събота, 10 септември 2011 г.

КУМА НА КМЕТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВЛАДИМИР МОСКОВ АРЕСТУВАН С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ!

Владимир МОСКОВ
При спецоперация на РПУ – Гоце Делчев бе задържан с черен чувал контрабандни цигари екополицаят Благой Яков Кубалищалиев, познат сред съгражданите си с прозвището 
Жабката.
Действието се развило пред гробищата на града, докато Кубалищалиев е изпълнявал служебните си задължения. Арестът му е извършен в работното му време, докато екополицаят е бил униформен. Екополицаят е от ромски произход и е известен като един от най-близките приятели на заместник-кмета Валери Сарандев, а кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов е негов кум.
След проверка на репортер на Е79 news в ромската махала стана ясно, че Благой Кубалищалиев с години се занимавал с контрабандна дейност, най-вече на цигари.
Пред погледа на нашия репортер представителите на МВР – Гоце Делчев извършиха извънредно прецизен и обстоен оглед на контрабандната стока. Въз основа на това полицаите уличиха, а непосредствено след това и задържаха заподозрения.
От РПУ-Гоце Делчев потвърдиха, че екополицай Благой Кубалищалиев е задържан за 24 часа и е образувано дознание по случая. Акцията е извършена след продължителни наблюдения на лицето, неговото денонощно следене и събиране на безспорни доказателства, уличаващи го в контрабандна дейност.
Ето и коментар на депутата и кандидат за кмет на Гоце Делчев Георги Андонов за задържането на Благой Кубалищалиев само час след спецакцията:
„Шокиран съм от станалото, мислех да оставя без коментар случилото се, но не мога да се сдържа да не кажа, че това е категоричен пример за това от какви хора е изграден екипът на кмета Владимир Москов. До днес ги мислех за свои опоненти, но оттук нататък просто ги съжалявам. Все пак за хората се съди кой какъв е по неговите приятели и обкръжение!
Адмирирам и поздравявам целия състав на РПУ-Гоце Делчев за перфектно свършената работа. Полицаите показаха изключителен професионализъм и доказаха, че за тях дългът е на първо място. За служителите на МВР в Гоце Делчев няма “свещени крави”, които трябва да се толерират.”