понеделник, 29 ноември 2010 г.

НАГЛИТЕ : МАФИЯТА НСО!

Първанов и охраната му от НСО
През годините инцидентите с возила на Националната служба за охрана /НСО/ не само че не намаляха, но дори водят до още по-трагични последствия.
Един от последните пресни примери е катастрофата, при която служебният автомобил, в който е пътувал министърът на отбраната Аню Ангелов, се блъсна в частна кола и пострада 4-годишно дете, спасено благодарение на светкавичната намеса на намиращ се наблизо лекар.
Подобни ПТП-та не са рядкост и в страните от бившия източен блок. Христоматиен е скорошният инцидент с лимузината на новоизбрания украински президент Виктор Янукович, който нацели линейкаНа 2 пъти автомобил от кортежа на Владимир Путин е предизвиквал подобни произшествия. Както и возила от службата, подсигуряваща охраната на белоруския държавен глава Александър Лукашенко.
Странно или може би закономерно шофьорите от службите, допринесли волно или неволно за катастрофата, се измъкват безнаказано, а вината и отговорността се прехвърлят върху пострадалите.Дори и когато те са мъртви… У нас се броят на пръсти критиците на Националната служба за охрана /НСО/ от „вътрешния кръг”, както и експертите, запознати с дейността й, които могат да дадат ценни напътствия как правомощията на тази служба най-после да бъдат урегулирани със специален закон. Но… такъв все още липсва. За сметка на това пък най-после научихме, че един от бившите шефове на НСО – ген.Димитър Владимиров, е бил щатен служител на Втори отдел на ДС и на УБО, изпратен навремето дори на специализация в школа на КГБ в Ленинград.Това е видно от поредната порция „студени досиета”, огласени преди време от комисията на Евтим Костадинов. По-важното обаче продължава да е зад кадър. В случая – извън полезрението на българските данъкоплатци – хората, които имат право да знаят защо много от служителите на този оазис с грифю„строго секретно”продължават да са над закона. А в повечето случаи – и над елементарните морални норми. И това съвсем не е чесане на езика.
Защото в последния доклад на

Няма коментари: