събота, 1 май 2010 г.

ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ НА НАЙ - ЧЕТЕНИЯТ БЛОГ ПОДЗЕМНА МЕДИЯ! КРЪСТНИКЪТ - ПЕЕ ИВО КАРАМАНСКИ!

ДЕПУТАТ ПРЕДАВА КОСТОВ, ВЛИЗА В РЗС!


Най – новата политическа клюка изправи на нокти целият политически елит на управляващите. От изключително достоверни източници до депутати на управляващата ГЕРБ достигнала информацията че народен представител от листата на ДСБ е влязъл в сериозни преговори с лидера на РЗС Яне Янев за вливане в партията му. Наши информатори доста близки в средите на управляващите ни уверяват че информацията е актуална а сделката на синият депутат с Янев била въпрос на малко време. Решението на тъмно синият депутат било категорично и не подлежало на промяна. Въпросният стряскащ за новата власт слух достигнал до лидера на ДСБ – Иван Костов който към днешна дата продължавал да отрича. В отчаянието си дори обещал да съди автора на тази партенка ако разбира се разбере кой е. Но фактите далеч се разграничавали от неговите думи. Негови хора споделят под сурдинка за страшно напрежение в партията му, и всячески опити сделката на отцепникът с РЗС да бъде пресечена. Това била и истината за затишието около самият Яне Янев около който вече се говори че до края на януари ще върне парламентарната си група в парламента.

петък, 30 април 2010 г.

СКАНДАЛ! СЧЕТОВОДИТЕЛ ОБРА ОЛИГАРХА НИКОЛАЙ БАНЕВ!


Деловодителят във холдингът на олигарха взе от касата в офисът му половин милион лева и духна в неизвестна посока...Това е слух който върви от седмици сред представители на едрият бизнес. парите били събрани от обороти на търговски обекти собственост на Банев и предназначени за рутинни разходи. Почувствал обаче своят златен шанс служителят който по длъжност бил помощник счетоводител, отмъкнал парите прибирайки ги в два найлонови плика и духвнал от работа. Охраната на партера в офис сградата на Банев се кълняла че крадецът преминал изхода с надутите чанти но предположили какво томно има в тях. Въпросният мъж бил ерген и живеел скромно. Дори на паркинга пред офиса оставил личният си автомобил който на първоначална оценка не струвал и 2000 лева. Кам днешна дата крадецът е обявен за общонационално издирване само в България, защото по справка той не е напуснал страната. Самият Банев не бил видимо ядосан от случая споделят представители на полицията но настоявал силно те да си свършат работата бързо и да върнат парите му. Чува се дори че апелирал към крадеца да му върне парите а за сметка на това обещал че нямало да има никакви съдебни претенции към него...

СКАНДАЛ! КАК ИЗБЯГА МАЛКИЯТ МАРГИН!


Един от най-търсените разбойници у нас Малкия Маргин успя да избяга мистериозно подобно на граф Монте Кристо от злокобня замък Иф. Мафиотът се измъкна изпод носа на властите на 7-и януари, часове след разстрела на радиоводещия Боби Цанков.
Николай Маринов е заподозрян като поръчител на убийството, но успява да се измъкне от страната за разлика от брат си Красимир, който търка наровете в ареста. Бягството на Малкия Маргин граничи с дързостта на граф Монте Кристо – твърдят криминалисти.
Граф Монте Кристо Ето и хронологията на събитията.
На 6 януари, около 4,30 сутринта барети атакуват парк-хотел „Москва”, в чийто бар предната нощ се е вихрил Малкия Маргин. Часове след убийството на Боби Цанков е заподозряно триото Маргини-Сако. Когато антимафиотите нахлуват в хотела обаче, те не изненадват Николай Маринов. Той ги посреща заобиколен от гардовете си и с двама свои адвокати, които настояват да видят заповед за арест. Такава естествено няма и началникът на отряда казва на Малкия Маргин да остане в хотела.
На другата сутрин, когато вече има прокурорска заповед, баретите с изненада установяват, че Маргина е духнал. Той бяга хладнокръвно през служебния вход с един от мутрите си, като се качват на тъмносиво „Ауди”. Босът на СИК напуска хотела към 6 часа сутринта. В 12 часа всички гранични пунктове са уведомени за издирването на Николай Маринов, но той е преминал границата с Гърция преди това. От Солун Малкия Маргин отплава по Средиземно море с ферибот за Александрия. От Египет отлита за Ботсвана, а оттам – за ЮАР, ползвайки аржентинския си паспорт.
След бягството на Малкия Маргин, магистратите са особено бдителни към брат му Красимир. Сега вече със сигурност е известно, че ако бъде пуснат от ареста, Големия Маргин ще последва брат си в Африка.

СЕНЗАЦИЯ! САМО НА СТРАНИЦАТА НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ - ФИМЛЪТ ЗОНАТА НА СМЪРТТА!

НОВОТО РОБСТВО ЧАСТ 5

КОРУПЦИЯТА У НАС Е НАПЪЛНО ЗАКОННА!


Принципът на „малката държава” и на свободната икономика е най-силното анти-корупционно оръжие
Много емоции и спекулации се чуха около „научния хонорар” на Доган. Но не се чу най-важното, което е и най-важната поука, която можем да си изведем – че голямата корупция е напълно законна. Т.е. истинските едри риби правят така нещата, че да са недосегаеми от изпълненията на Цв.Цветанов. Историята с Доган е очевидна – дружество, което е основно на държавна хранилка, изплаща хонорар на лице, което държи държавната хранилка. Нещата са ясни. Но защо не погледнем истината в очите и не коментираме обективния факт, че всичко е абсолютно законно? И то е така не само при Доган, но и при хилядите други подобни афери, които ежедневно ни гневят.
На подобен казус не може да се противодейства с фуражки и с полицейски трилъри. Може да се противодейства само и единствено с много разум и работа. Това, което трябва да търси властта са грешки на далавераджиите. Никой човек не е безгрешен, дори най-големите крадци имат някакви пропуски. Това трябва да се търси, и със сигурност, ако не всички, то поне част от едрите крадци ще бъдат „заковани”. Все нещо някъде не са изпипали. Но държавата не търси това. Няма екипи, които да правят истински разследвания. Има само арести на субекти, които след няколко месеца ще излязат.
Другата посока на разума, в която следва да се действа, е да се ограничат подобни случаи в бъдеще. А за това има едно основно средство – минимизиране на ролята на държавата в икономиката. Т.е. минимизиране на хранилката, от която да се раздава на фирми, които после да плащат научни хонорари. Принципът на „малката държава” и на свободната икономика е най-силното анти-корупционно оръжие. Не законът е това оръжие, а свободата. Защото законът може да се спази и един грабеж да е напълно законен. Но ако има свобода и конкуренция, и парите се харчат от частен собственик, няма нужда от закони. Личният интерес ще осигури много по-голяма справедливост.
Сега сме се вцъклили в Доган и внушаваме, че проблемът е личностен. Така се лъжем, защото не е. Същото правеха и сини, и червени, и жълти, правят го сега и герберите. Като заклеймим личността, ние прикриваме реалността. И я запазваме. Докато я има хранилката, винаги ще има кой да се храни. И по-умните ще го правят и законно
Добри Божилов

СКАНДАЛ! КОЙ ОБРА ВАНГА!?

ЯНЕ: БОЙКО И ПЪРВАНОВ СА КУКЛИ НА КОНЦИ!


Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов са от едно политическо котило. И двамата са политически продукт на комунистическата мафия и на криминалния преход. Кукли на конци на олигарсите, които вилнеят в страната вече 20 години и затова трябва да подадат оставка. Тази канонада разгърнапо Нова тв лидерът на РЗС Яне Янев.
Депутатът допълни, че със своите действия държавният глава и министър-председателя създават допълнително напрежение в условията на тежка криза. Освен това Янев изчисли, че на едни предсрочни избори подкрепата за ГЕРБ ще се срине наполовина. ГЕРБ ще има не повече от 40-50 народни представители при предсрочни избори.
Според партийния шеф, акциите на силите на реда са временно явления и обслужват конюнктурно-политически интереси. Тези акции, повечето от тях, не са на принципна основа. Те са за разчистване на политически терен. По-скоро вътрешният министър Цветанов е превърнал МВР в щаб, в предизборен щаб на ГЕРБ, заяви Яне Янев.
Депутатът твърди, че мащабните акции на вътрешното министерство се правят в градове, където ГЕРБ не е силна, за да можело обществото да бъде сплашено.
За да могат всички останали, и най-вече средният и дребният бизнес да нямат никакви позиции, да не се държат като част от гражданското общество, защото може и те, както се изразяват, да бъдат пльоснати по корем, каза още Яне Янев.
Тези акции, повечето от тях, не са на принципна основа. Те са за разчистване на политически терен. По-скоро вътрешният министър Цветанов е превърнал МВР в щаб, в предизборен щаб на ГЕРБ”, подчерта лидерът на РЗС.

четвъртък, 29 април 2010 г.

ДОГАН ОСТАВА БЕЗ ИМУНИТЕТ!


Лидерът на партията ДПС Ахмед Доган ще остане без имунитет при това буквално но дни. Това се носи като слух из дебрите на върховната касационна прокуратура, седмица след кат остана ясно че тя ще води разследването срещу Сокола и скандалната му афера с “Цанков камък”. Както стана ясно Лидерът на ДПС е взел 1,5 млн. лева като консултант по четири мегапроекта на предишното правителство - хидровъзел "Цанков камък", "Доспат", каскада "Горна Арда" и язовир "Тунджа". Акцията по искането на имунитетът му дори вече била подета, документите изготвени и се очаква само тяхното внасяне. Веднага след това срещу Доган ще бъдат повдигнати и обвинения и ще се наложи на няколко пъти той да дава обяснения по тях. Според водещи юристи обаче едва ли ще се стигне до нещо по сериозно още повече че сделките по всички проекти били узаконени на сто процента. Единствената отговорност която може да бъде поискана от Сокола е морална, а както знаем тя още не се предявява от държавата така че конкретният случай може да се опиша с няколко думи – много шум за нищо.
в-к "ПАПАРАК"

ТОПЛА ВРЪЗКА ВАЛЬО ТОПЛОТО - МУРГИНА!




Ловят хора на бившата шефка на НАП в операция “Недосегаемите”.Може ли бившата шефка на НАП Мария Мургина и Вальо Топлото да са част от операция “Недосегаемите”, свързана с Христо Ковачки? – Да, научихме от вестник “ШОУ” който се позовава на свои източници в МВР. Ето какво разкриха от полицията и следствието специално за нашето издание, което се добра и до сензационни писмени доказателства!„ШОУ” научи, че неотдавна е подаден сигнал във финансовото разузнаване, прокуратурата и комисията по корупцията, който свързва бившата шефка на НАП Мария Мургина и мъжа, с когото живее – Владислав Христов. Той ги уличава във връзка с бившия шеф на “Топлофикация” Валентин Димитров, който миналата седмица получи втора осъдителна присъда от 14 г. затвор за присвояване на около 6 млн. лв. от дружеството. Съдът постанови конфискация на цялото му имущество. Той, разбира, ще обжалва. Наблюдаващият прокурор по аферата, продължила с години, Божидар Джамбазов, заяви пред „ШОУ”, че документите по делото са убийствени. Той каза, че е възможно източените пари да са много повече от доказаните досега. Вальо Топлото източвал държавата по схема от 90-те години, свързана с ДС, обясниха експерти. Тя включва купуването на ненужно много гориво, чийто преразход се води като активи, а то престоява в складовете, както и ненужни резервни части за тецове, чиято цена е като за нови, а те всъщност са втора употреба. Зам.-главният прокурор Бойко Найденов заяви още преди седмица пред “ШОУ”, че разследването срещу Мария Мургина е пред приключване. Но не поясни каква е връзката й с Вальо Топлото, до която вестникът ни се добра по свои стари и изпитани канали. Тя се оказа свързана не с финанси, а с… топломери, от чиито цени всички българи пропищяха и които са задължителни в „подопечните” топлофикации не само на Валентин Димитров, но в и тези на съдения Христо Ковачки.Далаверата между Мургина и Вальо била както за доставка на топломери, така и за укриване на приходи чрез фиктивни сделки, пране на пари, разкри магистрат пред наш репортер.Случаят е от времето на бившия финансов министър Муравей Радев, когато бъдещата шефка на НАП е все още само висш служител във финансовото министерство. След информацията, постъпила в много институции, се започват разследващи действия, но след препоръка “отгоре” те не стигат доникъде. Писменият сигнал, придружен със солидни документи, които видяхме, е подаден от гражданина Благо Иванов Гунев. Зад името се крие вероятно човек, свързан със службите. Той алармира съответните инстанции за изплатени комисиони на Мургина за стотици хиляди дойче марки в периода 1998-99 г., в които контрагенти са български офшорни компании. Част от печалбите според бумагите, които имат и печати от съответните фирми, са отклонени. Според документите, приложени към сигнала, българските дружества превеждат на кипърски офшорки през 1998 г. 85 хиляди дойче марки “за предоставени услуги”. А обратно - българските фирми получават чисти от данъци “кредити” за над 210 хил. марки.Според документите голяма наша фирма с много дъщерни разклонения и друг играч, свързан с кипърска фирма /имената се пазят в редакцията – бел. ред./, са контролирани от мъжа на Мургина - Влади Христов, който всъщност върти сделки сам със себе си и ощетява държавата по този начин. Още оттогава са връзките между зам.-шефката на ГУДА /висш данъчен орган/ и бизнесмена, се твърди в документа. Най-интересното и абсурдното в цялата история е, че на разноски на частната фирма държавният служител Мария Мургина пътува в чужбина във връзки с топломери /нерде ГУДА, нерде уреди за “Топлофикация”!/ с командировъчна заповед /не държавна, а частна/ и със задачата срещи за доставки на въпросните уреди. Нещо, от което допускаме, че тя си няма и халхабер! Прелюбопитните документи и командировъчната заповед бяха предадени от “ШОУ” на известен столичен прокурор във връзка с делото на Вальо Топлото.На въпроса какво става със сигнала, внесен в прокуратурата преди време, той се сети, че “е чувал нещо подобно”. Пак в същия набор от документи се твърди, че Мургина има участие във фирмите “Спесима” и “Булсат Инженеринг”. Според данни от ДАКСИ тя притежава в “Спесима” 1, 429%, в “Булсатком Инженеринг – 3%. Не толкова много, но като държавен служител няма това право. “Мургина е действала в кръг от подставени лица, които вече са следствени”, каза софийски прокурор. Хубавата дама е заприличала на сянка, откакто я разследват, видя репортер на “ШОУ”. Тя ходи с наведена глава по улиците, а пред столичен седмичник даде покъртително интервю, в което разказва, че Сергей Станишев я предал, след като през 2008 г. започнали проверки на политици и бизнесмени. Още тогава в средите на НАП се заговори за “Недосегаемите”, като за основен недокосваем се смяташе Христо Ковачки. Сетне се оказа, че обекти на данъчни ревизии са били и Алексей Петров, Александър Томов-Лупи, чиято финансова чест тя бранеше като орлица от журналистите, футболните отбори от “А” група и други известни фирми и имена, част от които днес отговарят пред Темида. Но само една малка част!В деня, в който лидерът на РЗС Яне Янев подел атака към колоритната и кокетна Мургина, тя поискала среща със Станишев. Той й обещал, но от ДАНС разпространили данни срещу нея. Сергей отказва да говори за случая, но Янев и до днес е категоричен, че Мургина е “ръководила престъпна организирана група в рамките на НАП и че прокуратурата ще го докаже”. Преди дни обаче Софийски градски съд прекрати внесеното на 10 март дело срещу бившата финансова шефка по 4 обвинения и го върна за доразследване на прокуратурата.“Имах искане от парламентарната комисия за борба с корупцията по възлагане на проверка за съответствие на доходи и имущество на Алексей Петров и аз я възложих”, твърди Мургина. “Той пожела среща с мен и аз я приех”, откровеничи тя. На срещата Трактора казал, че му е много неприятно, че трябва да се извърши такава проверка, а пък тя го уверила, че не би трябвало да го притеснява, ако всичко е наред, както той я уведомил. “Не го познавах преди това, не съм го виждала и след това. Нямам представа как е завършила проверката след моята оставка”, казва принудената да напусне сладкия пост бирничка № 1. Елегантната дама била шокирана най-много от обвиненията, че е замесена в далавери с източване на ДДС. Такива по думите й били невъзможни , а тя повишила събираемостта с милиарди, което нейните колеги хич не споделят днес, но довчера си мълчаха.Мургина твърди още, че са извършени пълни данъчни ревизии на всички фирми на сина й и на мъжа й и не са открити недекларирани доходи, неплатени данъци или несъответствие между доходи и притежавано имущество. Проверявани били и близките от семейството й. Зам.-главният прокурор Бойко Найденов потвърди пред “ШОУ”, че във фирмите на сина й не са намерени нарушения. Бившата шефка на приходната агенция страда, че е “била употребена от БСП”. “Трябваше им симулация на голям удар срещу корупцията, на някой на висока управленска позиция, но не техен човек, а целта бе да имитират борба с корупцията, за да избегнат предпазната клауза, която ЕС щеше да ни наложи”, страда Мария Мургина, която между впрочем е снаха на уважавания врачански генерал Мургин. Той е дядо на сина й Мартин, на когото тя вече е прехвърлила своите дялове от фирми, разкриват колегите й. Те смятат, че проблемите и страданията на „русата амбиция” далеч не са приключили, ако се вярва на прокуратурата и на новата операция срещу “Недосегаемите”.

Ванина ЗДРАВКОВА

СКАНДАЛ - КОИ СА НАГЛИТЕ ФОНДАЦИИ!

СКАНДАЛ - ДДС УБИВА БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС!

Данък добавена стойност ще се увеличи и то с повече от 2 процентни пункта, въпросът е колко ще стигне – 23 или 24%. Това са цифрите, които се обсъждат на експертно ниво в правителството, пише "Дневник". Вчера премиерът Бойко Борисов потвърди, че на 5 май кабинетът ще вдигне нагоре сегашната ставка от 20%. Според източници от "Дондуков"1 целта е непопулярната мярка за увеличаване на приходите в бюджета да се гласува бързо в парламента и да се приложи, ако може, още от 1 юни.Срещу увеличението, което според икономисти ще се отрази със същата стъпка и в цените - 3 или 4% нагоре, се обявиха работодателите и синдикатите. Анализатори го определиха като "заместител на реформите в неефективните системи".Правителството едва ли ще има проблем да прокара по-високата ставка през парламента. Депутатите от ГЕРБ, включително шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, която беше неин противник, сега я подкрепиха като крайна стъпка при липсата на други алтернативи.От "Атака" отказаха коментар, а телефонът на лидера им Волен Сидеров беше изключен, но досега и те са подкрепяли безрезервно Борисов и няма признаци за промяна в линията им. Така останалите парламентарни сили, които се обявиха срещу по-висок ДДС, нямат шанс да обърнат резултата.Ако програмата максимум на управляващите се изпълни и промяната влезе в сила от 1 юни, правителството се надява до края на годината да събере между 507 млн. и 670 млн. лв. повече приходи в бюджета, в зависимост от размера на ставката - 23 или 24%.Преди ден изпълнителният директор на приходната агенция Красимир Стефанов съобщи, че до 17 април са събрани 600 млн. лв. приходи от този данък по-малко, в сравнение със същия период на 2009 г."В момента има много голяма отворена дупка в бюджета. Тя може да се запълни само ако се увеличат приходите, а в условия на криза в цял свят намаляват, или с повишаване на ДДС.Ако другите 60 мерки (антикризисни, бел. ред.) във времето отлагат събираемостта, като временна мярка ние ще вдигнем ДДС", съобщи пред БНТ в четвъртък премиерът Борисов. Той допълни, че след като се усети ефекта от останалите антикризисни мерки, правителството ще започне да сваля обратно данъка и ако ГЕРБ изкара пълния си мандат, ДДС ще е под 20%.От думите на Борисов стана ясно, че единственото, което "експерти финансисти" пресмятат в момента, е с колко точно да се увеличи ставката.Според източници на "Дневник" поддръжниците на увеличението с 4 процентни пункта смятат, че така ще се съберат достатъчно пари въпреки спада на потреблението и нагласите за укриване на обороти, каквито са очакваните ефекти от по-високата ставка. Аргументите на експертите, които настояват за 23% са, че това е оптималният вариант като поносимост за частния сектор и търсен фискален ефект.Преди ден финансовият министър Симеон Дянков каза: "Повишаването на ДДС не е прокризисна мярка, но е тежка мярка, която ще удари вътрешното потребление и затова я избягваме".Вчера Дянков не бе открит за коментар. Колегата му, министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков обясни, че увеличаването на косвения данък е мярка, която се взима не за да стимулира икономиката, а за да подкрепи бюджета, когато всички други мерки са изчерпани.Именно тази теза обаче бе разкритикувана от депутати, работодатели, синдикати и икономисти.Съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров посочи, че ако правителството отложи строителството на спортната зала в София, т. нар. "български Лувър" и други подобни проекти, държавата може да си спести същата сума, която очаква да събере с вдигането на данъка."По-високият ДДС няма да донесе повече пари на хазната, единственото сигурно е, че ще увеличим сивата икономика", заяви Димитров пред "Дневник".Бившият финансов министър и депутат от БСП Пламен Орешарски прогнозира 8 до 10% инфлация вследствие от вдигането на данъка и ефекта на закръгляне на цените. Според Алиосман Имамов (ДПС) в държавата има потенциал за свиване на разходите и допълнително изземване на ликвидност от частния сектор чрез ДДС е последното, което трябва да се направи в сегашния момент.Румен Овчаров (БСП) разкритикува правителството, че не прави никакъв анализ за спада на бюджетните приходи. "Трябва да се знае кой е отговорен и дали факторите са с еднократно влияние или са постоянно действащи. Не може само да лекуваме следствията, трябва да изследваме и причините", каза той."Онова, което всъщност ще се получи, е да се замести правенето на реформи в неефективни системи... с търсене на начини да се увеличат приходите. Най-сигурният и най-неутралният е през ДДС", коментира пред Дарик радио Красен Станчев, председател на Института за пазарна икономика."Принципната позиция на БСК е, че не трябва да се прибягва до вдигане на ДДС, а да се използва потенциала на антикризисните мерки. Необходимо е да се наблегне върху съкращаването на бюджетните разходи и мерките за подкрепа на фиска", заяви пред "Дневник" и Димитър Бранков, зам.-председател на БСК. Същата е позицията и на синдикатите."Всяко увеличение на данъчната тежест има изкривяващ ефект върху поведението на търговците и потребителите. Това означава, че има много голяма вероятност да не се получат очакваните приходи. Същото се получи след затварянето на безмитните магазини и затягането на митническите режими", коментираха от анализаторското звено "Индъстри Уоч".

КОЙ БЕШЕ ПЪРВИЯТ УДАР ПО МАФИЯТА НА ГЕРБ?






МВР и прокуратурата направиха поредната инвентаризация на хората с прякори и се заканиха да унищожат организираната престъпност до една година. Първи на мушката им са Братята Маргини, Стефан Бонев-Сако и Тони Хамстера от "Наглите"Николай Маринов, повече известен като Малкия Маргин, преди време направи основателна забележка на журналистите, че бъркат както неговия прякор, така и на брат му Красимир Маринов - Големия Маргин. "Никога не сме били Маргините, а Маргените", обяви разсърдено той.Някои вестници веднага започнаха да ги изписват като Маргените, но повечето продължиха постарому. Не е известно как са изписани прякорите на братята, които са сред основателите на бившата силова групировка СИК, в поредния списък на МВР и прокуратурата от близо 300 бандити, тормозещи държавата. За наличието на списъка бе обявено преди дни от МВР и прокуратурата. Сигурно е обаче, че от известно време насам Маргините се превърнаха във VIP маргиналите на престъпния свят.Според психолозите изразът "маргинален" се използва за човек, който се намира на границата на различни социални групи, системи и култури и е под влиянието на противоречащи си норми и ценности. Красимир и Николай Маринови за разлика от другите босове на СИК, половината от които вече са покойници, не се задоволиха с дадената им възможност да станат "бели якички" и решиха да запазят влиянието си върху улицата. Те бяха и един от основните фактори в междуособните войни, които в крайна сметка доведоха до залеза на групировката. Някогашният им съдружник Младен Михалев-Маджо, който е основният им враг, се покри и от години вече не живее в България. Маргините обаче продължиха да не се съобразяват с новите правила и се превърнаха в

"обичайните заподозрени" за почти всяко знаково убийство

Всичко тръгна от 26 октомври 2005 г., когато бе застрелян банкерът Емил Кюлев. Дни след атентата Маринови бяха арестувани по обвинения в подготвяне на поръчковите убийства на сочения тогава за крупен контрабандист Иван Тодоров-Доктора, на близкия до варненската групировка ТИМ бизнесмен Никола Дамянов и на бившия външен министър и генерал от бившата ДС Любен Гоцев. Първите двама вече са покойници. Делото по това обвинение се влачи и досега, а Маргините се възползваха умело от пробойните в съдебната система и бяха освободени от ареста заради множеството заболявания. Малко по-късно им бе повдигнато и второ обвинение за пране на пари, но и това дело е зациклило отдавна.Тъкмо когато всички забравиха за Маргините, те отново бяха извадени на сцената. Заради разстрела на 5 януари на новия "летописец на мафията" Боби Цанков още същия ден двамата бяха обвинени като подбудители на убийството, без дори да са арестувани физическите извършители на престъплението. Големия Маргин бе задържан заедно с ромския наркобос Стефан Бонев-Сако, а Малкия Маргин и досега е обявен за общонационално издирване. Според неофициална информация Николай Маринов в момента се укрива в Родопите, като през последните дни е бил забелязан край яз. Доспат. Местните полицаи били запознати къде се е скрил, но все още не са получили заповед за задържането му.След арестите за убийството на Боби Цанков Сако почти веднага бе освободен, а Големия Маргин остана зад решетките. Всичко обаче се обърна наопаки пред втората инстанция. На 14 януари Софийският апелативен съд отхвърли данните и доказателствата на прокуратурата и го освободи срещу мярка "подписка". Тогава градският прокурор Николай Кокинов успя само да каже, че"умните прокурори не коментират съдебни решения" На излизане от съдебната зала Красимир Маринов отново бе арестуван -този път по обвинение, че е шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, и пак влезе в ареста за 72 часа. Николай Маринов-Малкия Маргин се размина с обвинение и за първи път не вървеше в комплект с брат си. Прокурорът Кокинов заяви, че в престъпната група е бил и Стефан Бонев-Сако. Той е бил "изпълнителният директор", а Големия Маргин "ръководителят" на групата. Двамата бяха обвинени, че са създали престъпната група в периода от 1 декември 2009 г. до 7 януари 2010 г., като за тях е работела и бандата на Тихомир Георгиев-Боксьора. Групата на Боксьора се занимавала с пласирането на дрогата, с разчистването на конкуренцията и с наказателните акции срещу дилърите, които не се подчинявали на Маринов и Бонев. Прокуратурата съобщи, че са обвинени и Сокол Димитров, Андрей Начев, Александър Кукурин, Траян Златков, "както и други неустановени и неиздирени към момента лица". Всички те заедно с Тихомир Георгиев бяха задържани седмица по-рано. Още тогава Кокинов намекна, че част от арестуваните са склонили да свидетелстват за дейността си. По-късно стана ясно, че Тихомир Георгиев е станал свидетел срещу Маргина и Сако."Не се друсам, не взимам дрога и нямам отношение с тези хора", каза тогава Големия Маргин. Софийският градски съд му повярва, пускайки го на свобода в неделя (17 януари), но остави в ареста Стефан Бонев-Сако. Решението бе странно, защото двамата са с еднакви обвинения. Тогава магистратите постановиха, че по делото са приложени единствено показанията на Тихомир Георгиев- Боксьора, които не били достатъчни. Съдът се мотивира и с твърдението, че "Георгиев цинично използвал органите на досъдебното производство, за да постига престъпните си цели". Самият Георгиев пък сам се отказа да излезе от ареста, защото се страхувал за живота си. В килията остана и част от групата му за наказателни акции.Големия Маргин се радваше на свободата само няколко дни, защото през тази седмица апелативните съдии отново го прибраха "на топло" и потвърдиха ареста на Сако. "Умните прокурори не коментират неправилните съдебни актове, а аплодират правилните - каза този път удовлетвореният прокурор Кокинов. - Очаквам тепърва да идват нови жертви на престъпната група, ръководена от Големия Маргин, които да дават показания в прокуратурата. Колкото повече време лидерът на една такава група е под стража, толкова повече хората имат доверие в държавата и не се страхуват да свидетелстват."

Дежурният свидетел на прокуратурата

Тихомир Георгиев-Боксьора вече е легенда в Съдебната палата. Освен срещу Маргините и Сако той е основен свидетел и срещу сочения за наркобос Златомир Иванов-Баретата, който вече близо година е в ареста. Няколко месеца след задържането на Баретата Георгиев и още един от свидетелите по делото се отказаха от показанията си. Тогава Николай Кокинов неофициално заяви пред журналисти, че Златомир Иванов е внедрил в прокуратурата свои къртици, които целели да научат как действа системата за защита на свидетели и освен това опитвали да разбият тезата на прокуратурата.По неофициална информация Боксьора е давал показания срещу над 50 души от кримиконтингента в София. Преди последното си задържане Георгиев бе арестуван в средата на декември м.г. с още двама души, като тогава от полицията съобщиха, че е притискал свидетели.По повод достоверността на показанията на Георгиев главният прокурор Борис Велчев коментира: "Много ми се иска по тези дела да свидетелстват хора с безупречно обществено доверие. Страшно ми се иска да намерим университетски преподаватели, професори, композитори, писатели, които да разкажат как е устроена една или друга престъпна група. Ако намерим такива свидетели, непременно ще ги призовем. Уверявам ви."Активността на МВР и прокуратурата в последно време до голяма степен се дължи на свидетели с биографията на Тихомир Георгиев. Това особено важи за разбитата през декември група за отвличания "Наглите". За нея показания са дали членовете на бандата, сред които има и защитени свидетели.От общо 32-ма задържани при двете поредни спецакции срещу групата в момента в ареста са десетима, сред тях и сочените за тартори на "Наглите" Прокопи Прокопиев-Културиста и Антон Петров-Хамстера. По-интересен е Хамстера, който е зам.-шеф на застрахователната компания "Лев Инс", близък приятел на бившия специален съветник в ДАНС Алексей Петров, съдружник с някогашни величия в БСП като проф. Захари Захариев и един от официалните дарители на партията на Яне Янев РЗС. Бившият шеф на отдела за специални операции в ДАНС Велин Хаджолов, който е сред най-близките хора на Петров, дори обяви, че зад задържането на Хамстера стоят политически мотиви. Въпреки спекулациите с името на Алексей Петров разследващите все още не са установили кой е "мозъкът" на "Наглите", защото е спорно дали Хамстера или Културиста имат такъв капацитет. Вътрешният министър Цветан Цветанов неколкократно даде обещания, че "мозъкът" в скоро време ще бъде разкрит, но засега това остава само едно добро пожелание.

Инвентаризация на криминалния контингент

Ако опасните бандити с прякори в новия списък на МВР и прокуратурата са само 300, то срещу тях са близо 70 000 полицаи, служители на ДАНС, магистрати и експерти от комисията "Кушлев". Такава бе простата равносметка на премиера Бойко Борисов по време на националното съвещание на областните директори на МВР, окръжните и апелативните прокурори и представителите на ДАНС. "Има знакови, емблематични фигури, които са се знаели, но срещу които не са предприемани адекватни действия. Пропуснатото време ни създава голяма трудност", добави министър Цветанов. Според него срещу познати лица от организираната престъпност е започнато да се работи едва след идването на власт на ГЕРБ.Борисов бе категоричен, че има политическа воля, като правителството е изпълнило ангажимента си към съдебната власт. "Дали сме им сгради, оборудване и заплати, а от тях очакваме резултати. Това трябва да е последният път, в който споменаваме броя на престъпниците. Аз искам от прокурорите сега да пресират властта! От най-корумпираната и сочената с пръст държава в Брюксел трябва да станем пример", обяви премиерът и поиска до една година да се пресече организираната престъпност. Изявлението на главния прокурор Борис Велчев бе в същия дух: "Прав е премиерът Борисов. Извинете, но ако срещу тази армия, която ние представляваме, стоят 250-300, нека да кажем - дори и хиляда души, а ние не можем да се справим с тях за една година, значи нещо не е наред. Вече е 2010 г. и не можем да се оправдаваме с нищо. В близките месеци ще има бързи и решителни действия и ще се направи такава организация, че престъпните босове да бъдат силно ограничени в своето влияние и да бъдат изправени пред съда."
Седмият списък

Правенето на списъци с криминално проявени, в които фигурират както имената им, така и прякорите им, е един от любимите похвати за борба с организираната престъпност. Сегашната инвентаризация на криминалния контингент, която всъщност беше разпоредена от главния прокурор Борис Велчев и от вътрешния министър Цветан Цветанов още през септември, е седмата поред в последните 15 години.Първият случай бе през януари 1995 г., когато тогавашната шефка на Националното следствие Ани Крулева изготви папка с имената на 151 бандити, пуснати под гаранция, и я връчи на президента Желю Желев. Само трима от тях обаче попаднаха зад решетките. Втората картотека бе направена година по-късно - през февруари 1996-а, когато вътрешният министър от кабинета "Виденов" Любомир Начев, който вече е покойник, заяви, че има 3000 опасни бандити на свобода. Пресата разкри, че в неговата папка са попаднали бащи, които не си плащат издръжките, но ги няма известните босове на мафията. Освен това се оказа, че над 800 души от списъка "Начев" не са между живите.Кабинетът "Костов" не се занимаваше с писане на списъци, а още в началото на мандата шефът на МВР Богомил Бонев привика на среща босовете на тогавашните групировки, за да ги предупреди, че се слага край на силовото застраховане и че трябва да легализират бизнеса си. Още с идването на власт на Симеон Сакскобургготски обаче практиката със списъците бе възобновена. През октомври 2001 г. тогавашният шеф на полицията ген. Васил Василев направи третата картотека, в която фигурираха 2787 имена на бандити с висящи дела. Най-изявените сред тях бяха Димитър Желязков (Митьо Очите), Злати Златев-Златистия и Пламен Дишков-Кела. Идеята на ген. Василев бе с изваждането на този списък да предизвика законови промени, които да направят съдебната система по-бърза и ефективна. Резултатът бе нулев.Две години по-късно главният секретар на МВР и настоящ премиер Бойко Борисов също се зае с изготвянето на подобен доклад, в който фигурираха и имената на най-опасните хора в държавата. Ефектът от документа не се усети в съдебните зали, но пък предизвика грандиозни скандали заради приложените към текста снимки. Най-голям шум се вдигна около прословутите "яхтени снимки", открити във взривения на 18 април 2003 г. "Мерцедес" на сочения тогава за контрабандист №1 Иван Тодоров-Доктора. На фотосите бяха запечатани тогавашните министри Милен Велчев и Пламен Петров в компанията на Доктора и на друг "добре облечен бизнесмен" - Петър Петров-Амигоса.Петият списък с бандити бе изготвен през ноември 2005 г. Вътрешният министър Румен Петков предостави на тогавашния главен прокурор Никола Филчев две папки с имената и най-тежките прояви на 131 души от криминалния контингент. Не беше оповестено кои са бандитите, но пък Филчев обяви, че по тях ще се работи приоритетно и дори постави срокове за приключване на делата. През май 2006 г. Петков изготви и шестата картотека, в която този път фигурираха 304 имена. Списъкът бе даден на премиера Сергей Станишев, но така и не стана ясно какви бяха резултатите от него.

Адвокат Марин Марковски:
Папките с прякорите няма да дадат резултат



Правенето на списъци и арестуването за кратко време на хора, които според полицията евентуално имат криминални прояви, е само едно психологическо притискане. Вярно е, че то създава атмосфера на спокойствие у гражданите, които виждат, че полицията полага сериозни усилия и по този начин престъпността е притисната в ъгъла. Това няма да доведе до ефективни резултати, защото след 24 или 72 часа арест в повечето случаи следва освобождаване. Сегашната активност на МВР и прокуратурата със списъците няма да доведе до никакви резултати, защото, за да има ефективна борба с престъпността, първо е нужно да се отстранят причините, а те са страшно много. Правоохранителните органи не само трябва да са активни, но и ефективни. Какво липсва на полицията в това отношение? Първо, изключително им липсват на разследващите полицаи знания и професионализъм в областта на криминалистиката. Има поне три великолепни класически учебника по тази наука и нито един от тях не съм видял в кабинет на дознател. Има пропуски, които са изключително сериозни по отношение на тяхната професионална култура. От друга страна, причините са в лошата подготвеност на правоохранителните органи, в ниското заплащане, демотивацията и лошата материална осигуреност.Има и страшно много, което може да се направи, по отношение на промените в законодателството. Затова съм много учуден от изявленията на премиера Бойко Борисов, че законите трябва да се пишат от прокурори, а не от адвокати, както било досега. Ние сме преди всичко граждани, така че ако се отхвърли нашата помощ при създаването на законите, ще се допусне много голяма грешка. Не искам да се хваля, но например аз със своя дългогодишен опит и сериозна кариера мога да бъда много полезен с идеите си за промени в НПК, от които ще последват големи резултати в борбата с престъпността.
СП. "ТЕМА"

КОЙ ТОПЛИ ЛЕГЛОТО НА ПРЕМИЕРА...


Цветелина Бориславова определено е жена, държаща на външния си вид. Бизнес дамата дава мило и драго, за да изглежда добре, като дори една трета от деня й преминава в грижи за визията й.Два пъти седмично спътницата в живота на Бойко Борисов посещава елитен столичен фризьорски салон, където майстори коафьори се грижат за прическата й. От близо 5 години насам Цветелина не е сменяла студиото си за красота, тъй като само там знаели как да й направят добре фризурата.Цените в салона обаче въобще не били народни. Това не пречело обаче на Бориславова да е редовна клиентка, все пак дамата е управител на родна банка. Цели 160 лева тя отделяла при всяко посещение в студиото. Цената за прическата й била толкова висока, тъй като косата на Цветелина е средно дълга, а и тя държала темето й да се валца с най-скъпите бои и маски за коса.
Клюкарите у нас щадят Бориславова. Най-много да се появи слух за пластична операция. Последният се пръкна в нощта на изборите в НДК. Там банкерката се появи с Бойко Борисов в стилен тоалет за пръв път от два месеца. Това опроверга слуха, че двамата са се разделили, но роди нов – че през това време тя е ремонтирала визажа си. Бдителни репортери видели по лицето й едва забележими следи от прясна хирургическа намеса.Що се отнася до бизнеса й, през август се зашумя, че се опитвала да води преговори с банкерката Петя Славова за закупуването на част от „Феста Холдинг“. Мълвата тогава говореше, че Бориславова е изкупила и голяма част от активите на Весела Кюлева, вдовицата на застреляния банкер Емил Кюлев.Най-големият компромат на Бориславова обаче бе спретнат в US издание. Списанието „Конгрешънъл куотърли“ – същото, което през март 2007 приписа на Бойко Борисов връзки с мафията, няколко месеца след това набеди СИБанк, че пере фалшиви пари от Северна Корея. Това се случи малко преди посещението на президента Буш в България.Тогава в интервю за изданието Цветелина Бориславова заяви, че сведението е основано на невярна информация, съчинена от политическите врагове на Бойко Борисов. Тя каза, че банката е направила старателно разследване на твърдението и е открила, че "никога не е имало, каквато и да било сметка, открита на севернокорейска компания или на смесена компания" в банката. В последвалото официално изявление тя нарече обвинението "абсолютно невярно и безпочвено".
Тя е с две висши образования, четири езика, 26 фирми и към 70 000 лв. месечна заплата.
На 51 години (навърши ги на 27 септември) Цветелина Бориславова владее бизнес за над половин милиард лв. и сърцето на министър-председателя на България. Изглежда много добре и няколко пъти е обявявана за най-стилната дама в държавата... Когато Бойко Борисов получи мандата за съставяне на правителство, някои любители на конспирацията развиха версията, че всъщност тя ще управлява държавата чрез кръг от приятели и съдружници. Много малко хора си спомнят обаче, че подобна теория се роди преди седем години и в основата й бе едно изказване на Сергей Станишев. На 13 ноември 2002 г. медиите официално обявиха за създаването на „общност от личности", наречена “Глобална България”. Основателите разказват, че идеята първоначално се зародила в главата на личния съветник на Цветелина Бориславова в СИБанк Светослав Божилов. Тя много я харесала. Привлякла шефа на „ЛУКойл"- България, Валентин Златев, който е един от акционерите в СИБанк. (И приятел на Бойко Борисов от доста време.) Златев се сетил, че подобни идеи имал и братовчед му Красимир Гергов и го поканил. Той пък привлякъл президента на bTV Алън Парсънс. Директорът на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев настоял в сдружението да участва приятелят му Иво Прокопиев – издател на “Капитал” и “Дневник”. Валентин Златев привлякъл шефа на „Овергаз" Сашо Дончев и президента на Булбанк Левон Хампарцумян. Цветелина Бориславова - председател на Надзорния съвет на СИБанк, става за координатор на сдружението. В него влизат още Франк Бауер - изпълнителен директор на Българо-американския инвестиционен фонд, Огнян Шентов – шеф на Центъра за изследване на демокрацията, Стефан Попов - председател на „Отворено общество". Въпреки че основателите декларират, че нямат политически амбиции, сдружаването на толкова известни имена с много пари, влияние в обществото и десни разбирания, разбунва кошера на столетницата. Сергей Станишев, тогава само лидер на БСП, се изказва остро: „Ще се направи опит да се представи на българския народ едно ново чудо или пореден експеримент, който ще бъде подплатен финансово, политически и медийно. Основната цел е да не управлява левицата." Някои червени виждат таен сценарий за връщането на Иван Костов на „Дондуков" 1. Други пък твърдят, че като е говорел за „ново чудо", Станишев е имал предвид кандидатирането на Бойко Борисов – тогава главен секретар на МВР, за кмет на София, което пък щяло да му осигури трамплин за премиерския пост. След обявяването на Цветелина Бориславова за координатор на сдружението тези социалисти го кръстиха „Партията на Бойко Борисов". Днес, след седем години, “Глобална България” съществува само в съдебните регистри, но Борисов е министър-председател и си има своя партия, която се ползва с възможно най-високото доверие. Всъщност, според данните на Евростат в цяла Европа по-обичано от народа е само правителството на Люксембург. В кабинета, противно на пророчествата “хора на Цветелина” не се появиха.Близо 20 години банкерката и генералът се карат, но остават заедно. И двамата твърдят, че никой не се меси в работата на другия – всеки си вземал решенията сам. Тя е Везни, той - Близнаци - тоест все двойствени зодии, но и двамата са с асцендент Лъв – с ярко изразена властна жилка. И двамата са силни характери, тип лидер, затова много пъти са се разделяли. Заради тези разногласия и грешали, докато правели съвместен бизнес. Цветелина смята, че ако през 1992 г. са направили фирмата „Ипон" съвместно дружество с испанци, са могли да станал лидери на пазара в България. Но Бойко бил против и тя трябвало да отстъпи. Цветелина Бориславова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Шестнайсет години от живота си на младини прекарва в чужбина. Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на Първо главно управление на Държавна сигурност и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Едва тригодишна е, когато семейството заминава в САЩ. След четири години тя се връща в България и е изпратена да живее при баба си и дядо си в Телиш. Те са учители. Дядо й е рода на Иван Вазов и смятал, че не може внучката му да не говори добре български. Бабата се захваща да я научи. После Цветелина заминава при родителите си в Индонезия. Там учи в американски колеж. Връща се в България и известно време е в Първа английска гимназия. Средното си образование обаче завършва в Румъния. После влиза в Букурещкия университет, специалност философия и западни езици. След първия семестър родителите й се връщат в България и тя се прехвърля в Софийския университет. Завършва философия, английска и испанска филология (с дипломиране в Мадрид). По същото време следва и в УНСС, специалност „Международни икономически отношения“.Още като студентка в средата на 80-те работи като преводачка за асамблеята „Знаме на мира". По същото време външнотърговското предприятие „Инко" - което е част от военнотехническото разузнаване - я кани на работа, тя говори английски, испански, румънски и руски. Започва работа във фирмата още преди да се дипломира - през 1985 г. През 1989 г. напуска и става представител на Spea - втората по големина фирма в Европа за производство на електронни тестери. През 1991 г. съдбата я среща с Бойко Борисов в един автосервиз. Следва любов от пръв поглед. И двамата се разделят със съпрузите си и заживяват заедно. Цветелина Бориславова дотогава е омъжена за Стефан Абаджиев - син на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП и бивш посланик в Румъния Иван Абаджиев.

Цветелина Бориславова официално стана най-големият акционер на СИБанк, след като през седмицата получи разрешение от управление „Банков надзор“ на БНБ да закупи пряко и чрез свързани лица 33.89% от акциите на кредитната институция. Дългоочакваното разрешение на надзора дойде точно навреме, тъй като в момента върви процедура по увеличение на капитала на СИБанк. Банката взе решение още преди повече от година да увеличи капитала си двойно от 20 млн. лева на 40 млн. лева, но същинското изпълнение на процедурата се забави заради трансформациите в акционерната структура. Цветелина Бориславова притежаваше досега самостоятелно 4.06% от акциите на банката. Тя придоби този пакет от офшорната фирма „Ванкарем лимитид“. Впоследствие тя стана косвено собственик и на още 4.825% от акциите на банката, тъй като е съдружник в казанлъшкото предприятие „Руно“. В края на миналата година делът и нарасна допълнително, след като тя изкупи дружеството „Притекс“ АД, което пък се явява собственик на друго казанлъшко предприятие - „Катекс“ АД. По този начин Цветелина Бориславова придоби близо 34% от акциите на банката и по закон следваше да получи разрешение от „Банков надзор“ за това. Всичко това съвпадна с изтеклия срок за увеличение на капитала на банката. Това е първата по рода си процедура по увеличение на капитала на българска банка чрез търговия на специални права на фондовата борса. Съгласно предварителната обява на банката последният срок за заявяване на права от досегашните акционери изтече на 18 март, четвъртък. Тъй като фирмата „Катекс“ е заявила участие в увеличението на капитала, разрешението на БНБ ще позволи на Цветелина Бориславова да придобие косвено 836 515 акции от двойно по-високия капитал на банката. През следващата седмица ще стане ясна и новата акционерна структура на СИБанк. Законът дава на досегашните акционери 30-дневен срок за заявяване на интерес към новата емисия. Ако в този срок те не упражнят правата си за записване на нови акции, на тяхно място ще бъдат допуснати нови акционери. Всички непродадени акции се пускат на явен аукцион, който по закон трябва да се проведе пет дни след изтичането на срока за прехвърляне на права. От СИБанк уточниха, че аукционът ще е на 25 март, четвъртък. На него може да наддава всеки, като цената може да пада и под 10 лева, колкото е номиналът на новите акции. Срещу всяко закупено право купувачите имат възможност да запишат една акция от СИБанк. Според източници от банката за продажба ще бъдат предложени около пет милиона права. Другата новина от седмицата беше, че фирмата „Рефко кепитъл маркетс“ (Refco Capital Markets Ltd.) е отказала да участва в увеличението на капитала. Досега тя притежаваше 10% от акциите на банката и при положение че не запише нови акции, делът и би следвало да падне наполовина. „Рефко кепитъл маркетс“ е американска инвестиционна банка, която е представена в СИБанк чрез своя дъщерна структура, регистрирана на Бермудските острови. До този момент няма данни и за привличането на нов чуждестранен стратегически инвеститор.


Днес Бойко Борисов стана премиер, а заедно с него като /не/официална премиерша се очертава и неговата приятелка Цветелина Бориславова. Двамата приличат напълно на другата много одумвана двойка - Сергей Станишев и Елена Йончева по семейния си статут – съвместно съжителство без официално сключен брак. И за двете двойки непрекъснато се пише, че ту се събират, ту се разделят. Подобно на журналистката обаче и банкерката няма да напусне своята професия и собствения си бизнес, за да подпира по цял ден някой стол около неофициалния лидер на ГЕРБ. “Тя е много по-умна и организирана от мен”- призна наскоро бъдещият премиер на България. Според думите му проблемите между двамата периодически се получавали от това, че Цветелина била прекалено самостоятелна, а всички смятали, че той я лансира и й помага. “Нещо, което изобщо не е вярно”- категоричен е бъдещият премиер.“Никога не съм имал общо с бизнеса й,тя всичко си е постигнала сама. Всички наши приятели знаят, че нито тя някога ми се е бъркала в работата, нито аз в нейната. Тя има две висши, говори четири езика, самият факт, че беше оставена в една от най-големите банки в Европа да ръководи съвета й, е достатъчно красноречив”- смята Борисов. Дълго време – почти половин година Бориславова и Бойко не бяха се появявали в комплект на обществени места. Това веднага породи слухове, че са разделени. В НДК в изборната нощ банкерката се появи в стилен тоалет и показа, че двамата все още са заедно и тя го подкрепя. Злите езици веднага обаче забелязаха, че бизнесдамата дори изглежда изцяло променена и освежена чрез няколко козметични интервенции по лицето си. Преди години една от големите акционерки на СИБанк претърпя атентат, в който бе взривен джипът й, като бе засегнато лицето й. Наскоро Бойко Борисов обяви, че атентатът е бил насочен към друга кола със същия сребрист цвят,но престъпниците по невнимание я объркали.Преди да срещне на автомивка Цветелина, Бат` Бойко имал брак с лекарка на име Стела, от която има една дъщеря - Венета. Двете днес живеят в САЩ. Бориславова пък има разтрогнат брак с бизнесмена Стефан Абаджиев, син на Иван Абаджиев - бивше величие от времето на Тодор Живков. Според осведомени бившият мъж на Цветелина живеел в САЩ с бившата жена на Бойко. “В отношенията с Бойко преминах през много изпитания. Не съжалявам за нищо. Древните мъдреци са казали, че не е възможно да съществуваме и да действаме съвършено в един несъвършен свят”- изповядва се стилната дама. В детството си Бориславова е живяла в САЩ, Индонезия, Румъния и Испания, защото родителите й са дипломати. Завършила е философия и западни езици в СУ „Св. Климент Охридски”, както и международни икономически отношения в УНСС. Кариерата й започва във външнотърговското дружество ИНКО, по-късно пък отговаря за Балканите в европейската фирма СПЕА – една от първите в света компании за производство и на тестово оборудване за електроника. През 1992 г. заедно с приятеля си Бойко Борисов създават охранителната фирма „Ипон”. По-активно обаче тя навлиза в частния бизнес през 2005 г., когато основава инвестиционното дружество Си Ес Ай Еф (CSFI – Clever Synergies Investment Fund), в което притежава 99 процента, а останалия 1% е собственост на фондацията й „Кредо бонум”. Екипът на бизнесдамата работи в няколко различни области – енергетика, възобновяеми енергийни източници, туризъм и биомаса, в които според нейните думи е бъдещето. „Има огромен интерес на чужди инвеститори към участие в нашите проекти, които може да са и над 500 милиона евро, но и много повече. Имаме много читави проекти и зависи до каква степен ще влязат външни инвеститори”- информира една от най-богатите жени в България според финансови консултанти. Състоянието й се оценява между 300 и 365 милиона. CSFI притежава няколко фирми, сред които „Пампорово” АД, „Ипон”, „Сириус 2”, „Прайхайм” ООД, „Цебра”, „Химтекс” АД. Дружеството е собственик на хотели и ресторанти, както и всички лифтове на територията на курортния комплекс „Пампорово”. “Просто съм много емоционална и определено имам слабост към Родопите”- признава половинката на Бойко Борисов. Една от най-престижните инвестиции на обявената за най-стилна дама за 2005 г. е суперлуксозният хотел „Арфа”, който отвори врати за първите си посетители миналата година. Бившата резиденция на Тодор Живков бе превърната в малък хотел от типа на 5 плюс звезди. Там цената на един от 12-те апартамента е малко над 1200 лева на ден. Самата Цветелина е скиор и обича сама да инспектира скиорските писти на комплекса, разказват нейни служители. Миналата година даже тяпадна от ските по време на почивка в Банско и скъса връзка на коляното.Това наложи и спешна операция във Военномедицинска академия. Цветелина Бориславова получи доверието на най-големите инвеститори в туризма. Те я избраха единодушно за председател на Асоциацията за устойчиво развитие на планинските курорти. Новата премиерша обаче е известна повече като банкерка. Тя е акционер на СИБанк и председател на Надзорния съвет на финансовата институция от 2001 г. Тогава тя пое поста от скандалния Славчо Христов, основател на свързания с Иван Костов кръг „Олимп”. Възходът на майката на две дъщери обаче става факт по време на управлението на правителството Сакскобургготски. На 27 септември 2007 г., на връх рождения си ден, тя направи най-успешната сделка в живота си – продаде мажоритарния пакет акции от СИБанк на белгийската финансова групировка КБС за 395 милиона евро. Инвеститорът Тор Бьорголфсон купи 75 на сто от акциите за 295 млн. евро, а остатъкът бе изкупен чрез борсата. Бориславова продаде част от дела си в банката, за да получи свежи пари, с които да финансира останалите си бизнеси. Преди две години банката бе обвинена от американското издание „Конгрешънъл куотърли”, че е използвана за пране на пари на Северна Корея. Тогава банкерката гневно изрази възмущението си от това, че високопоставени американски служители са допуснали неверни „слухове” и „клюки” за връзки на Северна Корея със СИБанк. В интервю за същото издание Цветелина признава, че наистина живее с Бойко. Тя обаче заявява, че сведението на медията е основано на невярна информация, съчинена от политическите врагове на нейния приятел Борисов. Така след множество перипетии Цветелина и Бойко отново са тандем. Това веднага породи и въпросът дали следващият министър на финансите няма да бъде човек на банкерката и дали всъщност истинският премиер в сянка няма да е тя самата?

Преди три години правителството на Симеон Сакс Кобургготоски продава БТК на исландския милиардер Тор Бьорголфсон за 330 милиона евро.
Сега Бьорголфсон ще я препродава за около два милиарда лева. На четворно по- голяма цена. Ще увеличи милиардите си с още милиард и половина.Толкова, колкото губи от сделката България. Ясно е, че за тази загуба са отговорни Симеон Саксобругготски и неговото правителство. Ясно е също, че сделката би трябвало да бъде разследвана от прокурор.И тук свършват ясните неща следват неясните.
Как точно е станала сделката. Кои са чиновниците и посредниците участвали в нея.
Тя е подписана от тогавашния директора на Агенцията по приватизация Илия Василев. По-късно той е уволнен от Лидия Шулева. Но не заради сделката, а защото пуснал на борсата топлофикации, купени от Христо Ковачки.Същият Христо Ковачки, на когото тогавашният полицейски суперсекретар и сегашен кмет на София генерал Бойко Борисов продаде общински имоти на смешната цена от 297 лева на квадратен метър.
Връзката Бойко Борисов – Ковачки – Илия Василев изглежда не съвсем ясна. И доста далечна. И може би измислена и натъкмена.
Има, обаче, една друга връзка, която не е измислена и натъкмена. И никак не е далечна, а много близка даже. Съвсем близка.
Това е връзката между Бойко Борисов и Цветелина Бориславова / те двамата не я и крият, и това им прави чест/Но посредник в сделка с Тор Бьоргфолсон е не друг, а тъкмо Цветелина Бориславова. Като началник на СИБанк тя прави следното :
През януари 2005- та година държавата пуска допълнителни 35 на сто от акциите на БТК на фондовата борса. Почти всички те са изкупени от СИБанк. Но се оказва, че СИБанк тук е само брокер. Купувачът е Бьорголфсон. И ето, че вече се изяснява начина по който се завъртат парите.
Симеон и правителството пуската акциите на БТК на борсата. СИБанк и Цветелина Бориславова ги изкупуват. И тутакси ги предават на исландеца Тур Бьорголфсон.
И съвсем, между другото, просто така, само за черните й очи / всъщност не, бяха сини..../ Цветелина Бориславова става почетен посланик на Исландия в България.Дали, обаче, става дума само за почетните облаги. Цветелина Бориславова е координатор на Сдружение "Глобална България" и председател на Надзорния съвет на "Стопанска и инвестиционна банка" АД.
Борис Велчев има всички основания да разследва на тези фондации. Нали преди време прокуратурата многократо разследва фондация “Бъдеще за България” на Елена Костова само заради злонамерени приказки и писаници по вестниците.
И това разследване може би ще обясни дали народният генерал успява да си осигури такива медийни хвалебствия без никакви пари, само с едно голо обаяние.
Вярно е, че медиите свързаха СИБанк и с Костов, тъй като бившият й шеф Славчо Христов бил негов приятел /кръгът “Олимп”/. Но преди време прокуратурата разследва всичко около Костов и неговите министри. И не само прокуратурата, а поне още три-четири държавни институции като Сметната палата, Държавен и финаснов контрол, НСБОБ, че и Външното министерство даже.
Дотолкова цялата държавна машина се пънеше да набеди за нещо Костов, че действията й заприличаха на политическо преследване. А за изпълнението на тази политическа поръчка Филчев беше награден, по стар български обичай, с посланическа длъжност. Разбира се, Филчев нищо не разкри, но покрай неговита сеутня сделките на социалистите и царските хора бяха подминати и забравени. Но това на прави някои от тозе сделки по-малко престъпни..
“Сделката за БТК е престъпна. Купуването на 65% от Българската телекомуникационна компания (БТК) от исландския милиардер Тор Бьорголфсон се тълкува като поредната бримка от мрежата на организираната престъпност.” – съобщиха някои медии.
Но не българските. Това е съобщение в германския вестник “ Велт ам Зонтаг", който освен това намеква, че Бьорголфсон /финансовият другар на Цветелина Бориславова/ е помагач на руска мафия. За такова твърдение няма никакви доказателства. Но пък има съвсем основателни съмнения. Просто защото БТК ще стане офшорка. Собствениците й от “ Вива венчърс” се сливат с едноименно дружество регистрирано в Кипър. А сделката се извършва чрез фондация “ Новатор” на Тор Бьоргфолсон, която също е офшорка.
Но за всички тия сделки и далавери за милиарди долари българските медии /с много редки изключения/ смирено и почтително си траят. Но пък с извратена охота разпространяват щуротиите на Кирил Радев. Как Костов бил гол в банята / тоест в сауната/. Как му били дали куфарче с долари, та да купи дискове с песни за СДС. И прочее долнобробни писаници, на които биха могли да се кефят само одиози като Кеворк Кеворокян.
Добре, че една австрийска банка разкри милионите на Вальо. Толпото. Та покрай тия милиони обществено-политическият живот в България да се сведе до дъвкане, предъвкване, нищене и разнищване тъмните деяния на Топлото и чудатата му майка. Белким чувството за възмездие на широките маси най-после бъде задоволено.Белким европейските комисари си рекат: “Абе оправят се там нещата, хванаха големия престъпник”
Разтури се и тая калимерата, обаче. Не успяха да се спогодят другарчетата. Защото се оказа, че корупцията в България никак не се изчерпва с жалките милиони на Вальо Топлото. Че става въпрос за милиарди долари от газовите доставки, от тръбопроводите и от енергетиката. А също и от продажбата на Булгартабак.
Оказа се също, че европейските политици не са чак дотам балами, че да не виждат какво става в България.
Да каже един европейски комисар, че управляващата ни върхушка прилича на блато с крокодили означава, че действително много сме я закършили. И че европейците вече се пишманят, дето са ни приели в общността си.А Станишев побърза да им угоди по възможно най-неуместния начин. Поиска с българските неразбории да се оправят европейски комисари. Което всъщност си е отказ от суверенитет. От държавна независимост. Щеше да бъде възмутително, ако не беше смешно. А е смешно, защото всички възприемат Станишев като хлапе, което бърка повече от глупост и аджамийство, нежели от зломислие. Но пък до хлапето има един много печен чичко. Един Румен Овч, който сключи изключително изгодна газова сделка. Изгодна за Русия. И сега Станишев не смее да се отърве от чичко Овчаров без съгласието на Русия.
И затова отива на посещение в Русия с един министър, който е в отпуска и за когото се говори, че може да бъде уволнен и дори разследван. А също и /това пък защо.../ с министъра на образованието.
Но неразбориите в България не спират дотук. Оказва се, че и министърът на икономиката Асен Гагаузов се е оплел в крокодилските взаимовръзки. А също и вътрешният министър Румен Петков /пикаещият във фонтаните /. Той искал да събаря Овчаров, за да става премиер. С подкрепата на Доган, който също бил срещу Овчаров поради някакви си негови булгартабашки съображения. С помощта на Емел Етеп -топлата / даже пареща/ връзка между Доган и Румен Петков. И с тайната благословия на българския президент. Като ответтен удар уволненият от министъра по бедствията шеф на държавния резерв генерал Димитър Димитров обяви, че резервът е облагодетелствал фирми от кръга на на Емел Етем и ДПС. Накрая изскача и някакъв Мирчо Петков известен като Мирчо Циганина, който със своите фирми ощетил тоя резерв с 600 милиона и построил “Боянските сараи” на Доган. Можем добавим и участието на бившия началник на Шесто главно управление на бившата държавна сигурност Димитър Иванов, който също бил против Овчаров.
Но на човек просто му писва от толкова крокодили. И от блатото с крокодили. Което българската изразност може да обозначи и по друг начин. Като “ голям батак”, например. Още повече, че според социологическите проучвания хората се вълнуват много повече от баташкото клане, нежели от крокодилското блато. И както пише един писач в много продаван вестник, без въобще да си даде сметка, че ръси кандидатстудински бисери: "Кланетата са стожери на историята”. А също и “ Чужди кланета не искаме, но пък и своите не си даваме.Така е. Баташкото клане и на арменците даже няма да си дадем. Толкова е скъпо то на всяко българско сърце.И крокодилското блато няма да си дадем. И то си е, наше, родно. В него има място за всички. И за крокодили, и за жаби, и за попови лъжички, и за глисти, че и за някой и друг човек дори може да се намери място.
Как стана банкер?

Бизнесменът Славчо Христов се освобождава от собственост. Той продава участието си в курортите Пампорово и Боровец. Намерен е купувач и за 36 на сто от СИБанк, в която Христов е акционер и член на управата. "ТЕМА" научи това от трима независими един от друг бизнесмени. Двама от тях са получили оферти. С третия пък се е свързал член на НДСВ. Царският човек му обяснил, че е упълномощен от Славчо Христов да търси купувачи за парчета от империята "Олимп".

Курортите
За хотелите си в Пампорово Славчо Христов иска 4 млн. долара, разказа единият от бизнесмените. За сравнение: при приватизационната сделка за 60 на сто от курорта бяха платени 11.2 млн. долара.
Официален собственик на тези 60 на сто е регистрираната в Цюрих фирма "Турист инвест". СИБанк изготви бизнесплана й и реши проблема с реституционните претенции на хотел "Персенк". За това се похвали в пресата самият Славчо Христов.
Според фирменото отделение в Смолян СИБанк е сред акционерите в курорта. В края на миналата година, когато бе осъществена приватизационната сделка, акционер стана и фирмата, в която е съдружник депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски - "Станчов, Севлиевски и Ко".

Освен Пампорово Христов предлагал на столични бизнесмени и курорта Боровец. Те обаче мълчат за цената, която той им иска.
В края на миналата година собственик на 60 на сто от курорта стана едно РМД, наречено "Самоков Боровец 21". То придоби и цялата инфраструктура. Цената на всичко това бе 4.9 млн. долара. Финансирането отново бе осигурено от СИБанк.

Защо Славчо продава?
Пампорово и Боровец са в списъка на 200-тe приватизационни сделки, които прокуратурата проверява. Бизнесмените, с които "ТЕМА" разговаря, са единодушни, че това е достатъчна причина Христов да се оттегли от двата зимни курорта. Ако пък успее да намери и "подходящи" купувачи, той ще си осигури пред новите управляващи спокойствие за останалия си бизнес.
Другата причина за подобна тактика, твърдят бизнесмените, е дълбоко финансова. Империята "Олимп" имала големи дългове. На Христов щяло да му е трудно да си обслужва кредитите в новото време.

Кръгът "Олимп"
Докато СДС беше на власт, Славчо Христов се хвалеше в бизнессредите с приятелството си с премиера Иван Костов. Според легендата двамата се запознали в ресторант "Олимп", Костов много харесал вегетарианските манджи на готвачите на Христов и оттам се родила близостта.
На сватбата на по-малката си щерка Костов не покани министрите си. Славчо обаче беше там. След това регистрира фирма в съдружие със зетя на Костов - Георги Христов. Фирмата се казваше "Бул ойл". Във фирма с подобно име - "Булс", в годините на югоембаргото Елена Костова изнасяше официално за Македония петролни продукти.

Бившият зам.-министър на икономиката Христо Михайловски не криеше, че той самият също е приятел с Христов. В деловите среди Михайловски е известен като личния финансист на Костов. Иначе бившият премиер му е кумец. Михайловски е женен за една от дъщерите на Ева Соколова, осиновени от съпруга й Йордан Соколов, доскорошен председател на Народното събрание.
Съпругата на Михайловски - Катя, щеше за малко да оглави надзора на СИБанк, след като Славчо Христов придоби дял в нея. Назначението й се осуети заради скандал в медиите. Постът беше поверен на Славчо Христов, който пък не можа да стане шеф на управителния съвет на банката заради средното си образование.

Фалшивата патица
Тази обвързаност е известна в бизнессредите като "Славчо Христов" АД. Акции в дружеството имали няколко групи собственици, свързани с предишната синя власт.
Бизнесмен твърди, че има почти пряко доказателство за съществуването на АД-то.
На дело за приватизационна сделка, разказва бизнесменът, се явиха три групи адвокати, защитаващи интересите на фирма, свързана с Христов. Адвокатите се представили в съда за екип. "С очите си обаче видях как трите групи спорят помежду си в залата. Изключено е това да се случи между юристи, които представляват интересите само на един клиент. Ако бяха екип, щяха да имат обща позиция, а не да се карат пред конкуренцията, каза бизнесменът.
- Очевидно беше, допълва той, че адвокатите от трите групи отстояваха интересите на различни групи собственици. Спореха както за дреболии, така и за общата си стратегия по случая, което означава, че те изобщо не са си говорили преди това", допълни още той.

Банката
След изборите Славчо Христов предлагал на бизнесмени и 36% от СИБанк, научи още "ТЕМА". Един от източниците ни казва, че това са акциите на бившия главен прокурист на банката Светослав Божилов. "Той бе принуден да си отиде заради разногласия със Славчо Христов, обясни бизнесменът. - Макар че, уточни той, именно Божилов доведе Христов в СИБанк." Тогава тя още се казваше БРИБанк, но Божилов вече беше решил да присъедини към нея фалиралата държавна Стопанска банка. За целта му трябваше човек със стабилни връзки по върховете на държавното управление.

До изборите бизнессредите знаеха, че Славчо Христов, Светослав Божилов, Здравко Стоицев и Валентин Каладжан държат основния пакет акции в СИБанк.
Преди повече от месец в сайта на банката бе обявено, че Божилов не е главен прокурист. В момента на този пост е съдружникът му Здравко Стоицев. Двамата са собственици на фирма "Бост", която е акционер в СИБанк и член на надзорния съвет. От PR агенцията Ди енд Ди, която обслужва СИБанк, потвърдиха тези дни пред "ТЕМА", че Божилов е акционер в банката чрез фирма "Бост". Но също и чрез още две фондации. От агенцията не посочиха имената на фондациите.

Офисът на Божилов обаче вече не е в СИБанк. От телефонната й централа отказват да свързват със секретарката или кабинета на Божилов. Само любезно питат какво да предадат. Секретарката Ирина Лилова се обади по-късно в "ТЕМА" и обясни, че Божилов не желае нито официален, нито неофициален разговор с журналист от списанието.

Собствениците
Според публичния регистър на Комисията по ценни книжа собственици с над 10 на сто в СИБанк са фирмите "Притекс" и "Рефко кепитъл маркетс", която е регистрирана в офшорна зона на Бермудските острови.
"Притекс" държи 24.8 на сто, а "Рефко" - 10 на сто от банката. Фирмата на Славчо Христов "Медикус КСЛ" официално притежава малко под 3 на сто от акциите. Въпреки това те се оказаха достатъчно на Христов, за да оглави надзорния съвет на банката през април 2000 г. По непотвърдена информация реалният му пакет акции в банката е близо 13 пъти по-голям.
Останалите акционери в банката са може би стотина, но притежават малки дялове, поясниха от PR агенция Ди енд Ди.
По-голямата част от тези акционери са офшорни компании. Това прави почти невъзможно разкриването на истинските собственици на банката. Когато в нея влизат нови акционери, те просто купуват някоя от фирмите офшорки.

Топла връзка
Досегашните основни акционери Славчо Христо, Стоицев и Каладжан искат да спечелят благоволението и на новата власт. Те предложили на Цветелина Бориславова да оглави надзорния съвет на банката.
Бориславова живее от 12 години с доскорошния телохранител на Симеон Втори и сегашен главен секретар на МВР Бойко Борисов.
Половината от офертата вече е реализирана. След общото събрание на банката миналата седмица стана ясно, че Цветелина Бориславова е новият шеф на надзорния съвет чрез фирмата "Ривал 5".
Тази фирма акционер ли е в банката, или току-що е получила акции? От PR агенция Ди енд Ди се затрудниха да отговорят. Самата Бориславова след общото събрание на банката в столичния хотел "Хилтън" само поздрави репортерите и се качи в тъмнозеления си джип "Роувър".

Бойко Борисов е най-верният човек на премиера Симеон Сакскобургготски, казват хора от царското движение. Не без помощта на Борисов министър-председателят бил ориентиран кой кой е в НДСВ. Самата Бориславова често придружава царица Маргарита на светски мероприятия.
Бориславова отдавна се познава със Славчо Христов. Тя е член на управителния съвет на "Бентонит" Кърджали и на консултативния съвет на ОЦК Кърджали. Предприятията са дългогодишни партньори и акционери в СИБанк.

Преди две седмици пък Бориславова отиде заедно със Славчо Христов в резиденцията на US посланика у нас Ричард Майлс. Там подписаха споразумение с Американската агенция за търговия и развитие да инвестира 260 хил. долара в ОЦК Кърджали.
Бойко Борисов и Славчо Христов се знаят поне от времето, когато Христов е работел за СИК. През 1993 г. той е управител на ресторант "Рич" на бул. "Александър Стамболийски". Когато през ноември 1993 г. в София избухва т. нар. гангстерска война, хората от СИК я прекарват "на дюшеци" в "Рич".

По същото време Бойко Борисов и Цветелина Бориславова са бизнеспартньори с един от босовете на СИК - Румен Николов-Пашата. Борисов и Николов са съдружници в "Интербулпред". Бориславова и Пашата са в "Интерпрайм тобако".
Още една топла връзка има между Славчо Борисов и Бойко Борисов. Двамата са били съдружници с Тодор Толев.
Толев е бивш служител на МВР в Пловдив. С бизнес се занимава, откакто избухна демокрацията. Първоначалния си капитал е натрупал от секстелефони.
Двамата с Борисов имат обща фирма - "Ти Би Ай ‘97". Славчо Христов също беше съдружник с Толев, но във фирмата "Норт", която преди 4 години стана един от собствениците на частната цигарена фабрика в Харманли. В нея работи за кратко време и зетят на Иван Костов - Георги Христов. Кариерата му там се провали заради скандал в печата, разкрил откровената бизнесвръзка между ресторантьора Славчо Христов и семейството на премиера. Христов напусна "Норт", а зетят престана да изкарва хляба си от харманлийската цигарена фабрика.

Има ли сделка?
Има ли сделка между "Славчо Христов" АД и хора, свързани с новите управляващи?
Има, категорични са бизнесмените, с които "ТЕМА" разговаря. Сделката се осъществява според тях чрез издигането на приятелката на Бойко Борисов за шеф на надзора. Задачата на Цветелина Бориславова оттук нататък е да запази в банката паричните потоци от държавни фирми и институции, станали й клиенти по време на управлението на Иван Костов. СИБанк управлява парите на митниците, на Националния осигурителен институт, на Държавния резерв. Обемът на парите само от НОИ е близо една трета от държавния бюджет. Шефът на Агенция "Митници" Емил Димитров се закани неотдавна, че ще закрие сметката в СИБанк и ще насрочи конкурс за нова обслужваща банка. ко държавните фирми и институции изтеглят парите си от банката на "Олимп", тя ще закъса, е единодушното мнение на бизнесмените. Подозрението за сделка между акционерите в СИБанк се потвърждава и от факта, че след общото събрание на 18 октомври Славчо Христов остана член на надзорния съвет. Остава и управителният съвет, който Христов назначи преди година и половина.

"НАГЛИТЕ" ИЗНАСИЛИЛИ КАМЕЛИЯ БОНЧЕВА!


Поредното грозно разкритие около скандала с бандата на “Наглите” вече е факт. Оказва се че съпругата на бизнесмена Ангел Бончев - Камелия, се е поболяла тежко, след като стана жертва на изнасилване от представители на "Наглите" докато била отвлечена от тях. Именно затова тя не е участвала в следствените експерименти в "къщите на ужасите". От сигурни полицейски източници разбрахме че госпожа Бончева сама признала за грозното издевателство над нея от което към днешна дата тя е с разклатено здраве. По случая вече бил направен ДНК тест и до дни резултатите от него щели да дадат ясна представа кои точно са изнасилвачите. Към тях щели да бъдат повдигнати и нови обвинения за изнасилване, което щяло да им гарантира допълнителен дълъг престой в затвора, довършват с увереност ченгетата.
“Хубавото е, че и полицията, и прокуратурата, и правосъдието правят нещо и има някаква светлина, но на мен и съпругата ми никой няма да ни върне спокойствието след преживяното - обясни Бончев пред колеги журналисти. Заради всички притеснения и стреса Камелия претърпя наскоро операция - кой ще ни върне здравето?!”, казал още той, помолен за коментар по случая.
в-к "ПАПАРАК"

НАЦИОНАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ - БЪЛГАРИТЕ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА В НЕТА!

САШО ДИКОВ - СЛАВИ НЕ ХВАЩА БИКЪТ ЗА РОГАТА А ЗА ОНАЯ МУ РАБОТА!

НАГЛИТЕ ГОТВЕЛИ УБИЙСТВОТО НА ПРЕМИЕРА!


Един от тарторите на кървавата банда “Наглите” е участвал в мафиотска завера по физическото отстраняване на премиера Бойко Борисов и на вътрешния министър Цветан Цветанов. Полицаите имат недвусмислени доказателства, че Прокопи е заемал ключова роля не само в отвличанията на богаташи с цел откуп, но и в подготовката по организирането на мократа поръчка, заръчана и платена от влиятелен офицер под прикритие, домогнал се до най-висшите кръгове на управление, благодарение на нехайството на бившия премиер Сергей Станишев, твърди столичен вестник. “Наглите” били купили гранатомет от мафиотски бос в Солун и са планирали да взривят Бойко Борисов. Гранатометът не бил внесен в България, защото МВР форсира акцията по залавянето на бандата за похищения и отсякоха важни пипала на “Октопода”. При обиск в дома на Прокопи са открити три бойни гранати, за които няма данни как точно са попаднали в разбойника. Ченгетата проверяват версията, че гранатите са откраднати от военно поделение и са част от амунициите, които е трябвало да бъдат използвани за покушението на Бойко Борисов или на Цветан Цветанов. Културиста е най-кръвожадният член на “Наглите”, той е човекът отрязал с лозарска ножица пръстите на Ангел Бончев и Михаил Краус. Полицаите не се наемат с коментар дали той е трябвало да обстрелва с гранатомет кортежа на премиера или е щял да дублира функциите на титулярния килър.

сряда, 28 април 2010 г.

СКАНДАЛ! Бойко Борисов : СИНДИКАТИТЕ ПРЕЗИДЕНТА И СИНЯТА КОАЛИЦИЯ СА МОШЕННИЦИ!

Остри реплики към президента и синдикатите отправи днес премиерът Бойко Борисов в изявление пред медиите, дадено след обиколка на изграждащата се многофункционална спортна зала в София."Казал съм - всички на избори. Слизай Първанов, отказваме се ние и той от мандата и се явяваме на избори" - така премиерът отговори, цитиран от news.bg, на въпрос за създалото се поредно напрежение между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2, този път породено от промените в НПК и новите генералски назначения. Борисов за пореден път заяви, че не се страхува от избори и е готов, ако Георги Първанов се откаже от поста си предсрочно, да застане веднага пред избирателите.В коментарите си министър-председателят атакува и синдикатите заради заявените намерения да свикат протести заради промените в условията за ползване на отпуски и болнични. "Добре дошли са! Аз ще протестирам на другия тротоар", реагира Борисов. Той обвини синдикатите, че са мълчали през последните четири години, и допълни, че той самият няма "грам вина" за това, което е наследил. Премиерът добави: "Ще обера аз за тези 20 години това, което са направили синдикатите, президентът, всички мошеници от БСП и "Синята коалиция".Борисов обяви, че следващата сряда ще стане ясно дали ще се вдига ДДС и с колко, ако това стане. На 5 май изтича срокът, в който фирмите трябва да представят прогнозите си как ще се развива бизнесът им до края на годината в Националната агенция за приходите. "Още от първия ден казах, че ако не сработят мерките, ДДС ще се вдигне, няма да допусна държавата да отиде във вариант Гърция или подобни държави в Европа, аргументира се премиерът.При обиколката си из строящата се зала Борисов обеща през август следващата година тя да се е превърнала в "прекрасно спортно съоръжение", а още от септември тази година ще може да се ползва тренировъчната зала.