неделя, 29 август 2010 г.

ПАДА ГЛАВАТА НА ВАНЬО ТАНОВ!


Въпреки че Ваньо Танов няма общо с незаконните практики в митниците, се очаква той също да бъде освободен, научи Bnews. Това най-вероятно ще се случи, след като Танов се върне от командировка.
По време на срещата при министър председателя Бойко Борисов преди няколко дни алкохолните босове от трите големи винпрома - "Карнобат", "Пещера" и "Търговище", са били остро разкритикувани от премиера. Представителят на „Карнобат" е поел най-много от гнева на Борисов. В кабинета на Борисов били и двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както и шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, показателно обаче отсъствал директорът на митниците Ваньо Танов.
В крайна сметка обаче винпромите си признали, че са били натискани неправомерно от висши митнически служители с цел търговия на влияние. Срещата между тях и премиера е била по инициатива на Бойко Борисов. Той ги свикал, след като получил доклада на службите ГДБОП.
Само няколко дни след тази среща от митниците си тръгнаха зам-директорът на Агенция "Митници" Красимир Николов и шефът на Инспектората на митниците Спас Шопов.


КОМЕНТАРЪТ : Ако действително ген.В.Танов бъде освободен от поста си,това означава,че недосегаемите,осъществяващите основната контрабанда през границите с Тур-ция и Гърция, отново са победили.Опитите на правителствата на Костов,след това на Станишев и сега на Б.Б. да контролират тази контрабанда,винаги уд-рят на камък.Оказа се,че предишните правителства в крайна сметка се догов-арят с основните "играчи" и се получава вариантът "царевото - царю,кеса- ревото - кесарю".Дано и правителството на ГЕРБ не тръгне по тази плоскост. Идете в свиленградския и пловдивски райони - там ще видите цели села,оки-чени с митничарски палати по на 3-4 етажа с площ над 300-400 м2 всеки ет-аж. Полицията и прокуратурата при добро желание могат да ги хванат и ока-ушат,но очевидно в ход е делба на плячката - от 1 ТИР около 1-2 млн.лв пе-чалба при контрабанда на цигари,при средно 10 бр. ТИР-ове дневно -10-20 млн лева дневно губи държавата, т.е. на година - 360-720 млн.лв от некадър -ността и магарешкия инат на мин.Дянков.Това е само от цигари.Общо се очак ва,че държавата губи от контрабанда 5,5-7 млрд лева!Това са загуби от кад-рите на СДС,НДСВ,БСП,ДПС по митниците,внедрявани там в продължение на 20 години.Отделно от аматьорите и единаците.

Няма коментари: