петък, 21 май 2010 г.

Осман Октай: ГОТВИ СЕ АТЕНТАТ ОКОЛО ДПС?


“Имам данни че в скоро време в средите около ДПС ще има голям атентат.”това заяви по телефона пред наш репортер скандално известният и бивш съратник на Ахмед Доган – Осман Октай. Поводът да го потърсим е за чуем неговото компетентно мнение по набол ялият напоследък въпрос с основаването на Мюсюлманският демократичен съюз и бутането на турските паметници. “Няма какво да коментирам. Всичко е заради войната в ДПС. Ако искате ми вярвайте, но там се води кървава война която в скоро време ще свърши доста зле....” даде отговорът си Октай. Той категорично отказа да коментира повече темата защото по думите му всичко щяло да стане ясно до дни. На въпроса каква може да бъде крайно негативната развръзка в тази война той отговори само :
“ Или ще свалят Доган или около ДПС ще има извършен голяма атентат който да разпали кървав скандал и да стане ясно че без ДПС държавата е загубена...” отговори Октай с критиката че за последните години пиянството на хората в България дали в ръцете на Доган голяма власт която сега щяла да се обърне срещу тях.


в-к "Клюки"

СКАНДАЛ! ИЗЧЕЗНАХА ТРУПОВЕТЕ НА СЕСТРИ БЕЛНЕЙСКИ!


“Телата на децата ми са подменени. Те продължават да страдат и да бъдат жертва дори и след своята смърт. Защо...?” Това са думи и почернената от болка майка свата убити сестри в Пазарджик - Фани Белнейска. До нея достигнала информация че след ексхумацията на децата и за повторен лабораторен анализ телата са били подменени с други, а тези на децата и тотално унищожени за да може полицията да не достигне никога да истинските извършители на деянието. Пред журналисти в родният си град тя обяви че няма сили да се бори с това но щяла да говори докато наистина някой не я чуе. На въпрос вярва ли във вината на Лазар Колев, Фани отговорил че не. След като до нея достига подобна информация за кощунство над труповете на децата и значи истината била съвсем друга. Тя отказа да посочи източникът си но в родният и град вече се шушука че е човек близък до съдебната медицина. А според представители на МВР някой нарочно се опитвал да прави интриги пълнейки главата на почернената жена с “глупости”, за да може да осуетява реалното разследване и резултатите от него.

Люба Манолова:ГРУПИРОВКА ОТ ДАНС ГОТВИ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ!


Скандално известната журналистка Люба Манолова взриви общественото пространство с уникални изявления пред медиите последните няколко седмици. В едно от тях тя обяви че силова групировка наречена от нея ДАНС готви буквален държавен преврат. Начело на тази структура бил бившият началник на легалната агенция - Петко Сертов. “ Сертов е изключително опасен човек. Той трябваше да бъде уволнен, още като пусна депутатите да прелистват папки по “Галерия”, смята журналистката. Тя е убедена че той е нает от чужди сили да съсипят управлението на Борисов. А на въпроса как точно тя вижда нещата Манолова е безкомпромисна:
Алексей Петров беше в един и същи кръг с прокурора Филчев, с министъра Петканов... Тогава бяха извадени снимките на действащи политици на една яхта с Иван Тодоров - Доктора, когото след това взривиха, а по-късно застреляха. Покриха тихомълком историята, защото се знае, че има много силна дружба между присъствалия там Милен Велчев и Кирил, синът на Сакскобургготски. След това гръмна историята с ареста на Сретен Йосич през лятото на 2002 година. Настана суматоха, че са му взели ДНК, защото имало данни, че Йосич може да бъде подменен, дори че замисля бягство. По-късно се появи твърдение, че сръбската мафия е дала 3 млн. долара за освобождаването му – нещо, което не бе опровергано. Тогава Бойко Борисов беше главен секретар на МВР и като такъв сигнализира холандските съдебни власти, след което самият Йосич беше много бързо екстрадиран в Холандия. Това не се хареса на тези, които явно бяха обещали той да бъде пуснат. Бойко Борисов тогава попречи на някого да си изпълни ангажимента, за който бяха броени тези милиони...Идва времето за реванш....”

СКАНДАЛ! Димитър Бербатов : МОИ КОЛЕГИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СА ПЛАЩАЛИ ЗА УДАРИ ПО МЕН!


„Зад всички опити да бъде нарушено моето финансово, емоционално и физическо състояние стоят мои колеги от българския национален отбор”, това заяви в интервю за официалния сайт на „Манчестър Юнайтед” футболната ни звезда Димитър Бербатов писа таблоидът "ПАПАРАК". „Роден съм в страна, в която завистта и злобата са чувства по-силни от приятелството и чистото човешкото отношение. Лично мое разследване доказва, че хора, които съм смятал за свои приятели, всъщност ми мислят най-лошото. Но аз няма да предприемам нищо срещу тях. Ще правя това, което мога най-добре, а именно да играя футбол, за да ги победя!” Откровенията на Бербо дошли по повод зададен му въпрос за многобройните слухове, които се появиха около личността му, свързани с пристрастяването му към дрогата, рекети и дори заплахи за живота му. Той е убеден, че всичко това е дошло от болните мозъци на колегите му в България и нямал никакви притеснения за себе си.

МАКЕДОНИЯ НИ ОТКАЗА ПАМЕТНИК ЗА ТРАГЕДИЯТА В ОХРИД!


Проект за монолитен монумент бил внесен в Общинската администрация на град Охрид от дипломатическото представителство на страната ни в Македония. Монументът представлявал почти двуметров гранитен блок с изписани върху него имената на загиналите българи при трагедията с кораба „Илинден”. След кратка проверка, специалистите по устройство на територията в охридската община най-нагло заявили, че проектът не влизал в нито една законова рамка от македонското законодателство. Получил се и писмен отказ за монтаж на паметника. Това изцяло шокирало дипломатическото ни представителство там. Стигнало се до момент, в който лично посланикът да изпрати информацията до премиера и да поиска неговото становище. Нямало как това да не се нарече гавра, твърдят тамошните ни и уверяват, че борбата за увековечаване паметта на невинните жертви ще продължи на каквато и да е цена. Един такъв паметник ще доведе до драстичен спад в туризма край Охридското езеро и това е реалната причина за отказа, смятат специалистите.

НАЙ СЕТНЕ ПАПАТА СЕ СРЕЩНА С "ГОСПОД" НА ЖИВО!

ЧЕРЕН ЛИ Е КРАЬО ЧЕРНИЯ?

четвъртък, 20 май 2010 г.

КОЙ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ПЛЯЧКАТА ОТ КУШЛЕВ?


Финансовият министър вероятно ще оглави новият орган. Той ще разпределя отнетото от комисията "Кушлев" имущество на мафията за благотворителност.
Ще бъде създадена нова комисия, която ще разпределя средствата, конфискувани от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по-известната като Комисията "Кушлев". Това обяви председателят й Стоян Кушлев в кулоарите на праламента.
Той съобщи, че върху идеята вече се работи във финансовото министерство. Председател на новия орган вероятно ще е финансовият министър. Според Кушлев конфискуваните средства от бъдещата комисия ще трябва да отиват за благотворителна дейност. "Промените в закона трябва да бъдат готови през юли и а през септември да влязат за разглеждане в парламента", каза шефът на комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество.
Кушлев оцени работата си на тази на колегите си през миналата година с четворка. Той отчете, че комисията му е запорирала имущество за над 315 милиона лева за периода август 2009 - април 2010 година. През същия период на 2008 - 2009 година е било запорирано имущество за 78 милиона лева.
„Ние водим вече 205 дела за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, на голяма стойност -235 млн. лв., но започваме почти през ден да получаваме информация за уважени наши искания", каза Кушлев пред депутатите, които приеха отчета на комисията му за миналата година. Той съобщи още, че преди четири дни е получил известие, че Бургаският окръжен съд е уважил искане срещу Янко Гюров - Лейтената, последният от групата на Митьо Очите. "Получихме известие за уважен на втора инстанция - от Пловдивския апелативен съд за отнемане имуществото на Атанас Цанцарев, което по една оценка е около 500 хил. лв., по

Нов скандал около царските имоти! СИМЕОН ИЗМАМИ СЕСТРА СИ!



Двамата в остра война... Мария – Луиза завежда дело за измама, разкрива таблоидът "ПАПАРАК" Мария – Луиза Хробок законната сестра на бившият премиер Симеон Сакскобурготски е завела няколко дела срещу родният си брат за измама. Това ни разказаха наши хора в софийската адвокатска колегия. Нейни юристи споделили под сурдинка че царската сестра е хванала собственият си брат в имотна измама. По време на придобиването на прословутите царски имоти Симеон на няколко при това знакови терени и сгради не споменал сестра си като законен наследник и придобил бащиното си имане само за себе си. Разбира се това не било никак сложно да се направи от един действащ премиер на държавата но днес нещата видимо стоят по по особен начин. Ето защо Мария – Луиза траяла за измамата последните няколко години но в първият удобен момент завела делата срещу брат си. Стигнало се до там че част то тях дори били внесени в прокуратурата с искане царят да бъде осъден и наказан ефективно. Според повечето столични юристи познавачи на схемата акцията на сестрата не била продиктувана от обида а по скоро от спасение. Нямало как тя да не била уведомена по време на реституирането на въпросните имоти. Просто днес уплашена от знаковите държавни акции срещу семейството им тя решила да абдикира от скандала и по този начин да се спаси правейки се на нито чула нито видяла и невинна жертва.

сряда, 19 май 2010 г.

ИМА НЕЩО ГНИЛО В ДСБ...


Небезизвестният Атанас Атанасов, известен още като „Гнома” по едноименната разработка дава пространно интервю на колегата си Коритаров. Нищо лошо. Лошото е когато човек лъже и не помни какво е лъгал предишния път. Да не говоря за премълчаните неща. Той се изкара жертва на един доказано психически неуравновесен Главен прокурор. Самият Атанасов е правил достатъчно оперативни разработки и наблюдения над хора, срещу които не е имало абсолютно никакви съмнения и сигнали, та се е наложило да бъдат изфабрикувани. Когато Коритаров го кандърдисва да изпее името на тогавашния началник на управление „В” Николай Начев, Атанасов шикалкави и не го споменава. А точно той беше универсалната фигура за изфабрикуване на компромати, за да започнат дела за оперативни разработки. Едно от тях е ДОР „Комбинатор”. То започва по настояване на Филчев. Николай Начев привиква агент „Сестрата” и я инструктира какво да каже. И тя го казва. А то е, че прокурорът Н. Колев е вносител на хероин, а аз, Н. Колев-Босия съм наркодилър на хероин за старозагорска област. По-смешно от това не са дори филмите на Чарли Чаплин или пресконференциите на Ана-Мария Борисова. Та привиква Начев „Сестрата” Донка Митева, тя изкихва една дърта опашата лъжа и нещата тръгват по утъпкания път. Начев прави предложение до Атанасов, той подписва и машината се задвижва. Ако някой знае колко пари струва една разработка ще си представи за какво става дума. Атанасов лъже и за Алексей Петров-Трактора, че е нелегал. Нелегалите работят само навън и по принцип са на подчинение на външното военно и цивилно разузнаване. Доколкото ми е известно Алексей Петров-Трактора не е работил навън. А офицер на прикритие е нещо съвсем различно и по нормативните актове той се включва в операцията малко преди реализацията. Десет години офицер на прикритие просто няма. Това са фантасмагории и бълнувания.
Че има натиск-има. При това системен. Веднъж заради Алексей Петров-Трактора. Втори път заради ДОР „Комбинатор”. Трети път го гони в Съдебната палата като спаринг-партньор. И т. н. и т. н. Но защо Атанасов не се оплака? Защо не каза на министър-председателя си, който назначи един психически болен човек за Главен прокурор, че е подложен на системен тормоз от Филчев? Защо не направи пресконференция на която да заяви за този системен тормоз?
На мен ми се чини работата да е малко по-друга. По високите етажи на властта се правят услуги. Услуга за услуга. Същото се прави и на ниските етажи, но за по-дребни неща. Както имаше един лаф на дядо ми „Приятелството такова мамата на рушвета!”
Но покрай късите му крака, Атанасов има и къса памет. Той никъде не казва как е вдигал пушилка и е заплашвал подчинените си в Делиормана, че са бастисали „правилната” нива с марихуана. Че питат закона, а не питат него. Той даже не коментира интервюто на бившата си съпруга, в което тя го прави на нищо. И от интервюто си личи, че ако „Комисията Кушлев” се разрови при дребния ще има доста работа.
Така или иначе поне за ДОР „Комбинатор” няма да му се размине. Дал съм показания в НСлС , уведомил съм европейския комисар по правосъдие и обществен ред и съм започнал дело в Страсбург за тази работа и рано или късно Атанасов и останалите ще отговарят за деянията си.
От Филчев избяга по коридорите на Съдебната палата, но от мен няма да успее.
Николай Колев –Босия
Бел. на afera.bg: afera.bg не споделя коментара на Николай Колев – Босия, но го публикува, защото всеки има право на своята гледна точка. Изнесените данни не са подплатени с никакви факти. Босия до този момент не е дал никакво конкретно доказателство за това, че Никола Филчев е „психически неуравновесен”. Подвизите на убития военен прокурор Николай Колев не са известни само на ген. Атанасов, а на цялата правна система и то с нелицеприятен знак. Да не употребим по-шокираща дума.Що се отнася до Николай Начев, Босия е далеч от истинската информация, както по това дело, което описва, така и за работата му в НСС. Ако Босия имаше повече информация, не само по разказите на Николай Колев, нямаше да залага на митове и легенди. Ако си беше направил труда да потърси и другата страна в лицето на Начев, може би щеше да научи факти, които биха го шокирали. Ген. Атанасов, впрочем никъде в интервюто си пред Георги Коритаров не е казал, че Алексей Петров е нелегал, а щателно обяснява ролята на Петров, популярно разяснявайки, че е „своеобразен нелегал”, за да обясни смилаемо каква е била точно работата му. Когато Босия извади поне едно конкретно доказателство за думите си, може да бъде убедителен. По спомените на Николай Колев е твърде съмнително обаче да се правят обобщения. Включително и за визираните лица в статията му.

ОПЕРАЦИЯ "ЧИНОВНИКЪТ"!

АКЦИЯ МУТРИТЕ - ОБЗОР!


Шестима души са били задържани при снощната акция "Мутрите" в Ямборлско, съобщиха от МВР.Всички арестувани – Николай Солингена, Георги Мъката, Георги с прякор Фильо, Георги – Шако, Росен Черния и Димитър Пичко са близки до Йордан Даката, който и в момента се издирва от полицията. Задържан, а по-късно освободен, е бил и кметът на село Окоп Георги Георгиев. Те са обвинени в прехвърляне на партиди за пенсионно осигуряване, като са изготвяли документи с невярно съдържание и са ги заверявали без присъствие на титуляря, както и в незаконна лихварска дейност. При обиски в домовете им са намерени копия на списъци от избирателни секции, а също и отделни списъци на хора с техните ЕГН-та и раздадени пари. И днес продължават претърсванията и изземването на веществени доказателства. Досега са образувани две досъдебни производства.

ГЕРБ УПРАВЛЯВА ЧРЕЗ РЕПРЕСИЯ?

ТУРЦИЯ КРАДЕ БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА!

БОЙКО ОТКУПИ ЖИВОТЪТ СИ?


Има нещо странно и крайно съмнително в сръбската политика на премиера Бойко Борисов. Странното е, че официално посещение в съседна държава се обявява днес и се осъществява утре. От протоколна гледна точка това е абсурдно. Още повече, че програмата за посещението в сръбската столица включваше обсъждането на стратегически проекти като пътния коридор София-Ниш-Белград и двустранното сътрудничество в полицейската и митническата област.Когато при работно посещение се дискутират подобни сериозни теми, то се готви продължително и за него се знае поне месец по-рано. Затова пожарният характер на визитата на Борисов в Сърбия излиза от рамките на странното и е направо съмнително. Съмненията се засилват от следните факти:Борисов потегли за Сърбия само седмица след гостуването в София на шефа на Сръбската скупщина (парламента). Тогава Цецка Цачева изръси глупост, която разбуни българите в Западните покрайнини. Цецка направи безценен подарък на сърбите с декларацията, че „Народното събрание безрезервно подкрепя членството на Сърбия в ЕС”. Това накара Демократичният съюз на българите в Сърбия да протестира пред НС на 26 април, поставяйки този гневен въпрос: „Защо подкрепяте сърбите, които ни асимилират?”. Същия ден българският премиер внезапно кацна в Белград.
В деня на белградския воаяж на Борисов Дарик радио съобщи, че премиерът е имал тайни срещи в сръбската столица в продължение на четири часа. Общото времетраене на пребиваването на българската делегация в Белград е 11 часа. Логично е да запитаме от какво естество са четиричасовите тайни срещи. Сръбските служби за сигурност осигурили изключителни мерки за охрана, каквито се прилагат при посещение на американския президент. Най-фрапиращото обстоятелство е изключването на честотите на мобилните телефони в районите, където се е намирала нашата делегация.Официално Борисов имаше срещи с премиера на Сърбия и с президента Тадич. Тяхното времетраене в никакъв случай не е четири часа. До този момент никой не е дал смислено обяснение какви разговори е провел българският премиер в засекретения период от визитата си.
Така стигаме до хипотезата, за която мнозина говорят, но никой не смее да я произнесе на глас: Дали Борисов не е разговарял със съдията от Белградския окръжен съд, който преди половин година поиска да разпита нашия премиер като свидетел по делото срещу Сретан Йосич?Сръбският мафиот твърдеше, че при пребиването си в България след 1993 г. имал връзка с българските секретни служби и се е ползвал със защитата на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Борисов опроверга тази информация, заявявайки, че по негово разпореждане Йосич е бил арестуван и по искане на Интерпол е предаден на холандското правосъдие.48 часа след завръщането на Борисов от Сърбия, Сретен Йосич направи нови „разкрития” от белградската затворническа килия. И, естествено, засилват съмненията около липсващите четири часа на Бойко Борисов в Белград. На 28 април т.г. Йосич заяви пред Белградския окръжен съд, че през 1993 и 1994 година сръбското ръководство поискало от него да стигне до базите на ислямските муджахидини, които се намирали в България. Според Йосич те се обучавали на българска територия, след което отивали на бойните полета в Босна и Херцеговина. “Искаха ми точни данни за това къде и как влизат, а при влизането им в Сърбия полицията ги арестуваше. Затова никога не съм искал орден”, казва Сретан Йосич, цитиран от най-тиражния сръбски вестник “Вечерни новости”.“Бях под защитата на българските служби за сигурност”, повтори пред белградския съд вече познатата си теза Йосич, допълвайки, че те са предупредили една европейска държава с 50-милионно население и една славянска 150-милионна страна, че не трябва нищо да му се случи. Йоца Амстердама призна, че в края на 1994 година се е изплашил и е избягал в България, защото опасният и брутален Радован Стойчич - Баджа, заместник-министър на вътрешните работи, е искал да го ликвидира. Йосич твърди, че е лобирал в България, Румъния и Македония да бъдат по-меки към Сърбия след въвеждане на югоембаргото...
Казаното от сръбския мафиот не бива да се приема като стопроцентна истина. Но част от изнесеното е публична тайна, която преди 15 години можеше да се прочете и в пресата.
За посветените в тази тематика Йосич открива топлата вода и не казва нищо ново. Не е никаква тайна, че при управлението на Любен Беров и Жан ВиденовСофия бе постоянна спирка на сръбските величия Мира Маркович (съпругата на Слободан Милошевич) и акад. Михайло Маркович (идеолог на модерния сръбски национализъм). Двамата организираха публични лекции, на които заблудени леви интелектуалци се кланяха на диктатора Милошевич. Зад тази фасада се криеха апетитите на новородените групировки, пуснала корени в партийните централи. Въпросната червено-синя мафия натрупа милиони долари от нелегалния износ на бензин за Сърбия, като цистерните пътуваха по река Дунав и през Македония. Българското гориво пълнеше резервоарите на танковете и самолетите на югославската армия, окупирала Босна и Херцеговина и източната част на Хърватия. Сръбските пари влизаха в задгранични сметки на партийния елит и в сенчести структури от калибъра на СИК, ВИС и "Мултигруп".Сега излиза, че хора като Сретан Йосич са били топлата криминална връзка между Белград и София. Големият въпрос е каква е истинската роля в тези процеси на Бойко Борисов за когото не е тайна, че е бил свързан със СИК. Защото този човек днес е министър-председател на България и раздава правосъдие.
Имам още няколко въпроса към премиера, провокирани от четиричасовите тайни срещи в Белград и от странната му пасивност към сръбската асимилационна политика в Западните покрайнини.Защо в Белград Борисов повтори скандалните думи на Цецка Цачева и заяви, че България безрезервно подкрепя сръбското еврочленство? Тъй като „безрезервната подкрепа” не е обсъждана в парламента, поражда се съмнението, че Цачева и шефът є участват в мръсна търговия със сърбите, която звучи така: „София няма да ви пречи за ЕС с българите в Западните покрайнини, но от вас искаме...”.
Защо премиерът си позволи това капитулантско изявление: „Когато Сърбия стане член на ЕС, тогава ще се решат проблемите на Западните покрайнини”?Нима Борисов не знае, че логиката е точно обратната: Когато Сърбия започне да зачита човешките, националните и верските права на българите в Западните покрайнини, едва тогава ще я подкрепим за ЕС!Казаното дотук ме принуждава да изнеса най-коварното си съмнение: Дали премиерът не предава българите в Западните покрайнини срещу сръбска съдебна индулгенция?

Велизар Енчев

вторник, 18 май 2010 г.

След анонимен сигнал: КУШЛЕВ ПОГВА НИКОЛАЙ БАРЕКОВ!


Новината дойде от наши колеги разследващи журналисти близки до Ники Дудука. Преди няколко дни той бил забелязан компанията си на личните си адвокати да посещава кабинета на небезизвестният председател на скандално известната комисия изземваща имущество купено с незаконни пари – Стоян Кушлев. Барека се бавил вътре повече от час и излязъл почервенял като узряла диня. Това възбудило интереса на колегите и ги накарало да направят своя проверка по случая, която установила че след анонимен сигнал комисията Кушлев започнала сериозна проверка на имотите на известният журналист. Като начало той трябвало да представи в срок искана от комисията информация, и нужни данни за проверката. Оказва че се схемата му по придобиване на част от имането му наистина била трудно обяснима чуло се от лобито на адвокатите му. Те също били доста притеснени от този факт с възбуденото разследване още повече вярвайки че е политическа поръчка която със сигурност щяла да завърши негативно за изгоненият от БИ ТИ ВИ журналист.

ВОЛЕН КРИЕ ПСИХИЧНО БОЛНА СЕСТРА!


Волен Сидеров има по голяма от него сестра която е с психични проблеми в лудница...
Жената се казвала Маргарита и от години живее в приют за психично болни в село Радунци, Стара Планина. В редакцията на вестник “Папарак” се получи анонимен имейл в който непознат информатор ни разказа как семейните раздори във фамилия Сидерови започнали с болестта на по голямата му сестра, която с годините развила остра форма на олигофрения. До ден днешен от появяването му изобщо на обществената сцена Сидеров категорично отказва да коментира личният си живот и Маргарита била основната и единствена причина за това. Информаторът ни който не си е оставил името си гарантира със сто процента достоверност на фактите си заявявайки че всичко може да бъде проверено и доказано документално. Самият лидер на АТАКА не бе намерен за коментар но негови близки дори не си направиха труда да кажат нещо по въпроса наричайки нашият репортер “поредният луд” . ние обаче със сигурност ще направим нужната проверка за да удостоверим каква точно е истината и призоваваме всеки който има да каже нещо по темата да се свърже с нас на редакционните ни имейли.

ВОЙНАТА НА СКАТ И АТАКА - Гледна точка

СКАНДАЛ! ЗАПЛАШВАТ С КИСЕЛИНА КРИСТИНА ПАТРАШКОВА!


Слух че маститата журналистка и главен редактор на един от жълтите седмичници в България Кристина Патрашкова е заплашена със заливане на киселина изправи на нокти цялата журналистическа гилдия. От достоверни източници близки до известната дама разбрахме факта че преди няколко дни непознат мъжки глас и се обадил на личният и мобилен телефон и пряко и казал че ако продължавала да се рови по дадена тема лицето и щяло да бъде изгорено като това на Анна Заркова. Направихме няколко опита да разберем коя точно е темата заради която сигурността на госпожа Патрашкова се застрашена но неуспешно. При опит да научи нещо повече наш репортер се свърза с известната журналистка която не само че отхвърли слуховете но и ни критикува че въобще вярваме на подобни спекулации с нейното име. Близките и и колегите от вестника обаче не мислят така но и те отказаха подробности...

КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИ - АУТ...

ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА Е ПО ВАЖНА ОТ БОЙКО И ЦВЕТАН!


Обществото ще си изпати много повече, отколкото си пати сега, а единствените печеливши ще са онези от върхушката, която героично е ликвидирала свободата
Смисълът на правовата държава е не да защитава престъпниците. Смисълът и е да не позволи държавата да стане престъпник. Защото когато тя е такава, това е най-лошият възможен вариант за обществото. Именно поради тази причина, след векове на демократична еволюция, западът е стигнал до правовата държава. Тя не е наше изобретение, не е измислена от българите или от Тройната коалиция. Тя е разумният избор на доста по-мъдри от нас нации.
Опитът да се подкопае правовата държава, в името на краткосрочни цели, които при това изобщо не е сигурно ще се изпълнят ли, е нищо друго освен превръщане на държавата в инструмент, обслужващ няколко човека. Това ще е резултатът, ако пожертваме правовата държава. Обществото ще си изпати много повече, отколкото си пати сега, а единствените печеливши ще са онези от върхушката, която героично е ликвидирала свободата.
Идеята за извънредни съдилища не е нещо самостоятелно. Тя е част от цялостния процес на ликвидация на свободата. Процес, започнал с грубо потъпкване на процесуални правила, продължил с демонстративни арести, продължил с напълно антиконституционното обсебване на прокуратурата от правителството, продължаващ в момента с ежедневни атака на министри срещу съда. Истината е, че правителството ни е „пълна скръб” в борбата с престъпността, защото арестите не са борба с престъпността. Арестът е просто помощна мярка, която да улесни разследването. Ако няма разследване, или то се прави некадърно, арестът е безсмислен. Но заснемането на ареста и превръщането му в основна демонстрация на борба с престъпността, е подмяна на истината, и измама в най-чист вид. И тъй като измамата рано или късно лъсва в целия си блясък, то единственото спасение на измамника е да хвърли вината върху някой друг (съдиите), и да поиска промени, които ще му позволят да крие измамата си.
Извънредният съд е спасението за Цветанов от изобличаването на това че е обикновен лъжец. В нормален съд измислените му акции с цветисти имена ще станат за смях. Адвокатите ще го направят „луд”. И цялата кухота на действията му ще излезе наяве, заедно със съответните политически последствия. Но ако заедно с покорената прокуратура имаш и покорен съд, нещата могат да се отложат. Ще започнеш да си издаваш едни присъди и сам да се кичиш с медали за грандиозните си успехи.
Разбира се, рано или късно, и това ще рухне. Българинът е страшно подозрителен субект, и много лесно усеща като започнат да го манипулират. Така както усети Тройната коалиция, както усети царя, както усети Костов... Така както усети и тоталитарния режим. Бързо ще разбере, че държавата е станала най-големия бандит. И отношението му към държавата ще стане безмилостно, който и да е начело, и колкото и неудобни да е натикал в затвора. Това, в комбинация с членството в ЕС, ще сгромоляса всеки възможен недемократизъм.
Въпросът е не дали добрите ще победят. Измамниците са обречени. Въпросът е добрите да победят по-бързо, и да не правим крачки назад, в името на личната суета на неколцина властници. Правовата държава ни е по-ценна от Бойко и Цветанов, и бихме били глупци да го разберем едва когато я загубим.


Добри Божилов

ИМА ЛИ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ДЕПУТАТЪТ ОТ ГЕРБ?


Депута от ГЕРБ разкри механизма на дейстиве на партията към която принадлежи:
Питате ме дали имам собствено мнение по наболелите въпроси в обществото. Що за глупости? Разбира се, че нямам, това не е необходимо. Когато се записах за член на ГЕРБ изрично ме попитаха дали имам собствено мнение по въпросите вълнуващи обществото. Този преди мен, дето се беше наредил на опашката от кандидат членове , той беше много ентусиазиран и все разправяше на чакащите, какви големи идеи имал, и как изгарял от нетърпение да ги сподели. Грешна тактика. Не го одобриха. Щял да всява противоречие в партията, а лидера иска единомислие. Демек той да мисли, а другите да слушат.Аз навреме се усетих, и им казах, че съм готов на всичко, не разбирам от нищо , и нямам мнение по нито един въпрос. Всъщност тогава бях безработен (когато се записвах в партията), понеже никъде не ме вземаха на работа, защото нямах образование, а и бях пълен некадърник. Но тука в ГЕРБ ме оцениха. Казаха ми браво, точно такива хора търсиме, послушни, без собствено мнение. Пишете го веднага в депутатската листа. Така казаха. Ей как се зарадвах ви казвам. Брей викам си, как ставали нещата, а аз ходя да се червя по интервюта да си търся работа. Накрая, когато приключиха със записването на членове, одобрените ни заведоха в една зала. Дойде и Бойко. Още с влизането си ни попита: „Някой иска ли да каже нещо?“. Един вдигна ръка,веднага го изведоха. Казаха му, че са допуснали грешка и не е за тука. После Бойко ни обясни какво се иска от нас: „Вие – вика – ще сте бъдещите строители на съвременна България. Ще станете депутати. Знам, че сте прости и от нищо не разбирате, но все пак знаете, че е от ваш интерес да сте послушни. Ако слушате ще си получавате заплатата и ще си щракате с пръсти. Ще ви казваме, кога , за какво и как да гласувате. От вас се иска само да вдигате ръка. Ако журналистите ви питат: “ Какво е вашето мнение по въпроса, за който ще се гласува? Ще отговаряте, че следвате политиката на партията и сте съгласен с нея на сто процента, понеже това е единственото спасение за държавата. Вие не трябва да имате собствено мнение. Дали ще се вдига ДДС, дали ще се дават пари на частните училища, че са бедни, дали ще променяме трудовото законодателство в ущърб на работника. Решението е взето. Вие трябва само да вдигнете ръка при подаден сигнал. Никакви инициативи. Повтарям. Никакви инициативи. Иначе отивате на улицата, при народа, ако толкова ви е домилял. Тука аз казвам, кое, кога и как да става.“ така ни каза Бойко. Аз обаче подозирам, че и той не може нищо да измисли, ами му казват отнякъде какво да прави. Ама и тези дето му казват и те не са много наясно, щото го гледам Бойко днес каже едно утре друго, малко хаос, ама нали плаща заплатите, добре е. Един ден замалко да си счупи краката. Тъкмо бяхме гласували един закон и той влетя. Грешка вика е станала, не трябваше да го приемате. И ние какво да правим, прегласувахме го и го отхвърлихме. Такива ми ти работи. Така че няма собствено мнение, щото не е нужно и не разсъждавам, има кой да разсъждава, двама трима за пред публиката. Останалите просто гласуваме. Просто е! За прости хора. Па и честно да ви кажа, нищо не разбирам от тези работи дето се обсъждат в парламента, ако нямаше кой да ми казва как да гласувам, щях да съм жив зян. „Вие сте машини, машини за гласуване“ – така ни каза Бойко. А аз няма нищо против, нали си получавам депутатската заплата. Това е живота. За по-хубава работа не мога и да мечтая. Ша си гласувам тука четири години, пък после ще видим.“

понеделник, 17 май 2010 г.

ЦЕНТРАЛАТА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ СТАВА ПОДЕЛЕНИЕ НА МВР!

В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ....???

ИЗРОДИ - ЧАСТ 3

ИЗРОДИ . ЧАСТ 2

ИЗРОДИ - ЧАСТ 1

ДАМБОВЕЦА - ЩЕ СЕ ПАЛЯ!

ЧЕНГЕТАТА МРАЗЯТ ЦВЕТАНОВ?

ДЪЛГИЯ ПРЕДАДЕ ДОВЕРИЕТО НИ!


В „Шоуто на Слави" се вихрят поръчкови нападки. Това е равносметката от читателските мнения във форума на BNews.
В „Шоуто на Слави" се вихрят поръчкови нападки. Това е равносметката от читателските мнения във форума на електронната медия bnews.
"Шоуто на Слави" е политически обвързано. Това e преобладаващото мнение на будното общество в интернет пространството:
„Връзките на Слави с Гоце, Румен Петков и Георги Гергов всеки ги знае! „
Междувременно учиндолеца не крие: „...приятелството си с Мултигруп и Илия Павлов. След това пя на Георги Илиев когато взеха титлата на Локо ПД, след това седяха на една маса и си пиеха пиенето. А с Поли Пантев какви услуги са си правили самият Трифонов разказа по телевизията и пред 24 часа."
Според други читатели на BNews явно:
„Слави е бил приятел с всички мутри на прехода! Лошо няма да обслужваш всички. Но слугинажа се наказва! ... А иначе, това което прави Трифонов, е противозаконнно, нарича се търговия с влияние!"
Естествено, във войната между Слави Трифонов и Бойко Борисов има поне две страни. Слави Трифонов продължава да има фенове, които вярват, че хората, които го плюят, "нямат топки и" ги е „страх да говорят против "силните на деня".
Медиите са длъжни да държат политиците отблизо и да сигнализират за техните грешки, само че впечатление е направило, как Слави атакува Борисов, независимо дали е на власт или в опозиция:
„Слави цяла година преди изборите АТАКУВАШЕ ОПОЗИЦИЯТА в лицето на Бойко и Костов, а не управляващата Тройна коалиция! ... А последната седмица директно агитираше за БСП и обясняваше колко лош е Бойко Борисов!", коментира наш читател във форума на сайта. Освен това критичност „не означава простащина, пошлост, без-пардонност, достигаща до наглост и неподплатено чувство за безнаказаност"
Шмекериите на шоумена също не са останали незабелязани:
„Да вземе да си регистрира фирмите първо в България, че да плаща тука данъци!
"Този, който не си плаща данъците и кара по шосета, построени с чужди пари, няма право на мнение понеже нищо не е дал, за да очаква и нещо да получи. Няма как хората с триста лева да си плащат данъците, а един милионер на тлъста заплата да си прави оглушки и да ощетява държавата", са други коментари на въпроса на Bnews за това кой крив, кой прав в скандала между Слави Трифонов и Бойко Борисов.
Собствениците на телевизията, която е приютила всичката тази неслучайна безпардонност, също са събудили интереса на драгия читател и зрител:
„Поинтересувах се коя фирма владее BTV, която излъчва предаването „Шоуто на Слави" - оказа се Central Europian Media Enterprises (CME), офшорка, създадена специално да изкупува телевизионни и радиокомпании в страните на Централна и Източна Европа. Фирмата е регистрирана на Бермудските острови. Има силно присъствие в Румъния и Чехия; в BG освен на BTV e собственик и на кабеларките Pro.BG и Ring.BG. Миналата година е изгонена от Украйна, вероятно заради присъщото на подчинените й телевизии плюене по адрес на управляващите партии - платили й USD 300 млн. и й теглили камшика. Отскоро президент и гл.изпълнителен директор на СМЕ е румънецът Адриан Сърбу."
Разбира се, има хора, които не харесват Бойко Борисов, но това не им пречи да се възмущават от войната, която Дългия води с него. Част от своята вярна аудитория шоуто е загубило именно заради тази война:
„Харесвах Слави и предаването му, но откакто започна тази подигравателна акция срещу Б.Борисов, ми стана противен".
Дори се четат мнения, че телевизията отдавна е трябвало да свали шоуто. „Ако не са добрите комици в шоуто му, отдавна никой няма да го гледа...", е друг коментар във форума.
Много кадърни хора си заминаха от Слави и това не е случайно. И тези, които сега работят за него, губят все повече уважението на зрителите:
„неговите редактори на 07.05 бяха като пинчери - просто скимтяха от нетърпение да започнат да сипят простотия след простотия."
Метаморфозата в коментарите е от "сценаристи" към „едни пешки за разиграване". Разбира се, не липсват и коментатори, които са категорични, че един премиер трябва да „търпи критики!!!"
Накрая вместо заключение - просто един коментар по темата -
„...не мога да разбера дали загубеният имот на Лозенец е причина, дали водещият си е злобар, или от президентството му казаха: бой по премиера. Но такава гадна картина, в която участваха редакторите на предаването и която протичаше под мотото "демокрация и свобода на словото", не съм виждал и смятам, че няма да видя. Това предаване беше върха на пошлостта, безнравствеността, безочието, преминаващо в наглост. Имам чувството, че накрая Гологлавият е казал на някой: Шефе, заданието е изпълнено, дай мангизите."

НИКОЛАЙ ЦОНЕВ ПРЕД СЪДА - НАТОПЕН СЪМ!



След градския съд, бившият военен министър Николай Цонев става клиент и на военния съд. Военноокръжната прокуратура внесе в Софийския военен съд поредното обвинение срещу ексминистъра. То е за 4 неизгодни сделки, които Цонев е сключил през втората половина на 1999 г., когато е бил още шеф на Дирекция "Управление на доставките" в МО.
Обвинението е за престъпление по служба, което се изразява в неизпълнение на служебни задължения по Закона за обществените, общински и държавни поръчки.
Така били сключени 4 договора за доставка на авто и авиационно имущество, с които военното министерство било ощетено с над 970 000 лв.
Ако обвинението се докаже, Цонев може да получи от 3 до 10 г. затвор. В момента той е в следствения арест заради аферата с подкупа на следователя Петьо Петров, по която обвинени с Цонев са съдията Петър Сантиров и Тенчо Попов.
Бившият министър бе доведен днес в градския съд, който гледа първото от делата срещу него, което е в съдебна фаза. Става дума за друга неизгодна сделка, която Цонев е сключил, когато вече е бил министър. Обвинението е, че от февруари до юни 2009 г., той е нарушил задълженията си и не е спазил указание на министъра на финансите, като е подписал договор за над 8 млн. лева.
Това била фиксираната цена за мобилна машина за производство на метални конструкции, която трябвало да бъде доставена от американската фирма "Мик индъстрис".
Доставката се оказа спорна не само заради нуждата от такава машина в Министерство на отбраната, а и заради начина на сключване на договора. До сделката се е стигнало след специална обществена поръчка, в която не е участвала друга фирма.
Показания пред съда днес дадоха висши военни, които потвърдиха тезата на Цонев и защитата му за ползата от машината.
Бившият първи заместник-началник на Генералния щаб Емил Люцканов е ходил в САЩ за оглед на въпросната машина. Той обясни, че тя можела за часове да изгражда основите на складове, бази, полигони и спортни зали. Имало обсъждане дори да се строят детски градини с нея, но в залата не стана ясно дали една метална конструкция е удачна точно за такива цели.
Според Люцканов, от машината действително щяло да има полза, ако след като бъде закупена, тя започне да работи веднага и с нея годишно се застрояват до 50 000 кв.м.
Показания пред съда даде и друг висш военен - Димитър Филчев, който пък каза, че за машината имало осигурени средства.
С американската фирма имало спорове по договора, като не се коментирала само цената от 8 млн.лева. Причината била, че американците били единствените, които произвеждали подобна машина и цената й била такава, че не подлежала на коментар.
Адвокат Васил Василев, който защитава Цонев, заяви след заседанието, че 80% от цената на машината вече е платена и тя може да заработи веднага, ако се доплати.

неделя, 16 май 2010 г.

КАКВО СВЪРШИ МВР ТАЗИ СЕДМИЦА - ОБЗОР!





ЯНЕ: ХАОСЪТ УБИВА ДЪРЖАВАТА НИ!


„Ред, законност, справедливост" инициира изслушване на министър-председателя Бойко Борисов в комисията по бюджет и финанси в парламента. Причината за искането е „хаотичните действия на правителството в областта на икономиката и финансите и липсата на ефективна стратегия за справяне с кризата." Депутатите на РЗС ще внесат утре до края на деня в деловодството на НС всички въпроси към премиера и финансовия министър, на които до момента те са отказвали да дадат публични отговори.
Според партията „за 10-месечното си управление ГЕРБ е изправил България пред финансов банкрут. Държавата се превърна в най-лошия платец и на практика замрази българската икономика. Чуждестранните инвестиции са в долна мъртва точка, бюджетният дефицит расте, а реалните нива на безработицата се очаква да достигнат критичните 25 % до края на годината”
Въпросите, на които трябва да отговори според тях премиерът, са следните:
- Как приетите от Правителството антикризисни мерки ще се отразят на бюджет 2010, при условие, че голяма част от тях могат да бъдат реализирани само чрез законодателни промени, а такива не са внесени все още в НС?
- Ще предложи ли МС да бъде актуализиран бюджет 2010 и да бъде намален фискалния резерв и какъв е санитарният минимум според Министерство на финансите, под който той не може да пада, за да не се посяга и на валутния резерв?
- С каква част от парите на държавата оперират Корпоративна и търговска банка, СИБанк и ЦКБ?
- С колко процента ще бъдат намалени разходите за администрацията на Министерски съвет?
- За какво точно са изразходвани над 2 млрд. лв. от фискалния резерв от началото на мандата до момента? И по-точно колко от тях са изхарчени за рекордния брой СРС-та използвани откакто ГЕРБ е на власт?

Михаил Миков : МВР ТРЪШКА ЗАЩОТО ВЛАСТТА Е ОТЧАЯНА!


"Не са виновни полицаите за това, а политическото ръководство на МВР. Трябва да "натъркалят" някого защото са отчаяни," образно се изрази бившият вътрешен министър Михаил Михов пред БНР по повод показните акции на МВР. По повод на утрешното представяне на стратегията на Министерство на правосъдието от Маргарита Попова, Миков каза, че е запознат с нея и ще си кажат думата в пленарна зала, а не да се правят парламентрни кръжоци. Той приема стратегията, като каза, че по много е работено и от ВСС. Според Миков обаче процентът на този вид престъпления, които да бъдат работа на Специализирания съд е твърде малък и това го прави извънреден съд, в юието създване има политическо пристрастие. Резервът на НЗОК в края на декември беше 860 млн лева, очаквах, че е станал повече, когато зададох въпрос на актуалния министър на здравеопазването, тя ми каза, че е 800 милиона, къде са тези 60 милиона и ние ще поискаме анкетна комисия за това, заяви депутатът от Коалиция за БългарияБи трябвало да се увеличат, а не да намаляват, защото с промените в закона в първите месеца се каза, че са се увеличили плащанията на здравни вноски. Има източване на касата, категоричен е Миков. Болниците са без консумативи, а положението на болниците в провинцията е трагично, категоричен е Миков.Тенденциозно системата се води към фалит, посочи червеният депутат. Министър Симеон Дянков отива във Видинско - да се позаинтересува от състоянието на здравеопазването там. Антикризисните мерки в икономиката са трагични, не се плаща на фирмите, съкращават се работниците. Вторият момент е как се разпределят средствата - погледнете само състоянието в здравеопазването. С месеци се спори как да се плащат болничните и синдикати и управляващите. Сега плачат упрaвляващите, че не им стигали парите. Как ще им стигат, като натоварват хората, а богатите си гледат рахата.

СРАСТВАНЕ МЕЖДУ ОЛИГАРХИЯ И ВЛАСТ!