е бил под прикритие и кога е имал ДОХОДОНОСЕН
БИЗНЕС,
ОТ КОЙТО Е
НАТРУПАЛ НАД
3 МИЛИОНА ЛЕВА
ЧИСТА ПАРА Всъщност по-точният въпрос е дали този доходоносен бизнес е бил прикритието на някогашния служител на НСС, а доскоро и на ДАНС, и как бизнесът му е легитимирал агента пред обектите, които той е разработвал. Много по-важно е да се отговори на въпроса като какъв се е изявявал Алексей Петров в годините, когато името му се спрягаше около поредица инциденти със или без негово участие, но така или иначе - свързвани с него.
Агент под прикритие, изградил структура, която всъщност върши мръсната работа на МВР?
Например в престрелката пред кафене "Виро клуб" на "Петте кюшета" в столицата на 6 юли 1996 година. Тогава бившите барети Иво Емилов Русинов, охранител в "Аполо", и Кольо Маринов Колев-Бореца надупчиха с куршуми Веско Въртийски-Патичето, а Ларсен Луканов почина от рана в корема.
Патичето беше известен в подземните среди като човек за "мокри" поръчки, извършил серия въоръжени грабежи с отвличания.
След стрелбата тогавашният член на УС на Съюза на бившите барети (СББ) Алексей Петров заяви, че някогашните му колеги са се появили в кафенето съвсем случайно и цялата патаклама също е станала случайно.През миналата 2008 година, през ноември,
НЕЧИЙ
КУРШУМ
УЦЕЛИ
екскомандоса Георги Благов-Плувката, дясна ръка на Румен Николов-Пашата.
Плувката също беше член на СББ и акционер в новопоявилата се тогава застрахователна компания "Спартак".
Председател на съвета на директорите й беше Николай Въжаров, а изпълнителен директор Андриан Чаворски. Сред идейните "бащи" на компанията, която трябваше да отвоюва територия от съществуващите вече застрахователни дружества на силовите групировки ВИС и СИК, бяха Пашата и... Алексей Петров.Самият Петров беше ранен в крака от куршум през март 1999 г. при странен инцидент в ресторант "Перла" в Драгалевци.
Тогава официално бе съобщено, че стрелбата е станала случайно, а Петров е бил ранен от рикуширал куршум.
Странното е, че на една маса са били Петров, шефът на охранителната фирма "Алфа секюрити груп" Томо Борисов, небезизвестният Кирил Киров-Киро Японеца и един бодигард на Петров.
Според лансираната тогава информация
КИРО
ЯПОНЕЦА
СЛАГАЛ
ПЪЛНИТЕЛ В
ПИСТОЛЕТА СИ И
НЕВОЛНО
НАТИСНАЛ
СПУСЪКА
Още по онова време за Японеца се говореше, че се занимава с трафик и разпространение на дрога.
Дали бившата барета тогава е изпълнявал секретна задача като агент на Национална служба сигурност? Никой не казва...С името на доскорошния съветник в ДАНС бе свързан още един инцидент от 14 август 2002 г., който вдигна на крака ръководството на МВР, главния прокурор Никола Филчев и де що има отговорни хора в държавата.
В този ден пред басейна "Спартак" Петров бе пресрещнат със залп от куршуми от двама неизвестни стрелци и бе тежко ранен в гърдите и в крака.
Един от охраната му, Румен Пешев, пък получи рана в ръката.
Нападателите така и не бяха открити, макар че по-късно цял отряд бивши барети начело с Николай Добрев-Бай Добри бяха задържани по подозрение за участие в покушението срещу Петров.
Посоченият за физически извършител на атентата екскомандос Кирил Цинцаров и другите - бай Добри, Огнян Митков-Акулата и Димитър Димитров-Пелтека бяха наречени тогава
"ФАБРИКА ЗА
УБИЙСТВА" Всъщност още тогава цъфна странният ореол около противоречивата личност на Алексей Петров. Създадоха го двамата му охранители, които се оказаха... действащи служители от СОБТ. По този повод МВР официално съобщи, че двете барети са били там съвсем случайно, не са охранявали Петров, но са действали... професионално!
"Случайно попадналите" командоси - освен това и национални състезатели по карате от клуб "Левски" - бяха наградени от главния секретар на МВР тогава Бойко Борисов със служебна благодарност за огъня, с който отговориха на неизвестните душмани на Петров.
А защо Петров влезе в амплоато на мишена, май само той и отсрещната страна си знаят.
Но в никакъв случай МВР.
Или ако и там знаят, значи не е добре истината да излиза на бял свят.Може би последното потвърждение за играта, водена от бившата барета със съмнителни връзки, бизнесмен и мишена, бе историята около осуетеното
БЯГСТВО НА
МЕЖДУНАРОДНИЯ
МАФИОТ
СРЕТЕН
ЙОСИЧ ОТ
БОЛНИЦАТА НА
СОФИЙСКИЯ
ЦЕНТРАЛЕН
ЗАТВОР НА
4 ЮЛИ 2002 Г.
Ролята на Петров в този случай като оперативен служител на МВР останала скрита за обществеността, обяснява както провала на замисленото бягство, така и несъстоятелността на нароилите се хипотези кой и как го е организирал. Любителят на конспиративните теории Едвин Сугарев тогава лансира версия-бомба - че за организацията на бягството на Йосич главният прокурор Никола Филчев, приятелят му Алексей Петров и бившият шеф на СОБТ Филко Славов са разделили 3 млн. долара. Навярно поетът е бил наполовина прав - организацията е била направена така, че опитът да не сполучи, а хората у нас, свързани с мафиота Йосич, да се разкрият.
Отделно внимание заслужава, разбира се, въпросът кой и как е "усвоил" парите, отделени от престъпната групировка на Йоца Амстердама за освобождаването му...
По повод на слуховете за тези пари Върховната касационна прокуратура оповести, че е знаела за плана за бягство на Йосич още от 4 юли десетина дни след като сръбският мафиот бе задържан в столицата.Факт е, че Йосич се озова в лечебницата на зандана не без помощта на ръководен служител от СЦЗ, чиято съпруга също работеше в заведението.
А оттам, според повечето хипотези, е щял да бъде изведен и пуснат на свобода.
Това така и не стана, може би защото Петров като офицер под прикритие е довел ситуацията до друг развой. Колкото до хората от подземието, свързани с Йосич, почти единодушно коментаторите на случилото се посочиха като основна фигура Милчо Бонев-Бай Миле и някои спортни деятели около два столични футболни клуба, ползващи по това време услугите на сръбски треньори.
Невъзможно е да се разбере какъв пръст в историята има
БАЙ
МИЛЕ,
от когото по онова време
ТРЕПЕРЕХА
ВСИЧКИ
видни бандити у нас.
На 30 юли 2004 г. той бе
ЗАСТРЕЛЯН
КАТО
КУЧЕ
в ресторант зад стадион "Славия". На 16 август 2002 г., конвоиран от тежковъоръжени барети, Сретен Йосич бе изведен от затвора и екстрадиран за Холандия.
Два дни преди това да стане, Алексей Петров беше прострелян пред комплекс "Спартак".
А основната заслуга за залавянето и предаването на сърбина си приписа главният секретар на МВР Бойко Борисов, който по-късно дори пусна контролирана информация, че е станал мишена на Йосич.Днес Сретен Йосич е в затвора. Но преди да влезе там,
ЙОСИЧ ЗАЯВИ, ЧЕ
ИСКА И МОЖЕ
ДА ПЛАТИ
ЦЕЛИЯ
ВЪНШЕН
ДЪЛГ НА
БЪЛГАРИЯ
Бившият професионал №1 на МВР е жив и здрав, даже стана и премиер.
А бившата барета Алексей Петров декларира, че може да стане един от най-сериозните опоненти на Борисов в България.
Вместо да се „пенсионира”, да си гледа спокойствието и да се наслаждава на амплоато си на доста заможен бизнесмен.
АЛЕКСЕЙ
ПЕТРОВ
ЗА СЕБЕ СИ...
Ето какво казва пред медиите Алексей Петров за бизнеса си, малко след като на 14 август 2002 г. бе прострелян пред комплекс "Спартак" през 2002 г.:"В 40-годишния си живот успях да се образовам – започнах от 15-годишен в полицейското училище в Пазарджик.
После завърших Висшия икономически институт.
От 1999 г. съм докторант в катедра "Интелектуална собственост".
Служих в СОБТ до 1992 година. Напуснах по своя воля.
Междувременно бях съдружник в над 50 фирми.
С повечето от тях се гордея.
Започнах частния си бизнес от сауната на комплекса "Спартак".
Взех я под аренда.
Аз и една чистачка я чистехме, сам сковах ламперията.
По покана на "Левски" създадох същевременно и клуб по карате, който неизменно от 10 години е републикански шампион...
А в "Спартак" (застрахователната компания - бел. ред.) винаги са работели почтени и кадърни хора.
С част от тях преди 12 години създадохме Съюза на бившите барети.
Целта беше да си помагаме и да предпазим нашего брата в онези сложни времена от изкушенията да мине от другата страна.
Оттогава до днес тези хора създадоха хиляди работни места в търговията, производството и финансовата област...
Аз преди четири години станах изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива.
Член съм на надзорния съвет на НОИ.
В управителния съвет на "Левски" съм и лично подпомагам няколко спорта.
И съм консултант в няколко фирми - някои с национално значение, от които получавам повече от прилични доходи...".
Това е било през 2002-ра година.
Днес е 2009-та.
Алексей Петров вече е на 47 г.
С титла „доктор по икономика”.
И вероятно, е натрупал доста по-сериозно богатство от онези 3 милиона, които е притежавал преди няколко години...

Днес, след оставката като агент, основната работа на Алексей Петров е да
ПЛАШИ ДО СМЪРТ хора като Делян Пеевски.
В средите, близки до Пеевски се говори, че той умирал от страх от Алексей Петров.
Никой обаче не подозирал какво точно знае бившият съветник на ДАНС за синът на Ирена Кръстева, че го карал да се буди потен от сън...

СОФИЯ
Медиен дайджест вестник “ПАПАРАК”

сряда, 10 февруари 2010 г.

Бомба! ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!



Арестуваният вчера бивш служител на ДАНС Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения, съобщиха от прокуратурата.
Алексей Петров, който е бивш съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов и известен като "бивша барета", беше задържан по време на специализираната операция "Октопод", започнала в нощта срещу сряда.Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет, предаде БТА.14 души са задържани в хода на специализираната полицейска операция "Октопод", която се проведе в столицата. Освен Алексей Петров и Антон Петров задържани бяха братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Марчело Джотолов, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева. На останалите арестувани се съобщават само инициалите. Те са в арестите с 24-часова мярка по Закона за МВР. Последен се предаде Антон Петров по прякор Хамстера. Около 18 ч. Хамстера се е предал в Софийска градска прокуратура и е отведен в ареста на Националната следствена служба. Там са и още седем задържани, съобщиха от МВР. Операцията с кодовото име „Октопод” е планирана през последните две седмици. Разработката обаче е започнала преди около два месеца, твърдят от прокуратурата и МВР. До разкритията за престъпната група се стига след анализ на редица разследвания, потънали в прах през годините. „Групата е изключително добре е изградена, като една стройна, йерархична организация, която повече от 10 години е успяла да извършва престъпления”, каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него „Октопод”-ът е бил много добре организиран, навлязъл дълбоко в държавата. „На достатъчно добро ниво, за да говорим за операция "Октопод" и да я свързваме с това, което всеки един буди като асоциация”, каза Цветанов. Той отхвърли обвиненията, отправени от опозицията, че днешната акция е политическа с думите: „Всеки има право на мнение. МВР спазва законите". Според него акцията не е негова лична вендета срещу Алексей Петров. „Нямам нищо лично. Изпълнявам професионалните си задължения и няма от какво да се притеснявам", заяви той. Според сайта BNews неслучайно арестът на Алексей Петров става след знаковото посещение в Англия на премиера Бойко Борисов и министър Цветан Цветанов и след срещите с британските служби за сигурност. Агенцията на Николай Бареков твърди, че въпросът за оттеглянето на Петров от ДАНС и неговото разследване за търговия с влияние е бил поставян пред Борисов още преди изборите от страна на американските специални служби чрез посолството на САЩ у нас. Преди време пък сегашният зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков обяви, че група на Алексей Петров се е занимавала с рекет на бизнесмени и политици включително и чрез подаване на омаскаряваща за тях информация в западните посолства.Според неофициална информация Антон Петров – Хамстера и Алексей Петров – Трактора са бизнес съдружнци от три-четири години, предаде БНТ. Хамстера има и неформални делови отношения с Йордан и Пламен Стоянови – Дамбовците.„Октопод” е продължение на „Наглите”, но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров –

Скандал! АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ДАВАЛ КЛАСИВИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ НА МЕДИИТЕ!






Ето част от фундаменталните мисли на Кристина Патрашкова, подредени пред „24 часа”, която иначе отрича Алексей Петров да има нещо общо с в. „Галерия”:
„Той често е бил наш източник на информация. В предишния брой на "Галерия" той каза, че много хора в ГДБОП работят по него и предстои да бъде арестуван. Каза, че ще му бъдат вменени някакви обвинения. Той ни даде дори документ, според който един от задържаните от бандата на Наглите е бил принуждаван чрез физическо насилие да каже, че Петров е поръчител на убийство, но този човек е отказал. Неговата версия бе, че човекът, който главно е нервен спрямо него, е министър Цветан Цветанов... Става дума за това, че Петров преди време в парламентарната комисия на Иван Костов е изнесъл доказателства, включително и папки, за това, че висши служители на ДАНС са замесени в незаконни действия, в далавери....
Той самият обича да казва, че изпълнява много и различни роли. Около неговото име се въртят най-много легенди. Вероятно това е част от митологията. Както и при актьорите, когато изпълняваш някаква роля, не знаеш в каква степен превъплъщението е истинско и в каква то е режисирано. Вероятно това е част от тази история... Аз мисля, че неговата дълга кариера на агент под прикритие го е научила да влиза в различни роли. За това хората си мислят, че има нещо задкулисно. Днес много колеги ме питаха за това, включително и дали причината за конфликта не е един взрив преди години срещу приятелката на премиера Цветелина Бориславова. Алексей Петров ми е казвал, че е обяснил на Борисов точно кой е поръчал взрива на колата - важна фигура в подземния свят. Казвал ми е също, че Борисов е наясно с това и те нямат никакъв проблем по отношение на тази история. Дори ми е казвал, че при атентата срещу него пред басейна "Спартак" преди години Борисов е бил първият човек, който е отишъл да го види в болницата... Алексей Петров и премиерът Бойко Борисов са били по едно и също време в МВР. В миналото са имали и обща фирма, били са много близки. Съотборници са в каратето. Те са хора, които от време на време се чуват, а доколкото зная и се срещат. Много ми е интересно дали тази акция срещу Алексей Петров днес не е свързана по някакъв начин с миналото му и даже с живието и битието на Бойко Борисов.”
Кристина Патрашкова вместо да направи добро на Трактора за хляба, който и е дал, потресаващо прави собствен истеричен пиар и буквално му реже главата, признавайки в прав текст кой е захранвалв. „Галерия” с класифицирана информация.
Опиянена да каже какво си е говорила с Трактора, Патрашкова аха-аха да ни обади и дали не е общувала и по друг начин с него. Няма до този момент обаче журналист, който да изпържи по този начин свой източник. Долна история.
Специално за подземна медия Веселина Томова - afera.bg

УДАРИХА И БИЗНЕСА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!



Двама от задържаните при специализираната полицейска операция под кодовото име “Октопод” са висши служители на застрахователната компания “Лев инс” и на „Лев корпорация” , с които се свързва и бившата барета Алексей Петров. Справка в Дакси показва, че Лозана Любенова Славчова е управител на “Лев корпорация” и член на надзорния съвет на застрахователната компания “Лев инс”.Тя притежава 20% от туристическа компания “Интертур”, а с Момчил Кръстев, който също е сред задържаните, си партнира в “Соломон груп”. Момчил Кръстев пък е в надзорния съвет на „Лев корпорация”. Той е бивша барета, оттам датират и контактите му с Алексей Петров.Днешната акция удря и по таксиметровия бизнес на бившия съветник от ДАНС, който бе сочен и за неофициален собственик на три таксиметрови компании. В групата на арестуваните е и Марчело Младенов Джотолов – Марчело. Той участва в три дружества – “Такси – АЦ - Експрес”, “Радиотакси ФМ” и “Такси А “Експрес”. В “Ин-80” Марчело си партнира и с адвоката на Златко Баретата Лъчезар Таков.В групата на задържаните е още Николай Начев – бивш шеф на икономическото направление в НСС. Висшият полицай е сочен като “топлата връзка” на бившият Главен прокурор Никола Филчев в НСС.С Алексей Петров той се свързва покрай оптеративната разработка, която води за него по времето, когато бившата барета е агент на службата. Името му нашумя и покрай разработката “Гном”, след като стана ясно, че той е подписал исканията за подслушването на ген. Атанас Атанасов. За последно подп. Николай Начев се прочу като анализатор на скандално спрения сайт “Опасните”. Той самият е бил герой на една от публикациите, в която се твърди, че е създал огромен масив от компромати и класифицирана информация, които били скрити в складове на басейна "Спартак". Тогава в интервю Николай Начев отговори на обвиненията така: "Нека прокуратурата да отиде там и да провери. Да не би аз сега да трябва да доказвам, че не го правя това нещо. Не мога. Аз лично за себе си тези текстове ги омаловажавам, но те не са безобидни като явление, защото имат елемент на бизнес". Общо 13 души бяха задържани при акция “Октопод”. Седем от тях са в Националната следствена служба. Антон Петров – Хамстера се предаде сам в прокуратурата.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ - ТАЙНИЯТ БОС НА КРЕМИКОВЦИ!



Задържаният в операция „Октопод" бивш съветник в ДАНС Алексей Петров, е съветвал и старото ръководство на „Кремиковци", начело с Валентин Захариев, а работниците отдавна говорели, че Петров е свързан с братята Калоян и Йордан Стоянови-Дамбовците. Това каза председателят на ФСО „Металурзи " към КТ „Подкрепа" Людмил Павлов.
Алексей Петров беше съветник в комбината от 1999 до 2005 г. при Валентин Захариев.
Аз не съм го виждал там, но действително той имаше кабинет и пишеше „съветник на изпълнителния директор". Лично не го познавам, но кабинетът му беше на втория етаж, обясни Павлов. Той каза, че е чувал от работници, а и до него е стигала информация, че Петров е свързан с Дамбовците, които също са задържани в операцията.
Според Павлов обаче, братята Стоянови са спечелили най-много, когато в „Кремиковци" влиза фамилията Митал и Александър Томов.
Връзката на тези лица с „Кремиковци" е, че са вкарвали скрап. По времето на индийците и на Александър Томов като изпълнителен директор, те са една от фирмите, която купува имоти от „Кремиковци". Става дума за табаните и гара Прокат, които ние от година-две казваме, че са продадени на занижени цени. За гарата и места около нея цената, ако не ме лъже паметта, беше 4 милиона лева. А стойността определено не отговаря на това, което може да се изкара от тях, поясни Павлов. Сделката е направена при ръководството на Александър Томов.
Шлаката се изкарва от „Кремиковци", изсипва се на табаните, там се преработва със специална машина и се изкарва желязо. Това желязо после се дава като скрап и може да се използва в металургията наново. Това си е било кремиковско желязо, но вместо „Кремиковци" да си го преработва и ползва, го дава на друг, който после го дава на „Кремиковци", но срещу заплащане.
Вътрешният табан, който е в самия завод, Сашо Томов го отдаде под наем на „Екометал" за 5 години. А външният им беше продаден, обясни схемата за печалба Людмил Павлов.
Голяма печалба се изкарвала и от гарата, която Дамбовците закупили от завода, пак по времето на Александър Томов.
Гара Прокат е стратегическа, през нея се вкарват суровините и през нея излизат. Този, който е собственик на гарата, може да иска наем от „Кремиковци" за всеки вагон, който влиза, разказа синдикалистът Павлов.

Скандал! КОЛИТЕ НА ГЕРБ БИЛИ ОТ ЖОРО ПУРАТА!?


Това разказвал самият Жоро Георгиев – Пурата в следствието!

По този начин той се опитвал да се покаже, че е нещо и дори да се спаси от закона, твърдят столични следователи, които се кълнат, че на няколко пъти, привиквайки на разпит бившия митничар Георги Георгиев, той ги е плашил, че нищо не могат да му направят, и че е много гъст с премиера Бойко Борисов. Опитвал се да ги убеди, че не само колите на Бойковата партия са от него, но и че лично министър Цветанов му обещал да го измъкне. Вместо да съдейства, Пурата заплашвал държавните служители с лична саморазправа и уволнения, разказаха ни още те. Повечето разследващи гледат на думите на Георгиев с ирония и дори съжаление. Никой от тях не се трогвал и дори това ги настървава все повече да търсят истината за престъпленията, в които Пурата е обвинен. От “ГЕРБ”, запитани онлайн, отказаха коментар с думите, че няма да коментират изявления на “гамени” и “лумпени”, страхуващи се от властта и законността.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ БОС НА НАГЛИТЕ!?


През нощта в столицата е била проведена специализирана полицейска операция "Октопод", при която е задържан Трактора - под този прякор е известен бизнесменът, бивш съветник в ДАНСи преподавател Алексей Петров. Новината съобщи по БиТиВи вътрешният министър Цветан Цветанов, който нито потвърди, нито отрече, че това е Алексей Петров.
12 са задържаните до момента при акцията.
Продължава издирването на още двама съпричастни към организираната престъпна група. Операцията се осъществява от служители на ГДБОП, ДАНС, СОБТ, СДВР и под ръководството на прокуратурата.
Образувано е досъдебно производство в Националната следствена служба във връзка с "Октопод". По думите на зам.-главния прокурор Бойко Найденов събират се доказателства, създаден е екип от Софийска градска прокуратура, следователи от Националната следствена служба, съвместно с МВР. Разследващите екипи ще преценят 24 часа или 72 да останат в ареста задържаните тази нощ лица.
Издирва се все още Хамстера. Така е известен един от мозъците на "Наглите" Антон Петров, който бе арестуван при операция "Наглите", а съдът го освободи от ареста на 28 януари.
"Октопод" е продължение на операция "Наглите" и "Наглите"2. Става въпрос за локализирането и задържането на йерархически изградена престъпна група, съпричастна към изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотици, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет. Именно във връза с "Кремиковци" са задържани братята "Дамбовци", както ги нарече Цветанов.
Операцията е започнала около полунощ с проверки в над 20 стриптийз барове и нощни клубове. В тях са установени общо 130 стриптизьорки и жени, предлагащи сексуални услуги. Баровете и клубовете са проверявани за ползване на нелицензиран софтуер, за режима на работа и охрана, за спазване на пожарните разпоредби. В хода на проверката са задържани петима криминално проявени.
Има данни, че групата е функционирала над 10 години. И в момента продължават задържанията. На този етап са задържани четирима, сред които и известният с прякора Трактора, издирва се друг, с прякор Хамстера, гласи съобщението на МВР.
Топла връзка: Дамбовците - Александър Томов
Братя Дамбовци са от квартал „Кремиковци”, фирмата им е там, работили са с металургичния комбинат, заяви Людмил Павлов, председател на ФСО „Металурзи” към КТ „Подкрепа”, цитиран от "Фокус". Според него доста обекти двамата са купували по времето, когато изпълнителен директор на комбината е бил Александър Томов.Фамилията на двамата е Стоянови. Фирмата им – "Екометал инженеринг", се занимава със скрап.По думите му на синдикалиста продажбата на голяма част от земята и обектите на "Кремиковци" е извършена на нереални цени.Павлов каза, че още преди година и половина е предал документи в прокуратурата, свързани с източване на „Кремиковци” за периода след 1999-а, когато Валентин Захариев е бил в ръководството. Захариев приватизира "Кремиковци" за 1 долар и го препродаде по-късно на индиеца Прамод Митал, който назначи Томов като изпълнителен директор. Днес "Кремиковци" е обявен в неплатежоспособност и върви към ликвидация, а задълженията му към държавата и частни кредитори надхвърлят 2 млрд. лева. За мен определено ръководството винаги е имало участие, не може обикновеният работник да източи комбината, каза Павлов.

вторник, 9 февруари 2010 г.

АРЕСТУВАХА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ! ТРАКТОРА - КРЪСТНИКЪТ НА ОКТОПОДА!




Арестуваният при операция "Октопод" А.П. Трактора е Алексей Петров - това категорично потвърдили пред БНТ отлично информирани източници, пожелали анонимност. Това съобщи в ефир водещият на "Денят започва" Виктор Николаев. Пред байсейна "Спартак", смятан за офис на Алексей Петров, от ранни зори сноват въоръжени жандармеристи, съобщиха очевидци.Разбитата престъпна група се е ползвала с протекции и закрила във властта. Това каза по-рано тази сутрин в предаването по БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов. „Когато говорим за октопод, знаете, че пипалата на октопода проникват във всички нива на управлението на държавата, било то в изпълнителна, законодателна, съдебна власт и всичко свързано с влияние и страх от силовите структури, които са към тази организирана престъпна група”, каза той.„Става въпрос за изключително добре организирана престъпна група на територията на страната, която през последните 10 години и над 10 години е успяла да създаде този октопод, за който говорим, с влияние, с измъкване, със събиране на дългове, точене на ДДС, пране на пари, търговия с влияние и всичко свързано в този спектър на Наказателния кодекс. Изключително добре йерархично изградено със съответните нива, изключително добре изградена схема на взаимодействие”, поясни министърът. Той отказа да назове шефа на групата. „В момента не бих казал кой е на върха. Аз мога да кажа, че всички, които днес вървим като реализация от сутринта и от снощи, са хора, които са част от високите нива на тази йерархично изградена организирана престъпна група. Знаете, че са задържани вече в сутрешните часове така нар. братя Дамбовци, които в последните години бяха на входа и изхода на „Кремиковци”, също така Трактора, също така наречения Марчело. Всички се занимават с това, което беше изброено преди малко и са хора, осъществявали необходимото влияние, за да може тази организирана престъпна група да не бъде обезпокоявана през последните 10 години и страхът, който е влияел във всички хора, които са се допирали до тази организирана престъпна група е изключително порочна практика за нормалното функциониране на нормалните отношения между българските граждани и хора, занимаващи се с бизнес.” Цветан Цветанов се обърна с молба към всички граждани, които са претърпели унижение, които са имали допири точки с тази организирана престъпна група да помогнат в предстоящото разследването. Той не пожела да коментира дали бившият шеф на „Кремиковци” Александър Томов е свързан по някакъв начин с „Октопода”.

УБИХА ЧОВЕК НА МАРГИНИТЕ!


Четири куршума бяха изстреляни от неизвестен килър в главата на бизнесмен. Тялото на мъжът бе открито в Рено Меган на пътя от Бачково за Смолян в събота по обяд. Убийството е показно, категорични са ченгета. По всяка вероятност, става въпрос за поръчка, тъй като убиецът е бил професионалист... Наши информатори в района разкриха че въпросният е работел за небезизвестните Хълви - мутри в региона. За него се знае че държал хотел на Пампорово и имал няколко заведения в родопският град. Въпросните негови босове и покровители Христо и Данаил Халваджиеви отсъствали от града по време на инцидента. ..Те носят различни презимена - Векилов и Великов, в регистрациите на фирмите си. Те обаче са братя, родени в Неделино, твърдят в Смолян, където се подвизават. Известни са като наместниците на братята Маргини в района и като шефове на местните структури на застрахователната компания "Булинс". Това кара повечето играчи в Смолян да говорят с убеждение че те са линчували убитият. Нищо че е от техните сигурно са го хванали в предателство, даде мнение водещ криминалист от града. Други обаче са убедени че в района се говори за война и коварното показно убийство било извършено от враговете им за да бъде разпалена. Двамата братя Халваджиеви за познати на криминалистите защото са в основата на разработката за контрабанда на горива, която взе главата на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов преди години. Нищо чудно в района да са се появили нови претенденти за този бизнес и скоро в родопският град са стане страшно...


Информация на "ъндърграутнд - медия" !

ДОКТОР ОПИТА ДА УБИЕ КУЛТУРИСТА ОТ НАГЛИТЕ!


Жалба лично до министърът на вътрешните работи и главният прокурор на републиката адвокатите на скандално известният член на бандата “Наглите” – Прокопи Прокопиев – Културиста сигнализират върл опит за убийство срещу клиентът им. Поводът за остротата на текста бил явните и умишлени действия на известен медик обслужващ болните арестанти в ареста. Както “Папарак” пръв осветли, на Кулртуриста се наложи спешно медикаментозно лечение в следствие на силно изявено психическо разстройство. В следствие на това обвиненият в сериозното престъпление доктор се опитал да инжектира конска доза успокоителни на пациента които не само можели да го успокоят но и да го убият. Его защо те поискали официална медицински анализ за дозата на въпросните медикаменти която удостоверила че ако наистина колегата им се опитал да я инжектира то със сигурност той е действал прибързано, опасно и непрофесионално. Според юристите на Курториста действията на лекуващия са умишлени и на лице било явен опит за предумишлен убийство. Единственото нещо което спасило живота на “наглият” бил яростният му отказ да бъде лекуван по този начин. Той споделил това на адвокатите си които заподозрели нещо и след проверка установили пъкленият замисъл. По думите на обвиненият лекар обаче става дума за постановка и явно набеждаване, единствените доказателства които имали жалбоподателите са свидетелските показания на арестантът, медикът обаче имал свои лични допълнители доказателства за невинността си, които обаче щял да изложи единствено и само в съда, ако разбира се стигне до там...


Вестник "Папарак"

Скандал! УБИЙЦИТЕ НА БОБИ ЦАНКОВ АРЕСТУВАНИ И ПУСНАТИ!


Професионалните килъри разстреляли скандалният радиоводещ Боби Цанков в центъра на София били заловени дни след пъкленото деяние ,чухме от наши източници в МВР. При спец акция на Дунав мост в Русе били задържани трима сръбски граждани с променена самоличност след подадена агентурна информация в министерството. Повечето ченгета били убедени че това са физическите килъри на Цанков. Единят от заловените отговарял идеално на описанията от един от неволните свидетели на убийство, другите също били с подозрителен външен вид – подстриган във военна форма, атлетични тела.. готови бойци. След снемане на подробни показания арестантите били задържани за седемдесет и два часа но след това по неясни за сега причини всички обвинение срещу тях били отпаднали. Оказало се че всичко е една греша и по случаят всичко млъкнало. Бесни от това честните и неопетнени ченгета решили да проговорят и осветлят този факт. Разбирай се искайки гарантирана анонимност. Никой не можело да каже с категоричност че въпросните арестувани са замесени в убийство или нещо друго, но скандалното им освобождаване разпалило доста плавещи за обществото въпроси и версии..


Вестник " Папарак"

Писателят Атанас Панайотов : ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ПРЕВЗЕМА БЪЛГАРИЯ!


Наско, интересът е огромен към твоите книги „Кокаин”, от днес с вестника из цяла България ще се продава третата част и то само срещу 5 лева. Кое прави твоето творчество толкова търсено, а теб популярен?

Истината! И героите, разбира се. В Кокаин са Поли Пантев, Кузман Гуслеков, Иво Карамански, Жоро Илиев, политици, кинтексаджии, мутри, ченгета и най-вече пресъздадените от мен картини и описаните държави – тяхната история. Малко хора са чували изобщо за Кузман Гуслеков – водеща фигура в подземния свят. Или Румен Картиста. А за държави като Гамбия и Сиера Леоне колко са чували? Много от читателите дори не знаят къде са! Аз съм от малкото късметлии, обиколили почти целия свят. Имам какво да кажа на хората. Моите герои са истински, много вече ги няма между нас, но много са живи и все още се занимават с това, за което пиша. Мислите ли, че Младен мутафчийски е само един обикновен хотелиер? Или Любен Гоцев безпомощен старец? Или Бойко Борисов не е мутра? Мафията в България това са политическите партии, генералите от МВР, бившите куки от ДС и техните протежета – олигарси, медийни магнати, наркобарони. След като Георги Първанов е бил председател на БСП(БКП), най-мафиотската структура, какъв е той тогава. Разбира се – КАПО! А той президент на България. Бойко Борисов пък е премиер. Още един КАПО!
Това е тъжното на българския преход и нещастието на българите, които останаха в родината си. Ето, тази истина прави популярността на Атанас Панайотов. Не на Яне Янев и Волен Сидеров, които са дирижирани. Може и за тях да напиша книга, стига моите читатели да искат да научат и за тях истината. Аз лично желая да започна да пиша различни от досегашните ми книги. Но, може би, съм призван да пиша имено в този жанр.
Не се ли страхуваш за живота си. Да, като всеки нормален човек и аз се страхувам. Навърших 50, две-трети от моя живот са минали. Поживях си доста добре. Нарадвах се на най-красивите жени по света, обиколих над 150 държави, имам три прекрасни деца. Колкото-толкова! Все някой трябваше да напише истината. Явно бог е избрал мен. Това е съвременната история на България. Моите книги ще останат за поколенията. Може да влязат някога и в учебниците.
Ти познаваш лично повечето от твоите герои. Не си ли бил и ти мутра? Те не биха те допуснали близо до себе си, ако не си един от тях!
Мутрите са бивши спортисти и милиционери. Това са така наречените „борци”, които се появиха след 1990 г. Но между тях има гребци, боксьори, щангисти, всякакви спортисти, както и ченгета като Иван Иванов, който беше партия с Иво Карамански.
Познавам повечето лично, с някои, които останах живи и досега съм в отлични отношения. Бил съм близък с Иво Карамански, с Жоро Илиев, с брат му Васко, с Илия Павлов сме израснали в един двор. Милчо Бонев купуваше мои книги и ги подаряваше, както и Любчо Стоянов. Кузман Гуслеков го познавам от Хамбург, та нали аз направих паспорта на жена му Мария, за да избяга от Унгария. Не ми плати 1000 марки и взеха, че го убиха. Румен Каратиста, Пацо Фалконети и много други също са ми били познати. Аз не си бъркам в носа, за да си измислям истории. С Живко Колев Жеков бяхме съдружници преди да го ликвидират – удавиха го в язовир „Овчарица”. Все пак съм Насо Испанеца, много преди да стана Краставицата! Мен ме мразят политиците и кукловодите. От тях трябва да се пазя. А с тия момчета аз съм израснал и няма какво да делим. Те и аз сме от улицата, тогава може да се каже, че и аз съм мутра, но бухалка не съм държал в ръка, не съм пребивал и убивал за пари. Ние бяхме хашлаци, които системата превърна в тарикати и мутри. До промените през 1990 г. Всички по-отворени момчета бяхме тарикати. Занимавахме се с чейндж – смяна на валута, търговия с дънки, злато и сребро, всякакви далевери, от които се изкарваха кинти. В цяла България да сме били най-много 1000 души. Това са момчетата от „Шапките”, „Бразилия”, „Хавана”, „Покойника”, „Кристал”, „Колумбия”, „Медовина” и „Магура”: чейнджаджии, производители и комарджии. След промените всеки стана тарикат. Кога гащници като Иван Костов, Петър Стоянов или Надежда Михайлова, дотогава държавни служители с по 150 лева заплата, са предполагали че ще станат милионери. Или Ахмед Демир Доган? Хем селянин хам циганин. Визирам тях, защото тези от БКП имаха доста мая, а и са знаели какво ще стане и чрез дружествата в чужбина станаха неимоверно богати, също и от кредитите. Сега милионерите са ужасно много. Никой не бе чувал нито за Диневите, нито за Герговците, нито за Арабаджиев, нито за когото и да е било от сегашните олигарси. Хора от бившата ДС и висшата номенклатура на БКП, които трябваше да бъдат разстреляни, сега пак са в управлението на страната и са едни от най-богатите българи. Тодор Живков, трябваше да има съдбата на Николае Чаушеску, но вместо да го изправят до някоя стена и ликвидират, той беше охраняван от сегашния премиер на страната Бойко Борисов. Ето в такава държава живеем. И някой като мен трябва да го буди този народ. Мутрите бяха създадени от ДС, беше им дадена зелена светлина и затова се стигна до това дередже, на което сме в момента. Много лесно беше да си мутра, стига да си по як. Грабиш, изнудваш, пребиваш, убиваш, а съд няма! Никой не те закача. Че малко ли ченгета и те станаха мутри? Аз съм бил сред всички тези хора, които изброявам и ги познавам. И затова мога да пиша за тях, защото знам много неща от кухнята.
Спомена за твои лични проблеми. Ще ги споделиш ли с нашите читатели?
Да, защото стигнах чрез тях до една измама, макар и съвсем официална, как банката на Цветелина Бориславова СИБанк ограбва българите. Цветелина е любовница на Бойко Борисов и нищо чудно да се окаже, че банката е негова, а не нейна. Преди тя да стане собственик, пък беше Славчо Христов, тайният приватизатор на Иван Костов. Изобщо от Костов на Симеон, от него на Бойко, доста омагьосан кръг, нали? За сметка на нас, обикновените граждани. Съпругата ми е чужденка, африканка. За да си продължи престоя, слушай ме внимателно и ме цитирай дословно, тя трябва за заплати за 6 месеца 200 лева, за 1 година 500, за постоянно – 1000 лева. Майка, която е безработна и си гледа дъщерята (български гражданин) трябва да плаща на държавата, за да отглежда собственото си дете!!! Този закон може само идиот да го измисли и пак идиоти да го гласуват. Ако на един швед, германец, норвежец или французин му поискат 1, 2 или 4-5 минимални заплати, за да продължи престоя на съпругата си в неговата страна, той ще сметне чиновника за рекетьор, ще бръкне, ще извади пистолет и ще го застреля. А, аз когато повиша тон и си потърся правата, като съпруг на чужденка от Африка, гишето се затваря и няма от кого да поискам обяснение, защото нито една служителка в „паспортен отдел” на МВР няма бадж с нейното име. Сега вече някои слагат, ама това ми е коствало много нерви. Отделно нито една не знае английски и все аз трябваше да придружавам съпругата си. А там се работи само с чужденци – абсолютна шуробаджанащина. Как ЦБ и ББ крадат от мен, от теб, от всички останали? Таксата за 6 месеца, вече казах, е 200 лв. Но на гишето първо ти искат 10 лв. за молба, като казват: Молбата струва 10 лв. Отиваш на касата да платиш, която не е каса, не,не! А банката на Цветелинка СИБанк и плащаш не 10, а 13 лева. Което е 30% отгоре! Без някой да те е предупредил! А таксата е 10 лева! Никой не ти е казал 13 лв.! При 100 милиона внесени такси за молби са 30 милиона, за една година. Колкото струва една предизборна кампания. В случая на ГЕРБ, защото нали Цветелинка и Бойко имат туй-онуй! След молбата, която ти се одобрява, трябва да внесеш 200 лв. На гишето ти казват: внесете 200 лева! Пак те чака изненада! Не 200 лв., а 220 лв. ти се искат на гишето! Тоз път повече пари по-малък процент 10%. При 1 милиард са 100 милиона – колкото да си позволиш да купиш един курортен комплекс като Папморово, където кака Цвети инвестира здравата, но не с нейните, а с моите и твоите пари. Та СИБанк не е само на бул.”Мария Луиза”, а навсякъде, където има паспортен отдел! Като си плащаш здравните осигуровки пак цакаш на тях, пак процент, за тях е 25%. Така се става милионер. И аз го пиша в книгите си. Хората ме четат, но не се вдигат нито на бунт, нито на революция. Обратното – гласуваха и избраха Боко Тиквата! В крайна сметка всички правителства са демократично избрани от народа. Костов е мутра, Станишев е мутра, Симеон е мутра, Доган е мутра, Бойко Борисов и той е мутра. Все мутри управляват. Избрани от народа... С това засега приключвам, а личните си проблеми ще ги разкажа в следващото интервю, когато с вестника ще пуснем на половин цена „Секс с мен”.

ИНТЕРПОЛ ИЗДИРВА МАДЖО!


Информация че международната организация на криминалната полиция – Интепрол е обявила за издирване българският гражданин Младен Михалев дойде лично от наши хора в службите. Издирвателните дейности са заповядани със силат ан ачервена бюлетина или карта, потвърдиха и наши източници в криминалните среди. С такъв статут са се издирвали тетористи, убийци и финансови измамници с обобено големи размери. Все още не е ясно коя държала или кой точно е поръчал това издирване но е ясно че от две седмици насам той било абсолютен факт. По всяка вероятност босът от СИК живве в дадена точка на Европа под чуждо име, казаха ни още представителите на службите. Те нито потвърдиха, нито отрекаха обаче дари разполагат с конкретни данни или това тяхно твърдетие е само предположение. За тях издираването и арестуването на Михалев било изключително трудна работа, защото зад него стояли хора със сериознио влияние в на старият контитент и по всяка вероятнст цялата тази операция щяла да се размие.
Криминалните агенти обаче са убедени че, всичко това било в стил и изцяло изфабрикувано от Маджо и това се виждало от далече. Той постоянно сам мътел водата около себе си, за да не може никой да стигне до него.

МЪРТВИЯТ КМЕТ НА РАДНЕВО В БИЗНЕС С ДРОГА!


За по малко от четири месеца след смъртта му, името на починалият кмет на Раднево Нончо Воденичаров беше опетнено мерзки. Това стана с плъзналият слух в града, в който се твърди че известният и като певец политик е имал пръст в бизнеса с наркотици. Информацията излиза по повод факта че старозагорските антимафиоти с успешна акция на 1 и 2 февруари в Раднево разбиха престъпна структура за разпространение на наркотици. Иззети са повече от пет кирограма амфетамини, опаковани в пет пакета, половин кило суха маса марихуана, четиристотин амфетамини на бучки, две електронни везни и боеприпаси – общо двеста патрона за автомат “Калашников” и пистолет “Макаров”. В слуховете се визира връзцката на Воденичаров който бил властовият чадър на добре познатите криминални персони. По смели хора от Раднево които не таят топли чувска към бившият им кмет дори твърдят че той бил босът на таса наречената група. Благодарение на този си си тъмен бизнес той разполагал с огламни суми и направил така хвалените си илчни инвестиции в района.

понеделник, 8 февруари 2010 г.

РАЙКО КРЪВТА ИЗНАСИЛИЛ БОБИ ЦАНКОВ?



Убитият пернишки бабаит Райко Василев- Арараски– Кръвта е отнел една от поредните девствености а скандално известният водещ Боби Цанков. Това усилено се говори рв родният му Перник след серия от изказвания в медиите на Цанков орезиляващи паметта на известният местен играч. Повечен облизки на кръвта тръбят малко известен факт че Цанков дължал доста голяма сума пари на Василев. След дърги предупрежения и нападки Кръвта решил да вземе крайни мерки. Заповядал “Цанков” да бъде арестуван и да го доведат при него. Всички от бандата му познавайки му кравнишкият манталитет очаквали от известният радиоводещ да текнат потоци кръв. Уви станало точно обратното, в чисто свой стил Райко свалил гащите на Цанков и го обладал с аргумента че така се наказват подлизурковците. Болката е малка но срамът е голям. После си пуснали Цанков по живо по здраво да си ходи пеш. След този случай той не спирал да бълнва огън и жупел но пренишкият бос дори и след смъртта му.

Майкана на ВИС – Венка Илиева: ГЕОРГИ ИЛИЕВ МОЖЕЛО ДА БЪДЕ СПАСЕН! Бързата помощ и светкавичното му кремиране стоят в основата на истината за смърта


От опит да направи сензационно интервю по телефона т почернената жена наш репортер се натъкна на изключително интересна новина. Миналата седмица репортер на “Клюки – Блиц” поиска да направи Блиц – интервю с майката на ублитите босове Васил и Георги Илиеви, но предвид тежкото си психическо и здавословно състояние жената отказала с думите:
“Пресъхна ми устата да говоря за мъртвите си момчета. Искам поне малко спокойствие. Вече не знам на кого да вярвам и кой ми е близък....”, на въпроса как живее след гибелта на двете си деца та заявила най – отговорно:
“ Вече не живея. Съществувам. Докато беше жив Жоро имаше за какво да живея, сега ...няма. Погубиха ми момчето. Знам че е можело да бъде спасен. Той е закаран в болницата жив. Там някъде е истината за неговата смърт. После го кремираха без да правят аутопсия... Истинска аутопсия....Не мога да говоря повече не искам! “.
Скандалната инциеднта изповед събужда доста въпроси относно смъртта на боса, казват специалистите по темата помолени за коментар. В думите на възрастната жена има доста логика, казват още те като напомнят странният факт че решениет оЖоро да бъде кремиран и то веднага е на неговата собствена съпруга. Дали тя самата няма пръст в елиминацията му, възникав въпросът по пътя на логиката....?