събота, 8 май 2010 г.

КОВАЧКИ ПИПАЛО НА СРЕТЕН ЙОСИЧ?






Сръбската полиция проверява тайните банкови сметки на Сретен Йосич, известен като един от най-големите балкански наркобосове под името Йоца Амстердам. Според добре осведомени източници в Белград е започнало финансово разследване, което трябва да установи богатството на Йосич, съобщава кореспондентът на "Дарик радио" в Белград. Полицаите проверяват фирмите, в чиято приватизация е участвал, недвижими имоти банкови сметки, тайни сейфове в Сърбия и чужбина, инвестиции на сръбските сътрудници и милионери от чужбина, с които Йосич е работил.Финансовата полиция ще разследва и бизнес връзките и сътрудничеството на Сретен Йосич с бизнесмени, които са участвали в приватизацията в Сърбия, между тях са българският бизнесмен Христо Ковачки и израелският милионер Моти Зисер.Заповедта за финансовото разследване на Сретен Йосич е дадена от Специалния съд срещу организираната престъпност, а процедурата се води от групата за финансови операции при сръбското МВР.Правната основа за разследването са обвиненията, че Сретен Йосич стои начело на организирана престъпна групировка, която за милион евро е организирала убийството на собственика на хърватския седмичник "Национал" Иво Пуканич и неговия сътрудник през октомври 2008 година.

петък, 7 май 2010 г.

БОЙКО - СКОРО ЩЕ ПРИКЛЮЧА СЪС СЛАВИ!




Можеше отдавна да го приключа, но нали не е демократично, каза премиерът
Нов фронт срещу премиера Бойко Борисов отвори Слави Трифонов. Редколегията на Дългия хвърли ръкавицата в сряда вечерта. "Снощи (на 5 май - бел. ред.) "Шоуто на Слави" беше отвратително. Толкова помия по мен в национална телевизия - ако е друг, ще го затвори. Аз можеше отдавна да го приключа, но нали не е демократично", коментира вчера Борисов в интервю пред bTV. Той отказа да отвърне по-сериозно на удара. Сценаристите на Слави обвиниха правителството, че излъчва противоречиви сигнали - "ту вдига ДДС, ту го сваля, ту болничните са платени, ту - тъкмо обратното". Членовете на редколегията един през друг нападаха и обиждаха Борисов. "Отговарям за думите си и не мисля да се обяснявам защо мисля така. Свободен съм, затова така мисля", каза Иван Кулеков пред "Стандарт".Конфликтът между Слави и Борисов пламна след интервю на премиера пред в. "Уикенд" преди няколко месеца. Тогава Борисов вдигна завесата и обясни защо с Дългия са си развалили отношенията. По думите на Борисов Слави му поискал 50% влияние от ГЕРБ. Това означавало шоуменът да назначава половината министри, а Борисов - другите. Премиерът обяснил, че това е абсурдно, тъй като партията е от нов тип и няма да търпи кукловоди. Министър-председателят отсякъл мераците на Дългия с думите: "Съжалявам, това не може да се случи." Борисов разказа тогава още, че Слави имал място до хотел "Кемпински-Зографски". Той искал статутът на този имот да се промени, за да може да строи там, но и това не го огряло. В градоустройствения план на София мястото било одобрено за градинка и нямало как да се промени. В специално предаване, посветено на Борисов, Слави отказа да коментира личните си отношения с премиера, тъй като това касае само тях и не било джентълменски.

БОЙКО НАЙ - СЕТНЕ ПРИЗНА - ДОГАН ТАЙНО Е ВЪВ ВЛАСТТА!


В интервю за БТВ премиерът Бойко Борисов призна, че зам.-министърът на финансите Владислав Горанов и депутатът от ДПС Делян Пеевски са се срещнали в известно столично заведение. Glasove.com съобщи пръв за срещата между кадъра на ГЕРБ и депутата от ДПС като публикува снимка на двамата, направена с мобилен телефон. В изявлението си пред БТВ Борисов се опита да омаловажи срещата и излъга, че тя е била случайна.
Ето какво каза той: "И двамата са депутати – единият е депутат, другият – зам.-министър. И там е бил още един депутат от Перник, от ГЕРБ. И са имали среща с Влади Горанов. И е минал Пеевски и е спрял да ги види. Това, че Първанов и Доган са заедно – нали, няма проблем, а Пеевски и Влади, че са се видели, е проблем."Glasove.com разполага със сигурна информация, че срещата между Пеевски и Владислав Горанов е била достатъчно продължителна, за да бъде случайна. Освен това на снимката, която публикувахме в сайта, ясно се вижда, че Пеевски и Горанов са сами на масата и там няма никакъв депутат от Перник.Припомняме, че гравитиращия около Корпоративна банка Делян Пеевски се срещна със зам.-министъра на финансите Владислав Горанов няколко дни преди финансовото министерство да предостави поискана от Съюза на издателите информация за това в кои банки са сложени на депозит свободните средства на държавни предприятия, каква е сумата на влог на всяко дружество, кога и как се извършва наблюдението на средствата. Според публикация на в. „Капитал” голяма част от държавните пари се съхраняват в Корпоративна банка, която от своя страна финансира бизнеса на Пеевски и майка му Ирена Кръстева, които за ограничен период от време успяха да изкупят множество вестници, между които „Уикенд”, „Телеграф”, „Монитор”, „Политика”, както и телевизиите ВВТ и TV7.Симптоматично в поведението на медиите контролирани от Делян Пеевски е, че въпреки, че собственикът им официално е в опозиция, отношението им към премиера Бойко Борисов и управляващите от ГЕРБ е абсолютно безкритично. Тази линия на поведение медиите на Пеевски спазват от парламентарните избори през 2009 г.Освен зам. министър на финансите Владислав Горанов е и активист на ГЕРБ, като по време на парламентарните избори беше издигнат за мажоритарен депутат и водач на листа на партията в София. Какво кара Борисов да неглижира срещата между своя човек и човека на Ахмед Доган все още не е ясно. Самият Владислав Горанов не вдига телефона си, така че засега не е ясно и какво са си говорили по време на „случайната среща” зам. финансовия министър и депутатът от ДПС.

БАНКЕРКАТА НА МОНТЕРЕЙ - ПЕТЯ СЛАВОВА ВЗИМА ХОТЕЛА НА БОГОМИЛ БОНЕВ!




Луксозното архитектурно бижу в зимния ни курорт Банско гранд хотел „Роял Плаза”, който до скоро бе собственост на Богомил Бонев, вече бил в ръцете на неговия кредитор – бизнес дамата Петя Славова. Причината за интересния трансфер била доброволна сделка между двете страни и Бонев щял да запази малък процент акции за себе си. Толкова, колкото било личното му самоучастие в проекта. Огромният комплекс бе започнат преди пет-шест години и основен негов кредитор беше банката на Славова – „Инвест Банк”. Все още не е ясно защо Бонев се е решил на подобна сделка, но по всяка вероятност най-допустимата версия явно е невъзможност за погасяване на кредита. Това, което със сигурност се знае е, че всички наематели на заведения, казина и магазини в комплекса били принудени да преподпишат договорите си с фирма на Петя Славова. Доскоро екс министър Бонев изцяло се подвизаваше в Банско, но слухове носят, че вече взел решение в едно с любимата си Нона Йотова да се преместят в Пловдив, където генералът все още е шеф на Пловдивския панаир.

ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ЗА НОВ СВЯТ БЕЗ СПИН!

"Ти гониш" e филм за приятелството и ХИВ/СПИН, който спечели голямата награда в конкурс на ФНООН за студентски филми, представящ рисковите поведения на младите хора по начина, по който те ги интерпретират. Музика: Спенс - Ти Гониш Prox - Excuse Me Se


ИЗНАСИЛИХА ВЛАДО КУЗОВ!


Група роми, редовни посетители на апертамента на вече бившият депутат Владо кузов са се похвалили пред свои че скандално известният Владо бил изнасилин от тях. В чист сарказтичен тон те разказали как всеки един от тя по няколко пъти в месеца покещавал въпросният дом и участвал в игривите ховосексуални сцени на Кузов. Този път вкупом решеле да се изгаврят с него и му предложили да направят гей оргия. Анално податливият полотик веднага потдал. За негова изненада обаче единственият пасивен играч в схемата се окзал именно той. Без грам свян ромите му са се изредили един по един и след кратка разпивка напуснали апартаментът му. Самият Кузов не бил крайно притеснен от факта обаче носи още мълвата, но се зарекъл от тук нататък да търси по свестни парньори в сексуалните си игри. Негови комшии обаче са категорични че това не му се случа за първи път и че дума за изнасилване или насили не можело да става. Младо обичал да му правят такива изненади, заявяват катгорично и убедено те.

четвъртък, 6 май 2010 г.

РАЗКРИВАТ ВРЪЗКИ НА ДПС С “АЛ КАЙДА”!


В най- скоро време всички пръвърженици и върли избиратели на Движението за права и свободи ще бъдат шокирано –смразени от уникални истини които ще бъдат разкрити за връзките на партията им с известни терористи и организации на терора. В това уверено ни увещават, членове на новата управляваща партия “ГЕРБ” които били натоварени с задачата от ръководството да съберат за доганската партия уличаваща я в престъпления информация за страште и връзки с терористичните групиворки от Близкият изток. Най – смарязавщата от тях била топлата връзка на Сокола с лидери на печално известната “Ал Кайда”, структурата на митичният Осама Бин Ладен. Екипът на Бойко Борисов разкрил по темата такива неща че това би отвратилно всеки нормален човек в държавата , заявиха ни най –отговорно лично те. П онеофициални данни по време на управлението на тройната коалиция в страната ни са били укриване снакови личностти издарвани от европейските служби. Това ставало в регионите известни повече като “крепостите на Доган”. Освен това съвсем скоро щяли да бъдат разкрити пъклените схеми на ислямските фондации и техните емисари на наша земя, работили с политическият чадър на Доган. Папката с разследването и доказателствата освем в прокуратурата , ДАНС и медиите щялада бъде изпратена и до международните организации за борба с терора с които премиретъ бил в блестящи отношения.

ГЕРГЬОВДЕН Е, А ИМАМЕ ЛИ АРМИЯ?

сряда, 5 май 2010 г.

СВЕТИ ГЕОРГИ ЩЕ ПОМОЛИМ С НАС ПО ПЪТЯ ДА ВЪРВИ!


Често се питам дали начинът, по който българите празнуваме Гергьовден, не е смешение между църковния празник на Кападокийския светия и едно по-диво, варварско, древно повторение на мита за Богочовека, въплътения във вяра и евангелие по-късно Иисус.
Не е кощунствено да се твърди, че от всички езически образи и вярвания най-коравият е този на конника, пробождащ митично чудовище. Толкова твърд, че уникалната мелница на християнската църква не е успяла да го заличи и смели, а го е обгърнала както манастирска лоза покрива стар зид, останал от предхристиянските години…
И днес, ако се заровите в образа на Светиня Му Георгий, ще попаднете на чудна смесица от история и митове с напълно неразличими граници. От погълналия отровата на Анастасий и понесъл чутовни мъчения офицер на император Диоклециан, до спасяващия принцеси и побеждаващ дракони приказен принц. На тракийските пръстени, излезнали край Старосел, също има конник, пробождащ чудовище. Дори ацтеките имат свой Георги – без кон, разбира се – трепещ някаква перната змия…
На 6 май лудата кръв на Балканите се събужда с пролетните трели, плисва по обредните камъни, източва спарената самота на зимата, страха и омразата, трупани през дългите снежни нощи. На 6 май всеки пробожда чудовището, което най-често е онова, дето сутрин ни гледа от огледалото. На 6 май бащата, повел агнето, извървява стъпките на библейския Авраам, повел сина си към жертвения връх.
Убийството и жертвоприношението се смесват така, както са вплетени древните и християнските истории за конника Георги. Убиецът е жертвата, а прободената твар е ту смиреният агнец, ту злото, което - ако окончателно пронижем, ще се озовем сами в Стивънхокиновата веселна - пронизали сами себе си. Пронизани от самота.
И националният ни трикольор, който веем на парадите на 6 май, е събрал цветовете на пролетното жертвоприношение – червеното за кръвта, зеленото за тревата, бялото за камъка. Ако отидете на 6 май в Якоруда, ще видите как вярата отстъпва пред кръвта на агнеца. Мюсюлмани и християни заедно я проливат, пеят общи песни, танцуват на едно хоро и поят общата земя, която ги храни.
Имамът и попът се извървят един подир друг да пеят на казаните с курбана, а момите и момците си смигат в междуметията. Хорото се люшка от памет, по-древна от всички религии. Паметта на общата кръв. Гергьовският агнец, както нищо друго, символизира едната кръв на Балканите – обща от кръвопролития, обща от кръвосмешения. До степен, че ако пронижеш с копието комшията, не знаеш брат си ли си нанизал, или направо себе си. Точно както св. Георги и Змеят.
Свети Георги е юнакът на кон, а българите сме го превърнали в символ и на малката жертва, която всеки прави курбан на своя си представа за Бог, здраве и берекет. Живот за живот. Малката жертва пред голямата. Така, както овчарят отделя от стадото толкова агнета, колкото може да си позволи, така е редно и човеците да подхождаме към нещата, които ни разделят. Да отделяме време, средства и сили, колкото можем да си позволим, без да загубим стадото и смисъла.
И не на последно място – 6 май празнуваме не само юначеството, овчаря и избухването на пролетта. На 6 май 1651 година в Рим е видяла бял свят първата печатна книга на български – Абагар. Събира я българският католически свещеник Филип Светославов, а неканоничните текстове в нея карат папската конгрегация срамежливо да се премълчи като издател. Дори първият печатен текст на новобългарски представлява точно такава смесица между езическо и християнско, каквато е 6 май…
Гергьовден е! Пролей кръвта на агнеца, българино! Убий змея. И да седнем на една маса с другите българи. От едната страна ние, от другата страна – всичките ни лами, змейове и страхове. По средата на масата – агнето-


ЧИТАТЕЛИ НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ, ТОВА ЛИ Е НАШАТА ДЪРЖАВА...

СКАНДАЛ! ПАРИ ОТ ТУРСКА НАГЛОСТ!

Скандалният журалист Георги Жеков пред ПОДЗЕМНА МЕДИЯ - ЧАКА НИ ГЛАД БЕЗРАБОТИЦА И МИЗЕРИЯ!


ГЕРБ превзема ли България?


От 70 години насам България е окупирана от една коварна комунистическа сган който е впила в ноктите си тази държава и няма да я пусне в скоро време. ГЕРБ и другаря Бойко Борисов са просто поредният и клонинг.

Какво скара Бойко с Президента?


Те никога не били скарани, а разиграват просто един пореден гнусен комунистически театър за да разцепват и владеят. Така управляват комунистите, разделят, налагат , воюват а жертвата е винаги една оглупяващият ден след ден жалък български народ....

Какво ни чака на есен?


Това в което живеем и сега – глад, безработица и мизерия. Идеалната почва да са се развива якият комунистически плевел Бойко Борисов. Как за толкова години не се намери някой да го изкорени.

Има ли силна опозиция в България?


Опозиция има, но тя е в земята. Това са стотиците разстреляни и заклани борци против комунистическата окупация. В тази страна истинските опозиционери са убити и биват убивани, защото комунягите не допускат някой да им се меси в работата.

Какво ще направите ако сте на мястото на Бойко?


Аз никога не мога да бъда на мястото на другаря Бойко Борисов. Защото никога няма да се продам на комунягите за пари и пагони. По скоро ще легна до хилядите знайни и незнайни борци за свободна отколкото да стана слуга на червеният октопод както е той. Бих го посъветвал да започне да се моли за душата си....
Интервюто взе по телефона
Деси Монева
редакцията се разграничава от мнението на Георги Жеков. Той поиска от нас поле за изява и ние му го дадохме. Всяко искане на право на отговор ще блъде уважено!

ТРОВЯТ НИ!

ГРИГОР ЛИЛОВ : ЕНЕРГИЙНИЯТ ОКТОПОД Е ПО СИЛЕН ОТ ДЪРЖАВАТА!

БИЗНЕСЪТ НА ТРАКТОРА - СЪСИПАН!


Проститутките вече дишат спокойно. Арестът на бащата на октоподите Алексей Петров е либерализирал търговията с жива плът. Доскоро бившият агент на ДАНС е контролирал сводниците и цените на софийските бардаци, а оттам и по курортите.Това е ставало през неговите клубове за масажи и сриптийз барове в центъра на столицата. На жаргон квартирите за плътски удоволствия се наричали „офиси".
През своите „офиси" Алексей нареждал какви ще бъдат цените за всички момичета. След 2008 година, когато Трактора на практика управляваше държавата, цената на час любов е била закована на 100 лева. Тарифата е била закон за всички, а който се направел на тарикат бързо бил вкарван в правия път от ченгетата. За Трактора са работили и много политици, полицаи и гангстери.
Никой не смеел да произнесе името му на глас в бардаците, но неофициално всички проституки и техните шефове си знаели, че работят и се отчитат на Алексей. След разбиването на бандата на Петров на пазара за кратко е настъпил хаос. След хаоса животът си продължил спокойно, но без игото на Трактора. Цените вече са свободни и сводниците не натискат момичетата, както преди. Страхът от възмездието на Трактора е изчезнал. Тормозът спрял, защото вече не се отчитали на върховния си жрец. Мястото на Алексей останало вакантно и вече нямало единен център за контрол над „офисите".

СКАНДАЛ! Хомо Афера!МАРТИН ИДИМИТРОВ ИНТИМЕН СЪС СТЕФАН ТАФРОВ!



Двамата стожери от новото СДС били новата хомосексуална двойка във властта! Пипеливо опасна клюка плъзна в коридорите на новият парламент сякаш умишело да разпали поредният скандал свързан със Съюза на Демократичните Сили. Достовелен източник от парламентарно представените членове на партията пуснал мухата за хомо връзка между Лодера Мартин Димитров и един от стожерите на синята идея и дипломация Стефан Тафров. Човекът който Димитров искаше да направи външен чминистър в бъдещото правителство но Бойко го отряза.
С години мълви носят настандартната суксуална ориентация на младият дипломат, но за тази на Димитров обаче всеки тотално се осъмнил. Както е ясно синият лидер е женен с дете. Това обаче не му пречело да търси от реме на време мъжки ласки казват злобно хора от опозицията. Те допускат че Димитров е гадже на Тарфров още повече че нопследък демонстрирал и подобно поведение.
“ И серго живееше с Йонечева ама и в него със съмняваха доста...”, чува се от коридорите на народното събрание. В определни кръгове усилено се шушука за топлата връзка на станишев и евродепутата Кристиян Вигенин. Тя разпали и първият гей скандал във власта пред игодини. Сега на пъпа били Марти и Стефан, кларстват уверено депутатите.

МАЛКИЯТ КЛЮН ЧЕРПИ С КОКА ЗА РОЖДЕН ДЕН!


На бляскаво парти по случай рожденният му ден известният наркобос Камен Милтенов показал завидно багополучие след като за всеки един от гостите му в луксозен столичен апартамент имало безплатни дози в кока. Клюката плъзна из столичните играчи от устата на няколко момичета, отговарящи за разголеното заббевление за свитата на Млакият Клюн. С подобен лукс можел да се похвали само покойният бос на ВИС Жоро Илиев, казват добре осведомени. Преди години нямало парти на Главния в което в център на огромна маса с всякакви напитки и храни от мега лукса да няма и позната за повечето му гости кристална пирамида пълна с бярл прах. Там всеки на воля вземал от белият рай, без грам съображение и приличие.
“ Клюна показва силата си.+ говорят увелено столичните играчи които приписват на малкият брат на убитият преди години Антон Милтенов - Клюна вече виима и бляскава кариера въввивсоката ирерархия на ъндърграунда.

вторник, 4 май 2010 г.

ДА СИ ПРИПОМНИМ - КОЛКО СТРУВА ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ!

СКАНДАЛ! ПОТРФЕЙЛА НА ВЛАСТТА! ВИЖКЕ КОЙ ПО КОЛКО Е СКЪТАЛ!







АХМЕД ДОГАН – 500 МИЛИОНА ЛЕВА Не са малко хората в България, които смятат лидера на ДПС за най-богатия българин. Тази теза не е съвсем лишена от основание, особено като се знаят част от олигарсите, които просперират благодарение на протекциите на Доган ага. Самият той със самочувствие споменава обръчите от фирми, които подпомагат финансово ДПС, но най-вече - самия него. На първо място Доган контролира огромна част от дейността на „Мултигруп" чрез бизнесмена Николай Вълканов. След убийството на Илия Павлов вицепрезидентът на „Мулти" Вълканов поема енергийния бизнес на групировката -„Минстрой холдинг". Днес мегакорпорацията на Николай Вълканов печели стотици милиони на година и често получава апетитни държавни поръчки. Именно фирмата на Вълканов построи прословутия сарай на Доган. Лидерът на ДПС ползва и брониран черен „Мерцедес" с най-висока степен на защитеност, оценен на близо 200 хиляди евро, както и няколко О-класи, които са му предоставени за ползване от групировката на Николай Вълканов. Друг ключов бизнесмен от орбитата на Ахмед Доган е оръжейният търговец Николай Гигов, който нашумя покрай сделката с хеликоптерите от Франция за армията. Бившият вицепремиер Румен Овчаров неведнъж е изтъквал обвързаността между Гигов и Доган. Към обръча от фирми и мощни бизнесмени, финансиращи Сокола, се включват Мирчо Петков, известен с прякора си Мирчо Циганина, както и руснака Ованес Мелик-Пашаев, за когото се твърди, че инвестира в съдружие с Доган в хотелски комплекси. Мелик-Пашаев, който е собственик и на музикалната компания „Жокер медиа", е попадал в полезрението на службите ни като собственик на ферибота Оряхово-Бекет, особено по време на Косовската криза, когато голямото транспортно съоръжение е можело да става преносител на специфични за военно време товари. Приближен до Ахмед Доган е и новоизлюпеният медиен бос Делян Пеевски, син на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева. Преди месеци Пеевски и майка му изкупиха вестниците „Телеграф" и „Монитор" от Петьо Блъсков, като платиха няколко милиона лева. Доган е пуснал пипала навсякъде в държавата и на практика никой не може да оцени реалния размер на богатството му. Още по времето на Любен Беров обаче Сокола се фукаше, че има злато колкото арабски емир. БОЙКО БОРИСОВ – 500 МИЛИОНА ЛЕВА Кметът на София и лидер на ГЕРБ не обича да говори за финансовото си състояние, макар да е добре известно, че преди да влезе в политиката, развиваше солиден охранителен бизнес с ИПОН в съдружие със знакови фигури от СИК. финансовата река обаче потече към Бойко едва след като НДСВ спечели парламентарните избори и Симеон го назначи за главен секретар на МВР. Месеци по-късно приятелката на Бойко - Цветелина Бориславова, тихомълком замени Славчо Христов в управата на СИБанк така, както Симеон замени Костов в премиерското кресло. Само преди два месеца банкерката Цветелина продаде част от акциите си в СИБанк на белгийската финансова група КВС и получи 65 милиона евро за тях. Бориславова обаче си запази още 22,25% от банката, които вероятно ще продаде до няколко години срещу минимум 100 милиона евро. След сключването на сделката половинката на Бойко Борисов призна, че поне още две-три години ще управлява финансовата институция. Цветелина Бориславова се оказа замесена и в изкупуването на част от акциите на БТК, за които плати с компенсаторни записи, купени по-рано за жълти стотинки от СИБанк. Впоследствие БТК бе купена от създаденото специално за целта дружество „Вива Венчърс" за 230 милиона евро, част от тях платени с компенсаторни записи. Две години по-късно телекомуникационната компания бе договорена на американския гигант Ей Ай Джи в сделка за над 2 млрд. лева. Препродажбата доказа, че приватизацията на телекомуникационната компания е един от най-големите и скандални случаи на корупция по високите етажи на властта. Каква е реалната роля на Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и СИБанк в тази финансова афера, едва ли някога ще се разбере със сигурност, твърдят враговете на генерала. Охранителният бизнес на „Ипон" също просперира, както и други фирми, контролирани от банкерката Цветелина. Общинските съветници на София, които влязоха с листата на ГЕРБ, пък образуват мощно икономическо лоби и това дава основание да се мълви, че Борисов вече е създал финансов обръч за финансиране на партията си по подобие на Доган, Костов и Симеон. СИМЕОН ІІ – 500 МИЛИОНА ЛЕВА Преди 9 години Симеон бе посрещнат като месия, а днес малцина са тези, които се възхищават от величеството. Причината е лесно обяснима - доказаха се твърденията, че царят се е съгласил да се върне в родната политика само за да си върне имотите. Много от които са спорни и за които се намериха доказателства, че не принадлежат по право на царя. Като се тегли чертата, днес Сакса притежава двореца „Врана", резиденция „Царска Бистрица", двореца „Ситняково", хижа „Саръгьол", 17 000 декара гори на Боровец и 11 хиляди квадратни метра площ плюс къща в град Баня. Пазарната оценка на недвижимото имущество на Кобурга надхвърля 450 милиона лева. Царят се прояви и като добър бизнесмен, като влезе в проекта „Супер Боровец", замислен преди години от банкера Кюлев. Днес Емил Кюлев не е между живите, но е заместен от нови мултимилионери,появили се на бизнес сцената - Христо Ковачки и Георги Крумов от „Икуест". Към имуществото на Симеон следва да се прибави и огромна триетажна къща в идеалния център на Мадрид, която се оценява на над 5 милиона евро. В последната си данъчна декларация Сакса бе посочил,че притежава в наличност „скромните" 3,85 милиона лева. Синовете на величеството също не си поплюват. „Най-напред с материала" е Кирил, който е титулувай като принц на Преслав. Той заема висок пост във финансовата къща „GLG РАRТNЕRS" и се занимава с управлението на активи. Живее в Лондон; и печели по няколко милиона: на година. МИЛЕН ВЕЛЧЕВ – 250 МИЛИОНА ЛЕВА „Абе, тоя Милен Велчев за две-три години ни настигна всичките по богатство". Така веднъж Младен Михалев-Маджо описал бизнес възхода на смуглия финансов министър пред приятеля си и съдружник Младен Мутафчийски. Милен Велчев, попаднал на една яхта в игра на карти с контрабандистите Иван Тодоров-Док-тора и Пепи Амигоса, щеше да е политически труп във всяка една друга страна. В България обаче абсурдите са ежедневни и днес чевръстият Милен продължава да е фактор в родната политика. Въпросът с оставката му никога не е стоял, дори когато Бойко Борисов извади прословутите снимки. Милен Велчев е наричан Хотелчев от депутатите в Народното събрание и има защо. Брат му Георги е собственик на 14 хотела по Черноморието и планинските курорти, за които са инвестирани общо над 500 милиона евро! Особено впечатляващи са „Ермитаж", „Краун плаза 1" и „Краун плаза 2" на Златни пясъци, .както и трите „Хелиос"-а. Мегахотелът „Академика Сий палаc" пък е толкова висок, че стряска самолетите, образно се изрази преди време колега журналист от вестник „Седем". Че прокурорски и политически чадър е спуснат над Милен Велчев и брат му Георги, е вън от съмнение. Така например през септември 2005 г. бизнес партньор на Георги Велчев от Украйна бе арестуван с 400 000 евро недекларирани евро в хотела на Велчев „Ермитаж". Украинецът пътувал по линията Москва-Амстердам-Варна, като минал за два месеца 15 пъти по този маршрут. При влизането си в България през летището във Варна украинецът е показал покана, издадена от „Сигма Кепитъл Йнвестмънт", в която съдружник е Георги Велчев. Часове по-късно обаче чуждестранният партньор на Велчеви бе освободен тихомълком и историята бе потулена. ИВАН КОСТОВ – 200 МИЛИОНА ЛЕВА Ако има сатанизиран от медиите човек в България, то това е Иван Костов. Бившият премиер постигна безспорни успехи начело на държавата, но днес е смятан за символ на корупцията и за най-крадливия политик от поне 2/3 от сънародниците си. Като премиер Костов си постави за цел да ликвидира финансово бизнесмените, верни на БСП и на Москва, и това му „изяде главата". Критиците на Командира твърдят, че той е използвал като лична „черна каса" фондацията на съпругата си Елена Костова „Бъдеще на България" и че чрез нея е прибирал овластен рекет от фирми и бизнесмени от всякакъв ранг. Именно „Бъдеще на България" стана причина Иван Костов да се превърне в политически труп. На 4 април 1997 г. швейцарската фирма „Теленорт" превежда 80 000 долара във фондация „Бъдеще за България". Важна подробност е, че собственик на фирмата е скандалният руски бизнесмен Григорий Лучански, чийто съветник до смъртта си бе митичният „червен" отговорник на куфарчетата Огнян Дойнов. Скандалът с превода от Григорий Лучански гръмва едва през 2000 г., когато медиите разкриват спонсорството. Впоследствие се оказа, че години наред десетки държавни фирми, в това число и губещи, внасят дарения под строй във фондацията на Елена Костова. Естествено, след като Командира се оттегли от власт, приходите на „Бъдеще за България" рязко спаднаха и преди година Елена Костова закри фондацията си. Най-важният човек в икономическия кръг около Иван Костов е някогашният ресторантьор Славчо Христов, впоследствие станал банкер, а след това - туристически бос. Колко и каква част от имането на Славчо Христов е на Костов, остава загадка. Друг влиятелен бизнесмен, близък до Командира, е Красимир Стойчев. Човекът, който създаде „МобилТел", днес отново се завръща на голямата бизнес сцена с поредния си проект-гигант в телекомуникациите. Стойчев е собственик на „Макс телеком" - компания, която изгражда мрежа по стандарта WiМАХ (безжична технология за пренос на глас и данни, смятана за алтернатива на кабелите на БТК до домовете и офисите на клиентите). Мрежата вече покрива 13 града, а амбицията на притежателя й е до края на 2008 г. тя да покрие 90% от населението на страната. Към момента WiМАХ се използва изключително за фиксирани услуги, но очакванията са догодина да се появят и мобилни телефони, които да поддържат този стандарт. Според един от слуховете, който върви из България напоследък, Иван Костов е съдружник на стария си приятел Краси Стойчев в това начинание

НАГЛИТЕ НА СЪД!

УБИВАТ ВЪЛКА?


Разбитата преди седмица фабрика за оръжие в Казанлък е произвела автомат “Калашников”, с който е трябвало да бъде ликвидиран Румен Гайтански – Вълка. Посредник в мократа поръчка за Вълка е бил иранецът Садиг Ловими, а криминалистите още не искат да обявят гласно името на човека, който е поръчал на арабина калашника, пише столичен седмичник. Оръжието е трябвало да бъде предоставено на бандити, свързани с братя Галеви. Самият Румен също е бил предупреден от МВР, че се е готвело убийството му. Миналата седмица той е бил в сградата на ДАНС, където се е срещнал лично с председателят й Цветлин Йовчев. Според службите за сигурност готвеното покушение е свързано с интересите на няколко олигарси в здравеопазването – бизнес с лекарства, здравноосигурителни фондове и т. н. В последните години Румен Гайтански е взел надмощие в този бизнес благодарение на шефа на болницата “Света Екатерина” Генчо Начев.

понеделник, 3 май 2010 г.

ЗЛАТЕВ ИМА ПРЪСТ В УБИЙСТВОТО НА КЮЛЕВ?!



Стара омраза накарала българският шеф на „Лукойл” участва в заговора по ликвидирането на Кюлев. В средата на деветдесетте години Валентин Златев бил вече един от на й- влиятелните дилъри на петрол в България. Само за година – две позициите му се засилват и в туристическия и промишления сектор. Това го прави желан партньор за всяка банка и супер влиятелен бизнесмен. Още от тогава се е знаело за сериозните му връзки с руските олигархически кръгове. Ето защо предприемчивият банкер тогава Емил Кюлев вдига окото си за него и търси контакти и пътища за обща работа. Само за няколко месеца банкерът успял да „открадне” симпатиите на петролният бос и двамата завързват сериозно партньорство.
Тази олигархическа сплотеност на червени руски пари, уплашила тогавашният премиер Иван Костов. Само след няколко години ябълката на раздора била именно той. Съвсем неочаквано Златев, изтегля всичките си авоари от силната тогава „Росексимбанк” и влива всичко в новата банка на Славчо Христов – СИБанк. Това изважда Кюлев извън равновесие и той се почувствал застрашен. Дори и на публични места подхвърля че България е прекалено тясна за такива като него и Златев. Кюлев неистово ненавижда предателите. Техните действия той приемал лично.
Отношенията им се влошават толкова, че и двамата олигарси си наемат внушителна охрана и започват да харчат стотици хиляди левове за фирмено разузнаване и шпионаж. Известно е че Кюлев поръчва на собствената си служба за сигурност да събира компромати срещу Златев, Златев се почувствал толкова застрашено че моли за съдействие самият премиер.
Година по късно Кюлев е убит. Показно и нагло. И точно в разгара на феноменалният си банков успех. След смъртта му Вальо Златев регистъра невероятен възход и власт.

ИЗРАЕЛ НА ВОЙНА СРЕЩУ ВОЛЕН!


Жалко е, че прогресивна и цивилизована страна като България има за лидер на партия и член на парламента фигура като Волен Сидеров" - това споделят в текст, разпратен до медиите, от посолството на Израел, като изразяват надежда, "че българският народ е способен на правилна преценка и умее да прави добре разлика между фобии и реалности". Нетипичният за дипломати изказ е по повод на интервюто, което лидерът на "Атака" даде за Нова тв тази неделя. Без да увърта, Сидеров направи връзка между арестувания спецагент Алексей Петров и "лица от израелското посолство", на които той доставял проститутки. "Във връзка с последните "разкрития" на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров по Нова телевизия от 2 май 2010, посолството на Израел в София желае да информира, че не е изненадано от духа, речника, поведението и темите, които вълнуват г-н Сидеров", сочат от мисията."Лидерът на "Атака" е доказал достатъчно последователно своите расистки, антисемитски и антиизраелски нагласи, както и че не пропуска възможността "да открие факти" и "прикривани истини", които отговарят добре на неговите схващания, теории за конспирации и твърдения за участието на евреите или Израел в големите злини по света", пише още в съобщението.

НОВОТО РОБСТВО ЧАСТ 6

СКАНДАЛ! ВИЖТЕ ЛИЦЕТО НА КОРУПЦИЯТА И ЗАЩО БДЖ Е В КРИЗА!

Редовни читатели на един от най - четените блогове ПОДЗЕМНА МЕДИЯ в интернет ни изпратиха клипа, показващ едно - лицето на корупцията в България. И какво излиза преди да променим управляващите, май щя трябва да променим първо себе си...

СИНОВЕТЕ НА МАСЛАРОВА КУПИХА ИМОТИТЕ НА ФАТИК!




Със солидни имоти, чиято цена е стотици хиляди левове се сдобиха синовете на бившата социална министърка Емилия Масларова – Иво Масларов и Константин Радонов, разбрахме от доста добре информирани юристи. Иво, който е доведен син на Масларова от втория й брак, се е сдобил след 2007 г. с няколко апартамента на цени далеч по-ниски от пазарните, а родният й син Константин освен апартаменти си купува и земеделски земи на занижени цени.Двамата изненадващо са се обединили в общо дружество, което започнало да прави сондажи за големи инвестици,и въпреки ширналата се навсякъде финансова криза. След апетитните имоти, за които става въпрос в играта им били известни терени на покойния Филип Найденов – Фатик. Негови отколешни познати твърдят, че Бабата купил терените на безусловни цени от Софиянски с надеждата да строи голям СПА комплекс. Мечтата му обаче щяла да бъде реализирина от синовете на бившия социален министър – робинхудката Еми Масларова.

ДИАБЕТ МОРИ АХМЕД ДОГАН?


Информацията ни се поднесе като абсолютно достоверна от едни от най- близките съратници на Сокола от провинцията. Коварното заболяване на техният лидер било установено преди няколко години и той тайно се подлагал да медицински манипулации стараейки се за него да научат колкото си може по малко хора. В домът му или иначе казано известният Сарай в Бояна имало специално назначен за това му състояние докторски екип. С чиста съвест можело да се каже че те работели само там от години. Чува се че дори главният лекар който бил виден специалист по диабета, често бива изпращан на разноски на ДПС на специализации и актуализации в чужбина, за да може да обгрижва един от най – големите български държавник с най – съвременните методи. За тази цел били инвестирани завидна сума пари за медицинско оборудване на кабинета грижещ се за здравето на Доган, според приказките той дори прилича на мини клиника. Последно време обаче залитането на лидера към алкохола и страшният стрес дали идеалната почва болестта да се развива. Състоянието на Сокола се влошава с всеки изминал ден, губи зрение, на моменти и памет изразяват опасения хората му. При това състояние докторите вдигали ръце и казвали чу буквално се безсилни. Трябвало бърза намеса на психолог....

Информацията е взета от таблоидът "ПАПАРАК" - независимят масов седмичник!

ОЧИТЕ БЯГА!


След като бяха осъдени майката и вуйчото на Митьо Очите на по година и половина затвор условно и съдът им прибра цялото имущество, те в момента са голи като пищови. Митьо Очите и роднините му подписаха споразумение с прокуратурата и се признаха за виновни в пране на пари. Очите получи присъда от 4 години и 10 месеца затвор. В полза на държавата от него и роднините му бяха конфискувани къщите им в Несебър и Сунгурларе, пералнята в Слънчев бряг, двеста декара земеделска земя и шестдесет златни монети. Майката на Димитър Желязков - Станка Желязкова, споделила пред свои близки, че остава без препитание, след като й бе отнет и таксиметровият автомобил, с който тя вадеше хляба си в последните три години. Приятелката му Антигона Янулис също е на улицата, както и вуйчо му Иван. Станка Желязкова споделила с роднини, че най-вероятно ще избягат в чужбина, където ще търсят препитание. Приятели на Митьо щели да им помогнат да се установят в Аржентина, където щели да започнат свой бизнес.Източници на "ШОУ" довериха, че несебърският наркобос е скътал бели пари за черни дни, с които близките му ще стартират бизнеса. Ставало въпрос за няколко милиона евро, които Очите скътал за черни дни. Желязков щял да се присъедини към близките си в Аржентина, когато излезе от затвора. Очаква се това да стане тази есен, тъй като новата му присъда от 4 г. и 10 м. се кумулира със старата. Близките му трябвало да заминат през юли. Щели да идат до Гърция и оттам с презокеански лайнер щели да отпътуват до южноамериканската страна. Там за две седмица щели да им бъдат уредени нови паспорти и тримата да станат поданици на Аржентина.

неделя, 2 май 2010 г.

ФБР ПАЗИ ЩЕРКАТА НА БОЙКО БОРИСОВ!


Специализиран екип от Федералното бюро за разследване на Съединените Американски щати упражнявал наблюдение над дъщерята на Бойко Борисов от първия му брак там, разбрахме от добре информирани наши хора. Това станало след молба на премиера към посланика на САЩ в България. Момичето било поставено под наблюдение, заради опасенията на Бойко, че някой от враговете му може да я използва, за да го уязви. Ето защо като типично ченге той се опитвал да предвижда слабите си места и вземал навременни мерки. Наши колеги дори подозират, че този слух е пуснат умишлено от властта с цел враговете и да бъдат предупредени и да бъдат пресечени пъклените им планове. Според Бойко политическите врагове на „ГЕРБ” били изключително опасни и решени на всичко да си отмъстят за ударите, които изживяха и тепърва ще изживеят. Ето защо той мобилизирал всичките си контакти от времето му на главен секретар на МВР, за да си осигури гарантирана сигурност.

ПЪРВАНОВ ТЪРГУВА С НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ИНФОРМАЦИЯ!


- заглавието е на редакцията

ДА ДОЙДЕ КОСТОВ?


Неизбежно ще опрем до бившия премиер, и колкото повече го отлагаме, толкова по-висока цена ще платим
Преди да мина в същността на тази статия, трябва да направя уточнението, че аз съм върл анти-костовист. Причините за това са разностранни. Познавам хора, които са работили с Костов, и доста са пострадали от него. Той е бил най-голямата реална опасност за демокрацията, която е съществувала от 1989 г. насам. Наистина голяма, по-голяма от настоящата, защото за разлика от Бойко и Цветанов, той успя реално да обсеби почти цялата власт, и го постигна без изобщо да му трябва да е популярен. Постигна го с инструментите на властта, и беше авторитарен премиер. Освен това, върху Костов тежат най-големите корупционни грехове на прехода. В момента вниманието се отклонява към някакви грехове на ДПС, царя, Тройната коалиция и пр. Но най-големите грабежи станаха преди това – по времето на приватизацията, когато за 3-4 години почти цялата държавна собственост стана частна, а от това почти нищо не влезе в хазната.
Поведението на Костов е непростимо за мислене като моето. Преди изборите съчувствах на хилядите фенове на СДС, които за пореден път бяха безскрупулно превърнати в средство за оцеляване на Костов. Една изключително нагла постъпка, след като Костов вече беше взел своето от СДС, когато го напусна и разцепи. В СДС бяха останали несъгласните с него, и накрая – след поредната серия от апаратни хватки, фактически и те трябваше да работят пак за него. Заради тази поредна проява на костовизма в най-лошите му форми, аз самият си развалих отношенията с лидера на СДС Мартин Димитров, с който преди това бяхме добри познати и си сътрудничехме. В момента съм със забрана да коментирам в блога му, а преди ставаха интересни дискусии.
Казвам всичко това, за да не бъда възприемат като „синя каска”, ултрас на ДСБ или нещо подобно, който е намерил поредния подходящ повод да припомни за непогрешимостта на Ел Командире. Просто ситуацията така се оформя, че и за естествените анти-костовисти става рационален избор да станем костовисти.
Ако има фигура, която на практика се е доказала като способна да тръгне от дъното (та и от под него), и да стабилизира положението, това е Иван Костов. В целия преход няма друг политик, който в реален тест да е доказал, че може да го направи. Това не означава, че никой друг не би могъл да се справи с настоящия икономически крах. Това означава, че няма друг, който да има твърдо доказателство, че умее. И именно затова Костов е разумният избор в момента. Защото в криза, като „опре ножът до кокала”, е добре да избереш сигурното, което може да отдалечи ножа от кокала, а не да рискуваш с несигурни ходове. В криза се залага на сигурното и на оцеляването, за да можеш да правиш всичко друго след това. Сигурното в момента е Костов.
Може и ирония на съдбата да е, но плашещият клип на БСП от преди изборите, се оказва съвсем спасителен избор. Защото в момента наистина е по-добре да получиш Костов, дори и да си избрал Бойко.
Факт е, че настоящото правителство води страната към пълен крах. Трудното наследство, което получиха е безспорно, но в крайна сметка общото наследство не е негативно, доколкото размерът на натрупания и оставен резерв, е около 4 пъти по-голям от дори и най-напомпаните за пред медиите цифри на разни скрити договори, анекси, сделки без покритие и пр. В същото време, драстичните негативи в бюджета се дължат на изцяло текущи фактори. Те нямат нищо общо със старите договори, а са заради общата криза, която свива икономиката, а заедно с това и данъчните постъпления. Правителството състави абсолютно нереалистичен бюджет, базиран на грешни стопански очаквания, и резултатът е прост – фалирал бюджет.
В момента правителството оцелява, благодарение на резерва, оставен от Тройната коалиция, който с леки пръсти се харчи, за да се запълват всякакви дупки. Ако Тройната коалиция остави 2 милиарда неразплатени, в резултат на 4 години мандат, Бойко профука 2 милиарда от резерва за по-малко от 4 месеца. И тенденцията е към влошаване.
С подобни темпове резервът ще се стопи за броени месеци. И тогава държавата ще се окаже в ситуацията на 1997 г. – на абсолютната нула, с почти никакви резерви, много дългове, и милиони чакащи да бъдат спасени. 1997-ма не е толкова далеч, и общо взето помним какво беше тогава.
Няма никакви признаци правителството да успее да ни спести този горчив хап. И когато стигнем до него, кой би бил разумният избор? Въпросът е към всички, които не са костовисти…
От реторичния отговор идва и следващият въпрос на разума: „А защо да не викнем Костов още сега?” С което да го поставим в по-лека позиция, и да облекчим и себе си. Не е ли логично като нещо е неизбежно, то да се направи управляемо и разумно, и ефектът да е по-голям? Логично е, разбира се…
И това е безмилостният извод от еволюцията на цялото вътрешно политическо положение. Ще опрем до Костов, и колкото повече го отлагаме, толкова по-висока цена ще платим.
Макар и да са безспорни греховете на Костов от първия абзац на тази статия, както да са безспорни и много други грехове, обективен факт е, че Костов не е страхливец. За разлика от настоящия премиер. Костов не се уплаши да предприеме непопулярните мерки, когато трябваше. Не се уплаши да затвори губещите предприятия и да изхвърли десетки хиляди хора на улицата. Не се уплаши да вдигне пенсионната възраст. Не се уплаши да начене здравна реформа. Не трябва да забравяме, че и тогава, както и сега, здравеопазването също беше фалирало. Преди Костов то беше изцяло държавно, сега някои части вече не са държавни (напр.зъболекарите) и те работят сравнително добре. Разбира се, и сега здравеопазването е фалирало отново, но отново фалитът е на държавните му части – НЗОК, болници и пр.
Костов може да бъде критикуван за здравната реформа, както и за много други реформи. Но не може да бъде критикуван за това, че ги предприе. Не всяка реформа е сигурно, че ще е успешна. Но със сигурност неуспешен ще е отказът от реформа.
Точно отказ от реформи демонстрира настоящият премиер. Той е очевидно страхлив човек, който прикрива страха си чрез публична показност. Но показността може да скрие страха, но не и да свърши онова, което би направила смелостта. Арестите и рязането на ленти не могат да заменят реформите. А за тях трябва смелост.
Необходимите в момента реформи са драстични. Някаква тяхна възможна реализация публикува и авторът на тази статия в „Планът "Божилов" за справяне с кризата…” Заради отлагането на мерките вероятно вече са нужни и по-драстични реформи от тези във въпросния план. Но дори само в неговите рамки, се вижда, че трябва смелост, много голяма смелост, за да се предприеме нещо такова. Смелост, която може би и други хора имат, но никой освен Костов няма и „тапия” че я има, и че наистина ще направи трудните ходове.
Правителството в момента се плъзга по пистата на лесните решения. Вдигането на ДДС е абсолютна глупост. То няма да напълни хазната, защото всяко вдигане на данък води до намаляване на събираемостта, т.е. в хазната няма да влязат 20% повече приходи от ДДС, ако вдигнем ДДС с 20% (от 20 на 24%). Ще има далеч по-малко увеличение, ако изобщо има увеличение, защото има опит и с обратния ефект. Например вдигането от началото на тази година на минималния осигурителен доход на самоосигуряващите се доведе до общ спад в приходите, защото хората спряха да се осигуряват. И обратно – когато беше въведен плоският данък, и ставката беше намалена до 10%, се получи ръст в приходите, макар че там действаха и други фактори, и този ръст не се дължеше само на това.
Съвсем отделно, трябва да се отчете, че вдигането на ДДС ще свие стопанската активност, и това ще е допълнителен фактор за намаляване на данъчните постъпление. Освен това, при надуване на едни данъци, се получават спадове при други, защото възможностите за плащане на данъци не е са неограничени и едното яде от другото. Например ако се закрият работни места, ще паднат приходите от осигуровки и плосък данък. Малките фирми – нерегистрирани по ДДС, пък ще имат намалени печалби, защото разходите им ще нараснат с увеличеното ДДС, защото не могат да го приспадат, след като не са регистрирани. Така ще има по-малко данък-печалба, по-малко заети и т.н.
Но най-важното е, че дори да допуснем, че вдигането на ДДС доведе до напълно пропорционално вдигане на приходите, то тези приходи няма да запълнят бюджетната дупка, която е в пъти по-голяма от тях. Истината е че бюджетната дупка е толкова голяма, че не може да бъде запълнена чрез приходни мероприятия. Няма толкова пари, които да е възможно да бъдат събрани от държавата, и с тях да се плаща. Това, между другото, е и една от причините, полицейските акции да нямат анти-кризисен ефект. Всякакви такива акции предполагат да има пари скрити някъде, и добрите ченгета да идат да ги вземат. Но пари в икономиката като цяло няма, и всякакви демонстративно-репресивни действия, нямат реален ефект за бюджета. Не трябва да се забравя, че България – въпреки корупцията, има една от най-високите събираемости на ДДС в ЕС, и това е постигнато с други средства – основно по-простата система на облагане. Т.е. полицейските акции фактически припокриват частично ефекта от нещо, постигнато с други средства.
След като има огромна бюджетна дупка, и след като не може да се запълни с приходи, очевидно отговорът е, че трябва да се намаляват разходи. Няма друго решение. Трябва да го приемем, защото това решение тъй или иначе идва и само. Ако не предприемем реформи сами, ще загубим възможността да управляваме процеса, и той ще стане от само себе си – хаотично. Като свършат парите, разходите се орязват поради самата им липса. Няма да завали златен дъжд, който да ни спаси.
След като икономиите са неизбежни, добре е да ги започнем навреме, и е добре да гласуваме доверие на управляващи, които са се доказали като способни да икономисват и да реформират. Което логично ни води към Костов.
Преди по-малко от година, Костов беше на крачка от политическото небитие. Партията му не можеше сама да прескочи 4%, и ако не бяха схемите по присвояване на СДС, с него беше свършено. СДС щеше да влезе само, и ако Костов не влезеше, СДС щеше да си върне позицията на единствена „синя” партия. Това щеше да е краят на разцеплението, постигнат по естествен и пазарен път – избирателят щеше да изхвърли Костов на политическото бунище.
Тогава беше справедлив гневът на такива като мен, че чрез приватизация на чужди избиратели, Костов се спасява. Резултатът на „Синята коалиция” беше повече от смешен, защото тя вкара двойно по-малко депутати, отколкото имаха СДС и ДСБ в миналия парламент, а водеща по брой депутати самостоятелна партия се оказа РЗС, която имаше с 1 депутат повече от СДС. Фактически, за малко да се получи така, че вместо СДС да спаси Костов, самият Костов можеше да повлече и СДС. В политически план, СДС почти успя да убие синята идея, и електоралните нагласи след изборите се променяха в посока влошаване, т.е. по естествен път синята идея си отиваше, убита от костовизма.
Разрастването на кризисната ситуация обаче, очевидно възражда Костов. Той е политикът на кризата, той е отговорът на кризата. В момента самият Костов е основният политически актив на Синята коалиция, много по-голям и от СДС, и от всичко друго в нея. Някогашният премиер, заедно с екипа му, който е готов във всеки един момент веднага да поеме властта, и да заработи (plug&play), е шансът и за него, и за коалицията, за политическо възкресение. Не избирателите, не активистите, не държавните партийни субсидии са ресурсът сега. Ресурсът е умението да се действа в криза, и доказателството от миналото, че има такова умение.
Разбира се, никой не можеше да предвиди такъв обрат на събитията. Но в политиката в крайна сметка всичко е възможно. Факт е, че преди по-малко от година СДС и Мартин Димитров спасиха Костов от пълен крах. Факт е и, че днес Костов може би ще ги изтегли обратно в реалната власт. Всъщност думата „може би” е не точна. Въпросът е не дали, а кога ще повикаме Костов да оправя кашите на Бойко. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Думи на анти-костовист…

Добри Божилов

БОЙКО - БСП ОТИВА В ЗАТВОРА!

ЧЕРВЕНИТЕ - ВЪЛНА ОТ ПРОТЕСТИ ЩЕ ЗАЛЕЕ БЪЛГАРИЯ!

БОГОМИЛ БОНЕВ ПАК В МВР?


Ново имена като вероятен шеф на Държавната агенция за национална сигурност се появи тези дни. Наши хора в службата се кълнат че подочули името на бившият силов министър Богомил Бонев, като основен ръководител на структурата им. В момента бившия силов министър е един от босовете в империята на пловдивският олигарх Георги Гергов, други обаче го спрягат за негов сив кардинал. Съвсем в скоро време обаче Бонев щял да напусне града на тепепата и да се завърне в София триумфиращи като сериозен фактор в силовото министерство. Едва ли точно в ДАНС ще има място за него опитват се да прогнозират експерти, но определено Бонев има какво да даде още на държавата ако наистина Бойко му гласува доверие. Според фактори в ъндърграунда обаче между ГЕРБ и Богомил Бонев има отдавнашна връзка и тя е известен генералски кръг. Така че нямало да бъде никак чудно ако Бонев стои в сянка зад шефа на ДАНС официално като негов заместник ,неофициално като главен ръководител.

КОЙ ОРГАНИЗИРА ЧЕРНОТО ТОТО?




Разбиха група на Златомир Иванов за незаконни залаганията. Нов удар по Златомир Иванов – Баретата готвят полицаи. До няколко седмици се очаква той да бъде вкаран отново в ареста – този път по обвинение, че е стоял начело на група за черно тото и лихварство. Хората му са наблюдавани от месеци, но са задържани чак когато е приключила и новата разработка срещу Баретата, разкриха полицейски източници. Бандата е действала от Гоце Делчев, но е зарибявала жертви в цялата страна. Парите са се отчитали всяка седмица в София, като на ден само от незаконните залагания са се печелили около 100 000 лева. Почти още толкова си е докарвала групата от лихварство. Структурата, ръководена от Баретата, е имала стройна, почти военна организация. Новото в случая е, че в нея са влизали манекенка и бивш футболист от ЦСКА. Освен в Гоце Делчев паралелни центрове за незаконни залагания е имало още в Сандански, Ловеч, Пловдив и Варна. Към бандата е действала и наказателна група, която е имала за цел да издирва длъжниците и да ги „поощрява“ с физически тормоз да върнат парите. Сред жертвите на черното тото има и държавни служители, които са се принудили от отчаяние да крадат служебни пари. Потърпевш е и граничен полицай, посегнал на живота си, след като се оказало, че няма откъде да намери за толкова кратко време 10 хиляди лева, колкото е дължал на лихварите. Схемата – крадена от АнглияСхемата, по която са действали организаторите на черното тото, е била заимствана от Англия. В средата на 90-те години там е действала подобна група, разкрита след разследване на Интерпол. Българските бандити са действали по абсолютно същия начин. Подбирали са жертвите си внимателно. За да можеш да залагаш, е трябвало някой да те препоръча. След това са давали възможност да бъде направен залог от програмата на Еврофутбол. Зарибяването е ставало при самите коефициенти, които са били по-високи от официалните. Най-често са подбирани мачове, за които са се знаели предварително резултатите. Полицаите тепърва ще разследват и за евентуална корупция при съдии и шефове на футболни тимове. При загуба мъжете предлагали отпускане на заем с дневна лихва около 14%. Много често тези, които залагали на черното тото, натрупвали огромни задължения. Тогава хората на Златомир Иванов – Баретата пристъпвали към следващата част от изнудването. Настоявали, че за толкова голяма сума трябва да се дадат гаранции и пристъпвали към "изземване" на имущество. По класическа схема бандитите принуждавали длъжника да им прехвърли чрез покупко-продажба имотите си. При сделката се подписвал документ, че имотите ще бъдат върнати, щом се стигнело до изплащане на заема изцяло. Това на практика обаче никога не се случвало, защото лихварите измисляли нови и нови тежести върху „кредита“.Допреди време отчитането на средствата е ставало всеки вторник в столичен ресторант, като парите били предавани на Тони Мамата – дясната ръка на Златомир Иванов – Баретата. Миналата година обаче Мамата бе обявен за издирване и се покри в Швейцария. Източници на “ШОУ” разкриха, че сега предаването на парите е ставало в лоби-бара на столичния хотел „Кемпински Зографски“, известен от години като любимо място за тайни срещи. Според МВР организатор на групата в Гоце Делчев е известният местен бизнесмен Димитър Диамандиев. Интересна подробност е, че само ден преди ареста му той обявява, че джипът му - „Фолксваген Туарег“, е откраднат. Докато тече акцията срещу Диамандиев, полицаите от Гоце Делчев извършват паралелно разследване за откраднатата кола. Открита е буквално часове преди самият Димитър Диамандиев да бъде арестуван. Колата е намерена в Банско, а зад волана й седял Борислав Милушев – бизнесмен от Хаджидимово, занимаващ се с добив и продажба на инертни материали. При обиска на вещите му полицаите изненадващо се натъкнали на разписка, според която Милушев преотстъпва джипа си на Диамандиев заради дълг от 20 хиляди лева. Проверката установила още, че джипът е лизингов и се водел на името на съпругата на бизнесмена Сийка Милушева.На тъмно „Знаехме, че предстои акция за разбиване на групата за „черно тото“, но ни бяха дали от София разпореждане да не се издаваме и да действаме според правилата. Когато Диамандиев дойде и ни се оплака, че джипът му е откраднат, нямахме право да се издадем и работехме по устав. Много от колегите ни са му набрали, най-вече заради смъртта на нашия колега Димитър Ботев, който беше принуден да се самоубие от Диамандиев“, разкрива пред “ШОУ” участник в акцията, разбила групата за “черно тото”.Останалите задържани също са известни на полицията. Ангел Ценкин-Лаури, Николай Камбов-Камбито, Борис Мавродиев, Витко Запрев и Атанас Бунов – Буната вече са били арестувани няколко пъти пак по подозрение, че са организирали незаконни залагания.Как са ставали залаганията?Бандитите и жертвите им са комуникирали помежду си единствено чрез мобилни телефони. На лоялните клиенти е предоставяна сим-карта от гръцки мобилен оператор. Залогът се обявявал с sms, а понякога и с обаждане на локалния „букмейкър“. Първоначално се уточнявала сумата, както и мачовете и коефициентите, при които се залага. Най-често клиентите не са познавали дилърите. Именно с цел да не бъдат разкрити, те са се сменяли през една седмица. Документално не е имало и фишове, които да доказват печалбата – залагането е ставало единствено по телефона или с sms. При печалба парите са се прибирали в няколко заведения. При загуба е имало тридневен срок за плащане на залога, като за всеки ден закъснение е начислявана 10% лихва. В зависимост от капацитета на играчите и парите, с които са участвали, се е променяла и йерархията на самите букмейкъри. Само най-просветените са имали право да общуват с босовете Димитър Диамандиев и дясната му ръка Атанас Бунов – Буната. Той е бил натоварен да обикаля района около Гоце Делчев, да прибира парите и да ги носи на шефа си. Срещите най-често са ставали в “Гуцев бар” – на пръв поглед малко и незабележимо заведение в краен квартал на Гоце Делчев, разкриха източници от разследването. Самият бар е кръстен на името на собствениците си – двамата братя Гуцеви. Единият е бивш футболист, а за другия разследването има данни, че се занимава с контрабанда на цигари. И двамата братя са свързани с небезизвестния Вуцата от Сандански, който преди години беше хванат в Гърция с хероин, разкриват още пред “ШОУ” полицаи, участващи в разследването. Арестуваният при акцията Николай Камбов – Камбито също е бил сред организаторите на незаконните залагания. Той е играел и ролята на посредник между по-дребните дилъри и организатора Димитър Диамандиев. Всеки последен петък от месеца той е определял среща на „доставчиците“ в ресторант в Благоевград. След това куфарите са се предавали на Диамандиев, който пък е изпращал куриери да се отчетат с част от сумата на Златомир Иванов – Баретата, разказват полицаи, участвали в секретната разработка срещу престъпната група. Също като Малкия Маргин Камбито е имал параноя от мобилни телефони и настоявал те да се ползват само ако някой иска да му изпрати sms. Той се страхувал, че може да бъде подслушван, дори преди време наел фирма, която да извърши проверка в дома му, за да види дали и там няма поставени „бръмбари“. Всяка трета събота от месеца групата е организирала и тайни срещи в Драма – Гърция. На тях вече са участвали и регионалните представители, както и някой от обкръжението на Златомир Иванов, пратен, за да инспектира „служителите“.Хората на Златко Баретата дотолкова усвоили тънкостите на черното тото, че успели да вкарат в него дори и местните си конкуренти. „Обичайно те им предлагали да играят заедно на варианта "гол за гол" с много пари. След това се оказвало, че офертата не винаги била изгодна. Тя обаче няма как да бъде пренебрегната от противниците на Баретата, тъй като ако се стигне до печалба, тя ще бъде главозамайваща за всички. Затова в повечето случаи приемат предложението. И тъй като нямат парите, за да участват в сделката, минават на вариант със заеми и умопомрачителни лихви“, разказва разследващ полицай. Според МВР и прокуратурата групата е въртяла огромни суми от черното тото. Годишно печалбите са възлизали на над 5 млн. лв. Част от парите били превъртани в наркотици, отделни суми са били давани и като подкупи на длъжностни лица. Разследващите тепърва ще установяват кои са били и „вътрешните“ хора в системата, подпомагали незаконната група. Освен в организиране на незаконни залагания арестуваните ще бъдат обвинени и в пране на пари и укриване на данъци.

Мария НИКОЛАЕВА