четвъртък, 20 май 2010 г.

КОЙ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ПЛЯЧКАТА ОТ КУШЛЕВ?


Финансовият министър вероятно ще оглави новият орган. Той ще разпределя отнетото от комисията "Кушлев" имущество на мафията за благотворителност.
Ще бъде създадена нова комисия, която ще разпределя средствата, конфискувани от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по-известната като Комисията "Кушлев". Това обяви председателят й Стоян Кушлев в кулоарите на праламента.
Той съобщи, че върху идеята вече се работи във финансовото министерство. Председател на новия орган вероятно ще е финансовият министър. Според Кушлев конфискуваните средства от бъдещата комисия ще трябва да отиват за благотворителна дейност. "Промените в закона трябва да бъдат готови през юли и а през септември да влязат за разглеждане в парламента", каза шефът на комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество.
Кушлев оцени работата си на тази на колегите си през миналата година с четворка. Той отчете, че комисията му е запорирала имущество за над 315 милиона лева за периода август 2009 - април 2010 година. През същия период на 2008 - 2009 година е било запорирано имущество за 78 милиона лева.
„Ние водим вече 205 дела за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, на голяма стойност -235 млн. лв., но започваме почти през ден да получаваме информация за уважени наши искания", каза Кушлев пред депутатите, които приеха отчета на комисията му за миналата година. Той съобщи още, че преди четири дни е получил известие, че Бургаският окръжен съд е уважил искане срещу Янко Гюров - Лейтената, последният от групата на Митьо Очите. "Получихме известие за уважен на втора инстанция - от Пловдивския апелативен съд за отнемане имуществото на Атанас Цанцарев, което по една оценка е около 500 хил. лв., по

Няма коментари: