събота, 2 октомври 2010 г.

УЖАС! ИЗНАСИЛИХА И УБИХА МАЙКА ПРЕД ТРИТЕ И ДЕЦА!

УЖАС!!!!
Майка с три деца, болни от церебрална парализа, е била изнасилена и убита зверски в столицата, съобщиха от полицията. За престъплението е задържан 31-годишният Светослав Тодоров, криминално проявен, съобщи пред Фокус шефът на СДВР комисар Валери Йорданов.
Сигналът за убийството е получен в Столична дирекция на полицията на 1 април. Жилището е в квартал „Експериментален” до кв. „Дружба”. Освен жената, в него е имало и три деца – на 1, 4 и 6 години."При извършения оглед е установено, че жената е била изнасилена и зверски пребита, вследствие на което е починала. Тя е била на 29 години.Светослав познавал жертвата и отвреме навреме е пребивавал в жилището й. След убийството той започва да се укрива. Снощи в късните часове е проведена операция по задържането му. В централната част на столицата лицето е задържано от патрул на 4 РПУ. На Светослав Тодоров е повдигнато обвинение за убийството, задържан е за 72 часа. От полицията съобщават, че изнасилването и убийството са станали пред децата./

ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ?

Бръмбари в сарая! ДАНС подслушва Доган!

Ахмед ДОГАН
Спецове по охраната на Сокола намериха подслушвателни устройства в кабинетът му!В официална секретна жалба до комисията за контрол на ДАНС в парламента, юристите и експертите на ДПС алармират за скандалният факт че личният дом на лидера Ахмед Доган се подслушва. Коварният акт бил нерегламентиран и в разрез със всякакви права и свободи на човека в страната. Преди около половин месец при щателен рутинен оглед на помещенията в боянският сарай на Доган охраната му открила мини предаватели на звукови сигнали монтирани по мебелите и техниката из помещенията на огромният палат. След щателен оглед станало ясно че това са известните като “бръмбари” подслушвателни устройства познати в работата на българските служби. Това провокирало експертите по охраната на Доган да сметнат че държавата събира неправомерно информация от един политик бил той и Ахмед Доган. Самият лидер бил повече от бесен по случая, казват негови приближени от които излезе и информацията и се зарекъл че няма да остави нещата така и жалбата до комисията ръководена от Иван Костов била само началото. Слухове то кулоарите на народното събрание говорят друго – чува се за коварна постановка на Сокола в която съучастник е и Командира. Целта била да се намери повод за политическо недоволство срещу работата на МВР спрямо партиите и държавниците, държавата да бъде обявена за полицейска и новото управление да бъде дестабилизирано. Това освен уронване на престижа, можело да доведе дори до народно недоволство и сериозни дори драстични критики от Европа…


ДНЕС И УТРЕ

ОСКВЕРНИХА ГРОБА НА БОБИ ЦАНКОВ!

Погребението на Боби Цанков
Последният и вечен дом на убития в център на София скандален радиоводещ Боби Цанков не може да му даде вечен покой, поради грозният факт че е бил нагло осквернен миналата седмица. Хора близки до семейството му ни разказаха по телефона с треперещ глас че вандали нахлули в централните софийски гробища посред нощ и направили могилата на Цанков буквално на пух и прах. Странно или не нощната охрана на гробищният парк не видяла нито чула нищо. “това със сигурност са хора измамени от Боби за които смъртта му не е достатъчно отмъщение..” дадоха мнението си наши колеги журналисти. По думите им няма нищо случайно в този повече от престъпен акт, което било плашещо. Каквото и да е направил Боби Цанков приживе то не може да бъде наказано повече от това което му се случи- най – страшното. Така че това било удар не по него а по семейството му които нямали вина за нито но носят на плещите си цялата мъка и наказания от греховете на сина и съпругът си...

петък, 1 октомври 2010 г.

СЕНЗАЦИЯ! СКАНДАЛ! "НАГЛИТЕ" СЕ СЪБИРАТ ОТНОВО!

Антон Петров -ХАМСТЕРА
Уж разбитата при операция „Наглите” банда за отвличания, отново се размърда. Антон Петров – Хамстера, сочен за мозъка на групата за похищения, и автоджамбазите Иван Иванчев – Патицата и Иван Райчев – Дебелото, бяха забелязани наскоро да пият кафе заедно в мол – Сердика. И тримата участници в срещата бяха арестувани при акция „Наглите”, но не бяха събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение. Антон Петров – Хамстера влезе в „Ту кафе” заобиколен от петима мощни телохранители, което неминуемо привлече вниманието на клиентите на заведението. Дясната ръка на Алексей Петров се настани на една маса с
Хамстера се върна в занаята известните столични автокрадци Патицата и Дебелото. Очевидно не се бяха събрали на приятелска раздумка, а по работа, тъй като само след 10 минути Хамстера си тръгна.
Срещата между Антон Петров и джамбазите означава само едно – бившият каратист отново посредничи между застрахователи и автокрадци. Тони Хамстера на хартия се води шеф на „Спартак секюрити” – фирмата, която се грижи за охраната на недвижимото имущество, застраховано в „Лев инс”. А в действителност, Антон Петров има Само 11 души ще бъдат съдени за отвличанията за задача да удържа автоджамбазите далече от автомобили, застраховани в „Лев инс”.
Хамстера се отърва от обвинения за съучастие в бандата за отвличания, така че сега не е сред 11- те обвиняеми по мега делото. По време на ареста му обаче, баретите откриха у него банкнота от откупа на Румен Гуниниски- младши. В крайна сметка Хамстера беше освободен, но няколко месеца по- късно отново го арестуваха – този път при акция „Октопод”. Антон Петров в момента е обвиняем по делото заедно с тартора си Алексей Петров. Автоджамбазите Патицата и Дебелото също бяха арестувани при акция „Наглите”. Но тъй като се намират в най- долната частта на йерархията в бандата – кражбите на коли, бяха освободени. Иван Иванчев и Иван Райчев осигурявали автомобилите за похитителите. Освен това обвинение, автокрадците и друг път са били задържани за кражби на коли, но така и не са съдени.


АБЕ, КАК СЕ СПЕСТЯВАТ ДВА МИЛИОНА С ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА?

Гюнай СЕФЕР
Силистренският окръжен съд наложи обезпечителни мерки на депутата от ДПС Гюнай Сефер. Запорът е по настояване и предложение на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Обезпечителни мерки са наложени върху имущество на стойност 2 284 230 лева, а цената на бъдещия иск, който ще се заведе срещу Гюнай Сефер, е за 8 832 504 лева. Запор е възложен на големи имоти, обясни Стоян Кушлев. Става въпрос за два апартамента на атрактивни места в София, 23 недвижими имота, 23 автомобила, голям имот в Дулово - където има работилница, лаборатория, 6 склада за тютюн. Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Гюнай Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества. "При него разликата е много голяма. Той не може да докаже имущество в размер около 17 хиляди минимални работни заплати", обясни шефът на комисията Стоян Кушлев. Срещу депутата от ДПС се води и дело за документни измами, извършени по повод на две обществени поръчки.

ЦИГАНИ ТРЕПЕРЯТ - Идва Ку Клукс Клан!!!

 Ку Клукс Клан
Без Ку Клукс Клан няма да минем. И не е важно как ще се нарича движението у нас – ККК, „Бели патриоти” или „Справедливост”. Ще бъде смесица от хомофобия и расизъм.
Идеологията на „качулките” ще се изчерпва с люти антицигански лозунги, закани и искания за справедливост. Нещо от сорта на „Всички равни пред закона”, „Права и задължения”, „Човешките ценности над всичко” (израз от Нацистката доктрина в навечерието на Втората световна война) и т.н. Все неща, които ще впечатлят за известно време неизвестен брой българи.  Силата на движението ще са местните структури. Медиите ще пишат за „опълчение”, „бригади за ред и сигурност” или нещо от този род. Ще се намерят и „инвеститори”, най-вече в лицето на някои сегашни партийни хитреци. Именно с батериите на едно подобно движение те ще удължат съществуването си. Да, ще се пролее кръв. Имам предвид по-пълноводно, защото и сега се пролива. Двете страни – българи и цигани, отдавна дават жертви, зачернят се семейства, омразата набъбва. Агресивността на гладните роми ще срещне яростта на бедните и незащитени българи. Ще се извадят ножове, пушки и туби с бензин. Ще осъмнем един ден с показни разстрели, подпалени гета, изнасилени и изкормени.
Да вземем войната у съседите. Разпадането на Югославия продължава да се обяснява с Милошевич, което е спорно. Просто натрупаната ненавист, напрежение и социални, етнически и демографски разлики се спукаха в един момент като цирей. Ако не беше Милошевич, щеше да е някой друг и войната пак нямаше да се размине. Западът и САЩ си измиха ръцете със сръбския национализъм, а за автентичност пуснаха няколко хиляди бомби, които да заглушат договореностите от Рамбуе... Познато лицемерие. Днес Сърбия е кандидат за ЕС с по-добри позиции и показатели от нас преди три години.

Вижте и Саркози
Той може да не е прав, погледнато от бизнес класата на евросамолета, но за повечето французи е техният човек. Над 4 млн са мюсюлманите във Франция. 500 000 са циганите, които никой не знае къде живеят, какво работят, с какво се издържат. Те всички искат права, работа, свобода, джамии, фереджета, хляб, шоколад, шампанско. Някои дори искат да правят каквото си искат, да им се плащат помощи и да ги уважават заради съмнителните им традиции. Няма такъв филм. Няма и да има, колкото и еврокомисията да плаче за нарушените ромски права. Това също е лицемерие и циганите ще сбъркат, ако се подведат по него.

Но да се върнем към ККК. Някога в САЩ белите качулки са ненавиждали афро-американците, хомосексуалистите, имигрантите. Движението се зародило през 1865 г. в Пуласки, Тенеси. Кланът се увлича и по политиката, като се опитва да промени дори някои решения на Конгреса. В предизборната кампания падат над 1300 жертви сред републиканските гласоподаватели.

Белите качулки

Организацията е унищожавана и забранявана няколко пъти, но след това отново възкръсва.

Джоузеф Симънс основава вторият Ку Клукс Клан през 1915 г. По това време моден е антисиметизмът, но не са пощадени негрите, азиатците и дори католиците. Те обаче дават отпор. Вътрешни скандали и убийства в самата организация я превръщат в непопулярно движението и хората се отдръпват.

Последната реанимация е през 1965 г, пак в Пуласки. Учредители са шестима образовани конфедеративни ветерани, участници във Втората световна война. Почва се пак старата песен с настроения срещу чернокожите, но нещата са се променили необратимо.

Днес нещата са повече от символични. Един път в годината „качулките” се събират, развяват хоругви и знамена, продават сувенири. Една от лидерките - Рейчъл Пендерграфт, издава списание "Белият патриот". Младата 30-годишна дама е убедена, че един ден ще стигне върховете на властта в Америка и ще бъде избрана за президент на САЩ. Байландо...



В България нещата са по-различни



Приказките за чиста раса на Балканите не важат. Безработицата, емиграцията, икономическата и духовната криза няма как да не доведат до тотална демотивация, която ще избие нанякъде. Агресията е най-близо до емоционалните състояния, на които са подложени от години цели слоеве от населението. Всички приказки за социализиране на ромите, за етническа търпимост и толерантност, за европейски принципи на съжителство и човешки права ще отидат по дяволите. Защото човешките права у нас не се зачитат в момента както и преди. Поведението на управляващи и политици също е повод за куклускланизиране на отделни среди от населението. Бивши военни и полицаи, висшисти и специалисти, останали без работа и препитание, отдавна са готови да се влеят в организации за защита, стига някой да им каже подходящите неща и да им обещае сносно бъдеще. Сносно, не някакво розово. Над 300 000 българи са въоръжени. 120 000 са само охранителите, а кой ги контролира и управлява все още е трудно решимо судоку. Част от тях са добре въоръжени и задължени на работодателите си. Близо 130 000 българи са ловджии с пушки. Колко хора притежават незаконното оръжие – никой не знае. Да не мислите, че всички тези хора са минали курсове по благородство, толерантност и търпение? Натрупаният гняв и липсата на справедливост са в състояние да превърнат в боец всеки един от тях при определени обстоятелства. А ние отдавна дърпаме дявола за опашката. Така че у нас не чистотата на расата, а стремежът към оцеляване ще задвижи някаква разновидност на ККК.
Това, че сме член на ЕС, е без значение. Бунтовете ще избухват все по-често и ще бъдат все по-кървави. Доката пламнат махали, гета, предградия и цели квартали. И въпросът не е дали приемаме, оправдаваме или ненавиждаме подобна идея. Нещата ще се случат извън волята на обществото като цяло. То от своя страна ще остане пасивно, защото му липсват отговорите на отдавна зададени въпроси.


Както кризата е шанс за нови идеи и решения, така и евентуални ексцесии ще покажат къде са слабите места на системата, какво сме се опитвали да не забелязваме. Братя Юзеирови с подличките си действия ни показаха, че не сме готови да реагираме бързо и адекватно на верски провокации. Остава ни да се надяваме, че както навремето Априлското въстание накара светът да ни забележи чрез побитите на кол глави, така днес ще ни обърнат внимание заради войната между българи и цигани. Ако ви изглежда пресилено това сравнение, опитайте са да откриете разликите – не са толкова много...
Америка мина през бесилки, запалени къщи и тежки дебати докато не отекнаха като камбана думите на Мартин Лутър Кинг. В знаменитата си реч „Имам една мечта” във Вашингтон през 1963 г. той заявява: „Ние отказваме да вярваме, че банката на справедливост и правосъдие е фалирала”. Казва го от името на негрите. В България обаче „банката за справедливост и правосъдие” е фалирала за всички, освен за политическия и олигархичен елит, което превръща омразата в класова. Това е друга тема.
САЩ, Франция, Германия, Великобритания и др. са изминали нелицеприятен и дълъг път, осеян с демонстрации и сблъсъци, с тероризъм и коварни политически решения, докато стигнат до някакво равновесие в общественото съзнание. С цената на много компромиси. Макс Вебер обаче не е особено популярен у нас. Ние по-умни ли сме от споменатите страни? Как ли не! Веднъж вече се заблудихме, че съветските колхози и чичосталиновата пропаганда ще ни отведат в комунизма. Втори път се излъгахме жестоко, че демокрация е възможна без дисидентство, борба за права и свободи. Байландо...
Всекидневните коментари, спорове и репчения из медиите на едни и същи спецове от циганска и българска страна, кухите политически декларации и безплодните идеи на неизвестен брой граждански формирования, са масло в огъня, а не изход. Кадрите от гетата, съборения ямболски блок, обраните селски мери, изоставени циганета, поруганите селски дворове, къщи и хора не будят вече съжаление, а ярост. Цел на все повече граждани в тази страна е отмъщението, а не помирението. На никой не му минава през ум да чака времето, когато циганите ще заживеят със сапун и читанка. Като църковна свещ се топи лимитът от търпение. Кой ти мисли за циганските традиции и поверия, коагато няма смислен отговор защо не обичат писаното слово, защо се женят и раждат в детска възраст, защо не търсят работа, когато са гладни, а крадат и пребиват. В бедна страна като нашата всичко това е умножено по десет. Като прибавим скърцащата икономика, повсеместната корупция, неработещата правосъдна система, напусналите млади, криминалната престъпност, лошото управление в редица сектори, етническото напрежение в смесените райони, на мнозина им идва да си вземат шапката и да се махнат. И понеже няма как да стане, остава ни да се надяваме, че пропадането все ще има дъно и край.
Ку Клукс Клан и войната с циганите има и друга цел - тази на кукловодите. И тя е баталиите да изместят вниманието от контрабандата, наркотрафика, измамите с обществени поръчки, еврофондове и бюджетни средства. Богатите ще станат още по-богати, бедните още по бедни, а немалко от тях ще се затрият физически. Вече ви споменах за класовата ненавист. Някои предпочитат съчетанието естествен подбор: слабите да си заминат и да останат тези, които ще успеят. Колко просто и логично. Но не и безопасно.
И както през 1876 г., в един момент ще се намеси Европа. Руските имперски войски не ще се окажат на Дунав, защото там вече са руските АЕЦ. Ще се задейства обаче европейското съчувствие и чувство за вина. Не знам как точно ще стане. Не вярвам и в управлението някой да знае. Но съм сигурен, че контролът върху харченето на пари за „ромското включване” ще стане жесток.  Накрая Турция ще се влее в ЕС и границата между Капитан Андреево и Резово ще изчезне. Което може да се окаже по-голяма промяна за нас, отколкото предполагаме в този момент.


Димитър Попкутуев - ФРОГНЮЗ

ДО КОГА ЩЕ НИ МАЧКА НСО?


Мутри във властта!

Служител на Националната служба за охрана е бил зад волана на автомобила, който отнесе пътен полицай снощи в столицата. Това бе потвърдено от шефа на НСО Димитър Димитров. Във втори случай за няма и десетина дни от специалната служба дават пример за джигитско шофиране.
Инцидентът стана миналата вечер в локалното на булевард „Цариградско шосе” в столичния квартал „Младост”. Пострадалият униформен е настанен в Окръжна болница с комоцио, няма опасност за живота му. Нелепият инцидент става малко преди 22.00 часа. В този момент 28-годишният полицай Ангел Ангелов е спрял за рутинна проверка шофьор на лек автомобил Фолксваген Голф. Униформеният тъкмо взема документите на водача, когато друга кола се удря първо в спряната за проверка, а след това връхлита и полицая. От удара служителят на реда изхвърча и пада на пътното платно. Колегата му от автопатрула вика линейка, която да откара ранения в болница. Служителят на НСО Веселин Михайлов, не пожела да говори за инцидента. Младият мъж дори отрече да е част от службата за охрана. Беше му направен тест за алкохол с дрегер, който не отчете наличие на алкохол в кръвта му. Малко по-късно по телефона директорът на Националната служба за охрана Димитър Димитров потвърди пред екипа на PRO.BG, че вече е бил информиран за инцидента. Той обясни, че Михайлов е служител от охраната на резиденция Бояна. Той е бил в почивка. Придвижвал се е с частен, а не със служебен автомобил.
„Не е забелязал полицая, който е спрял кола за проверка. Закачил леко колата и доколкото аз знам като информация, с огледалото е закачил полицая. Полицаят е натъртен", каза шефът на НСО. По думите му  служителят е бил в болницата при полицая до към 1 часа. След това се е прибрал.  "Днес трябва да е на работа”, обясни Димитров. „Това е инцидент от частен характер. Ако трябва някой да му търси отговорност, това ще са органите на КАТ и евентуално, ако е нещо по-тежко – прокуратурата. Но по отношение на службата, няма как да вземем мерки след като не касае някакви служебни взаимоотношения”, смята Димитров

четвъртък, 30 септември 2010 г.

ЧОВЕК НА ГЕРБ КУПИ САРАЙ НА ДОГАН! ДПС СМЕНЯ ИМЕТО СИ!

Ахмед ДОГАН
Прословутият сарай на Ахмед Доган в курортното бижу Рибарица вече е собственост на виден представител на ГЕРБ в региона носи тръста медийна клюка. Сделката станала преди дни а за луксозният комплекс са броени не повече от 25 милиона лева. По думите на видни строителни и бизнес експерти обявената стойност на покупката била безсрамно малка , като се вземе предвид че сградата е строена и обзаведена в “дубайски” стил. Името на новият инвеститор все още се пази в пълна тайна и единственото нещо което излязло за него било че е един от неформалните лидери на ГЕРб в района и доста приближен човек на премиера Бойко Борисов. Журналистически проверки по случая продължават още повече че въпросната сделка разпалила и бурни духове из политическият елит. Представители на червената опозиция веднага след като разбрали за нея гръмнали че с нея лидерът на ДПС за пореден път е доказал че на него не можело да се разчита на бъде опозиция и коалицията чу с управляващите вече вадела очите. В същият този ход на делата помолени за коментар представители на ДПС от своя страна отрекоха сделката и побързаха да подчертаят че новите течения в партията на Доган далеч не били с интереси вече към управлението на България или с две думи казано идеята била:

Доган превзема Европа! Идеята била успешната политика на етническата партия да се премести в европейският сектор. Ето защо като първа стъпка се предвиждало:


На Доган не му стига властта в България, така напряко може да се обобщи новото течение в структурата му! Сокола обмислял от Движение за прави и свободи да преименува партията си в Европейска партия за прави и свободи. В рамките на една година като фиксиран срок той взел решение на направи централа на новата си партия в Брюксел и дори да разпредели секторно експертни екипи за правене на програми в международната политика. Целта била чрез тях да бъдат привлечени стотици хиляди последователи от Европа предимно с различен етнос от този в страната си и за няколко години европейското ДПС да стане фактор в управлението на старият континент.


София

Директотът на училището в село Хвостяне е задържан изненадващо за гавра с бивша ученичка от училището.

Рахим Арнаудов
Рахим Арнаудов е обвинен в предразполагане към секс със свой 30 - годишен приятел тогава 17 - годишно момиче. Събитието се слуцва преди 3 години на празненство в хотел "Черният кос" край село Огняново. Арнаудов поканил момичето в стаята си и го накарал да прави секс с неговия приятел. После с личната си видеокамера заснел целия сеанс. Обещал да изтрие порноклипа, но запазил записа. Момичето проговорило едва сега, защото изпитвало страх да споделя тази информация с хора. Но преди два дни тя разказала всичко на полицията. Арнаудов е задържан вчера за 24 часа, като днес е пуснат под гаранция. Утре се очаква решение на прокуратурата.

Гоце Делчев
Ерол Емилов

сряда, 29 септември 2010 г.

ГЕРБ ГОТВИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА НА МВР – ПРИ НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА ЧЕНГЕТАТА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА УБИВАТ!

Веселин СТАМЕНОВ
ГЕРБ ще прави нови промени в Наказателно-прецесуалния кодекс, стана ясно от думите на вицепредседателя на групата в парламента Искра Фидосова. Тя обясни, че в началото на май ще бъде направена кръгла маса за борбата с организираната престъпност и необходимите законодателни промени в тази посока. „Там ще представим нашите виждания оттук нататък за тази реформа какви са конкретните стъпки, които имаме готовност да предприемем”, заяви депутатката. Сред новите поправки ще бъде и предложеното от МС наказание до 5 години затвор за жестокост към животните.
Междувременно стана ясно, че президентът Георги Първанов ще поиска Конституционният съд да се произнесе по последните поправки в НПК. Те бяха повторно приети от депутатите, след като Първанов им наложи вето.
Фидосова пък заяви, че вярва в професионализма на нейните колеги в Конституционния съд и разчита на обективно и професионално решение.
Преди дни парламентът отхвърли ветото на президента върху текстовете за „резервния защитник” и възможността да бъдат осъдени обвиняеми въз основа на доказателства, събрани със специални-разузнавателни средства (СРС). Първанов вече е подписал указа за обнародването им, тъй като законово - след като парламентът отхвърли ветото, той няма право да откаже пускането им в Държавен вестник. Още при обсъждането на промените в парламента от БСП заплашиха, че ще сезират Конституционния съд за тях. Държавният глава го направи вместо тях. „Дебатът при повторното гласуване на НПК не промени разбирането, че атакуваните разпоредби нарушават основните права и свободи на гражданите, участващи в наказателното производство”, заявява Първанов. От президентството не обясняват кои текстове от Конституцията нарушават промените на ГЕРБ. Единият вариант е, че влизат в противоречие с чл. 31, ал.4 от Конституцията, която казва, че „не се допускат ограничения на правата на обвиняемия, надхвърлящи необходимото за осъществяване на правосъдието”.

Още при обсъждането на промените в НПК много юристи критикуваха назначаването на „резервния защитник” с аргумента, че ограничава правата на обвиняемия.

В мотивите за президентското вето пък се казваше, че въвеждането на тази фигура в процеса „противоречи на чл. 6, т. 3 от Европейската конвенция за защита правата на човека, прокламиращ, че всяко лице, обвинено в извършването на престъпление, има право „да се защитава лично и да ползва адвокат по свой избор”.

Прясно приетите промени в НПК дават възможност при неявяване по неуважителни причини на упълномощения адвокат и на обвиняемия резервният защитник да предприема процесуални действия без знанието на клиента си. Най-оспорваният момент е, че в рамките на досъдебното производство този адвокат се назначава от прокурора - на практика обвинителят ще назначава противника си в процеса. В съдебната фаза пък „резервният защитник” ще назначава съдът.

В мотивите за ветото си Първанов се позова и на Европейската конвенция за защита правата на човека, че никой не трябва да бъде съден само въз основа на тайни доказателства. Промените в НПК разрешават съдът да осъжда само върху показанията на анонимен свидетел и данни от СРС.

„Ако погледнете дневния ред на президента и изказванията му по промените в НК и НПК, те са абсолютно в духа на продължаващото адвокатско лобиране”, заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов. По думите на Цветанов решението на Първанов да прати поправките в НПК в Конституционния съд показва „съпротивление на реалната борба с корупцията и организираната престъпност и желание за запазване на статуквото от последните 20 години” и е опит да се забавят нужните реформи. „Поправките не нарушават конституционните права на гражданите”, каза Цветанов. Вицепремиерът припомни, че зад промените в НПК е застанала цялата дипломатическа общност на Европейския съюз, което показва, че България се движи в правилната посока. Докладът на Европейската комисия, представен на 23 март, отчете промените в НПК като подобрения, които ще осигурят по-кратки и ефективни разследвания и съдебни производства.
”Избираме между сигурност на обществото и права на човека.” За промените с дълга реч се обяви лидерът на Демократи за силна България и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов. Той все пак даде да се разбере, че е стигнал до решението си след дълги размишления пред дилемата върху кое да се постави акцентът: дали трябва да се даде превес на обществената необходимост от повече сигурност и резултатна борба с престъпността, каквито са усилията на МВР и правителството, или на гаранциите за човешките права. „Държавата никога не може да бъде на 100 процента справедлива”, каза Костов и добави, че сегашният момент налагал да се даде превес на обществените настроения. И обобщи: „Политиката на ГЕРБ и правителството по отношение на борбата с престъпността трябва да бъде подкрепена.”

„Използва ли МВР ефективно сегашните си правомощия, та иска и други?” Депутатите от СДС Йордан Бакалов и Димо Гяуров, освен че гласуваха против промените, се изказаха и доста остро. По думите на Бакалов с промените в НПК изпълнителната власт търси улеснения, вместо да използва в работата си сегашния инструментариум, който законите дават на МВР. „Няма държава в Европа, а и в Латинска Америка, където специалните разузнавателни средства (СРС) да са доказателства пред съда”, заяви Бакалов. „Не приемам тезата на Костов за противопоставянето на сигурността и свободата”, заяви Димо Гяуров и призова ГЕРБ „да прояви разум” и да се вслуша в аргументите на опонентите. Той посочи конкретен текст за резервния защитник, където можело да се добавят само няколко думи - че трябва да се вземе съгласието на обвиняемия. „Иначе разпоредбата директно противоречи на конституцията”, предупреди Гяуров.

„За успокоение на общественото мнение промените в НПК се описват невярно в публичното пространство”, каза Христо Бисеров (ДПС). „Разпоредбите са опасни, защото могат да се тълкуват произволно”, предупреди той и призова управляващото мнозинство да внесе уточнения на текстовете. „Не е вярно, че тайният свидетел нямало да бъде таен за съда, както успокоявате хората, защото в промените пише друго”, добави Бисеров. И цитира текста, според който „МВР може да откаже да предостави на прокурора и съдията данните за самоличността на служителя под прикритие, ако има заплаха за сигурността му”. За резервния защитник пък не било казано, че трябва да съгласува тактиката си с обвиняемия – „защо не искате да внесем такова уточнение”, запита Бисеров мнозинството. По думите му разпоредбите давали възможност на полицията „да си изработва” свидетели и да злоупотребява с правата, които й се дават. Междувременно именно то средите на ДПС беше пуснат и тревожният слух че въпросните промени в НПК са само началото на една ударна акция за вдигане правомощията на МВР. В най – скоро време в парламента щяло да бъде внесен и закон който категорично не само да разрешава но и да задължава на полицаите да убиват в ситуация на неизбежна отбрана което на практика означавало изпълнение на смъртна присъда тип “народният съд”. Това било в разрез с всички правила и норми и ще направи България абсолютна полицейска държава.

Точно заради тези слухове опозицията реагира бурно чува се и от червеният лагер. При тях също постъпила подобна информация което направо изволи оекспертите им извън релси. , „Не се ли притеснявате, че драстичното повишаване на ролята на полицейските служби и оттам - ролята на вътрешния министър, може да доведе до проблеми в правителството”, обърна се Янаки Стоилов към ГЕРБ, визирайки специфичните възможности на тайните служби да влияят върху политиката. Той акцентира върху опасността от злоупотреби при създаването на доказателствата, тъй като и анонимните свидетели, и агентът под прикритие, и СРС са изцяло в ръцете на МВР. „Така полицията става господар на процеса, а прокурорът - неин помощник”, обобщи Стоилов.

„Такива репресии не помним и от времето на гладните Сталински години. Държавата се превръща във филма „Среднощен експрес”, където на базата на анонимни сигнали всеки може да бъде обвинен”, обяви от трибуната Мая Манолова от БСП. „Интересно как БСП страда от раздвоение на личността, след като години наред подкрепяше Сталинските методи. Дебатът става банален, два месеца го дъвчем вече този въпрос”, отвърна й Павел Шопов от „Атака”. ДПС също обявиха, че смятат промените на ГЕРБ за ощетяващи правата на гражданите.
„Наистина има нужда от опростяване и съкращаване на съдебния процес, за да бъде той по-бърз, но в никакъв случай това да не става за сметка на гражданите, защото при риск от съдебни грешки, от осъдителни присъди срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, така заложени водят до нарушаване на правото на защита и пораждат опасения за ограничаване на правото на гражданите за защита, т.е. трябва да седнем и да измислим разумни варианти на тези текстове”, коментира депутатът от Коалиция за България за Благоевградския регион Корнелия Нинова. Депутатът бе оптимист и заяви, че не трябва да се допуска България да бъде осъждана заради тези текстове. „Юристите обикновено сме оптимисти в такава ситуация, а и чух изказването на Бойко Борисов, който също каза, че е възможно да се мисли в тази насока. Още повече, че тези текстове, освен на българското законодателство, противоречат и на Европейската конвенция за защита на правата на човека, трябва да се съобразяваме с това, защото не са изключени съдебни дела в Страсбург”, каза още Нинова.

ВИЕ НАПРАВИХТЕ "ПОДЗЕМНА МЕДИЯ" - МЕДИЯ!




Словото е велико!
   Уважаеми приятели,
Благодаря Ви!  Когато направих блога ПОДЗЕМНА МЕДИЯ  мислех че ще имам свое пространство в интернет и че от тази малка трибунка ще показвам на света това което мога. Да, ама не. Сега близо десет месеца след излизането на този блог в пространството Вие го превърнахе в медия. Медия, която дразни, разкрива, критикува, на моменти подвежда, на моменти фантазира но за да докаже само едно нещо че е свободна медия. Както виждате тя постоянно се променя към добро. Под публикации вече можете да обърнете внимание има топ публикациите на месеца. Следете ги! те показват най - същственото, това което трогва и  интерусав своблодното общество.
Пишете ни! Не ни жалете. Само така можем да покажем че сме истинско общество. когато никой не се притеснява да говори и да каже какво мисли по една или друга тема.

Поздрави
Деси Монева - администратор и създател на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ без спонсори и тайни собственици .

БОЙКО СИ ОТИВА???

Бойко Борисов
Толкова мога. Щом не ни харесвате, викайте си Станишев и Доган, каза премиерът

“При стачка си подавам оставката. Аз толкова мога. Давам всичко от себе си - от сутрин до вечер, дадох си здравето и нервите. Щом не ни харесвате - викате си Станишев, Доган и си ви дооправят. Толкова! Полагам огромни усилия, повече от това не мога. Толкоз мога!. Това призна емоционално премиерът Бойко Борисов в интервю по Канал 3 късно снощи.  Според него не само в обществото има огромно напрежение, а и той е напрегнат, защото полага огромни усилия да изкара държавата от кризата.  Това и правя - намалих цената на газа, може да е самохвалство, но за мен това бяха изключително трудни преговори. В три часа през нощта ги изгоних. Кой ще ми плати това здраве, попита той.  Борисов смята, че най-успешните сфери на управлението са борбата с престъпността, строителството, земеделието. Проблемите в здравеопазването той определя като "единствения трън в петата, единственото ми тежко място, където буксуваме". И ако Борисова (Анна-Мария) не се справи, ще сложа друг и тогава ще успея, закани се премиерът. За онези лекари, които източват здравната каса и са направили ремонт за 500 000 лв. вместо за 10 000 лв., премиерът каза: "Аз бих изхвърлил не шише, бих изхвърлил бидон по тоя доктор." Оценката му за Дянков е, че "той генерира отрицателна енергия заради липсата на пари и това кара всички да го мразят". Борисов призна, че финансовият министър "има много трески за дялане и ако не си ги поправи, ще има проблем с мен". Той обаче одобрява финансовата дисциплина на Дянков. Премиерът защити и Искра Фидосова от съмнения за прокарване на лобизъм в законите на парламента.
На въпрос на Сашо Диков как ще коментира изявленията на темата президент от Цветан Цветанов, Бойко Борисов рече: „Нямам никакви основания да считам, че той не е разбрал, че аз съм му ръководител! Аз му вярвам и не вярвам, да има намерения извън партийните ни интереси”. Диков попита за Симеон Дянков, който замина заедно с началничката на кабинета си, за която се говори, че му е любовница, в Китай. „ Нормално ли е това, което прави Дянков?”, попита Сашо. „Никога не се бъркам в личните работи на хората, ако това е подтекстът. Не се бъркам в личния живот на хората.” „Какво още те кара да го държиш? „Той генерира в себе си много отрицателна енергия, защото липсата на пари кара хората да го мразят. Министърът трябва да говори оптимистично! Дянков има много трески за дялане – знам ги и той го знае и ще има голям проблем с мен. Но тези трески не са във финансиите!”
„Защо не приемаш очевидни грешки, които имаш?” пипита Сашо Диков. „Е, какви грешки?” отвърна Борисов. Сашо Диков изреди Цецка Цачева, Фидосова, която вече наричат Лобистка... „Вие забравихте какви лобистки закони правеха миналите – курорти, гори, чудеса. Моите направиха три неща и вие проглушихте света. Как ще е лобистка? Не е вярно това! Как да призная като не е вярно?!” „Що не признаваш грешките си? Цветанов обяви за шейхове хора с три туби бензин и това беше поредният балон...”, атакува Диков.
„Тези хора не ги съдя аз”, отговори Борисов.  „Не се ли усещаш като самохвалко?”, запита Сашо Диков. "Има много голямо напрежение в обществото, даваш ли си сметка?"
„А в мене не се ли е натрупало напрежение? Бих хвърлил не шише, а един бидон върху тоя доктор ... Ти знаеш ли, че преговорите за газа бяха изключително трудни. В три часа през нощта Аз ги изгоних! Кой ще ми плати това здраве? Не да ме наричаш самохвалко!” отвърна министър-председателят.
„Задават се стачки...”, каза Диков. Борисов отговори: „Ако хората считат, че не сме за този пост, подавам си оставката – да идват Доган и Станишев. Щом не ви харесва, викайте си Доган и Станишев! Толкова мога! Щом не ме харесвате и искате друг, изберете друг! Толкова мога! Докато ме търпите! Ваша работа. За тебе съм самохвалко. За мен съм истински преуморен човек.”

Борисов срещу Борисова: „гооол“ (е)!

Иво Инджев
На стадиона на здравната политика се развива поредното интригуващо мачле. БСП и ДПС хвърлят от трибуните коктейли „Молотов“ , пълни със собствените им отколешни нечистотии в здравепразването, като се целят не само в център-отбранителя проф. Анна Мария Борисова, но в целия отбор на терена. Срещу нея са и сините, но подкрепят отбора. Министър Борисова до края (почти) защитаваше вратата и наказателното си поле с тезата, че е неизбежно да се доплаща за здравните услуги. Но в последната минута играещият треньор Бойко Борисов й вкара автогол:„Няма да се въвежда допълнително 20 % заплащане на здравните услуги“, заяви премиерът Бойко Борисов за „Фокус“. Така било решено вчера от мениджърите от ГЕРБ на заседание на ръководството. В движение на министър Борисова се наложи да отиграва топката в обратната, на досегашната посока. „На този етап няма да се въвежда допълнително 20-процентово заплащане за лечение, защото към момента няма остойностяване на медицинските услуги. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Анна Мария Борисова по bTV и допълни, че „не вижда скоро да се случи медицинското остойностяване, защото според закона трябваше да има консултативен съвет към Министерство на финансите, който да направи това“.  Логично за такъв обрат се оказа, че тя атакува друг свой съотборник. На въпрос дали здравеопазването в този случай е заложник на финансовото министерство Борисова отговори: „Точно така“. И така, схемата е следната: червените не играят, но освиркват всички; сините са за смяната на център-отрбанителя: играещият треньор дава в последния момент пас на едните и другите, но и на жълт картон на Борисова, която заявява по БиТиВи готовност да подаде оставка, шутирайки обаче във вратата на колегата си Дянков. Всеки срещу всеки, а Борисов е на върха. Няма да допусне да доплащаме и ще сме му лично благодарни.




17- годишен блудствал с 9 - годишни момчета

Гоце Делчев - Съдебната палата
17 - годишен младеж, възпитаник на Неврокопската  професионална гимназия "Димитър Талев" е задържан за блудство с 9-  годишни момчета. Мартин Йосифов изнасилил три малки момчета и ги снимал за  порноклипове. Гръмката новина разтърси тази сутрин неврокопско и хората
обсъждат какво е причинило такова поведение у единадесетокласника.  Задържаният е син на голям бизнесмен, който се занимава с добиване на  гнайс. Жертвите са разказали пред полицаи за случая, а от компютъра и  мобилния телефон на блудственика са изтрити всички клипове. Днес се  очаква решение за задържането на непълнолетния престъпник.

Ерол Емилов


вторник, 28 септември 2010 г.

ИЗЧЕЗНАХА ПАРИТЕ НА НАГЛИТЕ!


НАГЛИТЕ
Шестте милиона лева, заработени от бизнеса на “Наглите” изчезнаха безследно от касата на националното следствие... Наш репортер се добра до скандалната информация, която разкрива, че пачките са изнесени нерегламентирано от касата и не е ясно къде са отишли. По информация, изнесена в медиите, парите били намерени в една от “къщите на ужасите”, ползвани от скандално известната банда, играеща роля на команден щаб. В присъствието на прокурор, следовател и експерти те били преброени и внесени в касата на Националната следствие. Протокол от случая обаче не бил съставен, което означавало, че официално парите не са веществено доказателство. Законът в подобни случаи предвижда, че такива пари обикновено се конфискуват и разпределят за нуждите на службите. Не един път конфискувани луксозни автомобили са превръщани в полицейски, а иззети “черни” пари от бандити – влагани в материални нужди на полицията. Скандалното в случая е, че никой не знаел къде са отишли парите. Чува се, че държавна кола, по заповед на вътрешния министър, е дошла в централата на Следствието, стояла там около час и след това напуснала района. Дали обаче тя е прибрала парите, знаели само шефът на Следствието и неговите подчинени. На лице е акт, който спокойно може да се нарече откровено престъпление, при това държавно, коментират столични юристи. Няма кой друг освен властта да е прибрал плячката на “Наглите”, така че от този факт народът може да си даде ясната представа какви хора ни управляват.

Междувременно, наред с този скандал, от Следствието плъзна и слухът, че: Свидетел от аферата “Наглите” е проговорил:


Един от хората отвлечени от бандата на “Наглите” ще бъде убит, за да се покаже, че държавата не е победила никого..., разкрил един от арестуваните, решил да проговори... той се позовава на информация от свои началници в групата, с които разговарял само по телефона и не знаел точните им имена. По думите му имало план, ако част от бандата бъде заловена или някой от отвлечените проговори, от това да последва наказателна акция срещу него, която представлявала публично елиминиране. Ето защо, окошареният свидетел предполага, че за да изпопадат един по един трофеите на МВР от скандалната акция, “главите” на бандата ще предприемат една такава наказателна акция. По този начин рейтингът на МВР ще бъде сломен, Следствието дестабилизирано, а в съзнанието на народа ще стане ясно, че в България организираната престъпност е по-силна от властта.

понеделник, 27 септември 2010 г.

Копаят гроба на ключовия свидетел срещу Баретата

Златомир ИВАНОВ - Баретата
Бригадири на Златомир Иванов се заканили да затворят завинаги устата на Илия Асенов. Затворникът Илия Асенов е разконспириран от хората на Златко Баретата като тайния свидетел, който възнамерява да го натопи като ъндърграунд бос на следващото заседание на съда. В залата от Софийската градска прокуратура заявиха желанието си на идното заседание да разпитат ключовия свидетел. Новата адвокатка на Златомир Иванов – Марияна Тодорова, обаче веднага назова името му, с което обвинителите са били прецакани и предупредени, че има теч на информация около действията им.
От разконспирирания свидетел Илия Асенов, който е сключил сделка да говори срещу Баретата, за да намали присъдата си, се чакат подробни сведения за организацията на Баретата, лидера й и неговите помощници на шефско ниво. Асенов е поискал да се яви в залата с маска и гласът му да бъде преправен, но след назоваването на името му сега вече това е излишно.
Веднага щом научили кой е свидетелят, бригадирите на сочения за наркобос вдигнали мощен купон с наздравици и обещания какво ще му се случи. Това щяло да бъде посочено като доказателство от държавното обвинение, че свидетелят е под смъртна угроза.
Най-разпален от заплашващите е бил Петър Йорданов от Радомир, по прякор Кучкаря.
От поведението му в залата вече е видно, че той е човекът с най-разклатени нерви. „Някаква група сочите тук, аз не съм група”, - крещя на последното заседание Кучкаря в истерия, а Златко Баретата го посочи за пример, че нещата с продължителното задържане на хората му без обвинение излизат от контрол. От съдебната банка той се оплака: „Прекалено дълго сме задържани без причина, конкретни обвинения и доказателства", докато съпроцесниците му и техните близки скандираха при всяка негова дума.  Според източници от съдебните среди след изгонването на един от съдебните заседатели заради изпусната от него реплика за процеса, който трябвало да завърши по-бързо с присъди, се гласели комплоти срещу още двама от съдебните заседатели, които щели поетапно да бъдат дисквалифицирани. Баретата е взел на мушка и журналистите, които отразяват делата му, наричайки ги олигофрени. Веднага след заседанието наркобосът е бил отведен със специална охрана вместо в ареста, където му е мястото, в частната болница „Токуда”, където за него има отцепено крило, което уж се води охранявано.
Там ВИП близките на арестанта имат неограничен достъп до него
и е възможно да му предават както новини от външния свят, така и пакетчета, което обяснява еуфоричното поведение на съкафезниците му, когато бъде върнат в килията.
Както е известно, Златко Баретата и още 20 души са подсъдими за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. На предстоящите 5 заседания по делото са призовани да се явят 107 свидетели.

Камен ДИМОВ

 

" БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" Е НА ПАЗАРА!

Книгата която разплаква сърцатите и съсипва злобарите!
Една от най - скандалните книги на българският пазар БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ е вече на пазара. Книгата която успя да състресе, цялата пишеща гилдия вече е в ръцете на своите читатели. Само за едни месец томът описващ най - скандалите истории на безследно изчезнали деца у нас предизвика вълна от емоции. Едни я оплюха от завист и злоба и със самата и единствена цел да ги забележат. Другия я похвалиха без дори да са я прочели, впечатлени от идеята. Трети гледат за нея безразлично, зарити от личните си проблеми.
Ние не знаем кой е прав, но осъзнаваме най - важното - книгата е жива. Тя има своята мисия и започва честосърдечно да я изпълнява. Не изпускайте и вашият шанс да се намесите в това събитите на книжният пазар у нас. Книгата е само на една ръка разстояние -. на вашият реп или павилиьон за вестници. Цената и е 3.99 лева. Далеч под комерсиалните и злобарски очаквания. Цената и е символична, толкова колкото струва животът на хората без сърца в страната ни. А за жалост те са много. не се оставяйте да ви обземат техните идеи! Оставате се на съветите единствено и само на сърцето си, защото когато сърцето плаче само Господ Бог го слуша?

КЕВОРК КЕВОРКЯН : ДРУГАТА ЖЕРТВА!

Кеворк КЕВОРКЯН
Оплачете се на Марко

Тези дни президентът Първанов публично призна, че е прелюбодеец. Логиката е проста – той изпрати „право на отговор” в един вестник, който твърди, че синовете му имат апартамент в Париж. Но никога по-рано, когато го упрекваха във връзка с някоя си дама, той не използва правото на отговор. Излиза, че онези клюки са били истина, а тази не. И, представяте ли си – президентът на една държава използва „право на отговор” – когато самият той твърди, че написаното е напълно измислено и клеветническо. Президентът използва мижавото, осрано „право на отговор”, за да каже нещо. Наистина сме ненормална държава. Дали Първанов разбира какво прави? Медийните му съветници открай време не стават за нищо – освен да проспят някоя далавера покрай телевизионното лицензиране, или да си стискат очите здраво, за да не видят какво става в държавната телевизия. Кой веселяк му е дал тази идея не е ясно – но тя ще остане в историята на българските медии като един от най-големите куриози.  И основната причина за това е в самото „право на отговор”. То наистина е изнасилено по всевъзможни начини, по пълната програма на някой циганин сексуален садист. И пак с пасивността на президентските хора от Съвета за електронни медии, които никога нищо не направиха, за да го съживят в някаква степен. Никога не съдействаха на оклеветените да си получат правото на защита, когато абсолютни дебили от разни телевизии се подиграваха със закона. И сега някой е дал съвет на президента да използва този парцал – „правото на отговор”, за да се защити от един вестник. Хубава работа.  Какво, всъщност, иска да ни каже Първанов? Ето какво. Че изобщо не разчита на законите в страната, че не разчита на съда, че не иска да защити достойнството си с възможностите на закона. Не, той – мяу, мяу от пресцентъра му – иска да полемизира с лъжата цивилизовано. Това е самоубийствено за него, както и за цялата политическа класа. Някой път, когато съм по-свободен, ще ви разкажа за една операция в една наистина велика страна – Англия, за да видите как постъпват в цивилизованите общества. Историята дори е описана в един от романите на Джефри Арчър, при това почти напълно документално. Но Англия е родината на честта. А у нас на проскубаното право на отговор. Джон Стивънс, бившият шеф на Скотланд Ярд, ми каза веднъж: „Ние никога не прощаваме. И нищо не забравяме”! Човек може да изтръпне от тези думи и от силата, която се крие зад тях. А тук се лигавим с „право на отговор” – извън всичко друго, за да ни се хилят зад гърба, да се подпичкват – с извинение, но това е точната дума, с която изначално може да се определи стилистиката на някои масови вестници. Хилят ти се зад гърба – а ти използваш право на отговор. Унижават те, наскърбяват абсолютно неоснователно семейните ти ценности, а ти– мяу, мяу от пресцентъра.
Много съм патил от разни клеветници-посерковци, и много войни съм водил с подобни жалки персони. И ще продължавам да водя, вън от съмнение. Веднъж, понеже от СЕМ не успяха да накарат една телевизия да спази закона и да ми даде парцала/правото на отговор - накрая се принудих и заведох дело. Срещу един бивш премиер. И защо? Защото един плъх, който тогава се представяше за водещ, се уплаши и скри в мишата си дупка, за да не ми даде възможност да отговоря. След две години осъдих бившия премиер за клеветническите му изказвания. Аз, обикновеният гражданин – а президентът си играе на ох, ах, мяу, мяу. Ако перифразирам великия Радой – „Зайченцето президент, пише и трепери”.
Не искам да засегна или обидя Първанов, ние трябва да уважаваме президентската институция, дори да нямаме симпатии към обитателя на „Дондуков” 1. Но подобно поведение е не само странно и малодушно. То отваря нови, необятни простори пред клеветниците. Точно на 9 септември тази година - почнах да си мисля дали няма някаква символика в това, все пак, Костов е голям демократ и декомунизатор – в смисъл, че извърши една бандитска приватизация, както се изразяваше Филчев, та точно на 9 септември Костов ми изплати присъденото ми от съда възнаграждение заради клеветническите му твърдения. И аз сега си мисля дали не съм вече участник в онази приватизация, дали част от ония кинти не дойдоха и при мен, бре, бре. Всъщност, аз дори съжалявам, че трябваше по този начин да се развият отношенията ни с Костов. Онзи плъх е виновен за всичко. Който пак си вее дудука по чалга заведенията, и пр. У нас най-лесното нещо е да излезеш и да опикаеш някого. В това отношение сме първенци. Алековата книга е велика и заради това си провидчество. Маскаренето сякаш е заложено в гена на нашата журналистика. Само един свиреп порядък успя преди години временно да потуши тези ниски страсти. Тогава - имам предвид времето на соца, най-големите маскари се преквалифицираха в най-големите ласкатели. И това също е важна особеност на тази порода – тези хора са разчекнати между ласкателството и маскаренето, това са двете страни на словоблудството. Няма човек у нас, който да си е подал носа навън, извън собствената си анонимност, и да не е омаскарен рано или късно.



Доколкото разбрах, „масовата” журналистика вече е на път да даде първата си жертва. Медиите нищо не писаха за това, обаче на Зоя Димитрова е повдигнато обвинение за изнасяне на класифицирана информация от ДАНС. Зоя е талантливо момиче, никога не сме били близки, но съм длъжен да го кажа това. Макар че и по мой адрес тя си позволи да изрече една глупост. Миро Севлиевски ще я съди за клеветата й по адрес на Сдружението за честни избори, и е прав. Аз се колебая, защото тя, все пак, няма нищо общо с кенефните драскачи.Брехт беше написал веднъж – цитирам приблизително: „Сутрин излизам, отивам на пазара и се нареждам до продавачите на лъжа”. Поетът, разбира се, има предвид съвсем друга лъжа, а не мръсотиите, които ръсят нашите селяндури – разсилни на клеветата и измислицата. И все пак, да спреш тази пасмина с „право на отговор”? Това изобщо не е мислимо. Трябва да бъдат спирани единствено със силата на закона. Мерзавците трябва да бъдат разчекнати върху неговите членове и алинеи. Както се изразяваха старите сливналии, и сопола си няма да хвърлите върху някои от тях, само да ги видите. Обаче те вършеят като хали с мерзостите си, продават ги, създават жажда за тия мерзости. Но няма смисъл да се оплаквате – като превзети руски бабички на следобедно чаепитие, – че някой дебелосерко ще ви обругае, ще ви охули с клеветите си. Какво от това? Продължавате да участвате в другото състезание – на ценности, и там показвате качествата си. Битката за сериозност и умност, макар и никак да не е лесна, все пак е възможна, вън от съмнение. Един от девизите на третата „Всяка неделя” бе – „Територия на умността”. Помня как квичаха някои вече бивши олигарси, а понастоящем бъдещи бегълци от закона, срещу този, а и срещу другия ни девиз „Ние сме това, което сме. Другите да се променят!”. Квичаха, квичаха няколко месеца, и какво от това – след шест месеца ги отвяхме напълно, „Всяка неделя” бе лидер тъкмо заради интереса си към сериозното и значимото. А не кой каква любовница има. Хубаво, а сетне откъм „Дондуков” 1 дойде позивната, и „Всяка неделя” изчезна. А пък сега Първанов иска „право на отговор”. Еха.Едно от възможните спасения предоставя Марк О’Селски – фамозното куклено магаре от TV 7. Наскоро той се опитал да замести съда, и то доста успешно. Мирослав Севлиевски, който от години съди Маргарита Михнева, предоставил съответните документи на предаването и Марк О’Селски лепнал една лепенка върху устата на Михнева. А пък на лепенката пишело: „Лъжкиня”!Ура! Марк е постигнал с лекота това, което аз самият постигнах за няколко години – докато успях да осъдя дамата на три пъти, на три инстанции, и още един път ВКС потвърди присъдата й за клеветническите й твърдения. А нашият Марко, нека го наричаме така, - прас етикета, и готово!И сега какво следва? Ами да се готвят Дилян Пеевски и Цветан Василев, които са свързвани с TV 7, дамата ще започне да ги „разследва”, което в нейните разбирания означава съвсем различно от смисъла на тази дума, докато ги уплаши или не знам какво си. А и това не ме интересува.Важното е друго. През последните 20 години правоохранителните органи бяха унизени до крайна степен със законодателни безумства и с глад, най-вече с глад. Добре сте разбрали – Глад! С това ги мачкат. Тия дни, заради измамите на един мерзавец, се видях с някои от тези хора, отлични професионалисти, които обаче някой съзнателно иска да депрофесионализира – как си представяте, един служител на закона от най-рисковата сфера да работи за 800 лева на месец. Всеки път през месец септември, когато децата тръгват на училище и разходите по тях скачат до небето, тези хора гладуват. И това е допуснато напълно съзнателно. Нека стои със своите 800 лева срещу някоя мутра, която е направила милиони от продаване, примерно, на клевети.
А президентът Първанов може да се качи на гърба на Марко. Негова си работа.



Кеворк Кеворкян

ПАПАРАК : ЦИГАНИ СЕ ГАВРЯТ С ЛЕВСКИ! СКАНДАЛ!

Васил ЛЕВСКИ
Цигани, които се самообявили за певци, се гаврят с името на Апостола на свободата – Васил Левски, съобщава в последния си брой в. „Папарак“. Оркестър „Буги“ от Луковит вече е пуснал гнусния кючек „Бате Левски“ в интернет. Песента дори има фенове и в нея се пее:

„Един е Левски бабаит.

Драска въстание с кибрит.

Бате Левски ни остави.

А само той ще ни оправи…

Са! Са! Са!

Къде е той сега?“

За пореден път името на велик българин попада под сатъра Кючекът "Бате Левски" трябва да се забрани! на чалгари. „Братята“ роми пак въртят кръшни гюбеци, докато се подиграват с името на Апостола. Мургавите „музиканти“ дори са си поставили цел и искат да издадат официално албум, за да зарадват своите почитатели и за да „взривят“ българския музикален пазар. От противния текст на песента става ясно, че само Левски може да ни избави от перманентната финансова криза. Той дори е призован да „стане“ от гроба и да ни оправи държавата. В „Бате Левски“ великият българин е представен като най-обикновен чиновник, изпълняващ задължения.
Преди време се изгавриха и с името на Паисий Хилендарски Разбира се, будните българи веднага скочиха срещу песента и искат тя да се забрани от властта. Но до този момент все още никой не е взел никакви мерки. Редно е всеки да понесе последствията от подобна гавра, а не да се бие по гърдите, заявявайки, че ще превърне гнусотията си в хит. За съжаление, това не е нито първата, нито последната подигравка със светло име от българската история. Преди няколко месеца името на народния будител Паисий Хилендарски също беше послужило за „вдъхновение“ на ромски оркестър. А съвсем наскоро българският марш „Велик е нашият войник“ се превърна в чалга гюбек.
Примерите са много, но адекватно наказание за хората, опетнили името на великите личности, няма. Преди време цигани, които бяха поругали българското знаме, бяха арестувани. По същия начин трябва да постъпят и с всички хора, които претендират, че създават хитове, а всъщност се гаврят с паметта на славни личности от нашата история, какъвто е Васил Левски.

Докога ще им позволяваме?

ЦИТИРАНО  ОТ РАЗКРИТИЯ

БРАТОВЧЕД НА ПРЕЗИДЕНТА ИЗМАМИ УПРАВАТА В ПЕРНИК!

Георги ПЪРВАНОВ
Далавера с мол за един милион лева, лъсна в Перник. Местен бизнесмен купи на безценица апетитния имот на пъпа на града и ден след това го продаде. Кметството и общинският съвет дадоха терена за 210 хиляди лева без ДДС заради обещание върху него да се вдигне 10-етажен търговски център. Оказа се обаче, че новият собственик го е препродал за близо 1 милион лева, без в договора да фигурира ангажимент за строеж... Проверка на “Папарак” разкри че става въпрос за доста известен в града тарикат познат  като първи братовчед на президента Георги Първанов. Знаят го като бизнесмен но никой не знаел с какъв точно бизнес се занимава. Живее богато и не щади парите споделят още съгражданите му....Не един път пред свои приятели на баровски гуляй той се пъчил с голямото си роднинство. Полицията в Перник също е резервирана към него, кълнат се очевидци. Той или синът му никога не се спирани от полицията за нарушение, данъчни или някаква институция никога не го е проверявала. Ако постъпи срещу него жалба в прокуратурата например – тя моментално изчезвала.  Чува се дори че една от дейностите му била именно да решава проблемите на платежоспособни бизнесмени с държавната администрация или отделните институции. Общински съветници от община Перник също споделят безсилието на местната власт по последният и на й- скандалният случай с родината на Първанов. По тяхна информация дори кмета на града се е правел че нищо не е станало. А държавата е измамена! До кога питат се отчаяно и граждани и властници в града. Отговор обаче не искат... Той се знае.....

неделя, 26 септември 2010 г.

Мобилните оператори се гаврят с нас!

На война с измамниците!
Хакери съсипали системата на М-Тел, източили личните ни данни? Мутри събирали дълговете на абонати на “Глобул”
Българските мобилни оператори побъркаха своите абонати. И вместо най-после да се поевропейчат, стават все по-нагли и по-нагли. Хиляди хора заливат форумите с гневни коментари, а Фейсбук страницата - „МТЕЛ са лъжци и измамници! Вече ми писна от тях“, вече има над 1000 последователи. Безброй оплаквания има и от конкурентите им “Виваком” и “Глобул”, показа проверка на “ШОУ”.
Проблемът, който в момента мъчи абонатите на М-Тел, е, че не могат да си платят сметките, защото мобилният оператор обновява софтуера за обслужване на клиенти. Целта на цялото „упражнение“ е по-качествено обслужване в бъдеще. В Интернет обаче върви друга, изключително шокираща версия. Според потребител, подписал се като Истината, ситуацията е следната: “Истината за проблемите е съвсем друга и е сведена до знанието само на ръководните органи в компанията. Преди около две седмици хакери атакуват мрежата на М-Тел, източват личните данни на милиони абонати, а след това напълно изтриват и унищожават системата на М-Тел. Ръководството на компанията взема решение да замаскира напълно инцидента с въвеждането на някаква измислена авангардна система за обслужване на клиентите. И, разбира се, заради тази уж „авангардна“ система компанията не е в състояние да даде никаква информация на абонатите за текуща сметка, остатък безплатни минути, че и по-зле, заради нанесената хакерска атака, компанията не е в състояние да издаде и коректни фактури, поради което вземат решение изобщо процедурата по издаването на фактурите да бъде спряна за неопределено време. Операторите от *88 са инструктирани да отговарят със стандартно извинително съобщение. В момента специалисти от известна антивирусна компания работят по възстановяването на системата, но не се ангажират с конкретно време за възстановяване на нанесените щети. Честито на компанията!”



Но мъките в М-Тел не спират дотук. Изключително изнервящи са лъжите на служителите на оператора с 15-годишна история, както се хвалят в рекламите по медиите. Те разкарват абонатите си, казвайки им да минат „малко по-късно“, за да платят дължимото. Но това „малко по-късно“ няма край и някои хора вече бягат от работа, за да висят по опашки, хранейки надежда, че след няколко часа номерът им ще бъде активиран.

А надписването на сметките и другите подобни шмекерии нямат край, твърдят препатили в Интернет. Те алармират, че ако не следите месечните си сметки, можете да пропуснете “дребната подробност”, че от М-Тел са забравили да включат безплатните ви минути например.
Положението и при другите мобилни оператори е подобно. Ето какво споделя в Интернет потребител с никнейм Satania: “Аз съм абонат на “Виваком”. Два месеца подред ми се случва в извлечението ми да има номера, на които не съм звъняла, а няма и как някой зад гърба ми да го е направил от моя телефон.” Нат пък допълва “милата родна мобилна картинка”: “Глобул” са много по-зле! Знаете ли, че ако закъснеете с някоя сметка, ви продават личните данни на мутренска организация, която започва системен терор??? Ами ако не знаехте досега, сменяйте “Глобул”, докато не са ви продали!”
Мълчанието е злато

С изключение на агенция “БЛИЦ”, вестник “ШОУ” и още 2-3 издания сред които ПОДЗЕМНА МЕДИЯ, медиите останаха глухи за стенанията на абонатите на М-Тел. Причината – останалите са платени от него. Пресрекламата на гиганта пък се държи от... адвокатско-вестникарско-футболната фамилия Баткови.

ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ : ИСТОРИЯТА НА ЕДИН БЪЛГАРИН В "АЛ КАЙДА"!

Веселин СТАМЕНОВ
Когато преди години името на българина Тони Радев Миленов беше поставено до това на Осама бен Ладен в националния списък с лицата и организациите, спрямо които се прилагат мерките по закона срещу финансирането на тероризма, мнозина останаха учудени. Това беше първото българско име в този списък и Миленов беше сложен в специална графа – за лица, срещу които е образувано наказателно производство за тероризъм, финансиране на тероризъм, образуване, ръководене и членуване в организирана престъпна група. Целта на този списък е да се блокират парите, които ползват терористите, и той се актуализира в зависимост от промяната на решенията на ЕС и списъка на ООН. Тони Миленов е мюсюлманин. Известен е още с имената Тунджай Рамадан Рашид, Тунджай Рамадан Мюмюн, Тони Радев Кафеджиев. Това е било установено на 8 април 2004 г., след като от испанската полиция са поискали спешна проверка за лицето от българското МВР. Засечено е било още, че Миленов се е прибрал в България на 3 март същата година, повече от седмица преди атентатите в Мадрид на 11 март 2004 г. Малко по-късно той е арестуван, преди да влезе за молитва в софийска джамия. Разпитан е и след три дни е пуснат, тъй като съдът е решил, че няма възможност да се укрие и няма дос­татъчно доказателства за участие в атентатите. Името на Миленов отново нашумя преди две седмици, когато вестник „Ел Паис“ писа, че испанските органи, които разследват атентатите в Мадрид, искат отново да го разпитат и едва ли не екипът тръгва към София. От МВР категорично отрекоха да има подобно искане. Всички материали и показания са изпратени още през пролетта на миналата година в Испания, коментираха от вътрешното министерство по този повод. Самите испански разследващи били озадачени от твърденията на вестника.
Хасковската връзка. Испанската полиция стига до името на Тони Радев Миленов през април миналата година, след като копие от паспорта му е намерено в апартамента на бул. „Донастира“ в Мадрид. Там е живял Серхан бен Фахмет, по прякор Тунизиеца, смятан за един от организаторите на мадридските атентати. Тунизиеца се самовзриви в апартамент в мадридския квартал „Леганес“ заедно с още шестима терористи. Според испанския вестник българското разследване е показало, че Тони Радев е бил свързан с организацията „Мюсюлмански братя“, смятана за родоначалник на радикалния ислям. Тони Радев бил заподозрян, че е „разпространявал радикални ислямски идеи“ и е бил „разследван за сътрудничество с ислямски структури в района на Хасково, характерно с етническо турско-арабско население“. Фактите от българска страна обаче са малко по-различни. „Има достатъчно информация, че се е познавал с организаторите на атентатите, но няма достатъчно доказателства, че той е участвал в подготовката и извършването на терористичните актове, каза преди години тогавашният главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов по повод информациите в испанския печат. След като на 9 април 2004 г. Тони Радев Миленов е бил арестуван пред джамията в София, където е отивал да се моли, той е бил поставен под 24-часово полицейско задържане. След това с прокурорско нареждане е бил задържан още 72 часа и е бил освободен от съда. Той е признал, че се познава с Тунизиеца и че е живял с него в един апартамент до декември 2003 г., когато го е напуснал, тъй като съквартирантът му се оженил, но е нямал и идея с какво се е занимавал. Според испанския вестник обаче двамата са били забелязвани още през 2000 г. в джамия, известна като средище на Радикалните ислямисти в Мадрид, а през 2001 г. започнал да посещава лекции за исляма на имама на джамията Шейх Мунир. На разпитите Миленов е признал, че е работил в джамията, но според неговите показания там само чистел и миел чиниите. При проверка на банковата му сметка наистина били документирани парични преводи между 1000 и 2000 евро, а неговото обяснение е било, че това е била месечната му заплатата. Тони Миленов е роден на 6 януари 1978 г. в Поповец, Хасковско. Именно при обиск в родната му къща е била открита тетрадка, в която е имало чертежи и описание на испански как да се направи бомба. В тетрадката бил записан и телeфонният номер на Джемал Ахмидан-Китаеца, също заподозрян за терористичните актове. Според показанията на Миленов тетрадката му е била дадена от Серхан Фекмет - Тунизиеца, твърдят участници в разследването. Той трябвало да я пази, тъй като в нея имало важни неща, признал Миленов. Но експерти твърдят, че схемите, нарисувани в тетрадките, не са нито как да се направи бомба, нито къде да се сложи бомба. Според анонимните експерти това са водопроводни чертежи. Защо един обвинен в радикален ислямизъм младеж ще крие синя тетрадка с такива схеми? Необясним е и друг факт – при обиска в дома му полицаите са открили и брошура с ръководство на анархиста.
Обяснението, което Миленов дава за копието от паспорта му, открито в апартамента на Тунезиеца е, че последният е правел опити да му намери работа. Според българското разследване няма доказателства, че Миленов има отношение към подготовката на атентатите в Мадрид. Фактът, че Миленов се е прибрал на 3 март в България, го вади от кръга на заподозрените българи и по друга линия. По време на разследването на атентатите се появи информация, че хората, които са закупили телефонните апарати и симкартите, с които са взривени бомбите в Мадрид, са говорели български език. Самата покупка обаче е била извършена на 3 март, деня, в който Тони Миленов се е прибрал в България. Разследването срещу Тони Миленов продължава и сега, но няма доказана връзка между него и дейността на неговите съквартиранти. Възможно е терористите в Испания да са ползвали Миленов до един етап в подготовката на атентатите и след това да са го отстранили, предполагат разследващи, но няма доказателства за това.
До неотдавна Тони Миленов, или Тунджай Рашид, или както е новото му име, е учел в училището в Сърница, откъдето вече беше изключен. Неговите намерения били да завърши там и да се върне в Поповица. След шума около неговото име през последните няколко седмици обаче той се е скрил. От МВР твърдят, че знаят къде се намира. „Да речем, че го водим на оперативен контрол“, казаха от министерството лаконично и приключиха с темата.