събота, 7 август 2010 г.

ДОГАН СЕ ПРОПИ!


Изглежда ще излязат пълна истина думите на националистът Волен Сидеров в нощта на парламентарните избори. Без свян, срам и сдържаност лидерът на „АТАКА”, иронично се извини на журналистите че цели четиридесет минути им се е налагало да слушат пиян политик. Това бе казано по поповд странното фъфлене на Ахмед Доган по време на официалното му изявление пред медиите. Прес конференцията на ДПС беше преди тази на националистите а Сидеров отбеляза просто един факт, кълнат се повечето колеги присъстващи на форума. Дни след този случай в политическите среди, усилено се заговори че Сокола имал наистина сериозен проблем със зависимостта си към алкохола. Негови приближени загрижено споделяли факта че дори и рано сутрин той идвал на работа ухаещ на спирт. Напитката към която Доган таял топли чувства била уискито и той отделял голяма част от деня си в неговата компания.
„Силите на Доган отслабват и той се отдава на зависимости още повече от години насам той ще бъде в дълбока опозиция…”твърдят още полотолозите които са убедени че до няколко месеца психическото му състояние ще бъде тотално смазано.

ПОДЗЕМНА МЕДИЯ - ДА ВЪРНЕМ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ В БЪЛГАРИЯ!


Отмененото смъртно наказание в България трябва да бъде върнато след промени в Наказателният кодекс,предлага ПОДЗЕМНАТА МЕДИЯ . Същата идея дошла и на самият премиер Бойко Борисов след случая около залавянето на немският педофил в Самоков. „Няма оправдание за посегателството над деца в която и да е форма. Индивид посегнал да убие дете не може да се нарече човек и не може да бъде третиран като такъв. Тук най полезно ще ни бъде смъртното наказание…”били думите на Борисов който се зарекъл да започне консултации с правни експерти. Като начало той щяло да се прилага само при умишлено отнемане на живот на дете а в по късен етап и в редица други престъпления. На въпроса каква очаква да бъде реакцията на европейските ни партньори, Борисов заявил че би било полезно да се поучат то това а не да ни критикуват например.

СЕНЗАЦИОННО РАЗСЛЕДВАНЕ - СИВИТЕ ВЪЛЦИ И ДОГАН ПРЕВЗЕМАТ БЪЛГАРИЯ?!




СЕНЗАЦИОННО РАЗСЛЕДВАНЕ НА НАШИЯТ КОЛЕГА ЗЛАТКО МАРИН НА СТРАНИЦАТА НА ЖЪЛТА МЕДИЯ - http://shokirashto.blogspot.com/

ДРАМА - БАТЕТО УМИРА?


СЕНЗАЦИОННА НОВИНА НА СТРАНИЦАТА НА ЖЪЛТА МЕДИЯ - http://shokirashto.blogspot.com/

ПРОСТАТА МЪЧИ ВИКТОР ВЪЛКОВ!


Коварното състояние започнало да се обажда още преди няколко месеца, споделил пред приятелите си от „Монтерей”, Вълков. Сега обаче нещата излизали извън контрол. Почти нямало нощ която да спял спокойно заради нея жалвал се бившият дипломат сега сочен като един от сивите кардинали на властта, казаха ни осведомени. Приятелите го посъветвали, веднага да потърси съвет от специалист и да не отлага това нито миг. Видимо било че проблемът бил изключително сериозен и нещо чудно ако Вълков го подцени да се стигне до фатален край, притеснили се сериозно те. Той обаче смятал че нещата не са толкова сериозни,и преценил първо да опита на своя глава лечение с някой от рекламираните продукти за този проблем.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР


Здравейте приятели от „ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ”, най сетне някоя медия да се осмели да иска информация за престъпни схеми орупционни схеми и жертви на корупция. Казвам се Катерина Чочева и живея и работя в град Девин. Моята глажданска съвест е будна и крещи. Търси някой да я чуе и за това реших да ви пиша, защото вярвам на думата ви че всичко ще е без цензура :

Моят разказ е за община Девин и продължаващото разграбване на общинските имоти и обществените поръчки под 100 хил. лева за подпорни стени. Разглеждайки 5- те основно по-големи криминалните сделки на предишното управление за Терена на военното поделени за Автопарка на ВП за 16 декара на завода нза минерална вода за 200 декара в летовище местност Лесичево и т.н. с абсолютна сигуност разграбването на общината продължава с пълна сила. Може да споменем за 2 - 3 от тях. Една от големите е Продажбата без търг без конкурс на 10-то кратно занижена цена на 20 дк. терен на Минерална вода -Девин. Терен който предишното управление предостави по същият начин за направа на хотелски комплекс с 3 различни оценки един път ОПС за 180 хил. лв. втората оценка за 29 хил.лв. и трета оценка за 16 хил.лв. все пак право на строеж беше предоставено за 29 хил лв. но поради нееговото неизпълнение и нереализация то се погасява през 2005 год. След това през 2008 година новата общинска управа продава терена за нищожната цена от 360 хил.лв. при положение че към момента на продажбата имота от 20 000 кв.м. х 200 лв. за един квадратен метър (средно пазарна цена)- стойността на имота е 4 милиона лева. От тези дължащи пари 4 млн. лв. 3.6 млн. не постъпват в общината което е щета и нанесесна вреда за бюджета поради продажба на имота на занижени цени. Освен другите нарушения на продажба на имота без търг иле без конкурс. Не е нужно да се посочват слуховете за получени комисионни в размер на 700 хил.лв на тримата известни управници лансирали сделката както и спора за получаването на всеки глас от гласувалбите по 10 хил.лв. това го подминаваме. Но за другото няма обяснение. За сделката за 10 кратно завишение на стойността на охраната на общинските имоти за преструктурирането на болницата за подпорните стени по Бедствията и друг.

Благодаря за вниманието!

БЕЗ МИЛОСТ - РЕЖАТ УШИТЕ НА БЛИЗКИТЕ НА ТАКИ!?


Враговете на потопеният бос Христофорос Аманатидис известен с прозвището Таки, пуснали от няколко дена ужасяващият слух че ще започнат да режат ушите на негови близки ако до десет дни той не изплува от дупката си. Типично в неговият стил и с неговите методи, те решили да върнат пуснатият от него бумеранг. „Бандата на чуковете” като е известна групировката на Таки в средите стана известна с рязането на уши на управители от столични хитови заведения които спряли да продават стоката им..След като са монополисти на кокапазара двамата държат изкъсо контрола и не търпят конкуренция Както е известно Таки и неговият съратник който също е потопен Къро са маркирали продукцията си. Маркират се в два варианта. Единия е „Оригинал” значи,че коката варира между 10 и 15% и е предназначена за простосмъртните.Цената варира около 120лв за грам. Втората маркировка е VIP.Tя се дава на друга цена със по-висока чистота на кокаина и тя е предназначена за светски личности с пари разбира се. Дава се само на доказани паралии,а пък всички,които не са такива се поемат на "долната тарифа".
Сега новата групировка завземаща пазара, решила да превърне методите на „Бандата на чуковете” срещу самите тях, но по важното е че тази новина дава светлина в тунела за състоянието на известният бос Таки. Шансът той да е жив се покачва. Ченгетата обаче били на друго мнение, според тях атаката е срещу Къро който със сигурност още е жив и се покривал извън България. Таки е със сериозни проблеми със службите.Напорът е толкова голям,че шефът му Младен Михалев-Маджо не може(не иска) да му помага.Смяната на пешките по българските мащаби няма да подмине и "ъндърграунд" лидера.След като на пангара минаха дупнишките му слуги братя Галеви,напънаха и Златко Баретата,търкалят из ареста Христо Ковачки и Маргините отчитането на дейност пред Европейския съюз минава и през Таки.Кой всъщност е Таки и как е стига до висшите етажи на престъпния свят?Таки въпреки,че е едва на 33-години в играта е още от много млад.Към средата на 90-те години започва с кражби на коли и обири.При един от големите удари,който нанася Георги Илиев праща хора да вземат част от парите-Таки тогава работи "шано".Посреща бригадата въоръжен с автомат,което пък показва,че на шефа на ВАИ Холдинг срещу него има човек с голямо сърце и го дава под крилото на Мето Илиенски.От там започва и кариерата му с наркотиците.След убийството на Мето Илиенски(в което е замесен и Таки) всички обекти стопанисвани от Мето минават във ръцете на гръка и Къро.Абсолютна глупост е че Таки е наследник на ВИС.Държи бизнесът на Мето и няма апетити към ВАИ Холдинг бизнеса като цяло-там бизнеса беше разделен между Ветко Арабаджиев,Румен Гайтански-Вълка ,Христо Ковачки и т.н.Таки успешно развива "Паркинги и гаражи" фирма с общинско участие.Затова не се чудете,че навсякъде в София се правят "сини зони" и паяците не спират да кръжат ежедневно.Как напънаха Таки?Кому беше нужна тази буря?Европейския съюз пропищя,че Галеви усвоявали през строителните фирми техни пари,а лъвския пай прибирал шефа им Таки.Гръкът е разследван и за контрабандните канали и митническите измами,който въртеше още по времето на правителството на НДСВ.Папарак беше снимал как вечеря във виден столичен ресторант с Милен Велчев,но охраната видяла фотоапарата и снимането при,което освен счупването на техниката имаше и болезнени последствия за фотографа.След като Таки бе принуден спре да реже уши(един от собствениците на Син Сити беше с отрязано ухо-вероятно отказ за продаване на наркотици в заведението),за да не привлича медийното внимание-напоследък доста от хората му по странни стечения на обстоятелствата го загазват.Един от най-доверените му хора-Коко изчезна.Ни вест,ни кост.Така е вече от близо година.Вероятна версия е страх от Коко да не прояви интерес да застане на неговия пост(видял е опасността да не се получи играта Мето-Таки).Дългогодишния му служител просто изчезна.Запознати от квартала му “Хаджи Димитър” казват,че Коко oт ауди превключил на Porshe Booster за изключително малко време.

Ударите започнаха да стават по-силни с убийството на Десимир Иванов Николов-Десо Боксьора.Бивш охранител на Мето Илиенски,той започва да бъде консултант по сигурността на Таки,като обучава и охранителите му.Днес охранителите му се от тренират от олимпиеца ни Кубрат Пулев.Десо е убит,заради разместване в пластовете на на средно ниво.

Йордан Цонков – Джиджи,доверен човек на Таки бе застрелян на 21.01.2008 с автомат „Калашников” 11 куршума в него 4 от който в главата.Невредима е останала жената до него.Участва в много от фирмите на Таки и има доста преписани на негово име.

Иракчанина Мишел Метанло Хари беше прострелян с 4 куршума и е в „Пирогов” със опасност за живота.Бивш охранител от „Син сити” и настоящ охранител на Таки бежанецът е доверен човек на Таки също е кацата с наркотиците.

Определено коланът около Христофорос Аманатидис се стяга.Временно се е скрил в Гърция,а не в ЮАР при Къро,както е пуснат нарочно слухът.Никой не се крие от колумбийци,заради провалена наркосделка и т.н.България е много далеч това и никога не стават сделките през посредник живеещ в България.

София
„ъндърграунд-медия”

петък, 6 август 2010 г.

ЕКСКЛУЗИВНО : ОТКЪС ОТ КНИГАТА НА ДЕМБИ ЗА МАФИЯТА НА СТРАНИЦАТА НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ!


Основна тема в книгата ще е Златомир Иванов-Баретата. Демби е отделил няколко глави на взаимоотношенията си със Златан. Вътре намеква, че той е отговорен за няколко мокри поръчки и дори го топи наред – както за смъртта на Антон Милтенов-Клюна, така и за убийството на Боби Цанков. Книгата има и предговор, в който Демби пише: “Идеята ми за тази книга възникна съвсем спонтанно. След като няколко души вече извадиха на бял свят правдиви и не толкова правдиви истории, мисля, че дойде и моят ред, за да разкрия истината”.Демби не е първият човек от подземния свят, който се захваща с писането на книги. Първи бе Георги Стоев. Той намери смъртта си през 2008 г., след като неизвестни и до днес го застреляха край “Плиска”. Следващ в списъка бе радиоводещият Боби Цанков, който описа връзките си с подземни герои, сред които и самият Демби. В началото на тази година Боби Цанков последва съдбата на Георги Стоев, след като бе застрелян на излизане от адвокатска кантора. Запитан дали не се страхува, че авторите на криминални мемоари ги застига бърза смърт, Демби отговаря така: “Пиша тази книга и като застраховка, защото има хора, за които е добре истината да се покрие. Изчезна ли и аз, историята може да се прекрои. Тази книга ще е нещо като моята застраховка”, убеден е Димитър Вучев-Демби. Близки до него твърдят, че всъщност идеята за книгата е друга. Чрез нея той се надявал да влезе отново в играта. Публична тайна е, че през последните месеци делата на Демби не вървят. Вместо полза, войната срещу Златко Баретата му нанесе повече вреди. Доскоро Демби и хората му бяха окупирали почти цяла София в търговията с наркотици. В момента обаче те са изместени от дилърите на Златко Баретата и Сако. Има и друга версия за внезапната страст на Демби към писането – той ще е първият играч, който ще описва случилото се с групировките. За разлика от него Боби Цанков и Георги Стоев също са били свидетели на определени процеси, но все пак са стоели повече в периферията. Самият Демби очаквал книгата му да се продаде, и то за много добри пари. Още повече, че за никого не е тайна влошеното му финансово състояние. Нови схемиОт миналата година Демби е в съюз с Маргините. След “раздаването на картите” Демби в момента контролира няколко ключови района в столицата. Негови хора държат и “Надежда”, където през последните месеци се наблюдава засилено потребление на хероин. Там наместници на Вучев са двама братя, по-известни с прякорите си Жабата и Джуката. В миналото те са работили за дясната ръка на баретата Мартин Станков – Рашо. След ареста му обаче те са преминали на страната на основния му конкурент Демби. От скоро Джуката и Жабата държат също и няколко района в “Люлин”, където пък влизат във война с хората на Исуса. Заради нарковойната, която се вихри в столицата на средно ниво, Пешо Щангата вече е изпаднал окончателно от играта. Доскоро той успяваше да контролира “Младост”, Студентски град и района около 5-те кьошета. В момента той е изтласкан от играта и държи само отделни територии в “Младост”. Преди около месец негови хора са влезли в схватка със силоваци на Сако, с които са се засекли в столично заведение. Боят бързо е бил потулен от управителя, който е изтласкал с помощта на охрана буйните мутри навън.В “Люлин” работи все още и част от някогашната наказателна бригада на Таки, която в момента е на “хранилка” при Сако. Лидер на местното формирование е дилър с прякора Тик-так, който бил сред новите играчи, наложили се в наркобизнеса, разкриха още разследващи.Преразпределение на териториите има и в баровските квартали. До преди време те са контролирани от лейтенантите на Мартин Станков-Рашо, който държи да продава в “Лозенец”, “Белите брези”, “Драгалевци” и “Борово”. След конфликт с хора на Демби в момента там се подвизават дилъри, които се отчитат директно на Сако.“Държи се като мишка, изтъква навсякъде, че е близък с ченгетата, фука се с приятели – това няма как да не му спечели врагове. А и Златан се ползва с много повече уважение, отколкото той. Войната, която повече от лична, се превърна в проблем за много хора”, твърди пред “ШОУ” един от близките приятели на Демби. Доскоро двамата са имали общ бизнес с внос и търговия. В момента отношенията им са повече от хладни. Истината е, че напоследък все повече приятели изоставят Димитър Вучев и той има нужда от промяна. В края на миналата година той вече направи опит да се изнесе зад граница, но след това изненадващо се върна. В момента избягва дори да се показва на обичайните си явки – заведение в центъра на София и стрелбищния комплекс в “Мусагеница”. Въпреки твърденията му, че не се страхува, истината е друга, убедени са приближени до Демби, ставали свидетели на развилата се напоследък мания у него да бъде защитен, и то на всяка цена. Лоша картаВойната между Демби и Златко Баретата всъщност се разпалва заради съвсем прозаичен повод. Не става въпрос дори за 100 000 лева, както твърди Марио Божков - свидетел по делото срещу Златомир Иванов. Истината всъщност е друга – Демби иска среща с Баретата и моли за неговата протекция отново, но този път тя му е отказана. В миналото вече Вучев е работил за Златомир Иванов, но се оттегля без предупреждение, а това в определени среди се помни, и то дълго. Демби решава да нанесе изпреварващ ход и започва да го топи. По същото време дава и изявления, според които се страхувал за живота си, изпуска се уж случайно, че позициите на Златомир Иванов са много силни. От този момент нататък името на Димитър Вучев е извадено от няколко полицейски разработки. Твърди се, че е сключил споразумение с прокуратурата – да разкрие дейността на групата около Баретата, в замяна на свободата си. Вучев е прибран за кратко в ареста. Престоят му се отразява като дебелариум. Буквално – излиза по-слаб, в много по-добра форма, с оформена мускулатура. Демби не крие и самочувствието си. Навсякъде разказва, че вече има зад гърба си силни хора. Докато е зад решетките, обикаля съкилийници и предлага съдействие, ако се решат да свидетелстват срещу Баретата. По същото време неговата дясна ръка Вальо Шапката получава предупреждение, че ако шефът му продължи да говори, ще стане инфекция.Шапката пък отвръща на удара – търси уж контакт с адвокатите на Златомир Иванов и твърди, че има запис на диск, на който Демби си признава, че топи конкурента си за няколко убийства, които той няма как да е извършил. Такава среща така и не се състоява, но из определените среди вече става ясно, че сред мутрите има раздвижване.Фалшиви свидетелиГолемите издънки по делото срещу Златомир Иванов-Баретата всъщност са свързани със свидетелите. От самото начало едни и същи хора дават показания ту срещу Демби, ту срещу Баретата. Последният такъв случай е с Марио Божков. Първоначално свидетелства срещу Демби, а след това – срещу Баретата.Другите, на които ще се опре цялото дело, са двама мъже с прякори Мравката и Боксьора. Според прокуратурата и техните показания ще се издънят. Самият Тихомир Боксьора вече бе натопен като евентуален извършител на няколко мокри поръчки. Покрай друг защитен свидетел – Ивайло Серафимов, бе намесено и новото гадже на певицата Анелия - Илия Димитров - Иляка. Той бе арестуван преди време при показна акция на столичния бул. “Драган Цанков” заедно с Валентин Христов – Вальо Шапката, и самия Серафимов. Тримата са били проследени от нотариус в центъра на столицата, където малко преди това са извършили прехвърляне на автомобил – джип БМВ Х5 с американска регистрация. Арестът стана, след като Ивайло Серафимов подава жалба, че е заплашен с убийство. В нея той топи някогашните си авери от времето, когато е работил за бандата на Любо Чука. Според него Вальо Шапката и Иляка го притискали за голяма сума пари и казали, че ако не им ги даде, ще го гръмнат. Накрая му предложили да забравят за дълга, ако прехвърли на тяхно име джипа. Очаква се Серафимов да е другият човек, който би могъл да вкара Баретата за дълго в затвора.

ДИМАТА РУСНАКА УБИТ ОТ МАРГИНА?




Големият брат от СИК заловил партньорът си в предателство? Нова версия около смъртта на иден от най – страшните босове на СИК Димитрий Минев – Руснака излезе преди дни от кулоарите на новото следствие.
Руснака бе застрелян с един куршум, докато излизал с охраната си от заведението “Upstairs” преди няколко години. Според очевидци стрелецът е стоял на отсрещната страната на булеварда до търговския комплеклкс “Хавана”. Единствената официална информация обаче излязла от говорителя на СДВР Николай Николов е, че на излизане от заведението Минев буквално рухнал в ръцете на гардовете си десет души на брой, прострелян смъртоносно в сърцето. Обрат в разследването доказва че най – вероятните поръчители на това убийство били скандално известните му приятели и партньори братята Маргини и по специално бил Големият Маргин. В информацията се казва че той получил сведение че Руснака е прадела него и брат му и го играел двоен агент при войната им с Маджо. Бесен Маргина заповядал моменталният разтрел, но продължил да показва версията че Димата му бил близък приятел след смъртта му за да има поводи да отмъщава.

ИМА ТУРСКИ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ!

ТОВА СА КООРДИНАТИТЕ НА АХМЕД ДОГАН –
тел: 02/ 8 11 44 52 факс: 02/ 8 11 44 53; е-mail:
dr.ahmeddogan@gmail.com
ПРИЗОВАВАМЕ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРИН ДА СЕ СВЪРЖЕ С НЕГО И ДА МУ КАЖЕ В ПРАВ ТЕКСТ ЧЕ СИ ИСКАМЕ ДЪРЖАВАТА. ПЪРВО ДОБРОВОЛНО...ТАКА Е РЕДНО...КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА МУ ПОКАЖЕМ ЧЕ СМЕ ИСТИНСКА НАЦИЯ ОТ СВОБОДНО МИСЛЕЩИ ХОРА ДЪРЖАЩИ НА ПРАВДАТА.

КУЛТ КЪМ ДАЛАВЕРАТА! КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ?


И най-мръсната далавера носи чиста печалба. А в момента на България й трябват пари, много и свежи. И тя ги има! Реалният социализъм на Тодор Живков ги откри и ги даде на хората. За да бъдат доволни "демократите" като вицепремиера Цветанов, ще призная, че има още какво да се краде дори от бившата общонародна собственост. Да, слаби са българската прокуратура и съд - пропуснаха Иван Костов и Стефан Софиянски, но с въвеждането на извънредни трибунали само ще се върнем към полицейска диктатура. Кога ще бъдат арестувани и разследвани Симеон Втори и Тройната коалиция?
"Кремиковци" се източва! - гръмна поредният фойерверк. Да, източва се, но това не е новина, а груба действителност вече двадесет години. Никой не търси отговорност от Вальо Захариев и Александър Томов, а те трябва да плащат и връщат. Избърсаха се с Прамод Митал, но той е бизнесмен, гледаше си интереса. Такива са и Дамбовците, какъв ти "Октопод"!? Правят пари от "боклука" на "Кремиковци", там наистина са заровени повече от десет милиарда долара! Могат, правят. А защо държавата се е отказала от него? Да има някой осъден за безстопанственост? Докато сме евтини на брашнота и скъпи на триците, България ще губи!
Оставям за размисъл два примера:
- Когато в началото на 50-те години на миналия век пуснаха в експлоатация ДМЗ "Ленин" край село Църква, Пернишко, в. "Народна култура" излезе с гръмкото заглвие "Факлите на социализма" и обеща тези факли да се множат. А истината беше потресаваща: Проектанти и строители бяха забавили построяването на газголдери и скъпият, висококалоричен и отровен въглероден окис, който захранва с топливо мартеновите пещи, се изгаряше в атмосферата със загуби от стотици хиляди лева на час. Красиво и импозантно вечер, но само за несведущите! И тогава писателят Никола Инджов има смелостта да помести във в. "Литературен фронт" моето опровержение "Факлите на безобразието".
- В средата на 60-те години България изнасяше за Турция оловно-цинковите шлаки от ОЦЗ -Кърджали, а те съдържат много злато и сребро. Усетиха се, макар и късно. Беше осъден цар Киро, а главният инженер на ОЦЗ се самоуби.
И в най-мръсната далавера има чиста печалба, но трабва да се пипа с разум и отговорност!

ДОКТОРСКА СМЪРТ В ДВОРА НА КАДАФИ!Мистериозни историии за СПИН, български доктори и Либия..Не разказани досега!..




На 4 януари 2001 г. Министерството на външните работи съобщи следното:
„МВнР не е било сезирано по какъвто и да е начин за „съмнителни обстоятелства” около смъртта на д-р Петър Крумов и следователно не може да вземе отношение по съдържащите се хипотези в тази връзка за българин, разследвал СПИН-а в Либия, който умрял мистериозно.”
На експертите в Министерството на външните работи и на Ведомствената комисия по случая със задържаните български медици в Либия е известно, че д-р Петър Крумов е работил над десет години в Либия. Той е бил един от първите специалисти, създали кръвната банка в Триполи. Имали са му огромно доверие – избрали са го за един от ръководителите на хемологията. Това е рядко изключение за чужденец на висша длъжност. Заемал е втория по важност пост.
Д-р Петко Крумов е поддържал постоянни отношения с посолството на България в Триполи. Дипломатите не са сигнализирали в София за каквито и да е по-странни обстоятелства нито около евентуално негово заболяване, нито след смъртта му през есента на 1998 г.
Смъртният му акт № 55 от 13.10.1998 г. е издаден от посолството на България в Триполи. Той е написан върху основата на получените от болницата документи за смъртта. Те включват заключение на съдебен лекар, на представител на прокуратурата и на компетентните административни органи. Направени са на 10.10.1998 г. и в тях се посочва, че е починал в 20,15 часа на 8 октомври в болница „Ал Хара”, в която е работел и е бил хоспитализиран. Като причина за смъртта е посочен „спад на сърдечната дейност и дишането от сърдечна болест”.
Подозрително е, че заболяването – инфаркт, не е отбелязано, макар че става дума точно за него. Още по-подозрително е, че пациентът е открит в… тоалетната на болницата, въпреки че по документи се е намирал в интензивното отделение на клиниката. Подключен към системите, той въобще не би могъл да стане от леглото, камо ли пък незабелязан. Но така или иначе, никой не повдига въпроса.
Българинът умира след най-отговорната задача, която е получавал. Д-р Петър Крумов е разследвал лично по поръчка на Муамар Кадафи случая със СПИН в Бенгази - далеч преди там да дойдат сестрите ни.
Знаел е и за лагера на бившия диктатор на африканската държава Уганда – ген. Иди Амин, намерил прием при Полковника след смъкването му от власт. Вероятно е бил информиран както за човекоядството му, така и за харема от булки – почти всичките болни от СПИН. Според бившия ни вицеконсул Валентин Ников българският лекар лично е предупредил нашите дипломати да внимават, защото се е появило сериозно огнище на епидемия в Либия. Направил го е неофициално, по приятелска линия.
- Той знаеше, че официално не може да го каже, защото ще му отиде главата – казва Ников. – Той беше заместник на хемолабораторията в Триполи, негов шеф беше един сърбин, но и двамата вече са покойници. Крумов почина преди, а сърбинът – след инцидента с нашите медици през 1999 г.
И това може да е случайност, но нещо много се нароиха. Алогичното е, че страната ни не е направила нищо, за да провери обстоятелствата около смъртта на нашия гражданин или поне да връчи протестна нота. Но така е направил Белград за своя човек след неубедителните обяснения за някаква катастрофа. Освен това, ако „инфарктът” е бил мотивиран от изтичането на информация, то една от възможните и най-вероятно според логиката място е точно персоналът на българското посолство в Триполи!
Тази хипотеза за предателство също не е разследвана.
Освен тази странна смърт се срещат и други.
Например според роднините на българската медицинска сестра Николина Дамянова тя е умряла при мистериозни обстоятелства.
Дамянова загива на 17 ноември 2000 г. при катастрофа. Близките й обаче са в пълно неведение за обстоятелствата и виновниците за смъртта й поради многото и различни версии.
Непосредствено преди гибелта й тя се е возила в автомобил на офицер от службите на Джамахирията – Абдарзак Омар Халфала.
Либиецът предизвиква катастрофата и тялото на Дамянова е изхвърлено от колата. В колата е пътувал и българин, който става очевидец на смъртта на медицинската сестра. Но Юлиан Стоянов здраво си е затворил устата – нищо не помнел от случилото се. Според една от версиите либийският приятел – офицер е бил много надълбоко в делото “Бенгази”. Кой знае защо, Софийският градски съд, който трябваше да го съди задочно, започна делото срещу съвсем друго лице – Абдул Ер Раззак, представен като обикновен шофьор.
Поредната случайност е на 25 септември 2003 г.
Тогава в жилището й в Бенгази беше открита обесена българска медицинска сестра. Тя е била сред групата на първоначално задържаните по процеса наши сънародници – една сред онези 24-а, прибрани в нощта на 8 срещу 9 февруари 1999 г. Според говорителя на Министерството на външните работи Любомир Тодоров, вероятната причина за смъртта й е самоубийство. Аутопсия на трупа обаче не е правена от български медици, макар че по българските закони тя е задължителна в такива случаи. Тялото е било докарано у нас в запечатан оловен ковчег. Капакът му никога не е повдиган заради напредналия стадий на разложение. Такава е официалната версия.
Преди Коледа същата година смъртната “епидемия”, родена от либийската връзка, взе поредните си жертви.
На 16 декември 2003 г. Овъглени трупове бяха изнесени от руините на почернял от пламъците апартамент. Четирима души изгоряха като факли при пожар в дома си на петия етаж в блок № 1 на столичния квартал “Слатина”. Огънят изпепели 50-годишния Димитър Димов, съпругата му Доля – фармацевтка по професия и 18-годишната им дъщеря Снежина – студентка по икономика и международни отношения – първи курс. Четвъртият загинал е дядото Димо Димов.
Чул се взрив и коридорът на апартамента неочаквано е избухнал в пламъци. Светкавично те се разраснали из всички помещения. Пристигналите коли на пожарната (цели пет на брой) едва успели да ги потушат. Според огнеборците семейството е било заклещено в огнен капан. От високата температура заключената от 4 страни блиндирана врата на жилището се разширила и вклинила в стената. “Наложи се да изрежем пантите с мотофлекс”, разказаха пожарникарите, “за да получим достъп.”
Апартаментът е с парно отопление. Семейството е заможно, така че едва ли е икономисвало от топлината. Една от версиите говори за умишлено подпалване – сигурно с туба бензин, излят под прага на вратата. На него вероятно се дължи и взривното разрастване на огъня, особено високата температура – изкривила дори закалената стомана, както трудностите при угасяне на пожара.
Обаче в крайна сметка родното правораздаване прие, че става дума за нещастен случай и нищо повече. В отдушника на антрето (по стандарт в България антретата нямат отдушници) попаднал неугасен фас от цигара. Така пламнала дървената ламперия в коридора, сочи експертното заключение (опитайте се да подпалите дърво, дори сухо, с незагасена цигара – резултат няма да има!). Но дори и в тази версия би трябвало да има следствие срещу неизвестен извършител за причинена смърт по непредпазливост. А няма!
Би могло да се повярва на извода на специалистите, ако обаче не се познава единият от мъртвите.
Бащата Димитър Димов е бившият председател на авиокомпания “Балкан” в Сирия и Либия. Бил е на тези длъжности до онзи момент, в който избухва скандала с протестните дипломатически ноти във връзка със скъпоценния кръг “Сапфир”. Авиокомпанията по онова време също е превозвач на спецпратките, макар и приватизирана от скандалния евреин Гад Зееви. Нейните самолети са чартирани от други компании – някои, от които се свързват с оръжейния търговец Виктор Бут и така са кацали в арабските и африкански страни, в Либия и Ирак.
Ясно е, че Димов е знаел нездравословно много – достатъчно, за да загине. Странно е обаче, че това не е станало през 1999 г. По време на сапфирения скандал – не е катастрофирал, не е получил разрив на сърцето, не е разтресен от тока на завинтвана електрическа крушка и т.н. Изгорял е тогава, когато Муамар Кадафи за трети път – отново по изключение за такъв несъответстващ му ранг, приема за личен разговор външният министър на България.
Димитър Димов е опечен от огъня тогава, когато немските съдилища произнасят присъдите на тамошните оръжейни трафиканти, закупували пушкалата от България и изпращали ги за трансфериране от Либия. Изпепелен е тогава, когато Берлин иска екстрадирането на един от посредниците – Сахиб Абд ал Хаддад от София. Изгаря преди да бъде изпълнено решението на едно от тамошните съдилища да бъде призован като свидетел!
Наистина, парите не миришат! Дори да смърдят и вонят на овъглено човешко месо на родители и деца!
За малко по този път или по пътя на сестрите не щеше да се отправи и проф. д-р Петър Червеняков.
Той е сред най-известните гръдни хирурзи и дълги години работеше в либийския еквивалент на нашата Правителствена болница. Почти никъде не се знае, дори и по спецслужбите, че почти веднага след идването си на власт Муамар Кадафи е претърпял тежка автомобилна катастрофа. Тя го е оставила със счупени ребра. Червеняков беше един от личните му и най-доверени лекари. Дъщерята на вожда – Айша, също е ползвала услугите му. Между впрочем, тя и досега има българка за лична сестра.
Това не попречи Червеняков да бъде набеден за причинена смърт на пациент. Явно Полковника беше решил да започне поредния рунд на изнудване в някакви тайни договорки – обаче този път прицелвайки се много нависоко в родния елит.
Бащата на една от видните фигури в БСП и бивш министър на правосъдието ни – Младен Червеняков, обаче лесно се отърва. Този път българската държава социалистическата партия реагираха светкавично и безкомпромисно. Натискът върху Триполи беше многостранен. Обаче колегата му – д-р Антон Ботев нямаше чак такъв късмет и беше привлечен като обвиняем.
Най-парадоксалното е, че Кадафи хем съдеше медицинските ни сестри, хем нямаше доверие на никого освен на българския медицински персонал. Може би то идваше от онези дни на американската атака срещу бункера му, когато нашите лекари са били заедно с него и семейството му и са изнасяли роднините му на ръце от развалините на убежището. Или от обстоятелството, че жена му Сафие е медицинска сестра – компетентна е да оцени професионализма на работещите в тази област.
Но не само нашите лекари и сестри се котираха толкова високо. Не малко време личен масажист на ръководителя на революцията беше кинезитерапевтката Емилия Дъскарева. Заедно с нея работеха още седем българки. Лекарката на либийския премиер също е българка и както се изрази самият той – „моя приятелка”.
Затова е интересен въпросът защо вождът на революцията избра българките като своя изкупителна жертва за СПИН-а в Либия, като своя разменна монета за случая „Локърби”.
Арабски дипломанти обясняват избора със следните причини: българите са безпомощни и бавни като реакция на гражданското общество и на държавно равнище; не са задружни; свободни са в поведение и отношения; създават впечатление, че могат да направят всичко за пари и идват в Африка с тази единствена цел; опознати са като типажи, тъй като са наблюдавани с години при присъствието им в Либия; тяхната страна е била вече замесвана в подобни случаи и затова обвиненията ще изглеждат правдоподобни.
И още – родните власти са въртели сделки с Кадафи и затова са били уязвими при по-твърда позиция. Медицинският персонал безспорно е имал вина за заразяването – въпросът е дали е умишлена или неумишлена.
Може би затова в своя указ (и обръщението си по повод освобождаването на сестрите) президентът Георги Първанов грижливо избяга от думата „помилване”. Той предпочете друго слово – „опрощаване”. Помилването е съдебната мярка за отмяна на някакво наказание на конкретно лице, докато опрощаването е моралната мярка при грях на съвестта. Помилването е акт на държавната власт според българските закони, докато опрощаването е акт на същата власт, но формулиран така по международни причини.
Факт е, че и медицинските ни сестри, и дипломатите ни, и разноцветните министри и премиери, и президентите ни, дори и обществото ни като своеобразен фон на разиграната драма се оказаха изключително неравностойни противници на Кадафи.
Наистина ли бяха противници? А дали не бяха тайни съюзници?

Екип на в-к “Папарак”

Петър Христозов: ОВЧАРОВ И ПЕТКОВ ЩЕ УБИЯТ СТАНИШЕВ!


- Добър ден, господин Христозов. Безпокоим ви от “ПОДЗЕМНА МЕДИЯ”....

- А,! Радвам се че ми се обаждате. Крайно време беше....

- Защо...?

- Защото чета доста глупости на страниците Ви. Давате фронт на кой ли не по сериозни и важни теми. Търсите скандала а не истината....

- Вие ли ще ни я предложите...!

- Да, защото не се страхувам. Днес се пише на революционер. Всичко това е спусната информация за да се потулва истината. Това е масова практика.

- Да започнем с конкретиката обаче. В едно ваше изявление твърдите че бившият премиер Сергей Станишев може да бъде отвлечен!

- При него играта е жестока. Войната в БСП е жестока и тя тепърва ще се разпалва, не знам за отвличане но твърде възможно е да го убият. С преизбирането му за лидер на партията, той изхвърля от централата и хора с голяма власти много пари....

- Кои са тези хора...?

- Всички ги знаем кои са – двамата Руменовци, Овчаров и Петков. Не случайно Овчаров заяви пред медиите че успехът на Сергей ще се превърне в неговият край. От днес нататък той и Петков няма какво да губят и ще са готови на всичко за да се запазят, включително ако трябва Станишев да бъде ликвидиран...

- Да не би ваш информатор да е Татяна Дончева...?

- Да не се обиждаме. Дончева е продукт на Митьо Гестапото и “Мултигруп” с който аз съм във война. Странно защо никой не се сеща за това, или за фактът че Алексей Петров например е работил за шесто. Като добър юрист тя умее да лъже добре и това и си печели къс по къс симпатията на избирателите. За нея мога да кажа само че е най – малкото зло от БСП....

- Споменахте Алексей Петров...?

- Всичко е толкова прозрачно. Алексей е опасен и мъдър. Аз ви загатнах нещо, но явно не сте ме разбрал достатъчно добре. Ако някой иска да убие по Алексей Петров, значи, че бие по САЩ! Петров е сътрудник на тамошните служби. И то не от вчера, а от времето на Костов и преди него дори. Фигура от такъв мащаб не би се занимавала с калташки поръчки. Най-малко той е човекът, който би платил за мокра поръчка на някого, който се занимава с него. И като ви казвам, че не е случайна фигура, знаете ли какво означава това? Ако той реши, така би заклатил позициите ни в успешната борба в митниците и срещу наркотрафика, че би заклатил и интересите на САЩ в тая област. Как си го представяте това? Той е човек на ДЕА, така както Самоковеца и Поли Пантев бяха хора на ДС. Тази игра не я ли осъзнаваш? Това е лоша комбинация за враговете му. Не случайно Румен Петков го осветли защото се страхуваше от него. Ето тук има изненада за Вас и всички мои читатели! Той е част от реалните персонажи в новата ми книга, която довършвам в момента. Тя ще се казва „ОПЕРАЦИЯ „ФЕНИКС” ИЛИ ВЪЗРАЖДАНЕТО НА КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ ОТ ПЕПЕЛТА НА ТОТАЛИТАРНОТО МИНАЛО”. Това го казвам за първи път! В тази обемна документалистика ще разберете кой е Алексей и каква задача е имал в ДАНС....

Блиц – интервю на
Деси Монева
desimoneva@mail.bg
-

четвъртък, 5 август 2010 г.

ЙОЦА АМСТЕРДАМА ПОРЪЧАЛ УБИЙСТВОТО НА ПРЕМИЕРА!



ВЕСТНИК СТАНДАРТ ЛЕГИТИМИРА ИНФОРМАЦИЯТА НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ЧЕ СЪРБИНЪТ СТОИ ЗАД КИЛЪРИТЕ


Атентат срещу премиера Бойко Борисов разпоредил Сретен Йосич, пише в четвъртък в. „Стандарт”. Източници от МВР и прокуратурата разкрили пред изданието, че именно сръбският мафиот е спуснал мократа поръчка на Килърите. Бандата на Петър Стоянов-Вожда, който е кум на Йосич, бе освободена преди ден само срещу подписка.
"Съдът пусна тези, които са готови да изпълнят мокра поръчка срещу премиера. Действително нещата са страшни", каза в сряда и зам. главният прокурор Бойко Найденов, без да разкрива подробности. Запознати с разследването обаче уточнили пред вестника, че
МВР разполага със свидетелски показания, според които именно Сретен е спуснал поръчката. Някои от Килърите са признали под клетва за планираното покушение.
Йосич за втори път готви атентат срещу Борисов. Първият път бе през 2003 г., когато аверът му Фарид Топчагич бе задържан с 2 гранатомета на ГКПП Калотина.

Скандал! ЧЕНГЕТА УБИХА ЧОВЕК НА КУЙОВИЧ В ПЛОВДИВ!


Ченгета чистят пътя на нови наркобосове в Плавдив. Това се говори от няколко дни из града та тепетата след като заподозрян за наркоразпространение, погълнал дрога, почина в ареста на Четвърто районно управление в Пловдив.Късно вечерта миналият понеделник , при провеждане на специализирана операция, полицаи от районното управление влезли в билярд-клуб в района на Сточна гара.Там бил тридесет и три годишен мъж от Пловдив, за когото имало информация, че доставя наркотици "на едро". Същият по наши данни е един от на й- близките съратници на скандално известният наркобос Бранимир Куйович. След като видял служителите на реда, мъжът започнал да колабира, вероятно в резултат на погълната в момента дрога.Полицаите веднага извикали Бърза помощ и до идването на медиците оказали първа медицинска помощ на мъжа. Само час по късно от случката в медицинският протокол било отбелязано – смърт от свръх доза.
Тази версия можело да мине само пред шефовете на полицаите, смеят се месни играчи з акоито всичко е ясно. Човекът на Куйович отговарял за снабдението и разпределението на дрогата в доста кнартали из града на тепетата. Те са убедени че става въпрос за убийство при това възлово. То вече отворило пътя на нови претенденти на района предвид факта че и босът на канала е зад решетките. Публична тайна за всички бил фактът че бизнесът на Куйович процъвтяваше в Плавдив, сега обаче е на път да бъде погубин заради нови апетити.

Прловдив, Жоро Пеев
“ъндърграунд-медия”
krimi@mail.bg

БРЕНДО СТАВА БАНКЕР!


Известният подземен играч Евелин Банев – Брендо в скоро време ще се появи пред светлината на публичността като шеф на нова банкова структура. Тлъста клюка носи че в момента предвид сложнот офинансово състояние на частните институции в страната тече сериозно преразпределение в сектора и хора като Банев имале уникалният шанс да легализират стотиците си миилиони от нелегална дейност ве дна нова стабилна финансова интитуция. Банката на Брендо щяла да работи само с корпоративни клиенти и щяла да инвестира в сериозни проекти в България.
“Връща се схемата от преди деветдесет и пета година. Сега мутрите ще измъкнат държавата от кризата. Но и ще я завладеят..”, така коментират новината авторитетни финансови експерти които напромнят постисканият факт че сивата икономика не се влияе от световната икономическа криза.

ВОЛЕН СИДЕРОВ И ДОГАН С ОБЩА ЛЮБОВНИЦА!




Двамата полинтически врагове любиби журналтскитат Пепа Витонова!
Непримиримите политически врагове, Волен Сидеров и Ахмед Доган имали още една причина да се мразят. Това е че в живота име се е появила една и съща жена. Това ни разкриха паметливи наблюдатели на личният живот на политиците. Журналистката Пепа Витанова, била жената която свързва Волен с “ортакът” му Доган. И докато лидерът на “АТАКА” отстъпвал по класа пред Сокола, но по мъжското самочувствие го превъзхождал и за това се надувал над Доган че Витанова не веднъж му е признавала:
“ Волен е мъжът на живота ми” от което по ненйни думи етническият вожд на страната избеснявал. Сидеров и Пепи се запознават в началото на деветдесетте години като журналисти във ъвстник “Демокрация”. Сидеров в качеството си на главен редактор на медията решил да и даде едно рамо в развитието на кариерата на младата журналистка и я взел под свое крило. Тя му се отблагоралявала с ласки, казват преки свидетели. Доста по късно Папе преживява и любовен романс с Ахмед Доган. Увлечението на Агата по журналисти е пословично, и се коментира отдавна. С чиста съвест можело да се каже че тя е спойката в отношенията на двамата политици или иначе казано ето поне един случай където двамата заедно са си “топнали човката” хилят се зевзеци.

РЕПОРТАЖ : ВЕСТНИК ПАПАРАК В МОНТЕРЕЙ!


Истината за митичният генералски кръг!
Образът на митичният генерал Любен Гоцев неопетнен от медиите!
кой и как дъпра конците на България!
кой е Яне Янев, Димитър Иванов, Иван Костов....?
има ли истина в книгита на Георги Стоев , Христо Калчев, Петър Христозов и други....
схемата на кукловодите!
Тайните на новата власт!

митичността и мистериозността на прословутият ресторант “Монтерей” са разбулени! Истината излиза наяве в един разтърстващ репортаж на Веселин Стаменов.
Флагманът на свободното слово бе една от малкото допуснати медди в централата на скандалният генералски кръг! Той успя да надникне там за където другите само фантазират. Най – естнетне всички истини за “Монтерей” излизат този брой на вашият вестник!

Усещането определно е ново. Стоя седнал в малката импровизирана градина пред култовият и може би най – известен ресторант от съвременната българска история и се питам - Боже мой възможно ли е това приятно кътче сгушено в сивотата на стотици кубически ветра бетон централната част на София да е толкова мистично, одумвано и страшно? Едва ли....
Нашето общество определно има нужда от герои. Това се виджа на всечи четири години слред като мандатът на старото правителство изтече и на фронта се появят нови лица с неопетнена биография, жадни за власт и приживе канонизирани за герои. Също така обаче на това любимо мое и наше общедство трябват и главни виновници, за това че заплатите са ни малки, че сме живели четирдесет и пет години без свобода, за това че хладилникът им е празен или просто шефът им се държи с тях като с ... боклуци. За това си има виновни. Кой? Разбира се че хората носели дълги гидини отговорността на управлението на дадеа структура или институция в държавата, тези които вместо да чакат месията волно или не са се решили и са влезли в енговата роля лично за себе си и за частта която са управлявали.
В конкретният случая това са посетителите на ресторант “ Монтерей”. Кои са обаче те. Една бърза справка в така наречените медийни регистри показва едно съсзаздие от имена на бившите структури за сигурност. Сред тях са Иван Чобанов, ексшеф на НСС; Иван Драшков, зам.-шеф на новата ДАНС; Чавдар Чернев, бивш шеф на Столичната полиция; Максим Димов, бивш депутат от ДПС и ексшеф на ДФРР; бизнесменът Младен Мутафчийски, бивш дългогодишен директор на Кинтекс; Румен Гайтански - Вълка (всеизвестен); треньорът Димитър Пенев, вицепрезидента на БФС Михаил Касабов; Христо Христов, бивш министър на външната търговия и още куп вярни и не толкова вярни имена.
На входа ни посреща господин Виктор Вълков. Впечатляващо точен ,свеж и усмихнат ни посочва входа с жест и ние като възипатни люде го следваме до една от масите в малкото но изключително уютно заведение.
Направено с вкус, не толкова с пари. Този който го стопанисва определено си обича работата повече от жена си.
“ Ей това е масата ни, от която толкова се интересувате вие, журналистите...масата на която се вземат сътбоносните решения за държавата...” с доста прекомерен сърказъм бившият дипломат посочва просвовутата генераска маса. Красивата мебел е разположена в другия край на заведението и е точно под ограмен неотваряем прозорец. Оборудвана е стилно, елитно и с внимание готова за обяд или вечеря.

Предлага ни кафе. С радост приемаме. В предварителният разговор господин Вълков е сериозен. Чака търпеливо да му сервират късото кафе, нашите кафета и започва непринуденият разговор. Учтив, с чиста реч, бдителен и бистър ум той разказва впечатленията си от съвременните български медии.
“ Странна работа..” – споделя той ....” Купувам си вестници и разбирам къде съм бил, какво съм казал, кой ми е приятел и кой враг. Хора които не ме познават твърдят че са говорили с мен и едва ли не аз съм им издавал някакви тайни...” Усмихва се. Не дава вид че темата му е неприятна. По скоро в очите му се чете съжаление към тези наши нека ги наречем колеги, които срещу някой дребен лев произвеждат евтина сензация. Но това си е част от работата, а нашата сега е де не ги коментираме...Виктор Вълков ни споделя за контактите си с други наши конкурентни медии. Няма особено добри впечатления. Припомняме си начина по който се запознахме с него по повод публикация във вестника, за която той ми позвъни да уточним детайлите. Споменава имена които за съжаление ми са непонятни, коментира срещите си с известни издатели и хоп... намираме общ познат. Познат който за голяма изненада, аз познавам именно от първото си идване в ресторант “Монтерей”. Тогава на масата на чаша отлежала сутгурларска ракия и порция сьомга се запознах с една журналистка от известен и сериозен ежедневник, добра позната на господин Влъков и с добро впечатление в очите ми... Та, говорим за нея. Спомени, впечатления, шеги и малко и неусетно темата за сериозната журналистика ни вплита в още по сериозната тематика.
Аз питам – кой или какво правърна вашето място за отдих и среща с приятели в ядро на “тайната власт” и “сивите кардинали”? Отговорът както витаги е дипломатичен. Няма как да не е така. От него извличам само едно – биографията ... завиднага биография на вески един от членовете от прослровутият и кой знае защо нареченгенералски кръг “Монтерей”.
“Несериозно е да се казва, че структурата на държавна сигурност е имала недостатъчи и че не е рботила добре. Че на база нейни грешки държавата е стигнала до дъното.. Това е несериозно! Проблемът е един. Управлението. Колкото и да е добер един специалист в дадена сфера, ако не е добер менаджер, няма как да не се провлаи. При това катастрофално. ...”, казва Вълков, а мен се прокарва мисълта че винаги някой друг трябва да е виновен за чуждите грешки. Тихо с усмивка, усещам как Вълков се съгласява с това...

“Вярно е че едво време имаше култ към личността но.. имаше и личностти” това го чух по време на първата ми среща с Виктор Вълков и честно да ви кажа запечата ми се в съзнанието. Днес той уместно и като че точно я закова ня мястото си. Визирайки следващият проблем на днешната така нареченанова власт. И като се замислиш, вярво... личности няма. Има хора с кухи глави в които някой стоящ над тях налива акъл, схеми и думи за да лъже народа и да ги оплита във мрежата на своята структура. За каква личност говорим? Говорим за кукла...
Дойде темата за кукловодите. Тук Виктор Вълков е лаконичен. Имам чувството ч му се иска да ми даде положителен отговор. Човекът определно има какво да каже по темата но не иска и с право. Няма да бъде разбран. Ако каже че днешните политици наистина имат нужда от това някой да им налива акъл в главата, ще бъде сметнато че почти си признава една такава роля. Ако каже обратното, няма да си простти волността. Така че и тук дипломацията решава въпроса. Може би така е най – добре....

Темата обаче е интересна. Завъртам я още ведъж и тогава чувам отговорът с въздишка:

“ Вече се уморих да повтарям, че такъв кръг, който управлява съдбините на България, не съществува. Аз например все още имам хора, на които мога да се обадя и да им кажа: абе, я назначете там едно наше момче. Това са ми възможностите. На ген. Гоцев, дано не ме чуе, връзките му не са кой знае колко по-големи от моите. Обаче вашите колеги пишат че аз съм му налачник в “Монтерей”. Възможно е да изглежда така защото съм единственият който явно ви обръща внимание. Такова внимание което Ви журналистите обръщате на човек като Красимир Райдовски например. Който навсякъд есе пише като бивш шеф от структурите, окей няма лошо нека поне във вашите редоведа е така.

Има една култова реплика от един от любимите ми филми – “Матрицата”.. тя гласи че “невежеството е благодат”, гледам Виктор Вълков в очите и си мисля “Колко коварно, натвораващо и мъчително е да знаеш много, да искаш да го кажеж а тези които те слушат да не могат да те разбератт...
В този тон идва и темата за, прословутите истории, схеми, интриги, слухове и догатки около дейността на прословутият кръг “Монтерей”. Според Вълков главната причина да се появят такив на бял свят е так ада се каже разюзденото отприщване на средството за масова информация.
“Все едно...” – казва той ...” да дадеш на един човек гладувал с месеци цял куп храна. Нестава. Той веднага би се погубил от локомия...и това е разбираемо ” Така че медиите отвъднъж изсипали всичко и психиката на хората буквално смляна от толкова информация. Рецептата на този проблем според така да се каже говорителят на както той сам се шегува “информационна агенция” “Монтерей”, е откъсачното даване на информация. Така че хората на спокойствие да я асимилират и да преценят коя става и коя не. Отдалече се виждала жяждата за подобна информация н очите на обикновеният човек, така смятат наши колеги журналисти. Това по техни думи ги стимулирало постоянно да търсят и да ми така да се заже потулвят жаждата.

“ Това е причината и да се появвяват някакви самознавци които използвайки тази слабост на хората да изфабликуват , изкривят или направо измислят дадена информация за некого и за нещо...” веднага Вълков дава мнението си. Усмихва се леко и започва да брои на пръсти – Христо Калчев, Атанас Панайотов, Петър Христозов, Стефан Гамизов, Ивайло Драшков и още купп подобни. За един от членовете на кръгът “Монтерей”, е непонятно тяхното присъствие въобще в общественият живот а държавата.
“ Смея да каже че съм чел букнвално всичко на Христо Калчев. Чак нямам сили да цитирам думите му. Гнусна работа! Бил писател, аз не мисля така...Ами Атанас Панайотов? Помня това лице като пиколо, нахано и усмихнато което ежедневно просеше стотинки от клиентите на един от най – големите хотели по онова време и се радваше когато някой му писне в ръката два – три лева. Не мисля че има основание да свиделества за времето си. За прословутите му подвизи в ЮАР пък нещата са спорни, понеже освен него други свидетели няма. А колкото до книгите му и по точно информацият в тях, жълтите вестници пишат по верин от него неща...” /смее се/
Няма как да не попитем има ли поне доза истина в книгите на тези хора. Тук виджам че Вълков леко се нервира. Приважда леко глава и споделя:
“ Един ден тук на твоето място стоеше писателят Петър Христозов. Има биография човека, никой не му спори. Ама такива глупости съм чел в книгите му че чак ме досмеша. Питам го съвем учтиво, ама ти вярваш ли си на това, той пие от чашата с водка и ми казва – е човек понякога бърка. Китна радост за населението, да четат лъжи.” Името Стефан Гамизов ми направи впечатление, искам да задам въпрос за него ама и аз явно с моите “слаби” познания в медийният бизнес също не мога да определя какъв е той. Защо Вълков го нареди след писателите....
- Ами Стефан гамизов? – питам го така. Директно.
- Стефан Гамизов е НЛО. Това винаги казвам за него. И той явно не знае нищо за себе си. Имал четирстотин хиляди последователи... Може, явно са от друга планета. --- :усмихва се/.
“Тези хорица са хитреци на дребно. Изпозлват слабостта и наивността на хората и им пълнят главите със всякакви неща. Кое верно, кое не в повечето случаи само те си знаят...” завършва с охота той.
Записвам внимателно словото му. Но нещо ми се губи... Ами разбира се. Един герой от така наречените книжни тигри, отишъл за за жалост без време – Георги Стоев....
Честно да ви кажа , извиних се за въпроса. Може да не е прието и професионално ама го направих. Съчетах личните си впечатления от контактите ми с убитият писател и така спонатите от сами него връзки с “Монтерей”.
“ Първо Стоев никоа не е идвал в “Монтерей”, макар и пред медиите да твърдеше обратното. Визията и физиката му са особени и не бих забравил такова лице акот го видя тук. ... Странна птица...”, Виждам че темата не е приятна но искам да сложа един път края на тази история. За тва настоявам и питам

- Все пак кой уби Георги Стоев?
И тук получавам сензационнаият отговор, никога не излизал до сега. Звучи убединтелно и страшно вероятно. Вълков преглъща глътка кафе и казва:
- Хората които му дължаха пари. Тези които му плащаха да пише книгите... – шокиран съм. За пръв път един от стожерите на кръга “монтерей” споделя с категоричност информацията си с медия. Виктор Вълков е убеден че зад убийството на писателя Георги Стоев, стоят хора които са му плащали да пише книгите си. Опитвам се да науча още по темата но чувам от устата му само :
- Бог да го прости! – и убедителният поглед на Вълков разбирам че не желае да говори повече по темата.
Обаче производните и темата за Георги Стоев не е изчерпана. Няма как, няма и мирост за това продължавам да питам:
- Стоев, пишеше в книгите си за топлата връзка на кръга “монтерей” и бизнесменът Младен Михалев... Какви са конкатите ви с него и има ли я тази прословута връзка.
- С Младен Михалев се познава доста бдобре покрай футбола. Кадъре,н предприемчив и умен. Това не се харесва на хората, ... всъщност обикновеният човек ненавижда успелият. Едо защо сероди медийният образ “Маджо”, този който няма нищо общо с действителния. Не един път ваши кореги го убиваха от страниците, после го пращаха в ЮАР, четох скоро че строял грабище... за домашни любимци може би.../усмихва се/. Според Виктор Вълков, Младен Михалев е жертва на миналото си. В него разибар се имало и доста тъмни неща но сега нещата в живота му стояли по съвсем различен начин. Смее се на слуховете че Маджо влизал в държавата дегизиран, твъди че когато си поиска босът от сИК можел да влезе в държавата и да я напусне. А на въпросът ми, престъпник ли е младен Михалев, Мълков най отговорно заевява че ппри толковаразследвания, слухове ,процеси и измислени за щастие убийства Маджо до сега да излежавал десетки смъртни присъди. Уви, на лице нищо... Само слухове и догатки...”

Добре тогава. Да разберем, имал ли евръзки Младен Михолев с Румен Петков. Не малко килограми мастило се изписа по темата. Тук Виктор Вълков се зарадва. Темата му хареса и отговори:
-Незнам колко и бил близък Маджо с Реумен Петков но определено той по добре би се справил ръководейки силовата структура на държавата. За да се оправят нещата там трябва – бой. Нашита полицаи не бият. Да не мислите че на запад полицаите са скато нашите. Там има страх от мъжът с униформа – тук не. Върхушката н МВР ги смазма с малкото пари и толямата си тояга, реже им крилата с връскарство си и политическите си игри. Н азапад трудно мажеш да се подиграва с полициая. Това е истинският проблем на полицията не слуховете за връзките на Румн Путков с Маджо... “
Веднага питам:
- Ами новата власт? Тя ще има ли воля да реформира тези слабости в държавата?
Вълков отговаря:
- 1998 или 99 година се запознах с Бойко Борисов в Загреб. Той там имаше среща с тогавашният министър председател на държавата, с който бях в доста добри отношения. По нелепо съвпадение и той беше каратист и странно но факт дипломиран гениколог. Н епомня точно поводът му за тази среща но от тогава ми направи сериозно впечатление като ерудиран и волеви мъж. Той умее да ръководи. Не е като предишният прамиер. Той никоге не е ръководил хора. Нямаше опита и за това се провали. Както казах в началото не е важно колко знаеш а умението тида работиш с хора. Повечето от екипа на Бойко не ги познавам, надявам се да се добри менаджери и да се справят. Опитимъст съм обаче, вярвам че нещата ще вървят към по добро.” ..
Присенята го пристъствието на Иван Костов ви грата обаче. Споделя че преди време съвсем инцидентно Костов бил в “монтерей” агитирал изпил едно питие, направили си малко приказка и си отишъл. До ден днешен Вълков не можел да си обясни този акт. На тръгване дори Костов оставил агитационни материяли. З анего костов не едобер играч. Вярва се и не умее да бъде в екип. Това нямалода бъде добре за управлението. Притеснява се и от присъствието в парлемнета на “индивиди” като Яне Янев например. Дори се шегува че вече в парламента си имало и жълт вестник ве ногово лице.
“ Всеки път от другата седмица текват реки от кръв. Арести на олигарси, терористи и убийци... на лице нищо. Всичко отминава... И Яне ще отмине...” Говори за него иронично и с видимо пренебрежение. За него Яне е доста вреден на политиката. С миста съвест името му можел ода се нареди сред тези които пълнят главите на хората жадни за информация с глупости.

Така вв реда за пишещите, управляващите и вафията ми просветна името на Димитър Иванов. Решавам да попитам, за връзката на “монтерей” с него. Тук Вълков ми разказва:
9 Преди няклоко седмици Митко дойде в “Монтерей”. Раздаде ни от новата си книга “Кой кой е в ДС”. Зарадвах му се въпреки че от преди това си я бях купил. Все едно четеш телефонен указател. Добри познати сме. Уважаваме се. Но не се виждамечесто...” отговаря ми с усмивка той. Веднага след това разсейваме последният слух около култовият ресторант. Чу се слух че генарал Атанас Атанасов е приев в редиците на известният кръг от “сиви кардинали”. Върков се замся. Довръши кафето и и споделя че от мен за първи път чува. С а.Атанасов били добри приятели и нощо певеч. Допуска че мълвата е тръгнала от факта че бившият шеф на разузанавенто е съсед на о.з генерал Любен Гоцев. Сам подхваща тметата за генерал Гоцев. Митичната фигура от времето на държавна сигурност до наши дни. С чиста съвест ми признава че Гоцев е човекът с повече влияние и контакти от него. За него говори само супрлативи, дори го заболя когато си напомня за публикация в наш конкурентен вестник наречен кой знае защо”вестникът на народа” Та там пишело че Любен Гоцев ял кучешка храна. Коврано! На бързият му ум веднага зъврта в темата шега.
- Аз...- казва Вълков - ... храня кучета от смея да каже вече петнадесет години. Н авашите колеги с чиста съвест мога да щагжа че кучешката храна не е евтина.
Но определно го боли за тези твърдения. Казва как Гоцев е направил не малко за тази държава и сег ане заслужавал подобно отношение. Бил мъж на място, обичал хубавите пури и доброто уиски и са радвал а странитите си. Нищо повече. На темата за сексуалността на генарала, ювълков повишава тон:
- Тези които пуснаха тези лъжи по негов адрес, мисля че са такива а не генерала. Любчо Гоцев обича жените, те също. Проучете въпроса и ще видиге че ще се окажа прав....

След този лаконичен отговор смятам да приключа. Благодаря за отделеното време,доверие и внимание стикам ръката на Виктор Вълков и получавам уверение че когато и да имам нужда от каквато и да е информация винаги мога да му позвъня. Така било най коректно. Затварям вратата на ресторант “Монтерей”, обданежден. Крачка напред в разкиритето на една мистерия, странно защо втъплявана и постоянно изкривявана. Рестолантът не бил средище на коварни токподи и крвопийци, видя ми се просто кръг от мъдрост. Мъдрост придобита с годините, опита, борбата и време то си....

Специално за “Папарак”
От мястото насъбитието
Веселин Стаменов
“ъндърграунд-медия”
avtor_bg@abv.bg

сряда, 4 август 2010 г.

МАСОВ УБИЕЦ ЗАТРИВА ПЕТИМА НА ДИМИТРОВДЕН


ЦЯЛА СОФИЯ ИЗПАДА В ПАНИКА, ДОКАТО ПОЛИЦИЯТА ЗАЛОВИ ИЗВЕРГА Истинска човешка касапница окървавява село Кумарица, Софийско, на Димитровден през 1931 г. Пет трупа и трима ранени в един ден докарват до истински ужас селяните. Убиецът Здравко Младенов избягва в София, където полицията е вдигната на крак, за да го залови. Младенов извършва нечуваното злодеяние поради отдавнашен спор за земя. Десет години преди това - през 1921 г. - Здравко Младенов се опитва да убие нотариуса, който изпълнява завещанието на майка му в полза на брат му Георги Младенов. Здравко е осъден и лежи осем години в затвора, откъдето излиза през 1929 г. Малко преди касапницата убиецът е жестоко бит от брат си и синовете му, което усилва у него желанието за мъст. На Димитровден Младенов изпива половин литър вино в селската кръчма, където са Стоимен Манолов, бивш полицейски пристав в Кумарица, и бившият кмет Лозе Лазаров. Двамата са приятели на брат му Георги. Помежду си тримата разменят остри приказки. Здравко замеря с празна бутилка, но не улучва Манолов. Сбиват се и кръчмарят го изхвърля навън.
Здравко изтичва до вкъщи и взема ножа си, въоръжава се и с револвер. Среща двамата си опоненти и се нахвърля върху им. Лозе и Стоимен повалят слабоватия си нападател на земята, но той вади нож и започва да ги мушка, където свари. Притичва касапинът Мирчо и успява да му вземе ножа, а старецът Коста Деков помага да го хванат и откарат в общината. Но Здравко стреля и ранява Деков, след което доубива с револвера намушканите преди това две жертви. Припва пак до вкъщи и замества ножа с брадвичка. Свидетелите на двойното убийство са невъоръжени, паникьосват се, побягват и се залостват по къщите си. Убиецът, необезпокояван, продължава пъкленото си дело.

ЗДРАВКО РЕШАВА ДА УБИЕ БРАТ СИ

на всяка цена. Смята го за виновник на всичките си беди. Хуква към дома му, който е само на метри от неговия. Пътьом, без да може да обясни по-късно защо го е направил, съсича смъртоносно поредната си жертва - невинния старец Малинчо Наков. Снахата на Здравко, Магда, която е жена на брат му Георги, е наблизо и с все сила хуква към дома си да се спаси. Кумаришкият злодей я подгонва. В двора на братовата си къща накълцва зле племенницата си Верка и убива петгодишното й дете Младенчо. Магда побягва към съседния двор на чичо си Мито Колев, който празнува имен ден и в къщата му се веселят мнозина; . убиецът разбива залостената врата и нахлува кървав насред празненството. Вътре халосва с брадвата и ранява тежко втората си племенница, а Магда ликвидира отвън на двора до пътната врата. Никой не успява да го озапти. Чули за убийствата, дотичват братът Георги и синовете му. Здравко неведнъж е опитвал яките им тупаници. Насочва револвера към брат си, но оръжието засича. Няма повече време, затова убиецът изчезва и се скрива под хамбара на свой съсед. Към 19 часа се измъква и тръгва към гарата. Среща познат млекар и заплашва, че ще се върне, за да убие брат си. В София смята да си купи патрони. Заканата на злодея, че ще продължи да убива, всява неизмерим ужас в Кумарица. Дошлата от София полиция, начело с директора Прсславски и началника на криминалния отдел Манолов, не успява да успокои наплашеното село. Докато полицаите претърсват къщите и околностите, убиецът пристига благополучно в София. На другия ден си купува кожена гугла за 60 лв. , а също и вестник, но в него не намира съобщение за убийствата. От магазина на площад “Бански” купува патрони, без да му искат разрешително. По-нататък убиецът се пременява с нови цървули и навои и маскиран с гуглата, решава да обикаля шосето Кумарица-София, за да застреля брат си, ако тръгне към столицата. Здравко обаче е нетърпелив и разглеждайки новия си нож, решава да не губи време, а да се върне в Кумарица. Дори неволната среща във влака с братовия му син и други съселяни не го разколебава. Докато те хукват да викат полицая, убиецът се скрива в кабината на спирача. Към 21, 30 часа той се промъква в селото, скрива се в една плевня до училището и остава в нея през целия следващ ден - вторник и до обеда на по-следващия - сряда. Слуша командите на полицаите, но те не могат да го открият.

ЗАЛАВЯТ ДВОЙНИК НА УБИЕЦА В СОФИЯ

Полицията се вижда в чудо - докато търси убиеца в Кумарица, той вече е в столицата, или обратно. Паникьосаното население, щом види някой, приличащ на злодея, веднага вдига тревога. На 12 ноември 1931 г. Киро Ценев от с. Доганово, който прилича по лице на убиеца, е арестуван по погрешка в обущарски магазин от трима полицаи и отведен в VI полицейски участък. В сряда следобед Здравко пристига в София, но е забелязан от някаква жена да се навърта около вагоните при старата германска гара в Надежда. Изглеждал отчаян и много отслабнал.
Общински чиновник се оплаква, че при Военната рампа е нападнат от разбойник, който прилича на кумаришкия злодей. Пак там същият нападател се опитва да свали насила дрехите на войник. И двамата се отървават с бяг. Зевзеци и лекомислени хора пък загряват телефоните на полицията, че са видели убиеца ту тук, ту там. Необезпокояван от никого, той преспива в новостроящата се болница в квартал Кюлюците. В четвъртък отново тръгва към Кумарица. При село Обрадовци среща чичо си Мито Колев. Разпитва го за жена си, която е арестувана, за децата си, за убитите и дали оздравяват тримата ранени. Отказва се да се връща на село и отново се скрива в София. До вечерта се спотаява в дупка, която изравя в един куп от тор, а вечерта преспива в стар вагон на Военната рампа.

РЕШАВА, ЧЕ БРАТ МУ ЩЕ ДОЙДЕ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР

в четвъртък и там ще му отмъсти. Напуска скривалището си във вагона. Смесва се със селяните, които вървят по улица “Гробарска” към пазара. От един ъгъл, точно срещу Дирекцията на полицията, която е на другия бряг на реката, наблюдава пристигащите селяни. Крие се зад голяма купчина зеле. От булевард “Драгоман” тръгва по-късно към “Пиротска”. Близо до пресечката с ул. “Св. Кирил и Методий”, до една железарска работилница, разговарят пристава при Народното събрание Крум Димитров, Георги Паунов и сина му. Покрай тях минава съмнително лице с износена войнишка шинела. Петнайсетгодишният чирак в железарския магазин Милан Георгиев се заглежда в отминаващия и изведнъж разпознава кумаришкия злодей. Изтърчава до пристава и му вика: “Не е ли този човекът, който похабй осем човека?” Приставът веднага вади от джоба си портрета на злодея, уверява се, че няма грешка, и извиква намиращите се наоколо старши стражар Алекси Ангелов и полицейски агент Бончо Цветков. Извиква им тихо: “Ето разбойника!” Те го питат: “Кой?”, а Димитров им отвръща: “Кумаришкият.”

СТАРШИ СТРАЖАРЯТ АНГЕЛОВ ИЗНЕНАДВА УБИЕЦА

изотзад и го сграбчва. Бончо Цветков изскача пред кумаришкия злодей и насочва револвера си в гърдите му, като заповядва: “Стой, не мърдай!” Здравко не се противи. Събира се голяма тълпа на помощ, но като разбира кой е заловеният, се разбягва от страх. Старши стражарят пребърква джобовете и намира в убиеца брадвичката, ножа и револвера, калибър 6, 35 мм, зареден със седем патрона. В джоба намират още 26 патрона, а в пояса са гуглата и един хляб. Убиецът е отведен в Дирекцията на полицията, където веднага пристигат директорът и други служебни лица. Те първи разпитват намръщения и брадясал Здравко Младенов. По-късно идва кметът на Кумарица, придружен от няколко селяни, за да се убедят, че убиецът е заловен и да успокоят селяните. Министърът на вътрешните работи Гиргинов награждава Г. Паунов с пет хиляди лева, пристава Димитров с четири хиляди, старши стражаря Ангелов с три хиляди, агента Цветков, железарския чирак Георгиев и още един помагач с по хиляда лева. На 15 ноември кумаришкият злодей е предаден на прокурора при Софийския окръжен съд. Той съжалява само, че е убил и хора невинни, но пак повтаря, че ако му се удаде възможност ще затрие и брат си. Вестта, че убиецът е в съда, препълва коридорите. Кумаришкият злодей хладнокръвно ги кани: “Елате бе, елате по-близо да ме видите добре.” Един от гражданите извиква високо: “Трупате се, ама ако го пуснат, не знам как ще бягате през вратата и стълбите надолу.” Масовият убиец е окован с верига от 30 кг и лежи в Третото отделение за тежко осъдени в Централния затвор. Никакво разкаяние не се чете по лицето му. Има пред себе си само една цел, и то неизпълнима: да убие брат си. Той често предупреждава охраната в затвора: “Пазете си пушките, че ако взема някоя, не отговарям за онова, което ще стане.” Едва през юли 1933 г. смъртната му присъда е потвърдена от Върховния касационен съд.
Човешката касапница в с. Кумарица, преименувано през 1955 г. на с. Александър Войков, макар и отпреди толкова години си остава зловещ спомен.

Деси Монева
„ъндърграунд-медия”
desimoneva@mail.bg

вторник, 3 август 2010 г.

АТАНАС ПАНАЙОТОВ : ДИМО ГЯУРОВ ЧУКАШЕ АНТОНИНА СТОЯНОВА И НАДЕЖДА МИХАЙЛОВА!


- Наско, как така при толкова много твои известни заглавия, каквито са „Българският Великден 2”, „Разделно време (Рожен 2000), „Заговорът”,„ Крадецът – най-големият” и други, ти нямаш нито една филмирана твоя творба? Алек Попов с „Мисия Лондон” изби рибата.
- Това момче дори не бях го чувал, а се оказа, че има доста книги, разкази и е носител на различни награди. Аз се радвам, че българин е постигнал всичко това. Замислял съм се да екранизирам тетралогията „Окови”, защото съм антикомунист, може би единственият останал в България. Но никога не съм искал да филмирам героите от тетралогията „Заговорът”, макар че цял свят трябва да разбере какви сме и кои сме ние българите. БКП и ДС управляват страната от 1944 г. насам. Без значение дали президентът ще е Желю Желев, Първанов или Цветанов. Всичките до един са били членове на БКП. Желю на два пъти е бил приеман в партията. Първанов беше председател на БКП (БСП). Цветанчо пък е бил милиционер от народната милиция и също член на БКП. За да са наясно читателите, трябва да им кажа, че БКП беше най-криминалната, най-престъпната, най-зловещата и най-жестоката и безмилостна организация в съвременната българска история. И тези престъпници, вместо да бъдат разстреляни или вкарани доживот в затвора, биват избирани за премиери, президенти, министри, депутати, кметове и т.н. А добрият комунист е мъртвият комунист. Та затова и винаги съм предпочитал да се появят на големия екран „Краставицата”, „Пъпешът” „Окови” или „В името на народа – сказки за шумкарите”.
- Да, но много от младите хора не си го спомнят това време и те не знаят, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са били членове на компартията у нас.
- Те не си спомнят и че Цветелина Бориславова не е била милиардерка преди 20 години, а обикновена гражданка на държавна заплата, както повечето българи до 1989 г. И не се питат откъде са и́ парите? И какво я свързва с БКП и ДС? Защото 1 000 000 000 лева не се печелят с честен труд, та ако щеш и 10 висши образования да имаш.
Чучундерът Станишев да не пита откъде са и́ парите, а направо да каже, защото той много добре знае. И да не пита само за нея, а и за Лидия Шулева или Надежда Михайлова – Неинска!
Алек Попов се е занимавал с кинематография, там му е силата, познанието и е успял да направи добър филм. Трябва да се обърна към някой сценарист и наистина да помислим върху филм или дори няколко, защото и тетралогиите „Кокаин” и „Заговорът” могат да бъдат филмирани.
За режисьор не знам. Може би ще трябва да се обърна към Емир Костурица. А както трябва да докараме в България чужди прокурори, митничари и съдии, така ще трябва да намеря и чужди актьори. Рачков и Мъйнов ли ще играят? За ролята на Иван Костов ще ми трябва сръбски или румънски циганин. От българите Виктор Калев бих поканил. За ролята на Станчо Трифонов – Плашилото ще ми е трудно да намеря толкова прост актьор, но това ще си е работа на режисьорът и продуцентите.
Тодор Живков може да бъде игран от Галин Йорданов, който го имитира много успешно. Но когато реша да филмирам някоя от книгите ми, било то поотделно или заедно, а защо не и сериал, ще се обърна към професионалисти.
Смятам, че по-важно е да преведа цялото си творчество поне на петте най-говорящи се езика. По света много малко знаят за България – ние сме малка страна.
- Е как ще го възприемат Бойко Борисов като мутра? Никой извън България няма да повярва, те и тук много хора не вярват, че е един от основоположниците на охранителния бизнес у нас. Имал е съвместна фирма с Алексей Петров, което означава, че и той е част от „Октопода”.
- Аз много съм писал за Шурла-бурла тиквен гъз, Рапона или Тиквата, но искрено се надявам да е приключил с криминалното си минало и да се е отдал на ползу роду. В началото на 90-те години, когато се сформираха борческите бригади, регистрираха се фирми за охрана, а после застрахователни дружества, така наречените мутри, Бойко Борисов имаше винаги активна и водеща роля. И той е рекетирал, отвличал, пребивал прохождащи бизнесмени. Тогава се извършваха наказателни акции, изобщо изпълняваше се повелята на партията и всичко се ръководеше от бивши кадри на ДС. Много ясно, че е бил с Алексей Петров и останалите другари от народната милиция, които предпочетоха да са мутри, а не обикновени труженици и да бачкат за едната надница. Сегашният премиер е много богата личност. Но никой не смее да попита как е забогатял?
И въпреки всичко това, ако е сложил черта и е казал: дотук с грабежите и убийствата, аз също бих му гласувал доверие, защото много хора са минали по кривия път, за да тръгнат по правия.
Вече друг е въпросът що за министър-председател е той? И кой ще изиграе неговата роля, ако тръгна да филмирам книгите си? На 50 години той не говори никакъв език, освен уличен и то шопски. В кметството посрещаше гости по потник, долни гащи и джапанки – дано не го прави и в министерски съвет. Учители му са Бай Тодор Живков, ужасно дървен селянин, и Бай Симо Ментата – Царо́, измамник пар ексаланс. Изобщо гаргамут, откъдето и да го погледнем. Аз искам в тази унищожена държава, да се направи нещичко в положителна посока. Стига са я рушили.
Но да погледнем новата кметица – Фандъкова. Абсолютно копие на Софиянски, същата тикова усмивка, същото изражение, същото благо говорене. А се надяваме нещата в столицата да се оправят. Отсега ви казвам: няма! Защото всичко у нас е пунта-мара и ни управляват същите комуняги, които ни управляваха преди това, само дето са по-богати и по-арогантни. А народът, него – кучета го яли. Така че надежда всяка оставете, защото Първанов ще го смени Цветанов, после я пак Станишев, Лилов или някой друг син или дъщеря на другар или другарка от партийната номенклатура. И когато ви се говори за ГЕРБ, Атака, ДПС, БСП, ДСБ, разбирай не РЗС, а БКП. И пак ще се повторя: добрият комунист е мъртвият комунист!
- Наско, не си ли малко радикален?
- Не съм! Питаш ме дали ще филмирам книгите си и защо досега не съм го направил, нали? Аз не искам да осмивам никой. За мен не е важно, че Димо Гяуров е чукал Антонина Стоянова или Надежда Михайлова е била и с Петър Стоянов и с Иван Костов, а това, че Димо Гяуров бе произведен в генерал на 28 години, защото е любовник на президентшата. И че двамата „мачовци” – циганин и помак – разбиха СДС, заради една курва. И в моите филми ще се търси чрез комичното трагичното, защото България изживява през последните 20 години най-голямата си трагедия, откакто Аспарух е създал нашата държава. И оправия няма.
- Благодаря за това толкова искрено интервю.

ИВАН АНГЕЛОВ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА!


На място загина любимата на водещия - 35-годишната Даниела Георгиева, вдовица на бодигард на Бай Миле Иван, ексцентричният участник в “Мюзик Айдъл”, пострада тежко след катастрофа край столичния квартал “Хладилника”. Инцидентът е станал в следобедните часове. 35-годишната Даниела Георгиева е шофирала автомобила, зад нея е седяло момченцето й – 6-годишният Николай, а до нея - Иван Ангелов. Колата се е движела с висока скорост, ударила се е в парапет и буквално се е преобърнала. Притеклите се на помощ шофьори не са успели да я извадят и тя е починала на място, преди да дойде пожарна кола. Момченцето е получило мозъчно сътресение. Иван е бил в много тежко състояние - фрактури на десния глезен, десен лакът, дясна предмишница и таз. В началото лекарите са се съмнявали и за масивни, вътрешни наранявания. “Беше изпаднал в шок, крещеше, наложи се да му бием успокоително”, разказва лекар от “Пирогов”, преглеждал Иван в първите часове след катастрофата.Трагичното в случая е, чезагиналата Даниела е вдовица и момченцето й остава пълен сирак. Според източници на “ШОУ” преди три години съпругът й е една от жертвите при престрелката срещу Бай Миле в ресторант “Славия”. Даниела трудно преживяла смъртта му, но наскоро се сближила с по-младия от нея Иван. Наскоро мюзикайдълът стартира предаването “АРИА търси музиканти” в ТВ+ (АРИА – Автономна Република Иван Ангелов).“ШОУ” първи съобщава новината за катастрофата на Иван. В информационните агенции и прессъобщението на МВР той фигурира единствено с инициалите си И.А. Участието му в тежкия пътен инцидент бе потвърдено и от Александра Вали – продуцент на предаването.“Да, действително е катастрофирал и състоянието му все още е тежко. Доколкото знам, днес (2 август – б. а.) е претърпял още операции. След като е разбрал за смъртта на приятелката си, е изпаднал в силен шок. За нея знам съвсем малко, защото той не е афиширал връзката си пред колегите. Знам само, чебеше много влюбен в нея”,разкрива още Александра Вали.Иван Ангелов бе признат за един от най-талантливите и скандални участници от всички издания на “Мюзик Айдъл”. Той бе изгонен от участие в предаването, след като влезе в конфликт с журито. Тогава бе номиниран за изгонване, не заради певческите му качества, а за “непримерно поведение”. Това предизвика иначе талантливият особняк да се държи още по-предизвикателно, включително с публиката. Така Иван беше изгонен от „Мюзик Айдъл“. Новината за катастрофата на Иван е пазена в тайна дори и от по-близките му приятели. На фен-страницата му във Фейсбук е писала единствено Весела Кръстева, която е оставила своеобразно обяснение в любов часове след инцидента: “Обичам те и ще бъде завинаги”.


:* Скандалният Иван Ангелов има дарбата да се забърква в скандали от всякакъв калибър. Сред издънките на ексцентрика е и кражбата на мобилен телефон. През февруари 2009 г. Иван Ангелов бе осъден да заплати глоба от 500 лева за противозаконно отнемане на GSM от тийнейджърка в пловдивско заведение. Айдъла се отърва само с административно наказание, тъй като се признал за виновен и в хода на следствието е възстановил щетите на момичето, на стойност 201 лева.* На 17 април 2008 г. Ангелов отишъл в пловдивско кафене, където се запознал с две ученички от Френската гимназия. Тийнейджърките разпознали Иван от музикалното шоу, а той се възползвал от славата си и поискал мобилния телефон на едно от момичета, като обяснил, че иска да изглежда „по-авторитетно” при участието си в тв предаване на известен водещ. Доверчивата му фенка се съгласила и разменила своя GSM с неколкократно по-евтиния на айдъла от Айтос. След като Ангелов не върнал телефона на тийнейджърката, тя подала сигнал в полицията, принудена от родителите си.* В крими актива на Иван е и кражба на колело. Пак през 2008 г. певецът забелязал край Националната природо-математическа гимназия в кв. “Лозенец” група хлапета, които играели и карали велосипеди. “Дай да покарам”, казал Иван на едно от хлапетата. Малчуганът разпознал популярния айдъл и дал колелото си на баткото да направи няколко кръгчета. Иван обаче “забравил” да го върне. Измаменият ученик се прибрал вкъщи и се оплакал на родителите си. Бащата незабавно отишъл в Четвърто РПУ и подал жалба срещу айтозлията.* Иван влезе и в остър конфликт с Фънки, който бе част от журито на “Мюзик Айдъл”. В едно от интервютата си той го нападна и заяви: “Фънки е дебелият плазмодий в „Семейство Адамс" - чичо Фестър. Той лъже, че е някакъв продуцент. Той е измислен герой и се заблуждава, че съществува!”Извън цялата си екстравагантност Иван Ангелов е изключително талантлив, това признават и преподавателите му в Националната музикална академия, която е завършил със специалност оперно пеене.

ДИЯНА ЛЮБЕНОВА ЛЮБОВНИЦА НА БОЙКО БОРИСОВ!?



Актрисата Дияна Любенова е най – новата бройка в леглото на столичният квет Бойко Борисов. Клюката излезе отстоличната централа на политическа партия “ГЕРБ” от устата на доста приближени хора на неформалният и лидер. Любенова била и вдъхновението на кмета да се снима в “Забранена любов”. Преди няколко седмици Борисов се появи изненадващо играещ себе си в сериала. Според сценария Борисов е гост на благотворителен прием, организиран от героинята Анастасия Константинова, чиято роля се изпълнява от актрисата Диана Любенова. Костантинова е светска личност и издателка на модно списание.При влизането на Борисов на партито Анастасия го пита ще издаде ли дали ще се кандидатира за премиер. Борисов обаче решава, че няма да отговори на въпроса на всеослушание. Той я приближава, целува я и на ухо й прошепва отговора. Той обаче остава тайна за зрителите. След това Борисов провежда кратък разговор с телевизионната водеща на предаването “На 4 очи” Цветанка Ризова, която също играе себе си.
Истината за тази сцена всъщност се крие в пикантната новина, че Дани и Бойко спят заедно, казват прилижените му. Двамата се срещали тайно в апретамент в София при това в работно време. Там прекарвали часове заедно и после всякой поемал по делата си. Слуховете казват че искарат между двамата пламнала наистина на благотворителен прием и именно за това влюбените гълъбчета решили да изиграят реалната сцеена в успешният български сериал.