събота, 17 април 2010 г.

ТОП РАЗКРИТИЕ - СХЕМИТЕ НА ЗДРАВНАТА МАФИЯ!

РАЗКРИХА УБИЕЦА НА ПОЛИ ПАНТЕВ!


Бос номер едно в бизнес ас кокаин в целият свят – страховитият накрлобарон Диего Монтоя е човекът поръчал убийството на българският бос Поли Пантев. Това станало ясно след разследване на ДЕА по повод ареста на знаковият колумбиец. Дон Диего бе арестуване преди малко повече от година от колумбийската мафия. Сле проведените разпити на свидетели и агенти на службата станало ясно че нашенецът Пантев дори е имал среща на четири очи с дон Диего, който е всписъка на ФБР за дедесте най – издирвнаи престъпници в света на която босът казал на Поли че ще му гласува доверие но ако се издъни щяли да му останат само няколко часа живот. Видимо било че Монтоя си спазва обащанията кзват наши специалисти. Босът бил доста добер изветен на представителите н анашият ъндърграунд допълват те. До днеш днешен името му всямало страх в ушите им. Поли пантив бил единственият човек цялата му кариера който се опълчил да го излъже, скирвайки просволутите шестоти килаграма кокаин. Сътбата му сле тона е ясна...

петък, 16 април 2010 г.

ВАНЧО МИХАЙЛОВ - СМЪРТ ЗА ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ!ГЛЕДАЙТЕ ЕДИНСТВЕНОТО В СВЕТА ИНТЕРВЮ С ЕДИН ОТ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ РОДОЛЮБЦИ В БЪЛГАРИЯ - ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ! ЧОВЕКЪТ ПРЕД КОЙТО ХИТЛЕР ОТСТЪПИ И ДОКАЗА ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЕЛИКА СИЛА! ЗА НЯКОЙ АТЕНТАТОР ЗА ДРУГ РЕВОЛЮЦИОНЕР ЗА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ - НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ!

САМО В ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ПОСЛЕДНОТО ИНТЕРВЮ НА ГЕРОЯ!


НОВОТО РОБСТВО - 3 ЧАСТ

ГОНЯТ АЗЕР МЕЛИКОВ ОТ ЕВРОПА!


България му издала документ “ Опасен за националната сигурност”!
Скандално известният българин Азер Меликов по всяка вероятност ще се наложи да напусне старият континент на сила, след като в официален документ внесе от външната ни министерство в Брюксел го резили тотално. В декларацията ни държавата в лицето на новата власт предупреждавала партньорите си от евросъюза че на територията на континента се подвизава един “изключително опасен за националната сигурност на която и да е държава човек” и после пълно и подробно били описани аферите които се с свързани с него. В такива случаи почти винаги европейската комисия за винаги назначава задължителна проверка по сигнала коментират експерти. Тя трябвало да удостовери достоверността на данните и дейностите на въпросният обект на сигла и след това да направи кратък анализ и да предложи становище на евросъюза по въпроса. Нищо чудно да се стигнело до прогонването на Меликов от континента ако наистина европейските ни партньори сметна че той е опасен за пребиваване. Подобните случаи в Европа не са единични което подсилвало реализирането на един такъв подобен сценарий с бившият съратник на Сергей Станишев.

четвъртък, 15 април 2010 г.

Бомба! ГЕОРГИ ИЛИЕВ УБИЛ ЗЕТ СИ!


Убитият бос на ВИС Жоро Илиев лично разстрелял зет си в Кюстендил. Наши сътрудничи слухтели няколко дни из града на Черешите достигнаха до скандалната информация. Според слуховете няколко месеца преди да бъде убит Главният, той дошъл в Кюстендил заради апел на своя племенница. Тя се оплакала на вуйчо си се имала сериозни проблеми с гаджето, който я насилвал и биел. Въпросният кандидат зет бил един от най- известените автоджабази в района. Бесен Жоро Илиев веднага поискал среща с въпросният тарикат, но той категорично отказал. Даже се покрил. Трябвало няколко дни хората на боса да го намерят и да го представят пред Илиев. Няколко дни по късно той е намерен с дупка в главата, плуващ в напоителен канал. Клюките до ден днешен казват че Главният, разстрелял лично въпросният авто крадец, вбесен от отношението му. На въпросната среща зетят взел да обижда момичето и дори си позволил за псува в лицето босът на ВИС. Това както се знае било крайно недопустимо и тези думи

СКАНДАЛ! ДОКТОРА ИСКАЛ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР?
Убитият доказан контрабасист Иван Тодоров – Доктора имал амбициите да стане министър в едно от бъдещите правителства на България. Тази новина излязла лично от устата на Емил Кошлуков, казани в интервю за електронна медия. Това била и причината Кошлука, да обърне гръб на царя и да поеме по свой път като политик. Според лидерът на „таралежите”, това била една от фикс идеите на Доктора и той правел всичко възможно да я осъществи. Любимото му министерско място било това на финансите, но ако не се догласял там щял да се задоволи и с икономиката или външното.
„Ако не бяха го убили, имало голям шанс да влезе във властта…” сподели с увереност Кошлуков. Политически наблюдатели обаче напомнят за скандалната снимка на Доктора с извести за времето си политици на една яхта. На фотоса освен тогавашният финансов министър, блестеше ликът а Миро Севлиевски който сега е една от създателите на „Новото време”. Така че нищо чудно думите на Кошлуков да са си чиста истина а не някаква нова политическа стратегия.

Стефан Гамизов: ЦВЕТАНОВ ПОЛЗВА ВЛАСТТА СИ ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА ЛИЧНИ СМЕТКИ!


Аз не съм изненадан, че в енергетиката се започва от фирми, свързани с Христо Ковачки, поради простата причина, че той има лична вражда с Цветан Цветанов. Това каза анализаторът Стефан Гамизов пред Информационна агенция КРОСС по повод думите на министър Цветанов, че енергийните фирми, които са във фокуса на операция „Недосегаемите" имат „добра" връзка с Христо Ковачки.
Според Гамизов, Ковачки не е част от енергийната мафия. Неговото влияние в енергетиката е в десетки милиони левове, а енергийната мафия, според Гамизов, работи със злоупотреби, които са за стотици милиони левове.
„Със сигурност това е добра насока, ако трябва да бъде извадено, какво се случва в енергетиката, но е доста далече от основните престъпници и от енергийната мафия", коментира Гамизов. По думите му, за министър Цветанов хората, които трябва да отидат пред правосъдието, са не просто тези, които са извършвали престъпления, но тези, с които той има лична вражда.
„Всъщност, ако са извършвали престъпления и няма лична вражда, те са недосегаеми", обобщи енергийният експерт.
Гамизов е категоричен, че ако някой иска да удари енергийната мафия, трябва да се търсят двама души. „Единият има докторска титла по ядрена енергетика, а другият е бивш офицер от службите за сигурност и добре установен на тенис кортовете в Банкя", поясни Гамизов без да назове имена. Тази акция обаче няма да стигне до въпросните двама души, е сигурен Гамизов и се обоснова с твърдението, че доскоро въпросните две лица са враждували с групата на Ковачки.
Гамизов смята, че ако Цветанов продължава действията в енергетиката, трябва да стигне и до личен свой приятел от Стара Загора - замесен в злоупотребите в Мини Марица Изток, до двете споменати лица, които управляват енергийната мафия в България, да стигне до един голям конгломерат от фирми, които са свързани директно с Иван Костов.
„Ето това е ниво Октопод, защото, ако остане само на това ниво, то ще бъде на плоскостта на лични вражди. Аз много внимателно ще наблюдавам дали това не е разчистване на територия на енергийната мафия", каза Стефан Гамизов.Според него Ковачки е дребен играч, защото не е това човекът, който е направил проекта АЕЦ „Белене", не е човекът, който е осигурил дългосрочните договори за Марица Изток 1 и Марица Изток 3, това не е човекът, който следи за „Цанков камък", това не е човекът, който контролираше търговията с нелегално произведено електричество и търговията с откраднато електричество, която е за няколко стотин милиона евро годишно.
„Аз внимателно наблюдавам това да не е само едно от поредните лични отмъщения на Цветан Цветанов, на хора които не му харесват. Да не се окаже, че в момента само отрязваме опашката на гущера", обобщи анализаторът Стефан Гамизов.

КУПИ СИ ДОНОР!


Цялата истина за търгуването с човешки органи в България! Ще ви намерим бъбрек за не повече от седем дни! Имаме много донори, които са готови да продават!! Причините хората да се разделят с бъбреците си са различни, но в повечето случаи става въпрос за големите суми, които ние им плащаме, и с които те подобряват качеството си на живот. В България има много семейства, които не могат да си позволят да си купуват нищо друго, освен храна!! Просто се свържете с нас и ни кажете какво искате! Ние ще ви изпратим снимка на донора и медицинското му свидетелство (безплатно). После остават само цената и условията за изпращане на донора при вас. Намираш този изпълнен с удивителни текст случайно, докато търсиш в интернет информация за продажба на органи. Адресът е http://llogic.www3.50megs.com, а страницата носи гръмкото заглавие The life keepers. Пазителите на живота са порядъчно нагли, за да напишат „!!Всичко тук е легално!!“ най-отгоре на сайта си. В секцията „ново“ влиза
Набирането на донори като условията са елементарни - мотивационно писмо, CV и актуална снимка. Най-важно обаче е медицинското, което всеки кандидат трябва да изпрати. След това - както е обяснено, остава да се чака намирането на подходящ клиент: „Когато това стане, един от нашите агенти ще ви придружи до мястото, където ще бъде извършена трансплантацията. Не се тревожете - за вас пътуването е абсолютно безплатно!“ На пълния с правописни грешки сайт е оставен e-mai· за контакти - Nikolai_Kov@yahoo.com. Справка на „Папарак “ установи, че адресът вече не е активен - което донякъде се обяснява и с факта, че последната актуализация на страницата датира отпреди три години и половина. Сайтове като този са рядкост, макар да не са единици. В някои случаи, за да се добереш до онлайн магазин за човешки органи, трябва да преминеш през няколко нива на достъп - например задължителното писмо до администратора, съдържащо молба да бъдеш допуснат, и достоверно звучащо обяснение кой си и какво точно искаш. Един от адресите, който ти дава възможност да прочетеш част от обявите, без да имаш потребителска парола, е http://organs4life.com/. Там например можеш да разбереш, че „здрав бял германец, кръвна група B-, би искал да продаде един бъбрек“ и при желание - да отговориш на публикувания e-mail. Според написаното - това е само една от стотината обяви, включени в специална база-данни. В секцията „често задавани въпроси“ се обяснява, че жив донор може да „дари“ бъбрек, бял и черен дроб, панкреас, костен мозък и кожна тъкан, без да има риск за живота му - което, повярвайте, не е съвсем така. И още - че мисията на сайта е „да помогне за преодоляване на бариерите, които пречат на хората, нуждаещи се от органи, да си ги набавят“. Да, търговията с човешки органи е забранена почти навсякъде. Изключения правят някои страни от третия свят, като Пакистан и Филипините например. Много хора, в това число и българи, пътуват дотам, за да си купят орган и
Да си го присадят „евтино“
в някоя местна клиника. Често обаче това им излиза скъпо - през последните месеци тук се разбра за няколко случая на хора с трансплантиран бъбрек в Пакистан, които са развили инфекции и са отхвърлили присадката. Тъжното е, че повечето от тези българи не просто са залитнали по ниските цени на операцията, а тя действително представлява единствен шанс за тяхното оцеляване. В тукашната листа на чакащи трансплантация на бъбрек са записани стотици хора, а донорите са единици. Разбира се, търговия с органи се извършва и на „непозволените за това места“ (практически в целия свят), което автоматически я превръща в един от най-големите световни нелегални бизнеси. В своя изнесен през юни 2003 г. пред Парламентарната асамблея на съвета на Европа доклад за трафика на органи в региона, швейцарския депутат Рут-Габи Вермот-Манголд обаче спомена името на България не като страна реципиент, а като държава - източник на такива органи. Според изследването дарителите на органи за богатите западноевропейци са предимно бедни хора от Молдова, Украйна, Русия, Естония, България, Румъния и Грузия. В голяма част от случаите трансплантациите се извършвали в частна клиника в Турция. Вермот-Манголд твърди, че за един бъбрек младите молдовяни например получавали между 2500 и 3000 долара, като същевременно получателите на органа заплащали на посредника 100 000-200 000 долара. Търговията с органи е
Неоспорим факт казва и професор Майкъл Фрейд­лендер, директор на клиниката по трансплантации в университетската болница Haddasah в Ерусалим. Той е цитиран в изследването на швейцарския депутат с думите, че преди години един лекар от Израел е започнал да прави трансплантации от платени живи донори извън страната, като е работил в няколко държави, включително България. Пред „Капитал“ професор Фрейдлендер обясни, че „българската връзка“ е била отразена от пресата в Израел още в средата на 90-те. Той обаче никога не я бил правил. „Въпреки че съм виждал мои пациенти, връщащи се от Естония, Румъния, Турция, Германия, Южна Африка, САЩ, Грузия и бившия Съветски съюз, нямам данни за операции, извършени в България“, твърди професорът. Естествено официалното становище на българската държава е, че тук не се извършва незаконна търговия с органи, тоест нито хора се продават „на части“, нито лекари трансплантират „на черно“. Сайтове като първия споменат в този материал - в който се намеква за готови на всичко български донори, обаче могат да накарат човек да се усъмни в така изказаното категорично твърдение. Същото може да постигне и постингът в един англоезичен нет-форум, гласящ „аз съм българско момче, на 26, искам Да продам един от бъбреците си
Моля, свържете ме с правилните хора“. И ромите, висящи пред Националния център по кръвопреливане са способни да разклатят твърдата ти убеденост, че страната ни е вълшебен остров, изолиран от престъпната дейност на покупко-продажба на органи. „Болна ли си, бъбрек ли ти трябва“, е първата реплика, която поддържан ром ти отправя минути след като силно си изрекъл вълшебната дума трансплантация. „Да речем“, отговаряш. „Ама имаш ли изследванията. Няколко месеца ще ти отидат за тях. После чак ще може“, съзаклятнически гледа той. Или просто така ти се струва. Защото всички изброени дотук проектоаргументи за това, че страната ни реално е замесена в черния пазар на органи, на практика не значат нищо. Момчето, търсещо информация, може само да се интересува каква реакция ще постигне, а както в случая на сайта, така и в този на ромите може да става въпрос за добре (или недотам добре) планирана измама. „Отчаяните чакащи трансплантация пациенти често стават жертва на мошеници“, казва Нанси Шепър-Хюз, директор на Organs Watch - организация, следяща световния трафик на човешки органи. „Така например в Израел една
Българка гастарбайтер
- Петя, неколкократно е предлагала бъбрека си на такива болни хора. От всеки един от тях тя е взимала по няколкостотин долара, за предварителни изследвания и тестове за съвместимост, които винаги са се оказвали разочароващи. Така Петя запазвала и парите, и бъбрека си“, разказва проф. Шепър-Хюз. Всъщност именно Organs Watch е най-ревностният противник на легализирането на търговията с органи - какъвто дебат в момента се води. Оттам се противопоставят дори на идеята за минимално компенсиране на семействата на трупните донори (по който модел започнаха да работят някои от щатите в САЩ), тъй като според тях това е първа крачка към комерсиализирането на този иначе алтруистичен акт. Привържениците на тезата за легализацията считат, че щом нелегална търговия с органи така или иначе съществува, е по-добре тя да се контролира, като поне се извади на светло. Друг от аргументите им е, че увеличаващият се дефицит на органи няма да може да бъде овладян, ако в полето на донорство не бъдат въведени пазарните механизми. Пред „Капитал“ професор Майкъл Фрейдлендер заяви: „В момента се опитвам да повлияя за промяна на законите в Израел, както и на световното мнение по проблема.“ Той е един от яростните защитници на схващането за
Свободен пазар
на органи мотивирайки позицията си така: „Хората имат право да решават какво да правят със себе си. Поради недостига на органи в САЩ броят на операциите от „внесени“ платени живи донори годишно надхвърля 5000, и никой не задава въпроси. И въпреки че Съветът на Европа наскоро изрично забрани този тип търговия, мисля че международната трансплантационна общност започва бавно да осъзнава проблема. Често в сериозните професионални форуми по темата може да прочетете препоръки към преминаване към легална система. Наричането и „финансова компенсация на донорите“ (които на практика спасяват живота на други хора и намаляват разходите на държавата за поддържащо лечение, както и съкращават листата на чакащи трансплантация) може да бъде едно добро начало“. Според Нанси Шепър-Хюз от Organs Watch обаче в общия случай движението на органи от живи донори - предимно бъбреци, е от юг на север, от бедни към богати, от цветнокожи към бели и от жени към мъже. „А това неравноправие в никакъв случай не бива да се поощрява, счита тя. Недопустимо е да позволяваме на умиращи от глад хора да продават органите си на много по-заможни от тях. Не е приемливо и това, за да спасиш собствения си живот, да съкратиш нечий друг.“ От организацията не говорят само за донорите, станали такива по тяхно собствено желание. В докладите, които професор Шепър-Хюз постоянно изнася на различни световни конференции, остро се поставя и проблемът за
Кражбата на органи
В случай че ви е интересно - механизмите на престъплението са различни. Те варират от хладнокръвно убийство (докладът на Рут-Габи Вермот-Манголд твърди, че трафикът на органи е пряко свързан с трафика на хора), през насилствена експлантация от хора в неравностойно положение - затворници, психично болни, сираци в домове и пр., до измами от страна на лекари - които вместо „рутинна операция“ всъщност правят друга, недотам рутинна. Според Шепър-Хюз body-мафията е толкова силна, че реално са изключения държавите в света, които тя не е засегнала. Тукашните лекари твърдят, че едно от тези изключения е България. Явно не съвсем разбиращи схемата на трафика, всички медици, с които „Капитал“ разговаря, бяха категорични, че подобна търговия тук „не може да се организира“. Сред причините, които те изтъкваха, бяха „законодателството го забранява“, „няма къде да се извърши такава трансплантация“ и „няма кой да я направи“. Които аргументи, ако трябва да бъдем честни, са доста наивни. Да не кажем глупави. Тази наивност обаче в никакъв случай не означава, че у нас под някаква форма се извършва такава търговия. Дори и всички налични „факти“ да сочат натам, подобно твърдение може да се направи чак след като първият българин, продал бъбрека си, излезе на светло. Което обаче може да не е чак толкова далеч във времето. Японският социолог Т. Ауая предупреждава, че сме започнали да гледаме завистливо на телата си, възприемайки ги като начин да се сдобием с нови „части“, с които да удължим живота си. Ауая нарича това социален или приятелски канибализъм. И твърди, че той е валиден за всяко общество. ..


Идно разследване на
Златко Марин

КОЙ ВСЪЩНОСТ Е ДЪНКАТА?


Слуховете във Варна описват Дидо Дънката като най-влиятелния и богат човек в морската столица. Официално той не се появява на публични места, нито дава интервюта в медиите. Свързват го с ченгеджийското котило, което роди и Евелин Банев - Брендо. Над Дънката според Ревизоро бил «Отбора». Но според висшестоящи във властта над него е Стратега – не онзи от партийната школа. Бил от спецслужбите. Мнозина поназнайват, че Стратега е субект, който не може да си преброи парите от контрабанда, тъпкан е с гущери в швейцарски банки, ала живее в панелка в "Обеля", а в чужбина се шири в палат по течението на Лоара. Бил природно скромен. Ходи с вехт шлифер, кара евтини возила втора ръка. Началото на тайната му кариера е от времето на експремиера Луканов, който му завещал всички канали. Онзи бил близък негов приятел в сянка. Никога не е бил на официална висока длъжност. От спецслужбите подмятат, че инициалите му са И. И. Спецченгета смятат, че той е в основата и на яхтения скандал, след който беше гръмнат Доктора и контрабандните цигари отидоха в други ръце. Човекът на Стратега - Даниел Славов- Дънката, е като НЛО край морето - много хора говорят за него, но малцина са го виждали. Той никога не е влизал в полицейските сводки и името му не е замесвано официално от никоя институция в икономически или други конфликти и скандали. Името на Дънката изплува покрай трагедията с българския кораб "Елена" през декември 2003 г. Тогава полудял моряк уби с железен лост двама механици и рани тежко капитана на кораба, който пътуваше по документи за грузинското пристанище Поти. Натоварен с 10 430-футови контейнера със скъпи английски цигари и стомана за украинския порт Феодосия. Корабът аварира в морето, след което последва фаталният инцидент с моряците. Плавалото бе върнато, но в суматохата изчезнаха 2 контейнера цигари. По-късно източници от порт Варна съобщиха, че в мистерията около "Елена" става дума за класически контрабанден канал за цигари за Великобритания, организиран от Дидо Дънката. Схемата е отработена- цигарите от скъпите марки "Регал", "Суверен", "Бенсън енд Хеджес", "Питър Стивънсън" и "Дотчестър" се докарват на пристанище Варна с кораби. По документи те са транзитен внос и пътуват за Поти, Грузия. В открито море корабът, който ги кара, ги претоварва на друг, който или ги връща нелегално у нас или те заминават директно за Великобритания. Печалбите от контрабанда на цигари за Острова са за милиони долари, защото кутия скъпи папироси струва над 5 паунда. В пресата тогава името на Дънката бе обявено като: "крупен контрабандист от последните 7-8 години. Работил за босовете Константин Димитров-Самоковеца и Методи Методиев- Мето Илиянски. Дори бил равен с тях и продавал цигари на Иван Тодоров-Доктора".Именно от бизнеса с нелегални цигари тръгва кариерата на Даниел Славов, страшилището на Варна. Според спецполицаи кариерата на бившия моряк Дънката поема нагоре в края на 90-те години на миналия век. Преди това той е дребен контрабандист, който се прехранва с нелегален внос на цигари от Румъния през ГКПП-Дуранкулак. Стоката се превозвала в микробуси от куфарни търговци. Дънката "поема" нагоре в контрабандата, след като Самоковеца взема цялата власт "в бизнеса"и образува монопол по границите, сочат данните на нашите спецслужби. От бусовете с картони цигари Дънката преминава към схемата, описана с кораба "Елена". С тази разлика, че вместо в метали, контейнерите с цигари се крият в строителни материали. Славов дори имал официален лиценз за внос на цигари от една марка в България. Бил и в добри отношения с представителите на световноизвестен тютюнев концерн.От края на 90-те години на миналия век покрай контрабандните канали Дънката поддържа отлични отношения със спедитори и митнически началници, сред които е и тогавашният шеф на Варненската митница Румен Кирчев. Името на Кирчев бе забъркано в скандал покрай частните спедиторски фирми на съпругата му Цветанка Кирчева. Това са "Цветанка Кирчева Бел-ТТ" и "Интерпорт". През тези фирми минаваха крупните товари на пристанище "Варна". След скандала Кирчев бе назначен за....шеф на мобилните групи в Агенция "Митници". След разстрела на Константин Димитров-Самоковеца на 6 декември 2005 г в Амстердам монополът му по границите се разпада и отделни негови подчинени започват да разпределят останките от империята му. Част от бизнеса се поема от Цветан Василев-Хафти, друга от Николай Методиев- Пилето. Варна остава за Дидо Дънката. Той става един от основните "монополисти" в контрабандата на цигари през границата."Няма случай през последните 15 години, при който да са арестувани и осъдени организатори на контрабанда с тютюневи изделия. За да функционира нормално контрабандната дейност, с нейното прикриване се ангажират държавни контролни институции- митница, полиция, секретни служби.Поради изключително печелившия си характер не е проблем да се отделят значителни суми за извършените услуги. Например за пропускането на един 40-футов контейнер всеки от смяната митнически служители получава по 5000 евро.При експедирането на стоката по суша много чести са случаите с ангажиране на охрана от действащи полицаи. Това осигурява "чадър" и непрекъснат приток на изпреварваща информация за намеренията на правоохранителните институции. В резултат се арестуват само преки изпълнители, а заловената стока само се конфискува". Това се казва в доклад на Центъра за изследване на демокрацията на тема "Транспорт, контрабанда и организирана престъпност" от октомври 2004 г. Реално през хората на Дънката минават между 40 и 50 контейнера на ден. Според запознати печалбата му само от нелегалния и фиктивен внос е 100 хил. евро на седмица. И това всъщност е чистата печалба без рушвети за митници и полиция. Месечно печалбите му варират между 7 и 10 млн. лв. След приемането на България в ЕС контрабандните канали се преориентираха, като лъвският пай остана за митница Варна. Потокът от контейнери с дрехи, обувки и т.нар. стоки за един лев освен през Солун пристига с кораби и на пристанище Варна. От началото на 2007 г.обаче каналът е изместен на север и контейнерите с китайско карго се стоварват на пристанището в Констанца. Там монополисти на стоката са Ирина Дебелата и варненскит бос на контрабандата Дидо Дънката.Какви са цените в Констанца? Ако вкараш над 18 хил. чифта обувки, те се обмитяват по 1 долар. Детските още по-ниско, по 60 цента за чифт. Ако имаш регистрирана китайско - румънска фирма, цената на детските обувки пада на 50 цента за чифт, при положение че фирмата си поема разходите по транспорта. Стоката отново става европейска и пристига в Илиянци по същата схема като солунската. В Констанца се плаща мито, поема се от фирми на Ирина Дебелата или Дънката, регистрирани в Румъния и се праща за София към китайски получател. Така румънската фирма си прибира ДДС, а българската посредничка не плаща ДДС в България. От тази операция държавата е изгубила милиони левове от началото на годината, твърдят митничари. Същевременно печалбата на камион от китайската стока на контрабандистите се изчислява между 20 и 30 хил. лева. Дънката обаче не е забравил и старата си страст цигарите. Според спецполицаи той контролира вноса на украинско и молдовско "Марлборо" с кораби през Варна. Цигарите са от лицензирани фабрики в бившите съветски републики и влизат у нас или като чиста контрабанда с контейнери или като транзитен внос. Но всъщност се продават у нас. Цигарите от Украйна и Молдова са с високо качество, но ако ги купите "под масата" от някой магазин, ще видите, че имат техен бандерол. Същото важи и за румънските цигари на известен тютюнев концерн, произвеждани за Западна Европа от фабриките му в северната ни съседка. Тях Дънката ги прекарва през Дуранкулак. Всички китайски меса, които са забранени за внос в ЕС, също минават през него. Те или се препакетират в български опаковки и заминават за ЕС или чрез фиктивен износ отиват в нашите месопреработвателни предприятия.Соченият за новия Доктор варненски бос работи основно със спедиторската фирма "Коско",твърдят митничари. Ако си дребен вносител и искаш да закараш стока от Варна до Илиянци например ще трябва да платиш "твърда" тарифа на фирмата от 1000 евро. Иначе губиш. Даниел Славов-Дънката се ползва с покровителството на началник на висок пост в митниците с прозвището Цайса. Това твърдят в специална декларация от Българска легия "Антимафия" пусната до президента, премиера, главния прокурор и евроинституциите. Единственият публичен изблик срещу Славов регистрира областният лидер на ГЕРБ във Варна Павел Димитров, който обвини бизнесмена, че заради близките си отношения с шефа на градския парламент във Варна Гуцанов си позволява да строи без редовна документация. Повод за атаката бе срутен път между варненския кв. "Аспарухово", в близост до който строителната компания на Славов - "Борд" ООД, гради луксозен жилищен комплекс.Според ГЕРБ обектът никне на основание идеен проект, който е превишен в реалния мащаб на сградата и срутването е станало затова. Проверка от 11- члена общинска комисия и "Геозащита" обаче показа, че голямо количество дъжд и неукрепен скат са причината за поддаване на пътя. Междувременно, докато вървеше проверката, фирма "Борд" пое за своя сметка цялостното възстановяване на отсечката и осигури достъп на живеещите в района по прекия път от домовете им до центъра на Варна за по-малко от 40 дни.В разгара на скандалните обвинения шефът на ОбС Борислав Гуцанов обяви, че е съвипускник с Даниел Славов от Морско училище, но отрече да има общ бизнес с него. Градският лидер на червените във Варна и Славов са се засекли и в Математическата гимназия във Варна, където запознати твърдят, че Славов в някакъв период е бил капитан на отбора по математическо моделиране. Твърдението на Гуцанов за липса на общ бизнес с Дънката се потвърждава и от справка в информационната система "Дакси".Там името му излиза в 13 фирми. В строителната "Борд" ООД Славов дели собствеността 50 на 50% в съдружие с 41-годишния Емил Петров. Същото съдружие двамата имат и в "Капитол" - агентийска компания за превози и товари.Пак с Петров, но с още четирима партньори той притежава и управлява фирма "Дали", чийто предмет на дейност е търговия на едро. Строителната компания "Борд" държи и половината от "Пропъртис кепитал инвестмънтс", която се занимава с покупка и продажба на собствени недвижими имоти. Славов притежава еднолично и "Дорк" ЕООД, която е специализирана в търговско посредничество с разнообразни стоки. Пак 100-процентов контрол върху собствеността Славов има в "Дарк 2004" - фирма за строителство на сгради и строителни съоръжения, и в "Динесо" - за търговия на дребно с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия. В партньорство с Емил Петров строителни дейности той изпълнява и чрез фирма "Корд". "Дагомар" пък е компания за търговия на едро, в която по четвъртинка държат Даниел Славов, Вуковояч Горан, Дингиян Андрианус Елберт Жозеф и Майер Мартинус Маринус. Даниел Славов и Емил Петров партнират равноправно и в "Капитол рентакар". Само 10 на сто дял Славов има в "Робул делта сървисиз" - фирма за морски и крайбрежен транспорт. Блокираща квота от 34% собственост той има и в "Кабакум", компания регистрирана по ДЗЗД за строителство на хидротехнически съоръжения. В "Даго трейдинг" - компания за общо строителство на сгради и строителни съоръжения, Славов има 22% дял.По неофициални данни в последните 3-4 години "Борд" ООД е изградила няколко хиляди луксозни жилища, от типа "затворени комплекси" - в и край Варна. Пак в графата на градската клюка компании на Славов притежават собственост върху атрактивни терени в центъра на морската столица, върху един от които се готви план за изграждане на най-високата сграда в морската столица - около 25-етажна, срещу хотел Черно море. Пак на него мълвата отрежда правото да строи бъдещите големи подземни паркинги и автоподлези в центъра на Варна. За част от тях вече са готови подробните устройствени планове. Чака се само началото на строителните работи. Въпреки че двамата с Гуцанов нямат обща фирма все пак имат пряка връзка, сочат фирмените регистри. Тя се нарича Цветанка Кирчева. Гуцанов и Кирчева имат обща фирма "Силикамар терминал", която се занимава с морски и крайбрежен транспорт, твърдят запознати. Във Варна всички свързват Гуцанов и Дънката със суперлуксозния хотел "Капитол" в центъра на Варна. Комплексът предлага френска кухня. Според лъскавата страница на "Капитол" в интернет той се намира на ул. "Петко Каравелов" 40. Може би е съвпадение, но на същия адрес са регистрирани няколко от фирмите на Дънката.Това са "Дарк 2004", "Дорк" и "Динесо". Според сайта "Vlastta.com" в хотел "Капитол" при визити и международни конференции във Варна са отсядали високопостаени служители на Интерпол, Европол и ръководството на МВР по времето на Румен Петков.За Дънката може да се добави още, че според неофициалните твърдения е спонсор на почти всички партии във Варна. Името му бе забъркано от депутата Яне Янев, който обвини лидера на СДС Пламен Юруков, че е имал общ бизнес с него.

ШОУ - СЕМЕЙСТВО СТАНВИШЕВИ В ДАНС!Секретна разработка готви удар срещу ключови фигури от бившето правителство. Сергей Станишев е бил ответник по фирмено дело още докато е бил премиер, разкри “ШОУ”. На 29 декември 2008 г. той е призован в качеството му на управител и едноличен собственик на фирма “Проком”. Делото се е гледало в търговската колегия на Софийски градски съд, а ищец е Софийска градска прокуратура. Въпреки че съдебното заседание е било открито, фактът, че премиерът се явява като ответник по дело, е пазен в строга тайна и излиза наяве чак сега. Според исковата молба Станишев е допуснал подсъдна небрежност и е пропуснал да промени капитала на фирмата си от 50 хиляди неденоминирани лева на 5000. Дружеството е основано през 1995 г. и е било с предмет на дейност търговско посредничество с разнообразни стоки. Решението на съда от декември 2008 г. постановява прекратяване на търговското дружество. Също така фирма “Проком” и съответно управителят й Сергей Станишев са осъдени/!!!/ да заплатят на Софийски градски съд 80 лева държавна такса по водене на делото.Проверка на “ШОУ” откри, че към момента фирмата на бившия премиер е невалидна, след като е обявена във фалит. За неин ликвидатор е назначен адвокат Борислав Захариев. На 28 януари 2009 г. Сергей Станишев, тогава все още в качеството му на премиер, подава декларация във връзка с чл. 14 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. В нея обаче той укрива, че е имало иск от Софийска градска прокуратура и твърди обратното: “От Сергей Станишев е подадена молба до Софийска градска прокуратура за предприемане на действия съобразно Търговския закон за прекратяване на дружеството”, пише в декларацията.Според твърденията на премиера фирмата не съществувала още от началото на дейността си.В декларацията си Сергей Станишев споменава и името на брат си Георги като свързано с него лице, което би могло да доведе чрез дейността си до конфликт на интереси.На прицелИзточници на “ШОУ” разкриха, че в ДАНС е започнала секретна разработка. Обект на вниманието й е Сергей Станишев и дейността му, докато е премиер на България. Паралелно с него се разследва и брат му Георги Станишев. Той е сред известните архитекти. Докато брат му е на власт, подписът на Георги Станишев стои като оценител на повечето от проектите за строежи по Южното Черноморие. Георги Станишев е извършил и техническата оценка и на един от най-скандалните проекти за строеж на ваканционно селище “Златна перла” край Царево. Сградите са на самия бряг на морето и се намират в землището на природния резерват “Странджа”. Изпълнител на проекта е фирма “Краш”, за която вече има данни, че е свързана с лица от близки до БСП кръгове. Заради този проект общинският съвет на Царево взима няколко скандални решения, целящи изваждането на скъпоструваща земя от природен парк Странджа. През 2006 г. кметът на Община Царево разрешава строителството на вилното селище в нарушение на закона. РДНСК Бургас спира незаконния строеж, а фирмата “Краш 2000” прави неуспешен опит да узакони строежа чрез ликвидирането на парк "Странджа". В крайна сметка през ноември 2008 г. строежът е обявен за незаконен и от Върховния административен съд. Разработката в ДАНС ще проследи и тази сделка. Разследващите вече са стигнали до данни, че Георги Станишев е лобирал пред висши политици за промяна в закона, която да разреши скандалния строеж. Той е гарантирал и пред инвеститорите, че това ще стане, като е намекнал, че с този случай ще се ангажира и брат му.Високо напрежениеСлед ареста на ексвоенния министър Николай Цонев премиерът Бойко Борисов намекна, че той няма да е единственият от бившите управляващи, които ще бъдат подведени под отговорност. Градският прокурор Николай Кокинов спомена и конкретни имена, сред които бе това на Сергей Станишев.На 15 март Бойко Борисов е разпоредил да му се предостави пълна справка за сключените от кабинета “Станишев” договори. На мушка са 148 договора, сключени от 13 министерства по времето на тройната коалиция. Нарушения са открити в министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие, социалната политика, отбраната, правосъдието, образованието и науката, културата, околната среда, здравеопазването, земеделието, транспорта, икономиката, както и в тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта.Според градския прокурор Николай Кокинов е имало две основни схеми за нарушение на Закона за държавния бюджет. Със знанието на премиера Станишев са били прехвърляни средства от едно перо в друго с цел по-бързо разходване и подписване на големи сделки без задължителната санкция на Народното събрание.Нарушения са открити и в правосъдното министерство. Още през октомври 2009 г. министърът на правосъдието Маргарита Попова заяви, че неизгодни договори, сключени от предшественичката й Миглена Тачева, са поставили министерството пред фалит. 350 млн. лева са задълженията, които е оставил старият екип в правосъдието. Само договорите за строителство на съдебни палати в столицата и Варна възлизат на над 300 милиона лева. Към тази сума има анекси за още 30 млн. лева. При проверката тогава бяха установени и нередности при доставката на храни за затворите.Под параИзточници на “ШОУ” твърдят, че Сергей Станишев бил изключително притеснен от разследването срещу него. Той търсел на няколко пъти свои партньори от бившата тройна коалиция. Проведени са тайни срещи в столичен ресторант, намиращ се в “Лозенец”. Там Станишев се е интересувал доколко реално е разследването срещу правителството на БСП и дейността му като премиер. Търсел е контакти и с Доган, но такъв не се е осъществил. Според приближени до Станишев той изпаднал в немилост пред Ахмед Доган заради обещана, но неизпълнена сделка през февруари 2009 г. До няколко седмици се очаква да стартира грандиозен процес, който ще вземе на мушка точно хора от икономическото лоби на БСП. Притесненията на бившия премиер са, че той също ще бъде сред заподозрените. Според прокуратурата мотивите за образуване на досъдебното производство са, че длъжностните лица са нарушили служебните си задължения или са превишили властта или правата си по Закона за държавния бюджет и по Закона за обществените поръчки "с цел да набавят за себе си или за другиго облага или да причинят другиму вреда, сключвайки договори като възложители, без по тях да е осигурено финансиране, както и че в нарушение на бюджетния закон или подзаконов акт по прилагането му са се разпоредили с бюджетни средства в общ размер над 2.1 млрд. лв.“
Мария НИКОЛАЕВА.(
Братът Георги – в афера за милиониБратът на бившия премиер Георгий Станишев се оказва замесен в обръч от фирми, ръководещи грандиозния ремонт на болницата, възлизащ на 8 млн. лв.Договорът за реконструкцията е сключен между болницата и близката до червените фирма „Домостроене АД” през ноември 2006 г. и строителните работи е трябвало да приключат в края на 2008 г. Това обаче не се е случило, а сумата е вече изплатена.По план АГ отделението в болницата трябвало да бъде преустроено, да се изгради пристройка, както и надстройка на двуетажната връзка между два блока на болницата.Освен строителните дейности „Домостроене” трябвало да ремонтират и двора на лечебното заведение, като се установят паркинги, алеи за пешеходци и автомобили, както и осветление. Фирмата обаче не е изпълнила нито едно от задълженията си в двора. Пристройката към родилното отделение пък е докарана до груб строеж и има още доста за довършване, а срокът за изпълнение е изтекъл отдавна.Последната вноска от 8-те милиона е изплатена през май тази година – малко преди премиерът Станишев да сдаде поста, като преди това изхарчи и малкото, останало в хазната. В края на 2005 г. здравният министър Гайдарски спира процедурата за избор на изпълнител, като посочва причината, че болницата има огромни дългове и не разполага с капитал за проекта. Малко по-късно обаче същият министър отново пуска поръчката и бива избрана фирмата. Размерът на разгърната застроена площ е 8000 кв. м, но голяма част от нея са евтините за изпълнение дворни работи, които и досега не са изпълнени. По този начин излиза, че фирмата е прибрала по 1000 лв. на кв. м, и то за неща, които така и не е изпълнила.Името на Георгий Станишев се свързва с фирмата изпълнител, понеже неговата фирма „Прожектс” и „Домостроене АД” си поделят собствеността на дружеството „Дедалос”.Това далеч не е първият скандал, в който братът на Станишев е замесен. Ето и някои други негови дела:Георги Станишев е включен в Черния списък на лицата, унищожаващи природата, заради бетонирането на защитената от „Натура 2000” местност Карадере край град Бяла, Варненско. Проектът „Блек сий гардънс” бе започнат през пролетта на 2008 г., разгръща се на 2000 дка, 700 от които са гори. Стойността на колосалния проект се изчислява на над 1 млрд. лева.

РЕГИОНАЛНА ЖУРНАЛИСТКА ЗАБЪРКА СКАНДАЛ С Д-Р ТРЕНЧЕВ И ВЕСТНИК "ПАПАРАК"


Регионална журналистка от Гоце Делчев стои в основата на скандала между д-р Константин Тренчев и жълтият вестник "ПАПАРАК". Както писа Блиц синдикалният лидер съди медията поради факта че в нея излязла публикация уронваща доброто му име. През септември миналата година в жълтия седмичник бе публикувана статия "Д-р Тренчев рекетирал за 1 милион лева спонсор на БНТ". Като автор на инкриминираната информация била посочена Катя Аврамова, редактор в гоцеделчевския вестник "Нова Места". В хода на частното наказателно производство обаче било установено, че с нейното име е злоупотребил Веселин Стаменов, с когото Аврамова имала колегиални отношения. Тя официално отрече пред съда , че е автор на статията, обидила и оклеветила д-р Тренчев. Според наши източници обеч нещата стояли точно обратното, тя е потърсила съдействие от Стаменов за да публикува скандалният материал. Според юлистите на Стаменов това ще бъде доказано пред съда и нарушителят ще бъде изобличен. Редно било всеки който направи нещо да си поеме отговорността за него казват още те. В допълнение стана ясно че и самият Стаменов ще заведе съдебни дела срещу хората които волно или не са го правърнали в жертва.

сряда, 14 април 2010 г.

ЦВЕТАНОВ - АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е СТРАШИЛИЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

заглавието е на редакцията

ТРАКТОРА - СЕРГЕЙ Е ПОВЕЧЕ МЪЖ ОТ БОЙКО!Благодаря на предишното правителство, че ми гласува доверие с назначението на висок пост в ДАНС. Бившият премиер се оказа повече мъж от сегашния... ". С тези думи вчера лидерът на бандата "Октопод" Алексей Петров се обърна към състав на Софийския апелативен съд (САС), който разгледа молбата му да напусне ареста. За Трактора и другия обвиняем Марчело Джотолов полицията бе подготвила специален коридор с ограничителна червена лента, по който двамата преминаха до съдебната зала. Петров се появи в съда накуцвайки, но без патерици, за да изслуша петчасовото заседание на САС. В пледоариите си пред магистратите и Трактора, и неговите адвокати се опитаха да прокарат идеята, че в периода 1997-2010 г., в който прокуратурата го уличи като шеф на "Октопод", Петров е бил офицер под прикритие под постоянно наблюдение от службите и е нямало как да върши престъпления. Само преди няколко дни обаче сайтът Mediapool оповести, че във връзка с журналистическо разследване в медията се е получила справка от ДАНС, според която цели пет години - от 28 януари 2003 г. до май 2008 г. - Трактора е бил в болнични от Национална служба "Сигурност" (НСС). Излиза, че през този период Алексей Петров не е изпълнявал каквито и да било задачи или действия, които да оправдае с работата си в службите.Прокуратурата, като цитира свидетелските показания на бившия шеф на НСС Атанас Атанасов и настоящия зам.-началник на ДАНС Иван Драшков изтъкна, че на Трактора не са му били залагани никакви сериозни задачи като офицер на прикритие.На заседанието държавното обвинение приложи ново доказателство за повдигнатото на Трактора обвинение за разгласяването на държавна тайна. Това се оказа оригиналът на секретен документ от ДАНС, копие на който антимафиотите откриха при обиск в дома на Ал. Петров.

ВОЙНА ЗА НАСЛЕДСТВОТО НА ДОГАН!

Три силни лобита в Движението се борят с всички сили и средства за властта на Ахмед Доган. Притеснени депутати от ДПС се чудели на чия страна да застанат. Войната между основните играчи се ожесточава с всеки изминал ден, пише столичен седмичник. Несменяемият лидер е натрупал през годините огромен капитал, връзки и влияние на различни нива в държавата. Наследникът на Доган ще има възможност да разполага с огромен управленски и паричен ресурс, въпреки че ДПС в момента е в опозиция.Според депутати от движението трима се борят със зъби и нокти да се разположат на царското диванче в прословутите сараи. Бившите замове на Доган Касим Дал и Емел Етем отдавна водят тиха, но изключително добре организирана война за повече влияние в партията. Двамата явно си правеха сметката, че единият от тях ще бъде новият шеф на най-богатата и организирана партия. Преди няколко месеца Доган прави тотален рестарт на партията си. Гони от Изпълнителното бюро уж най-верните си хора и слага на тяхно място сравнително непознати лица. Така основните фаворити за шефското място Дал и Етем изведнъж изпадат в изолация.За сметка на тях на преден план излиза българското лоби, което в лицето на Йордан Цонев и Христо Бисеров посяга сериозно към пълната власт в партията на Доган. “Следващите месеци ще са изключително критични за всички нас в ДПС. Лидерът вече обяви, че обмисля дали да не се оттегли от политиката. Думите му, макар и доста витиевати, събудиха апетита за власт на някои от колегите в движението. Вече никой с никого не се понася. Всички се гледат с недоверие. Всеки се стреми да направи по-силен лагер, който в бъдеще да му помогне за вземането на властта в партията ни. От вътрешните боричкания нямаме време да видим какво става в държавата. Хората на Бойко Борисов махнаха наши кадри от доста важни постове в държавата. С всеки изминал ден оставаме с все по-малко влияние”, проплакал пред седмичника депутат на ДПС.Самият Ахмед Доган също започва да усеща около себе си затягането на примката. Доскоро верните му последователи сега са готови да му забият нож в гърба. Лидерът вече не успява да задържи железния ред в партията си. “Всички удари срещу г-н Доган идват от най-близките му хора. Историята с Ахмед Емин беше плод на вътрешна конспирация. Самоубийството на един от най-верните му хора повлия доста на лидера ни. Той не се съмнява, че някой е подтикнал Емин да дръпне спусъка, а кървавият инцидент беше предупреждение към шефа. В редиците ни се говори, че някой може да се опита да посегне на самия лидер, ако усети, че няма друг начин да вземе властта в партията”, обясняват умрели от страх активисти на движението. Според тях последните скандали с космическия хонорар от 1,5 млн. лв. за научните разработки на Доган по проекта “Цанков камък” също идват от човек на висок пост в ДПС.Други от конкурентите за власт търсят още компрометиращи документи и факти, с които да разклатят позициите на недосегаемия в близкото минало политик и бивш сътрудник на Държавна сигурност.Съвсем естествено Ахмед Доган няма да се даде без бой. Той е дал почти цялата власт в ДПС на трима човека, които имат за задача да отслабят позициите на Касим Дал и Емел Етем. Най-близко до Доган са Цонев и Бисеров. Те отдавна са доказали своята вярност към Сокола. Третият основен играч в отбора на Доган е неговият пръв приятел Гюнай Сефер. Бившият кмет на Дулово и сегашен депутат имаше привилегията да гостува на луксозната яхта на шефа през лятото. Двамата отдавна въртят заедно бизнеса на ДПС. Съпругата на Гюнай е много близка с приятелката на Доган Алтен Алиева. Лагерите вече са достатъчно добре очертани. Доган е твърдо решен да остави властта в българското лоби, подкрепено от Гюнай Сефер. За Касим Дал се говори, че е сериозно болен и това му пречи да държи здраво юздите в своя лагер, но това са само слухове. Депутатите на движението споделят, че тепърва очакват с интерес следващия ход на вътрешната опозиция в ДПС. Лидерът едва ли ще понася удар след удар безучастно и на свой ред подготвя ответна атака срещу противниците си. С мира в ДПС е свършено.

вторник, 13 април 2010 г.

ТИМ СЕ РАЗЦЕПВА!Иво Каменов напуска групировката! Групировката ТИМ, за която се говори, че владее голяма част от икономиката на България, се разцепва. Иво Каменов – водеща фигура в икономическата група – имал намерение да се оттегли изцяло от бизнеса. Мотивите били лични. Оттеглянето на Иво Каменов от корпорацията е колкото любопитно, толкова и странно. ТИМ-аджията е най-влиятелният в управлението на групировката, отговаря за дружествата в София. Той заедно с другите двама босове – Тихомир Митев и Марин Митев, са смятани за най-големите богаташи в България и единствените оцелели в едни от най-бруталните бизнес условия в Европа. Наименованието ТИМ произлиза от английското „team”, тоест отбор и ТИМ-аджиите не обичат да бъдат сравнявани със СИК или ВИС. Дори в едно интервю Иво Каменов нарича последните „бандити”, докато ТИМ-аджиите са „войници”.
Често обичат да казват за себе си, че са един отбор, а ето, че сега тимът се разцепва, коментират случая видни специалисти. Варненската икономическа групировка твърдо се разграничава от негативния си имидж. „Докато се занимаваме с черна работа като събирането на лоши кредити и преследването на длъжници, срещу нас винаги ще има съпротива“, заявяват от ТИМ. По всяка вероятност Иво Каменов е запланувал да прави нова групировка, гласи още слухът. Тя ще бъде съсредоточена в София и щяла да обхваща предимно финансовият и застрахователният сектор.

ТРАКТОРА - ИЗЛИЗАМ СКОРО!


Високият рейтинг на премиера е причина още да съм в ареста, а не високият обществен интерес. Това скоро ще се промени. Поисках да кажа какъв е посттоталитарния модел на управление на службите, но от комисията за контрол на ДАНС не ми позволиха. Това каза бившият служител на ДАНС Алексей Петров преди разглеждането на мярката му за неотклонение в Софийския апелативен съд във вторник. Според него "ако моделът бъде разсекретен и стане обществено достояние, всички ще си направят извода кой е засегнат от него". Петров бе задържан при операция „Октопод" на 10 февруари. Само той и Марчело Джотолов от всички 13 задържани след полицейската акция останаха в следствения арест.В Националната следствена служба бяха отведени братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов - Дамбовците, Алексей Петров-Трактора, Марчело Джотолов, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева

САМОУБИ СЕ МАЙКАТА НА ПОЛИ ПАНТЕВ?


Дамата изчезна безследно от дома си съседите твърдят че е сложила край на животът си!
Живка Пантева родната майка на убитият през две хиляди и първа година наркобос Поли Пантев е сложил кай на животът си преди няколко дни, в собственият си апартамент ва улица “Пиротска” № 57. Информацията излезе от нейни съседи пожелали анонимност. Госпожата която работи като медицинска сестра, в националният онкологичен институт, не дошл ана работа няколко дни и това събудило подозленията на колегите и които я потърсили в дома и. От тям нейни съседи казали че също не са у виждали от доста време но предположили че е заминала в провинцията във ваканция. Две от на йблизките и съседки я вадиял за последно пред иоколо седмица. Разбенили по някоя дума с госпожата и останали с убеждение че е в буквален психически срив. “Каза ми, омръзна ми този живот. Няма да го живея вече...”цитира я буквално една от съседките и това подсилило подозренията че Пантева е изпълнила заканите си. Те вече са увадомили близките и и полицията за случая и търпъва те щели да установяват каква е истината.

понеделник, 12 април 2010 г.

КРИЗА В ПЛАТЕНИЯТ СЕКС!


Силно напрежение е обхванало босовете на организираната проституция у нас. Поводът е арестът на най-силния в този бизнес Митко Полицая и огромните загуби, които търпят сутеньорите заради все по-задълбочаващата се финансова криза в България. По оперативни данни на ченгетата печалбите от платения секс в национален мащаб са паднали с по около 1 000 000 евро в сравнение с 2008 година. Само в последните месеци близо 15 клуба са затворили врати в столицата поради липса на работа. Очаква се тенденцията да продължи. Според анализ на МВР намалелите постъпления могат да доведат до ескалиращо напрежение в ъндърграунд средите. "В момента всеки клуб се бори със зъби и нокти за клиенти, а тях просто ги няма. Собствениците на клубове са принудени да съкращават хора като охранители и шофьори. Обикновено това са лица от криминалния контингент, които не са правили и не могат да правят нищо друго. Останали на улицата без работа е възможно да потърсят възмездие. Ситуацията е силно напрегната, очакват се разстрели и взривове", сподели пред “ШОУ” източник от криминалния свят. Припомняме, че на 7 септември 2008 г. шестима души бяха ранени след два адски взрива пред столичните бардаци Пантера и Казабланка. И в двете заведения се предлагаха секс услуги.МВР на лов за ласкиСпоред добре информирани източници на “ШОУ” в близките седмици предстоят масови хайки по столични и провинциални бардаци. Превантивно още отсега месец преди началото на туристически сезон, ще бъдат респектирани салоните и стриптийз баровете по Черноморието. Акцент на проверките щели да бъдат клубовете на Веско Полицая от Варна. Очакват се и проверки в няколко лъскави столични барове, намиращи се на бул. Цар Освободител на метри от сградата на парламента и до хотел “Кемпински” в столицата. Въпросните заведение се контролирали от брата на известен червен политик, за който вестник “ШОУ” писа в миналия брой.Платен секс под прозорците на полициятаМалък уютен апартамент, на 6-ти етаж, в блок близост до бул. Стамболийски. На метри от сградата на Столична дирекция на вътрешните работи. Взет под наем, обзаведен без излишен лукс, чист, без табелка на вратата. Две момичета на по 25 години, едната руса, другата брюнетка всеки ден, в 10 сутринта отключват вратата на жилището. След първото си сутрешно кафе, девойките сядат на работните си места. Всяка една от тях има компютър със сигурен и бърз Интернет. И десетки регистрации във виртуални сайтове за запознанства . Те са модерните компаньонки, без сутеньори, без охрана. Набират клиенти в интернет. За профилите в нета използват имената Деси и Мира. Предизвикателни снимки, закачлив текст. "Разговорът ни с мъжете в нета преминава като флирт, никъде не казваме че сме проститутки. За мъжа е важно да знае, че ако дойде в апартамента ни, не идва в клуб. Те самите мъже ни предлагат пари за неангажиращ секс. Работим само за себе си и не се отчитаме на никой. Проституцията в предишната си контролирана форма вече не е актуална", разказват пред “ШОУ” Деси и Мира. Според собствените им признания момичетата си докарват по около 2000 лв. на месец по този начин. Проверка на вестника показва, че все по-актуално и масово е млади и красиви момичета да се предлагат сами в Интернет сайтове за запознанства. Стотици профили на такива девойки се намират в страниците elmaz.com и gepime.com. Във втория дори често срещана гледка са снимки на чисто голи тела. По този начин проституират момичета и жени от 18 до 50 - годишна възраст. Обикновено сумите които се искат за среща, са по 100 лв., но може да се уреди и за 50 лв.Каталог на компаньонки и манекенки пуснат в Интернет"Виртуалната проституция е невъзможно да бъде контролирана. След финансовата криза Интернет доуби бизнеса ни", оплака се пред “ШОУ” сутеньор. За да могат все пак да бъдат в крак с тенденциите, босовете на проституцията обръщат поглед и към нета.През лятото на 2004 г. в българското Интернет-пространство се появява първият ексорт сайт за платена любов bgescort.com. За първи път организирано в нета се публикуват снимки и телефони на момичета на повикване. Според запознати bgescort.com тогава е контролиран от Митко Полицая и основно са рекламирани момичета от неговата структура. Този сайт вече не съществува, но други набират все по-голяма популярност. На адрес www.all-bgescort.com са публикувани над 100 профила на момичета на повикване. Всяка една от тях е показана с по няколко снимки. Част от текстовете са написани на английски език, като в тях се чете, че някои от момичетата са бивши и настоящи български манекенки. На някои лицата са скрити, други обаче позират без срам. Оставени са цени и телефони за връзка. Почти като по индиго на всички цените са 100 лв. на час и 300 лв. за цяла вечер.Проверка на “ШОУ” показа, че сайтът е регистриран в Амстердам на адрес P.O. Box 10096. За лице за административен контакт е посочена Vania Boylova, както е и оставен телефон за връзка. Въпреки многократните опити “ШОУ” не можа да се свърже с авторите на сайта. Според запознати all-bgescort.com е създадена от лица близки до бившите структури на ВИС с цел реклама на клубовете на групировката.Другия сайт, който се използва активно от сутеньорите за реклама на бардаци, е секцията малки обяви във bazar.bg


Миа НАЙДЕНОВА - Блиц

КРАДАТ ДОГАН!


Сокола хвана свои в кражба! Колкото и да изглежда здрава структурата на ДПС, видимо и тя има сериозен кадрови проблем защото от централата и се носи слуха за пълен хаос в управлението и- По информация на наш източник от партията на когото сме гарантирали анонимността, лидерът на партията Ахмед Доган, започнал серия от вътрешни проверки на хората си породени от факта че получил сигнали за серийни злоупотреби. Представители на регионалните структури системно злоупотребявали с отпуснатия им бюджет и той в по голям процент дори и не стигал по предназначението си. Това извадило лидера извън релси. Говори се дори че подобен проблем имало и във висшето ръководство, хора на които Сокола имал неизмерно доверие също започнали да злоупотребяват с него. Ето защо Доган обмислял създаването на така да се каже “вътрешна полиция” в структурата, да вкара хора за сигурността на партията и всеки който е прекрачил законите му да си отнесе съответното наказание. А относно тези които до сега са хванати в крачка, той също обещал сурови наказания.

ТРАКТОРА - ЩЕ УБИЯ ЦВЕТАНОВ!


Сайтът BNEWS разкри, че полицаи са останали изумени от разговорите, които Алексей Петров и останалите от „Октопод“-а водели зад решетките. Осоновна мишена на раздумките им бил вътрешният министър Цветан Цветанов. Тракторът сипел закани по адрес на вицепремиерът и дори открито обсъждал неговата смърт!От разговорите станало ясно, че Дамбовците поддържали близки контакти с най-изпечените килъри, подвизаващи се из целия Балкански полуостров.Ченгетата дочули и любопитно признание от Пламен Стоянов-Големия Дамбовец. От него разбрали, че именно шефът на столичните апелативни съдии генерал Веселин Пенгезов е пипалото на октоподите в съдебната власт.
Цветан Цветанов е научил за всичко от своите хора и със сигурност ще засили охраната си. Алексей Петров е готов на всичко, за да си отмъсти и със сигурност ресурсите за покушение срещу вътрешния министър са налице.
Бившата барета обвини директно дясната ръка на Бойко при първото си появяване в съдебната зала. Петров заяви, че е бил задържан заради несъгласието си с икономическата политика на правителството. След като влезе за втори път в съда по искане да бъде преразгледана неговата мярка за неотколнение той нападна отново Цветан Цветанов за своето задържане. „Месец след като имах среща с Цветанов бях задържан. На срещата се изясни, че ДАНС и МВР са използвани за политически цели. Казах си разбирането, че не може партията да е над държавата“ – коментира Tрактора.

СКАНДАЛ! НАПРЕЖЕНИЕ ЗА ЖИВОТА НА ЦВЕТАНОВ!


Опасно и плашещо напрежение витае около името на вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Наши източници в силовото министерство под мустак споделят че от месеци насам имало видимо притеснение за животът на дясната ръка на Бойко. Графикът му се сменял подозрително често, никога не идвал на време на обявена среща, стигало се до там че на един от приемите в академията на МВР по Коледа, токът спрял за минута и Цветанов се появил в залата. Отделно от това колата в която се движел се сменяла често. В нея имало куп бронирани одеяла а и рядко той можел да се види без издуто сако което подсказвало че има бронежилетка. Всичко това подсказва само едно, животът на министъра е застрашен убедени са информаторите си и това си личало от километри. Първият слух за посегателство над Цветан Цветанов беше през лятото, когато стана ясно че се готви той да бъде взривен. Това предупреждение според наши колеги журналисти било изпратено тия дни до Държавната агенция за национална сигурност и предизвикало мобилизация на специалните служби. Да, има сигнал за замислено покушение чрез взривяване срещу господин Цветанов, потвърдиха тогава от МВР.“Без коментар”, каза Цветанов и потвърди неохотно, че от този ден е под засилена охрана. Бойко Борисов заплашван поне 10 пъти напомнят още колегите, които се надяат че тези засилени мерки не са продиктувани от конкретна заплаха а от професионализма на силовият министерски екип. .

МОЗЪК НА НАГЛИТЕ – В ПРОКУРАТУРАТА!


Бомбата бе хвърлена в средите на подземният свят на столицата и достигна до ушите на репортер на “Папарак” от сигурен и верен информатор там. Делото “Наглите” ежедневно се коментира в тези среди защото притеснява доста хора, казва се още в информацията. По последни данни единият от мозъците които дирижирали цялата игра наречена “Наглите” стоял зад дебелите стени на националното обвинение и към днешна дата пъчел гърди показвайки воля да се бори с престъпността. Самият проект бил обмислен преди няколко години от малък брой подобни дебели глави в държавата, като идеално средство за правене на пари от власт. По всяка вероятност става въпрос за шефове на отдели и служби в МВР. Прокурорът до чието име така и не се добрахме отговарял за защитата на бандитите от закона. Неговият чадър ги закрилял от обвинение и задържане за тази си услуга вземал не малка част то плячката. Освен с действия той помагал с информация, стигало се дори че задържал по смешни обвинение посочени конкуренти и хора които пречели по един или друг начин за правенето на черният бизнес. Нямал как това да не се знае от властта понеже е публична тайна в структурите казва се още в информацията и именно това бил плашещо за играчите. Изглежда властта всячески се опитва да им вземе бизнеса и печалбите, което предвещава доста сериозен сблъсък между мафия и държава при това в скоро време...

неделя, 11 април 2010 г.

СЕДЕМ ОЛИГАРХА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ!


Управлението на ГЕРБ обслужва интересите на определени икономически кръгове. Такава позиция бе изнесена на заседанието на Националния съвет на БСП. В списък с имена, сред които това на Валентин Златев, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Николай Гигов, Брендо, Васил Божков, Славчо Христов... червените декларират и осветляват пред избирателите де факто за кого са гласували на последните избори. По данните на червените икономисти България е поделена на седем равни части, а именно - Банковият сектор и финанси в ръцете на Цветелина Бориславова, инфраструктурата и регионалното развитие – на Васил Божков, оръжейният бизнес преминал главно в Николай Гигов, енергетиката – Валентин Златев, индустрията – Гриша Ганчев, сивата икономика – Брендо, туризма – Славчо Христов. Изнесените данни, които до седмица ще станат изцяло публично достояние, подкрепени с неоспорими доказателства са категорични, че българският избирател е дал фронт за точене на държавни пари на тези седем олигарха и седмината днес за негова сметка трупат власт и ресурси. Ето защо червените щели да изготвят доклад по темата и да го внесат в централата на евро съюза в Брюксел с молба за моментално съдействие. От централата на ГЕРБ обаче реагираха с прекалена доза ирония на тази червена акция. Според повечето гербери тя е плод на болен и отчаян ум и може да мине единствено пред някой самозабравил се член на столетницата, но не и пред авторитетни експерти на евро съзюза. Някои от тях дори споменаха, че ако тази, по думите им “глупост”, наистина стане публично достояние, то много личности в България ще имат правото и повода да съдят БСП за клевета ...