събота, 4 септември 2010 г.

ДАНИЕЛА ВЕЛИКОВА : БЪЛГАРИНЪТ ИМА НУЖДА ОТ ДУШЕВНА И ФИЗИЧЕСКА ХИГИЕНА!



ДЕЦАТА НИ ГИНАТ ПРЕД АЛЧНИТЕ НИ И БЕЗКРУПОЛНИ ПОГЛРЕДИ?

Едва ли ще са много онези, които ще оборят тезата, че при един развод най-много страдат децата. Малко са и родителите, които запазват добрия тон помежду си и това помага на хлапетата да не се чувстват толкова нещастни от раздялата им. Примери и истории – колкото искате. Някои весели, други тъжни…
Тъжна е историята и на шестокласника от благоевградското VII СОУ Мартин Иванов Аспарухов. Момчето завинаги ще остане на 13 години. Той се е самоубил преди няколко дни, а вчера е било и погребението на горкото момче. Мартин е живеел с дядо си и баба си в едно село близо до Дупница, научаваме от вестник „Струма“. Селото се казва Бураново, а плевника на дядото на Мартин се оказал сцена на самоубийството.
Мартин живеел с тях, тъй като родителите му били разведени. Майката на момчето работи в Италия, а бащата изобщо не се интересувал от него. Той изкарвал прехраната си в Пиперков чифлик и не търсел контакт с вече порасналия Мартин. Парите си харчел за пиене и не пращал нито лев на момчето. Дядото на момчето също си падал по чашката, но въпреки това всеки ден ходел до Благоевград, за да забира Мартин от училище. Въпреки пороците на дядото, двамата с момчето имали добри взаимоотношения, обичали да разговарят, обсъждали случки от училище и предавания, които са гледали заедно. Малко преди да се обеси Мартин казал на стария човек, че съвсем скоро майка му ще разбере дали има син в България…
Тежки думи, тежко обвинение. Едва ли майката на Мартин е единствения родител, принуден да изкарва пари навън. Но явно взаимоотношенията между двамата не са били особено близки. Вече има прекалено много начини, чрез които може да се общува, дори и да си на Северния полюс. Безхаберието на родителите е онова, което е накарало Мартин да си метне въжето, колкото и жестоко да звучи. Момчето искало само малко повече внимание, нищо повече – нито пари, нито хубави дрехи. Някой, който да го попита как е, родители, които поне веднъж да отидат на родителската среща. Колкото и внимателни да са били бабата и дядото, те са възрастни хора. Може би дядото никога няма да забрави гледката на обесения си внук, тъй като той е този, който е намерил безжизненото му тяло.

СКАНДАЛНИЯТ ИЗДАТЕЛ ОГНЯН МЛАДЕНОВ ПРЕД ПОДЗЕМНА МЕДИЯ : БЪЛГАРИЯ Е ОРИСАНА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАФИЯТА!


- Кой и защо уби Боби Цанков?
- Мафията го уби. Тази на която той переше парите се криеше зад прозвището,
” журналист” и “водещ”. Те го застреляха, убеден съм в това. Конкретни имена не мога да посоча но опредено не са случайни хора или на ниско ниво.
- Беше ли доносник на полицията?
- Абсолютен доносник. На всички. Можеше да те продаде за два лева. Тук идва реда да кажа че преди години когато Георги Стоев напусна издателство “Световит”, Цанков дойде на среща с мен и поиска да го замести. Каза ми че ще прави по скандални книги от тези на Стоев и щял да пише уникални неща. Попитах го дали са истина както твърдеше Жоро. Цанков ми каза че не са истина ама на кой му пукало. Важното е да се продават и да се правят пари.
- Смятате ли, че това е истинската причина за неговата смърт?
- Да, убеден съм. Вие бихте ли простили предателство, защото аз – не. Цанков беше подлец, измамник и доносник такива и ада не ги искат. С кой акъл бе решил да става мафиот не ми е ясно. Че в мафията честта и достойнството са основни качества и твърди закони.
- Има ли посегателство над свободното слово в България?
- Не, няма. Честно да ви кажа да спре една книга от печат и разпространение за един човек с много пари и власт е фасулска работа. Той никога няма да тръгне да трепе този или онзи. Или ще погине при разпространителите или печатницата ще обърка нещата. Това са глупости префасонирани... Знаем го всички издатели но фасонирано мълчим....
- Ще успее ли министър Цветанов да хване убийците?
- Да бе да. Да хване убийците. Това да не ти е екшън филм. България е орисана да бъде такава и не са ни виновни политиците а ние обществото. Дори да има желания Цветанов което определено ме съмнява, ще се постарае да потули случая но не и да се тормози търсейки убийците на един доказан измамник.
- Каква е ролята на Маргините?
- Жертвена. Гърмят от интереси не от факти.
- Боби измамник ли беше, или ние прекалено наивни да му вярваме?
- Знаеш ли, сигурно сега душата на Цанков е излъгала дори висшите сили да го пуснат в рая. Не се подигравам. Боби беше природно надарен лъжец и измамник. Талант. Това малко го могат. Той обаче пресече границата...

Едно интервю по телефона на
Деси Монева

СКАНДАЛ! Обвиниха Вяра Анкова в корупция!


Искат от съда да отстрани новата шефка на БНТ.
Медийният експерт и кандидат за поста генерален директор на БНТ Светлана Божилова атакува избора на СЕМ пред съда. Тя обвини членовете на медийния съвет и избраницата им Вяра Анкова в лъжи и погазване на закона.В жалба до Висшия апелативен съд Божилова поиска да бъде обявен за нищожен и незаконен проведеният от СЕМ конкурс. Известната медийна експертка предостави на магистратите документи, които уличават Вяра Анкова и Георги Лозанов в лъжа и погазване на медийния закон.Светлана Божилова беше член на медийния регулатор в предишни години и е считана за един от най-добрите познавачи на европейското и българското медийно право, както и на обществените оператори в Европа. По време на изслушването на конкурентката й Анкова за шефския пост, Гого Лозанов обявил, че няма доказателства за нейно участието като директор на дирекция „Информация” в управленски решения, довели до корупционни практики в БНТ. Самата Вяра също отрекла пред комисията своята съпричастност към далаверите, които са въртени в националната телевизия. В жалбата на Божилова обаче са приложени документи и заповеди от вътрешния документооборот на БНТ, които опровергават твърденията на Лозанов и Анкова. Става дума за заповеди, подписани от Уляна Пръмова, с които къдрокосата журналистка е била назначена за заместник-председател на Бюджетната комисия и на Работната група за цялостното ребрандиране на БНТ през 2008-ма г. Приложени са и протоколи за приемане на бюджети на външни продукции, както и отделен протокол за гигантския първоначален бюджет на скандалното мега “шоу” на Димитър Цонев „В неделя с...”. Подписът на Вяра Анкова стои редом с този на самия Димитър Цонев, а първоначалната сума, отпусната за продукцията, е наистина шокираща – около 170 хил. лв. на предаване! Според жалбата на Светлана Божилова до ВАС, конкурсът за шеф на държавната телевизия е компрометиран от още куп сериозни нарушения. Въз основа на многобройните приложения и документи в молбата си до съда, тя настоява магистратите да спрат действието на решението на СЕМ, с което Вяра Анкова спечели конкурса за шеф на БНТ.

ДОГАН КУПУВА “СКАТ”?!


След тоталния провал на инвестициите в печатни медии, медийната група на Ирена Кръстева, зад която се знае, че виси сянката на Ахмед Доган, решила да пренасочи капиталите си в купуването на телевизии, зове клюка в бранша. Слуховете, че лидерът на ДПС имал намерение тотално да се оттегли от партньорството си с медийната желязна лейди, били абсолютен фалш. Доган никога не изоставя партньорите си и това се знае от години. Ето защо той решил да започне откупуването на няколко значими телевизионна канала, един от които бил скандалният кабелен оператор “СКАТ”. За този си апетит Кръстева – Доган трябвало да платят не по-малко от тридесет милиона лева. Говори се, че собственикът на медията Валери Симеонов е поискал точно толкова при първоначални тайни преговори. От тук идва и реалната истина за обтегнатите му отношения с лидера на “АТАКА” Волен Сидеров, който след като разбрал за сондажите, заплашил Симеонов с отлъчване и жестока мъст.

петък, 3 септември 2010 г.

ВЕСЕЛИН ДАНОВ ПРЕД ВЕСТНИК ПАПАРАК : АЗ СЪМ ПЪТНИК... ЩЕ МЕ УБИЯТ!


ПАПАРАК Господин Данов, ще започна с въпроса как е здравето ви? Чуха се много притеснителни слухове около тази тема. Как живеете в затвора?

Данов: Здравословното ми състояние е много тежко, тъй като страдам от фисура на ректума, за която се подложих на лечение, но за съжаление бе неуспешно и страдам от кръвотечение и болки. Освен това имам двустранна дискова херния, за което имам експертно заключение и трябва да се подложа на операция, което не може да стане докато съм в затвора заради дългия следоперативен период, рехабилитация и т.н. Имам и хипертония.

ПАПАРАК В крайна сметка Веселин Данов е “жертва” или “ виновен”...Веселин Данов топ мафиот ли е .... .На кого пречите.

Данов: В крайна сметка няма невинен човек на този свят и не се имам за светец. Категорично не съм се занимавал с трафик на хора, проституция, а най-малкото с разпространение на наркотици. Предложих на Нова телевизия, Pro.bg и BTV да застана пред полиграф не за друга, а в името на рода си. Аз подчертавам, че нямам никакви претенции към прокуратурата и съдът, тъй като съм се признал за виновен по всички обвинения, но искам обикновените хора да чуят истината, а не това, което бе тиражирано на всякъде. Ще попитате, защо тогава съм се признал за виновен? Ще ви отговоря така, защо пред инквизицията Галилео Галилей е казал, че земята не се върти?! Мисля, че ме разбрахте.

ПАПАРАК Разкажете ви вашата истина за Алексей Петров..... Как стана всичко, опишете ми срещата ви, разговорът, вашите думи, неговите... анализирайте случая....

Данов: Отидох на 4-ти септември 2008 год. с главната редакторка на бившия ми сайт afera.bg на среща с Алексей Петров. Там поех два ангажимента. Единият да намеря човек, който да бъде назначен на щат като заместник началник в ДАНС – Варна и който всъщност да изземе функциите на тогавашния. И второ да внедря агент сред групировките занимаващи се с проституция и наркотици, който да докладва лично на Алексей Петров. Изпълних и двете. За осъществяването на второто се наложи да вляза в близък контакт с хората, които се занимават с престъпна дейност в града. На 12.09.2008 год. за мое най-голямо учудване вместо да бъдат задържани те, бях арестуван аз. Още в първия момент на задържането ми пред двама висши офицери участващи в задържането заявих, че изпълнявам задача на ДАНС. Това може да бъде потвърдено от самите тях. Чак в последствие разбрах, че дни преди ареста ми, хората, за които бях помолен да съдействам на ДАНС и Алексей Петров са имали срещи с него и бях ударен аз за да съществуват те. Затова също съществуват оперативни данни в Дирекцията – Варна и може да бъде проверено. Искам пред вашия вестник да декларирам следното: НИКОГА през времето на цялото си задържане първо в ареста, след това в затвора от вече две години до момента не съм написал или казал нещо лошо за никого и не съм давал показания дори срещу тези хора, които ме натопиха. Сега когато разбрах каква е цялата гнусна игра около мен казвам нещата такива каквито са.
Всеки може да погледне в делото и да види дали казвам истината или не. Искам да подчертая, че нямам абсолютно никаква уговорка с прокуратурата, че съм явен, а не защитен свидетел по делото на Алексей Петров и както виждате не само, че не ползвам никакви облаги от това, а ме държат в затвора при най-тежки условия и видно за вас от копието от протокола на съдебното заседание на варненски окръжен съд за условно предсрочно освобождаване, изпратено ви от мен, съдът не ме пуска вече за втори път с доводите, че и двете ми характеристики от ТПО-то към затвора Варна били еднакво добри.

ПАПАРАК Случаят с афера.бг и хвърлената ви ръкавица от Веселина Томова? Какъв човек е Веселина Томова? Истината за вашето участие в афера.бг и пр...

Данов: С Веселина Томова ме свързва старо приятелство, като имахме и бизнес отношения. Тя бе главен редактор на вестника ми „167 часа Варна”, а в последствие и главен редактор на сайта ми afera.bg . през месец април 2009 год. тя ми заяви, че вече нямам сайт. Към този момент тя вече разполагаше с Алексей Петров зад гърба си, а аз бях просто един затворник. От този момент нататък сайтът се управлява и списва единствено от Веслеина Томова. В свое интервю тя твърди: "Сайтът afera.bg НИКОГА не е бил на никого, освен моя собственост!". Това явно се дължи или на големите горещини във Варна през месец август или на многото бутилки бяло вино. За да решим веднъж завинаги въпроса за собствеността на сайта ви изпратих копие от договорът за поддръжка, който моля да публикувате. Не мога да си обясня, защо тази жена, която е видяла само добро от мен и е била като част от семейството ми стигна до там да излива тази помия върху мен. Стига дори до там, че в сайта се трият всички коментари, които са в моя подкрепа и остават само негативните такива. Аз и прощавам всичко това. Страдах прекалено много през тези години, а и не намирам нищо достойно в поведение пропито от истерия и агресия.

ПАПАРАК И кой е Алексей Петров според вас и не ви ли е страх от него?

Данов: Алексей Петров за мен е бизнесмен с много връзки и най-вече с много информация. Не ме е страх нито от него, нито от когото и да било. Вече бях заплашен с убийство.

ПАПАРАК Алексей Петров ще влезе ли в затвора според вас и вашата истина за конфликтът му с новата власт?

Данов: Дори и на него не му пожелавам да влезе вътре, защото аз съм вътре и е истински ад. А дали ще влезе ще реши съдът. Не съм злопаметен човек.

ПАПАРАК До нас достигна информация че Алексей Петров Трактора ви е считал за сериозен конкурент в бизнеса с “ жива плът” във Варна?

Данов: Това са глупости. Няма как да съм му бил конкуренция, защото, както вече казах, никога не съм се занимавал с проституция, трафик на хора или наркотици.

ПАПАРАК Познавате доста хора от подземният свят, от кой имате най – положителни впечатления, с кого бяхте приятел и с кого неприятел...

Данов: Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Бил съм приятел и с хора от така наречения криминален контингент, и с хора от висшия ешалон на властта, и ако някой ми е бил приятел, той ми е останал такъв независимо от ситуацията, в която е попаднал.

ПАПАРАК Истинският ви успех като политик?

Данов: Истинският ми успех в политиката бе през 2003 год., когато без да съм се занимавал никога с политика вкарах двама общински съветника във Варна. Същото повторих и през 2007 год., като се има в предвид, че конкурирах стари, мощни партии с огромни ресурси, а аз нямах никаква подкрепа, освен доверието на хората. Не предадох това доверие и не подведох хората.

ПАПАРАК Богат човек ли е Веселин Данов... Кой и как управлява бизнесът ви докато сте в затвора? От какво печелите ....

Данов: Целият ми бизнес е абсолютно прозрачен и бих казал скромен. В момента се ръководи от съпругата ми и синът ми. Не съм мултимилионер. Започнал съм още по времето на комунизма, освен това съм богат наследник и много ми е болно, когато комисията Кушлев демонстрира пълно незачитане на човешките права по отношение на мен. Ще ви дам пример. Продал съм няколко наследствени имота в София и Пловдив за милиони лева, теглил съм кредити в също големи размери и с тези пари съм купил имоти. Предоставил съм на комисията данъчните декларации на мен, жена ми и на фирмите ни от 1993 год. до сега и въпреки всичко комисията поиска възбрана върху всичките ми имоти и банкови сметки, като явно си личи гнусната поръчка да ме докарат до фалит. Дори и най-обикновен и непросветен човек ще каже, че ако аз представя документи за получени от мен кредити и нотариални актове за продадени от мен наследствени имоти и докажа и други доходи, то стойността на общо доказаните приходи, съвсем произволно казано, да речем е 3 000 000 лв., то на стойността на тази сума не бива да ми бъдат запорирани имоти. На практика, обаче се прави точно обратното. Запорират ти абсолютно всичко с явната цел да те докарат до фалит. И когато след години спечеля всички дела било в България или в европейски съд, защото ще водя битката докрай, то държавата ще трябва да плати огромни обезщетения за нанесените ми щети, които ще плати обикновеният данъкоплатец и всичко това само защото съм неудобен за някого.

ПАПАРАК Какво бихте променил ако върнете времето назад?

Данов: В личен аспект нищо. Имам сплотено семейство. Може би единственото, което бих променил е, че не бих отишъл на 04.09.2008 год. на срещата с Алексей Петров, която доведе до повратен момент в моя живот.

ПАПАРАК Все пак Алексей Петров е бил ваш шеф. Предполага се че го познавате добре. Имаше ли качества които харесвахте в него?

Данов: Алексей Петров никога не ми е бил шеф по никаква линия. Тези качества, които ценя са амбиция и упоритост.

ПАПАРАК Говори се че той неформално притежава няколко медии. До колко е истината в тези слухове?

Данов: Не мога да коментирам нещо, с което не съм запознат, тъй като с него не сме поддържали близки отношения.

ПАПАРАК В крайна сметка Алексей Петров жертва ли е или наистина изкупва доста грехове?

Данов: Не искам да съм съдник никому. Само той си знае как стоят нещата. От своя страна искам да кажа, че аз не го мразя, но той постъпи много жестоко със съпругата ми. Дни след задържането ми, съпругата ми отиде при него на басeйн „Спартак” за да го попита, защо съм вътре и защо не ме е извадил след като знае истината и тогава той и е казал: „Бъди спокойна! Мъжът ти излиза до дни. Нека мълчи! Ще излезе като герой.” Аз и до сега 700 дни си мълча, но си стоя в затвора.

ПАПАРАК Одобрявате ли управлението на Бойко Борисов и какво е мнението ви за него?

Данов: Смятам, че Бойко Борисов има желанието да оправи нещата в страната и знам, че го желае така, както и аз, когато влязох в политиката. Желаех и правех всичко възможно да бъда полезен на обикновеният човек.

ПАПАРАК За вас се знае че сте един доста добре информиран човек особено в подземните среди. За настоящият премиер на страната пълзят какви ли не слухове за връзките му с мафията. До колко има истина в тях лично според вас?

Данов: Не съм запознат и никога не съм се познавал с Бойко Борисов, а така също базирайки се на това, което съм чувал за себе си съм свикнал да не вярвам на слухове.

ПАПАРАК Защо отказвате да свидетелствата срещу Баретата? Страх или мъжество?

Данов: Въпрос на принципи. С него сме имали приятелски отношения и никога не сме имали бизнес такива. Страх, както вече ви казах, от никого нямам. Това съм го доказал многократно и тези, които ме познава го знаят добре.

ПАПАРАК За кого работи ДАНС? За кого работеше Алексей Петров?

Данов: ДАНС работи за държавата, а Алексей Петров – ще каже съдът.

ПАПАРАК В едно интервю разказвате скандални неща за пари от дрога които влизат в държавата. Наистина, има ли черна каса държавата?

Данов: По-рано имаше, сега незнам.

ПАПАРАК Твърдите че след като излезете от затвора ще ви убият? Това е повече от скандално. Кой очаквате да направи това и защо?

Данов: Мисля, че въпросът ви е излишен. А дали ще стане е божа работа.

ПАПАРАК Как е жена ви? Семейството....

Данов: Имам изключително семейство. Жена, която ме обича и подкрепя много. Син, с когото всеки баща може да се гордее. Никой и нищо не може да застане между нас!

ПАПАРАК ярващ човек ли сте?

Данов: Вярвам в провидението и вярвам, че на всяко добро се отговаря със зло. Случаят с мен е живо доказателство.

ПАПАРАК Защо се обърнахте към вестник “ПАПАРАК” и мнението ви за жълтата свободна преса.....

Данов: Смятам, че тя е наистина единствената свободна преса в България. Това е и причината да имате широк кръг от читатели. Искам чрез вас, именно обикновеният българин да разбере, че не съм посрамил името на баща.
За думите и делата ми Бог ще ме съди ако съм виновен! А това, което се прави с мен е пълна гавра с човешките права и достойнството ми.


Едно интервю на
ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ

СКАНДАЛ! В ГЕРБ ИМА АГЕНТИ НА ДОГАН! ГЕРБ Сатовча били подчинени на Сокола!


Тежък кадрови трус в партията на Бойко Борисов взе главите на д-р Ани Моллова, Румен Арнаудов и Живко Мутафчиев. На задание на разширения състав на общинското ръководство на ГЕРБ в Сатовча с 25 гласа “за” те са били изключени от партията.
Мотивът за изключването на д-р Ани Моллова от с. Кочан, кметът на село Плетена Румен Арнаудов и секретарят на общинския съвет и началник на пощата в селото ивко Мутафчиев е, че са работили за ДПС. Кметът на Плетена Румен Арнаудов коментира изключването си от ГЕРБ като фарс. "Много смешно ми стана тази сутрин, след като ми съобщиха, че снощи в наше отсъствие сме били изключени. ГЕРБ - Сатовча има клуб и е редно събранията да се провеждат в него. Любопитното е, че документацията се съхранява в частния хотел на Велко Давидов, който дори не е член на ГЕРБ", сочи той. Той обяви че в момента в партията на Борисов цари пълен хаос и той лично си търсил виновници за това. “Ако продължава така партията ще се разпадне. А колкото до ДПС никога не съм крил симпатиите си към господин Доган,просто в Бойко видях по смелия и умния.... Видимо съм грешал...” поясни още Арнаудов пред наш репортер.

Благоевград
Любима Калпакова

ДОКТОРИ УБИЙЦИ! Пациент умря 2 часа, след като го върнаха от Спешното


Пациент почина от кръвоизлив два часа, след като лекарите от Спешното в русенската болница го отпратили, макар да имал остро възпаление в корема. За това разказват пред регионалното издание "Утро" роднините му от с. Юделник в община Сливо поле. Мъжът бил закаран призори в хирургическия кабинет от реанимобил на Спешна помощ, но нощният екип сметнал, че мъжът е добре и го върнал. Около 8 часа обаче Ганчев получил остри кризи на пазара и припаднал в тоалетната на заведение. След повторното му откарване в болницата починал в шокова зала, докато чакал гастроентеролог. Стомашните кризи на Валентин започнали малко след полунощ в четвъртък на село. Близките му повикали линейка от Сливо поле. Медиците откарали пациента в Спешно приемно отделение със съмнение за кръвоизлив в стомаха. Екипът в хирургическия кабинет обаче го прегледал и го пратил да си ходи, тъй като нямало симптоми за "остър корем". С думите "Ще ви съдя" Генчев напуснал обиден болницата и останал в града до зазоряване. Сутринта отишъл на пазара да закуси, но получил кризите и като влязъл в тоалетната на заведението, припаднал. Веднага се обадихме на тел. 150, спешният екип дойде и започна да реанимира човека в тоалетната, разказват очевидци. Щом мъжът дошъл на себе си, реанимобилът го откарал в болницата с кървящ корем, където го застигнала и смъртта."Знам за случая и съм започнал проверка, за да установя причините, поради които пациентът не е бил приет в болницата. Ако се окаже, че вината за смъртта на мъжа е в нощния екип на хирургическия кабинет, ще го накажа", заяви изпълнителният директор на болницата д-р Минчо Вичев.

ЧОВЕКЪТ ТЕСЛА!


53-годишен мъж, въоръжен с тесла и нож, вилня из Пловдив и рани няколко души. В края на септември Костадин Камбуров влязъл в златарски магазин в късния следобед около 15,45 ч., като държал в ръката си тесла. Без конкретна причина нападателят размахал теслата и се опитал да удари продавача в главата с тъпата част. Той обаче не успял да нарани 51-годишния мъж зад щанда. В подлеза на Централна гара в Пловдив, където се намира магазина, настъпва паника. Никой от продавачите в подлеза не си е помислил, че само след броени минути невзрачният мъж ще се превърне в истински кошмар. После избягал в неизвестна посока, като оставил хладното оръжие в магазина. Около 16,00 часа в полицията постъпил нов сигнал, че в магазин на ул. ”Иван Вазов” нахлул побеснял мъж, който нанесъл удари с нож на 23-годишната продавачка – по ръката и в областта на гръдния кош. След като се появили хора в магазина, разяреният мъж избягал. Изблиците му обаче не свършили. Десетина минути след това на ул. "Иван Вазов" до №70 агресивният мъж ударил силно по челото 30-годишен пловдивчанин и побягнал. Около 16,20 часа на ул. "Иван Вазов" до №60 непознатият ударил в главата 19-годишно момиче с торба, пълна с камъни, като се смеел на висок глас. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия опасният мъж бил заловен. 53-годишният Костадин Камбуров от Пловдив е психичноболен и е оставен за лечение в клиниката на Окръжния психиатричен диспансер в Пловдив. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.
Лудият Костадин Камбуров преживял преди години нещастна любов. Точно преди сватбата им годеницата му се разболяла и починала. Оттогава Костадин станал затворен и потаен, но никога не е бил агресивен, споделят роднини на 53-годишния мъж.
Камбуров живеел с възрастните си родители в кв. „Коматево”. 70-годишната леля на Костадин - Костадинка, разказва за драмата му. “Коцето откачи, когато при операция на жлъчка почина годеницата му. Това стана преди 25 години. Направо не мога да повярвам, че е вилнял така в неделя”, чуди се Костадинка и продължава: “Преди 25 години се събра с момиче от Старозагорския край. Сгодиха се и поживяха 2-3 месеца. Много се обичаха. Тя обаче заболя и след операция почина. Оттогава Коцето се пречупи - отслабна много, започна да ходи като залисан, не можа да я прежали.” Според нея до агресивния му изблик в се е стигнало и заради още един неприятен момент в семейството - преди 3 месеца майка му Йорданка била оперирана заради заболяване на черния дроб и на дебелото черво.
“Не е лош, въобще не е агресивен. Не е посягал на никого”, разказаха хора от Коматево.
Костадин живеел сам. Майка му и баща му от няколко години се преместили в къщата си в село Лилково.
“Не го оставяме, всеки ден го наглеждам”, казва лелята, която живее със семейството си в другата част на къщата.
Костадин завършил техникум по дървообработване в Пловдив. Изкарал казармата и се хванал като общ работник по товарни кораби.
“Обиколи за 3 години света. Разказваше, че е ходил в Америка”, споделя братовчед му Асен. При едно от пътуванията на пристанище в чужбина го нападнали местни бандити, набили го и му взели парите. Костадин разказал, че в океана го набола голяма риба. Зарязал корабите и тогава се сгодил.
“Разхождаше се с фотоапарат и снимаше. Не правеше лоши кадри - хората му даваха по 2-3 лв., черпеха го с кафе и чай”, разказва Стоян Иванов.
След смъртта на годеницата си всъщност Костадин не се е хващал на сериозна работа. Гледал гъби, ходел на нивичката да помага на родителите си. Два дни преди инцидента, момче от Коматево мярнало слаботелесния Костадин с нож на Централна гара. През юни беше прегледан, но не е оставен за лечение, казаха от психодиспансера. "Преди това е имал състояние на затваряне в себе си, имал е съмнения, че е подслушван, наблюдаван. Това е продължило 3-4 години", обясни Инко Кехайов, директор на Областния диспансер за психични заболявания в Пловдив. Оттам увериха, че Костадин вече е спокоен.
Съседите му също го познават като тих човек, който обичал да си играе с децата и не могат да повярват на случилото се. Съседите на Камбуров в квартал „Коматево" са потресени от новината. Нападателят допреди няколко години се препитавал като фотограф. 70-годишната леля на Костадин - Костадинка, разказва за драмата му.
Мъжът е доведен в съда във видимо недобро физическо състояние, с рани по лицето, придружен от санитар от Психодиспансера. Служебният му защитник Николина Узунова се изненадва от големия медиен интерес, явно без да се е запознала с искането на прокуратурата. Експертизата трябваше да установи дали Камбуров е бил адекватен в момента на извършването на престъплението, каква е диагнозата му и дали е опасен за обществото, така също дали се налага той да бъде лекуван стационарно в психиатрия. На закритото съдебно заседание съдиите са изслушали становището на дежурния лекар от Психодиспансера в Пловдив, където в момента е настанен Камбуров. Прокуратурата настоява за лечение в стационарна форма с оглед на извършеното опасно деяние, каза пред журналисти районен прокурор Добринка Калчева. Пловдивският районен съд постанови прилагане на задължително лечение в Психиатрична болница Кърджали на Костадин Камбуров. На съдебното заседание беше изслушана психиатрична експертиза, която дава заключение, че Камбуров страда от шизофрения, параноидна форма и може да бъде опасен за себе си и околните, поради което се налага прилагане на задължително лечение за срок от 6 месеца. До момента в съда са подадени молби от шест души, които са били наранени от Камбуров, но в полицията има постъпили още молби.

ЛИТЕРАТУРНАТА БЕСИЛКА ИЛИ ИСТИНАТА ЗА КУЛТУРНАТА ИНКВИЗИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ


За непросветените: в началото на единадесети век католическата църква създава институция за борба с ересите. Наричат я Светата Инквизиция. Тя е замислена като централизирана институция в края 12 век, независима от Епископските съдилища и подчинена директно на папата, със задача да разследва и същевременно да осъжда случаите на ерес по време на Епископския синод през 1184 г. и е въведена от папа Луций III. Инквизицията е бил независим от цивилните съдилища съд, а инквизиторите са били назначавани от папата и са били отговорни единствено пред него. Съдопроизводството се водило тайно, като се използвали мъчения, обвинените са осъждани най-често на изгаряне на клада.
Десет века по късно – инквизиция в България!? Ставам смешен може би с това становище. Като се замислиш малко по задълбочено обаче и погледнеш нещата от друг ъгъл в днешният български културен ( и не само културен) живот положението е почти същото. Схемите се водят от определeни папи, наказанията се налагат безкопромисно и всеки, който бъде счетен за “ерес”, бива “изгорен на кладата”. Така е в литературния ни живот. Някои самообявили се за папи без капка вяра в сърцето си и мъдрост в главата си със замах и наслада веят своят папски байряк и пращат на клада обявените от самите тях за литературни еретици.
Какво ги крепи и държи на трона? Това е риторичен въпрос. Парите, както винаги, са в основата на всичко. Някой ще каже обаче - при цивилизованите общества е така. Така е, да ама не. Днешната схема за издаване на литература например е – плащаш и получаваш. Плащаш и те издавам. Добре. Лошо няма. Ако приемем, че това е нормално ( а то според мен не е), значи щом си развържа кесията ставам писател например, защо не художник или артист... Тръгвам по един трънлив път, папите вземат своят дял и излизам на светло. До тук добре. Но какво става по нататък. След това същите тези папи, налагат правилата на тази луда инквизиция за която говорим. Нейните правила, нейните норми те погват и във всеки един случай ти се превръщаш в тяхна жертва. Ако си без бъдеще, ако си измислен творец, то те категорично те отписват и горят на медийната клада творчеството ти. Ако се талантлив творец, ако покажеш потенциал, то пак тези норми те натискат надолу, подтискат те и се опитват да те зачеркнат от полагащото ти се място, което и без това си купил от тях. Но ако станеш част от тяхната схема, ако станеш монах в манастирите им, послушник ... то тогава може би ще имаш от време на време глътка въздух и някакво присъствие отпред.Ненормално.
Ако е литература да е – ама не е. Ако е бизнес да е – ама не е. Тогава какво е? Отговорът е – Ерес. Новопоявила се религия, която се е впила в мозъците на отбраните и изяжда заедно със сивото им вещество и днешната българска култура.Спасението?
Да видим историята какво предлага. С годините дейността и посоката на преследване на Светата Инквизиция се променя. Ако през 13-15 век тя е насочена към ереса като антифеодално явление и способства за стабилизиране на кралската институция, а през периода на Ренесанса - към научната мисъл. През 16-17 век Инквизицията е едно от средствата на Контрареформацията. През 17 век тя е премахната в протестантските държави, а през 18 и 19 век - и в останалите европейски страни. През 20 век функциите на Инквизицията преминават към една от конгрегациите на Римската курия. В началото на новото хилядолетие папа Йоан Павел II поднесе официално извиненията на Римокатолическата църква за извършените изтезания и погубените стотици хиляди живота през периода на Инквизицията.
Борбата със “Светата Културна Инквизиция” в България, ще бъде адски трудна. Няма бойно поле, няма войски, но има партизанщина. Една битка в която победителят е ясен. Победител е талантът. Ако го имаш, ако го пазиш и не го опетняваш, то никой папа не може да промени религията ти. Ако устояваш правата на талантът си, ако се бориш за да живее, то ти си победителят в тази битка. Дерзайте папи, дерзайте кардинали, скоро ще дойде моментът в който един истински културен папа като Йоан Павел Втори ще поднесе официално извиненията на литературната инквизиция в България за извършените изтезания и погубените стотици хиляди творци през периода на властването и.Можем да го направим!!!


Веселин СТАМЕНОВ

ИЦО ПЕТРОФФ ПРЕД ПОДЗЕМНА МЕДИЯ : СЕРГЕЙ ЗАРЯЗА ЯНАКИ СТОИЛОВ ЗАРАДИ КРИСТИЯН ВИГЕНИН!


Това сензационно разкритие направи рок легендата Ицо Петрофф, преди няколко дни представяйки пред наш журналист книгата си “ Тайните на гей елита - 2 ”. На журналистически въпрос коя пикантна история не сте публикували в своят медиен дайджест Петрофф с усмивка сподели :
“ Бягам от политическите интриги. Там нещата за изключително сложни. Малко хора знаят че в някои моменти във властта са вземани сериозни държавни решения на база гей любов. Или иначе казано, за това един държавник да получава любов от друг държавник той запазва постът му...”разказаът му бе точен но рокаджията отказа да назове имена. Под натиска на няколко журналиста обаче, Ицо не се сдържа и пусна буквално бобмата:
“ Замислете се например защо Янаки Стоилов е твърд опозиционер на Сергей Станишев в БСП? Ами защото Серго го зараза заради по младият Кристиян Вигенин..” Това буквално взриви залата за прескомференция и за миг заваляха изключително много въпроси по темата, Петрофф обаче тактично и гъвкаво запази мълчание заевявайки че каквото е имал да казва по темата го е казал.

КУРИР : МАРКО МИЛОШЕВИЧ С ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ!? КОНТРАБАНДИСТЪТ СЕ УКРИВА У НАС!


Сериозен дял от межународният си безнес имал синът на покойният вече сръбски лидер Слободан Милошенич . Малко в България. Това разкриха специално за “ъндърграунд-медия”, колеги от сръбски национален медии. Според тяхната информация галъникът на Сръбската диктатура ивместирал сериозни пари в имоти у нас чрез известни и знакови свои съдружници – личности от ъндърграунда. По неофициална информация известният контрабандист често откщачал до нашата страна и тук провеждал сериозни безнес срещи със свои бъдещи патрньори в сивият си бизнес. Различни медии се опитват да идентифицират имотите на Милошевич по света. Телевизия Б92 преди година успя да открие и покаже вила в луксозно предградие на Атина, за която се смята, че е на семейството. Въпреки че някой действително отговаряше на сръбски отвътре, огромните є врати останаха тежко заключени пред екипа.Говори се, че Марко Милошевич е купил за няколко милиона долара и голяма вила, собственост на бившата руска номенклатура, в най-скъпия вилен район край Москва - Барвиха, та там сега живее като политически беглец майка му Мира. Тъй като руските власти не дават официална информация за техния статут и пребиваване, това също не е потвърдено. В България законният наследник на слобо притежавал няколко големи СПА комплекса по морето, в Рибарица и София. Освен това неофициално притежавал и не малко декари земя, върху която тепървя щял да инвестира.

ПОГРЕБАХА МИТЬО ПАЙНЕРА?


“До един месец, Ижинера ще се възнесе”, това се говори усилено в родният му град от негови бивши служители- След тоталната чистка заради кризата която известният като Митко Пайнера продуцент направи в собствената си фирма “Пайнер” доста злобни бивши работници вече фиксират дата за погребението му. Слухове за черна магия направена на него, фирмата и близките му броди от ухо на ухо из гражданите на Димитровград. Убедени че Димитър Димитров ще последва сътбата на колегата си и доста близък негов приятел Нончо Воденичаров бившите му служители дори смеят да визират датата за кончината му. Тя щяла да бъде в средата на септември. Но достата мнения я визират различно. Според обикновените хора обаче ставава въпрос за крлюка която излязла още в денят на смъртта на кмета на Радново, тогава злите езици също говореха за черна магия в “Пайнер” заради която си отишъл Нончо. П окъсно след като Анелия катастрофира пак се говорило за негатвината евергия и сега пак, напомнят те. Тя била направена от известна знатна наша магьосничка срещу доста пари и от която и самият шеф на фирмата щял да си отиде, ако не вземел преватнимни мерки разбира се.Спореднеговите близки обаче известна вречкка от ройона пускала слуховете защото буквално рекетирала Инжинера за да го очисти за петдесе хиляди лева. Сега след като слуховете станали масова психоза тя вече искала сто.

четвъртък, 2 септември 2010 г.

ТОП РАЗКРИТИЕ - АРХЕОЛОГЪТ КИТОВ УБИТ!


“ Зад смъртта на археологът Георги Китов стои братът на бившият главен прокурор Никола Филчев – Ангел...” това разкри на телефона на наш репортер човек представил се за иманяр но отказал да си каже името. Уговорката му била да се срещне с нашият човек и да му разкаже всичко с подробности но на уговореният ден в уговореният час и място той не дошъл. Обадил се от потиснат номер и разказал как Китов открил тялото на убит иманяр. По това време те проучвали Плоската могила в Долината на тракийските царе край град Шипка. Пред едно от двете разкрити в нея помещения учените са се натъкнали на яма с труп на мъж, кирка, лопата и ножица, затрупани с големи камъни. Това бил иманяр работещ за известният контрабандист на антики Ангел Филечв , това било дни след това от разследващите органи. Акцията по нелегалните разкопки била разкрита а Китов свидетелствал срещу Филчев. Делото завършило с лека осъдително присъда но хората които стояли за братът на екс главният прокурор ми било доста ядосани ,сподели иманярят. Той бил убеден че Китов е убит при това заради този случай но видимо се страхова от някой за да продължава за разкрива коварната схема.

Бойко Борисов към Цветан Цветанов: АКО И ТИ НЕ РАБОТИШ – НАПУСКАШ!


Искам резултати!” крещи премиера в министерски съвет!

Сериозни бури се задават в управленческото ядро на партия ГЕРБ чува се от централата. Наши хора там споделят че последно време отношенията на двамата лидери официален и неофициален започват за избиват до крайности. Преди няколко дни на едно от рутинните заседания на така да се каже висшият съвет на партията, хората от екипът станали свидетели на буквален и сериозен скандал между Цветанови Борисов. Огънят разпалил премиера хокайки министърът на вътрешните работи че не работи. Не му била работата само да критикува но трябвало и да работи. Отговорът на Цветанов бил че резултатите които показвал били завидни и не можело да се оправят нещата с вълшебна пръчка. Въпреки това Борисов заявил че ако Цветанов не покаже сериозен напредък в работата си нямало да има милост и към него. “Който не работи – напуска. Без значение кой е и какъв е в партията...” били точните думи на Бойко. За скандала и напрежението между двамата тръбя и известният общественик Стефан Гамизов в телевизионна интервю. Убедително и сякаш познавайки нещата в детайли той разказа че отношенията на премиера и МВР шефа на нож от доста време насам. Причината била че Бойко усещал в работата на Цветанов страх и че ден по ден той ставал взе по зависим. Това се доказвал с факта че “Цветанов кумувал на известен олигарх в Стара Загора”, което в очите на премиера било доста недопустимо и скандално. Това петняло името на институцията и на министъра, споделял той и хокал ежедневно дясната си ръка който изобщо не му оставал длъжен.

ДЪЛГИЯ РЕКЕТИРАЛ ВЛАСТТА!? Трифонов иска чрез народната воля да получи своя телевизия при това на тепсия!


Ако се чудите защо Слави Трифонов през последните месеци е обхванат от идеята да изиграе за втори път своя танц от зимата на 1996–97 година, ще се опитаме да ви отговорим. Според последните слухове в медийните и рекламните среди, ставало въпрос за неговата отдавнашна мечта да направи своя телевизия. Вероятно е решил, че ако се прави на страшен, нещата ще станат по-бързо. А при обръщане на палачинката, на което явно залага, даже ще го молят за това, предполагат експерти.Каква би била логиката на една подобна реализация на безспорния талант на виолиста?Отношенията на Дългия и бТВ са в криза не от вчера. Всички помнят драмите от едно горещото лято, когато трябваше да преподписва договора на Шоуто си с канала на Мърдок. Трифонов първо изчезна мистериозно, после разказваше, че е много зле с очите, излизаше на екрана с тъмни очила, а сега е с тънки стъкла на цайсите. Междувременно загуби като продуцент двата най-скъпи проекта на бТВ: Сървайвър и Мюзик Айдъл. Още по-лошото – оказа се, че Евтим Милошев и тандема Иван – Андрей, се справят с класи по-добре от Слави по преценка на публиката, изразена в съответните рейтинги.Рейтингите всъщност открай време не са приятел на Трифонов. Той е далеч от златните си години 2001 -2003 г., когато беше истински цар на ефира.Всеки би приел едно такова развитие за нормално, особено в бизнес като медийния, където всичко се променя не с дни, а с часове. Един бивш комсомолски секретар обаче е друга работа, тълкуват психолози.Затова другарят Трифонов досажда на зрителите с фразички от типа “няма прошка” или както там са му превели призива no mercy, който са му написали като заглавие на поредна чалгоподобна песен и мото на една загубена кампания, уточняват езиковеди.Няма бизнес като шоубизнеса, но и той си има закони! Един от златните е: не преминавай отвъд мярката. Миналата вечер обаче видяхме инсценирана демонстрация пред входа на телевизията с празни колички, направена само за да бъде излъчена и с неясното послание държавата хем да дава пари за ин витро, което тя и без друго иска да направи, хем да не контролира този процес, отсичат преподаватели по публицистика.От екрана се чуха заклинания като: “всички знаем, че ще има билбордове и комисионни, а няма да има прозрачност и бебета”. Представянето на несигурни новини от бъдещето, присъдите “по подозрение” и елементарната манипулация нито се вписват в нормите на шоубизнеса, нито на журналистиката, дават мнението си правници. Което, за сведение на Слави, задължително води и до падане на рейтинги, подкрепят ги от пийпълметриите. Как ли обаче да тълкуваме натъртеното в песента на Слави: “Иде тоя, дето ще изхвърли боклука”, с която илюстрира революционните си теми и идеи? Кого ли има предвид като почистващ пейзажа?!
Трифонов, д-р Щерев е баща на ин витро в България
Понеже Слави Трифонов, който от около два дни е експерт по темата “ин витро” запита от екрана “Кой е този д-р Щерев”, и на него ще отговорим. То не е трудно и го знае цяла България: Атанас Щерев е баща на ин витрото в нашата страна. Дал е живот на хиляди бебета в епруветка, както им се казваше преди четвърт век, когато той стартира метода у нас. А Кеворк го направи широко известен чрез Всяка неделя. По български, в зората на ин витрото имаше и делене кой е по-по-най в тази област, но докторът – конкурент наиме Узунов изпадна от медиите впоследствие. Като майстор на своя занаят Кеворк извади двамата млади лекари тогава като контрапункт на друга схватка в бранша – на Чирков и Драгойчев. Дано поне тях тв водещият да ги е чувал.
Двойките дължат парите на Милен Велчев
Милен Велчев е авторът на идеята за подпомагането на ин витро в България. От 2005 г. държавата подкрепя процеса с по около хиляда лева на двойка, а от тази година отпуска 10 млн. лв., с които 2000 семейства ще се сдобият с рожби. Това се прави за първи път у нас, а и няма много други държави с толкова засилено внимание към бебетата в епруветка. Особено пък сред бедните, каквато е нашата страна.
Цветелина Бориславова правеше такава кампания
Много билбордове за ин витро наистина се правеха, но не от държавата, а от банка. Цветелина Бориславова бе подела такава кампания, с която хем да помогне на хората, хем да рекламира една кредитна институция. Благородната мисия обаче не успя да постигне огромен успех както по банкова, така и по обществена линия. Вероятно затова сега фондация Искам бебе натиска държавата да управлява средствата на всички данъкоплатци по програмата.
Фирмата на Дългия е американска
Седем – осми АД - фирмата, която продуцира родолюбивото и патриотично Шоу на Слави всъщност е 99,576% американска собственост, на Фулмър Ентертейнмънт. Това установи вчерашна проверка на 19’ в регистрацията на ДАКСИ. 0,361% от капитала пък са на Станислав Тодоров Трифонов, когото си знаем като нашия обичан Слави.Предишна проверка, публикувана навремето в сп. КОЙ, даже беше локализирала въпросната американска фирма – чорбаджия на Шоуто, в щата Делауеър, който е най-известен с либералния си данъчен режим, наричан от лаиците “офшорен”.

Лили Цветкова

ВЗЕЛ ЛИ Е ВОЛЕН ПАРИ ОТ ТРАКТОРА?


ВИП затворникът Алексей Петров, според редица издания, си реди картите безпрепятствено от затвора. Наред с информацията за готвена от ареста партия и защитна реч ала Георги Димитров, се появиха и такива, които вещаят разгромни разкрития за цяла галерия видни персони от политическите и икономическите среди, което го застрашава в значителна степен. Но явно бившата барета няма друг изход, защото такива като него разчитат на гласността като превантивна мярка. Мълчанието, вероятно разсъждават те, лесно може да се превърне във вечно.
Първата политическа глава, която ще падне благодарение на готвеното фактическо разкритие на предстояща пресконференция на Петров, е тази на Волен Сидеров. На тази нарочна пресконференция, която се очаква през септември според в-к „Папарак”, представители и адвокати на Алексей ще покажат официален документ – запис на заповед за дължима сума от 200 бона. Разбира се, в случая нямало да става въпрос за личен заем, защото ако с такъв Волен докаже, че си е купил уютна къщичка, нещата ще придобият съвсем порядъчен характер. Няма закон, който да забранява заемите. Повече от сигурно е, че в случая става въпрос за заем за националистическата партия. Още повече още не се е чуло Волен да придобива имоти по подобие на други политици, които се подсигуряват за времето, когато няма да са фактори във властта.
Разкритието на упоменатия по-горе седмичник е повече от скандално. Тези пари представляват само първата вноска по закупуването на атакистката партия от бившия шпионин и доносник от предишната ДАНС.
Ако на предстоящата пресконференция се потвърди подмяната на същността на партия „Атака” чрез нейната продажба на когото и да било, това ще е удар по реномето на атакистите. Които всъщност и без това отдавна са загубили автентичния си облик. А връзката с Алексей Петров, с когото сега и помиярите от улицата не биха искали да имат нещо общо е повече от скандална.

САШО ДИКОВ ПОТЪНА В ДЪЛГОВЕ!


Официално писмо от съдия изпълнител получил известният журналист Сашо Диков миналата седмица шушукат неговите подчинени. Причината била че скандално известният журналист бил закъсал сериозни с парите и буквално издържал медията ни са изпарения. Дългове към държавата, частни кредитори и банки ежедневно изваждали иначе даровитият ни колега извън строя. “Трудно се прави медия в България....” вайкал се той пред колегите си. За съжаление обаче съобщил че този път не виждал изход. До сега в такива ситуации винаги се стремял да има алтернатива но уви ,този път всичко било изчерпано. Условието на държавният бирник било че до десет дена Диков трябвало да осигури шест цифрена сума за да погаси поне част от задължението си или той в едно с полиция щял да влезе в офиса на телевизията му и буквално да я опише и изземе. Диков обаче бил лишен да се бори до последно и започнал процедура за искане на отсрочка. Според водещи юристи нямал голям шанс.

ВЕСТНИК "ГАЛЕРИЯ" ОТКРАДНА НАШ МАТЕРИАЛ!


В ПОСЛЕДНИЯТ СИ БРОЙ ВЕСТНИК ГАЛЕРИЯ ОЧАВАДНО Е ОТКРАДНАЛ МАТЕРИАЛЪТ НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ - http://mishenabg.blogspot.com/2010/08/blog-post_1346.html

СИГНАЛЪТ ДОЙДЕ ОТ НАШИ РЕДОВНИ ЧИТАТЕЛИ НА КОИТО БЛАГОДАРИМ. ОТ СЕГА ЗАЯВЯВАМЕ ЧЕ НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ ТОВА. СЛУЧИЛОТО СЕ НИ РАДВА И ПОКАЗВА НАЙ - ВАЖНОТО - СТОЙНОСТТА НА ВСЯКА ЕДНА МЕДИЯ И КАЧЕСТВОТО НА НАЙНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ. ПОЗДРАВЯВАМЕ ВЕСТНИК "ГАЛЕРИЯ" ЗА ИЗБОРА И ГИ НАСЪРЧАВАМЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ.

ТОВА ВДИГА САМОЧУВСТВИЕТО НИ И НИ ДАВА ПОВЕЧЕ СИЛИ И ХЪС ДА ПРОДЪЛЖИМ РАБОТАТА СИ.


ДЕСИ МОНЕВА - АДМИНИСТРАТОР НА БЛОГА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ

РАЗКРИХА УБИЙСТВОТО НА БОБИ ЦАНКОВ!


Маргина платил 100 000 лева на “Килърите” да отстрелят скандалния водещ Бандата за поръчкови убийства “Килърите” е организирала покушението срещу скандалния радио водещ Боби Цанков. Мократа поръчка за 30-годишния летописец на ъндърграунда е дошла от боса на СИК Красимир Маринов – Маргина, пише столичен вестник. Гангстерът научил по свои канали, че Боби Цанков е обещал на прокуратурата да доведе надеждни свидетели по делото за поръчковите убийства на Иван Тодоров – доктора и генерал Любен Гоцев. Само преди месец и половина братя Маргини бяха оправдани, че са поръчвали екзекуции, присъди получиха само карето наемници Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев. Боби Цанков беше убит на 5 януари в центъра на София посред бял ден. Неговият разстрел все още не е разкрит, а от МВР засега не желаят официално да оповестят, че “Килърите” са убили Боби Цанков. Убедени сме, че Петър Стоянов – Пешо Сумиста е бил посредник между физическите убийци на Цанков и братята Маргини, но трудно можем да го докажем, казват криминалисти. От МВР не отхвърлят възможността убийците на Боби Цанков да са безследно изчезналите Георги Георгиев и Владимир Филев.

Мезонетче в Париж е сватбеният подарък на Гоце за сина му


Камуфлажно скромната венчавка на президентския син като за пред хората. Като за своя душа – сватбен подарък мезонет в Париж. пише вестник "ПАПАРАК" цитиран от Разкрития.ком

Дори само една малка част от това, което се шушука сред представителите на вечно бдителната светска мълва, да е вярно, разбираме, че държавният глава му е изпуснал края. Ако такива хора ще са начело на Строители на нова България, то отсега е ясно за какво строителство и за какви строители става въпрос.
Мнението на журналистите от „Папарак” е, че по сватбите им ще ги познаете. Защото, както изнесената информация за чудовищно разхитителната сватба на мамината Жени предизвика коментари и отвсякъде постъпиха неизвестни подробности за миналото на днешната богаташка Петя Славова, така и всичко казано за президентското семейство постепенно окръгля портрета му. Този за пред хората и този, който е за своя душа.
Сватбата на Владимир Първанов, няма две мнения, бе повече от скромна. Подаръкът обаче, останал известно време неразкрит, се оказа царски. Мезонет в центъра на Париж за младото семейство Цветанка и Владимир. Очевидно фамилия Първанови има слабост към мезонетите, защото и в София притежава жилище от такъв калибър. Но друго си е в Париж. Клюката се комбинира и навързва чудесно с друга една, по-отлежала, свързана с окопаването в чужди дестинации на известни наши политици и бизнесмени. Предишната информация беше за това, че татко Георги готви сина и новопридобитата си дъщеря за дипломатическа служба в странство. Вестниците коментират, че щом Шкумбата, бивш бачкатор с титла инженер в Кремиковци, преквалифицирал се в комик халтураджия, сега може да е на дипломатическа служба в Чикаго, това не е невъзможно за далеч по представителните и образовани наследници на политическия ни елит.
И така, двете рожби на държавния глава вече притежават ключа на 180 квадрата жилищна площ в сърцето на града на мечтите – Париж.
Обикновените българи се питат вяло къде е комисията „Кушлев”, но въпросът им си е чиста проба риторичен. Може би защото, ако такива вести са някакво изключение, тези мъченици на българския преход биха били по-упорити и последователни в борбата си със злоупотребите и връзкарството. Но злото очевидно е по-голямо и затова всесилно.

Петър Христозов: ОВЧАРОВ И ПЕТКОВ ЩЕ УБИЯТ СТАНИШЕВ!


Добър ден, господин Христозов. Безпокоим ви от блога ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ....

- А, Монева ! Радвам се че ми се обаждате. Крайно време беше....

- Защо...?

- Защото чета доста глупости на страницата Ви. Давате фронт на кой ли не по сериозни и важни теми. Търсите скандала а не истината....

- Вие ли ще ни я предложите...!

- Да, защото не се страхувам. Днес се пише на революционер. Всичко това е спусната информация за да се потулва истината. Това е масова практика.

- Да започнем с конкретиката обаче. В едно ваше изявление твърдите че бившият премиер Сергей Станишев може да бъде отвлечен!

- При него играта е жестока. Войната в БСП е жестока и тя тепърва ще се разпалва, не знам за отвличане но твърде възможно е да го убият. С преизбирането му за лидер на партията, той изхвърля от централата и хора с голяма власти много пари....

- Кои са тези хора...?

- Всички ги знаем кои са – двамата Руменовци, Овчаров и Петков. Не случайно Овчаров заяви пред медиите че успехът на Сергей ще се превърне в неговият край. От днес нататък той и Петков няма какво да губят и ще са готови на всичко за да се запазят, включително ако трябва Станишев да бъде ликвидиран...

- Да не би ваш информатор да е Татяна Дончева...?

- Да не се обиждаме. Дончева е продукт на Митьо Гестапото и “Мултигруп” с който аз съм във война. Странно защо никой не се сеща за това, или за фактът че Алексей Петров например е работил за шесто. Като добър юрист тя умее да лъже добре и това и си печели къс по къс симпатията на избирателите. За нея мога да кажа само че е най – малкото зло от БСП....

- Споменахте Алексей Петров...?

- Всичко е толкова прозрачно. Алексей е опасен и мъдър. Аз ви загатнах нещо, но явно не сте ме разбрал достатъчно добре. Ако някой иска да убие по Алексей Петров, значи, че бие по САЩ! Петров е сътрудник на тамошните служби. И то не от вчера, а от времето на Костов и преди него дори. Фигура от такъв мащаб не би се занимавала с калташки поръчки. Най-малко той е човекът, който би платил за мокра поръчка на някого, който се занимава с него. И като ви казвам, че не е случайна фигура, знаете ли какво означава това? Ако той реши, така би заклатил позициите ни в успешната борба в митниците и срещу наркотрафика, че би заклатил и интересите на САЩ в тая област. Как си го представяте това? Той е човек на ДЕА, така както Самоковеца и Поли Пантев бяха хора на ДС. Тази игра не я ли осъзнаваш? Това е лоша комбинация за враговете му. Не случайно Румен Петков го осветли защото се страхуваше от него. Ето тук има изненада за Вас и всички мои читатели! Той е част от реалните персонажи в новата ми книга, която довършвам в момента. Тя ще се казва „ОПЕРАЦИЯ „ФЕНИКС” ИЛИ ВЪЗРАЖДАНЕТО НА КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ ОТ ПЕПЕЛТА НА ТОТАЛИТАРНОТО МИНАЛО”. Това го казвам за първи път! В тази обемна документалистика ще разберете кой е Алексей и каква задача е имал в ДАНС....

Блиц – интервю на
Деси Монева
desimoneva@mail.bg

ОТ СТРУКТУРИТЕ НА ЪПНДЪРГРАУНДА! НОВ БИЗНЕС С ОТКУПИ! ОТКУПНАШ УБИЙСТВО!


Банда от бивши барети звънят на най – богатите българи и ги притискат да откупват животът си!

„ Ти си белязан! Плащаш 500 000 лева иначе се възнасяш…” това е пряка заплаха за убийство и видим рекет упражняван от все още неизвестни група бивши барети над най – богатите хора на България. За незаконният бизнес се знае от всички в средите – той е публична тайна. Проверка направена от екип на “Папарак” установи че почти всеки с по дебел портфейл в страната е станал жертва на невидимите за закона атентатори. В голяма част олигарсите плащат!
Повечето от тях имат своя така да се каже частна служба за сигурност. За почти всички олигарси работят бивши барети или спецове по сигурността, а за някои дори действащи агенти от службите за сигурност. Чрез канал създаден до тях представител на терористичната група се свързва с набелязаният обект предавайки му видеозапис в който пълно и подробно се разказва как в скоро време ще бъде убит ако например не занесе един милион лева кеш пред паметникът на връх “Шипка”и после пълно и подробно било разказано как да стане това. За да не се разбере че става въпрос за партенка, в записът заплашващият разказва смразяващо точно подробният график на въпросният бизнесмен. От ставането му до идните му срещи с точност до час минута и секунда, училищата на децата му, подробности около бюрото на съпругата му например... което смразявало кръвта на богаташа. Други по знатни милионери почти винаги пък имали информатори от средите на МВР, ако нямали такива им били спускани. В този случай действащото висше ченге търсило среща с тайният си шеф и споделял че в централата достигнала информация че белязан за убиване и след като устата на олигарха пресъхне му било съобщавано че имало начин да бъде измъкнат но това струвало пари.
В повечето случаи те осъзнават че животът им далеч не струва един милион при положение че управляват стотици. И плащат, без шум помпозност или молби за съдействие от МВР. В тези случаи им се обяснява че групата килъри са монополисти в България и гарантирали животът на въпросния щедър бизнесмен. Дори съществувал вариант за абонамент. Ако се появи информация която отново застрашавала животът му той си плащал за нея и дори можел да ползва услугите на бандата срещу враговете си. Важни били само парите!
Подходът към всеки бил индивидуален след щателно проучване което траело в повечето случаи с месеци. При едни са вербувани хора от охраната, там където това било невъзможно са притискани служители – шофьори, градинари, секретарки... Но информацията е събирана с точност и пълна анонимност. Схемата работила безотказно не само заради прецизността но и липсата на прекалена алчност. Стойността на откупите била определяна за всяка от мишените индивидуално, имало суми от 300 000 до един милион. Изчислявана е на база психическата граница която богаташът може да отдели и даде веднага само и само да си икономиса проблемите...
По наша информация през каналът на атентаторите са минали почти всички знатни имена на едрият бизнес . от Васил Божков, Валентин Златев, Николай Гигов, Гриша Ганчев ... до Христо Ковачки, братя Диневи, босове на ТИМ, Весела Кюлева, Мая Илиева, влиятелни едри бизнесмени и дори политици... а последната което чухме по темата дори известни спортисти като Митко Барбетов например. Това на практика се оказва и сензационна разкритие защото именно една такава акция с искане на откуп накара националът да дойде тайно в българия за което всички медии писаха. По наша информация истината е че
ЗАПЛАШВАТ С ОТВЛИЧАНЕ ЩЕРКАТА НА БЕРБО!
Футболистът тайно в България от страх за отвличането! Исканият откуп бил 1 милион лева кеш и Бербо дошъл за да го уреди. Преди няколко седмици непознат мъж се свързал с неговата майка и съобщава че внучката и е заплашена с отвличане. Единственият начин да я отърве било като той получи от нея сумата от един милион лева. Притеснена майката веднага звъни на сина си. Барбо моментално активирал всичките си контакти в страната на уви никой не можел да му помогне. Преживял вече ужаса на рекета той взел решението да съдейства на терористите и дошъл тайно в България на уреди нещата без да иска съдействие от органите. Пред семейството си дори изрази мнение че бандата искаща откупа е свързана с тясно с върхушката на МВР. Преди време изчезна синът на бизнесмена Румен Гунински. Детето го няма до ден днешен. Дали преди това бащата е получил оферта и е жертва по въпросната схема? Подозренията са силни – факти обаче няма. Бащата мълчи по въпроса .... гузно, сякаш има сериозна вина за деянието...

сряда, 1 септември 2010 г.

СЪБУДИ СЕ! КЪДЕ СА ДЕЦАТА ТИ? КЪДЕ Е ЖИВОТЪТ ТИ?



Познат е като скандален автор, като криминален писател, творец, разследващ тайните на мафията, като жълт журналист, като ъндърграунд автор... Точно за това се почувствах странно, когато получих информация за новата му книга „БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”. Книга, идваща с цел да възкреси паметта на безследно изчезналите деца на страната ни. Една забравена истина! Книга, идваща да ни трогне, да събуди заспалата ни съвест и да отвори сърцата ни... Не, тя не е написана с благородна идея. Напротив. В книгата има агресия, има насилие, има драма и много сълзи... Сълзи, изплакани от хора, загубили децата си по ужасяващ начин. Всъщност, има ли лек начин да изгубиш дете... Какво говоря?!
Да, няма спор говорим за Веселин Стаменов – странната птица на съвременната българската литература. Когато името му излезе на книжния пазар, честно да ви кажа, си помислих стандартното – поредният графоман. Няма нужда да напомням, че това време беше ерата на „вулгарните романи” на Христо Калчев, бесните разкрития на убития Георги Стоев и, след неговата смърт, нароените текстове на десетки знайни и незнайни, самообявили се за автори, които днес са потънали до шия в блатото на забравата. За Веселин Стаменов обаче грешах. Признавам си. Както се видя той не само, че изплува, но колкото и неприятно да е за някои, той се превърна във фактор за хората на словото в родината. И не само това – той продължава да се развива. Доказват го вече стотиците му статии, излезли в свободната преса, тиражите на книгите му „Раждането на тигровата акула”, „Пътека от змийски кости”, „Дупката на слепите кучета”, „Паразитът”, „Убий Путин” част 1 и 2…, някои от тях дори са преиздадени от няколко издателства, което прави твърдението ми още по-достоверно с цялата сила на истината.
За да легитимира всичко това, скоро на пазара ще се появи скандалният роман „БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”. Когато прочетох първите страници се втрещих. Статистиката е плашеща! После се вглъбих в историите на всяко едно от семействата, описани в книгата. Плаках... Но събрах сили и го направих. Не защото ми стана тъжно, а защото исках да ми олекне. Да ми олекне от болката, която изпитах след всяка една дума на тази книга. Този път Веселин Стаменов надмина себе си по вулгарност, по агресия, по безмилостност към читателя... Усетих, че книгата не идва да ни влее разум, а за да ни накаже като общество, защото нашата вина за описаните трагедии в нея не е малка. Типично в стила на мутрите Стаменов хвърля томчето на пазара с мощна ръка и сякаш казва – това да ни е за урок – вижте какво направихме!
Апелирам тази книга да бъде прочетена от властта. Тя определено може да послужи като учебник по човечност в политиката. Защото драмата в „БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ” е резултат от тяхната работа. Срамно е това да се каже, но за сметка на това е истина. Срамно е едно дете да бъде отмъкнато от ръцете на майка си, да изчезне така сякаш никога не е съществувало и държавата да не може да направи нищо по въпроса. Срамно е, когато едно младо семейство иска помощ от държавата, за да гледа своето дете – аутист, държавата да му залепи в лицето – „Щом сте си го роили да си го гледате!” Срамно е един баща да проси пари буквално от улицата и да ги влага вече десетки години, за да търси своя изчезнал син, а държавата да се прави, че той не съществува... Срамно е хора, представители на подземния свят да се трогват повече от тези, на които ние, данъкоплатците, плащаме, за да правят това. Срамно е и е болно!
„Боже, какво излиза, че животът ни и този на нашите деца не са в твоите ръце, а в ръцете на един чиновник...”, пише Стаменов в книгата си. Леле, и Господ не е пожален в нея... Или просто тук вече изцеждащата трудност на автора да пише книгата си се е превърнала в една откровена отчаяност.
Знам, че ще си купите книгата „БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”. Не за друго, а за да успокоите своята съвест. Тя ще наложи мода да стои на рафта на видимо място, за да може гостите ви да видят вашата човечност. Да, книгата на Веселин Стаменов само за един ден ще се превърне в паспорта на българската човечност. Ще я носим в ръцете си, леко извадена от чантата ни, сложена на бюрото ни, на видно място в колата ни, и не защото го искаме, а за да покажем на околните, че „ние не сме безчувствени трупове” , „не сме животни”, „не сме безчувствени хора” ...
Ще има хора, които ще си купят книгата и това може би ще едно от първите дела в живота им. Ще има и такива, които ще я оплюят, за тях няма да говоря – те рано или късно ще се удавят в слюнката си. Но най-радостното е, че ще има хора, които по нов начин ще гледат децата си. Дори само един родител някъде, затваряйки последната страница на книгата, разтрие очи, ставайки и отивайки да погледа как детето му спи, радващ се, че го има, това ще означава, че Стаменов си е свършил работата.
Да пазим децата си! Само те ни останаха. Ако предадем и тях, то тогава ще се превърнем в свят от био машини. Да поискаме от държавата сигурност за децата ни, за нас, за живота ни. Това са нашите права. Нужно ли е въобще да се говори по въпроса, при положение, че всичко е в нас. Заспало е дълбок зимен сън. Някой или нещо просто трябва да го събуди...

Будилникът идва! Казва се документален роман „БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”

Георги Пеев
Рецензент

НАДЗИРАТЕЛИ УБИХА НЕДКО ЦИГУЛКАТА!


Набеждават Янко Лудия за убийствотго!
Героят Недко Цигулката от прословутият репортаж на извистният разследващ журналист Васил Иванов за говрите на известният бандит Янко Ваташки в затвора вече не бил между живите. Слухове пуснати през решетките на софийският централен затвор говорят че известният като “Кондьо тариката” бил пребит до смърт от надзиратели. Гологлавият мъж познат от климопеве с нечовешки гаври бил намерен посинял от бой в килият си. Пъкленото дело било извършено от надзиратели но всички в зандана говорят че щщяло да бъде приписано на главният виновник за скандала Янко Ваташки. Както вече се знае гаврите били правени по повид празнество нта Лудия по случай рожденият му ден по време на един от по ранните му престои в затвора. В на й- скоро време щяло да се чуе че Ваташки си е отмъстил на Цигулката със съмрт и по всяка вероятнст щял да бъде наказан с лишаване на свобода до живот.

ОПАСНА ВАКСИНА ЗА НОВОРОДЕНИ УВРЕЖДА ЗДРАВЕТО ИМ – КРИЯТ!


Съществуват различни мнения за полезносттна на ваксините при децата. В България засега има множество задължителни ваксини. Ако детето ги няма, не може да ходи на ясла, градина, училище, не може да напуска страната. Да обаче как и кое да ни гарантира че слагаме правилната ваксина?
В болницата, когато бебето се роди, още в първите няколко часа му се бият ваксини. Повечето родители даже не знаят за това, както и не знаят че само за последните три месеца има сериозно зачестяване на влошено детско здраве именно заради ваксиниране. От служители в една от най – авторитетните педиатрични клиники на София разбрахме за опасна ваксина за новородени която сериозно уврежда имунната система на бебетата. Те я получили по стандартен начин от лицензиран доставчик и веднага след първите оплаквания сигнализирали министерството на здравеопазването. Реакция от там до ден днешен нямало. Ваксината продължавала да се продава и доставя по медицински заведения а това вече било плашещо. Ето защо информаторите ни решели да пуснат мълвата в медиите. Така с масовото оповестяване на тревожната новина ще раздвижи “държавните търтеи” а и хората ще бъдат по бдителни и ще искат пълна информация и анализ за това какви медикаменти се дават на децата им.

АХМЕД ЕМИН БИЛ ТАЕН АГЕНТ?


Началникът на политическия кабинет на лидера на ДПС Ахмет Доган - Ахмет Емин по всяка вероятност е бил разстрелян, въпреки че досега всички данни сочат, че става дума за самоубийство твърди се в новата разследване по случая..
Според последни данни убийството на дясната ръка на Ахмет Доган е станало, след като три минути преди това той е имал среща с действащ министър от кабинета. Не е ясно обаче кой е членът на кабинета, с който е говорил. От прокуратурата и полицията отказват всякакъв коментар по този въпрос. След срещата си с високопоставения политик от кабинета Ахмет Емин е трябвало да се срещне с прекия си шеф Ахмет Доган, който обаче отложил тази срещата, тъй като подготвял реч. В хода на новото разследване се е появила версията че Емин бил осветлен агент на служба, неясно обаче наша или чужда. Това била и темата му в разговора с действащият политик който по всяка вероятност е МВР шеф. Никой от информаторите на “ъндърграунд-медия” не си послужи с име но всички се обединяват под обещ знаменател че зад смъртта на Емин стояла службата му на таен агент. Това правел случая изключително сложен и дори и да имало воля от властта едва ли някога щяла да излезе чистата истина за него, вайкат се политическите спецове.

AFERA.BG - БОЙКО Е СТРАХЛИВ ПОЛИТИК!


За една година ГЕРБ видимо се провали! Опитът обаче да се заблуди Европейската комисия с фокуси около размера на дефицита не мина.Това е тежък стратегически провал, но министърът на финансите все още е на поста си. До края на мандата вероятно няма да влезем дори в „чакалнята” на Еврозоната. Има само една сфера, в която провалът вече е налице, но все още не е достатъчно видим – борбата с организираната престъпност.
Евродепутатът Кристиян Вигенин се съгласи да коментира пред afera.bg управлението на ГЕРБ, случващото се в БСП и всичко актуално от политическия живот в България.-Като евродепутат, какви са ви наблюденията относно икономическата криза у нас и в останалите страни от ЕС?-Когато през 2009-та година в Европа правителствата предприемаха мерки за насърчаване на икономическата активност чрез държавни стимули, българското правителство се зае с рязане на разходи и спря плащанията към фирмите. Явно целта беше да се постигне нисък дефицит, който да ни приближи към Еврозоната. Опитът обаче да се заблуди Европейската комисия с фокуси около размера на дефицита не мина и какво постигнахме – задълбочаване на кризата, отдалечаване от Еврозоната, по-ниско доверие в българските финанси и по-висока безработица. Това е тежък стратегически провал, но министърът на финансите все още е на поста си. Икономиката ни е на автопилот, нито една структурна антикризисна мярка не беше приложена, а признаците на оживление се дължат изцяло на икономическия подем в Западна Европа.-Избистрени ли са позициите на България по външната политика на ЕС?-България не участва ефективно при формирането на позициите на ЕС по различни външнополитически въпроси. Нужни са много усилия, за да се наложим като незаобиколим фактор поне в два стратегически за нас региона – Западните Балкани и Черноморския регион. Предишното правителство направи важни пробиви, сегашното обаче няма стратегия. Министерството на външните работи не функционираше адекватно в периода, в който беше ръководено от Румяна Желева, а откакто новият министър пое щафетата, то се занимава преди всичко със себе си. Т.нар. Стратегически преглед на дипломатическата служба доведе главно до предложения за разпродаване на имоти и закриване на посолства. Оставам в очакване да се роди поне една съдържателна инициатива, в която да проличи българско лидерство.-Мина почти година откакто ГЕРБ са на власт. Как ви се вижда управлението им?-За една година ГЕРБ регистрира видими провали във всички ключови приоритети, залегнали в предизборната им платформа и в програмата на правителството. Обещаният обрат в усвояването на еврофондовете не се състоя и по статистиката на Еврокомисията България от 14-то през есента на 2009-та година се срина на последното 27-мо място през юни тази година. До края на мандата вероятно няма да влезем дори в „чакалнята” на Еврозоната. Неадекватно се подходи към антикризисната политика. Здравната реформа не се състоя, а пенсионната се прави не с дългосрочни цели, а с идеята да се закърпи бюджета за две-три години. Върна се платеното образование, а парите за наука клонят към нула. Има само една сфера, в която провалът вече е налице, но все още не е достатъчно видим – борбата с организираната престъпност. -Според вас ГЕРБ ще изкара ли мандата си? Румен Петков на няколко пъти заяви, че това няма да стане...-По-скоро ще го изкара, това зависи само от премиера. Не е реалистично да очакваме създаване на такова голямо недоволство, което да е в състояние да срине ГЕРБ отвън, а правителството и ГЕРБ функционират по начин, който изключва сриване отвътре. От друга страна популярността на партията рязко спада и за да си гарантира по-дълъг престой във властта, Борисов би могъл да предизвика предсрочни избори, заедно с местните и президентските, например, вариант „3 в 1”. Това обаче крие и голям риск, а Борисов въпреки познатата фасада всъщност е страхлив политик и няма да направи такъв ход.-Кои са най-големите грешки и гафове на сегашното правителство?-Трудно е да се направи класация, но като евродепутат бих отбелязал специално решението на правителството да предложи Румяна Желева за еврокомисар от България – мащабите на резила обхванаха целия Евросъюз. Всички останали гафове имат преди всичко национално измерение.-Управляващите не спират да се бият в гърдите с безкомпромисната си борба срещу организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта. Има обаче и противници, които критикуват агресията на тези акции... Още повече, че крайният резултат от тях води до освобождаването на почти всички задържани.-Добре отразените медийно, но нескопосано подготвени арести поставят съда в неловко положение – как да осъдиш човек, за когото не са събрани нужните неоспорими доказателства за вина? В резултат обаче вместо да се търси подобряване на работата на МВР и прокуратурата, се оказва недопустим политически натиск върху съдебната власт. Впрочем, в Брюксел започват да го разбират и след нелошия доклад от юли нещата може да изглеждат по съвсем друг начин догодина.-В този ред на мисли как ви се струва "полицейския химн" на Веселин Маринов? И как така от ваш подръжник той стана заклет "гербер"?-Полицейският химн е подигравка с мъжете и жените, които са призвани да гарантират спокойствието и сигурността ни. Тази елементарна като текст, музика и изпълнение песен е съизмерима само с ниското равнище на българската политика днес. А иначе не се наемам да съдя когото и да било за гъвкавостта на политическите му убеждения – та нали самият премиер дълго време беше в публична борба със себе си дали е наследник на комунистическите традиции или на репресираните в рода си. Рехавото политическо пространство вдясно му помогна да вземе решение, че е десен демократ. Та и с Веселин Маринов така. Все пак навремето свърши добра работа за БСП и Виденов, но и стандартите тогава бяха по-високи.-От доста време насам се говори за бъдещия политически проект на Георги Първанов. Мислите ли, че той би имал успех и ще успее ли да разбие статутквото на ГЕРБ? И не ви ли притеснява, че би привлякъл голяма част от електората на БСП?-Аз нямам основания да смятам, че Първанов наистина планира такъв проект. Но мога да поразсъждавам. Днес президентът е единственият свързан с левицата човек с реална власт и това насочва много надежди към него. Часът на истината ще дойде, когато само след година и половина той бъде съблечен от тази власт. Какво реално може да предложи? Би могъл да мобилизира избиратели само чрез някаква форма на национално-патриотично обединение с претенции за надпартийност, което впоследствие да се преобразува в партия. Защото Първанов не може да има влияние в десницата и центъра, а в ляво е БСП – никой социалист няма да го разбере, ако тръгне с лява формация срещу партията, която го направи президент. Но такова обединение би било в противоречие с европейските тенденции и няма да е полезно за България. Все пак Първанов е умен политик и не вярвам да се поддаде на натиска на хора, които търсят своята лична политическа реализация чрез него след края на мандата му. Бих препоръчал на Първанов ролята, която има например Бил Клинтън днес в САЩ – силно влияние върху БСП, коректив в националната политика и с роля в европейската, генератор на политически и управленски идеи, но и достатъчно дистанциран от злободневните проблеми. Не виждам друг начин да остане с положителен знак в историята на България, а аз не бих искал да го видя унизен и захвърлен като предшествениците си Желев и Стоянов.-Преди време заявихте, че на БСП е нужен катарзис, за да тръгне пак нагоре. Мислите ли, че вече има някаква положителна промяна?-Ще бъда честен – има положителна промяна, но се разминахме с катарзиса. Немалко въпроси от миналото лято останаха да висят във въздуха. Имаме нужда от качествено нов подход към предизвикателствата, но това, което правим, е нова версия на досегашните модели, които носят успехи, но не носят големи победи. Опозицията срещу Станишев е слаба и безидейна, а някои от самопровъзгласилите се за реформатори изглеждат все по-дезориентирани, да не кажа смешни. Светът около нас се променя бързо, но не съм сигурен дали го забелязваме. Наближаващите местни и президентски избори ще покажат дали сме на прав път. Ще ни бъде много трудно обаче, ако вътрешнопартийната опозиция реши да ги използва като средство да „довърши” Станишев на принципа „колкото по-зле, толкова по-добре”.-Не трябваше ли "новото начало" за партията да мине през смяна на Сергей Станишев? А и други "изхабени" лица като Румен Овчаров?-Това с „новото начало” го играхме неведнъж през последните 20 години. Само че промяната на върха често се използваше като удобно извинение твърде малко да се променя надолу. Този път подходихме различно. Смятам, че Станишев има пред себе си няколко задачи, които са тежко и политическо, и лично изпитание – да защити резултатите от управлението си, за да разсее мита, че БСП не може да управлява успешно; да стабилизира организационно партията и да я пренастрои в ефективен опозиционен режим на работа; да подготви политически и кадрово промяната в БСП – и на общинско, и на национално равнище. Овчаров пропусна шанса да направи това в София и да ускори промените в цялата партия, затова и упорството му да продължава да стои начело на Софийската организация не носи никакви позитиви нито на него, нито на БСП. Впрочем обратното броене върви за всеки един от нас от момента, в който бъдем избрани на който и да е пост.-Как виждате БСП след 3 години? Виждате ли партията отново на власт?-Ако не се случи нещо драматично, БСП ще спечели следващите парламентарни избори. Но вероятността да остане отново в опозиция е много голяма, просто защото ще й липсва партньор, с когото да формира стабилно управляващо мнозинство. Ето този е главният въпрсът с повишена трудност за нас. Социалдемократите и в Чехия, и в Словакия спечелиха изборите, но нямаше с кого да се коалират и сега са в опозиция. Този проблем мен лично ме занимава много повече отколкото кой точно ще ръководи БСП след три години. На преден план обаче сега излиза необходимостта да представим и защитим убедително алтернативния си проект за развитието на България, който ще бъде очертан на предстоящия през октомври конгрес.-Как реагирате на писанията из жълтата преса в България? Коя е най-голямата глупост, която сте прочел за себе си?-Животът ми е на показ от 15 години, нямам какво да крия, пълната прозрачност може би е най-силното оръжие срещу слуховете. Признавам, че преди 2-3 години много се впечатлих как една фалшифицирана снимка от в. „24 часа” онагледи впоследствие серия поръчкови публикации срещу Станишев, в които и аз бях сред главните герои. Вече не обръщам внимание. Изобретателността обаче е невероятна. Наскоро много се смях на един материал, в който покрай многото глупости се споменаваше, че имам и ясновидски способности. Е това вече ще ми е трудно да го опровергая, особено ако се окажа прав в прогнозите си за развитието на българската политика.

Георги Стоянов