събота, 10 юли 2010 г.

КАК СЕ КРАДАТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!


“ За щастие, Ерата на банковата тайна приключи!" - самонадеяно провъзгласи френският президент Никола Саркози след срещата на Г-20 в Лондон. Подтикнат от американския лидер Барак Обама, форумът реши да се налеят един билион долара в МВФ за борба с кризата. Но освен това направи и реверанс към Саркози и най-главната му европейска партньорка Ангела Маркел, като прие налагането на строг финансов контрол над офшорните зони, за което двамата настояват отдавна.
Решението предвижда взимането на крути мерки срещу внесените в "черния списък" на ОИСР (Организация за икономическо сътрудничество и развитие) страни, които предлагат условията на данъчен рай, но отказват да дават информация за извършваните под крилото им финансови операции. Повечето медии веднага заговориха за "края на офшорките". Дали е така?
Още на следващия ден след оповестяването на "черния списък", в който фигурираха само Коста Рика, Малайзия, Уругвай и Филипините, и четирите страни предприеха спешни действия да доказват, че изобщо не отказват информация, а са готови на пълно сътрудничество. Така изведнъж "черният списък" се опразни. Но се оказа, че има още "сив" и "бял".
В "сивия" са включени тридесет и осем държави, съгласили се да подават данни при поискване, но неподкрепили съгласието си с реални действия. ОИСР е сложила в тази група Монако, Лихтенщайн, Швейцария, Австрия, Люксембург, Белгия и Андора. И тук не мина без възражения - Швейцария и Люксембург се разсърдиха, че са в списъка, защото не им били разяснени принципите и механизмите, на основата на които ще се преценява отзивчивостта им. Всички от тази група изрично са декларирали готовност да смекчат националните си законодателства за банковата тайна, но реалната промяна изисква време (в швейцарския случай обичайните референдуми по въпроса може да отнемат и години), а и не са уточнени още органът и редът, по който ще се изисква желаната информация.
"Белият" списък на ОИСР съдържа държави, които "в значителна степен" предоставят данни за действия, заобикалящи данъчните задължения. Сред тях са Франция, Русия, САЩ, Китай.
Такива списъци обаче не се правят за първи път, припомни тази седмица Би Би Си. Още през 1998 г. ОИСР публикува друга подобна листа с държави, служещи за данъчни оазиси. Тогава се предвиждаше тези зони да бъдат закрити до 2005 г. Някой да е забелязъл да се е случило? Според Би Би Си "медийната треска, предизвикана от новините през последните дни, не е нищо повече от търсене на атрактивни вестникарски заглавия."
Твърди се, че в офшорните зони до момента са привлечени капитали от цял свят на стойност около единадесет билиона долара - сума, еквивалентна на БВП на САЩ.
Не бива да се забравя, че процъфтяването на тези данъчни оазиси не е от вчера и то идва с предприетата световна финансова дерегулация, наложена още през 80-те години на ХХ век от иконите на неолиберализма Роналд Рейгън и Маргрет Тачър.
Налагането на контрол над офшорните зони днес може да е ентусиазиращо за Сакрози и Меркел (и за рейтингите им), но не е никак лесно за реално изпълнение. Дори и деклариралите готовност за сътрудничество държави от списъците на ОИСР ще трябва първо да изработят съответните промени в националното си законодателство, а това е доста дълъг и тромав процес. Това го виждат дори инициаторите на помпозното решение на Г-20 в лицето на Франция и Германия. Германският финансов министър Пеер Щайнбрюк признава: "Има разлика между изявления, конкретни договори и мерки, подкрепени от правни действия".
А как разчита картинката българският бизнес, изкушен от анонимността, спокойствието и данъчната лекота във взетите сега на мушка финансови оазиси?

"Офшорна зона" и "офшорна компания" станаха мръсни думи у нас. Това обаче е легитимен начин за неанонимно оптимизиране на плащането на данъци, особено от фирми, които имат бизнес в много държави, посочва Владимир Каролев, управляващ партньор в Балканска консултантска компания. Той напомня, че целият щат Делауеър в САЩ е офшорна зона. В Холандия има правна форма, наречена B.V., и всички компании под такава регистрация на практика са офшорни. Подобна регистрация има в Австрия, Кипър беше също офшорна зона до присъединяването си към ЕС, в Швейцария отделни кантони дават такива преференции. Но всъщност проблемът е с компаниите, които са анонимни офшорки, тъй като те служат за пране на пари и за влагане на средства от черен бизнес и корупция.
Преди 10-15 години българският капитал с неясен произход минаваше през офшорни зони, за да се загуби следата му. Но след превъртането му три-четири пъти той вече е без притеснение за произход. Една от схемите, която и сега работи, е следната. Хора от високите етажи на властта, които имат съмнително високи доходи, за да прикрият следите, официално се водят консултанти на офшорни фирми, които де факто са техни. Има хора от сивия и от черния сектор, които в България нямат нищо на свое име, а цялото им имущество принадлежи на офшорки, на които те са анонимни собственици.
В момента българските капитали нямат данъчна нужда да минават през офшорни зони, тъй като нашият корпоративен данък е едва 10%, уверяват икономисти. Според тях немалко от българските политици влагат парите си в законни фирми у нас. Предпочитали парите им да са тук, за да ги управляват по-лесно. Популярна е следната схема. Политикът Х съдейства на фирма У да спечели обществена поръчка. После фирмата плаща за консултантски услуги на компанията Z, която чрез подставено лице всъщност е собственост на въпросния политик. Върху тези суми дори се плащат данъци. Така парите от корупция се вливат в легалния стопански оборот. Схемата работи и с компании с друг периметър на бизнес, които се ползват с протекция "свише".
Анонимните офшорни компании се регистрират с акции на приносител, другият вариант е за собственици да се обявят доверени лица, които в дадената офшорна зона са оторизирани да движат бизнеса. С тях са подписани договори, те представляват компанията, но никога не разкриват действителния собственик. Адвокати и счетоводители в офшорните зони живеят от такова представителство, те защитават интересите на клиентите си и пазят анонимността им.
Освен ако не се крият пари, придобити по нечестен път, за българските капитали няма смисъл от офшорни зони при този 10% данък, е мнение, което се споделя от много финансисти. Сред аргументите се посочва, че Румъния е три пъти по-голяма от България, а като абсолютна сума в последните две години нашата страна е привлякла повече чуждестранни инвестиции.
"Имах фирма в Кипър, но аз и моят съдружник никога не сме крили, че сме нейни собственици. Това се наложи заради факта, че работехме с международни клиенти, които държаха да се оптимизира данъчното им облагане, особено когато данъците в България бяха високи", разказва Каролев. Според него всички публични личности - политици, депутати, министри, общински съветници, трябва да декларират, ако имат фирми или сметки в офшорки. Иначе е факт, че повечето от големите стратегически инвеститори са влагали в България чрез подобна структура. И "Кока-Кола", и "Интербрю", и "АмБев", и "Хайнекен", и "Идеал стандарт" са инвестирали у нас точно чрез структура под офшорна юрисдикция. Като неписано правило много от приватизационните сделки са свързани с офшорни фирми.

Българската "прозрачност"
Управителят на "Дакси" Георги Крушков обобщава така следните особености, свързани с "прозрачността" на собствеността: "В Регистър Булстат можеше да се провери не само масата на акционерния капитал, а и имената на хората, които го притежават. В новия търговски регистър може да се види размерът на капитала на дружествата, но не и кои са неговите собственици. При регистрацията се подава информация за собствеността, но тя не се извежда от системата и за нея вече няма публичност. В базата данни на "Дакси" собствеността може да бъде проследена, но до определен период от време, преди новият търговски регистър да стане факт. Може обаче да се види колко компании по време на регистрацията им в Булстат са под офшорна юрисдикция. Също така при регистрацията не се съобщава националността на собствениците. Идентификацията става само по рождена дата".
Много от големите компании са с офшорна регистрация за "удобство" на международната им дейност. Характерно и за българския капитал, насочващ се към офшорните зони, е, че той прави това дискретно и анонимно. Големи приватизационни сделки у нас бяха осъществени точно с офшорки. Търгове за обществени поръчки се печелят от офшорни фирми. Това е легална форма на бизнес, успокояват финансисти, които добре знаят, че по този начин големите пари напускат страната.
В XXI век няма как да бъдат спрени глобалните финансови потоци. Данъчната конкуренция е факт и хората действат рационално. Те живеят, където искат, пазаруват, откъдето им харесва, и държат парите си, където им се струва най-сигурно и при най-малко данъци. Въпросът е, че Стара Европа с консервативната си данъчна система среща проблеми, защото офшорните зони всъщност привличат капитали най-силно от страните с високо данъчно облагане.
Основното предназначение на офшорните зони е да позволят оптимизиране на данъци, защото големият бизнес отдавна е транснационален. Офшорните зони са също така и място за пране на мръсни пари. Но все пак е добре да се прави разлика между укриване на данъци и данъчна оптимизация.
Международната общност убеждава, че безконтролното движение на пари стимулира кризата. От информацията за решенията на Г-20, става ясно, че не толкова офшорните зони са на прицел, колкото анонимността на действителните собственици на компании. Ако се постигне прозрачност на притежанието и в определени ситуации банковата тайна се вдигне, ще лъснат парите на хората от черния бизнес и на т. нар. политически елит. Ще стане ясно, че политици, които получават суми като консултанти, са ги спечелили точно от корупция или злоупотреба със служебно положение.
Офшорните зони се ползват от големи западни компании, които легитимно намаляват данъците си. Интерес от офшорна юрисдикция имат и онези, които държат на анонимност, както и онези, които крият доходи. "Недостатък" е, че ако искаш да се правиш на богат, няма как да стане, защото на практика нямаш нищо на светло. Друго неудобство е, че се плащат такси на адвокати и счетоводители, които също са сериозно перо. Борбата срещу зоните, които са данъчен рай, се води заради износа на капитали. Германия и Франция са най-активни в борбата срещу офшорните територии, тъй като те са страни с високо данъчно облагане. Затова данъчната конкуренция продължава. Така например Белгия, Лихтенщайн, Австрия и Швейцария най-силно привличат германските капитали, които бягат от високите налози.
Какви обаче ще са конкретните мерки, които ще последват срещата на Г-20, все още не е ясно. Засега има само воля за по-голяма прозрачност в движението на капиталите, но всичко това явно ще е продължителен процес.
"Г-20 може да поиска прозрачност, но повечето офшорни зони нямат подписани спогодби за размяна на данъчна информация или за избягване на двойно данъчно облагане. Това означава, че техните парламенти трябва да одобрят подобни документи. В най-добрия случай това ще отнеме 10-15 години. Следователно желанието на Г-20 за повече видимост на парите и собствеността най-вероятно ще се окаже много шум за нищо. Вместо лов на вещици страните, които настояват за подобни мерки, биха могли да оптимизират данъчното си законодателство", твърди Билян Балев, управляващ съдружник във "Форем консултинг".
Намеренията на Г-20 не означават, че офшорните зони ще изчезнат, а само ще се затегне контролът и банковата тайна няма да е толкова секретна информация. И сега при предоставяне на сериозни доказателства за наличие на престъпна дейност се случва банкова тайна да се разкрива. Проблемът е, че често от страни в Европа и Америка искат да се разкрива банкова тайна, без да се предоставят надеждни данни за наличие на престъпна дейност, смята финансистът Тошко Георгиев - изпълнителен директор на "Българска рейтингова агенция". Но има и друг въпрос - дали капиталите да останат да работят в тези страни, или ако те се изтеглят заедно с тях към богатите държави, ще се изнесе и местното население, свързано с този бизнес. Според Георгиев намеренията на Г-20 едва ли ще стигнат толкова далеч. По-скоро въпросът е каква ще е съдбата на "мъртвите пари", които все по-трудно се харчат извън офшорните територии заради невинаги чистия си произход и засилените мерки за контрол върху трафика на капитали. При доста от сделките за сливане или придобиване се прави т. нар. данъчна оптимизация. Често дори целта е не толкова данъкът да намалее, а да бъде разсрочен във времето. Разликата между зоните, считани за данъчен рай в ЕС и на места като Карибите, е, че за сделки в Европа с много по-голямо доверие се ползват европейските офшорни зони. Често, когато се прави данъчна оптимизация, се предпочита парите да не напускат територията на Европа, твърдят консултанти от бизнеса със сливания и придобивания. Швейцарските банки са предпочитани. Все пак приказката за тяхната стабилност се разказва вече 200 години. Знае се, че те имат ноу-хау как да проверяват клиентите си. Централната банка държи под око финансовите институции и стремежът е да не възникват скандали, защото репутацията и доверието са от значение. Това са все аргументи, които привличат парите, защото им дават спокойствие.
Твърди се, че за много от големите сделки в Европа данъчната оптимизация е с адрес Белгия и Люксембург. Това е легална схема, в която капиталът се стреми към най-ниските нива на облагане. В условията на данъчна конкуренция парите се насочват към страни с по-благоприятно данъчно законодателство. В ЕС всяка страна сама преценява каква да е данъчната й политика, затова доходите в различните страни се третират различно. В Белгия например капиталовата печалба от операции с ценни книжа или от операции с дялове на компании не се облага. Затова много сделки почти транзитно преминават оттам. Бизнесът с данъчна оптимизация в Люксембург и Швейцария се държи от банките. При големи сделки те предлагат най-подходящи схеми, като парите обикновено не напускат територията на Европа, но минават през повече от една държава. За да запазят анонимност, обикновено се заобикаля и българската данъчна система.
Досега никое българско правителство не е дало ясен знак за безпокойство от изнасянето на капитали, от превъртането им през офшорни компании и от т. нар. данъчна оптимизация при големи приватизационни сделки и обществени поръчки. Иначе щеше да предприеме някакви законови мерки. Сега повече от явно е, че ще чакаме Г-20 да направи ходове, страничният ефект на които да е повече капитали да остават и в България.
В сделки за сливания и придобивания, ако не се търгува публична компания, повечето продавачи и купувачи искат да се запази анонимност. Основната причина е, че вече има страх тази информация да не стане достояние на организираната престъпност, която се занимава с отвличания.Ако доходите са получени от сделка в България, те подлежат на данъчно облагане. Но тази информация няма конфиденциален характер. Затова се търсят други легални варианти. Данъчно оптимизационните схеми не са евтини. И за относително малки сделки те дори струват по-скъпо, отколкото да се плати 10% корпоративен данък. Но мнозина предпочитат да приложат подобни схеми, за да запазят анонимността на богатството си. Така българската държава губи 10% корпоративен данък, тъй като не е сложила ред във вътрешния си двор и в него не цари спокойствие и сигурност за капитала. На психологическо ниво това е сериозен удар върху предприемачеството. Хора, развили бизнеса си до определено ниво, на което той става по-трудно управляем, вече си задават въпроса дали си струва да продължават със същите темпове.В данъчните оптимизационни схеми има три момента. Първият е незабавният данъчен ефект, който в повечето случаи за България не е водещ при тези 10% корпоративен данък. Тук определящ става мотивът за конфиденциалността на капитала. Третото съображение е данъчното третиране на богатството напред във времето - дали ще се купуват къщи и коли, дали ще се оперира на пазарите с тях, дали друг ще ги управлява след това.

медия дайджест
адв. Незрет Бабучев
Назависим експерт към
” Федерацията на потребителите в България”

ИМА ЛИ ТАЕН ПЛАН ЗА РАЗЦЕПВАНЕ НА ДПС?


Бойко Борисов и премиерът на Турция Реджеп Тайп Ердоган се разбраха да си говорят на малки имена. Имаме много общо минало – кметове, спортисти – футболисти…”, оповести след среща с турския премиер Ердоган – Бойко Борисов.

Борисов се разтопи пред Ердоган и заради енергийните проекти като „Набуко”, както за хранилищата на газ.


Топ спец-източници на afera.bg обаче довериха, че напоследък усилено и почти истерично се работи в два плана едновременно – определени властови центрове искат да овладеят потоците от огромни пари на енергийни играчи, като същевременно това да доведе до разцепване и на ДПС.


Парите могат всичко.


Ролята на Ердоган във връзките си с властта не бива да се подценява, категорични са нашите източници.


Удивително безпросветно бе и изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, който след изявление на Алексей Петров, че ръководни фактори в ДАНС години наред са свързани и прикривали енергийната мафия, отговори, че това било „толкова безсмислено и безпочвено, че не си струва да отговарям”. Стефан Гамизов също безапелационно изнася факти, че ръководството на ДАНС е свързано с енергийната мафия. Това ръководство е под ръководството на премиера и вътрещния министър.


Обяснимо е, че Цветанов никога няма да тръгне срещу аферите и далаверите в ДАНС, тъй като разчита именно на този „отбор” за да му върши поръчките на спецслужбите срещу неудобните, но играта е на път да излезе извън кулисите.


„Става дума за отромни пари, които трябва да бъдат овладяни от управляващите. Останалото е шменти – капели. Чрез Турция искат и да разцепят ДПС, но не поради принципни, а користни цели”, коментират още източниците ни.


Доган, който никога не е за подценяване, засега играе в ролята на „умряла лисица” и снизходително чака новите лешояди да се наиграят. След което да си каже думата.

ДА СПАСИМ ОГРАБВАНЕТО НА ВРЪХ ШИПКА! ПОДЗЕМНА МЕДИЯ СЕ ПРИСЕДИНЯВА КЪМ ИНИЦИАТИВА НА АТАКА!


Обмисля се махането на охраната на храм-паметника "Шипка" на връх Свети Никола, което ще доведе до разграбването му." За това сигнализира вчера Даниела Георгиев, зам.-председател на АТАКА в Габрово. Тя получила информацията от председателя на дружеството за исторически възстановки адвокат Николай Колев. Оказва се, че община Габрово и община Казанлък, които носят отговорност за Шипка, обмислят махането и на без това минималната охрана на обекта. "Много от елементите по паметника са от желязо и бронз и те ще изчезнат за часове", поясни Георгиева. По думите й и досега въпреки охраната имало вандалски опити. "АТАКА категорично се противопоставя на възможността Шипка - символ на героичното ни минало, да бъде оставена за разграбване", допълни Георгиева. По думите й поради липса на средства тази година Габрово и Казанлък са се отказали от традиционните през август възстановки на събитията от славното българско опълчение.

петък, 9 юли 2010 г.

ИМА ЛИ ВЪТРЕШНА ВОЙНА В ГЕРБ?


Депутатите от ГЕРБ Светлин Танчев и Пламен Цеков ще освободят шефските си места в парламентарните комисии заради скандал със закон. Санкцията е препоръчана в доклад на временната парламентарна комисия, която трябваше да изясни как в Държавен вестник беше обнародвана поправка в закона за наркотичните вещества, с която се облекчаваше режимът за реклама с изображения на наркотици, без текстът да е подписан от президента или одобрен от ресорната комисия. Пламен Цеков е заместник-председател на комисията по здравеопазване, а Светлин Танчев е председател на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.Председателят на временната анкетна комисия Румен Иванов уточни, че комисията ще излезе с предложения за законодателни промени и за изменения на правилника на парламента. По думите му няма да препоръчват дисциплинарни производства на служители на парламента.Докладът на временната комисия ще бъде дооформен окончателно в понеделник и се очаква да бъде одобрен във вторник сутринта.

БЕЗ КОМЕНТАР - ВИЖТЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

ЗАДАВА СЕ АКЦИЯ “БИРНИЦИ” – УДАР ПО ДАНЪЧНАТА МАФИЯ! КОРУПЦИОННА ГРУПИРОВКА В НАП РЕКЕТИРА БИЗНЕСМЕНИ!


Ударна акция с кодовото име “Бирници” се задава на политическият небосклон на държавата и отново обещава да е супер скандална и с много знакови арести. Този път по подразбиране мишената са данъчните рекетьори. В тайно разследване експертите и оперативните групи на МВР установили наличието на организирана престъпна групировка от данъчни инспектори и шефове в НАП която рекетира бизнесмени за крупни суми срещу спокойствие. В нея били замесени както висши шефове в агенцията така и дребни служители по мета. Имало отдел който събирал информация за мишените дава я по нагоре където оса вземали решения с кой как да се действа. По наша информация заподозрените уличени чрез свидетелски показания и СРС – та, са повече от 150 човека така че скандалът обещава да бъде разтърсващ. Някои от тях щели да се разминат само с уволнения докато по едрите риби ги чакали доста тежки дни – арести, знакови съдебни процеси, глоби и дори затвор. По наша информация сигналите дошли от доста жертви на данъчната групировка които вече не смогвали да си плащат лептите и буквално бизнесът им се сривал.

ТОП СКАНДАЛ! ПОКРИТ АТЕНТАТ СРЕЩУ ДИМИТЪР БЕРБАТОВ!


Димитър Бербатов може да бъде убит, ако не спре вълната от насилие спрямо играчите-милионери от Висшата лига, твърдеше в своя анализ Дан Роун от Би Би С преди време. Ескалацията на нападенията срещу футболни звезди скоро може да доведе до смъртен случай. „Димитър Бербатов, който сам е ставал жертва на отвличане като млад, наскоро евакуира от България жената и детето си. Причината бяха заплахи за похищение срещу откуп от страна на мафията", твърди в материала си авторитетната медия. Поредната жертва на нападение в Англия стана Фил Ягиелка - наскоро бранителят на Евертън бе атакуван от маскирани бандити в дома си и обран до шушка, след като е бил заплашен с нож. „Въпрос на време е някой футболист или негов близък да бъдат убити, докато стават жертва на въоръжен грабеж", прогнозира Джон Брамъл от асоциацията на английските професионални футболисти. Според източници на вестник “Папарак” обаче, медията която първа осветли големият скандал около отвличането на щерката на Бербо, срещу футболният ни национал все пак е имало похищение. Думите на маститият журналист дори са родени в основата на тази информация, която все още не е официално потвърдена. Близки до футболиста обаче уверено ни споделят че от месец насам той започнал да инвестира пари в нечувана сигурност. Охраната му наподобявала като на колумбийските наркобарони и причината за това била именно неуспешен атентат срещу него. Напрежението в семейство Бербатови по този въпрос растяло с дни и дори започнало да пречи на ежедневната работа на звездата. Чува се че дори английските служби за сигурност провеждат разследване по случая но за резултати все още било рано да се говори...

СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ :

РЕЗИЛ - ПРОКУРАТУРАТА ПОГВА ЯНЕ ЯНЕВ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ С ВЛАСТ ДОКАТО БИЛ ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА В ПАРЛАМЕНТА!


Бившият шеф на антикорупционната комисия Яне Янев ще стане клиент на прокуратурата, защото отказал да предаде документи за конфликт на интереси на министри стана ясно преди дни. Не стига това но той ще бъде привикан в комисията за борба с корупцията, съобщи председателят и Димо Гяуров. Поводът за разпита са именно документите, които лидерът на РЗС показа преди няколко дни и няколко сигнала срещу него за злоупотреби с власт. „Ще разясним всичко около скандала включително и чрез прокуратурата", заяви бившият шеф на разузнаването. Според него обвиненията, които лидерът на РЗС отправя за несъвместимост и конфликт на интереси, са драстични и той незабавно трябва да предостави на депутатите, каквото притежава. Тъй като комисията освен за корупция е и за парламентарна етика, на Янев ще му се образуват най-малко две преписки за нарушаване на парламентарната етика - за „просташки приказки и обидни думи срещу колеги". В другата посока на устатият депутат ще му бъде поискана отговорност за нарушения докато представлявал комисията против корупцията. Слуховете от народното събрание които идват по случая са доста тревожни за Яне. От там се чува че трима от бившите му колеги от бившата ПГ на РЗС а именно Чукарски, Абаджиев и Тагарински са декларирали желанието си да станат свидетели срещу него. Пред прокурора те ще докажат с показанията си и други доказателства че Янев наистина е използвал властта си за лични цели, което може да му гарантира само едно – много проблеми, край на кариерата му на политик и сериозна опасност за свободата му като гражданин....

София
Деси Монева

ВИЖТЕ ГО - РЕПОРТАЖЪТ ЗАРАДИ КОЙТО ИЗГОРЯ ЛЪЧО МОЗЪКА!

СКАНДАЛ!!! ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ В ТРИГРАД ГОТВИ ВЪСТАНИЕ!


В Триград се появи ПОМАК - Партия „Обединение за мир, автентичност и култура",за която вестник “Папарак” пръв писа. . Имената на Кадри Уланов, Мехмед Дорсунски и Ариф Алов (Абдуллах) се свързват с новата партия, като и с Обединение за ислямско развитие и култура (ОИРК) стана ясно в последствие. .Знае се също че то се финансира от фундаменталисти от Турция и Близкия Изток. Тримата се свързват и със скандала преди няколко години, когато ученички в смолянска гимназия посещаваха училище със забрадки. Мехмед Дорсунски е и автор на пропагандната книга „История на ахрените", в която се твърди, че българите мюсюлмани са от арабски произход, че Родопите не принадлежат на България и че пътят за запазване на българската нация е обръщането към исляма по модела на Иран. Книгата се е разпространявала в Западните Родопи. В изявление по темата партия ВМРО посочва, че тези хора действат последователно и системно. Техните действия обаче не бива да предизвикват само шум но и да действа, за сега властта се правила на разсеяна както, за съжаление, се случи преди месеци с паметника в село Славяново. Хората на Каракачанов разказват за пъклен план свързан с разпалване на голямо мюсюлманско въстание срещу българите. По този начин мирните мюсюлмани ще бъдат раздразнени и те ще влеят ресурс в идеите на “ПОМАК”. С остра декларация хора от ВМРО алармирали новата власт за случая. До ден днешен обаче отговор нямало. Това било доста притеснително и опасно за държавата убедени са войводите които вярват че в скоро време пъклените планове на етническата организация ще бъдат приложени на практика а това означавало само едно – война под носа на държавата.

Смолян
АННА

четвъртък, 8 юли 2010 г.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЕЖИ!


"Престоят ми в ареста е залог за кариерата на един прокурор и за поста на един министър", каза на излизане от съдебната зала Алексей Петров, след като Софийският градски съд отхвърли за пореден път искането му за промяна на мярката за неотклонение. Независимо от натиска, който има върху съда, оставам с вяра в независимите български съдии, добави Петров.Мярката може да бъде обжалвана. На 15 юли ще бъде обжалването пред Софийския апелативен съд. Помолен да коментира предишното си изказване за съществуването на организирана престъпна група в ДАНС, бившият спецагент в специалната служба каза: „Разкритията в последно време в областта на енергетиката са доказателство за съществуването на организация, която от една страна е прикривала престъпно поведение, а от друга страна е изфабрикувала негативна информация за неудобни или за опоненти. Има хора, които носят лична отговорност, хора, които са работили по линия на икономическата сигурност”. Петров хвърли повече светлина и за явяването си преди ареста пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС. "Пред комисията изразих съмнението си за съпричастност на Веселин Марков за изтичането на класифицирана информация. В същото време този човек, който и сега е на ключова или прикрита ключова позиция в ДАНС, заедно със свои колеги има отговорност по тази икономическа сигурност”, каза Алексей Петров.„Тези хора трябва да носят отговорност, а не сега ДАНС да ходи да разследва какво се е случило в енергийните проекти преди 10 години", каза Алексей Петров. Отговорността по думите му е в бездействието или затаяването на важна информация за това, което се е случило. Споменатите хора са работили по линия на икономическата сигурност и „критичната инфраструктура". В последните 10 години определена група си е присвоила индулгенцията от различни посолства или партньорски служби да злепоставя неудобни хора, включително и да участва в престъпна дейност, каза още Алексей Петров. Според него Владимир Писанчев, който е правил детайлна проверка за достъпа му до данни на строго секретно ниво, сега се опитва да му изфабрикува досието.Бившият съветник в ДАНС бе задържан на 10 февруари заедно с още 12 души в специализираната полицейска операция „Октопод”. В първоначалното обсъждане на мерките им братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, Момчил Кръстев, Николай Велков бяха освободени с по-леки мерки до гледането на делото, а в ареста останаха само Алексей Петров и Марчело Джотолов.

КОЙ УБИ ПЕТЪР?


Тялото на изчезналия 22-годишен студент Петър Димитров бе намерено край свиленградското село Дервиш могила. Предстои да бъде направена ДНК експертиза, която да потвърди със сигурност информацията. От полицията обаче са убедени, че това е той и заявиха, че външното описание на трупа се припокрива с това на студента.
Възрастен дядо открил зловещата находка, докато пасял кравите си. Кучетата му започнали да лаят. Човекът отишъл да провери какво става и се натъкнал на ужасната гледка – имало чакали, а като погледнал нагоре, настръхнал. От един висок клон висяло тялото на момче. На няколко метра под друго дърво била захвърлена черна раница, в която криминалистите открили 50 лв., бутилка мента, неразопакован десерт „Кит-Кат“ и бутилка минерална вода. Едната му обувка също била намерена наблизо. Нямало никакви документи за самоличност.
Близките на Петър се кръстят и се молят това да не е той и експертизата да го докаже.
Студентът изчезна на 12 май, малко след като трябвало да се яви на интервю в посолството на САЩ.
В много коментари из интернет се твърдеше, че младежът може да е отвлечен. Ако намереният труп се окаже негов, изскачат много въпроси. Как от София Петър е стигнал до свиленградското село Дервиш могила и защо е отишъл там? Как е успял да се покачи на високото дърво и сам да се обеси? И защо личните му документи липсват? Razkritia.com поиска експертното мнение на хора, работещи в системата на МВР и според тях една такава смърт изглежда доста подозрителна. Не бива да бъде изключвана възможността да става дума за инсцениране на самоубийство.

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИК СЪВЕТВА СТАНИШЕВ!


Разследваният за подкуп Веладин Битолски е съветник на бившия премиер Сергей Станишев в парламента, съобщи столичен ежедневник. Битолски, както и бившият заместник - министър на здравеопазването Емил Райнов бяха обвинени, че са поискали подкуп от над 17 милиона лева от шефовете на фармацевтичната фирма "Търговска лига", за да ги уредят с обществени поръчки. Напомняме, че Райнов, който е личният лекар на бившия министър-председател, е приятел със Станишев от детските години. Повече от 40 свидетели дадоха показания по аферата, включително изпълнителният директор на “Търговска лига” Тони Велков и шефът му Тихомир Каменов. Въпреки свидетелствата им обаче Станишев пет пари не дава за обвиненията срещу Битолски, който като съветник има достъп до работата на Народното събрание. Той обявил, че няма намерение да се лишава от услугите на Битолски, въпреки че не е ясно за какво точно го съветва, защото Станишев не е член на нито една парламентарна комисия.

ИЗРОД! АРЕСТУВАТ ЛЕКАР, ИЗНАСИЛИЛ УПОЕНА ПАЦИЕНТКА! ВАРНЕНСКА БОЛНИЦА СЕ ГАВРИ С ПАЦИЕНТКИТЕ СИ!

Ръководството на варненската болница "Св. Анна" уволни гинеколога Уалид Хамад, който миналата седмица отпрати жена да ражда вкъщи. Раждането мина успешно благодарение на хладнокръвието на бащата, който по неволя влезе в ролята на акушер. Семейството не бе платило предварително на лекар, каквато е обичайната практика.
Хамад отрече да е гонил пациентката, но шефовете на болницата и лекарската комисия не приеха обясненията му. На доктора е връчена заповед за дисциплинарно уволнение, тъй като не е спазил указанията как се процедира с родилка в термин, поставил е в опасност нейния живот и този на бебето, а и е уронил престижа на здравното заведение. Хамад, който е един от най-известните АГ специалисти в града, занапред ще работи в собствената си частна клиника. Само две седмици след случая в същата клиника бе извършено още по гнусно престъпление срещу пациент. От наши хора в РДВР Варна, разбрахме че млад гинеколог по всяка вероятност ще бъде арестуван след като се доказало че е изнасилил упоена пациентка. Това вече не било само удар по клиниката ами направо неговият срив ,коментират полицаите. По тяхна информация вече има тръгнало сериозно разследване срещу самата болница което по всяка вероятност ще завърши крайно негативно за съществуването и.

Варна
Олег Станев

БОЙКО СМЕНЯ 10 ДЕПУТАТА! СПИСЪКЪТ ДАДЕН НА ЦАЧЕВА!


Това се шушука от седмица насам из коридорите на властта. Наши хора в управляващата пария ГЕРБ ни издадоха тайната че премиерът е решил ад отстрани от длъжност десет свои депутати в народното събрание и на тяхно места да постави нови лица. Причината съмнения и доказателства уличаващи настоящите му избраници в далавери, корупция и конфликт на интереси. Чувало се че вече има изготвен списък с десет имена които са били дадени на шефката на парламента Цецка Цачева която трябвало да проведе индивидуални разговори с тях в които да им поиска оставките и уредят процедурата по отразяването им. Опасност те да откажат да го направят и да минат в графа “ независими” нямало, казват уверено информаторите ни от партията. Разбира се без да пояснят как точно властта упражнява контрола над тях. Мненията са разностранни но всички визират основата – здравата ръка и непоклатимост на Бойко Борисов. Не се даде информация кои ще са новите лица на ПГ на ГЕРБ. Знае се само че ще бъдат нови, непознати лица и с категорично неопетнени имена. Професионалисти в своята област...

сряда, 7 юли 2010 г.

МАРГИНА ДА СЕ ПАЗИ,ЩЕ ГО УБИЯТ!


Животът на добре облеченият бизнесмен Красимир Маринов познат повече като Големият Маргин ще бъде доста сериозно застрашен, след като той излезе на свобода. Като стана ясно миналата седмица соченият като мафиотски бос бе оневинен по едно дългогодишно общение и се очаква всички законови мерки срещу него да бъдат свалени. Да но веднага след това се очаква мерниците срещу него да бъдат вдигнати. “ конкуренцията е уплашена от оневиняването на Маргина и това определен още трябва да го притесни...” споделя пред наше репортер представител на столичният ъндърграунд. Той се позовава на вътрешна информация, която носи тревожната вест че се готви убийството на боса при това с благословията на новата власт. “ С години големият от братя Маргини ставна толкова неудобен за всички и власт и мафия че нищо чудно дни след като вдиша въздуха на свободата той да се възнесе. Съветвам го да се пази добре или да последва брат си..” бяха точните думи на информаторът ни който се кълне че говори повече от сериозно по темата.


В-К " ПАПАРАК"

САМОУБИ СЕ ЧОВЕК НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ?


Един от най – близките служители в бизнеса на вип арестантът Алексей Петров е сложил сам край на животът си преди няколко дни. По информация излязла от средите на столичният ъндърграунд става въпрос за едната от десните му ръце управлявал не малка част от делата на Трактора докато той се бори с правосъдието. Колкото усилия да хвърлихме така и така не се добрахме до името на човека. Знаем само че МВР е запознато със въпроса и дори води рутинно разследване но от там ни отказаха каквато и да е коментар или информация. Нашите хора там докопаха неофициално само това че инцидентът станал преди дни в един от офисите на групировката управлявана от Трактора. Човекът му се прострелял в главата със законно притежаван пистолет. Както може да се очаква според доста от познавачите на подземният свят, ситуацията изглежда повече от странна. Покойният не бил познат като депресиран и слаб човек, даже обратното. Освен това неговата липса сериозно ще се отрази на бизнеса на Трактора , защото той при поредно странно съвпадение на нещата губи поредният си довереник. Това всичкото взето на куп вади доста скандални и шокиращи въпроси на които ако бъдат дадени отговори то те парят като разгорена жарава и едва ли някой ще събере сили да ги назове официално...

В-К "ПАПАРАК"

ПАК ТЪРСИМ КОЙ УБИ ЕМИН!


Софийската районна прокуратура е възобновила разследването за смъртта на началника на политическия кабинет на Ахмед Доган - Ахмед Емин, съобщи в сряда главният прокурор Борис Велчев. Така разследването отново се връща в Районната прокуратура след подадена нова информация от ДАНС. Преди време премиерът Бойко Борисов поиска подновяване на разследването за смъртта на началника на политическия кабинет на Ахмед Доган – Ахмед Емин. Убеден съм, че МВР и прокуратурата са допуснали тежки процесуални грешки или поне небрежност при разследването на самоубийството на Ахмед Емин, каза премиерът.
По непотвърдена информация в справката от ДАНС се споменават показанията на бармана от резиденцията на ДПС. По неофициални данни има разминаване между твърденията на бармана и телефонните разпечатки от помещението, в което Емин е чакал за среща с лидера си. Барманът е заявил, че е звъннал в кабинета на Емин и е научил, че той чакал среща с Доган. Такъв разговор обаче не е намерен от разпечатките. Сега районните прокурори трябва подробно да проверят разпечатките от телефоните, за да установят дали има разминаване.
Предишното разследване беше прекратено с отказ за образуване на дело за склоняване към самоубийство. Шефът на политическия кабинет на Ахмед Доган беше намерен мъртъв на 17 октомври 2008 г. Тогава до трупа беше намерено и предсмъртно писмо до баща му, написано на три листа от тефтерче.До 10 дни и Станишев с обвинениеОт Софийската градска прокуратура съобщиха още, че е приключило разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на документи на ДАНС от секретната секция на МС. Очаква се до десетина дни да му бъде повдигнато обвинение.През август миналата година стана ясно, че от Министерския съвет са изчезнали 11 доклада на спецагенцията. За 6 от тях обаче няма данни да са съдържали класифицирана информация. Юристи обаче са категорични, че дори и делото срещу бившия премиер да влезе в съда, то ще завърши с глоба. По закон той може да бъде осъден да плати до 5000 лв. На 3 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска имунитета на Станишев, за да бъде разследван за това, че е загубил документи и материали, съдържащи информация, която е държавна тайна. Тогава бившият министър-председател сам се отказа от депутатската си защита.

АТАНАС ПАНАЙОТОВ : ЮРИ ГАЛЕВ РЕКЕТИРАШЕ ПОЛИТИЦИ!


в това безвластие, дори един Бойко Борисов беше мутра, а сега е премиер. И той въртеше бухалки, и той беше охранител, и той пребиваше хора, пък се издигна – стана кмет и сега министър-председател! Някой да го е очаквал? Боко Тиквата, Шурла-бурла тиквен гъз, Бойко Рапона е шеф на българското правителство – ами да ръкопляскаме!
- Наско, почина още един герой от твоите книги – Юри Галев. Той беше брутално убит с Калашников. Разкажи какъв човек бе той? Как живя и защо го убиха?
- За съжаление, много от моите герои ги убиха и умряха преди да достигнат 50 години, даже повечето не достигнаха 40. Юри, лека му пръст, беше мъжкар. Не се навеждаше пред никого. Водеше войни на всички фронтове. Не се кланяше и не се слагаше. Не знам как се е хванал с Волен Сидеров, който не оправда надеждите на своите избиратели – дори ги предаде. Волен е нагаждач, а и в Самоков му е трябвало човек като Юри. Щял да се кандидатира за президент, а това е нелепо, дори смешно. Но той си е клоун и на него му отива.Юри го знам от времето, когато се завърнах в България след 9 години политическа емиграция. Събирахме се в кафенето на Щъркела на булевард Стамболийски в София заедно с Юри Печурката, Емо Френски, Гочо и други софийски тарикати от старото поколение. Юри беше доста по-млад от нас поне с 5-6 години. Мъжкар, но див селянин – Самоковски компир, както ги наричахме самоковлиите. Много се кефеше на моите книги и както Милчо Бонев – Бай Миле или Рижата Лисица, или Хандбалиста, лека му пръст, купуваше мои книги и ги подаряваше на своите приятели. Уважавахме се взаимно.
- Скоро излезе твое интервю в един булеварден вестник, как Юри е рекетирал Петър Стоянов, разкажи подробно за нашите читатели, ако не се притесняваш, разбира се!
- Не се притеснявам, защото, когато той ми разказа случката, ми каза: Това е нашият президент! Моите книги са на маса – кой какво ми е казал. Пиша дословно, пък дали е достоверно, няма как да знам, след като не съм свидетел. В една от книгите си от тетралогията „Заговорът” съм описал случаят. Петър Стоянов – Магарешката Усмивка е адвокат по това време на футболния отбор „Ботев” Пловдив. Цигани се настанили в общежитията на отбора и Петър Стоянов наема Юри Галев да ги изгони оттам. Цената е 20 000 щатски долара. Юри получава в аванс 10 000 и след като с негова бригада ги изгонва, разбира се, чрез брутално насилие с железни прътове и бейзболни бухалки, отива за останалите 10 000. Били са с Любчо Стоянов – Боксьора, който превзе стоковия пазар „Илиянци”, а не Мето, по заръка на Васко Илиев, лека му пръст. Двамата отиват в кантората на Магарешката Усмивка, но той е присвоил парите, и, за да не шари, бяга през прозореца, скача и възира. Това е нашият президент, който заради една курва разби СДС – не можаха с Иван Костов да си поделят Надежда Михайлова, сега Неинска.
- Какви му бяха отношенията с групировките? Солов играч, ама все трябва да си с някой!
- Юри не бе с никой. Мразеше висаджиите и беше в постоянен конфликт с тях. Искаха да го пречупят и подчинят, но той не се даваше. До последно. И го убиха. Много мутри го мразеха, затова и бяха покушенията срещу него. Ако се е забъркал с дървената мафия, а в Самоков е на две групировки: на Симеон фон Саксен Кобург-Готта – Бай Симо Ментата и на Цеветелин Кънчев – Дон Цеци, така че ченгетата трябва там да ровят или сред висаджиите. Юри беше голям приятел с Милчо Бонев. Аз съм близък с вдовицата на Милчо – Силвия. Красавица, бивша стюардеса, която сега продължава да управлява хотелите му в Боровец. С нея постоянно помагахме на абитуриентските баловете за сираци, които ги организирахме в хотел „Родина” заедно с Петриана Гатева от „Асоциация майка Мария”. Майката на Силвия, леля Мария, също много помагаше. Милчо постоянно даваше на Силвето пари, когато имам нова книга, тя взимаше доста бройки и ги подаряваше на негови приятели в Боровец. Винаги ходих в хотел „Бреза” с моя син Наско и той израстна с децата на Милчо и Силвия – Милчо и Йоана. Двамата ни посрещаха като най-видни гости с огромни софри и отношението към мен и сина ми бяха наистина изключително приятелски. Е, аверите на Юри се сърдиха, че съм ги издокарал като селяни, но Силвия никога не даваше да се получи конфликт и ме оправдаваше, че съм софийски тарикат. Сега се сърди, че съм писал в книгите си за Милчо, но той е герой от нашето съвремие и трябваше да го спомена. А и беше от големите фактори в СИК. Все едно като пиша за варненци, да не спомена за Джовани, който също ми е близък приятел, или, ако споменавам за македонците, да не кажа за Наско Цината, който спонсорира книгата на Надежда Захариева „Казвам се Надежда”, защото го помолих. Аз съм израснал с тези хора, били сме задно и смятам, че трябва в книгите си да отразявам истината. Та една вечер Милчо се понапил и Юри го метнал да го носи към колата. Куките, обаче дебнели, и хоп – заключват Юри, че искал да отвлече Бай Миле – голям смях...Аз, лично, за Юри мога да кажа добри неща, както и за Милчо, да, били са пущараци, но такива бяха времената – нямаше власт. И в това безвластие, дори един Бойко Борисов беше мутра, а сега е премиер. И той въртеше бухалки, и той беше охранител, и той пребиваше хора, пък се издигна – стана кмет и сега министър-председател!!! Някой да го е очаквал? Боко Тиквата, Шурла-бурла тиквен гъз, Бойко Рапона е шеф на българското правителство – ами да ръкопляскаме! Юри беше дивак, биеше се, също пребиваше хора, заплашваше с убийство – показателен е случаят с Румен Спасов от Украйна, който доведе 30 туроператори, а като им надписаха сметката в кръчмата на Юри, той и брат му, изведоха Румен и го пребиха и се изложихме, ние българите, пред украинците, а това не е простимо – Юри трябваше за това си деяние да бъде съден.Но това е Юри, лека му пръст.
- Наско, как ще коментираш новите номинации за генерален директор на националната ни телевизия? Ти ги познаваш всичките. Бойко иска да прокарва политиката на ГЕРБ чрез нея.
- Аз ще коментирам само една от номинациите, защото иначе интервюто ни ще стане много дълго. Радомир Чолаков от ВАЦ. Още един педераст ни пробутват. Адвокат Чолаков принадлежи към гей дружинката на Тошко Тошев, Тодор Ненов, Костадин Манев. Швестерите в България се поддържат и са много задружни. Нека всички тези обратни да си го монтират отзад, нямам нищо против тяхната сексуална ориентация, но не желая педерасти да са началници в БНТ!!! Чолаков да оглави телевизията? По-доре да изберем Драго Чая или Дим Дуков, те поне имат опит в телевизията. И двамата са ми приятели, но за такъв пост не стават.
- Кога да очакваме втората част на „Заговорът”? Народът лудна по тази книга!
- Търпение, скоро ще излезе не само тя, а и „Кокаин 4” и тогава ще има какво да четат хората и съвсем да пощръклеят! Но това е нашата, българска, действителност...

Afera.bg

ЦИГАНКА ШАМАРОСА РЕПОРТЕР НА БИ ТИ ВИ!

ПРОСТИТУТКИ РЕШИЛИ ПРОБЛЕМА С ГАЗА!


Оргийки с проститутки си спретвали висши кадри на руския гигант "Газпром". Така освежавали нерви и мозъци по време на тежките преговори между Москва и София за цената на синьото гориво, съобщава Фрог нюз. Тайната изтекла от устата на "маман", заради която в московското следствие били привикани Александър Савелов и колегата му Николай Проскуренко. Същата тази уста споменала и българско име. Чие, ако не на Сашо Дончев, коментират досетливи. В признанието си пред руските служби управителката уточнила, че всъщност собственици на "къщата на секса и еротиката" били двама баровци от "Газпром".

ЧЕНГЕТАТА УДАРИХА МОЩНО БИЗНВЕСА С ДРОГА В СОФИЯ!

Спецполицаи разбиха две организирани престъпни групи за наркоразпространение на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Иззети са над 3,5 кг различни наркотици, десетки телефони, сред които и ползваните като „централа за доставки". Операцията е проведена от служители на отдел „Наркотици" при ГДБОП, СДВР и Пето РУМВР, под ръководството на Софийска градска прокуратура. На различни места в столицата вчера са задържани 18 души, сред които са и четиримата организатори на групата - А.В на 25 г., криминално проявените П.Н. на 32 г., М.К на 25 г. и П.Г. на 23 гСпоред данните на органите на реда са задържани, както дилъри, така и купувачи. Антимафиотите обискирали жилищата и апартаментите, ползвани от задържаните като складове за съхраняване на стоката. Иззети са около 3 кг различни по вид наркотици - амфетамин с висока чистота, марихуана, кокаин и таблетки екстази.Открити и иззети са и множество сим карти, 60 мобилни телефона, седем от които - ползвани за поръчки на наркотици, както и 15 хиляди лева - в български пари и евро, спечелени от продажба на дрога. На 18-те задържани при операцията е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа.Втората акция на антимафиоти от отдел „Наркотици" при ГДБОП е проведена на територията на София. Полицейските действия са във връзка с образувано досъдебно производство в ОДМВР-Монтана.Задържани са шестима членове на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици. На ул. „Суходолска"в София при оглед на лек автомобил „Фолксваген Бора", собственост на В.С на 25 г., е открит и иззет найлонов плик с около 600 грама бяло прахообразно вещество.

СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!

БОМБА! БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ НЕ ЩАТ ТУРСКИ ИМЕНА!


Българомохамедани от Велинград и околните села сменят арабските си имена с български. Само за ден в местния Районен съд бяха разгледани две дела с идентичен характер. Жителка на курорта била записана като Милена при раждането. В началото на 90-те години по време на масовата промяна на имената с турско-арабски нейните родители се поддали на влиянията на възрастните хора в родното є село и я прекръстили на Атидже. В молбата си до съда обаче Милена твърди, че и до днес не може да приеме турското име за свое и предпочита да я наричат с българското. Турското име е несъвместимо с българското ми самосъзнание и употребата му само причинява затруднения в общуването и личностната идентификация, заяви пред съда Милена.Молба с подобен текст и обстоятелства внесе пред магистратите и Емил Б. Мъжът също сменил името си на Ахмед през 1992 година, но вече съжалява и признава, че чувства неудобство и притеснения, тъй като по самосъзнание се чувства българин, а носи име, което е несъвместимо с традициите на българския народ. Районният съд в курорта уважи желанието на Емил и Милена и допусна те да бъдат преименувани.

ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ЖИВЕЕ И РАБОТИ КАТО МУТРА В БЛАГОЕВГРАД!

Частният съдебен изпълнител Александър Цанковски отпразнува 39-годишнината си с пищно парти и 30-минутна заря в комплекс “Орбита” над Благоевград. На тържеството в пълен състав дойдоха колегите му, бизнесмени, адвокати и приятели. Лично за празника на брат си Александър от София дойде ексдепутатът от НДСВ и зам. лидер на партията Марина Дикова, която цяла нощ се весели на хорото под ритмите на известната фолклорна група в Пиринско “Перун”. Най-щастлива на празника бе съпругата Мария Цанковска, която получи подарък луксозен мерцедес CLK от рожденика.
Окръжен прокурор Людмил Коюмджиев и съпругата му Гергана, които са кумове на рожденика, се появиха на партито със специален подарък - 24-каратова 500-еврова банкнота от предено злато със сертификат за произход. Ал. Цанковски бе изненадан от приятелите си и с минибар във формата на глобус и картина на благоевградския художник Огнян Механджиев. Точно в 12 часа рожденикът духна свещичките и заедно със 70-те си приятели и близки изгледа 30-минутната заря, която озари небето в негова чест.
За пръв път правя такова грандиозно парти, но тъй като следващата година ставам на 40 години, а този юбилей не се празнува, реших да се повеселим с най-близките ми хора, разказа Ал. Цанковски след продължилото до ранни зори тържество.
гр. Благоевград, Любима Кожухарова

ЧОВЕК НА ТАКИ УПЛАШИ СЪДА В БЛАГОЕВГРАД!


Недоумяват как 1 250 000 евро струват само 500 лева на Иван Стойчев-Дилъра Райфайзенбанк и Българо-американската кредитна банка ще заведат граждански искове срещу бизнесмена Иван Стойчев-Дилъра заради непогасен кредит от 1 250 000 евро, след като стана ясна "присъдата" от 500 лева глоба, която съдия Калина Иванова от Районния съд в Благоевград съд наложи на мъжа за тежко документно престъпление срещу кредиторите, пише "Струма".Решението изуми не само банкерите, но и оперативните работници от Икономическа полиция на ОД на МВР, които в продължение на три години събираха данни и доказателства, за да обвинят Дилъра в използване на фалшив документ от Службата по вписванията в Разлог, с който е успял да се сдобие с кредитите, ипотекирайки два пъти хотела си в Банско. За това си престъпление се оказа, че Иван Стойчев е нарушил член 78 от Наказателния кодекс, който предвижда само административна санкция глоба и въпросът кой и как е образувал делото срещу него по този олекотен текст е неясен.Иван Стойчев-Дилъра, който години наред се славеше като един от най-крупните благоевградски босове, собственик на голяма част от заведенията в центъра на Благоевград, хотели по морето и в Банско, с кредита от двете банки построи хотел в града, но спря преди време да обслужва кредитите си. Това съвпадна с изчезването от страната насочения като негов протектор Христофорос Аманатидис-Таки.Тогава се заговори, че Дилъра е изпаднал във финансова несъстоятелност. Прокуратурата възложи разследването на Икономическа полиция и оперативните служители събираха преписка над 100 листа, съдържаща необходимата за уличаването му в тежко документно престъпление документация.Из кулоарите на ОД на МВР вчера се коментираше, че подобно съдебно решение 500 лева глоба за взети 1 250 000 евро е смешно наказание, което демотивира оперативните работници в полицията да си вършат работата. В момента Иван Стойчев Дилъра се разхожда спокойно из Благоевград, без охрана и без демонстрираната през годините парадност.

ГЕРБ БИЛО КАТО БКП!



Изключена бях от ГЕРБ заради икономически интереси, заяви Дани Каназирева на среща с медиите по повод изгонването й от редиците на партията. Точка по точка тя опроверга всички мотиви за освобождаването й тази сутрин и в Нова телевизия, като бе категорична, че ще остане в общинския съвет. Имах чувството, че съм на заседание на политбюрото на ЦК на БКП, призна юристката. Според нея, всичко е започнало след като реагирала срещу таксата за приемането на столичните бали на сметището край Цалапица. "В това предложение имаше явна далавера, защото близо 15 милиона щяха да отидат във фирмата на бившият зам.-министър Димитър Пейчев", допълни Каназирева.
Веднага след това от областното ръководство на партията ми поискаха оставката без никакви мотиви, уточни тя.
Във връзка с Окръжна болница, Каназирева каза, че министър Анна-Мария Борисова е била подведена, за да не и се наложи да каже, че
министърката не е в час и няма представа под какво се подписва.
"След изборите всички в ГЕРБ полудяха по службички и назначения, а към партийната централа заваляха CV-та. Имаше абсурдни ситуации, при които се подреждаха желания за назначения - ако не стане за първото, може да се класираш за второто", коментира положението в партията Каназирева.
"Обидена съм, но не се сърдя на изпълнителната комисия за решението да ме изгони, защото е принудена да избира между морал и партийни интереси", допълни тя. На въпрос за отношенията и с местния лидер на партията и областен управител Иван Тотев, Каназирева заяви, че няма да коментира областни ръководители на партии, които се сравняват с Александър Македонски.
"Като отидох на изпълнителната комисия, там ме чакаше оставката ми като съпредседател на групата общински съветници от ГЕРБ. Тя бе прилежно написана и напечатана и оставаше само да я подпиша.
Това ли е новият морал в политиката? пипита риторично Каназирева. Имах чувството, че съм на заседание на политбюрото на ЦК на БКП. Търсеше се врагът с партиен билет, който се опитва да разруши устоите на държавата, партията и гази Конституцията", обясни тя. На изпълнителната комисия присъствал целият ГЕРБ елит, без премиера Бойко Борисов.
Каназирева оспори всички аргументи за изключването и. Първа причина: Публичните изяви и медиини участия. Кой член от устава съм нарушила с тях?
Второ: Уронване престижа на партията. С кое?
Трето: Имало много сигнали и жалби на граждани срещу мен. Не ми е представен нито един такъв. Къде са?
Четвърто: Не изпълнявам препоръките на изпълнителната комисия. Не съм получила нито една препоръка. Къде са тези препоръки?
Пето: Робувам на лични амбиции. Отговорът ми е един- направих самоотвод от листата за народни представители.
Шесто: Имала съм користни цели. Едно доказателство за това не е представено.
Седмо: Казусът Окръжна болница. Не защитавам ли тук обществения интерес? 20 хиляди души не са ли гражданско общество?
Тук идва време и на друг казус- столичните бали с боклука. В това предложение имаше откровена далавера, срещу която аз реагирах остро. Възразих срещу това милиони да отидат в дружеството Тракия РМ, предупредих всички партийни началници, а на другия ден ми сервираха оставката като председател на групата общински съветници в ОбС".
"Има ли връзка между Тракия РМ и дружинката, която написа оставката ми?", попита Дани Каназирева. Тя не конкретизира имената, които влизат във въпросната дружинка, но според вътрешнопартийната клюка, това е групичката около областния управител Иван Тотев, в която влиза и депутатът Стефан Дедев.
Изключената от редиците на ГЕРБ юристка подчерта, че няма да напусне общинския съвет, въпреки натиска от страна на бившите си вече съпартийци, тъй като с позициите си защитава интересите не на някоя политическа сила, а на гражданите на Пловдив.
"Оставам! Ако намерете нещо неморално в работата ми досега и в бъдещата ми работа, съм готова веднага да внеса оставката си, казва Дани Каназирева.

вторник, 6 юли 2010 г.

РАЗПАДНА СЕ СЕМЕЙСТВОТО НА МАЛКИЯТ МАРГИН!

Съпругата му подала молба за разтрогване на брака с мотив, че мъжът й е изчезнал.
Николай Маринов – Малкия Маргин се развежда, разкриха източници, близки до някогашния бос на СИК. Бракът между него и Мария, от която той има две деца, окончателно се е разпаднал и е въпрос на време да бъде разтрогнат. Самата Мария била забелязана при виден столичен адвокат, където проучват каква е възможността да се раздели със съпруга си по най-безболезнения начин – в буквален и финансов смисъл. Сватба между Мария и Николай така и не е имало. Двамата само сключиха брак преди години, докато Малкия Маргин бе в ареста. Бившата манекенка се запознава с видния сикаджия преди години, той има от нея две деца – момиче и момче. Според други обаче т. нар. развод не е нищо друго освен финт, за да може семейството да задържи имотите и финансите си. Николай Маринов все още се води в неизвестност, това е и посочено като причина за развода от страна на Мария. При евентуална раздяла за съпругата няма да има толкова финансови спънки от комисията “Кушлев”, която вече запорира почти цялото имущество на братята. Истината е, че Мария Цветкова изиграва важна роля за съпруга си. Когато през 2001 г. започва разпадът на групировката СИК, именно тя е човекът, който се намесва и помага. През следващите 2 години сикаджиите делят официалната част от общия бизнес - за Маргините и Руснака остават застраховането, заведенията, търговията с коли, преработвателните предприятия за селскостопанска продукция. Производствените фирми на братята всъщност са съсредоточени в ръцете на Мария Цветковаофициалната съпруга на Николай Маринов. Допреди да има проблеми с комисията “Кушлев”, тя участва по регистрация в 11 фирми, като в повечето има 80% собственик. Това са “Щерн енд ко”, “БСС Ауто трейд”, “Бул енерджи 2005” и 5 дружества с името “БСС Лизинг”. Тя се занимава още с лизингова дейност във фирмата “Офис лизинг сървисиз”, която е 50% нейна, с търговия на алкохол на едро, с дървен материал, строителство и дори с водна енергетика. Собственик е и на 1/3 от бингозала и върти 6 автокъщи. Доскоро един от основните източници на средства за Мария беше фирмата “Щерн енд Ко”, където държеше 80% от капитала. Дружеството е собственик на най-големия магазин в центъра на Добрич - универсалния магазин на града. Въпреки че основната дейност на “Щерн енд Ко” е производство на месо, ГУМ в Добрич има 200 наематели, а експерти са оценили магазина за 6 и половина милиона лева. Макар че засега няма да се развежда, проблеми има и жената на Големия Маргин – Мария Маринова. Покрай комисията “Кушлев” тя има забрана върху участията си във “Файненшъл консулт” ООД, под забрана са и дяловете на съпруга й в “Олимп 94” ООД и ЕТ “Красавто”, където Маринов е управител и собственик на капитала. Запор има и върху акциите на Мария Маринова в “Юнион инс” АД. Справка в Дакси показва, че към момента дружеството е в ликвидация. “Файненжъл консулт” е сред важните фирми, в които Мария Маринова влага цялата си страст. Дружеството функционира като небанкова финансова институция и предлага коли на лизинг. Проблеми има и в документацията около “Бългериан индъстрис груп” ООД , където Мария Маринова има 20%. Там тя е съдружник с вдовицата на Димата Руснака - Ирена Атанасова Минева. Твърди се, че двете дами притежават собствеността върху къщата само по документи, докато на практика тя се управлявала от братята Маргини. Не е ясно как един развод би решил и собствеността върху други, считани за ключови дружества, собственост на фамилията. В момента Николай Маринов фигурира в 17 фирми, но действащи са само две: “Фарго енд Ко” ЕООД, регистрирана през 2004 г. с 5000 лева капитал, и “Ъпкъминг ню талент мениджмънт”, създадена през 1998 г., където Маринов е наполовина съдружник с френски гражданин. В нея обаче той дори не е управител. През бившите си фирми Малкия Маргин е свързан с интересни лица. В цели 5 фирми той е бил съдружник с убития Поли Пантев - “Европа прес”, “Вита трейд” ЕООД, “ П.А.К. комерс” ООД, “ВИ БИЛД” и “Хермес къмпани”АД. Още по-интересно е партньорството му с близкия до бившия премиер Иван Костов бизнесмен Славчо Христов. По регистър Малкия Маргин излиза съдружник с него не само в “Чоби 90”, където Христов държи 62%, но и в още 6 фирми: “Златни пясъци”, “Транзит инс”, “Милионер” ООД, “Соф строй комплект”, “Бул ойл трейдинг” и “Нов стандарт прес”.На свобода Красимир Маринов – Големия Маргин, вече е на свобода. Въпреки че бе пуснат преди седмица от Софийския апелативен съд, който прие предложението на по-долната инстанция и измени мярката за неотклонение, Красимир Маринов решил да остане в МВР-болница, докато бъде опериран. В столицата упорито се носи слухът, че по-големият брат се преструва заради съдебните дела, истината обаче е, че той действително е много болен. Предстои да му бъде назначена специална терапия, която да възстанови двигателния му апарат, вероятно ще се прави и втора операция за тежката дископатия. Трудната подвижност е и една от причините да се заговори, че Големия Маргин е решил да остави управлението на все по-голяма част от бизнеса на по-малкия си брат. Или поне такова намерение е имал преди ареста си през януари и бягството на Николай зад граница. Самият Красимир Маринов бил изключително възмутен от намеренията на Мария да се развежда с брат му. Той коментирал, че ако това стане, щял да направи всичко възможно тя да бъде ощетена, така че да не прибере нито лев.
Мария НИКОЛАЕВА

ВЕСКО МАРИНОВ - НОВАТА ГЮРГА ПЕНДЖУРОВА!


Дългогодишното безмълвно и трепетно очакване на МВР да бъде възпято от лидер на популярната култура най-накрая завърши, и то с гръм и трясък. В напрегнатия момент, когато българската преса започна леко иронично да гледа към 12-те подвига на Цветанов, а блогърите настръхнаха срещу подопечния му Явор Колев, се появи и лъч светлина – народен певец, който да трансформира мощта на МВР в струна и стих.
Вестници, списания, блогъри и сайтове упорито тъпчат върху Цветановите подвизи, след като съдът бързо-бързо напуска арестантите на МВР. Може би ако същият този съд по-рано бе оправдал Кондьо обаче, Кралят на поп-фолка щеше да излее признателността си в някой главозамайващ хит - достоен наследник на класическите „Доко Доко", „Джиджи биджи" или „Тупалка микс".
За радост на страстните любители на възвишената музика, аедът на МВР се оказа соченият на народен певец, един същински мъжки еквивалент на Гюргя Пинджурова, Веселин Маринов
- и как иначе, след като Веско е пял за повечето от водещите партийни групи в България - абсолютно буквално симпатичният дългуч обединява в себе си народното мнение, нищо че може то вътрешно да си противоречи.
Да кажем, че Веселин Маринов, призован от около 50 хиляди парчета във Facebook да спре най-накрая да се мъчи с пеене, е като лека неестетична версия на хубавата Елена - големите го търсят на своя страна, но никога не го знаеш накъде ще се обърне.
Сещате се как Маринов пълнеше площада в Полски тръмбеш с едно поне 200 души да слушат предизборен концерт на БСП.
Сега пък изневери на „червените" и изпълни със съмнителна радост ведомството на Цветанов. Трудно е все пак да запазваш народната любов - тя е като шпек народен, македонска наденица или кремвирши Леки, налага се да посменяваш вкуса, да добавяш някоя и друга нова подправка и през годините да слагаш нов етикет.

УИКЕНД СЕ СКРИ ОТ СЪДА - ЗАЩО ТА НАЛИ СА ОФИЦИОЗ?

Днес Ваня Червенкова заедно с адвоката си Екатерина Димитрова влезе в Софийски районен съд като бе твърдо убедена, че ще се даде ход на делото, и че ще съди до дупка вестник „Уикенд”. Червенкова е завела две наказателни дела срещу вестника – първото във връзка с Антон Петров – Хамстера и второ за обидни думи срещу журналистическата гилдия, преписани на Ваня, които тя никога не е изричала. Днес от 15:15 на наказателното дело от частен характер с номер: 4944 при Софийски районен съд не се появи нито един представител на вестник „Уикенд”, нито техен адвокат. С което на практика „Уикенд” показаха, че ужасно ги е шубе от съдебната битка и че са писали джаста – праста, неможейки в съда да докажат думите си. Това е доста странен факт за таблоида които се пишат за истински официоз? така ли постъпват най - големите - крият се като мишки? Странно....

КОНСТАНТИН ТРЕНЧЕВ : ИМА ОПАСНОСТ ДА БАЛКАНИЗИРАМЕ ЕС!!

БРЮКСЕЛ : МВР В БЪЛГАРИЯ РАБОТИ СЛАБО!


Брюксел иска още арести, това заяви говорителят на ЕК Марк Грей пред български журналисти в Брюксел. "Не може, когато човек е осъден, да извършва обжалването си от плажа", бе категоричен той. Според говорителя разпространената вчера новина, че доклада за напредъка на България ще излезе на 22 юли не е вярна, "документът все още се пише", бе категоричен той.Според Марк Грей се забелязва видим напредък в сътрудничеството на българските власти с експертите от ЕК в борбата с организираната престъпност и мафията. Според него в момента българските власти сътрудничат на 100 процента с тези в Брюксел, нещо "което не се е случвало преди", заяви говорителят. Той беше категоричен, че докладът за напредъка на България, който Еврокомисията изготвя вече 4-та година, все още не е готов и детайлите му се уточняват. Според него обаче България върви в правилна посока, с промените в НК и НПК и с променянето на законите. Парламентът трябва да продължи да променя законите в този дух, заяви Грей. Той се пошегува, че на Брюксел ни най-малко не му е омръзнало да следи България в последните 4 години и ще продължи да го прави. Според него все още има какво да се желае в съдебната власт, като най-дразнещото за евроекспертите е фактът, че осъдени вече лица обжалват с години делата си и по това време се припичат на плажа, вместо да лежат по затворите, както е във всички останали държави в ЕС. България сама трябва да реши кога да стигне финала в реформирането на съдебната си система, каза още Марк Грей. Той отново повтори, че при сериозни доказателства задължително трябва да следват арести. И оставането на престъпниците в предварителното задържане, е изискване, без което не може.

СТАНИШЕВ ХОДИ НА ПСИХИАТЪР?


Това установи репортер на флагманът на свободното слово “ПАПАРАК”, който ловко проследи екс премиерът до входа на известна столична психиатрична клиника. Оказа се че от известно време насам Сергей Станишев се ползва от услугите на виден столичен психиатър. А причината било повече от скандала – силна нервна криза клоняща към истерия, депресия от мощен ежедневен стрес. На практика това означавало че психиката на настоящият лидер на БСП и депутат не само че е срината ами започнала и да се руши. След бърза проверка по случая от вътрешни хора в клиниката разбрахме че на Серго са предписани доста сериозни медикаменти които по всяка вероятност ще му помогнат но със сигурност и ще му попречат да си върши работата. На практика това означавало че в парламента официално има психично болен човек, който моментално трябвало да бъде освободен за лечение. Последното обаче провокира още по скандалните съмнения - дали пък Станишев не готви удар срещу прокуратурата. Изкарвайки се умишлено луд това или ще осуети или тотално ще прекрати преследванията прокуратурата срещу него. В това имало доста логика, още повече че не са един или двама сериозно обвинените които в хода на делата се разболяват сериозно а по някога и тежко.

БОЙКО УВОЛНИ ДВАМА ОТ ФИНАНСОВИТЕ СИ ЕКСПЕРТИ! ЗАЩО?


Новината излезе от дебрите на министерски съвет преди няколко дни. След дълга оперативка продължила до късно през нощта, премиерът на републиката Бойко Борисов е взел кардиналното решение да освободи двама от най - близките си финансови съветници. Каква е причината никой все още не знае но се знае че Борисов бил бесен и настоял двамата да си “ вземат шапките и да напуснат още днес”. Няма спор че Бойко ги е хванал в лъжа или крачка, а нищо чудно да са го подвели коментират случая наши колеги журналисти. Според водещи независими финансисти обаче премиерът е установил че дълго време спецовете са го водели за носа. Пред него била представяна картина далечна от реалната и когато разбрал истината той е излязъл извън равновесие. Лично според тях така стояли нещата и в другите сектори. “ държавата е пред фалит а на премиера се представя че излиза от кризата..” бяха точните думи на спецовете. Според тях случаят ще повлече една такава подобна доста тревожна тенденция а това определено било пагубно за страната ни.