понеделник, 17 май 2010 г.

ДЪЛГИЯ ПРЕДАДЕ ДОВЕРИЕТО НИ!


В „Шоуто на Слави" се вихрят поръчкови нападки. Това е равносметката от читателските мнения във форума на BNews.
В „Шоуто на Слави" се вихрят поръчкови нападки. Това е равносметката от читателските мнения във форума на електронната медия bnews.
"Шоуто на Слави" е политически обвързано. Това e преобладаващото мнение на будното общество в интернет пространството:
„Връзките на Слави с Гоце, Румен Петков и Георги Гергов всеки ги знае! „
Междувременно учиндолеца не крие: „...приятелството си с Мултигруп и Илия Павлов. След това пя на Георги Илиев когато взеха титлата на Локо ПД, след това седяха на една маса и си пиеха пиенето. А с Поли Пантев какви услуги са си правили самият Трифонов разказа по телевизията и пред 24 часа."
Според други читатели на BNews явно:
„Слави е бил приятел с всички мутри на прехода! Лошо няма да обслужваш всички. Но слугинажа се наказва! ... А иначе, това което прави Трифонов, е противозаконнно, нарича се търговия с влияние!"
Естествено, във войната между Слави Трифонов и Бойко Борисов има поне две страни. Слави Трифонов продължава да има фенове, които вярват, че хората, които го плюят, "нямат топки и" ги е „страх да говорят против "силните на деня".
Медиите са длъжни да държат политиците отблизо и да сигнализират за техните грешки, само че впечатление е направило, как Слави атакува Борисов, независимо дали е на власт или в опозиция:
„Слави цяла година преди изборите АТАКУВАШЕ ОПОЗИЦИЯТА в лицето на Бойко и Костов, а не управляващата Тройна коалиция! ... А последната седмица директно агитираше за БСП и обясняваше колко лош е Бойко Борисов!", коментира наш читател във форума на сайта. Освен това критичност „не означава простащина, пошлост, без-пардонност, достигаща до наглост и неподплатено чувство за безнаказаност"
Шмекериите на шоумена също не са останали незабелязани:
„Да вземе да си регистрира фирмите първо в България, че да плаща тука данъци!
"Този, който не си плаща данъците и кара по шосета, построени с чужди пари, няма право на мнение понеже нищо не е дал, за да очаква и нещо да получи. Няма как хората с триста лева да си плащат данъците, а един милионер на тлъста заплата да си прави оглушки и да ощетява държавата", са други коментари на въпроса на Bnews за това кой крив, кой прав в скандала между Слави Трифонов и Бойко Борисов.
Собствениците на телевизията, която е приютила всичката тази неслучайна безпардонност, също са събудили интереса на драгия читател и зрител:
„Поинтересувах се коя фирма владее BTV, която излъчва предаването „Шоуто на Слави" - оказа се Central Europian Media Enterprises (CME), офшорка, създадена специално да изкупува телевизионни и радиокомпании в страните на Централна и Източна Европа. Фирмата е регистрирана на Бермудските острови. Има силно присъствие в Румъния и Чехия; в BG освен на BTV e собственик и на кабеларките Pro.BG и Ring.BG. Миналата година е изгонена от Украйна, вероятно заради присъщото на подчинените й телевизии плюене по адрес на управляващите партии - платили й USD 300 млн. и й теглили камшика. Отскоро президент и гл.изпълнителен директор на СМЕ е румънецът Адриан Сърбу."
Разбира се, има хора, които не харесват Бойко Борисов, но това не им пречи да се възмущават от войната, която Дългия води с него. Част от своята вярна аудитория шоуто е загубило именно заради тази война:
„Харесвах Слави и предаването му, но откакто започна тази подигравателна акция срещу Б.Борисов, ми стана противен".
Дори се четат мнения, че телевизията отдавна е трябвало да свали шоуто. „Ако не са добрите комици в шоуто му, отдавна никой няма да го гледа...", е друг коментар във форума.
Много кадърни хора си заминаха от Слави и това не е случайно. И тези, които сега работят за него, губят все повече уважението на зрителите:
„неговите редактори на 07.05 бяха като пинчери - просто скимтяха от нетърпение да започнат да сипят простотия след простотия."
Метаморфозата в коментарите е от "сценаристи" към „едни пешки за разиграване". Разбира се, не липсват и коментатори, които са категорични, че един премиер трябва да „търпи критики!!!"
Накрая вместо заключение - просто един коментар по темата -
„...не мога да разбера дали загубеният имот на Лозенец е причина, дали водещият си е злобар, или от президентството му казаха: бой по премиера. Но такава гадна картина, в която участваха редакторите на предаването и която протичаше под мотото "демокрация и свобода на словото", не съм виждал и смятам, че няма да видя. Това предаване беше върха на пошлостта, безнравствеността, безочието, преминаващо в наглост. Имам чувството, че накрая Гологлавият е казал на някой: Шефе, заданието е изпълнено, дай мангизите."

Няма коментари: