събота, 8 януари 2011 г.

СЕНЗАЦИЯ!!! БЪЛГАРСКИ ВУЛГАРЕН ПИСАТЕЛ ПРОБИ В ЕВРОПА! РОМАНЪТ НА ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ “УБИЙ ПУТИН” ИЗЛИЗА НА АНГЛИЙСКИ!

Корицата на бъдещото английско издание
Хитовият роман “Убий Путин” на българския писател Веселин Стаменов излиза в един том на английски език.
Новината излезе веднага след Нова година, след като от издателска къща Igloo Books потвърдиха своя интерес към него. Книгата, определена от западните специалисти като “VULGAR BESTSELLER IN BULGARIA”, впечатлила редакторите на английската издателска къща и след щателно проучване на пазара те се съгласили да съдействат тя да види свят извън България. По първоначална информация вече имало подписан предварителен договор между автора и издателите, което гарантирало, че изданието ще стане факт. Става въпрос за том от общо 340 страници, събрал в себе си всички части на романа. У нас книгата е позната като изключително скандално четиво, преиздадено няколко пъти от най-хитовите издателства.

Фабулата развива пъклен план за покушението на руския президент /днешен премиер/ Владимир Путин у нас, покрай който изплуват схемите на всички ъндърграунд лобита в страната ни. България е представена като средище на повечето престъпни групировки в света както и на най-опасните служби. Кръв, насилие, секс, мафия, политика, тероризъм и много пари... Това са колоните, на които е стъпил соченият за ученик на покойния класик Христо Калчев, изграждайки хитовия бестселър. В книгата милост няма, признава самият той и без грам свян обещава, че няма да пощади читателя от всеки един свой ред.

Самият роман е писан през 2007 г. , в знак на уважение към автора на вулгарни романи - Христо Калчев. Първият издател на книгата е “Ню медия груп” - днес един от лидерите на книжния пазар у нас. Преизданията на книгата продължават през другите няколко издателства “Ъндърграунд – медия”, “Милениум” и “Феникс дизайн”. Общият тираж в България по неофициална информация надминава 27 000 и продажбите в страната ни продължават и до днес. Почти няма авторитетен сайт или книжарница, които да не продават изданията. Именно за това преводът й на английски се явява идеален завършек на нейния успех.

По предварителна информация тиражът на книгата в Англия все още не е уточнен, както и цената. Това е последващият етап в проучванията. Очаква се томът на английски, озаглавен “KILL PUTIN”, да бъде на западния пазар не по-рано от края на април. Такъв е бил графикът на издателството.

“Практиката на западните издателства е да реагират скептично към една книга от балканска страна, макар тя да изглежда хитова. Там всичко е регламентирано и по график и не е като тук. Очаквам самият тираж да не бъде голям, защото продажбата на книгата ще става предимно по интернет. Ще се продава в най-големите сайтове за книги и електронни магазини”, признава самият автор. От него става ясно още, че целият ръкопис на английски е пратен в издателството, където предстояла нова редакция и актуализиран превод. Радващо е, че дизайнът и оформлението на романа вече са готови, за да видим как ще бъде представена книгата на западните читатели.

Ралица ВАСИЛЕВА

четвъртък, 6 януари 2011 г.

ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ СМЕ ЕДИННО ОБЩЕСТВО!

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВАТА
 ИЗРОДЪТ Михаил Маджунов (от ИСУЛ)КЪМ ВСИЧКИ: Чрез натискане на бутона "Харесвам" - подкрепяте и "харесвате" самото начинание, ПРОТИВ ТАЗИ ИЗМЕТ, а не заставате на страната на този ИЗРОД!

СКАНДАЛЪТ СЪС ЗАПИСИТЕ ДЯНКОВ - ТАНОВ - ОБЗОР!






ПОЛИТИЧЕСКАТА ШИЗОФРЕНИЯ НА НАЦИЯТА!

Валентин ФЪРТУНОВ
Сгрешена генетична структура, фатална последица от историческа съдбовност или вечен център на геополитически интереси – причината е без особено значение – важен е резултатът. А резултатът е фатален. След съсипващото политическо давичкане, особено в последните 20 години, българската нация, бързо и сигурно загива. И сякаш няма никакви изгледи за светлина в тунела, защото българинът днес, в края на 2010 година, не изглежда и на йота по-умен като източник и хегемон на национална държава, отколкото бе преди двайсет години, преди шейсет години или по алекоконстантиново време….
Повод за тези мрачни размисли ми дадоха няколко зрителски обаждания във форума на последното издание на предаването ми „10-та степен по Рихтер” по СКАТ ТВ. С очевидно усилие да се контролира и поне донякъде да звучи вежливо, възрастен мъж, ако се не лъжа от Видинско, настойчиво ми постави въпроса, защо все се занимавам с ЦРУ в моите предавания и кога най-сетне ще се заема с КГБ. Искал да чуе отговорът ми. Има колеги, които просто биха го сиктирдосали – в крайна сметка предаването бе изцяло посветено на сензационния напоследък интернет сайт УикиЛийкс и неговият основател Джулиан Асанж, и в по-общ план – на ролята на световната мрежа за разбиването на лицемерните двойни стандарти на съвременната западна демокрация. И ЦРУ дори не бе споменато. Но този зрител, който по същество олицетворява един значим дял от българската нация, дял за който „за всичко са виновни комунистите”, е под тежката зависимост на един траен и вероятно нелечим политически делириум, за който всяко показване и коментиране на нелицеприятни факти за Запада (разбирай, най-вече Америка) е силно, до нетърпимост болезнено. Последва го друг зрител, предполагам в ранната средна възраст, който на скоропоговорка ми изнесе лекция с добре наизустена лексика, как Америка е страната на свободата, американското общество представлява 95% средна класа, а държавата там винаги защитава гражданите си по всяка точка на света, когато е необходимо налива пари за да защити парите на американските граждани в банките и прочее. Няма да коментирам, доколко общо имаха и двете обаждания с темата на предаването за УикиЛийкс. Отговорих им и на двамата в кратките оставащи ми минути, на първия, че не се занимавам с КГБ, защото КГБ отдавна вече не съществува, а наследниците му, поне в България са в много слаба позиция, защото България в момента е управлявана от ЦРУ, и понеже това никак не ми харесва и го намирам за пагубно за нацията ни – се занимавам и ще продължавам да се занимавам с ЦРУ. Другият зрител посъветвах да прочете великолепно аргументираните статии и книги на американският(!) изследовател Уилям Блум за милионите жертви на американският „износ” на демокрация по света след Втората световна война, да се запознае подробно с Патриотичния закон и неговото приложение в САЩ, на практика суспендиращо основните граждански права и свободи или пък да прочете статистиката за милионите американци, на които през 2008-ма, чрез така нареченото пукане на балона с недвижимостите, бяха буквално секвестирани жилищата, превръщайки ги в бездомници…

Монетата естествено в един момент се завъртя и се наложи да озаптявам на границата на добрия тон друг зрител, който въодушевено и пламенно, наемайки се от секунда на секунда, се опита да ме въвлече в разиграваното на една определено некомпютърна игра, една за мен страшничка, за него очевидно вълнуваща игра – с две думи – ако руснаци и американци се сбият, кой ще спечели – за него нямаше съмнение, че руснаците имат многократно военно превъзходство и така ще напердашат американците, че…

Свети Небеса! Просто го прекъснах. И да му обяснявам, че ако руснаците имат някакво превъзходство, то е в сферата на ония оръжия, които директно ще пратят в преизподнята цялата планета, бе напълно безмислено. Той дори няма да ме чуе, какво му говоря. Както впрочем, със сигурност не са чули и дума от това което има отговорих и поклонниците на „американската мечта”. Те щяха да ме чуят единствено, ако бях потвърдил, че „комунистите са виновни за всичко”.

Толкова зле не съм се чувствал отдавна, както след това предаване. Аз съм умерен русофил и умерен американофил. Но нито умереното ми русофилство, нито умереното ми американофилство не покриват и квадратен сантиметър от управляващите олигархии в Русия и САЩ, нито обществено-политическите системи, които те са наложили и в една или друга степен експортират, или са експортирали по едно или друго време, с откровено насилие навън – руснаците преди двайсет години, американците и до днес. Най-малкото и най-егоистичното поради това, че във всички случаи моята България е била задължително и последователно жертва на глобалното противоборство на геополитическите чудовища.

Примерите, които ви дадох, дами и господа, са просто дребни знаци за глобализираните и тотално манипулирани умствени процеси, които се вихриха, се вихрят и без всякакво съмнение ще продължават да се вихрят и за вбъдеще в нацията ни, ако самата нация не стори нещо.

Възможните констатации са както обикновено само две – национална умствена недостатъчност или унаследена политическа шизофрения. По отношение и като обяснение на второто, отново само знаково, ще вмъкна, че ако и да споменавам на няколко пъти вече само последните 20 години, то де факто нещата днес по никой начин не се отличават от описаното дередже на българското политическо мислене от гениалният ни сънародник Алеко Константинов преди повече от сто години!

И ако силно централизираната държавна система при соца, при всичките си кусури и икономически волунтаризъм, все пак имаше ясна доктрина за национална сигурност, съответно системно прилагана концепция за защита и развитие на нацията, която за петдесетина години се увеличи с повече от един милион българи и бе на прага да роди 9-милионният българин; ако щете недодялано и идеологически изкривено, но затвърди и разви културната ни идентичност по света, наложи в националното съзнание гордостта от 1300-годишната ни държава, нямаща конкуренти по дълговечност на континента; днес това са „чудеса” и „митове”, които новите поколения не знаят, няма как да помнят, а разградената и немощна държавност не може, да не кажа, не иска поне да поддържа. България вече не се стреми към деветмилионния българин, а към изчезването на 7-милионния. А номенклатурно-мутренската ни олигархия чупи кръст пред всяка външна сила и ръмжи единствено на собствения си народ и то когато не се задават избори.

И след всичкото това, което не бе скрито, не бе тайно, то се случи на всички нас, и на американофилите и на американофобите, и на русофилите и на русофобите, случва ни се и в момента, загубихме просветата си, загубихме докторите си, на път сме да загубим и малкото останала наука, останахме без пенсии, обречени да работим до гроб! И след всичко това, ние продължаваме да се делим на „фили” и „фоби”, озлобени и настръхнали брат срещу брата!

Защо бе, брате! Защо? (Да ме прощавате, че перифразирам геният на българщината)

Нима не разбирате, че все повече заприличваме на ония окаяни православни отци(главно византийски) от времето на големия прелом между 14-ти и 15-ти век, които креснали, че по-скоро ще сложат чалми, отколкото да приемат уния с папата (и евентуална помощ на латински кръстоносци срещу настъпващите турски орди)!

Нима сте склонни на същото – по-добре да загробим България, отколкото да се помирим помежду си!?

Това не е лирично емоционално отклонение, уважаеми читатели. В ситуацията в която сме поставени, захапани до кокал от геополитическите играчи, предадени от олигархията си, единственият ни изход е в незабавно национално помирение, национално единение – в един стоманен български юмрук, който да се стовари върху предателите, да разтърси гнилата ни колибарска държава, ако трябва да я срути до основи, за да я изградим наново, за да си върне нацията-хегемон управлението на собствените си дела, направляването на съдбините си и най-вече, и най-важното – да осигури бъдещето на децата си.

Анализът е публикуван във в. Десант

сряда, 5 януари 2011 г.

ОБВИНЯВАТ СЛАВИ ТРИФОНОВ В ИЗМАМА КЪМ ДЕТЕ?!

Слави и Делян
Тези майки стават известни покрай съдбата на новородените си бебета, които се раждат точно в 00:00 часа. С тези бебета се снимат всички популярни личности и най-вече управници, които тичат да обясняват пред медии, как ги е грижа за българските деца и особено за тези, специалните, които имат орисията да бъдат първото бебе на новата година.
След няколко месеца медиен и всеобщ интерес, тези деца потъват в забрава, а родителите спират да се надяват на празни обещания.
Един от най-популярните водещи у нас Слави Трифонов, дава обещание на малкия Делян и майка му Надежда Гълъбова още от раждането, че приема детенцето като свой кръщелник и ще му помага. Че нали Слави винаги е твърдял, че е човек от народа?! Заради кризата, семейство Гълъбови се мести на село, където едва свързват двата края. За нещастие, след снимките и
Бебе на 2000 г. Веско, който впоследствие е прекръстен на Милен (Сн: "168 часа")
обещанията на Трифонов, той никога повече не се обажда, разказва майката пред „168 часа“. Жената не спира да вярва обаче, че след време синът й ще постигне голям успех, какъвто е постигнал кръстникът му – Слави Трифонов. Делян сигурно ще го потърси и шоуменът ще изиграе важна роля в живота на детето й, продължава разказа си Надежда.
Идентична е съдбата и на първото бебе на новия век – Веселин Чакъров, роден на 1 януари 2000 г.
„Всички известни политици идваха в старата ни къща, снимаха се с Веско. От общината обещаха да прехвърлят на негово име имот в село Труд. Така се зарадвахме, че бъдещето бе пред нас. Но както се казва – всяко чудо за един ден. Всичките обещания от политиците бяха, за да могат да
Бойко Борисов с бебе на 2004 г. - Михаела
изглеждат добри и мили пред медиите и избирателите. Излъгаха ни. Не сме им искали нищо, но е жалко, когато големи хора публично обещават нещо, а после се правят, че не е било“, признава бащата на Веско – Иван.
Настоящият премиер също си има „Забравено Бебе на годината“ – шестгодишната Михаела, която е първото бебе на 2004 година. Нито едно от обещанията, които са дадени тогава към малкото бебче, не са спазени. От София, родителите се местят в малко селце, тъй като губят работата си и не могат да се прехранват.
Това е тъжната истина за празните обещания на известните хора у нас, на които изобщо не им гърми за Бебетата на годината…

ВНИМАНИЕ!!!

ОЧАКВАЙТЕ СТАРТЪТ НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ НА 10.03.2011 ГОДИНА!

НОВА ГОДИНА - НОВ СКАНДАЛ!