петък, 3 декември 2010 г.

ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ : С ГЪРБА НА ДПС ТУРСКИ ПЕДОФИЛ ИЗЛИЗА НА СВОБОДА?

Бастионите на ДПС
Общо 6 години и 10 месеца затвор бе наказанието, което Девненският районен съд през 2007 г. наложи на 32-годишния Несрин Кязимов от Генерал Киселово за три престъпления - хулиганство с особена дързост и цинизъм, изнудване на две момчета от същото село и блудство с едно от тях. Днес близо три години след това извратено престъпление с подписа на местен психолог от турски произход изнасилвачът излиза на свобода, разбрахме от близки на жертвите. Ставало въпрос за човек доста близък от ДПС който помагал скрито на педофилът – урод.

За всяко едно от престъпните деяния Несрин получи различни присъди, като най-голямата от тях - 5 години лишаване от свобода съдът му присъди за блудствените действия с малолетното момче. Девненският съд увеличи това наказание с една трета и така общият размер на присъдата стигна до 6 години и 10 месеца лишаване от свобода.

Двамата му съучастници Танжу Абдурахманов на 30 години и Даниел Димитров на 29 години от Варна също получиха ефективни присъди. Съдът призна вината на Танжу за хулиганските действия, за изнудването на двете момчета, извършено в съучастие с Несрин, както и за отвличането на едно от децата. И на Абдурахманов съдът завиши с една трета най-тежкото от наложените наказания - 4 години лишаване от свобода и така общият размер на присъдата за него става 4 години и 8 месеца затвор.

Даниел Димитров беше признат за виновен единствено за хулиганските действия, грубо нарушаващи обществения ред, извършени с изключителна дързост и цинизъм. Наказанието, което съдът му наложи е 2 години лишаване от свобода. Към него Девненският съд приведе в изпълнение и още 6 месеца затвор от предходна присъда на Варненския районен съд.

На 3 март 2007 г. в с. Генерал Киселово, община Вълчи дол, Варненска област, тримата в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. С особена дързост и цинизъм Несрин, а след това и другите двама обвиняеми нанасяли последователно побой над две непълнолетни момчета.

Тежкият инцидент се разигравал в продължение на часове в заведението на Несрин в Ген. Киселово. С юмруци, с ритници и с бухалка те удряли децата в главите, по гръдния кош и на други места по телата. Едното от момчетата е било принудително държано в багажника на колата на Абдурахманов. Несрин Кязимов настоявал, че младежите го обрали преди време и му дължали пари. Именно заради твърдяната от Кязимов кражба на кабели момчетата и дори майката на единия от тях са били изнудвани за пари. Компанията се гаврила по най-циничен начин с непълнолетните, а Несрин блудствал с единия от тях. Освен телесните повреди непълнолетните момчета имали нанесени и много тежки психически травми. Всички заседания по делото се гледаха при закрити врата заради бруталния начин на извършване на две от престъпленията. За пострадалите непълнолетни лица е настъпило посттравматично стресово разстройство, налагащо провеждане на лечение.

Последната квартира на незаконната българо-турска любов е варненското село Генерал Киселово. Любовта там е орална и е известна като Свирка за 3 март. Един 3 март по-късно, през 2008 г., в селото има 3 присъди и нито една свирка. А българо-турската любов продължава да я има, но вече не е толкова орална.

Един 3 март по-късно Несрин живее в затвора и му остават около 6 години. Там живеят и още двама от инициативния комитет – турчин и българин. В селото може да намерите брата на Несрин – Кязим (по-малкия брат), двете момчета – Желязко и Симеон, и Вики – сестрата на Симеон (по-малката сестра).

Кязим държи кръчмата на брат си, която работи и на този 3 март. По обяд в нея има само един човек, който се представя за братовчед на Несрин. По-късно казва, че е българин. И че не е единственият българин, който продължава да ходи в кръчмата. Кязим въобще не иска да говори за 3 март. Медиите прекалено раздухали последния празник в селото. Не харесва и предишната кметица (не е преизбрана), която повикала телевизиите. Най-вече не харесва правосъдието, защото брат му е в затвора „заради два шамара”. Сигурен е, че е имало натиск върху делото. Логиката му е математическа – Несрин е получил затвор колкото за убийство. По-малкият брат не се страхува, че някой може да отмъсти на семейството.

Желязко и Симеон освен жертви на Несрин са и жертви на православната философия на отмъщението. Бог забавя, но не забравя, казва единият. На другия му е трудно въобще да каже нещо, но си е купил газов пистолет. Един 3 март по-късно двете момчета са нещо като аутсайдера и отличника. Симеон почти няма приятели. Желязко има приятелка, която живее много надалеч. И двамата не са намразили всички турци. И двамата не искат да си отмъщават.

След миналогодишните празненства Симеон (по-малката жертва) прекъсва училище и не излиза от къщи няколко месеца. Ходи само до магазина – или с майка си, или с колата. Или с двете. Намерил си е работа. Семейството му е от Варна, но преди няколко години купува къща в Генерал Киселово. Симеон и сестра му имат хронични бронхити и се местят заради чистия въздух.

Желязко (по-голямата жертва) има рожден ден два дни след 3 март. За разлика от Симеон не е прекъсвал училище. Не се е крил вкъщи и не е загубил доброто си селско възпитание - поздравява всички в Генерал Киселово. Не е сърдит дори на Айдън – момчето, което на 3 март извиква Желязко и Симеон в кръчмата на Несрин. Айдън също е от инициативния комитет по празненствата. Няколко месеца след 3 март 2007 г. се е запознал с Мария по интернет. Тя живее в родопско село и няколко пъти й е ходил на гости. Разказвал й е за Несрин. На Живко му харесва да живее в родното си село, но няма работа. Никога не е мислил да напуска Генерал Киселово заради 3 март. В стаята му има няколко календара с развратници на плажа. Единият е от 2007 г. Освобождението е в червено и не е задраскано - за Живко си остава празник.

В Генерал Киселово живеят около 650 души. Турци и българи са поравно. Живеят спокойно с изключение на този 3 март. На това Освобождение Несрин е в затвора и свирки не очакват. В това село може да откриете всичко, което ще намерите и в историята. Турци, които обичат оралната любов. Българи, които обичат турците и продължават да ходят в тяхната кръчма. И най-вече българи, които ужасно бързо забравят и разчитат на Бог и на затворници да отмъстят за тях.

Лало Каменов, който е син на педофила Паци Каменов, осъден преди 5 години за блудство с три сирачета, бе класиран под номер 8 в листата на ДПС за евровота. Каменов е бил зам.-кмет на Лом през периода 1999-2000 г., а след това е зам.-председател на комисията за защита от дискриминация с шеф Кемал Еюп.

Дясната ръка на Доган, Касим Дал заяви, че не е запознат със случая. Той уточни, че Каменов е част от гражданската квота в листата на ДПС и представлява ромите. „Не можем да съдим човека заради баща му. Оценяваме го по работата му”, допълва Дал. „Сина не носи отговорност за действията на баща си. Той е почтен гражданин”, обясниха от пресцентъра на ДПС. И отказаха връзка с Лало Каменов, защото бил зает с участието си в кампанията. Паци Каменов е осъден на три години условно през 2005, след като прави пълни самопризнания. Мъжът разказва, че е блудствал с две седемгодишни и едно 14-годишно момиче в дом „Милосърдие” в Лом, където работил като пазач. Най-голямото дете Каменов изнасилил пред останалите в двора на сиропиталището.

След така изложените горещи скандални факти, у обикновеният българин се ражда въпроса има ли наказуемост за престъпниците от турски произход и близки до ДПС. Случаите са десетки и почти с един и същ почерк. Някой турчин загазва и веднага се намила човек от ДПС който да го отърве. Това нормално ли е питат хората от чиято информация правим този материал. Неотдавна в предаването “ Паралакс” по СКАТ, гръмна супер скандалната история за убит християнски свещеник в турско село. До ден днешен по случая нема нищо разкрито. Делото е прекратено поради липса на извършител а хора отново близки до ДПС се опитват да внушат че става въпрос за инсинуации и лъжи. Едва ли. Става въпрос за една криворазбрана свобода и демокрация... Тези двете явления убиват България!

вторник, 30 ноември 2010 г.

Киро Киров: "Наглите" ми поискаха 5 млн. евро

Киро КИРОВ
"Не сме си говорили с похитителите в съдебната зала. Няма и какво да си кажем". Това заяви Картин Маркова, майка на отвлечения през 2008 г. Джорджио, по повод делото срещу групата на "Наглите".
На въпрос трябва ли и МВР да носи отговоност за случилото се тя отговори: "По принцип работеха хората, но една птичка пролет не прави. Разследващият полицай по цял ден беше на телефона и разговаряхме. Един човек обаче не може да ги хване, трябваше да бъдат отделени много повече средства, да бъдат проследени телефоните им". "По света такива процеси се приключват за няколко дни, у нас се говори, че ще продължи примерно пет години.Ако изтече срокът, в който могат да бъдат държани в ареста от прокуратурата, те ще бъдат освободени и може да започнат да отвличат отново", заяви Киро Киров, който беше отвлечен пред дома си в началото на 2009 г. Той разказа за преживяното в дните на похищението. "В къщата бях вързан като куче. Тоалетната беше вътре в стаята. Получих и много удари", спомня си Киров.
"За мен отвличането е по-тежко от убийство", каза още той и сподели, че първоначалната сума, поискана за освобождаването му
е била 5 млн. евро.
Красимир Цанев, баща на похитения през 2007 г. Илиян Цанев, заяви, че минути след отвличането той е разбрал, че в района на престъплението се е намирал Любомир Димитров, известен като Любо Гребеца. Той бил видян на мястото на престъплението от съседи, които го познават. Намерихме телефоните му, започнахме да го търсим, но те бяха изключени.
"Първоначално поискаха 3 млн. евро откуп. Впоследствие платихме 100 000 евро", спомня си Цанев.
"На петата минута след отвличането съобщихме в полицията името на Любо Гребеца. Сега служителят от МВР, който се занимаваше със случая, доколкото знам е уволнен, не знам по какви причини", каза още бащата на отвлечения Илиян. На въпрос дали смята, че в случая има замесени и полицаи, той отговори: "Не мога да твърдя, че полицията е замесена, но смятам, че не си свършиха работата. А защо не са я свършили, трябва да питате тях".
"Това беше първият подобен случай. След това се натрупаха и други вече имаха някаква практика. По-късно отново се върнаха към нашия казус и същото лице - Любо Гребеца, но вече по него работеше друг екип", припомни Цанев. "Той се яви сам в полицията, там му направиха един разпит и той заяви, че обикалял в района "да си хареса автомобил", защото беше известен автокрадец", разказва той.

понеделник, 29 ноември 2010 г.

НАГЛИТЕ ГРЪМНАХА СЪС СЕНЗАЦИОНЕН МАТЕРИЛ: ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ НАД СОФИЯ?


Огън на терора!

Миналата седмица над българското небе е бил избегнат фатален сблъсък между два самолета. Френски „Еърбъс“ на авиокомпания „Ер Франс“, летящ от Париж за София, едва не се е сблъскал с

НАГЛИТЕ : МАФИЯТА НСО!

Първанов и охраната му от НСО
През годините инцидентите с возила на Националната служба за охрана /НСО/ не само че не намаляха, но дори водят до още по-трагични последствия.
Един от последните пресни примери е катастрофата, при която служебният автомобил, в който е пътувал министърът на отбраната Аню Ангелов, се блъсна в частна кола и пострада 4-годишно дете, спасено благодарение на светкавичната намеса на намиращ се наблизо лекар.
Подобни ПТП-та не са рядкост и в страните от бившия източен блок. Христоматиен е скорошният инцидент с лимузината на новоизбрания украински президент Виктор Янукович, който нацели линейкаНа 2 пъти автомобил от кортежа на Владимир Путин е предизвиквал подобни произшествия. Както и возила от службата, подсигуряваща охраната на белоруския държавен глава Александър Лукашенко.
Странно или може би закономерно шофьорите от службите, допринесли волно или неволно за катастрофата, се измъкват безнаказано, а вината и отговорността се прехвърлят върху пострадалите.Дори и когато те са мъртви… У нас се броят на пръсти критиците на Националната служба за охрана /НСО/ от „вътрешния кръг”, както и експертите, запознати с дейността й, които могат да дадат ценни напътствия как правомощията на тази служба най-после да бъдат урегулирани със специален закон. Но… такъв все още липсва. За сметка на това пък най-после научихме, че един от бившите шефове на НСО – ген.Димитър Владимиров, е бил щатен служител на Втори отдел на ДС и на УБО, изпратен навремето дори на специализация в школа на КГБ в Ленинград.Това е видно от поредната порция „студени досиета”, огласени преди време от комисията на Евтим Костадинов. По-важното обаче продължава да е зад кадър. В случая – извън полезрението на българските данъкоплатци – хората, които имат право да знаят защо много от служителите на този оазис с грифю„строго секретно”продължават да са над закона. А в повечето случаи – и над елементарните морални норми. И това съвсем не е чесане на езика.
Защото в последния доклад на

неделя, 28 ноември 2010 г.

АФЕРАТА НАГЛИТЕ С ЛЕКАРСТВАТА!

Аферата Наглите с лекарствата!
Повече от сто и 120 000 000 лева ние данъкоплатците сме дали за безобидни витамини внесени измамно като лекарства срещу рак. Реалната стойност на въпросните продукти иначе е 240 000 лева. Как ви се струва това? На ден в България умират средно по двама до четирима човека от различни видове на коварната болест десетки дори стотици страдат от нея а някой бизнесмен в партньорство с няколко чиновници правели пари на техен гръб. Ужас и реалност. Така започва операция “Наглите” в лекарственият бизнес. И по страшното е че нещата не свършват до тук. Не отдавна вашият вестник “Папарак” писа че средно 150 000 човека ще станат жертва на здравната реформа идната година. Малко повече бяха жертвите в Хаити. Никой обаче не прати нито един есемес за   нашите жертви. Игнорираме ги. И държавата ги игнорира… ,Не ! Последните години  направо ги убивала! Днес някой трябва да понесе отговорността си за това. А операция  „Наглите” в лекарствата видимо е създадена с тази цел.  Това прави чест на управлението не може да се отрече. Въпросът е дали операцията ще даде нужните резултати….Първите и удари ще бъдат по фирмите, които купуват и продават лекарства, заяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. По думите му, там също са се източвали пари, а за източването на пари от държавата няма алтернатива. В Пловдив Бойко Борисов каза още, че всички операции на МВР, които в момента се провеждат, са добри, с нулева толерантност към престъпниците. „Дистрибуторите на медикаменти също са прилагали схеми за източване на държавния бюджет, ще видите какви арести предстоят следващите дни”, допълни министър-председателят. От предишни години има

ЛИКВИДАЦИЯТА НА ВИС - 2 ! ИМПЕРИЯТА НА ЖОРО И ВАСИЛ ИЛИЕВИ!

Трупът на Жоро Илиев в моргата!
Наследници на убития президент на „ВАИ Холдинг“ Георги Илиев са жена му Мая и племенничката Ивона. Трима решават съдбата на групировката – Николай Цветин, Асен Боянов и Иво Иванов-Гела. С хотелите и заведенията край морето ще продължат да се занимават Петър Лашов и Веселин Стоименов Сцена от мафиотски филм. Стотици мъже, облечени в черно, с тъмни очила и с очертани под памучните фланелки мускули следват ковчега на своя бос. Георги Илиев щеше да остане доволен от един такъв край. Знаеше предварително какви ще са финалните надписи. Вдовицата на убития на 25 август в Слънчев бряг президент на „ВАИ Холдинг“ Мая Илиева написа върху некролога: „Без думи!“. „Сбогом, приятелю“, изрече човекът, когото мнозина смятаха за негов враг. И се поклони пред ковчега му. Защото враждата помежду им беше част от сценария, който други пишеха вместо тях.

Десет години преди снайперистът да порази Георги Илиев с един-единствен куршум, същите тези мускулести мъже вървяха след ковчега на брат му Васил. Тогава мнозина очакваха, че това е краят на групировката ВИС. „Ликвидацията“ на търговското дружество се отложи. Но този път връщане назад няма. ВИС остава в миналото. След убийството няма кой вече да поведе осиротялата армия.