събота, 31 юли 2010 г.

ВЗРИВ В РЗС?


Анонимен сигнал за поставено самоделно взривно устройство получили в секретариата на партия „Ред, Законност и Справедливост” на ул. „Врабча” № 12 А миналата седмица. Непознат мъжки глас се обадил по телефона на личната секретарка на лидера Яне Янев и я предупредил за пъкленото деяние. По негова информация адската машина била поставена на партера на сградата и очаквал всеки момент да бъде активирана. Панирана и уплашена служителката в една от парламентарно представените партии веднага алармирала ръководството. До отцепване не се стигнало понеже хората на Яне запазили самообладание и извършили сами проверка по случая. Говори се, че лично Янев провел сериозен разговор с шефа на охраната си, който от своя страна му гарантирал, че обадилият се бил някакъв разярен гамен и в никакъв случай терорист. До ден днешен от РЗС коментират случая с насмешка, казват наши колеги, но техни източници били убедени, че случаят не е измислен.
Последните дни телефонният тероризъм станал толкова редовен, че вече трудно можело да му се обърне внимание, казват специалистите и заявяват, че ако някой иска да гръмне някого с бомба, той няма да тръгне да го предупреждава, а направо ще действа. Във всички останали случаи ставало въпрос или за луд телефонист или още по-луд журналист.

С МИРИС НА КРЪВ И ЖЕНСКА ПЛЪТ!


ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ





Той е навсякъде!
Истинският образ на българският Джак Изкормвача….
ЛЕГЕНДИТЕ ЗА ЖОРО ПАВЕТО ОЖИВЯВАТ НА СТРАНИЦИТЕ НА
„ПАПАРАК”


Съществувал ли е наистина
Жоро Павето?

ЖИВ ЛИ Е ХВЪРЛИЛИЯТ В УЖАС СТОЛИЦАТА ПРЕДИ ГОДИНИ МАНИЯК ЖОРО ПАВЕТО?ОТГОВОРЪТ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ПОЛОЖИТЕЛЕН.А ПРИЧИНАТА Е,ЧЕ НИКОИ НЕ ЗНАЕ СЪС СИГУРНОСТ КОИ Е НАИ-СТРАШНИЯТ ПРЕСТЪПНИК КОИТО СЕ КРИЕ ЗАД ТОВА ИМЕ.
ОТ 1968 ГОДИНА НАСАМ,КОГАТО ЗА ПРЪВ ПЪТ СОФИЯ ИЗТРЪПВА ОТ НАБЕЗИТЕ НА ПЕРВЕРЗНИЯ ИЗНАСИЛВАЧ И УБИЕЦ,ДОСЕГА ДЕСЕТКИ БАНДИТИ СА ПОЛЗВАЛИ ВЪПРОСНИЯ ПРЯКОР.И В МОМЕНТА ПОЧТИ ВСЕКИ ПО-ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ГРАД СИ ИМА СВОИ ЖОРО ПАВЕТО.
18 ГОДИШЕН МЛАДЕЖ ОТ СЛИВЕН НАПРИМЕР СЕ ПРОБВА ДА КОПИРА ЕДНО КЪМ ЕДНО ПОВЕДЕНИЕТО НА ИЗВЕРГА И ЗА ГОДИНА НАПАДА ДЕСЕТ ЖЕНИ С КОИТО БЛУДСТВА.СЛЕД КАТО Е ЗАЛОВЕН ТОИ САМИЯТ СИ ПРИЗНАВА ЗА ОЩЕ ДЕСЕТ СВОИ ЖЕРТВИ.ПОЛИЦИЯТА ПРИЗОВАВА,АКО ИМА И ДРУГИ ПОТЪРПЕВШИ ДА РАЗКАЖАТ ИСТОРИИТЕ СИ.
33 ГОДИШНИЯТ ПЕРНИЧАНИН К.Ч. СЪЩО БЕ ОБЯВЕН ЗА ЖОРО ПАВЕТО.ВСЕКИ ПЪТ ЩОМ ИЗЛЕЗЕЛ ОТ ЗАТВОРА ТОИ НАПАДАЛ В ТЪМНОТО ЖЕНИ И ГИ ИЗНАСИЛВАЛ.ПРИБИРАЛИ ГО ЗАД РЕШЕТКИТЕ,ПОЛЕЖАВАЛ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СЕ ПОВТАРЯЛИ...
ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТ ЗВЕРСТВАТА НА МЕСТНИЯ ЖОРО ПАВЕТО К.И. ПРОПИЩЯ ГАБРОВО.22-ГОДИШНИЯТ МАНИЯК ИЗГЛЕЖДАЛ НА ПРЪВ ПОГЛЕД МИЛОВИДНО И ДОБРО МОМЧЕ,НА ЧИЯТО СЪВЕСТ ОБАЧЕ ТЕЖАТ ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ.К.И. ГИ ИЗДЕБВАЛ В ГРЪБ И ГИ ПОВАЛЯЛ НА ЗЕМЯТА С КАРАТИСТКИ УДАР,ТЪИ КАТО ТРЕНИРАЛ БОИНИ ИЗКУСТВА.ОПИТАЛ СЕ ДА БЛУДСТВА С ТЯХ И НАКРАЯ ГИ ОГРАБВАЛ.
26 ГОДИШНИЯТ ПЛОВДИВЧАНИН СЛАВЕИКО ШИШКОВ ПОЛУЧИ РЕКОРДНИТЕ 63 ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА НАПАДЕНИЯТА СИ НАД МЛАДИ МОМИЧЕТА.ТОИ БЕШЕ НАРЕЧЕН ЖОРО ПАВЕТО ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ АТАКУВАЛ ЖЕРТВИТЕ СИ В ГРЪБ И ЧАК ТОГАВА ГИ УДРЯЛ.
В НАЧАЛОТО СЕ СМЯТАЛО,ЧЕ ЖОРО ПАВЕТО ВСЪЩНОСТ Е ГЛУХОНЯМО МОМЧЕ ОТ СОФИИСКОТО СЕЛО РАКИТА МИЛЧО МИЛАНОВ.ТОИ ПОПАДНАЛ ЗАД РЕШЕТКИТЕ ПО ОБВИНЕНИЕ ЧЕ Е БЛУДСТВАЛ С ПЕТ ЖЕНИ ОТ КОИТО ЕДНАТА УМИРА.МИЛЧО ГИ УДРЯЛ С КАМЪК,ОБВИТ В КЪРПА И ИМ ПОСЯГАЛ СЕКСУАЛНО.ТАКА И НЕ ДОКАЗАЛИ КАТЕГОРИЧНО ОБАЧЕ,ЧЕ ЖОРО ПАВЕТО И МИЛЧО ОТ РАКИТА СА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ.МАНИАКЪТ ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ,ПОСЕЛ СЕ ПРИБРАЛ У ДОМА.ОТТАМ НАТАТЪК НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ.
ИСМАИЛ ШЕРИФ Е ИМЕТО НА ПОРЕДНИЯТ ЖОРО ПАВЕТО.ТОИ НАПАДАЛ СЕКСАПИЛНИ МОМИЧЕТА КРАИ ТЪРГОВСКИЯ ТЕХНИКУМ В СТОЛИЦАТА И ГИ ИЗНАСИЛВАЛ.ДОКАТО ИМ ПОСЯГАЛ,ПЕРВЕРЗНИКЪТ ГИ ДУШЕЛ,ЗА ДА ИЗПИТА ПО-ГОЛЯМА НАСЛАДА ОТ АКТА

Истинският Жоро Павето, страшилище за София
преди 40 години, изобщо не се казва така, жив и здрав е и живее в родното си село.

През 1968 година започват нападения над жени в различни квартали на София - винаги по тъмно, сутрин преди изгрев слънце, между 5,30 и 6 часа. До началото на ноември жертвите стават седем, шест от които са ударени в гръб с тежък предмет в тила. Нападателят ги доближавал в пълно мълчание. До една от тях е намерено увито в носна кърпа паве.
Въпреки че официално съобщение за това няма, слуховете бързо обикалят града и шегобийци кръщават неизвестния нападател Жоро Павето. Той очевидно е сексуален маниак, защото нападнатите са съблечени, но не са изнасилени. Шест от жените оживяват, но седмата, пенсионерка на 69 години, умира в болницата.
От мрак до зори улиците на столицата опустяват, жените и момичетата, на които се налага да излязат по тъмно, са изпращани и посрещани от свои близки мъже, а десетки цивилни ченгета, преоблечени в рокли, кръстосват улиците като живи примамки.
Разследват се всички случаи на странно сексуално поведение. На 11 май 1968 г. след полунощ е заловен 25-годишен младеж, който бяга чисто гол по улица "Узунджовска" в самия център на София. Оказва се, че работи в научен институт. Той обяснява, че е зле с нервите.


Глухонемият маниак от Ракита
Безцеремонно опипвал съученичките си!

На 6 ноември 1968 г. към 21,30 часа някакъв младеж е забелязан да наднича през прозореца на жена на петдесет и осем години, която тъкмо се събличала да си ляга. Воайорът се качва на наредените под прозореца дърва, но купът се срутва и жената го забелязва. Тя писва, а младежът напира да влезе при нея. Привлечен от виковете, зетят на жената подгонва воайора, който хуква да бяга. В преследването се включва полугол съсед, работещ в криминалната милиция.
Преследваният влиза в общежитието за глухонеми на улица "Козлодуй" 187. Криминалистът го спипва в едно легло, където той се прави на заспал, и го отвежда във Bторо районно управление на милицията.
Задържаният се казва Милчо Кирилов Миланов, глухоням от софийското село Ракита, който работи като мебелист в предприятието за хора с увреден слух "Тих труд". Той удивително прилича на описания от трима видни психиатри профил на неизвестния престъпник. Извършителят е млад човек с абсурден характер на деянията си - обясняват профайлърите. Според тях той има садистична, психопатна перверзност, което дава основание престъпникът да бъде търсен в регистъра на такива личности.
Миланов е средният син в обикновено селско семейство. Като бебе на шест месеца заболява от менингит, в резултат на което остава глухоням. Родителите му разбират това едва когато той става на две години. На седем го записват в специализираното училище в София, но той няма интерес към уроците и едва завършва седми клас. Прави впечатление на околните като човек със слаби задръжки и повишен интерес към секса. Безцеремонно опипва момичетата. Освен това е много ранобуден - чистачката в общежитието често заварвала леглото му празно в шест сутринта. При обиска под дюшека му намират едно италианско порнографско списание, което Миланов откраднал от бригадира си.
Всичко това веднага превръща Милчо Миланов в заподозрян №1. В арестантската му килия е поставен камерник - агент на криминалната милиция под прикритие, чиито родители са глухонеми. Благодарение на това той научава езика им. Пред Милчо се представя за арестуван за изнасилване и така сексът става главна тема на разговорите им.
Подпитван от него, Миланов започва да разказва за своите нападения, като ги украсява с измислени сексуални подвизи. "Изобщо не съзнава какво е извършил и не му прави впечатление" - докладва камерникът.
Пред следователите Милчо отрича всичко. Но детският му мозък не може да устои на изкушението: той е запален левскар, а на 17 ноември предстои футболното дерби с ЦСКА. Обещават да му разрешат да гледа мача, ако признае всичко. Миланов разказва за пет нападения, включително и завършилото с фатален край. Обяснява, че ненавижда жените, които не са глухонеми, затова ги нападал.
Три следови кучета разпознават неговата миризма по кърпата, в която е намерено паве - предполагаемото му оръжие. Накрая е извършен и следствен експеримент - плащат на една доброволка по 10 лева, за да изиграе ролята на жертвите, и Милчо Миланов демонстрира петте си нападения. Всичко е заснето от единствената тогава държавна телевизия.

Обявяват Милчо за
първият Жоро Павето!

Милчо е щастлив - не само му дават да гледа мача, а Левски печели рекордна победа със 7:2. Следователите също са доволни - те смятат за доказано, че именно той е Жоро Павето. Прокурорът внася делото срещу Милчо в съда. Общественото мнение настоява за смъртно наказание. Делото се провежда през февруари 1969 г.
Според съдебнопсихиатричната експертиза Миланов е вменяем - той е дефектна личност, но не душевно болен в тесния смисъл на думата. На 19 февруари е произнесена присъдата - двадесет години лишаване от свобода при усилено строг режим. Съобщението на МВР носи заглавие "Справедливо наказание" и звучи като оправдание, че Жоро Павето няма да бъде екзекутиран.

Порнографските снимки и показаните голотти
За виновни за нападенията!

Немалка роля върху такава дефектна, непълноценна личност като Милчо Миланов са изиграли и попадналите порнографски снимки от западни списания. Доказано е обаче, че той не се очертава като антисоциален тип, от когото обществото трябва да се пази, а по-скоро една личност, която трябва да се лекува."
Милчо Миланов е изпратен в затвора, където се откроява с доброто си поведение. Става бригадир на дърводелския цех и всява респект у останалите затворници. След четиринадесет години е помилван, но му е забранено да живее в София и да пътува сам. Пет години всеки ден се подписва в кметството. Оттогава е овчар в родното си село. По-големият му брат е кмет там.

Жоро Павето е жив и свободен!
Пасе овце и все още заглежда жени….

Обедна почивка. Под автобусната стоянка на сливнишкото село Ракита седят мъж и жена - кметът и селската кръчмарка. "Тук ми е приемната", смее се кметът и протяга на слънце болни крака и здрав бастун.
Вратите на отсрещния смесен магазин, който играе ролята и на кръчма, са широко отворени, но никой не влиза. Не че наоколо гъмжи от народ - селото наброява четиридесет и трима жители. Най-много през площадчето да изкуцука някоя прегърбена бабка или да притича проскубан пес.
"А вие по какъв въпрос?" - пита началникът на селото. Отговорът, че сме дошли заради Милчо Миланов, известен като Жоро Павето, го кара да изригне гневно: "Аз съм му брат.

Измитайте се оттук!
Само глупости пишете толкова години! Айде обратно, откъдето сте дошли, че..."

Тръгваме. Затова пък ще се повозим на каруцата на бай Кръстан. Кметът разрешава, щом обещаваме, че няма да закачаме Жоро Павето. Каруцата подскоква и аха да се разпадне по неравния път. Отиваме на пролетна оран заедно с кръчмарката Маргарита и с бившия кмет на селото Стоян Стоянов.
"Жоро Павето ли? Ама от какво да ни е страх? - повтаря с умиление Маргарита. - Милчо е най-добрият човек в селото. Като дойде в кръчмата,
всички го черпят с лимонада
с кафенце. Тих, кротък човечец. Но все още заглежда жените!"
"Милчо е другарче и половина - взима думата бай Кръстан. - Аз колко съм ял и пил с него... Невинен го направиха виновен! Павета, жени, глупости са това! Ако е бил той, щеше да повтори, шило в торба не стои. Изпра наш Милчо пешкира, ама..."
"Като дойдох от Перник, имах борч от държавата и станах овчар с него - бърза да се изкаже и Стоян, - Понеже нито чува, ни говори, все си носех у мене една тетрадка, та да си приказваме, докато си пасем овцете. Питам го един ден: Милчо, братко, ти ли удря жените с онова паве? А той ми пише - не съм аз, ама мене ме натопиха.
Викам - дай да вземеме мерки. А той клати глава - не рови там, излежал съм го."
"На двадесет години го осъдиха, четиринадесет лежа. Сега е ратай на братята си. Пасе овцете", казва Кръстан и плюе.
Може ли да го видим, пробваме пак. "А-а, не може - върти глава бай Кръстан. - Живее в Локвата, на три километра оттук. Братята му гледат в двора четири зли кучета. Ще ни изядат заедно с конете."

Съществувал ли е наистина
Жоро Павето?

В Ракита не вярват, че Миланов е Жоро Павето. Несъмнено в наши дни той нямаше да бъде осъден въз основа на такива доказателства. Ако на разпитите присъстваха адвокати, едва ли щеше да бъде подлъган да признае вината си. В най-лошия случай би бил признат за невменяем.
Освен това Миланов е осъден за пет нападения с павета, а те са били шест. Единственото убедително доказателство за вината му е, че след неговото арестуване престъпленията секват. Няколко години по-късно се появява друг сериен нападател на жени, когото наричат Жоро Павето Втори. Той е далеч по-опасен - извършва десет изнасилвания и едно двойно убийство. През 1975 г. залавят престъпника – двадесет и пет годишния Георги Йорданов. Осъждат го на смърт и го разстрелват.
Въпреки че подобни престъпления са извършвани и след това, Жоро Павето е станал емблематична фигура и всички серийни изнасилвачи са наричани негови наследници.

Тина Червенкова
„ъндърграунд-медия”

СКАНДАЛ! ПЛАН ДА ОТРОВЯТ ПАТРИАРХ МАКСИМ?


Знеполският епископ Йоан пробва всяка гозба и питие от трапезата на патриарха, той го причестява и изповядва в покоите му в София. Насред юлската жега и без туй пословично ленивите /когато не става въпрос за далавери/ родни отци са се разпръснали, кой където му видят очите. Изненадващо обаче в болница – при това чак в Дупница/?!/, влезе за уж “едноседмични рутинни изследвания” Русенският митрополит Неофит. Придружава го брат му Димитър, богослов, член на настоятелството на столичния храм-паметник “Александър Невски” и преподавател по западноцърковно пеене в Богословския факултет на СУ. Според официалната версия дядо Неофит, който е прехвърлил 70-те, пращял от здраве, така че престоят му във второ вътрешно отделение на Дупнишката общинска болница на първо четене е лишен от елементарна логика. Още повече, че йереят, който е кореняк софиянец, спокойно би могъл да предпочете като болшинството от събратята си Правителствена болница или МБАЛ в крайдунавския град, където е седалището му. На второ четене и непосветените в църковните потайности започват да си задават “някои” въпроси. Като например: болен ли иска да се изкара главата на Русенска епархия, или здрав,за да се позиционира по-изгодно в подмолната, но свирепа битка за ”бялото було” на дядо Максим? И ако е болен, значи на някои среди им трябва точно такъв патриарх, който ще се задържи на поста не повече от година-две и ще се оттегли или пък ще се пресели в отвъдното. Ако обаче излезе здрав, което може и да не е съвсем вярно клинично, но срещу документи не се рита, това означава, че ще цака с тази карта съперниците си за патриаршеския жезъл. Които по силата на тази логика би трябвало да са, ако не престарели, то поне във влошена здравословна кондиция, и оттам – немощни. Едно е ясно – че “примерът” на Неофит ще се окаже “заразен” и ще извади на светло всички мераклии за трона на Максим. Разбира се, те далеч не са толкова наивни, че веднага да хукнат да се изследват и да се снабдяват със съответните медицински свидетелства. А предвидливо ще изчакат да видят болен ли е или здрав в крайна сметка дядо Неофит и в зависимост от това ще “преценят” какво да бъде и собственото им здравословно състояние. Според друга версия владиката на Русе и брат му са пострадали на някакво родово събиране – но дали от консумацията на развалена храна, или е имало и “още нещо”, в клира цари злокобно мълчание. Най-малобройни са синодалите, които смятат, че Неофит се е ангажирал да прави скрита реклама на Дупнишката общинска лечебница и лично на нейния управител – д-р Любомир Таушански, който от месеци наред е в люта конкуренция с частната болница в града, а пък в началото на годината отнесе глоба от 500 лв. заради 2 неправилно попълнени документа. Самото здравно заведение пък висеше на косъм от закриването, но като се има предвид, че частниците в бранша на всяка цена ще гледат да го елиминират от играта, има реална опасност това да се случи в съвсем близко бъдеще. Ако, естествено, не стане чудо, за което ще допринесе не само озадачаващото присъствие на духовник от такъв висок ранг, но най-вече неговите полезни връзки в някои партийни централи и свързаните с тях “добре облечени бизнесмени”. И докато за Русенския митрополит се шушука, че може да е станал жертва на “хранително отравяне”, нищо подобно не грози дядо Максим. По простата причина, че той никога не сяда да се храни, без преди това неговият викарий – Знеполски епископ Йоан, наречен Дебелия, да е опитал всяко ястие и да е отпил от всяка напитка, сервирана на трапезата. Самият патриарх бил изключително мнителен и треперелда не хапне или пийне нещо, което да му докара стомашно-чревно разстройство – с фатален изход при неговата напреднала възраст. Освен това “Мурджо”, както го наричат зад гърба му неговите подчинени, е на диета заради тежкия си диабет, и поради това бил пословично капризен към храната и ужасно придирчив към личните си готвачки. Ето защо повечето от тях /“по съвместителство” и негови любовници/ сами си взимали шапката или пък светиня му бързо-бързо намирал повод да ги отпрати. Една от бившите му готвачки, научи “ШОУ”, от няколко месеца се е заселила в манастир близо до София, за да изкупи мнимите си грехове. Викарият на дядо Максим обаче не бил само негов личен “опитвач” на храната и питиетата, но и персонален изповедник, който го причестявал в покоите му в Софийска митрополия на столичната улица “Цар Калоян” 7. Другият расоносец, който го изповядва и причестява, когато главата на БПЦ е в резиденцията си в Драгалевци, е архимандрит Алексий, игумен на Драгалевския манастир. Определено има интрига във факта, че и Йоан, и Алексий са били калугери в Кокалянския манастир и са искали да си останат там, но една сутрин патриархът се събудил и “решил”, че двете отчета ще бъдат неговите изповедници. Извън всяко съмнение е, че Максим е бил посъветван “откъдето трябва”, да ги избере.Интригата продължава и по линия на това, че и двамата изповедници на Негово Светейшество са духовни “чада” на игумена на Кокалянския манастир – архимандрит Назарий – 76-годишен пастир, когото някои миряни причисляват към малцинствата заради възчерния му тен.От нашите информатори в Синода научихме, че дядо Назарий пък още навремето е “назначен” за изповедник на всички владици в БПЦ с цел тайните и прегрешенията им да станат достояние на спецслужбите. Отделно за Кокалянската старостилна обител, сгушена сред пустошта на Плана планина, се разказват и други страхотии – например за мутренски сборища и изчезнали хора, които после се прибирали “превъзпитани”, а пък други изобщо не се връщали в цивилизацията. Стара градска легенда например нашепва, че Ирина, безследно изчезналата преди повече от 15 години щерка на покойния “генсек” Владимир Спасов, е била видяна в Кокалянския манастир, откъдето пък староверци я извели в САЩ. След тържествата по случай 39-ата годишнина от “интронизацията си” за “патриарх български” /тоест – назначението си от ЦК на БКП, на когото автоматично става номенклатурен кадър/, дядо Максим е решил да се отдаде на заслужен отдих. Не е тайна, че по всяко време на годината той може да отседне в Калоферския манастир, около чиято игумения - майка Валентина, напоследък се въртят доста пиперливи клюки. Защото и пълните профани в синодалните потайности са подочули, че по женските манастири биват “разквартирувани” най-вече бивши и настоящи метреси на родните владици,които получавали по 1000 лв. месечно, за да осигуряват уюта на интимните си покровители, когато пристигнат на посещение – разбирай – на тежка софра, и да си държат езика зад зъбите. От тази категория била и вече покойната заместник-игуменка на Самоковския метох сестра Теодосия, на която до последно викали “Теодоска с едната бозка”, издават наши клирици. Не е тайна и това, че при всяко пътуване в страната или зад граница Максим е придружаван от вездесъщия си викарий Йоан. И сега охраненият епископ щял да прави компания на патрона си, който след броени дни напускал Драгалевци и отпрашвал към родния Троянски балкан. Там, над Троянския манастир, се намирал скитът “Свети Никола”, където дядо Максим от години обичал да релаксира. До 90-ия си рожден ден се изкачвал дотам на муле, но сега вече краката не го държали и го пренасяли на нещо като “рикша” с човешка тяга. Иначе по-младите “синодални старци” масово атакуват почивната станция на БПЦ край Несебър. Тя обаче е “нелегална” – в смисъл, че свещенослужителите по канон нямат право да се пекат и къпят по бански, “за да не всяват съблазън”. Но кощунствената истина е, че чернодрешковците трупат тен и се плацикат на воля по плажове, където простосмъртните нямат достъп и не биха могли да се шокират от “милата родна картинка”. Отново по пътищата на България щял да прекара почивката си и игуменът на Рилския манастир – 56-годишният епископ Евлогий, за когото клюката носи, че е една от най-изявените “меки китки” в клира. Отецът щял да се “застопори” за по-дълго само в София, откъдето е родом, и където живее възрастната му, но отлично обгрижвана и жилава майка. Евлогий пътувал най-вече по бизнесдела с брат си, който въртял проспериращ алъш-вериш. Двамата имали и още един брат, ерген, който наскоро починал, но за разлика от тях бил беден като църковна мишка.


Божидар СЕРАФИМОВ

ГОНЯТ ЕМЕЛ ЕТЕМ ОТ ДПС


Една от най-скандалните министърки от бившето правителство на тройната коалиция - Емел Етем ще напусне структурата на партията майка ДПС, чухме от техни представители.
Напрежението и хладните й отношения с лидера Ахмед Доган били причината за това.
По данни от наши информатори в партията, Сокола не един път я обвинил лично за провалите в тяхното управление, намеквайки и за слабите й ръководни качества.
Мнението на Емел за провала било коренно различно – според нея крахът на ДПС тръгнал от изказването на Доган в с. Кочан.
Тя дори си позволила да го сподели пред колегите си на едно от събранията след изборите.
От този ден нататък неофициално се знае, че бившата министърка е “персона нон грата” за структурата на ДПС.
Занапред Емел Етем възнамерявала да се издържа като експерт - и изцяло да обърне гръб на политиката, говори се още из дебрите на етническата партия.

петък, 30 юли 2010 г.

ЙОРДАН ЕВТИМОВ - СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА!


Да бъдеш критик в България хич не е лесно. Трябва да търсиш винаги по-слабия, по-уязвимия и този, зад когото не стои някоя оядена кратуна, да го пази. Трябва да имаш необяснимия талант да изкривяващ истината и да умееш до супер професионализъм магията да превръщаш таланта в боза. Абе, трудна работа. Каква ми ти работа, това си е чиста дарба. Явление…
Едно такова явление тъпче безпощадно нашите ширини от началото на 1971 година. Пръкнало се на бял свят там някъде в Разградско и точно в нюанс с името на града си от раз се появило над културния небосклон на милото ни отечество. Гениално! Умно и страшно „талантливо”. Толкова „талантливо”, че за годините си мизерно съществуване не успяло да създаде нито един свой личен продукт, но надарено със сериозната дарба да плюе по други такива. Това явление се казва Данчо Евтимов! Явлението, което срещу пари ще оплюе или възхвали посочената творба, без да му мигне окото. Явлението, впило се като паразит в една популярна верига книжарници, и смучещо завидното си подаяние, е готово да размаже всеки слаб по своему автор, незащитен от „културната” секира на една литературна сган, чийто председател е Данчо Евтимов.
Да получаваш пари от плюене, от един естествен физиологичен процес е все едно да ти дават пари за акане, да ти дават пари за пишкане. От тази гледна точка Явлението – Евтимов е своего рода гений. Трябва да се учим от такива като него. Ние простите и безочливи, измислени таланти хвърляме доза труд, правим нещо, градим… А Данчо ака! Ака своята пошла, уж литературна критика и печели. Печели дори повече от нас. На готово! Аз измислям темата – Данчо плюе… Перфектна схема. Жалко, че не съм се сетил по-рано. Съжалявам, аз винаги избирам по-трудния път.


Матей ЙОРДАНОВ

БРЕНДО СТАНА СПОНСОР И СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА!


Това с убеждение твърди известният и доста добре познатият у нас немски журналист и писател Юрген Рот. В едно от най-новото си разследване около балканския ъндърграунд той установил, че все още подценяваният българин Евелин Банев – Брендо е отвоювал доста сериозни позиции в схемите на българската мафия, прочетохме от личния му сайт. В обширния материал дори се споменава, че соченият като наследник на убития Иван Тодоров – Доктора, бил дори един от най-новите спонсори и съветници на президента. Фирми и фондация, близо до Банев финансирали благотворителни акции на държавния глава, както и негови частни визити в чужбина, също така консултирали икономическите му екипи по актуални въпроси, твърди доказаният разследващ журналист. Той е убеден, че Брендо ще е бъдещ знатен олигарх в страната с високи позиции в международния трафик. Това беше прогнозирано и от „Папарак” преди няколко седмици. Това отваряло нова светлина и в схемите на българския президент, който видимо запълни мястото на трагично оттеглилия се от екипа му Манол Велев.

четвъртък, 29 юли 2010 г.

ДОГАН ИЗОСТАВИ СИНА СИ!


Айан от Дулово напусна общежитието в Силистра, търси евтина квартира Ахмед Доган е изоставил тайния си син – Айан, от Дулово, пише “168 часа”. Въпреки очакванията баща и син най-после да се съберат в Сарая след дълги години раздяла, Сокола внезапно прекъснал всякакви връзки със семейството на момчето.Лидерът на ДПС престанал да общува с майката Айтен и не отговарял на телефона си, когато му звъняла. Доскоро ситуацията била съвсем друга. Доган търсел Айтен по няколко пъти на седмица, като всеки път подновявал поканите си тя и синът му да гостуват в София. Сокола искал Айан, който изключително прилича на него, да се запознае със сестричката си Демет и двамата да поддържат връзка.От известно време обаче Доган не изпращал редовно договорената устно издръжка на сина си. Заради тези постъпления момчето си позволи да напусне общежитието в Силистра, където живееше преди това поради липса на средства и пътуваше всеки ден до Дулово. В новосъздалата се ситуация липсата на финансова помощ за пътните разходи ще принуди Айан да си търси евтина квартира в крайдунавския град, където учи в езикова гимназия.

ТАБЛОИДЪТ ПАПАРАК ОТНОВО ВЗРИВИ ЕВРОПА С ОТВЛИЧАНЕТО НА БРАТЪТ НА БЕРБАТОВ!


Семейството на футболната звезда Димитър Бербатов се опасява, че брат му е бил отвлечен от мафиоти, пише британският таблоид „Сън” който обаче преписа българският таблоид "ПАПАРАК". Напълно доказуемо е че информацията във вестника наричащ се флагман на свободното слово излезе още в понеделник сутринта за разлика от колегите от " Сън" които просто са преписали информацията. Според слуховете нападателят на Манчестър Юнайтед „следи развитието” на ситуацията в родната му България, където Асен Бербатов е в неизвестност от един месец.Счита се че 23-годишният Асен е затънал в дългове заради магазина, който управлява заедно със съпругата си Мими. Преди три месеца полицията нахлу в дома му, конфискувайки компютри и документи във връзка с предполагаеми измами с кредитни карти и банкомати, свързани с модния бутик.Приятели на Асен съобщават, че след това той е „изчезнал яко дим” и не отговаря на телефонни обаждания.От полицията в Благоевград коментираха пред "Фокус", че знаят за изчезването на брата на футболиста, но семейството му не го е обявило за изчезнал официално, вследствие на което властите не могат да започнат разследване.Миналата година имаше съобщения, че към семейството на Бербатов са отправяни заплахи за отвличане, придружени с искания на откуп. Според слухове 29-годишният футболист е в обтегнати отношения с брат си заради предполагаемата страст на Асен към хазарта и наркотиците.

Архивите са живи! ЗЛАТКО БАРЕТАТА ЗАСТРЕЛЯ ПАТИЧЕТО ЗА ДА СЕ СПАСИ ОТ ЯВНА СМЪРТ!


Историята за първото убийство на известният наркобос!
Случаят с който може би днес ще го тикнат в затвора за дълго!


Денят на петти юли хиляда девестстотин деветдесет и пета година е изключително горещ. Горещо е и в душите на хората от съдебна медицина оглеждайки кървящ труп оставен в едно с трима раненени на тротоара с маси пред кафенето “Витро клуб”. След престрелка между търсения от полицията двадесет и седем годишен Веско Въртийски, двадесет и две годишиня Ларсен Луканов и екскомандосите Злратомир Иванов, Иво Русинов и Кольо Колев. Няма виновен за престрелката на столичното кръстовище “Петте кьошета”, при която загинаха Веско Въртийски – Патичето и Ларсен Луканов, съобщава Софийската градска прокуратура. Прокурорът Петър Бакалов, прекратява наказателното производство слещу днес известният Златко Баретата и Имо Русинов като приема че двамата са стреляли на месо в условия на неизбежна самоотбрана. По онова време имената на екс служителите от спецотделението за борба с тероризма са малко известни. Доста години ще минат преди Златко Баретата, да се изяви в силовите отряди на СИК и да бъде обявен от полицията за един от прочутите наркобосове в София.

Изстрелите проехтяват малко преди двадедесет идва часа – гореща вечер. Предизвиквайки паника, сред случайни минувачи и посетители на заведението на булевард “Патриарх Евтимий” № 92, Патичето е убит на място. Кольо Колев пада прострелян в челюстта, парчето олово застава между вратните му прешлени. Иво Русинов е улучен на два места в лявото рамо. Животът на бившите барети е спасен в “Пирогов”, където колегата им Иванов ги откара незабавно с джип. Приятелят на Патичето, Ларсен Луканов, умира от куршум в корема във Военно –медицинска академия, където го отвеждат с такси свидетели на кръвопролитието.

Минути преди са де чуят гърмежите, тримата гардове на “Аполо и Болкан”, спират с джипа си “ Вранглер” пред кафенето, забелязвайки там свой познат. Иванов прескача ниската ограда и сеотправя към масата, на която седили въртийски и Луканов. Обявен за полицейско издирване след присъди за съучастие в убийство, грабеж и отвличане, Патичето е вв състояние на болезнена подозрителност и решава че бившите полицаи пристигат да го отведат под стража. В отговор на въображаемата заплаха, той измъква пистолетът си “Зигзауер”, производство на србоскатат оръжейница “ Цървена застава”, и го размахва застрашително.

“Спокойно бе!” – призовават го някогашните антитерористи, вече служители на охранителна фирма “Аполо”
“Куки, дошли сте да ме арстувате!” – съска рецидивистът и се прицелва в тях демонстративно. “ ти пощов ли ще ми вадиш, бе...!” – е последната гневна реплика, чута, преди да изтрещят смъртоностните изтрели.
“Въртийски, заподозрлял Златомир, че е ченге и пръв стралял след което използвал Ларсен за жив щит” – потвърждава софийският градски прокурор тогава Нестор Несторов.
“Патичето стреляше до последно, докато рухна между масите” 0 свидетерстват клиенти на “Виро клуб”.
“Усетих парене в лявото рамо, веднага след това започнах да стрелям...” – разказва раненият Иво Русинов, цитиран от активисти на Съюза на бившите барети. – Гледах само тоя, пред мен да падне по бързо, за да не убие хора.”
Колев не носи оръжие и остава безучастен в сражението. Златомир и Иво стрелят със законните си пистолети “Макаров”.

Останал по чудно невредим Златомир Иванов, се предава в полицията два дни след инцидента, заедно с оръжието с което се отбранявал. Русинов е поставен под стража на болничното легло. По късно двамаа си връщат отново свободата, внасяйки парична гаранция поискана от прокурорите.
“Вътрешният министър трябва да награди пострадалите бивши барети, за това че се ликвидирали опасният престъпник.” – коментира пред мидиите Николай тодорол тогавашният шеф на УС на Съюза на бившите барети.
“човек за спец поръчки в мафията” . назовава покойния Въртийски, Венци Геров – Лисицата, препоръчвайки се като “познавач на борческият свят”. Пред столичният хотел “Хемус” два месеца по рано той самията става жертва на грабеж от самият Веско Патичето. “Щях да се простя с беемвето и животът си, ако не бях позвънял по мобифона си на полицията”, споделя Лисицата. Негови авери допълват че деситан дни преди да умре, търсеният от властите заевявал глрасно:
“ Ако дойдат да ме приберат ще ги застрелям всичките! И без това зад гърба си имам няколко трупа”
В подземниятсвят Патичмето е прочут още като дясната ръка на Тони Шарана. Движи се с червен голф, с тъмно сини стъкла и всявал страх сред населението от Ихтиман, Елин Пелин и София. Плячкосан джип от Първа частна банка,, въоражен обир на златарско ателие и заплаха за отвличане на шеф на Туристспорт банк са последните престъпления които тежат на съвестта му. Ларсен Луканов го предружава от време на време, но е с чисто килимдосие.

Веско Въртийски е роден на втори мвай хиляда деветстотин шестдесет и осем гадина в Ихтиман. Осъждан е за кражби, името му фигурира постоянно в картотеките накирминалният контингент. Пред училище “Христо Ботев”, м център на Ихтиман двамата с Христо Христов умъртвяват с побой тридесет и осем годишният си съгражданин Любомир Спасов. Убийците получават от Софийски окръжен съд присъда от шест години затвор по млен 118 от НК. Христов излежава наказанието си в Софийският централен затвор, Веско се укрива от полицията и е обявен за общонационално издирване.
Докато е в нелегалност, бандитът залага паспортът си в софийски и черномолски хотели където песпова без да плати. Малко преди да загина документът му за самоличност е намерен и прибран случайно от полицията.

Мъчен от бедност е израстнал Патичето, в порутина от старост керпичена къща, се разибира след среща със негови близки в родният му Ихтиман. Син на развадени милицеонер и учителка по трудово, той имал самотно и нерадостно детство, разказва съседка. Бащата на Въртийски, починал а майка му го стовила на грижите на чичо му – олигофрен по рождение, и на баба му – немощна старица. Години наред бабата, и болният чичо поделят с дедето една порция от стола на “Социални грижи”. Характерната походка, заради която Патичето се сдобива с прякорът си била от прекаран в крехка възраст жълтеница и рахит. Жълтеницата дошла от уплаха, а рахитът – от системно недояждане. Само докато бил войник, Въртийски ядял до насита споделя самият той с комшийки. “ Харесвало му да е на сит стомах, и като се върна от казармата, почна да посяга на чуждо” – коментира една от тях. – На чуждо в последните години посягаше, до толкова че надебеля и се качи на евтин “Форд”.
“ Заради тоя пусти форд утрепа човек.” – допълна друга състрадателна жена. Според рнея, ихтиманчанинът Люомир Спасов , бил пребит до смърт за това че строшил стъклото на колата на Патичето.

Майката на убития:
Веско умря като престъпник, а мечтаеше да стане полицай!

Преди да се пендионирам като учителка, помогнах на стоици заблудени деца да влязат в правият път – каза без да крие сълзите си петдесет и девет годишната Росица Павлова. – Докато спасявах, от провал животът на чуждите синове, не се намери кой да подаде ръка на моя...”

- Госпожо Павлова, вестниците съобщиха за смъртта на сина ви под заглавия “ Бимшата барета ликвидира мафиот”, “ Заслерян е опасен убиец”...

- Да, вско бе застрелян кат опрестъпник а цял живот мечтаеше да стен полицай, като баща си. Мъжът ми Иван Въртийски беше милиционер. Водеше следово куче, и беше най – добрият кучкар в Ихтиман и околията. По цели дни и нощи тичаше лежеше под коли и тирове все дебнеше крадци. Не за друго, а за това се разведохме с него. Все по сружба беше, не се прибираше денонощно го чаках в схлупената ни къщурка. От тая преданост към службата, добро не видяхме – ни аз, ни синът ни. Медали получи....е, вярно. С тях го погребахме. Но от много старание, се ккана с началниците си. Казал им в очите, на партийно събрание защо работата в милицията не върви от тогава шефовете му взеха да пишат срещу него данос след данос....

- Може би синът ви е знаел, за проблемите на баща си и това му отнало вярата в чеността...

- През очите на Веско, умориха с доноси баща му. Иван имаше бенка на врата, и я разчопли нарочно. Каза :
Ще отида да ме оперират, и докато съм в болнични няма да ме уволнят. Е не го уволниха, но не изкара до пенсия. Умря от рак. След смъртта му, Веско поиска да стане кучкар на неговото място в управлението. Като войник искара шест месечен курс, за водач на куче в Берковица. Обичаше много животните, гълаби гледаше, кокошка вкъщи не можеше да заколи. ...Толкова беше милостив. А го погребаха като убиец.

- Кандидатства ли той з абарота в полицзията?

- Не поисаха да го вземат. Намесиха се старите врагове на баща му. Вместо да го прибарет при тях, бащините му колеги го бутнаха на другата страна.

- Как тръгна синът ви по лошият път? Знае се че първата му кражба била на мегафон от цирка гостуващ в Ихтиман.
- Веско беше подтик.снато дете, без самочувствие. Като малък преболедума жълтеница от стрес. Бяхме на почивка във “Вършец”, кагото едно дете се задави от грозде и умря, Вско го видя на носилка и пожълтя от страх. Нисичък беше ... наричаха го Патичето.... от злоба. И училището му вървеше едва. От стеснителност мълчеше пред учителите. Сериозните проблеми започнаха, когато се сдружи с едно момче – Юлиян. Кражбата на мегафона, беше юлиянова работа. Нашият толкова бил аджамия, че взел от Юлиян краденият мегафон и го сложил на москвича на баща си. Двамата се качили на колата, и взели да викат:
“ Пазете се, Колона!”Хванаха го тогава милиционерите – уж приятелите на баща му. И мместо да го напердашат като свое дете, издействаха му най тежката присъда. Получи четири месеца условно, със три години изпитателен строк.... За участие в кражба, за ст двадесет и два лева...Заради тази пръсъда го прояха рецидивист до края на живота.

- Но сънът ви има шест годишна присъда за убийство. В съучастие с приятеля си Христо Христов, е пребил до смърт тридесет и осем годишиня Любомир Спасов...

- Той Любо беше пияница. Знае го целият град. Веско и Христо седели във “Форд”, в училищният двор, колат ане беше на Вско а на един музикант Люоб минал почелрпен и почнал да псува момчетата:
“Вашта мама, вие ще карат лъскави коли, а аз нямам пари за ядене!” Крещял и строшил стъклото, от страната на шофьора, хванал Всеко и започнал да дращи лицето му. По показания на единствената свидетелка, Веско минал с колата през него. До последно иснът ми се кълнеше че не е така. Направиха екхумация на умрелия, и от нея се разбра че не е бил газен....
Вижте, аз несъм следовател. Като майка вярвам на сина си, и не мога да повярвам че той е убил някого нарочно. За мен синът ми не е престъпник, а жертва – на побърканото ни общество, на хорската злоба.

Страницата потготви
Златко Марин


сряда, 28 юли 2010 г.

БАРЕКОВ ДОНАСЯ В ДАНС!


Масовата тенденция, че зад успеха на големите и известни журналисти стоят техните началници в съответните служби за сигурност, изглежда ще се окаже една тактически добре планувана истина, разбра „Папарак”.

От отлично информирани източници на „Ъндърграунд-медия” подочухме, че известният журналист Николай Бареков бил част от една подобна схема.
В информацията, достигнала до ушите ни се твърди, че Ники Дудука е нещатен агент на ДАНС.
Неотдавна флагманът на свободното слово „Папарак” пръв осветли новината за връзките със службите на друг един именит журналист – Георги Коритаров. „Дали няма да се окаже, че официалната журналистика в България буквално се управлява от службите?”, питат се независими експерти.

СКАНДАЛ! КОРУПЦИЯ В ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО!


Сега, когато навсякъде режат до кокал предвид кризата и налагащите се икономии и съкращения, става ясно, че и в образователното министерство е невъобразима каша. Цари същото беззаконие и хаос, което е благоприятна среда за далаверата и корупцията. Начело на това министерство е едно безполезно чучело, зад гърба на което, а може и с негласното му съгласие се вършат финансови и кадрови безобразия. Иначе командването е поела майката на Дянков, Румянка Таулова, която скоро извърши пълно прочистване в администрацията. Целта й е направо осъдителна. 19min.bg отдавна сигнализира за конкретни доказателства за това, че дамата прочиства всичко читаво за сметка на разни тираджии, които поставя начело на Центъра за развитие на човешки ресурси. Центърът пък е агенция по еврофондовете при МОМН. Може точно по тази причина шефът му трябва да е колкото се може по-некомпетентен. При това и Игнатов му симпатизирал, понеже приличал на Милко Калайджиев или по не знам какви си други причини. На същия му се позволявало да ходи в канцелариите със запасани ножове, според ошашавени служители във ведомството. Министър Игнатов, който иначе е безгласна буква в сравнение с действителната министърка, е оставен поради послушание и добро поведение да си вземе своето като някаква не съвсем лишена от права лукова глава. Например, уволнил е своя зам.-министърка – Светлана Ломева, поради факта, че тя пък е отстранила негов човек – корумпирания и крадлив Людмил Ковачев.
Ако с това се изчерпваха простъпките на фиктивен и действащ министър на образованието, с мед да ги намажеш. Но днес излиза наяве далавера за 10 милиона. Кондиката е следната. МОМН наема програми на Майкрософт за споменатата сума за три годишен срок. Това става при наличието на много по-евтина алтернатива. Можело е да се обзаведат училищата си с не по-лошите, а и безплатни Линукс. Вместо това българското образователно министерство цака безотговорно за програми по 1000 евро на компютър. Сума, надвишаваша многократно цената на самия компютър.
Причината – пазарува се от посредници с надценка – 20 пъти. А иначе при Майкрософт и при много по-дребни клиенти отстъпката може да е 50 евро. Дори и в магазинната мрежа при единични бройки цената е очевидно по-ниска – от 400 и 500. При опит да се потърси сметка се излиза с традиционното – и в миналите години практиката е бивала същата. Но сега нали трябваше да е различното. В момента не е ли безочие да се разхищава, когато се свиват душите на учители, родители и ученици от тоталната липса на средства.

ВАЛЬО ЗЛАТЕВ Е НА МУШКАТА!


Българският съд прояви завидна смелост и независимост от големите пари и отряза бившия кмет на Правец от комунистическо време Васил Златев и сина му - милионера и президент на "ЛУКойл България" Валентин Златев, пише в "Десант". Двамата бяха завели тъжба за клевета срещу най-големия си враг - лидера на Сдружението за насърчаване на гражданската активност в Правец Павлин Цветков. Съдия Георги Георгиев от Софийския районен съд обаче не прие доводите им и отказа да образува дело. Това се случва изключително рядко при наказателни дела от частен характер, каквито са и тези за клевета, коментира изданието. Обикновено съдът ги образува, дава им ход, процесът си тече по всички правила и едва накрая се разбира дали магистратите са решили да уважат тъжбата. В случая обаче съдия Георгиев отсече от раз, че няма основание да предприема криминално преследване срещу лидера на гражданското движение.Сдружението за насърчаване на гражданската активност публикува в началото на юни "Бяла книга" за злоупотреби, извършени от фирмата "Тера тур сервиз" ЕООД, принадлежаща на фамилия Златеви. Инициаторите тогава обясниха, че са окуражени от разкритията, направени в община Приморско, за облагодетелстване на определени магистрати с апетитни имоти. Документът е изпратен според изявленията на Павлин Цветков на държавните институции. До момента не е известно дали те са предприели действия за изясняване на ситуацията в родното място на Тато, определяно от наблюдатели като "втори частен град" след Дупница на братя Галеви.

ТОП РАЗКРИТИЕ - ПЪРВАНОВ И ЛОВНАТА МАФИЯ!


ЧЕТЕТЕ В ЖЪЛТА МЕДИЯ - http://shokirashto.blogspot.com/

СЕНЗАЦИЯ! 1000 0000 € ЗА ГЛАВАТА НА ДОГАН!


От седмица насам в криминалните среди се носи слух за обявена награда за главата на ДПС - Ахмед Доган. Информатори на първата ъндърграунд медия в България, сигнализираха че рекордната цифра от 1000 000 евро се е изплъзнала от самата централа на ДПС. повече от година след като беше открит мъртъв солташаъкт на депесарският лидер, Ахмет Емин, и преди да се оповестят резултгатите от проверката на прокуратурата, внезапно се оказа че в този трагичен ден, волният Сокол на властта в България е видял съмрътта очи в очи, но се е разминал на косъм от нея. Така поне твърди бившият му / и останал жив/ началник на кабинета.
“Някой е трябвало да убие Доган!” заяви пред медиите , Мохамед Реджеб преди време. “Но застрелянитят с куршум в главата се оказа Ахмед Емин”. Интересно е обаче, с това приключва ли опасноста за живота на Доган?
Информаторът на “Ъндъргаунд-медия”, категорично заяви че, цифрата не е подхвърлена случайно. За никого не е тайна, че на територията на страната върлуват като озверени гладни кучета бивши и настоящи наемници, изпълнявали или изпълняват, като чиста проба улуга мокри поръчки. Знае се също че единственият начин за информиране в средите е методът от “ухо на ухо”. От тук идва и въпросът – предстои ли нов ловен сезин в България особено актуално след акция "Килърите" ? Доган ли е най – скъпият Дивеч?
“При положение че цената на едно поръчково убийство е 20 000 евра. Сумата е достатъчно примамлива но поръчка е прекалено силна за един наемник. Според мен, целта е да се свормира отбор или нещо подобно” – коментира бившата барета Андрея Илиев /сътрудник на Ъндърграунд медия/ помолен да коменитира анонимният слух.
“Слух или не. Пореден пъклен замисъл или поредната официална заплаха, куфарчето с един мильон европейска валута ,може би е скътано вече в някой банков сейф и чака киларът да се протегне и да го вземе.”
“Решаваме всякакви проблеми. Действаме дискретно. Просто посочете целта, ние ще ви кажем цената.“ Това е рекламата, която излиза от устата на буферът между поръчителят и изпълрнителят. “Извършителите на поръчките са опитни момчета – най-често става въпрос за бодигардове на покойни мутри, бивши ченгета, бивши спортисти.... Повечето са чужденци предимно сърби или руснаци, но между тях има и доста българи. Спектърът на предлаганите услуги е широк – обикновени заплахи, чупене на пръсти и всякакви други телесни повреди, нанасяне на имуществени щети и поръчкови убийства. Тарифите са различни, според главата. В схемите им има и хакери, оръжейни специалисти, фалшификатори на документи. За обявена награда от един мильон евро, подобни “организации”, са способни да наемат мега-специалисти и техника с една дума вероятността за грешка почти е равна на нула.”
Христо Петров

ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА БИЛА ЛЮБОВНИЦА НА СЛАВЧО ХРИСТОВ!




Уникална информация изкопчиха наши хора от кулоарите на известна търговска банка. Настоящата половинка на премиера и нлидер на „ГЕРБ”, Бойко Борисов – Цвети, била дълги години любовница на предходният си колега Славчо Христов. Госпожа Бориславова, оглави банката точно след оттеглянето на Христов. От години обаче се знаело че двамата не са били различни един към друг. Поддържали се любовната си авантюра месец преди Христов да напусне директорският офис. Дори повече ,след като Бориславова го изместила най – нагло спряда дори да контактува с него. Държала се студено и надменно. Хора близки до обкръжението и потвържват масовата версия че Цвети е абсолютен кариерист и нещо чудно и сегашната и връзка с кмета Бойко да е поредното стъпало към върха на някоя нова нейна цел.
Даниела Младенова
София

ДОБРА НОВИНА - ВЕЛКО КЪНЕВ ПРЕБОРИ РАКА!


Големият актьор се включва в постановка по Артър Милър през есента Велко Кънев, който на 31 юли навършва 62 години, ще посрещне рождения си ден в Созопол. Актьорът е отседнал със съпругата си в къщата на Народния театър в Стария град.Велко Кънев се чувства много добре и е напълно оздравял, пише столичен седмичник. Заради тежкото му и влошаващо се здравословно състояние, свързано със заболяване на гърлото, в края на миналата година той замина на лечение в Германия. Тогава тръгна и кампания за набиране на средства, в която се включиха Министерството на културата, актьори и негови фенове. “Есента Велко се включва в постановката на Борислав Чакринов “Смъртта на търговския пътник” от Артър Милър, където ще изпълни ключовата роля на Уили Уоман”, съобщи директорът на трупата Павел Васев. След операцията Велко Кънев нарочно шепнеше, за да щади гласа си, но до участието в постановката гласът му ще бъде напълно възстановен. /БЛИЦ

вторник, 27 юли 2010 г.

СКАНДАЛ! БОЙКО С ПРИЯТЕЛ ИЗНАСИЛВАЧ!


Пламен Митрев. Собственикът на Къщата на ужасите, където няколко момичета бяха изнасилвани до припадък. Човекът, който е съден за сексуална гавра, изнасилване, отвличане, склоняване към проституция и още куп обвинения. Този, който държа четири момичета, оковани във вериги, в продължение на месеци, изнасилва ги, снима порно филми с тях, уринира върху тях и ги кара да си ядат изпражненията за наказание. Това е Пламен Митрев. Неосъждан, ненаказан, на свобода и в прекрасни отношения с премиера на България Бойко Борисов. Делото срещу него се точи вече повече от 12 години.
Кой е Пламен Митрев?
Пламен Митрев (в червено) по време на едно от делата за изнасилване
Преди година Razkritia.com подробно ви запозна с Пламен Митрев и извращенията, които е вършил в Къщата на ужасите. Митрев обаче не е случаен човек. Той е един от основателите на СИК, винаги в топли отношения с властта, бивш продуцент на предаването „Блясък”, бивш собственик на една от най-големите модни агенции „Имидж”, близък до мафиотския клан в Краснодар, сутеньор, един от най-печените босове в бизнеса с износ на проститутки извън България. Днес Митрев е зам.-председател на Българския киноложки съюз.
Пламен Митрев е близък с министър-председателя Бойко Борисов по „кучешка линия”. За скандалната им връзка разкри преди време сайтът bulgaria-news.bg по време на киноложка изложба в Разлог. Razkritia.com се докопа и до снимка на Борисов заедно с Митрев. Това не е първият случай, в който изнасилвачът афишира близките си отношения с премиера. Борисов също нямал нищо против да бъде топ гост на мероприятията, организирани от Митрев. Като председател на Българския киноложки съюз и върл почитател на кучетата, присъствието на Бойко на подобна изложба може да бъде обяснено.
Не може да се обясни защо изнасилвачът и топ мафиот Митрев продължава да бъде заместник на Борисов и да поддържа близки отношения с него. Не знае ли премиерът какво е досието на Пламен Митрев?! Не е ли чел в медиите за Къщата на ужасите, където е примамвал млади жени и се е гаврил с тях?! Ние ще му припомним…
В Къщата на ужасите

Една от жертвите на Пламен Митрев
Пламен Митрев е примамвал момичетата, като им е казвал, че ще им уреди фотосесия за известно списание. Вместо това обаче ги откарвал в Къщата на ужасите в Градец, специално пригодена за подобен род извращения. Уреждал им клиенти, които също да се гаврят с тях, срещу подобаващо заплащане разбира се. За да бъде сигурен, че момичетата няма да опитват да избягат, той изобретил специален „серум”, който трябвало да се инжектира всеки ден. В противен случай – девойката я очаква мъчителна смърт. Всяко едно съпротивление от страна на момичетата било наказвано жестоко – с бой, сексуални извращения от страна на Митрев, уриниране и пак бой. След поредния си отказ да проституира една от манекенките била наказана да изяде собствените си изпражнения.
С примамването на четвъртата си, последна жертва, обаче Митрев допуска грешка. Манекенката предвидливо дава координатите на Митрев на своя приятелка преди срещата с модния бос. Когато разбират, че е изчезнала, близките й започват да я търсят и така полицията стига до изнасилвачите.
Цялата история и ужасът, който са преживели момичетата във вилата, можете да прочетете ТУК. Развитие по случая няма. Митрев е на свобода, показва кучета на премиера и се подиграва на жертвите си. Според запознати, заради железните си връзки във властта Пламен Митрев никога няма да си получи заслуженото.
Във видеото ще видите Пламен Митрев по време на киноложка изложба в София:

ПРАЩАТ ДЕПУТАТИТЕ НА ПСИХИАТЪР!


Всички кандидати за изборни длъжности като депутатите, кметовете и общинските съветници да преминават на тест за психическа годност. Тази идея отново беше предложена, като този път за нея се обяви депутатът от ГЕРБ Емил Караниколов, съобщи "Дарик". Според него изискването за психотест ще намали кандидатите за изборни длъжности и то трябва да бъде записано в изборния кодекс, който предстои да бъде изработен през есента „Моята идея е не само за кандидати за народни представители да минат през психотест, идеята ми е всички, които участват в местното управление и в местната изпълнителна и законодателна власт да минат на такъв тест." заяви Емил Караниколов. "Мотивите са следните: хората, които влизат в управлението на държавата или общината са подложени на стрес, напрежение, натиск и ако тези хора са с лабилна психика, рано или късно те ще се подадат и ще почнат да бъдат неадекватни във взимането на важни управленски решения. На такъв психотест са подлагани и кандидатите за шофьори, за ловци, за оръжие, които искат да закупят собствено оръжие. Това не е нещо нетрадиционно, не е нещо необичайно. На психотест са подлагани много от държавните служители. Най-вероятно доста хора биха се отказали или не биха го издържали. И сега наблюдаваме сцени, които не отговарят с работата, която се очаква от нас, и сме свидетели на такива недостойни сцени в Народното събрание".

ВИЖТЕ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА БЪЛГАРСКОТО СЛЕДСТВИЕ!


Часове преди инцидента Петьо Петров обядва с адвокатка на Николай Методиев-Пилето. Часове преди да катастрофира пиян, скандалният следовател Петьо Петров е обядвал в ресторант в “Лозенец” с адвокатка, близка до Николай Методиев – Пилето. Двамата са се познавали покрай столичното следствие, където дамата е работела като помощник-следовател. Следовател Петров катастрофира миналия понеделник около 13 часа на кръстовището на столичната ул. “Сребърна” и бул. “Черни връх”. Завивайки по булеварда, Петьо Петров се натриса с колата си – сиво комби СААБ, последователно в две коли, които в същия момент се движат по ул. “Сребърна”. Инцидентът се разминава като по чудо без човешки жертви. Разследването установява, че виновен за катастрофите е Петьо Петров, който не е спазил предимство. На място му е взета и алкохолна проба, която според източници на вестника е надвишавала 1 промил. Заради факта, че Петров е следовател, случаят е засекретен и по него не е подавана информация.Името на Петров се прочу покрай ареста на бившия военен министър Николай Цонев, бившия секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и съдията от Софийски градски съд Петър Сантиров. Те бяха натопени от Петьо Петров, който подаде сигнал, че са му предложили подкуп от 60 000 евро. Именно това стана и поводът за ареста на Цонев, Попов и Сантиров. Впоследствие се оказа обаче, че доказателствата по случая не са достатъчни, за да се докаже със сигурност далаверата с подкупа. Петьо Петров е и основен свидетел на обвинението срещу бившия районен прокурор Славчо Кържев. Пак по негов сигнал до ВСС бе повдигнато обвинение срещу магистрата, че оказвал натиск Петров да върне на обвиняем кола със спорна собственост.Под натискИзточници на “ШОУ” от Националното следствие твърдят, че след случая с ареста на бившия министър Николай Цонев Петров изпаднал в депресия. Той не могъл да приеме, че делото е приело неочакван обрат. “Много амбициозен, той е очаквал това дело да го издигне в службата и да се натегне пред когото трябва. Вместо това сега има опасност да бъде разследван. Това се отрази много лошо на настроението му – никога не съм го виждал да броди из коридорите на следствието толкова мрачен”, описва атмосферата колега на Петров. До ареста на бившия военен министър следователят не се набива толкова на очи. Според негови близки обаче той се стремял към издигане в службата, и то на всяка цена. Сега Петьо Петров бил много притеснен, защото се страхувал, че покрай разследването за делата на Николай Цонев той също щял да попадне на мушка. На бял свят вече бяха изкарани няколко съмнителни обстоятелства около делата на Петров. Най-интересна, безспорно, е връзката му с Николай Методиев – Пилето. От документите по дело № 3219 излизат любопитни факти. Интересно е най-вече участието на самия следовател: “На 20.07.2003г. в 11, 33 ч. (според аналитичните разпечатки от проведените разговори с тел. № 0888++++++) прокурор Петьо Велков Петров от СРП изпратил съобщение с неустановено съдържание на мобилния телефон на адв. Таня Иванова , която била бивша колежка на бившата съпруга на прокурор Петров и пом.-следовател от 04 ТО-ССС, а именно Сийка Петрова.”От документите по делото става ясно, че в същия ден става пренатоварването на четири тира, след което китайска стока е подменена със строителни материали. По същото време следовател Петров води активна кореспонденция с адвокатката на Пилето: “В периода 19, 18 ч. - 23, 16 ч. на 21.07.2003г. от склада подс. Николай Методиев провел 6 бр. телефонни разговори с приятелката си адв. Таня Иванова, която от своя страна водила разговори с други кореспонденти, като в периода 22,00 ч. - 22, 41 ч. на 21.07.2003 г. поддържала интензивна връзка чрез съобщения (общо 15 бр. съобщения по мобилните телефони) с прокурор Петьо Велков Петров от СРП.”Участието на скандалния следовател явно не свършва дотук: няколко дни по-късно той звъни на дознателя по делото – Марин Георгиев от СДВР, и му казва, че по нареждане на районен прокурор Петър Чалъмов дознанието трябвало да му бъде докладвано веднага. Разтроена самоличностПокрай разследването за подкупа срещу Николай Цонев и Петър Сантиров излизат и други любопитни моменти, свързани с миналото на следовател Петьо Петров. Данните са изнесени от адвокат Красимир Симеонов. По думите му на плика с парите са намерени само два пръстови отпечатъка. Единият от тях е на следователя по делото Красимир Кръстев, на когото самият Петров е предал плика. За другия са направени справки в регистрите на Института по криминалистика. От тях се оказва, че отпечатъкът е на лицето Петьо Велков Петков с ЕГН, което съвпада с разлика от 3 цифри с ЕГН-то на следовател Петьо Велков Петров. “Очевидно е, че се касае за едно лице. Въпросът е защо високо ценен кадър като г-н Петров е сменял имена и ЕГН-та”, коментира тогава адвокат Симеонов и добави, че е сезирал ВСС за случая. “Нека се провери дали е морално магистрат да има няколко самоличности. И какво го е накарало да се сдобие с тях”, заяви Симеонов. Според апелативните съдии действително има данни, че основният свидетел – следовател Петров, има “противоречива самоличност” и в няколко документа фигурира с различни имена. Нещо повече – от справка в съдебната документация става ясно, че има още един човек с подобни на следователя данни. Този път той е с името Петьо Велков Тодоров (Петров). Именно под тази самоличност е записан в постановление от 1990 г. за прекратяване на дело срещу него за вломна кражба в съучастие с други двама. “Интересно е, че точно регистрацията на Петров, Петков или Тодоров в Института по криминалистика е свързана с този човек”, коментира адвокат Стоянов. Проверка на “ШОУ” разкри, че въпросният Петров, Петков или Тодоров, чиито данни съвпадат с тези на следователя Петров, е регистриран във Враца. Справка във фирмените регистри сочи, че на това име се води фирмата “Лъки комерсиал”. Интересна подробност е, че ЕГН-то на собственика съвпада с това на мистериозния мъж с три фамилии, но този път той е регистриран като Петьо Велков Петров – каквито са и истинските имена на следователя. Към момента сметките й са запорирани заради дълг към “Топлофикация” за над 1300 лева.Самият следовател Петров отрича да има няколко имена:“Казвам се Петьо Велков Петров. Кръстен съм на дядо ми, Бог да го прости, Петър Велков Петров, който почина на Петровден 1979 г. Ако аз съм си сменял ЕГН-то и съм бил някога Петков, съм готов да излежа на тримата максималните присъди, ако съдът ги признае за виновни”, убеден е следователят. Странното съвпадение на имена и фигурирането на отпечатъците му в регистрите на Института по криминалистика той обяснява така:“Преди 20 г. след дискотека ми взеха отпечатъци, защото наблизо беше разбита будка и на всички присъстващи взеха отпечатъци. В крайна сметка се установи, че аз нямам нищо общо със случая и всичко приключи. В края на 90-те години ми разбиха жилището и пак ми взеха отпечатъци. Те се пазят с години. А този на плика най-вероятно е мой”, спомня си следовател Петров. ЗаплахаСамият Петров отказа да коментира пред “ШОУ” катастрофата. Разследването до момента се води срещу него, полицаите са категорични, че виновен за инцидента е Петров. В момента скандалният следовател е в отпуск. “Имам нужда да си почина. Срещу мен са се изправили много хора с пари, които са силни и не биха се поколебали пред нищо. Проблемът им е, че съм честен. Срещу мене стоят хора със страшно много пари. Всичко мога да очаквам, всякакви манипулации могат да се случат”, убеден е следовател Петров.


Мария НИКОЛАЕВА

СКАНДАЛ! ПЕСЕНТА "СТАНИ ГОЦЕ” СКАРА ПРЕЗИДЕНТА С НИКОЛИНА ЧАКАРДЪКОВА!




Дългогодишното приятелство и спонсорство на Президента Георги Първанов с неврокопската певица Николина Чакардъкова е разбито на хиляди малки парченца. Държавният глава бил бесен за певицата, заради един много сериозен гаф, която тя направила на един от приемите му. Облечена в красива рокля с фолклорни мотиви и с характерната за костюмите й македонска шапка, Николина Чакърдъкова гостувала на президентският банкет на празника на Съединението.
„Не си пия кафето всеки ден с президента” – споделяше под път и над път певачката за приятелските си отношения с Георги Първанов. Чакърдъкова ще признаваше, че макар и допусната по-близо, съществува бариера между нея и Първанов, защото все пак той е президент.Сега обаче тази граница била тотално затворена, защото без да се съобрази в разгара на вечерта госпожа Чакардъкова с пълно гърло изпяла като специален поздрав за гостите една от най-новите си и неврокопски песни. "Стани, Гоце! Стани, сино!"Песента е истинска и е изпълнявана дълги години от неврокопският танцов ансамбъл с ръководител бай Зплю Икономов.И на всичкото отгоре, без да се съобрази, талантливата изпълнителка приканвала всички да станат и танцуват. Сред гостите имало доста чуждестранни представители, които радостно отвърнали на поканата й. Само Първанов стоял на мястото си бесен! Свидетели на ситуацията убедително потвърдили, че нервността му си личала отдалече. Скандалът с досието на президента и кодовото му име "Гоце" са известни вече не само в страната, но и зад граница. Факт е, че него не го канят в нито една европейска държава и по тази причина той задоволява амбициите си за международен престиж единствено в някои треторазрядни ислямски държави, където все пак успява да се прочуе - предимно с гафове като отстрелване на защитено животно и приемане на съмнителни подаръци. В случая обаче гафът не бил негов, а на певицата. След инцидента със "Стани, Гоце!", държавният глава забранил на хората си да канят Чакардъкова на неговите празненства. Певицата от своя страна казва, че нямало нищо умишлено в решението да изпее въпросната песен и съжалявала много, че с нея е изложила Първанов.Припомняме само, че президентът ни до скоро не намираше нищо нередно, както в агентурното си минало, така и в агентурния си прякор. По повод разкритията за връзките му със службите на ДС, когато бил консултант на книга, той заяви: "Дори да знаех, че тази книга е с участието на българското разузнаване, аз пак бих го направил". Изглежда Гоце е променил становището си относно гордостта да бъдеш агент. Трябвало е все пак някой да му каже, че въпросната песен не е създадена за него, а за войводата Гоце Делчев. И че никой засега не възнамерява да преименува града, носещ неговото име, нито да префасонира паметниците на героя, като им смени главите с гранитни, мраморни и бронзови изображения на президента.:

КИЛЪРИТЕ ГОТВЕЛИ УБИЙСТВОТО НА ГРИША ГАНЧЕВ!


Петима от бандата на „Килърите“ бяха оставени за още 72 часа в ареста. Ще бъде поискано и тяхното постоянно задържане под стража. Срещу тях са повдигнати 10 обвинения. Прокуратурата реши да задържи Петър Стоянов-Вожда, Янко Попов-Туци, Васил Костов-Васко Кеца, Методи Иванов и Георги Петков от общо 20-имата арестувани при акцията миналата седмица.
Цветан Цветанов разкри, че освен Юри Галев, „Килърите“ са убили и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Голяма част от групата е съпричастна и към извършването на други покушения, както и подготовката за такива. Вече са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и предстои извършването на редица процесуално-следствени действия.
Източници на Razkritia.com заявиха, че президентът на Литекс Гриша Ганчев е щял да бъде една от следващите им жертви. От МВР разполагат с много оперативна информация за това. В последните 2-3 месеца футболният бос е бил следен, воден е график за пътуванията му, открити са негови фотоси.
От „24 часа“ вече съобщиха, че „Килърите“ са били набелязали и Бойко Борисов, но информацията не бе потвърдена официално нито от премиера, нито от Цветан Цветанов.
Вицепремиерът призна в петък, че в хода на разследването ще излязат доказателства за съпричастност на бандата и за други знакови убийства, разтърсили страната в последните години.


разкрития.ком

ИДВА ВРЕМЕТО НА САМОУБИЙЦИТЕ!


Говорим, говорим, говорим за кризата. Говорим че я има, усещаме я, тя тропа на вратите ни, но никой се замисля как и кога ще я преборим. Съвсем тайничко около нас се случват доста сериозни неща които някак си игнориране от съзналото си. От няколко месеца насам процентът на самоубилите се хора заради кредити които не могат да върнат нараства главоломно. Специалистите говорят за цифра около пет – шесторен човека! Само миналата седмица по темата безпаричие и тотален банкрут са двама човека са сложили край на животът си. Единият бизнесмен от Мадан, другият млад граничен полицай от Гоце Делчев.
Сякаш коварно биологично оръжие изтребва един по един населението на България! Водена от две основни сили алчност и тотална безсъвестност….
Ето защо България няма военни врагове. Имаме ли по голям враг от самите себе си? Изтребваме се сами. И това не защото така е дошло, а защото не живеем за себе си. Нашият си живот!
Живеем заради обществото….
За нас неговото мнение е важно и неговите закони. Само в България народът казва, че не е важното какъв си важното е за какъв те мислят. Гадно!
Бог да ни пази …. От самите себе си!


Веселин Стаменов
avtor_bg@abv.bg

НАГЛОСТ! ХОРА НА БОЙКО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ 10 ПЪТИ!


Наглостта на хората, които се докопат до власт, няма край. До десет пъти увеличение на заплащането са си гласували общински съветници от Брегово, съобщи „168 часа“. Общинарите взели това решение в края на юни и така ще взимат по 3 000 лева вместо 3 00.
Цялата история изглежда абсурдна, като имаме предвид икономическата криза, която е ударила страната. Интересното е, че герберите успели да изпълнят плана си с помощта на червената съветничка Лора Спирова. Благодарение на нейния глас хората на Бойко станали мнозинство. Социалистката пък била изключена от БСП.
„Всяка сесия се проваля. Когато Спирова отиде при противниците ни, те станаха мнозинство и си гласуват каквото си искат“, оплакал се пред „168 часа“ кметът инж. Милчо Лалов. Той смята, че решението за увеличаване на заплащането на съветниците е неморално и затова иска съдът да прецени законността на избора на председател, увеличението на възнаграждението и смяната на имената на улиците.
Шефът на общинския съвет д-р Ивайло Томов отвръща, че парите на съветниците са вдигнати, защото по този начин те щели да бъдат стимулирани, за да работят по-качествено?!
Какво ли мисли за всичко това Бойко Борисов и знае ли той какви ги вършат хората му в Брегово и останалата част от страната?

понеделник, 26 юли 2010 г.

АРЕСТУВАТ СЪПРУГА НА МАСЛАРОВА!


Придобилият скандална популярност съпруг на екс-министър Емилия Масларова – Асен Масларов, по всяка вероятност ще се сдобие със закопчани белезници на китките си, след като по няколко разследвания срещу него и бизнеса му били установени драстични документални престъпления. Както стана ясно, господин Масларов е обвиняем по редица дела, някои от тях свързани с общи дейности около повереното на съпругата му ведомство. Опасенията на обвинителите, за да стигнат до драстичното решение били, че имало голяма опасност Масларов да се укрие или да опита да прикрие следите си в тези престъпления. Крайната мярка се налагала и от факта, че той в едно с жена му имали план за бягство от държавата и трайно установяване в чужбина. Някои обаче смятат, че акцията срещу него е с цел да сплашат съпругата му, за да може тези действия да я стресират и извадят извън контрол за да сключи сделка с прокуратурата признае се за виновна и отнесе дребно наказание за сметка на което новата власт щяла има осъден министър.

АРЕСТУВАТ ЗОЯ ДИМИТРОВА?


Прокуратурата обвини журналистката Зоя Димитрова, бивш съветник на ексшефа на ДАНС Петко Сертов и говорител на агенцията. Тя е обвинена в издаване на класифицирана информация и може да отнесе до 8 г. затвор, ако бъде осъдена.
Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение и дори ще поиска задържане под стража за издаване на класифицирана информация на Зоя Димитрова, бивш съветник на предишния председател на ДАНС Петко Сертов и пресаташе на агенцията.
Димитрова е журналист по професия и бе главен редактор на в. "Галерия". Обвинението срещу нея е по делото за публикуване на секретни документи в същия вестник през есента на 2009 г. Тогава "Галерия", сочен за медия на Алексей Петров, отпечата доклада на ДАНС, който бе изчезнал, докато Сергей Станишев бе премиер, и заради което и соцлидерът е обвиняем.
Димитрова е обвинена по текст от Наказателния кодекс, според който я очакват от 2 до 8 години затвор като лице, разгласило държавна тайна - информация, с която се е сдобило по служба. При тежки последици за държавата НК предвижда решетки от 5 до 15 г.