петък, 2 юли 2010 г.

ВОЙНА В ПЕТРОЛ! ОЧАКВАТ СЕ УБИЙСТВА!


Огромен скандал се развихря в една от най-големите български компании - дистрибутори на горива “Петрол” АД. Денис Ершов, член на надзорния съвет и акционер с 47,5% във фирмата майка “Петрол холдинг”, обвинява в престъпления и документна измама Митко Събев, шеф на надзорния съвет на компанията.Това става ясно от тъжба на Ершов до Върховна касационна прокуратура, пише "Труд".Бизнесменът Денис Ершов твърди, че Митко Събев, сочен за един от най-богатите българи, го е представлявал незаконно на заседание на надзорния съвет, състояло се от 9,00 ч на 27 май 2010 г. Но само 15 минути преди това Ершов пред 4-ма свидетели е оттеглил пълномощните, с които Събев има право да го представлява на събранията на ръководството. Ето какво пише Ершов до прокуратурата: “Лично му връчих уведомлението на 27 май, около 8,45 ч, в сградата на “Петрол” АД на бул. “Черни връх” 43 в софийския квартал “Лозенец”. Видях се с него, когато той излизаше от асансьора и се насочваше към своя кабинет на 12-ия етаж. Лично му прочетох целия текст пред 4-ма свидетели. Той ми заяви, че разбира и повече няма да ме представлява в заседанията на надзорния съвет на “Петрол” АД и на съвета на директорите на “Петрол холдинг”, включително и на заседанието на надзорния съвет, което трябваше да се проведе на 27 май. Заяви, че не може да ми върне пълномощните в оригинал, тъй като ги е изгубил.”На 24 юни, почти месец по-късно, Ершов с изумление открил, че на 27 май все пак се е провело заседание на надзорния съвет. И то въпреки че изрично е оттеглил пълномощните си.Последвалият телефонен разговор между двамата бизнесмени е красноречив. “Събев ме заплаши: “Ще ти взема всичко. Имам връзки навсякъде - и в правителството и пред данъчните, и в съда, и в прокуратурата. Не можеш да направиш нищо срещу мен. Заплаши и живота ми с думите: “Ще те очистя”, и категорично заяви, че ще отнеме всичките ми акции в “Петрол холдинг”.Сигналът до прокуратурата завършва с молба до районния прокурор да бъде образувано наказателно производство срещу Митко Събев, тъй като са налице законовите предпоставки на чл. 207 от НПК. В тъжбата се съдържали достатъчно данни, от които може да се предположи, че Събев е извършил множество престъпления.За да възпрепятства бъдещи злоупотреби с акциите на “Петрол” и понасянето на материални и нематериални щети, Денис Ершов зове прокуратурата незабавно да изземе книгата на акционерите.

КРАЙ С ИЗМАМИТЕ НА ШЕФКАТА НА НОИ!


Управителят на НОИ Христина Митрева ще продължи да консултира Министерството на труда и социалната политика безвъзмездно. Това обяви министър Тютю Младенов в отговор на парламентарен въпрос на червения депутат Антон Кутев за сътрудниците и консултантите на социалният министър. Кутев попита дали управителят на НОИ има сключен договор със социалното министерство, назначавана ли е за консултант и какви права има в екипа на социалното министерство.Младенов обясни, че Христина Митрева работи към екипа на министерството като консултант, за което има сключен договор. Той припомни, че преди да оглави НОИ, тя е била зам.-министър на труда и социалната политика. Според Младенов нейният опит е изключително ценен за решаването на проблемите по социалната сигурност на населението.Кутев обаче смята, че работата на Митрева в МТСП поражда и морални, и законови проблеми. Според него по този начин се поставя сериозна зависимост между институциите, а от друга страна се нарушава закона, който не позволява тя да заема двете длъжности едновременно.В отговор Младенов беше категоричен, че двата ангажимента на Митрева - към НОИ и към МТСП, нямат нищо общо, но за да се спрат спекулациите по темата, от тук нататък тя ще работи безвъзмездно за екипа на социалното ведомствоМладенов коментира, че в предишния екип на МТСП имало петима заместник-министри и сключени над 1 600 трудови договора. В момента ведомството имало само двама заместник-министри и около 90 сключени граждански договора или над 10 пъти по-малко. Преди броени дни се разбра, че управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева консултира министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов срещу 700 лева месечно. Тогава самата Митрева коментира, че е “консултант към кабинета” на министър Тотю Младенов, отговарящ за политиките по доходите и за социалния диалог, което нямало нищо общо с работата й на управител на НОИ.

ЧЕНГЕТА ЗАКОВАХА МУТРИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ!







Спецакция на СДВР събра зяпачи на бул. "Възкресение" в кв. "Красна поляна" днес по обяд. Светкавичен арест бе извършен до спирката на трамвай 22 в посока центъра. Два мерцедеса, пълни с качулки, “забиха” отпред и отзад две коли и за секунди натръшкаха четиримата мъже от тях на земята. След минути колите бяха отворени и претърсени от спецченгета с бели ръкавици. Арестуваните не оказаха съпротива - иначе, ако се беше стигнало до стрелба, може би щяха да пострадат доста от хората, чакащи мирно трамвая.От МВР потвърдиха ареста - задържаните са четирима, поводът е сигнал за кражба в района на Шесто РПУ в столицата. Трима от арестантите са на по 38 години, криминално проявени, осъждани за грабежи и кражби. Четвъртият е на 26 години, с регистрации в полицията. Тартори на групата за квартирни кражби са Русия и Кумана. Днес е задържан Големия Куман.

БЪЛГАРИЯ - ГИГАНТСКИЯТ ЗАТВОР НА КОМУНИЗМА Епизод пети

БЪЛГАРИЯ - ГИГАНТСКИЯТ ЗАТВОР НА КОМУНИЗМА Епизод четвърти

БЪЛГАРИЯ - ГИГАНТСКИЯТ ЗАТВОР НА КОМУНИЗМА Епизод трети

БЪЛГАРИЯ - ГИГАНТСКИЯТ ЗАТВОР НА КОМУНИЗМА Епизод втори

БЪЛГАРИЯ - ГИГАНТСКИЯТ ЗАТВОР НА КОМУНИЗМА Епизод първи

ВНИМАНИЕ!!!

ОЧАКВАЙТЕ НА СТРАНИЦАТА НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ СКАНДАЛНИЯТ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ " БЪЛГАРИЯ - ГИГАНТСКИЯТ ЗАТВОР НА КОМУНИЗМА" ФИЛМ ПОСВЕТЕН НА ХОРАТА ДАЛИ ЖИВОТЪТ И ЗДРАВЕТО СИ В ИМЕТО НА ИСТИНСКАТА СВОБОДА. ТАЗИ НЕОПЕТНЕНАТА, ГОНЕНАТА И ДНЕС ПОРУГАВАНАТА.
ДНЕС ТЕХНИТЕ ИМЕНА СА НЕИЗВЕСТНИ, ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОПРАВИ... ВСИЧКО ЗАПОЧВА ТОЧНО В 17.00 ЧАСА С ЕПИЗОД ПЪРВИ НА ФИЛМА БАЛАДА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРОИ.
ОЧАКВАЙТЕ ГО!

БОЙКО САМ СИ ВКАРА АВТОГОЛ!


След сериозното подобрение през април и през май месец има леко подобрение в бюджета - растежът на бюджетните разходи намалява от 4.4% на 2.2% на годишна база. Това отбелазва на страницата си макроикономистът Георги Ангелов от институт Отворено общество в Блога за икономика. Money.bg отбелязва, че при приходите също има подобрение като спадът им е ограничен. За първите четири месеца понижението спрямо 2009 г. бе 17.7, но за по-дългия период вклщчващ и май спадът на постъпленията се е свил до 15.5%. В блога икономистът от институт Отворено общество посочва, че през последните месеци непрекъснато се е подобрявал.Явно при желание може да се правят смислени неща. Още няколко месеца в тази посока, и бюджет 2010 щеше да изглежда прилично, констатира експерът. Обаче, това няма да стане, тъй като с актуализацията на бюджета разходите ще се увеличават. А трябваше да се намалят. Автогол за правителството, завършва Ангелов своя с коментар.Припомняме че в законопроектът за актуализация на бюджета е поместено, че около 2 млрд. лв. от очакваните приходи няма да постъпят заради пониженото потребление. Днес бе съобщено, че за първите пет месеца е събрано едва 30% от планираното ДДС за годината.При променената фискална рамка с разчетите по проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2010 г. се прогнозира дефицит на касова основа по консолидираната фискална програма в размер на 4.8% от прогнозния БВП, което се формира от дефицит в размер на 3.9% от прогнозния БВП по националния бюджет и дефицит в размер на 0.9% от прогнозния БВП по европейските средства. На начислена основа по европейска методология се предвижда дефицит от 3.8%.

ДПС КАК НЕ ВИ Е СРАМ, БЕ ХОРА! БОРЦИТЕ НИ ЗА СВОБОДА БИЛИ РАЗБОЙНИЦИ!

СКАНДАЛ! ВИЖТЕ КАК ЕНЕРГИЙНИЯТ ОЛИГАРХ САШО ДОНЧЕВ ИЗТОЧВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!


Сашо Дончев изтиква „Булгаргаз“ с помощта на „Газпром“, Иван Костов и Румен Овчаров Може да звучи парадоксално, но само шепа хора в България знаят за колко Сашо Дончев купува природния газ от Русия и на колко го продава на "Булгаргаз". Тази информация се оказа най-голямата търговска тайна, издигната в ранг на държавна у нас. Съгласно договора с руската "Газпром" никой у нас няма право да съобщава на каква цена "Овергаз" купува синьото гориво, нито пък за колко дружеството го продава на държавната фирма "Булгаргаз". Научаваме само крайната цена, определена от ДКЕВР, която безпрекословно трябва да платим. На книга България купува газ от монополиста "Газпром". Той го продава на друг монополист - "Овергаз Инк", който държи 83% от доставките. Дружеството на свой ред го продава на "Булгаргаз". Но също така и на около 30 собствени дружества, които снабдяват икономически най-активните градове в нашата страна със синьо гориво. В резултат на това се оказва, че Сашо Дончев източва двойно българските компании. Веднъж, като доставя гориво на "Булгаргаз" и втори път като продава газ на потребителите - фирми и граждани. Съдействие за това той е получил от предишното ръководство на ДКЕВР. Проф. Константин Шушулов е дал лиценз на "Овергаз" да газифицира колкото си иска селища у нас. Може би е време Комисията за защита на конкуренцията да се намеси. Редно е и ДКЕВР внимателно да разгледа какъв дял от доставките на синьо гориво за фирмите и гражданите се държи от Дончев и близки до него компании.Сашо Дончев има навика да си чати с читатели през сайта на собственият си вестник "Сега". В тези свои виртуални разговори той нарича "Булгаргаз" "паразитна структура", "антипазарно" образувание и как ли не още. Разбира се, Дончев не отваря и дума как самият той и компаниите му се отзоваха в положението на нов монополист на българския газов пазар. А също така на какви цени купува от "Газпром" синьото гориво и на каква ги продава на "Булгаргаз". Темата "Сашо Дончев" може би нямаше изобщо да излезе на дневен ред, ако в началото на миналата година България не остана без капка синьо гориво заради спора между Русия и Украйна. Тогава бившата братска страна дръпна шалтера не само на нашата държава, но и на почти цяла Западна Европа. Загубите на българските компании бяха оценени на милиони. Заговори се, че те може да съдят "Газпром" за спрения газ. Но от руския гигант ги поляха със студена вода: "Газпром" няма договор за доставка с "Булгаргаз", а с "Овергаз Инк". Един вид, ощетените да си търсят правата от доставчика. Когато заинтересованите фирми и лица обаче се разровиха из търговските регистри, стана ясно, че "Овергаз Инк" не просто е дъщерно дружество на "Газпром". От две години тя е почти сто процентово притежание на офшорката "Енерджи консълтантс лимитид". Накратко, българските фирми бяха пратени да гонят Михаля. Пътят на Дончев от "Топенерджи" до монопола над газаВсъщност историята на бизнесмена от Ямбол започва през юни 1991 г. Тогава той регистрира своята фирма "Овергаз" ООФ (ограничено отговорна фирма) със седалище София, община "Люлин", ж.к. Люлин, ул. 303, бл. 301, вх. Б, ап. 19 по създадения от Тодор Живков Указ 56 за стопанската дейност на гражданите. Уставният му капитал е 50 000 лв. Ако съдим по увеличението му, вписано в края на 1992 г., той ще да е печелил много пари. Тогава Дончев пререгистрира фирмата си като "Овергаз Инк" с капитал 1 млн. лв. Днес изглежда респектиращо, но за онези мътни времена по времето на Лукановата зима, всичко е възможно.Впрочем, като стана дума за разстреляния бивши премиер на България Андрей Луканов, точно той е в основата на устремния възход на Сашо Дончев и неговите фирми към газовия пазар на България. Той се оказа член на Надзорния съвет на регистриното през 1995 г. дружество "Топенерджи". Андрей Карлович го създаде с идеята чрез него да сложи ръка на целия пазар на синьо гориво у нас. Срещу тази идея по онова време скочиха много хора от БСП и цялото правителство на Жан Виденов. От тогава до днес не стихват приказките, че опитите за монополизиране на доставката и търговията с газ са станали причина да бъде поръчано убийството на Луканов.Близо три години след това за Сашо Дончев се чува малко. За него се заговори през 1998 г. Тогава под натиска на "Газпром" правителството на Иван Костов започна преговори с газовия гигант за доставка на синьо гориво. Те се водят от бившия вицепремиер и регионален министър Евгений Бакърджиев - Багера. И до днес е тайна как така върлият антикомунист Багера се е съгласил точно близкият до червения премиер Луканов - Сашо Дончев, и неговата фирма "Овергаз Инк" да станат посредници на руския гигант. Факт е обаче, че точно Бакърджиев направи това.По ред причини до 2006 г. тази информация не бе сред най-обсъжданите в страната. Тя излезе на дневен ред, когато Румен Овчаров реши да промени договорите ни с "Газпром" и да съдейства по всякакъв начин, сякаш е служител на газовия гигант, преференциалните цени на синьото гориво за България да станат пазарни. Той твърди, че ако не го бил направил, Русия щяла да ни дръпне шалтера като на Украйна. Възможно е, който държи кранчето, той диктува цените, но е вярно също така, че никой у нас не знае как е водил преговорите Дългия инкасатор. И защо, след като е направил отстъпки за цената, не се е успял да отстрани посредниците по пътя на газа до България. В това число и Сашо Дончев и "Овергаз Инк". Нещо повече, именно договорът, подписан от Овчаров, дава изключителни права на ямболския бизнесмен да газифицира на воля българските градове и индустриални зони. "Овергаз Инк" приватизира пазара, не "Булгаргаз""Булгаргаз" ЕАД съществува. Никому ненужен. Натрапен!", споделя със своите събеседници от чата на вестник "Сега" Сашо Дончев. Оставяме настрана, че натрапен е всъщност "Овергаз Инк" - вероятно Дончев разчита на това, че аудиторията, която основно участва във виртуалното общуване, е млада и не помни как се стигна до там, че неговото дружество да застане на пътя на газа. По-важно е каква е целта на ямболския бизнесмен.Както при повечето предприемачи на прехода, като че ли крайната му цел е да приватизира, но не дружеството "Булгаргаз", а неговата дейност. Защото при раздържавяването на една фирма се плащат пари, а при изземването на дейността й - нищо. Редно е да припомним, че към това се стремеше още бившият премиер Андрей Луканов - той искаше да вземе мрежата без пари, да започне да доставя синьо гориво вместо "Булгаргаз". Разбира се, този опит беше неуспешен, а убийството на Луканов увисна като обица на ухото на всички останали преговарящи с руския гигант. "Газпром" повтори опита си при преговорите с правителството на Иван Костов, но нито Бакърджиев, нито по-късно Румен Овчаров събраха кураж да направят нещо подобно.Затова "Газпром" реши да използва обходен маньовър и вкара в играта "Овергаз". Крайната цел на упражнението е на път да се реализира. С цялата си наглост Сашо Дончев обяви, че може би още тази есен той ще излезе като единствен играч на пазара и ще спре да продава синьо гориво на "Булгаргаз". Така държавната фирма ще се превърне в куха структура, защото от нея се отдели като дъщерно дружество "Булгартарнсгаз", което притежава и управлява тръбите, по които тече транзита през нашата страна.С поставянето на Сашо-Дончевото дружество като посредник между "Газпром" и българския пазар се реализира първият етап от постигането на описаната цел - никой у нас не може да купува синьо гориво без участието на "Овергаз Инк". Но фирмата е не само водещ доставчик. Със съдействието на две български правителства - на Иван Костов и на Сергей Станишев, компанията на ямболския бизнесмен получи изключителни права да газифицира градове и села. В налагането на офшорката на Дончев се включи и ДКЕВР. Предишното й ръководство раздаваше лицензи за това на кило на Сашо Дончев. Бизнесменът оплита България в газовата си мрежа"През 1995 г. монополистът "Булгаргаз" купуваше нужния на предприятията в България природен газ директно от "Газекспорт" по цена 96$/1000 м3. С появата на "лошите посредници" "Булгаргаз" започна да купува природен газ със същото качество на цена 95$/1000 м3 от "Винтерсхал" и 85$/1000 м3 от "Овергаз Инк.", обяснява на чатърите от "Сега" Сашо Дончев.От вчера по решение на ДКЕВР цената на газа се вдига с 24,63%. В резултат на това синьото гориво поскъпва от 435.30 лв. до 542.50 лв. за 1000 кубически метра. Ще каже някой: "Голямата пара отива при "Газпром". Това обаче едва ли е така. Справка със сайта на "Овергаз" показва, че Сашо Дончев дере по две-три кожи от дребните потребители. Например фирмата му "Софиягаз" продава на битовите потребители в момента на цена 792.86 лв. на 1000 куб. метра. На училища, общини, болници и други сумата започва от 753.95 лв. при по-малко потребление и достига 725.62 лв. при по-големи доставки.Цената за промишлеността се движи между 673.57 лв. и 627.83 лв. при равномерно потребление. При неравномерно газът се продава от 792.86 лв. за количества под 5000 куб. метра и срещу 702.94 лв. за доставки над 1 млн. куб.м годишно.От "Овергаз" са изчислили, че битовите потребители на компанията ще плащат през третото тримесечие на 2010 г. средно по 0.94 лв. за кубически метър природен газ. За стопанските клиенти цената ще е между 0.75 - 0.90 лв. в зависимост от индивидуалната им тарифа. Умножете го по 1000 кубически метра и ще получите цена 940 лв. Ето, това е изгодна сделка. За Дончев и дружествата му.

КОВАРНА БОЛЕСТ МЪЧИ ДОГАН!


Това го пишело черно на бяло в декларация, подписана лично от самия лидер на ДПС, внесена в кабинета на Цецка Цачева. Към нея имало прикрепени медицински становища и експертизи, зове клюката от парламента. В текста си Доган молел председателката на Народната събрание за конфиденциалност и разбиране и поискал наложеното му наказание за отсъствията му от пленарна зала да бъде отменено. Заради влошеното му здравословно състояние Доган не можел да посещава редовно заседанията на парламента, но ангажирани лично от него съветници в партията му помагали той да взима ежедневните си и отговорни решения, поставени в работата на пленарна зала, така че дейността му като депутат не се обезсмисляла. Обаче, според всички представители на опозиционни партии на ДПС и БСП, не става въпрос за коварна болест, а за коварен номер. Доган се страхувал да поеме голямата отговорност по многобройните престъпления на миналото правителство и сега постоянно търсил начин да бяга, дори и с дърпането на дявола за опашката, заявяват те. А това в повечето случаи изигравало лоша шега на лъжеца.

НАГЛОСТ !!!! МУРГИНА СИ КУПИ ОСТРОВ СЕН АН НА СЕЙШЕЛИТЕ!


Бившата шефка на Националната агенция по приходите Мария Мугрина стана международен инвеститор.
Това се доказва от справка в архивите на едно от най-авторитетните списания на стария континент “Фобос”. Според тази информация бившата дама на данъчните, чрез свой пълномощник, е съдружник в офшорна фирма, която от своя страна е собственик на остров Сен Ан - част от Сейшелските острови, където смятала да инвестира крупни суми в туризъм.
В проекта на компанията са включени малък яхтен пристан, огромен СПА комплекс и няколко вили на мега лукса.
Няколко от най-авторитетните световни агенции за недвижими имоти дори вече продават “на зелено” идеални части от тях, твърди още направената справка от международния ни редактор.
На чист български език според него това означавало, че Мургина като “лоялен” държавен служител е горд собственик на част от острова, купен с така наречените от самата нея лични спестявания.
Нищо чудно в най-скоро време и обикновеният данъчен да се вози в “Бентли”, а катажията да дава нарядите си с “Ламборджини” купени, разбира се, с отделяне от залъка.
Абе, някой говореше за финансова криза?

СКАНДАЛ! ШЕФОВЕ НА МВР БОСОВЕ НА МАФИЯТА!


Всички 198 лидери на организираната престъпност са локализирани. МВР работи те да бъдат напълно неутрализирани, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по БНТ тази сутрин. Той подчерта, че силовият мозък на „Октопода" е в следствения арест.И в момента продължава акцията на ГКПП „Капитан Андреево, при която бяха задържани граничари и митнически служители за корупция. Предстоят нови арести.Повече от 20 години от хората, които са преминавали границата, са взимани пари. Парите се отчитали по ерархията и стигали до управлението на МВР, дори и за самото политическо ръководство в последните 20 години. Срещу тази "традиция" сега се води тежка война. Според Цветанов е важен и резултатът от неутрализирането на въоръжените грабежи. „Текат още делата с Гейзо- Крокодила, който изчезна след този инцидент”, посочи той.Цветанов мотивира създадена организация за опазване на селскостопанската продукция, с нуждата производителите да знаят, че когато са си посадили продукцията, тя ще бъде прибрана от тях.Акцент в работата на МВР е и гарантиране на сигурността в морските курорти. Създадена е и организация за преминаването през българо-турската граница за преминаващите през летния сезон турски гастарбайтери.Голямо предизвикателство за МВР е борбата с конвенционалната престъпност, особено в малките населени места, смята Цветанов. Безработицата, ниският социален статус на голяма част от ромски граждани води до едни опустошителни действия в населени места в съседство до тях.„Ние трябва много адекватно, ежедневно да контролираме този процес и там, където се появят и най-малките симптоми, веднага да реагираме агресивно с по-сериозно полицейско присъствие и повече действия”, каза министърът.Цветанов обясни още, че би трябвало всички престъпления да бъдат регистрирани, защото досега винаги МВР отчита задоволителни резултати като нива, но от Центъра за изследване на демокрацията отчитат много повече, които не се регистрират във вътрешното министерство.

четвъртък, 1 юли 2010 г.

ВЕСЕЛИН МАРИНОВ БЛЪСНА ЧОВЕК С КОЛАТА СИ И ИЗБЯГА!


Не съм потулил случая, друг на мое място щеше да крещи и псува, защитава се певецът Музикалният изпълнител Веселин Маринов е ударил пешеходец с огромния си джип "Рейндж Роувър", след което си е тръгнал от местопроизшествието. Скандалната информация разпространява столичен седмичник, позовавайки се на очевидци на пътния инцидент.В края на миналата седмица изпълнителят на "Горчиво вино" връхлетял върху млад мъж посред бял ден на централния софийски булевард "Цар Освободител". На жълтите павета машината на Веско с многозначителен регистрационен номер 9999 набила спирачки, но въпреки това отпратила на няколко метра пешеходеца. Момчето се изправило, докато през това време звездният шофьор излязъл от колата пребледнял."Размениха си 2 думи и Веселин Маринов го потупа по рамото и го прати да си ходи. Всички бяхме втрещени как така не го закара в болница, а го остави на тротоара. Младежът може да е в шок или да е получил комоцио - неприятностите обикновено възникват след 40-ата минута", коментираха очевидци на случката. След като Маринов и джипът се отдалечили от пешеходеца, блъснатият младеж приседнал на бордюра и част от присъстващите свидетели го наобиколили. По думите им момчето било видимо зашеметено и му отнело доста време преди да се изправи на крака и да продължи по пътя си."Това е безобразие! Звездите в България си позволяват всичко. Така беше и с Максим Стависки, който караше като луд огромния си джип. Изглежда така е и с Веселин Маринов", възмутено обясняват гражданите.Самият Веселин Маринов обаче има друга вeрсия на случилото се."Карах си колата по "Цар Освободител" и точно преди сладкарница "България" в съседното платно беше спрял микробус. Някакво момче пресичаше пред него и изглeжда не ме видя. Аз натиснах спирачки и пешеходецът само си опря ръцете в капака. Веднага слязох. Другите шофьори ме изчакаха, както бях спрял по средата на платното. Момчето се извини, че не е погледнало, каза, че няма нужда от помощ и си замина. Смятате ли,ч е ако беше нещо сериозно, щеше да бъде потулено? Не съм такъв човек. Аз също се изплаших доста. Друг на мое място щеше да крещи и псува, а не да излезе и да провери как е пешеходецът", коментира Маринов.

сряда, 30 юни 2010 г.

ЖЪЛТАТА ПРЕСА ОФИЦИОЗ!

Жълтата преса в България окончателно разби т.нар. „сериозна преса“. Последната се оплаква от значителен спад в продажбите, без да си дава ясна сметка за това, че информацията, която предлага е толкова скучна, че човек се чуди как въобще още я има.
За последните няколко години продажбите на „сериозната медия“ „24 часа“ е паднала с 18 %, а на „Труд“ – с цели 25 %, като в същото време жълтите издания се радват на успех и тиражът им постоянно се увеличава. Един от жълтите седмичници – вестник „Уикенд“ например, излиза в 324-хиляден тираж и се харчи като топъл хляб.
Защо сериозната преса „умира“?
Основната причина, поради която сериозната преса „умира“, е, че тя е скучна до болка. Никой не обича да чете ведомствени информации за заменки, разцепления на партии и всякакви други подобни „новини“, за които хората отдавна знаят, защото гледат телевизия и имат интернет. В същото време жълтите медии разцъфват и радват хиляди, защото макар всеки да знае, че голяма част от информацията е недостоверна, тя е поднесена по забавен, нетрадиционен и по-различен начин. Разбира се, не всеки се интересува от това, какви гащи носи Лили Иванова или с коя чалга певица спи Коко Динев, но в жълтите страници за всекиго има по нещо – статии за политика, известни личности, разследвания, съвети по градинарство, готварство и т.н. Спектърът от теми е широк, разнообразен и не на последно място – интересен.
Смешно е, но е факт, че точно в жълтата преса място намират сериозни журналистически разследвания. Т.нар. „сериозни издания“ спят, дъвчат едно и също нещо, статиите им са сухи, пишат без ирония и в тях няма живот. Ако някой от вас е прочел „Светът на Диска“ на Тери Пратчет, сигурно се сеща за амбициозния Уилям дьо Слов, който започва да издава „сериозен вестник“, мислейки си, че ще пожъне голям успех. Но не той, а една друга групичка, която издава „несериозен вестник“, чиито страници са пълни с всякакви измислени и изсмукани от пръстите истории, евтини сензации, статии, в които героите са измислени, случките също, се радва на популярност и на интерес от страна на обществото. Защото никой не желае да чете за неща, за които вече е чул или знае, че те се случват всеки ден.
Защо се увеличава броят на тези, които предпочитат булевардната преса?
След кратко проучване става ясно, че голяма част от хората четат „Уикенд“, "ПАПАРАК" „Шоу“, „Шок“, „Галерия" и др. жълти издания, защото искат да знаят повече неща за живота на известните личности. Голяма част от населението плюе по „Биг Брадър“ например, но това не му пречи да гледа риалитито така, както гледа и турските сериали. А тези издания са пълни с материали, от които всеки може да научи доста пикантни неща за личния живот на съответната звезда.
Друга голяма част от хората пък твърдят, че четат „жълтини“, тъй като по този начин релаксират. Българинът има достатъчно грижи, а сериозните издания всеки ден бълват новини за убийства, изнасилвания, отвличания и т.н. Четящият в един момент си задава въпроса: „Нищо хубаво ли не се случва в тази държава?“ Разбира се, че и по жълтите страници има потресаващи истории, но освен това, те предлагат и някакъв вид забавление.
Естествено, всеки сам избира как да се информира, какво да чете, на кого да вярва и т.н., но ролята на жълтите издания в обществото не е за пренебрегване. Защото все повече хора предпочитат „да поканят“ у дома си „жълтата гостенка“, а не „сериозната“, която е „скучна, няма чувство за хумор и вече умира“.

ЦВЕТЕЛИНА СИ КУПУВА САМОЛЕТ?


Летящо луксозно бижу “Честна” или така наречения бизнес джет е най – новата придобивка в материалният актив на бизнес дамата и половника на премиера Цветелина Бориславова. За това ни уведомиха представители на елитният бизнес които яли и пили преди седмица по този повод. Банкерката събрала приятелите си на частно парти в елитен пет звезден комплекс край София, където получила пожеланията за ползотворно и безаварийно летене. Прекалено големият обем ангажименти в чужбина и голямата и заетост били причината тя да инвестира колосалните 400 000 лева в летящата машина и изобщо не съжалявала за това, казват информаторите им. Именно пред тях бизнес дамата казала че благодарение на новата си мобилност само за една година машината ще си избие парите. Тук е напълно логично човек да си зададе въпроса, че какви ли печалби тя ще очаква през годината за до може тя да е сигурна че ще си възстанови лична инвестиция от 400 000 лева? Две са думите за отговор – безумно много. а самите цифри само тя ще си знае...

ЮРИ ГАЛЕВ ПОЧИНА!


Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт Тази сутрин внезапно почина Юри Галев, съобщиха от "Пирогов". Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди броени дни, уточниха от лечебното заведение. Непосредствената причина за смъртта е остро ритъмно нарушение. Това е мнението на шефа на Централна реанимация на спешния институт проф. Милан Миланов. Галев беше настанен в Централна пироговска реанимация, в неделя 20 юни т.г. Той беше приет в „Пирогов” с пет прострелни рани. Веднага беше подложен на коремна и травматологична операции. 47-годишният собственик на футболния "Рилски спортист" и общински съветник в Самоков беше прострелян с 5 куршума около 5,00 часа на 20 юни. Инцидентът е станал по пътя между курортен комплекс "Боровец" и село Бели Искър. По Юри Галев бе стреляно и на 9 февруари, 2009 година. Нито един от двата куршума не порази целта. В началото на февруари четирима приближени на Галев бяха задържани от полицията за палеж на офис на фирма "Бороспорт". Огънят лумна три дни, след като Галев и негови приятели биха охранители на лифт в Боровец след скандал със сина му.

вторник, 29 юни 2010 г.

ЛУДИЯ И ЗЛАТИСТИЯ ТАРТОРИТЕ НА СОФИЙСКИЯТ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР!



Янко заплашил пандизчиите, че който закачи приятеля му, ще си има работа с него и хората му. Пернишкият бандит Янко Ваташки – Лудия е неразделен със Злати Златев – Златистия зад решетките, разкриха източници на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ . Двамата са приятели от години и се засякоха в Софийския затвор, където излежават присъди. Янко обявил, че който закачи приятеля му, ще си има работа с него и хората му.Имаше преди време хора, които правеха сечено на Злати. Макар, че е зле физически, се опитваха да го тормозят. От едно известно време обаче никой не смее да го закача, разкриват източниците на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ .Янко Ваташки бе арестуван през 2009 г. след скандал в столичната пицария “Дивака”. Тогава той и хората му влезли вътре и помлели криминално проявен. След побоя му взели оръжието, ключовете от Мерцедеса и 500 лева. Преди време той се призна виновен по 3 обвинения, сред които побой и отвличане и подписа споразумение с прокуратурата, според което трябва да излежи 4 г. зад решетките.Дори и зад решетките, Янко Ваташки продължава да се опитва да има лидерски позиции. В момента той излежава присъдата си в 7-ми отряд и изпълнява функциите на “кмет” (така на затворнически жаргон се нарича лидерът на отряда)

ЗА ЖИВОТНИТЕ С ЛЮБОВ...


За поредния случай на насилие над животни алармира фондация „Четири лапи". Този път става дума за обесено на дърво куче. То е намерено вчера следобед до бл. 7 в столичния квартал „Модерно предградие". Според живущи в близките блокове кучето е било съвсем младо, кротко и доверчиво и затова лесно е било подмамено преди да бъде обесено. „Това е поредният случай на садистично отношение към животни. Институциите у нас не гледат сериозно на тези инциденти, макар отдавна да е доказана връзката между насилието над животни и склонността към насилие над хора", коментира Явор Гечев от „Четири лапи"."За съжаление ние от неправителствените организации сме напълно безпомощни, тъй като малтретирането на животни не е престъпление и в повечето случаи полицията отказва да разследва", допълва Гечев.По думите му Националната ветеринарномедицинска служба много рядко отговаря на жалбите с оправданието, че са претоварени. Единственото, което можем да направим, е да дадем гласност на подобни зверства и да настояваме за промени в законодателството ни, категорични са от „Четири лапи".Според „Четири лапи" у нас насилието като цяло продължава да бъде по-скоро норма на поведение, отколкото изключение. Тревожни са случаите на употреба на силно отровни вещества при саморазправа с домашни и бездомни животни, тъй като те са много опасни и за хората.

понеделник, 28 юни 2010 г.

ЗАЩО СЪДЪТ ПУСНА БРЕНДО ЗАД ГРАНИЦА?


Един от ударите на МВР и прокуратурата отпреди няколко години - преборването на Брендо, рухна в съда. През април 2007 г. - при предния кабинет, Евелин Банев бе сочен сред емблематичните фигури в международния наркотрафик. Твърдеше се включително, че препирал печалбите от дрога от Латинска Америка за Европа. Както и на братята Маргени.
С днешна дата от това - ни помен. Но наяве излиза, че държавното обвинение яко е злоупотребявало с права, за да оправдава легендите. Установява го - с факти - съдията Иван Коев от Софийския градски съд.
Евелин Банев (Брендо) - един от основателите на “Източни финанси” ООД (заедно с Петър Петров-Амигоса и покойния Иван Тодоров-Доктора) бе задържан в края на април 2007 г., след като сам се яви в прокуратурата. Обявен е за издирване от февруари 2007 г., при положение че на два пъти сезира виден прокурор, че ще се яви на всяко повикване.
Обвинен е за участие в организирана престъпна група, както и че от октомври 2004 г. до май 2005 г. в Швейцария, в условията на продължавано престъпление, повече от два пъти внасял и теглил по банкови сметки престъпни пари (вече никой не твърди, че от наркотрафик). Съдът го задържа, после е освободен срещу 20 хил. лв. гаранция.
Чак две години по-късно, през 2009 г., след изтичане на всички позволени от закона срокове за “принуда” над обвинените, прокуратурата образува второ дело на Брендо - пак за пране на пари, пак в Швейцария, отново през 2005 г. Притисната от закона, отменя мярката за неотклонение и забраната за напускане на страната по първото дело. Но ги налага по второто. Стратегия! Дребна подробност е, че от 2009 г. досега Брендо ни веднъж не е викан за разпит или др. по новото му дело. И адвокат Ина Лулчева иска да се отмени забраната за напускане на България. Прокуратурата отказва. На друго мнение е съдът. Поместваме определението със съкращения.
О П Р Е Д Е Л Е Н И Е гр. СОФИЯ, 16.03.2010 г. СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД, НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ, председател: ИВАН КОЕВ
... В жалбата (на адвокат Лулчева) се твърди, че доводите в атакуваното прокурорско постановление са незаконосъобразни.
(Следва преглед на първото дело - от 2007 г., след ареста на Брендо, то има нов номер и дата в съда.) Производството по НОХД № 2222/09 г. на СГС, НО, 4-ти състав е прекратено с разпореждане от 14.08.2009 г., като делото е върнато на Софийска градска прокуратура (СГП) за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения.
Делото отново е внесено в съда с обвинителен акт на 16.10.2009 г. Производството и по това дело е прекратено с разпореждане от 26.01.2010 г., като е върнато на СГП за отстраняване на неотстранени процесуални нарушения.
За последен път делото е внесено в съда на 26.02.2010 г. ...
По досъдебно производство №15/09 г. (новото дело - б.р.), с постановление от 09.04.2009 г. Евелин Банев е привлечен като обвиняем за това, че на 18.11.2005 г. е извършил финансова операция - внесъл в брой 100 000 евро по сметка на регистрирана в Британските Вирджински острови фирма, в банка CREDIT SUISSE, Конфедерация Швейцария, като е знаел, че имуществото е придобито чрез тежки умишлени престъпления. ДП № 15/09 г. е образувано по отделени материали от ДП № 27/2006 (първото дело - б.р.).
При съпоставка на обвиненията по двете дела се установява, че деянието, за което Банев е обвинен по второто дело, е изключено от продължаваното престъпление, предмет на обвинението по първото дело... Но в случая са налице обвинения не за различни престъпления, а за отделни деяния, спадащи към едно продължавано престъпление по смисъла на чл. 26 от НК. Това действие на прокуратурата не само че не спомага за разкриването на обективната истина, напротив - затруднява го, води до процесуално разточителство, излишно товарене на съдебната система с разноски, прави невъзможно постигането на бързина в наказателния процес.
Отделно от това “клонирането” на дела е и заобикаляне на закона, явно се използва от прокуратурата като единствена възможност за преодоляване на ограниченията в продължителността на досъдебното производство и наложените в неговите рамки процесуални ограничения. Подобни действия на прокуратурата, доколкото водят и до незаконосъобразно засягане правата на обвиняемите чрез налагане на ограничителни мерки, представляват злоупотреба с власт.
В този смисъл ограничителната мярка “Забрана за напускане пределите на Република България”, наложена на обв. Евелин Николов Банев по ДП № 15/09 г., се явява незаконосъобразна и следва да бъде отменена, без да се изследва въпросът относно липсата или наличието на опасност обвиняемият да се укрие извън страната.
Определението е окончателно.

ДПС - ЛИ БЕШЕ ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ!?

АТЕНТАТЪТ СРЕЩУ ЮРИ ГАЛЕВ ЗАРАДИ ДРОГА!


Бизнесменът изкупил дълга на косовари към покоен бивш съдружник. Провален канал за дрога е вероятната причина за стрелбата по самоковския бизнесмен Юри Галев. Това е една от трите основни версии, по които работят полицаите, разкриха източници на “ШОУ”. Спецченгета са наблюдавали през последните месеци раздвижване на стар хероинов канал, транзитиращ дрога от Турция за България – Сърбия – Косово и Западна Европа. Предполага се, че наркотикът е бил прекарван в камионите, превозващи дървените трупи. Самият Юри Галев никога не е сочен официално като бос на дрогата, но за него се твърди, че се е занимавал и с това. Разследва се преплитане на интереси със структури, свързани с бившата групировка СИК, която напоследък има все по-големи апетити към трафика на дрога, както и продажбата й в този регион. Камионите с дървени трупи са предпочитани за транзитиране на хероин заради факта, че обучените кучета трудно улавят миризмата на наркотика, когато е примесен с дървесината. Другата, също основна версия, свързва стрелбата по Юри Галев с убийството на бизнесмена Стоян Стоянов, който също е от село Бели Извор, където живее и Галев. Стоянов бе застрелян показно с “Калашников” на 10 май вечерта, докато излизал от джипа си, паркиран пред дома му в селото. Водещата версия на полицаите е, че вероятно килърите са шиптъри, а като евентуални поръчители са заподозрени двама македонски бизнесмениС тях Стоян Стоянов напоследък имал разправии. Единият от македонците му дължал 18 000 евро, а другият – 40 000. Стоянов и Галев се познават от години, в миналото са били съдружници във фирма “Сю – 95”. Двамата са развивали известно време съвместна търговия с дървен материал, след което Галев се е оттеглил. Самият Галев е силно притеснен след смъртта на Стоянов и не крие, че убийството го е изненадало. Репортер на “ШОУ” успя да се свърже тогава с Юри Галев, който коментира ликвидирането на бившия си съдружник така: “Най-вероятно са го ликвидирали македонците, които са му дължали пари. Загубих един много добър приятел. Това беше един невероятно честен човек, почтен и свестен. Бизнесът му беше абсолютно редовен. От това, което разбрах, убийството е било непрофесионално, не изключвам да е извършено от шиптъри. Последните една-две години бизнесът с дървения материал беше много труден, явно е давал напред и е очаквал да получава много пари”, беше убеден Юри Галев. Самият той също е имал македонски и косовски партньори в бизнеса. Освен през цеха за производство на мебели, той се е опитвал да натрупа средства и в износа на дървесина, твърдят запознати с дейността му. През последните месеци е договарял именно с македонци износ на дървен материал за две големи фабрики за мебели в Сърбия и Косово. Човекът, свързал го с тях, е бил Стоянов. Друг общ момент, свързващ двата случая, е начинът, по който са извършени убийството на Стоянов и стрелбата по Галев. И при двете стрелби е използван автомат “Калашников”. Иззети са гилзи и от двете местопрестъпления, за да могат да бъдат сравнени за евентуални съвпадения. Официално потвърждение от полицията няма, но ден след стрелбата по Галев от МВР “изтече” информация, че въпреки сходните оръжия няма прилики в самите гилзи. ДързостЮри Галев е бил следен поне няколко часа, преди да бъде прострелян. Около 4 часа сутринта на 20 юни той се прибира с колата си от Боровец към село Бели Искър, където живее в дома на родителите си. Шофира барманът в заведението му Бойко Найденов. Пътят, по който колата се движи, е пряк и води директно до селото, минавайки през гориста местност. Мястото е неосветено и е много добре подбрано от килърите. Те го причакват на километри от село Бели Извор и там откриват автоматичен откос по колата на Галев. В показанията си, преди да припадне, бизнесменът си припомня как за кратко видял присвятвания, но не могъл да определи точно колко души са го дебнели зад храстите. Галев е ранен с пет куршума в корема и още два в ръката и крака. Най-тежки са пораженията в стомаха – разкъсани са тънкото черво, както и дебелото. Още на местопроизшествието Галев губи много кръв. Въпреки това намира сили да отмести шофьора, който също е ранен, от волана и сам да седне на местото му. От куршумите цялата кола е надупчена, спукани са и гумите, но бизнесменът успява да я подкара до Бели Искър. Там първи на помощ се притичва директорът на местното училище, който помага на Галев да излезе от колата. През това време съпругата на негов приятел, пред чиято къща бизнесменът паркира, вика полиция и Бърза помощ. Заради тежките наранявания лекарите взимат решение той да бъде транспортиран незабавно до “Пирогов”. По пътя Галев колабира от голямата кръвозагуба.До редакционното приключване на броя Юри Галев все още не беше изведен от апаратно дишане. Според доц. Стоян Миланов – началник на реанимацията на “Пирогов”, състоянието му е стабилизирано и има всички шансове да оживее. Галев беше настанен за лечение в централна реанимация след две дълги животоспасяващи интервенции, извършени от екип хирурзи и травматолози. Според доц. Миланов се очаква да бъдат извършени още поне няколко операции, най-сложно се оказва състоянието на червата, които са буквално разкъсани. Шок и паникаМълвата за простреляния Юри Галев се разнася бързо и скоро цял “Пирогов” е окупиран от негови близки и приятелки. Пристига и бившата му съпруга Елеонора, която макар и да са разделени, продължава да се вижда с мъжа си. Неотлъчно до стаята на баща си е и синът му. Момчето не крие сълзите си и нервно обикаля из болничните коридори. До него плътно е вуйчо му Александър. Той вече знае какво е да се разминеш с куршумите – през 2009 г. братът също стана жертва на атентат. По ирония на съдбата тогава той пътува с брат си в кола и е причакан почти на същото място, където година по-късно килъри нападат брат му. Едрият мъж е силно притеснен, говори непрекъснато по телефона, не изпуска от поглед племенника си, за когото се грижи през цялото време. Приятелите на Юри Галев са обсадили “Пирогов” и са буквално навсякъде. Мускулести мъже в черно с тъмни очила дежурят в градинката пред сградата на реанимацията, пред стаята му, пред входа на самата болница. Прииждат още и още и се сливат с полицаите, чието засилено присъствие също няма как да не се забележи. Ден, след като става ясно, че Галев е изведен от операционната и е откаран в реанимацията, пред “Пирогов” се изсипва тъмносин бус с ченгета, дошли да изчакат, докато Галев дойде в съзнание. Те са успели да разпитат и бармана Бойко, но той е обяснил, че участъкът, откъдето е стреляно, има лоша видимост и не е успял да забележи нищо съмнително. Пред полицаите той разказал, че обикновено взимал шефа си, когато той пиел и му се налагало да се прибира вкъщи с колата си. “Не съм му шофьор, просто му правя услуга”, обяснил барманът. Добри приятелиПрез последните години Юри Галев се опитва да излезе от амплоато на побойник и бандит. Самият той твърди, че е улегнал, макар, че хора от близкото му обкръжение смятат, че това далеч не е така. Постепенно Галев започва да се обвързва с влиятелни хора, които да му помогнат да излезе от образа на бивш борец и да излъскат имиджа му. Трамплин в кариерата му на политик се оказва бизнесменът Слави Бинев. Двамата се познават още от златните времена на тепиха. Именно Слави Бинев е човекът, който издига кандидатурата на Юри Галев в “Атака”. Твърди се, че освен с протекции и влияние, Бинев е подпомогнал Юри Галев и финансово. Малко известен факт е, че Галев се ползва с благоразположението и на т.нар. “генералско движение”, по-известно като кръга “Монтерей”. Самият той е засичан няколко пъти на легендарната кръгла маса в култовия ресторант. Човекът, който проправя пътя на Юри Галев в Боровец, е Недялка Сандалска – жената, която наследява част от империята на “Мултигруп” или поне по документи управлява туристическия й бизнес в България. Според хора от Самоков именно Сандалска е помогнала на Галев да вземе млекокомбината в града и фабриката за преработка на картофи. Самата тя също е близка с ген. Любен Гоцев и дипломата от кариерата Виктор Вълков, които са бивши колеги на баща й – генерал Сандалски.Двамата са свързвани дори в любовна връзка, но самият Галев не веднъж е заявявал пред близките си, че много уважава Нели Сандалска, но двамата са просто приятели и нищо друго. Близък с КараманскиВъпреки че е на пост като общински съветник, Юри Галев има богато престъпно минало. Бил е близък до покойния Иво Карамански.Срещу Галев има повдигнати редица обвинения за организиране на престъпни групи, отвличания и хулигански прояви, но до момента не е осъден по нито едно от тях. За Юри Галев се знае още, че е имал търкания с покойните братя Васил и Георги Илиеви. 1995 г. той е засечен да стреля по мерцедеса на Георги Илиев. Година по-късно влиза в пернишкото заведение “Струма” с автомат. Арестуван е, но по-късно пуснат, след като се оказва, че патроните не били истински. През 1999 г. следва нова издънка – Юри Галев спретва зверско меле с охраната на Илия Павлов в Боровец.Съветникът от “Атака” е разследван и за отвличане през 2001 г. Тогава 31-годишен мъж разказва, че го е натикал в колата си и го държал с часове край Боровец, защото му дължал пари. Галев позвънил на роднините му и казал, че ще го пусне, ако му дадат откуп от 15 000 лева. Тогава столичната полиция обявява Галев за издирване, но след като го арестува, го пуска отново на свобода. Другото обвинение срещу Юри Галев за отвличане е подадено от танцьорки от бар в Боровец, които твърдят в жалбата си, че бизнесменът ги е държал насила в хотелската си стая. Един от последните арести на бизнесмена е от януари 2002 г. Тогава той е задържан за блудство. Последният път, покрай който името на Галев бе замесено в скандал, е свързан с побой на лифтовете на Боровец. През януари т.г. бодигардове на спортното съоръжение се спречкват със сина на Юри Галев. Момчето вика баща си на помощ. Според версията на бодигардовете бизнесменът пристига на лифта и ги пребива. Според твърденията на момчето обаче всъщност битият е той. Покрай скандала Галев бе арестуван заедно със сина си за няколко дни. „Това, което се случи с мен, е по сценарий. Просто ме дебнеха, за да ме вкарат в ареста и да унищожат семейството ми. Стана така, защото съм неудобен за много хора. Тук има намесени и бизнес интереси, които съм готов да разкрия, но нека пуснат първо момчето ми на свобода”, коментира тогава пред “ШОУ” Юри Галев: “Навсякъде беше изказана само тяхната гледна точка – на охранителите от лифта. Нещата не се развиха точно така, както те твърдят, информацията беше нарочно предавана изкривено, така че да излезе накрая, че черният съм аз. Цялата тази работа е нагласена от хора, които знаят, че съм емоционален и няма как да не избухна, като разбера какво се е случило със сина ми. Те много ясно са го разпознали на лифта и нарочно са го предизвикали. Ако беше синът на някой друг, щеше да го пуснат без пари, но нали става въпрос за мен”, твърди Юри Галев.
Мишени с късметЮри Галев е една от мишените с късмет в страната, които успяват да оцелеят при няколко атентата срещу него. Сред приятелите му се носи легендата, че в портфейла си носи за късмет куршум, останал от първия атентат срещу него. Обича често да повтаря: “Мен куршум не ме лови, кръстен съм, имам много врагове, но и много приятели!” Освен Галев в историята на т.нар. “ъндърграунд” са се записали и други, успели да оцелеят при няколко атентата.Киро Японеца безспорно е сред най-фрапиращите медицински случаи. Първият атентат срещу него е през 2003 г. Мотористи го следват, докато се придвижва с мерцедеса си. На бул. "Никола Мушанов" и ул. "Добротич" те откриват огън по него. Ромският бос е откаран в “Пирогов”, откъдето си тръгва няколко дни по-късно. След две години атентатът се повтаря. Този път убиецът причаква Киро Японеца на бул. “Васил Левски” – точно пред хотела, за който се твърди, че е негова собственост. Стрелят няколко пъти, фатален се оказва изстрел в главата, който нанася сериозни поражения на малкия мозък. Няколко години Киро Японеца е инвалид. Както сам той твърди – съвзема се с помощта на Бога. Според негови приятели обаче помогнали са лекарите, на които в продължение на месеци семейството плаща огромни суми, за да се грижат лично за бизнесмена. Покушението срещу Киро Японеца минава в графа “неразкрити”. Едва преди месеци, когато изплува името на боса от “Наглите” Вальо Бореца, стана ясно, че той е отговорен и за стрелбата по Киро Японеца. Димитър Джамов също е пример за дяволски късметСегашният кмет на пазарджишкото село Семчиново има зад гърба си също като Юри Галев не много спокойно минало. Борецът минава за един от най-буйните бандити за времето си. Покрай подвизите му идват неминуемо и поръчките за убийството му. През август 2002 г. на място загива международният съдия по борба и известен треньор Тодор Матов. Той е разстрелян с картечница, докато се придвижва с “Мерцедес” в Студентски град. Килърите припознават колата на съдията с тази на Джамов и стрелят в нея погрешка. От откосите главата на Тодор Матов буквално е отделена от тялото. Като евентуални поръчители на убийството тогава са заподозрени молдовски бизнесмени от Тираспол, с които по онова време Джамов има неуредени взаимоотношения. След този случай борецът удвоява охраната си и дори наема на бодигардовете специален готвач, който да приготвя калорична храна в офисите му в столичния комплекс “Дианабад”.Сред оцеляващите мишени с късмет е и приятелят на Поли Пантев - Георги ПехливановПрез 2001 г. той бе обстрелван неуспешно с гранатомет край столичния басейн "Мария-Луиза". Пехливанов и хората му успели да се измъкнат от автомобилите си и потърсили убежище в комплекса на басейна, а колата с преследвачите е изчезнала.Безспорен късметлия е лостът на някогашните 7-ци в Сливен Атанас Мъндев. През годините той е стрелян няколко пъти и все успява да оцелее. Да си на първа линия, когато наоколо воюват групировки, си е доста опасно занимание. Атанас Мъндев знае това. Нетипично за човек от тези среди, той винаги се стреми да остане на заден план. Страхът, че може да е следващият в списъка с паднали мутри, го кара да се обгражда с още и още верни охранители. Колкото и да се опитва да предвижда събитиятапокушението срещу него не закъснява. През 2003 г. килъри изстрелват в тялото му 9 куршума. Мъндев прекарва месеци на легло, но накрая оживява. Пораженията по тялото му са толкова много, че след този случай в Сливен се раждат вицове за Мъндев и дарбата му да избягва смъртта и най-вече куршумите. Вместо да се оттегли, някогашният боксьор от отбора на ЦСКА се нахъсва още повече. Следва нов удар - наемни убийци залагат самоделна бомба с пирони пред дома му. Атанас Мъндев се спасява като по чудо, но съпругата му Ваня е приета в реанимацията с множество тежки поражения по ларингса.
Президентът на ФК “Рилски спортист”: “Ще те направя педераст”“Като президент на ФК “Рилски спортист” Юри Галев е известен с бурните си реакции по време на футболни срещи, особено на домакинските мачове на отбора в Самоков и докато тимът участва няколко сезона в А група. През 2002 г. Галев бе разследван за неуважение към обществото и непристойни действия, след като публично обяви, че футболните съдии в България трябва не само да бъдат бити, но и да ги изнасилват. Лятото на 2006 г. още се помни с изцепката на Галев, когато събу джапанките си и нагази в тунела на стадиона в опит да извади отбора си по време на домакински мач с “Литекс”, който бе загубен с 1:3. Няколко седмици по-късно Галев прекрати мач с отбора на “Локомотив” - Пловдив. Някъде по това време бе в остър конфликт с тогавашния президент на клуба Георги Илиев. Същата година Гелев влизе в спортните бюлетини след скандал между него и Валери Стойчев от “Вихрен” – Сандански, излъчен по новините. Диалогът между двамата е показателен за нрава на Галев, който се провиква по адрес на Стойчев: “Ти да мълчиш, че ще те направя педераст!” Година по-късно бизнесменът хвърли бомбата, че реферът Ивайло Стоянов му е искал 8500 лв., за да “свири нормално” мача на “Рилецо” с “Велбъжд” Кюстендил. През есента на 2008 г. Галев отново премина разстоянието от трибуната до терена, разгневен от реферските отсъждания на мач от юношеската група. Тогава потърпевши от гнева и шамарите му бяха рефер и делегат. Няколко месеца след това на контрола между “Рилски спортист” и “Левски” на помощното игрище на “Герена” Галев нарече рефера “женски полов орган”. Последната футболна история около Галев беше през март 2009 г., когато заради това, че той прекрати контролен мач на тима си, наказание от шест месеца извън терените отнесе старши треньорът на отбора Альоша Андонов.


Мария Николаева

ЦВЕТАНОВ ГОТВИ УДАР ПО ЦИГАНИТЕ!


"Един от основните проблеми на България е битовата престъпност, дело на ромите.Ето защо трябва да се предприемат крути мерки срещу тях и свободата им. " Това заяви вчера Цветан Цветанов, като посочи за пример случилото се в село Опанец, където българи и цигани враждуват сериозно и това принуди министърът да отиде на място. Цветанов изрази тревогата си от обособяването на ромите в големи райони в близост до големите населени места. Той обеща съдействие на молбата на кмета на Кюстендил Петър Паунов за по-строги мерки срещу пунктовете за изкупуване на желязо. "Цели предприятия се отбраняват от пълчищата режещи метали", описа ситуацията Паунов. Цветанов даде пример за синхрон в работата на институциите в Кюстендилско, където успели да преборят крадците на череши и в Оряховско, където криминално проявени наели комбайни да жънат чужда реколта.

СРАМ! ГОЛАТА ИСТИНА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ!

ТОП РАЗКРИТИЕ - СВИДЕТЕЛИТЕ СРЕЩУ ТРАКТОРА ФАЛШИВИ!

Свидетели по делото "Октопод" са давали фалшиви показания под натиск и са готови да потвърдят този факт в публичното пространство. Това разкри в специално интервю за предаването "Афера" на телевизия "СКАТ" бизнесменът Огнян Петров. Той е брат на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров, който бе арестуван преди няколко месеца.

неделя, 27 юни 2010 г.

ИСТИНАТА ЗА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ!


10 цигански фамилии делят по 1 милион лева на месец от телефонни измами. Въпреки че МВР прави арести всяка седмица, ромските босове са измислили нова схема, съобщиха пред „Монитор" разследващи от столичната полиция. Мошениците вече се представят за шефове на болници или отделения и искат по телефона суми между 5 и 7 хиляди лева за спешни операции. Печалбите от тази измама не падат под 30 000 лв. седмично. Толкова изкарва само една ромска банда, а според анализите на разследващите у нас действат около 10 мощни групи за телефонни измами.
Тежко въоръжени полицаи са проснали на земята една от бандите за телефонни измами в Левски.Те са си разделили част от малките провинциални градове и никой не влиза в територията на конкуренцията.
За най-влиятелни и добри в бранша са сочени мошениците от Левски, където цели цигански фамилии се занимават с подобни престъпления вече 15 години. За ромите в този край криза няма -
повечето живеят в разкош,
строят или вече са построили къщи с размерите на гимназии, а пред тях са паркирани последните модели S-класа на „Мерцедес", видя екип на „Монитор". Въпреки крещящият лукс ромските семейства от Левски, чиито палати се издигат до немския супермаркет „Плюс", рядко срещат проблеми от местната полиция, въпреки че живеят на 200-300 метра от районното. Обикновено до арести се стига, когато разследванията се водят от София. Такъв беше случаят от 12 май, когато тежката група по задържане „Кобра" към СДВР атакува една от фамилиите в Левски. Ченгетата натръшкаха 5-членна банда, която за последните години е разплакала и ограбила спестяванията на стотици пенсионери.
Според криминалистите от този край е произлязла и новата измамата, при която цигани се представят за лекари. За целта престъпниците предварително
проучват болниците в града,
в който ще търсят жертви. Обикновено се интересуват кой е шефът на ортопедията, след което се представят с неговото име по телефона.
„Добър ден, обажда се д-р Иванов. Дъщеря ви е при нас, паднала е и си е счупила много лошо крака на 3 места. Ще трябва да й направим операция и да й поставим златен пирон", чуват стотици пенсионери дневно по телефона. Гласът в слушалката е сериозен и сдържан. В повечето случаи измамниците взимат телефоните на жертвите от указателя и ги карат поред. Обикновено, докато опитният мошеник говори по телефона, друг негов съучастник
стене близо до слушалката, за да заблуди възрастния.
„Дъщеря ти я боли, затова плаче, но след като й направим операцията, ще й мине. Затова отивай бързо да търсиш парите и пак ще се чуем", казва мнимият лекар и затваря телефона. Ако все пак жертвата прояви разум и поиска да чуе своя близък, медикът казва, че в операционната джиесемите се изключват. „Ако искате да говорите с нея, трябва да отидете и да купите ваучери за предплатена карта и да издиктувате кодовете им", обясняват още мошениците. Това също е хитър ход от страна на ромите, като по този начин си зареждат собствените СИМ карти, от които извършват престъпленията. Анализите на разследващите сочат, че освен в Левски, мощни групи действат още в Горна Оряховица, Бяла, Вятово и Видин, а едни от най-известните фамилии са Златеви и Парушеви.
.
Наемат къщи за обажданията

Според разследващи зад тази ограда е действала една от групите за телефонни измами.Част от телефонните измамници не извършват престъпленията от собствените си къщи, а наемат други домове. Такъв е случаят с разбитата група през май в Левски. Разследващите тогава закопчаха петима души, докато „работят". За своя база измамниците използвали къщата на мъж, известен като бай Васил. През лятото той опъвал голяма тента на двора и докато си пие ракията, трима-четирима мошеници правели обажданията от неговия дом.
„Той наблюдава от двора дали минават непознати коли по улицата и ако възникне проблем, веднага предупреждава", обясниха криминалистите.
Източници на „Монитор" обявиха, че освен групата на бай Васил, в момента в Левски действа още една голяма банда, ръководена от мъж, известен като Митьо Келеша.
.
Променят гласовете си със стискане за гушата
За да не бъдат разпознати, преди да започнат да говорят по телефона, измамниците си стискат леко гушите. По този начин гласовете им се променят и дори разговорът да бъде записан от полицията, след това трудно се доказва кой е говорил.
Обикновено обажданията се извършват в интервала от 10 сутринта до 17,30 следобед, тъй като по това време възрастните хора са сами вкъщи, а децата им са на работа.
Телефонните измамници предпочитат да търсят жертвите си в големите квартали на столицата. От указателя взимат централите за „Люлин", „Надежда", „Дружба" и започват да звънят поред. На ден една група може да се обади на 300-400 номера.
Когато измамникът се обади и се представи за лекар, той не знае името на „пациента". В изненадата и уплахата си пенсионерът лесно може да бъде заблуден.
„В ситуация на силен стрес, каквото и име да му кажете може да го измамите. Понякога самите възрастни възкликват от изненада и назовават децата си пред измамниците", обясняват разследващите.

3 ПРОВАЛЕНИ АКЦИИ НА МВР ЗАРАДИ ИЗТИЧАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ


Информацията дойде от наши хора в МВР поискал гарантирана анонимност. Сериозно изтичане на информация от структурните звена на министерството е провалило три сериозни акции само за последният месец. Става въпрос за акции свързани с дрога. Набелязаните мишени за арестуване били предупредени часове преди акциите и те буквално потънали в дън земя. Разбира се информацията била засекретена и малко хора успели да достигнат до нея, която обаче засилва процентът и за достоверност. Към днешна дата в системата на МВР продължава операцията “Почистване”, която цели именно запуши дупките за теч на информацията но се вижда че трябва още много работа, казват една част от познавачите. Според други обаче честенето не се прави на място и за това има подобни скандални гафове. Те са на мнение че то се прави на доста ниските етажи без да се пипа върха. А истината е че на върха се крият корените на корупцията, конфликтите на интереси и аферите в системата на вътрешните работи. Ако не се вземало това предвид, течът на информацията ще продължи както и провалените акции ще растат.

СКАНДАЛ! РУМЕН ОВЧАРОВ : ГЕРБ УБИВА БЪЛГАРИЯ!


Срещу настоящия лидер на БСП Сергей Станишев има много необосновани критики, смята председателят на Софийската организация на червените Румен Овчаров. Въпреки че защити Станишев, той настоя по време на конференПълно двустранно подравняванеция на столичните социалисти, че проблемът с лидерството в партията остава.Изводът от управлението на ГЕРБ за една година е очевиден - то е катастрофа и буквално убива държавата, посочи в доклада си Овчаров.Той допълни, че за пръв път през последните 20 години толкова бързо и категорично се налага такъв извод. Овчаров посочи, че с управлението си ГЕРБ налага полицейщина, гони чуждестранните инвеститори, води неуспешна политика в образованието, здравеопазването. Няма и реална антикризисна програма, настоя той.Според Овчаров, въпреки „неадекватното управление” на ГЕРБ, рейтингите и на премиера, и на вътрешния министър растат. Причината за това е слабата опозиция, коментира той.Безработицата към април 2010 година надхвърля 10%, фискалният резерв се е „сгромолясал” до 6,7 млрд.лв.Общинският съветник в Столичния общински съвет от групата на БСП Георги Кадиев е кандидатурата на партията за кмет на София на предстоящите местни избори, решиха социалистите. Участниците в конференцията се разделиха поради мотива, че в районните конференции не са издигани и не са обсъждани кандидатури за кмет на София. Янаки Стоилов дори заподозря предварителна подготовка от факта, че преброителите не бяха гласувани. „Това го тълкувам, като изпълнение на поръчка", коментира Стоилов. Въпреки че гласовете бяха 63 „за" и 63 „против", 11 гласа „въздържали се" изборът за кандидатура за кмет на София бе приет да се разгледа в дневния ред на конференцията.