сряда, 25 август 2010 г.

ДОГАН КУПУВА БЪЛГАРИЯ!



Българският гражданин Ахмед Демир Доган извършва национално предателство. Държавата, която или не иска, или не може да му се противопостави, също предава националните интереси. Може ли лидер на незаконна етическа партия, за когото се говори, че е субсидиран от Турция, да е собственик на най-големите медии, да предявява претенции за купуване на партии, лоши банкови кредити, ипотекираните имоти по Черноморието и срещу това да надига глас само един вестник. Не случайно „Папарак” се провъзгласява за флагман на свободното слово.
Последно взел да налива пари в партии, като някои от тях са приписвани и преди това на него. Тази тенденция ще се запази – да влива нови свежи пари в политически проекти. Така се намаляват шансовете на опонентите му при избори. Доган не само няма намерение да емигрира или да се стресне от заплахите за съд, ами си осигурява политически дълголетие. Не случайно българските турци казват за него:
„Единственият над Доган е Всевишният, но и на него Сокола ще му види сметката”
Или ще го купи…
Разбира се, той не купува всичко на свое име. Групировки, близки до ДПС лидера са предприели настъпателна инвазия в банковия сектор. Изкупуват т.н. токсични активи. Това са необслужвани кредити. На цена 25% от стойността на невърнатите пари. Банките бързо получават свежи пари и не се налага да правят разходи и да губят време за продажба на имоти, изземвани чрез съдия изпълнители. Предлагат се и пакети от фирмени кредити. Споменатите групировки негласно инвестират там от началото на годината. Повечето от закупените ипотеки на имоти са по Черноморието или по планинските курорти. Също се търгуват апартаменти в София и Варна. Тези имоти след кризата могат да се продадат на десетократно по-висока цена или да се предложат отново на кредитополучателите. Тези придобивки междувременно можели да носят и пари от отдаването им под наем.
Остават въпросите – как така няма възможност да бъде възпрепятстван Ахмед Доган да изкупува медии на килограм и да ги прави протурски. Да изкупува парцели и имоти из цялата страна – при това най-апетитните. Да вкарва в политическата надпревара и други протурски партии и да няма кой да го спре.
Ще потърси ли някой сметка на Доган за внезапното забогатяване на майката и сестрата на Сокола, които досега са ползвали социални помощи, нещо, за което сайтът ни писа.

Няма коментари: