събота, 6 ноември 2010 г.

ТОП СКАНДАЛ! САЙТЪТ РАЗКРИТИЯ ТВЪРДИ ЧЕ ИЛИЯ ПАВЛОВ Е ЖИВ!

Илия ПАВЛОВ
Босът на Мултигруп Илия Павлов е жив и се подвизава в Италия с фалшива самоличност и няколко пластични операции. Това твърди доверен източник на Razkritia.com, пожелал да запази анонимност – за улеснение ще го наричаме с псевдонима Гриша. Информаторът изпрати писмо в нашата редакция, в което подробно описва коя е новата самоличност на Илия Павлов, както и бизнеса му в Италия. Гриша е успял да направи и снимки на предполагаемия бос на Мултигруп, които любезно ни предостави. Фотосите са с лошо качество и предвид деликатната ситуация, решихме да не ги публикуваме. Снимките се пазят в редакцията на Razkritia.com и сме склонни да ги предоставим на заинтересованите.Мариус Иванов Маринов – новата самоличност на Илия Павлов?
Илия Павлов се подвизавал в Италия под името Мариус МариновМариус е роден на 30 октомври 1960 г. (годината на раждане съвпада с тази на Илия Павлов) във Враца. По думите на източника ни, Илия Павлов живее в Италия, където е познат като Мариус Иванов Маринов. „Запознанството ми с него се оказа фатално за мен. След 9 месеца, които прекарах с тази личност, накрая стигнахме до съд. Бях приел от него оферта за работно място като управител на ресторант. В последствие станах жертва на документна измама, заради която за малко да изгоря с дълг 4 милиона евро”, разказва източникът ни в писмото.
Италианската финансова полиция веднага започва да разпитва Гриша за познанството му с Мариус Маринов. „Започнаха да ми задават странни въпроси – как и откъде го познавам, знам ли какво е истинското му име. Те вече бяха установили, че има нещо нередовно в самоличността му. След като им показах един куп снимки, тукашните служби откриха много общи черти с Илия Павлов”, пише източникът ни.
Впоследствие Гриша разбира, че този негов работодател има множество пластични операции, носи лещи и наистина се подвизава под чужда самоличност. Последвали и смъртни заплахи, които принудили Гриша да прекрати всичко. Въпреки това и до ден-днешен италианските органи на властта се интересуват от Мариус Маринов и постоянно задават въпроси на Гриша.
Инсценираното убийство на Илия Павлов – забрана за експертизиНа погребението...
Друга интересна информация, която ни предостави Гриша, е, че преди смъртта на Илия Павлов бил издаден специален документ със забрана за експертизи. „Аз и адвокатът ми установихме, че съществува документ, който е издаден преди инсценираното убийство на Илия Павлов. Той гласи, че се забраняват всякакви експертизи, свързани със смъртта на Павлов”, пише Гриша. Т.е. няма как да бъде доказано дали Илия Павлов наистина е мъртъв.
ПРОВЕРКАТА НА РАЗКРИТИЯ :
Справка в Дакси доказа, че Мариус Маринов притежава един куп фирми
Razkritia.com предприе собствено журналистическо разследване по случая. Справка в търговския регистър Дакси показа, че лицето Мариус Иванов Маринов наистина съществува и на негово име се водят редица фирми. Сред тях са „ММАРИУС”, „Остерком”, в която има 50% дялово участие, и ЕТ „Мариус Маринов”, закрита поради несъстоятелност.
Маринов се води основен акционер на прословутата застрахователна компания “Остер инс”Още през 1994 г. Маринов се води основен акционер на прословутата застрахователна компания “Планета инс” (“Остер инс”). Припомняме, че през 1997 г. тя бе закупена от ВИС-2 – именно тогава лицето Мариус Маринов е освободен от участие.
Проверката ни потвърди и наличието на фирма „Агро инвест 21” ЕООД, за която Гриша твърди, че е била основана без негово знание. По думите на източника ни, той бил назначен като материално отговорно лице в „Агро инвест 21” – филиал на българска фирма със седалище Хасково и президент Стефан Кирев Димов. По този начин била извършена и измамата.
Въпреки многото съвпадения около Мариус Маринов и Илия Павлов, Razkritia.com се въздържа от крайни твърдения и заключения относно истинската самоличност на Мариус Маринов. Редакцията ни е отворена и за други мнения.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ВИЖТЕ ТУК

СТАРОТО ЛИЦЕ НА БОЙКО БОРИСОВ...

"КОЙ СЕГА Е НОМЕР ЕДНО?"

Цветан ЦВЕТАНОВ
Вицепремиерът Цветан Цветанов е детрониран от първото място като най-харесван политик от българите. Това е новината от актуалния политически рейтинг на агенция “Медиана” за ноември, пише "Труд". Цветанов губи 9% от популярността си и пада до четвъртото място в класацията на най-одобряваните политици.Наказателната акция срещу Цветанов извежда отново на първото място, при това поделено, президент и премиер. В случая челото в класацията не е постижение на личните усилия нито на Първанов, нито на Борисов - и двамата са замръзнали на 49%, както е било и миналия месец.Цветанов губи по точки и в друга класация, където беше месеци наред неизменен лидер, при това със смазваща преднина пред подгласниците си. МВР шефът все още е оценяван като най-добре представящия се министър, но рейтингът му пада с 10%.Дори финансовият цербер Симеон Дянков, който с все по-голямо удоволствие играе злодея в това правителство, губи само 2 на сто от рейтинга си.В месеца на неблагополучия за Цветанов все по-ярко грее звездата на кандидата за нов отличник на кабинета - Росен Плевнелиев. Строителният министър е с внушителен ръст на одобрение - 7 на сто (през октомври той е бил отново на плюс с 4%).

петък, 5 ноември 2010 г.

СЕДМИЧНИТЕ НИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ЖЪЛТАТА ПРЕСА :

ВЕСТНИК ПАПАРАК

Няма как да не отчетем ударната статия - аларма във таблоидът ПАПАРАК. Самото и заглавие подсказва че е време да се замислим над проблемите които застрашават дори животът ни, а не да ги отлагаме за утре. Професионално и щателно са описани и анализирани случки които можеха да се превърнат в големи трагедии. Ласират се скандални разкрития, доказващи че безхаберието на държавата убива.



ВЕСТНИК ШОУ

Интервюто на Емил Кошлуков за вестник " Шоу" ни направи добро впечатление. Доказва се максимата че и най - гордите политици и общественици умеят да се подмазват. При това доста професионално. Тук пишем шест на колегите и ги поздравяваме.

ВЕСТНИК ГАЛЕРИЯ

" Да поплюем по Цветанов.." част 3. Вестник "Галерия" надминават титаните от " Работническо дело". Само там в 500 страници се пишеше само за един единствен човек. Даваш цял лев за да разбереш, колко лош човек е Цветан Цветанов. В следващият брой очакваме и на риболовната страница да се плюе по него. току виж рибата спряла да кълве заради него.


ВЕСТНИК УИКЕНД

Журналистът Димитър Златков брат на главният редактор на " Уикенд" за пореден път разкрива неща, за които в България дори се плаща със живот. Адмирираме смелостта му и настояваме за реакция по направените скандални разкрития. Таблоидът е достатъчно авторитетен и се надяваме службите да се самосезират. Крайно време е да се изкорени корупцията в нашата Темида!

УБИТИЯТ ПИСАТЕЛ ГЕОРГИ СТОЕВ ПОЛУЧАВАЛ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТРАКТОРА! ТРАКТОРА ИЗПОЛЗВАЛ ПИСАТЕЛЯТ ЗА СТРЪВ!

Георги СТОЕВ
Писателят на мутрите Георги Стоев беше ликвидиран преди две години - 9 дни след като гостува в „Сеизмограф” по Би Ти Ви. Тогава той се легитимира в общественото пространство, тъй като дотогава големи медии и сериозни предавания се правеха, че такъв човек не съществува. Дори хора от подземния свят признаваха, че разкритията на Стоев са автентични и описват реално разиграли се събития. Попитан от водещата Светла Петрова дали познава Алекей Петров, Георги Стоев отвърна: „Имахме сблъсък с Алексей Петров през 1996 г. Тогава хората на Поли Пантев държаха нощния бар „Хранков” в Драгалевци. Алексей вкарваше проститутки в бара, без да си плаща и имахме търкания с него. Тогава в СИК не знаехме, че е офицер под прикритие – мислихме си, че вече е напуснал службите. След това Петров се загуби от полезрението ми и нямам актуална информация за него”.Дали пък тези думи на Георги Стоев не са коствали живота му, питат се днес повечето познавачи по темата. Информатори на “ПАПАРАК” разкриват факта че между Стоев и Петров наистина е имало топла връзка. Според по вещите от доста време преди убийството на писателя се говорило че Трактора е един от хората които са му давали информация. Нищо чудно според тях било босът на Октопода да го е правил с цел да превърне Стоев във своя стръв. С властта си в медиите да го направи фигура и после да го ликвидира за да скандализира обществото и да свали от поста своят върл враг Румен Петков. “ПАПАРАК” рядко допуска мнение по дадена тема особено когато тя е в сферата на слуховете, но в конкретният случая ще се съгласим с информацията. Длъжни сме да напомним че тогава издатели на Стоев бяха хора които не скрито показваха топлото си отношение с Трактора. А босът на Октопода не един път показваше че може да коли и беси от страниците им.. Едва ли има нещо случайно в този живот...

Разследване за ПАПАРАК
Деси Монева

четвъртък, 4 ноември 2010 г.

ТОП РАЗКРИТИЕ! КАРАВЕЛОВ ПРЕДАЛ ЛЕВСКИ? БОТЕВ СЕ Е САМОУБИЛ?

Стефан ЦАНЕВ
 Стефан Цанев предskandalno.net. Той е роден на 07.08.1936 г. в село Червена вода, Русенско. Завършва журналистика в Софийския университет и драматургия в Московския киноинститут. Работил е като драматург в няколко театъра, автор на белетристика и поезия. Поводът да се срещнем е втората част от четирилогията му „Български хроники“. „Забавната история на България“, която разбуни духовете в историческите академични среди. Повод за техните протести станаха твърденията на писателя, че Ботев всъщност се е самоубил, виновен за залавянето на Левски е Любен Каравелов, а последния български цар Иван Шишман предава България доброволно на турците, без бой. Цанев излага факти, според които Фердинанд е възнамерявал да превземе Цариград и да основе империя под името Нова Византия. Бил ли е наистина Борис Трети добрият цар, както години наред го зове народа? За тези и още много други сензационни исторически разкрития автора склони да говори само пред skandalno.net:



- Разкажете нещо повече за обявената от много историци за скандална ваша историческа четирилогия „Български хроники”.



- В „Български хроники“ съм изнесъл малко известни или премълчавани факти от българската история. Като например това, че Ботев не е бил убит, а се е самоубил. Или пък, че предателя на Левски не е поп Кръстю. Малко хора например знаят, че последния български цар Иван Шишман е наполовина евреин и въобще не влиза в битка с турците, а приема да стане техен васал. Започнах да пиша „хрониките“ като на шега. Беше спонтанна моя реакция срещу това, че на младите се предлагат много скучни интерпретации на нашата история. Провокираха ме и думите на моя приятел, професора по история Николай Генчев. Навремето той ми беше казал: Стефане, вземи, напиши една забавна история на България. Дойде му времето, седнах и я написах.



- Първите два тома на книгата ви предизвикаха небивал интерес сред читателите. Но професионалните историци я посрещнаха на нож.



- Вижте, аз не съм историк-изследовател. Навсякъде съм се позовавал на исторически документи и изследвания, като съм си позволил един художествен език. Фактите изнесени в моята история, са достоверни. Най-големия комплимент ми направи писателя-историк Антон Дончев. Рядко се случва колега-интелектуалец да се зарадва на успеха ти. Но той ми каза: Стефане, ти накара българчетата да четат историята.



- Какво ново се казва например във вашата история за българското Възраждане?



- През Възраждането има толкова светли личности- революционери, за които, пишейки, не ти остава нищо друго освен да им лъскаш ореолите. Аз обаче реших да не го правя, а да надникна в човешките отношения помежду им. Защото историците не се занимават с отношенията между хората. А истината е, че и Ботев, и Каравелов, и Левски са си били едни нормални хора. Надниквайки в техните човешки отношения, аз изрових неща, които за някои историци не са много приятни. Каравелов, например, не е понасял Ботев и неистово му е завиждал за поетическия талант. А самия Ботев не е бил убит от случаен куршум. Най-вероятно се е самоубил. Този факт обаче не засенчва героичния му ореол. Защото, какъв героизъм е да умреш ударен от един сляп куршум. Анализирайки ситуацията в която се е намирал Ботев – това което се случва с живота му преди да премине Дунава и онова което става след стъпването му на българския бряг… Мизерния, скотски живот, който води в Румъния… После майка му овдовява и му се тръсва в Букурещ барабар с тримата му невръстни братя, за които Ботев да се грижи. Като добавим и разочарованието от неизбухналото въстание във Врачанско… Аз погледнах на Ботев не само като историк, а и като психолог и драматург. Защото в една театрална драма такъв един герой няма да има друг изход, освен самоубийство. Споменавам и един друг факт: Малко хора знаят, че Ботев е лежал в румънски затвор за кражби. Разбивал и ограбвал домовете на богати влашки търговци. Но това не е криминално деяние. Вършил го е под влияние на анархо-комунистическия си идеализъм. Да вземе от богатите и да даде на бедните. Осветлявам и въпроса бил ли е Ботев комунист. По времето на социализма, го представяха като свръхкомунист, цитирайки неговото „Верую“. В по-ново време пък го изкарват демократ. Всъщност Ботев наивно е вярвал в комунистическия идеал. В края на 19-ти век тази идея е била широко разпространена сред интелектуалците из цял свят. В това няма нищо лошо, защото сама по себе си тази идея е прекрасна. А това, че ние не успяхме да я реализираме, е друга работа.



- До какви нови сведения се добрахте, ровейки се в живота на Васил Левски?



- 87-ма г. написах „Тайната вечеря на Дякона Левски“ И още тогава проучих дълбоко живота му. Левски е бил много самотен и практически предаден от всички. Колкото и да не искаме да си го признаем, фактите са такива. Не може една такава личност, която сега за нас е равна на Иисус, да бъде предадена от всички. Няма исторически документ, който да сочи кой е физическия му предател. А обвиненията срещу Поп Кръстю, че той е отишъл в Конака, за да издаде къде се крие Левски, миришат много на инсинуация. Истината е, че с доказателства за вината на поп Кръстю историческата наука не разполага. Причината за слуха, че попа е предал Левски тръгват от няколко дописки в каравеловия вестник „Свобода“, издаван в Букурещ. Дали Любен Каравелов ги е писал тия дописки или някой друг, не е ясно. Но да се пише от Букурещ, че някой е видял как поп Кръстю отишъл в Конака, звучи доста несериозно. Мирише си на съчинена история, чиято цел може би е била да прикрие истинския предател на Дякона. Но така или иначе- мълвата тръгва. От нея е повлиян и Вазов, който 7 години по-късно охулва в свое стихотворение Поп Кръстю като предателя на Дякона. Нарича го- „низък човек“, „гнусен червяк“ и „равен на Юда“. Това стихотворение на Вазов , в което охулва поп Кръстю е живото доказателство за това как геният може да убие един невинен човека. Защото само месец след публикуването на стихотворението поп Кръстю умира. Не е могъл да преживее клеветата. Той доживява Освобождението и умира през 81-ва г., 7 години след обесването на Левски. Не мога да си представя как е живял през тия 7 години- невинен, но наклеветен. Още от самото начало всички, дори децата, са знаели, че Поп Кръстю е предателя на Левски. Той продължил да служи в ловешката църква. Но хората не стъпвали на богослуженията му. Живял си така- презрян и отритнат от всички.



- Защо в българската история има толкова много предатели. И уникални ли сме в света с това явление?



- Основната информация за тия предателства идва от „Записките…“ на Захари Стоянов. Той твърди, че всички революционери от Априлското въстание са предадени от местното българско население. В това число и ботевите четници- над 60 човека. Захари дори описва случай, когато те отиват при един турчин и му казват: Ние сме комити! На което турчина отговаря: Не ме интересува, вие сте мои гости. Нахранва ги и ги упътва откъде да минат, за да не попаднат на потерята. Не ги предава. Не зная на кое място сме по брой на предателите в историята, но със сигурност сме на челно място по брой предатели-идеалисти. Тази категория хора не искат нищо в замяна на предателството си. Не го правят за пари, а по някакво робско убеждение. Често родни историци дават за пример гръцкото освободително въстание. Там, видите ли, нямало ни едно предателство. Аз мисля, че не е имало, защото историците им не говорят за предателствата. Умишлено премълчават тия неща. Гърците са свръхпатриоти и предполагам, че където има предателства, те ги премълчават. Същото е положението и в историите на други държави. Така че не сме уникални с предателите си. Такива са се пръквали във всички времена и по всички географски ширини.



- Вярно ли е, че последния български цар Иван Шишман въобще не се бие с турците, а напротив- става техен васал?



- Има една народна песен, която възпява Иван Шишман като храбър борец срещу турците и необикновен герой. Това е поредния пример за това, че на народните песни не може да се вярва. Хайде, за Иван Шишман са само една-две песни, ами за Крали Марко?! А Крали Марко си е бил най-верния васал на султана. Загива в битката при Ровене, Влашко, където се бие на страната на турците срещу румънския крал. Бие се не на страната на поробените, а на поробителите. Шишман става турски васал и доброволно отваря крепостите си за турците. Но поне не праща армия да се бие срещу останалите балкански народи. И това по-късно ще му коства главата. Лично турския султан ще му я отсече и ще я хвърли в Дунав. Малко известен факт е, че Иван Шишман е наполовина евреин, по майчина линия. Което за времето си е било страшно. Защото именно през Средновековието вървят най-жестоките анти-еврейски преследвания в Европа. Горели са ги по кладите с хиляди. За всяко природно и политическо бедствие са обвинявали евреите. Затова и възкачването на Шишман на трона е прието от българите като проклятие. За тогавашното съзнание това е било шок.



- Това ли убива съпротивата на нацията ни, та всички български крепости, без Търново, се предават без бой на турците?



- Със сигурност никой не му е вярвал на Шишман. Щом начело на съпротивата застава патриарх Евтимий. А в навечерието на битката за Търново Шишман или е избягал, или е прокуден, или просто вижда, че никой не стои зад него и си е тръгнал. Няма логика иначе, при наличието на действащ български цар, защитата на столицата да бъда поверена на един божи служител, исихаст, който по презумпция е противник на каквото и да е насилие. Това е най-страшното доказателство, че в навечерието на турското поробване на практика ние не сме имали цар.



- На кои народи сме потомци ние българите?



- На кой ли не. Всички, които са минали от тук, са оставили генетичен материал- славяни, прабългари, печенеги, кумани, траки. Но аз ратувам да се установи една стара истина: Че ние сме първо потомци на траките. Това многобройно население не е изчезнало. То се смесва със славянското, а после и с прабългарското. И е най-многочисленото като процент. Има ДНК- изследвания, според които една четвърт от днешните българи носят пряко гени на траките. Освен това аспаруховите прабългари не са били толкова малко, колкото ги изкарват. Историците споменават, че ордата им наброявала 10-20 хил. души. Но това са били само войните. Към всеки от тях трябва да прибавим минимум по 2-3-ма души, които го обслужват- т.нар. ординарци. Освен това прабългарите са били многоженци. Всеки е имал по 2-3 жени, а всяка жена е имала по 10-ина деца. Така че цифрата 10 хиляди трябва да се умножи най-малко по 10. Така излиза, че прабългарите по нашите земи са били най-малко 100 хиляди, а може би и 200 хиляди. Има един обаче малко известен и смущаващ факт. Малко след освобождаването ни от византийско робство, в западните части на днешна България се заселват 800 хиляди печенеги. Така излиза, че днешните българи са поне наполовина печенеги. Безспорен е и факта, че сме наследници и на куманите. Защото те взимат дейно участие като наемници в освобождаването на България от византийците. След което „забравят“ да си тръгнат от тук. И така се интегрират в държавата, че от Тертер нататък царската династия на българия е чисто куманска. Всичките ни царе са кумани.



- Предстои излизането на третата част от поредицата ви „Български хроники“. Кой период от българската история описвате в нея?



- Третата част обхваща периода от Освобождението до 2007-ма г.- влизането ни в Европейския съюз. Тоя период е най-трудния за писане, защото фалшификациите на историята тук са много. Има прекалено много източници и тълкования. И аз трябва да се движа по ръба на бръснача. Фалшификациите идват от там, че по времето на социализма да се говори за Русия отрицателно, беше невъзможно. Каквато и злина да е сътворила Русия, тя, най-малкото, се премълчаваше. По тая причина и Стефан Стамболов дълги години беше отричан. Всъщност до смъртта на руския цар и наш освободител Александър Втори отношението на Русия към България е повече от сърдечно и братско. Но след кончината му на престола се възкачва сина му Александър Трети и политиката на руснаците към нас става хищническо-грабителска. Искат да превърнат България в Руска губерния, а в държавните им документи сме описани като Отвъддунавска територия. Руските вестници тръбят: „България трябва да бъде окупирана и ръководена от руски диктатор“ и т.н. Целия този период през последните 60 години на 20-ти век бе изопачен жестоко от историческата наука. В третата част на „Хрониките…“ опитвам да изясня защо Батенберг е детрониран и принуден да абдикира. Какво става с него след като напуска България.



- Стефан Стамболов дълго време беше демонизиран. Как го описвате вие във вашата книга?



- Той е един гениален държавник. Едва 18-годишен замества Левски в БРЦК и опитва да възстанови мрежата от революционни комитети в поробеното ни отечество. А на 30 г. вече ръководи държавата- и то държава, която тепърва се създава. Разбира се, той е бил диктатор. Но ситуацията го принуждава да е такъв. Нищо не бива да се прощава. Написах „Български хроники“ преди всичко, за да изобразя не толкова революционера и политика, колкото човека. Описал съм Стамболов многопластово- не съм пропуснал и алчността, и разврата и перверзията, които у него са силно изразени. Спрял съм се и на убийството на неговия приятел Олимпи Панов, с който са имали легендарна дружба. И се оказа, че Стамболов не носи вина за убийството на Олимпи. Панов прави един опит за преврат, който Стамболов му прощава. Но по-късно, след втори заговор, регентското правителство го осъжда на смърт. Стамболов е плакал и молел останалите регенти да не гласуват смъртна пресъда за Олимпи. Но те до един гласуват За разстрела. Стамболов носи вина единствено за това, че осъжда на смърт тези, които искат да превърнат България в руска губерния- организаторите на бунтовете в Русе и Силистра. Целта на тия бунтове е била да предизвикат намесата на Русия, уж като повторна спасителка на България. А всъщност да я окупира и присъедини към територията си. Същата схема братушките използват за да присъединят по-късно прибалтийските републики. Вдига се някакво въстанийце, чието временно правителство иска подкрепа от Съветския съюз. Руснаците нахлуват и ги завладяват, а по-късно- присъединяват. Такъв е бил плана черна на бяло и за България. Но Стамболов го осуетява. Естествено чрез разстрели.



- Коя от историческите ни личности ви изненада най много, за добро или за лошо, в процеса на проучванията за книгата?



- От много исторически личности се изненадах. Но най-много от братята Любен и Петко Каравелови. И двамата братя са били много експанзивни, страхливи и твърде безотговорни към действията си. Особено Любен. Не може да си председател на Революционния комитет и така лекомислено да подхвърлиш тайния му архив на жена си. И в крайна сметка въпросния архив да попадне в ръцете на турците. Само ще припомня, че Левски бива осъден и обесен именно заради уликите, които турците намират срещу него в този архив. Но Любен Каравелов не си взима бележка от грешката. Защото, когато се създава Втори революционен комитет, Ботев се скарва с Каравелов именно заради това, че архива пак изчезва. Каравелов го дал на някой си, който се запилял нейде си. По тоя повод Ботев пише до своя приятел Драсов: „Този архив може да отиде в ръцете на турците“. Неслучайно и Левски в едно от своите писма пише: „Каравелов може да ме предаде един ден!“. Любен не е бил конспиратор. Хората са си залагали живота, а той се е отнасял лекомислено. За мен тия черти на Каравелов бяха една голяма изненада. Защото преди проучванията го познавах повече като писател. Много е тъжно и аз с горчилка съм писал за тези неща. Но все пак трябва да се каже истината в името на онези революционери, които са избити по негова вина. Отделно, от кореспонденцията на самия Каравелов, става ясно, че неистово е завиждал на Ботев за поуетическия му талант. И се е опитвал да го мачка психически.



- Коя друга историческа личност ви изненада много?



- Приятно ме изненада Ал. Батенберг. Едно момче с романтични представи, което едва 22-годишно застава на върха на държавата. Изтънчен немски аристократ, израснал в замък край Дамщат. И попада в град като София. Който град по това време е бил само кал и дървени къщи с кирпичени дувари. А единствената представителна сграда бил порутения конак, в който нямало дори столове да седнеш. Българските власти прекръстват конака на дворец и настаняват Величеството в него. И съдбата на Батенберг се преобръща на 180 градуса. Много скоро руски генерали правят преврат и решават да го убият. Батенберг обаче е спасен от български войници. И от тоя момент той се преобразява. Именно тогава решава да подкрепи Съединението. До последните си дни, макар и зад граница, много обича България и неслучайно пожелава да бъде погребан тук. батенберг е погребан в България. Остава си с нереализираната любов към тая държава. Странна личност. Още по-странен е Фердинанд. Той е бил много артистично копеле. Перверзен, авантюрист и леко налудничев. Отначало е под пълната команда на Стамболов. След това обаче човека решава да се реализира. За това го натиска майка му Клементина, която е дъщеря на последния френски крал Филип. И нещо, което покрай демонизирането му през последните 60 години е премълчавано: Фердинанд се запалва от идеята да възстанови Византийската империя под името Нова Византия. Планът му е да завземе Цариград (Константинопол). И империята му да се разпростре от Цариград до Франция. Постепенно развива манията за величие на Александър Велики. Само че тръгва да завладява света в обратна посока- на запад. И катастрофалните Балкански войни, които подхваща, са в изпълнение на този негов план. Фердинанд използва много хитро домогванията и мечтите на народа ни за обединение на всички български територии. И народа тръгва след него. Манията на Фердинанд стига дотам, че започва да се облича във византийски одежди. Има дори пощенска марка от онова време, на която Фердинанд е с византийско облекло, корона и царски скиптър. Ходил е специално до Цариград, в храма „Св. София“, за да търси златните плочи, върху които е стъпвал император Юстиниан. Въобразил си, че е негов наследник. От тая мания е страдал и Цар Симеон Велики. В края на Първата балканска война Фердинанд е на косъм от завладяването на Константинопол. Никой в Европа не се съмнява, че до седмица българските войски ще нахлуят в древния град. Твърди го и немския канцлер Бисмарк в своя реч. Но последвалата Междусъюзническа война, разбива тия фердинандови мечти. Обаче, ако Фердинанд беше реализирал своя план, сега щеше да е в пантеона на великите ни владетели. Стара истина е, че никой не прощава на победените.



- А какво открихте в историческите извори за сина на Цар Фердинанд, Борис. Дълго време в нашата история бащата и сина бяха спрягани в клишето Лошия цар Фердинанд и добрия цар Борис. Развенчавате ли този мит?



- Аз не обичам Борис. По-симпатичен ми е бащата Фердинанд, въпреки лудостите му. Борис е най-потайния владетел в цялата българска история. Дълго време битуваше представата за него като за добрия, тих и скромен цар, който кара локомотиви и сам шофира колата си. Но истината е, че най-много интелектуалци- над 40 души, са избити именно по времето на Борис. Като се започне от Сергей Румянцев и се стигне до Вапцаров. Освен това има едни съвпадения, които не са никак случайни. След като фашиста Мусолини взима властта през 22 г., няколко месеца по-късно, на 9-ти юни, 23-та г. у нас се случва Деветоюнския преврат, който сваля Стамболийски. Това е най-кървавото братоубийство в нашата история след покръстването. Борис Първи избива 52 прабългарски рода, а Борис Трети… Колко хиляди са жертвите на преврата не се знае. Другото още по-странно съвпадение е следното: Хитлер взима властта 33-та година, у нас през 34-та г. е другия преврат, с който Борис става абсолютен самодържец на България. Няма партии, няма нищо. И тия легенди, че по време на Втората световна война той не е искал да се присъединим към Германия, са пълни фантасмагории. Има една книга- шедьовър със съветите на Фердинанд към Борис. Тя съдържа точните характеристики на Борис като прикрит, подъл, страхлив, като човек на заговори и тайни, който е готов да убива. Фердинанд поне е бил откровен, докато Борис се е прикривал.



- Нека се откъснем от книгата ви и поговорим за личния ви живот. Кога ви беше най-трудно в житейски и творчески план?



- Имах един период, след чешките събития през 68-ма година. Много тежко беше! Спряха да ме печатат. Цели 9 години не излезе нито една моя книга. Мастити партийци се бяха зарекли на всеослушание, че ще ме изхвърлят от литературата. Причината беше, че по повод смазването на Нежната революция в Чехия аз написах една поема, със заглавие „А вам какое дело“. Публикувах я в списание „Септември“. И още същия месец всичко което бях написал беше смъкнато от печат. Беше доста болезнено. За да се храня, започнах да пиша сценарии за игрални филми. Но ги пусках от името на мои приятели. И те получаваха хонорарите вместо мен. Втория ми труден период започна през 83-та година. След спектакъла „Любовни булеварди“. След петото представление го смъкнаха от сцена. Уволниха директора на театъра Попилиев и всички драматурзи. А двамата с Попилиев бяхме изгонени от София- без право да работим тук. Трябваше да ида или в Разград, или в Кърджали. Но тогава Светлин Русев, който беше заместник министър в Комитета по култура ми помогна. И ми издейства назначение в Пловдивския драматичен театър. Там изкарах 7 години, до 90-та година. Но именно това се оказаха най-плодотворните ми години. Защото в Пловдив попаднах сред художниците Георги Божилов- Слона, Йоан Левиев, Димитър Киров. И там написах най-хубавите си произведения.

- Имал ли сте лични контакти с Тодор Живков?

- Тодор Живков съм го виждал наживо само веднъж. имах една пиеса „Събота- 23″, за Септемврийското въстание, която се играеше в театър- София. Партийните другари нещо негодуваха срещу нея- искаха да я свалят. Но Тодор Живков внезапно дошъл на едно от представленията и пожелал да се срещне с мен. Аз тогава не бях в сградата на театъра, но ме викнаха и отидох. Живков обаче харесал постановката и ми каза: Ако не беше дошъл, нямаше да има ни театър ни постановка. После държа една дълга реч. И накрая ме попита: Другарю Цанев, какво става с поезията, не чета стиховете ви напоследък. Казах му: Ами, не ме печатат! А той: Как така?! Ами, питайте Георги Джагаров, казвам му. И той се обръща към министъра си: Георги, какво става тука бе?! И така- почнаха да ме печатат. Но да не се оплаквам. Омръзнахме на хората с тия дисидентски истории.



- Канил ли ви е Живков в ловната си дружинка?





- Не ме е канил. Но да не се правя на герой. Ако ме беше поканил, може би щях да отида. често ваши колеги са ме питали дали съм правил някога компромиси с властта. Истината е, че не са ме канили да правя компромиси. Не съм бил изкушаван. Моята фамилия беше жестоко репресирана. Сестрата на майка ми- Цветана Чалъкова, беше осъдена на смърт и разстреляна през 52-ра година. Тя членуваше в движение Горяни- бившите земеделци- Николапетковисти. След 9-ти септември стана партизанка, но от другите- антикомунистите. Заловиха я заедно с още 6 души и я разстреляха. беше едва на 23 години.

- А вярно ли е, че творците, които Тодор Живков канел в прословутата си ловна дружинка, после започвали да получават по-високи хонорари от събратята си?

- Вярно е. Но осквен това печелеха и правото да бъдат издавани в чужбина. Много мои приятели и познати са били в тези дружинки. И все разказват весели истории. Тодор Живков е умеел да общува с интелектуалците. Явно е имал таланта да предразполага хората към себе си- с чувството си за хумор, с простотията си ако щеш в добрия смисъл на думата. Вижте, тогава на никой и през ум не му е минавало тогава, че комунизма ще падне. И който се е приспособявал по някакъв начин, стига да не е било за сметка на нещастието на другите, може да бъде оправдан.

- Променихте ли се с годините?

- Вече съм на такава възраст… Станах по- толерантен към слабостите на хората. Склонен съм да прощавам, стига човека срещу мен да не е извършил подлост за сметка на някой друг. Това че Йордан Радичков ходеше с Тодор Живков на лов за мен не намалява гениалността му като писател. И мисля че Йордан не е продал никого. Същото важи и за Емилиан Станев. Само прошката ще ни спаси като народ! skandalno.net

Едно интервю на Илиян АТАНАСОВ



Секта събира малолетни проститутки

Децата на бога" въвежда кръвосмешението като правило на живот.
Ритуал на секта!
Кръст във форма на въдица, на която е проснато голо женско тяло – такъв бил символът на агресивно настъпваща в страната нова секта, носеща наименованието „Децата на бога”. 10-12-годишни момичета са били убеждавани от религиозно движение да правят секс с висши магистрати, политици и влиятелни бизнесмени. Американската порноцентрична секта, която прокламира така наречената свещена проституция, прави повторен опит да навлезе в България. Преди няколко години е регистрирано присъствието й, но сектантите са се пренесли в Тимишоара. Религиозното движение промива мозъците на децата и ги кара да мислят, че чрез сексуслуги могат да послужат на Христос.
Целта е, освен да се натрупат пари, движението да се домогне до влияние в обществото. За заплахата към българчетата алармира Десислава Панайотова, директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий”.
“Децата на Бога”, или Революция за Иисус, е секта, основана от бившия американски пастор Дейвид Берг, който се преименува на Мойсей Давид. Децата на Бога, разказват запознати,
живеят в комуни, където постъпват след двегодишна възраст като своеобразна „собственост” на сектата. Животът им е изпълнен с перверзни взаимоотношения още от най-ранна възраст. „Да спиш с баща си не само не е неморално, а даже е редно” - кръвосмешението в сектата е въведено като правило на поведение, а сексуалните взаимоотношения с деца – като терапия за пробуждане, т.е. сектата създава условия за изява на сексуална освободеност още от ранна детска възраст. Не се ограничават сексуалните взаимоотношения между бащи и дъщери, както между майки и синове.
В комуните на “Децата на Бога” момичетата се приучват да се обличат предизвикателно, обучават се как да интимничат, как да се носят „секси”, как да правят стриптийз, да танцуват голи и пр. Момичетата, които се представят от „Фамилия на любовта” или „Мисионери за човека” проституират и по този начин оцеляват чрез парите, които получават от своя гуру. Засега жертви на агресивно настъпващата у нас секта били най-вече представителите на ромската общност, но имало опити за завербуване и на деца от заможни и влиятелни семейства. Целта на “Децата на бога” била да се осигурят не само евтини малолетни проститутки, а и добре обучени куртизанки с детска физика и възраст, с помощта на които да се обхванат определен кръг политици, юристи и видни държавни служители, за които има данни, че си падали по нестандартни ласки или любов с малолетни. Сектата "Семейството", често бъркана с „Децата на бога”, практикува също масово развращаване на малолетни. За сексуалното насилие над децата и принуждаването на членовете на сектата да упражняват "ритуална проституция" писаха вестниците на много страни в света: Великобритания, Аржентина, Франция, Австралия. От тези публикации научаваме, че макар сектата официално да се е обявила за прекратяване на практиката с детския секс, налице са данни за такъв «феномен» като т.нар. лагери или програми за победители. Някога в сектата част от жилищата на общността били отделени като база, където започнала разработката на методи за решаване на “трудните случаи”. Тази практика имала за свой обект младежите и по-големите деца на членове от сектата, но след това обхванала и възрастните. Използвайки методи като държане под ключ, четене на цели преписи от “Писмата на Мо” (посланията на основателя на сектата Берг (на снимката), “изгонване на бесове”, физически наказания, тежък труд, писмени самопризнания за направени лоши постъпки и публично унижение, подрастващите и възрастните били държани под подобно «наблюдение» в продължение на различен период от време (седмици и дори по цели месеци), докато те не “побеждавали” своите слабости или не напускали сектата. Това било документирано от бивши членове на движението както възрастни, така и младежи. «Семейството» и досега не се е отказало от тази практика, само че доста по-внимателно я използва. Строгият контрол върху мислите на членовете на групата продължава да се осъществява чрез “чистосърдечни разкази”, които всеки член е задължен редовно да пише.
Друга много опасна навлизаща у нас секта била „Страната на Анур”, прокламираща естествен живот. В сектантската общност това се разбира като спазване на строга диета, изключваща от менюто месо, риба и сметана, продукти, богати на калций, белтъчини и въглехидрати. На децата освен това е забранено да се правят всякакви имунизации, за да не се намесва човешка ръка в създаването на естествения им имунитет. За проводник към бога анурците смятали лъжичка сода на гладно сутрин, която им давала връзка с космическия разум.


Камен ДИМОВ

Скандал! НОИ щял да си купи сграда за над 1 милион евро

Социалният министър забранил в последния момент сделката

Тотю МЛАДЕНОВ
НОИ имал намерение да си купи сгради на фона на обстоятелство, че едва свързва двата края, все няма пари за пенсии, а държавните институции са с орязани бюджети. Скандала разкри тази сутрин по бТВ общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев.  Той имал информация от негов близък, който е представител на работодателите в Надзорния съвет на НОИ. За какво ще се харчат сега парите на данъкоплатците, това не може да стане и моят приятел каза, че няма да отиде на насроченото за днес заседание, на което трябва да бъде прието решението за купуването на сградите, възмути се Каролев. НОИ имал намерение да даде над 1 милион евро за сграда в Пазарджик. Цената на един квадратен метър излиза по 1150 евро, уточни царистът. Социалният министър Тотю Младенов по-късно заяви, че това няма да стане, защото вчера е забранил да има заседание на Надзорния съвет на НОИ днес и такова решение за купуване на сгради няма да има.  Имаме нужда от място за архивите, но в същото време нямаме пари да купуваме сгради.  Не можем да си позволим на харчим и съм казал на ръководството на НОИ да си търси със съдействието на областните управители сгради за архивите, отсече Младенов.  По думите му идеята да се купи сградата в Пазарджик била от две години.

сряда, 3 ноември 2010 г.

Правят бизнес с убити вълци в Гоцеделчевско

вълк
Само за един месец популацията на вълци в Гоцеделчевско се е увеличила драстично, отбелязват от Държавно горско стопанство.
За този период са отстреляни 7 броя хищници, което е рекорд. Многобройната популация застрашава другите животни. Над 20 кози са били жертви на тази напаст. От хищници не са останали и малки диви прасенца в местността Папаз чаир. От ДГС дават по сто лева за убит екземпляр. Няма нападнати села, защото те се крият във високите части на планините.

Гоце Делчев
Ерол Емилов

Удариха склад за контрабандни цигари и алкохол в Гоце Делчев

Алкохолът
Склад за контрабандни цигари бе ударен от антимафиоти в хода на Специализирана полицейска операция по противодействие на внасяне на стоки без бандерол вчера в Гоце Делчев.

Служители на Икономическа полиция са иззели 143 стека цигари без бандерол, 140 пластмасови бутилки с вместимост 5 литра течност с кехлибарено червен цвят, 156 бутилки от 5 литра, пълни с течност, ухаеща на анасон и 7 бутилки от 5 литра с течност с аромат на спирт от склада на 53 – годишния Г. П. Общо 303 пластмасови бутилки от по 5л със спиртни напитки и 113 стека цигари без бандерол са откри в търговския обект.

Акцията на неврокопските ченгета е по сигнал и складът е бил около месец под наблюдение. Собственикът отказвал да допусне полицейските служители в склада под предлог, че ключовете не са у него. Служителите били принудени да поискат прокурорска заповед за принудително отваряне на обекта. 140 от петлитровите бутилките имитират гроздова ракия, 656 са мастика и 7 бутилки наподобяват водка. Георги Попов продавал на цена на едро по 3.80 лв., за литър от фалшивите спиртни напитки, а кутия цигари при него струвала 2.20 лв. Стоката, на обща стойност около 8 500 лв. е конфискувана и предадена на отговорно пазене в складовете на митническото бюро. Собственикът, който твърди, че не знае как тази стока е попаднала в склада му, е задържан за 24 часа. Според последните промени в наказателния кодекс, за подобно нарушение, могат да се наложат от една до шест години лишаване от свобода.

Проверени са всички складове на Търговска база „Сердика”, а на нарушителите са съставени констативни протоколи. Стоките са иззети. В РПУ – Гоце Делчев е образувано досъдебно производство.

Гоце Делчев 
Ерол Емилов  




понеделник, 1 ноември 2010 г.

ЧАДЪРЪТ НА ОКТОПОДА!

колаж в " Политика"
На 11 ноември ще бъде даден старт на проекта „Гоце”. Дни преди обявяването на „сакралната” дата пуснатият под домашен арест лидер на Октопода Алексей Петров също обяви намерението си да се пробва в политиката. Очевидно плеймейкърът Георги Първанов е намерил своя голмайстор. Бившият сътрудник на Държавна сигурност в периода 1989 – 1993 г. ще заложи на бившия служител на Шесто управление на ДС, който е и една от най-мрачните фигури на българския преход. Заедно ще се дефинират като „новата политическа алтернатива”. Едва ли има изненадани. От години е ясно, че президентът Георги Първанов е на върха на пирамидата от политически фигури, разпъвали чадъра над Октопода. Но апетитът идва с яденето и на Трактора вече не му е достатъчно задкулисното дърпане на конците. Докъде ще стигне този изначално сбъркан политически проект?Алексей ДимитровБившият депутат от НДСВ Никола Николов прелива от симпатии към „Ред, законност и справедливост” и осигурява луксозния офис на партията. Колекционерът на компромати Алексей Петров винаги заплашва колко страшно ще стане, ако си отвори устата.Александър МихайловТрябва да е ясно на всички, че Георги Първанов (на снимката) е политическият гръб на Трактора, твърди вътрешният министър Цветан Цветанов. Проблемът е, че и Гоце, и Трактора нямат много съмишленици. Не са чак толкова главозамаяни, за да не го осъзнават. И докато Георги Първанов си вдига адреналина, като юрка кортежа си като на автомобилно рали и разпуска, като отстрелва защитени животински видове, голмайсторът му губи търпение. От телевизионните му изяви и истеричните PR акции на протежето му Яне Янев прозира нервност, а това генерира само грешни ходове.
Основният проблем на лидера на Октопода е, че политиците, които в един или друг момент са го покровителствали, не искат да го припознаят и панически се дистанцират от него. Обхванала ги е амнезия. Нищо, Трактора ще им припомни. В пещерата на Али Баба има по нещо за всеки от тях. Само един добре шлифован кадър на бившата Държавна сигурност може да борави по този умел начин с компроматите. В грижливо поддържания през годините архив има включително и секретни доклади, писани по времето, когато един човек, ангажирал се уж с каузата да пази националната сигурност, е преследвал лични интереси, като е проучвал потенциални жертви. Вероятно с цел да ги рекетира, както твърдят от прокуратурата.
Парадокс е, че този човек, който неведнъж е афиширал, че е имал за основна цел да се бори с групировките, ползва прийоми, които го идентифицират с техните лидери. Тази информация е била достояние на доста хора в бившото управление на страната, но те не са направили нищо, за да отрежат пипалата на Октопода.
Началото на демократичните промени сварва Алексей Илиев Петров в направление „Т” (терор, б. а.) на Шесто управление на Държавна сигурност. Малко преди Андрей Луканов да подаде оставка като премиер на първото правителство след падането на Тодор Живков, щатният служител на ДС е преназначен като зам.-началник на отряд. Напуска през 1992 г. През 1993 г. основава Съюза на бившите барети (съдебната регистрация излиза през май следващата година). До края на 2004 г. ударно са приети 90 бивши служители на поделението. Още тогава се говори за създаването на паралелна военизирана структура с репресивни функции.
Силно политическо рамо кариерата на Алексей Петров получава по времето на правителството на Иван Костов, което под външен натиск трябва да спре процеса на силово застраховане в страната. Такива сведения има и за дружеството „Аполо и Болкан”, на което Алексей Петров се води съучредител. Оттам идва името – дружеството на баретите. Този период се характеризира с война между борците и каратистите, рекет, насилствена проституция. Името на Алексей Петров се свързва с много инциденти, които се отразяват в криминалните хроники. Но „по него не се работи”. Покровителите му вече го пазят. Алексей Петров трупа първоначален капитал. И компромати.
Подобно на ВИС и СИК, силата на „Аполо и Болкан” е в автомобилното застраховане. В превод към онзи момент това означава, че колите със със съответния стикер не се крадат от частните структури от автоджамбази, които работят за всеки от силовите застрахователи.
Кратък живот има и регистрираното през 1995 г. застрахователно дружество "Средец М", в което Петров е съдружник със Златомир Иванов – Баретата и Валентин Моллов.
След като става ясно, че нито едно от рекетьорските дружества няма да получи лиценз, Алексей Петров пробва да пробие последователно със ЗК ”Спартак” и ЗК „Левски-Спартак”. Някои от членовете на Националния съвет по застраховане се опъват на израелските акционери в „Левски-Спартак” и най-вече на това, че те нямат никакъв опит в застраховането, но водещ е мотивът за тъмното минало на компанията-родоначалник. За компанията най-силно лобира един от ключовите министри, както се твърди – не безвъзмездно. И когато „Левски-Спартак” получава дългоочаквания лиценз, това поражда много коментари.
Пак по време на Костовото управление Алексей Петров е назначен в НСС. Бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов признава, че е имало натиск върху него за това назначение.
Агент Петров успява да вкара авера си - бившия шеф на баретите Филко Славов в „Кремиковци”. Твърди се, че в докладите си на тази тема агентът е структурирал много добре каналите и схемите за източването на металургичния комбинат.

Алексей Петров успява да натрупа солидни връзки и в прокуратурата. Но най-големият му шанс идва след датата 18 февруари 1999 г., когато за главен прокурор е избран Никола Филчев. След години в публичното пространство ще се появи една фалшива „жълта книжка”, в която името му фигурира. Казват обаче, че истинската е отпътувала към Израел, още преди да встъпи в мандата. Алексей Петров държи здраво юздите на неуправляемия главен прокурор с нещата, които знае за убийствата на ямболската адвокатка Надежда Георгиева и прокурора Николай Колев.
Много хора задават въпроса в какво са се изразявали функциите на този ценен експерт по сигурността и агент на НСС и ДАНС и може ли да бъде посочена поне една групировка, която да е била разбита с негова помощ, след като твърди, че това му бил основен приоритет.
Като една от заслугите си към държавата в съда той посочи участието му в събитията от 16 март 2001 г. Това беше датата, на която таксиметровите шофьори заплашваха да нахлуят в парламента в знак на солидарност към колегата си от „О’кей супертранс” Стоян Терзийски по повод на убийството на тригодишния му син Петър. Алексей Петров, който иначе твърди, че няма общо нито с таксиметровата компания, в която дял държи интимната му приятелка, нито с такситата на авера си Марчело Джотолов, излезе с версията, че е попречил на таксиметровите шофьори тогава да не нахълтат в парламента. Според други източници се е случило точно обратното – агентът е демонстрирал пред Костов силата на бакшишите, които са под негов контрол. Потвърждава го бившият главен секретар на МВР Славчо Босилков, който посочва като основен организатор на активното мероприятие прясно вербуван сътрудник на НСС.
Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов допълва, че въпросният запис на майката-убийца Даниела Терзийска, не е бил от бизнесцентър „Прима”, както се твърдеше тогава, а от сграда на комбината „Кремиковци”. Означава ли, че всичко е било подготвено и режисирано? Страшно е даже да се помисли.
Един от малкото представители на политическата класа, които след ареста на Алексей Петров не се разграничават от Октопода, е бившият депутат от НДСВ Никола Николов, който през 2002 г. с група отцепници направи парламентарната група НИЕ. Именно той е човекът, осигурил дългосрочно на партията на Алексей „Ред, законност и сигурност” луксозния офис на ул. „Раковски” 108. Прави го чрез фирмата си „Уърлд инвестмънт кепитълс” ЕАД. За благодарност Яне Янев му дава водещо място в листата в Ямбол. Яне е проект на Трактора, който му служи като рупор в компроматните акции. Но не може да му осигури нещо повече от платените си викачи по митинги, на които в момента Алексей само може да разчита. Впрочем, заявка за влизане в политиката през РЗС Алексей Петров прави в интервю за столичен седмичник още през декември м. г. Тогава афишира амбициозното намерение за „правителство в сянка”.
В кадровото дело на служителя под прикритие Алексей Петров има заповед за уволнение от месец февруари 2003 г. Тя е разписана от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов по предложение на бившия началник на НСС Иван Чобанов. Но заповедта, за която днес и Петканов има амнезия, не е изпълнена, защото агентът се измъква с болнични. Това неустановено положение продължава чак до прехвърлянето му в ДАНС.
Следваща в групата от горещи поддръжници е Татяна Дончева. През 2008 г. Голямата уста с нескрито възхищение казва за Алексей Петров: „Той има животински инстинкти, които го ориентират, когато някой му говори някакви неща на какво да вярва и на какво не, и изключително лесно задействаеми източници на информация в подземния и надземния свят, които го правят изключително ефикасен, когато трябва да се ориентира в ситуация. Това пречи на някои хора, на които такъв човек очевидно е трън в очите”. И дори когато се прави, че атакува Алексей Петров с изрази, като: „Не може един старшина от Пазарджишкото милиционерско училище да бъде наричан политически инженер”, Татяна Дончева лицемерничи. Генезисът и на РЗС, и на „Движение 21” е един. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров неслучайно нарича Алексей Петров „патрон” на формацията на Дончева. А при РЗС „червената връзка” е още по-очевидна – БСП само чакат момчетата за поръчки от РЗС да им дадат знак, и веднага започват да им пригласят. Всъщност, самите социалисти дори не отричат връзката „РЗС-Алексей”. Още през юли миналата година шефът на Софийската организация на БСП Румен Овчаров призна в прав текст, че социалистите са създали и подпомогнали партията на Яне Янев РЗС. Даже прояви самокритика: "Можем да задаваме въпроси за политическото генно инженерство. Кой и кога измисли, че създаването и подпомагането на РЗС ще ни помогне".



Същите критики и въпроси за билбордовете и щедрото финансиране на партията на Яне от членове и симпатизанти на БСП се чуваха и по време на предизборната кампания на бившия вътрешен министър Михаил Миков.
Сред персоните, които опъваха чадър над Алексей Петров при предишното управление не може да не бъде отбелязан самият експремиер Сергей Станишев. Трактора е неговият наместник в ДАНС. Назначен за съветник на бившия шеф на агенцията Петко Сертов, Петров е фактическият ръководител и кадровик. И същевременно се възползва от възможността да попълва колекцията си от компромати. Сергей Станишев неумело се преструва на изненадан, когато го информират, че неговият съветник Боян Чуков е работил в „Лев корпорация”. Не знаел.
Опити да пробута свои хора Трактора прави и преди последните избори в структурите на ГЕРБ, но там предложенията за Атанас Семов, Теодор Дечев не успяват да минат. Както твърди вътрешният министър Цветан Цветанов: „Защото знаехме кой кой е”.



Всички знаят. Но не им стискаше да сготвят Октопода!
 

ИЗДИРВАТ СЕ !!!


ИЗДИРВАТ СЕ!!!
Във връзка с извършен въоръжен грабеж на територията на София СДВР издирва мъжете от снимките. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Умоляват се всички, които разполагат с информация за двамата издирвани, да се обадят на тел. 166 или в най-близкото полицейско управление.

Татяна Дончева нападна медиите: Държите се слугински

Татяна ДОНЧЕВА
Проектът на президента Първанов е важен само за тези, които се упражняват в политиката, не за народа, смята бившата депутатка от левицата Татяна Дончева. Хората мразят държавата, затова я напускат. Подлагат се на рискове, отиват буквално в нищото, но го предпочитат, отколкото да стоят тук и да се измъчват за бъдещето на децата си, посочи тя пред Нова тв.

Гражданите по-рано участваха много активно в политическите процеси, защото имаше по-голяма чуваемост на исканията им. Сега не случайно продават своите гласове. Те постъпват като работниците, които някога са чупели оръдията на труда, разви тезата си Дончева.
За президентския проект АБВ мнението й е, че става дума за "кражба" от нейното начинание "Движение 21".
Идеята, че в гражданското общество е ресурсът, е откровено открадната, заяви Татяна Дончева. Но в същото време това е някакво подобие на "Нова левица" и Коалиция за България - конструкция, изградена с опита от АОНСУ (бившата академия на БКП за подготовка на партийни кадри). Президентът и друг път е участвал в подобни формирования, има опит с тях.
"Дали Капон ще е с РЗС, с Бойко или с Първанов, дали Славчо Атанасов е кмет на ГЕРБ, но е бил с Каракачанов, а сега и с Първанов, какво значение има за хората?", попита Дончева.
Президентските избори догодина няма да имат съществено значение според новата лидерка на формация. Тя се аргументира със състоянието на хазната, което единствено има значение за хората.
Правителството изкарва по-малко пари, отколкото харчи и догодина хората ще трябва да изпият горчивата чаша на слънчасалото си лято от миналата година. Ако искат, да отидат на театър и да гледат "И най-мъдрият си е малко прост", предложи тя на избирателите, визирайки представителите на бизнеса, които подкрепиха ГЕРБ.
Ще се въртим в кръг, докато не разберем, че освен говорене, трябва и можене,
добави ексдепутатката. Трябва да се копа на нивата, да се върши работа.Дончева предложи в днешния ден да си спомним, че будителите много малко са се занимавали с това какъв пост ще заемат в бъдещата държава, били са отдадени на делото си.
С добри думи тя се прехвърли на студентските вълнения и протестното шествие, насрочено за днес. "За първи път виждам студентски протести, които не са купени", каза Дончева. Всички възпитаници на Софийския университет според нея трябва да се включат в проявата заради безпрецедентното пренебрежение на финансовия министър към най-старото учебно заведение у нас.
Остър изблик предизвика обаче темата за медиите, която основателката на "Движение 21" сама повдигна: "Вие обслужвате властта", обърна се тя към домакина й в студиото.
Медиите са като слънчогледи и се държат слугински, поставени са в положението, в което бяха преди 10 ноември 1989 година, смята Татяна Дончева.
Адвокатката се аргументира с примери за преследвани по думите й журналисти. На Зоя Димтрова формално й се търси отговорност за предоставен на премиера и главния прокурор документ с класифицирана информация, но действителната причина е, че тя преди време опроверга версията на Бойко Борисов за яхтения скандал, като посочи, че вероятно има подхвърлени документи във взривената кола на Доктора, даде пример Дончева. Светла Петрова също има проблеми с властта заради предаванията си, добави тя.
"Животът в България се върна в ерата на нравите, когато трябваше да си мълчиш, да се навеждаш. Такива неща никога не са се случвали преди ГЕРБ", отсече Дончева.
"Не бягайте от проблемите на хората, те затова бягат в чужбина", посъветва тя медиите.
Животът в една държава върви, когато гражданите участват в управлението, заключи Татяна Дончева и добави -"Нацията има нужда от енергия и посока. Тази нива чака нас".

БЛИЦ

неделя, 31 октомври 2010 г.

В. Томова: Дано до изборите да няма убити журналисти

Веселина ТОМОВА
Колеги, които се докоснат до Георги Първанов и до политическото му инженерство, трябва да очакват саморазправа. Не говоря за писъците и квиченето на "разследващите" журналисти, свързани с "Галерия", каза Веселина Томова, чието предаване "Афера" бе свалено от СКАТ.
„Всички мои анализи водят към Георги Първанов. За мен спирането на предаването „Афера” по СКАТ не e случайно. Шефът на телевизията Валери Симеонов нямаше никаква смелост и кураж сам да ме потърси, а трябваше да му се обаждам аз, за да ми каже, че ме сваля от ефир”, каза пред Frognews.bg Веселина Томова. По думите й е имало изключително много знаци, които преди няколко месеца са подсказвали падането на „Афера” от програмата на бургаската медия.
Тя разкри, че й е било забранено да кани политици от всякакви партии, да говори за граждански движения, като трябвало да се занимава с разследваща журналистика, която не включва политика. Всичко това се е случило след излизането на Алексей Петров от ареста. Последните две предавания на Томова са били изключително остри и са били насочени срещу Трактора. Самата тя зададе няколко въпроса, свързани с финансирането на партия ГЕРБ от бившата барета, което най-вероятно е засегнала изключително много знакови хора.
„Зад „Съюз на стопанска инициатива” стабилно стои Лев корпорацията на Алексей Петров. В същото време съюзът е близо до президента Първанов. Направих тази връзка в последните две предавания. Не мога да не си мисля, че зад свалянето на "Афера" стои дългата ръка на кръга „Първанов” и на олигарси, които си плащат”, каза още журналистката. Тя сподели, че е интересно да се разбере от къде СКАТ намира пари да се издържа, след като няма никакви реклами.
Самата Томова е получавала по 150 лв. на предаване, като сама е плаща пътните си, когато се е налагало да идва в софийското студио на телевизията. Според нея това, което се случва, е безпрецедентно, защото започвал линч за неудобните журналисти, които посмеят да разкрият задкулисните игри на държавния глава. Тя подчерта, че Георги Първанов се е засилил да овладее цялото политическо пространство чрез машите в различни политически проекти и партии.
„Тук, разбира се, не става дума за писъците и квиченето на „разследващи” журналисти, свързани с вестник „Галерия”, защото имам огромни съмнения, че там случаят не е чист. Според мен е предизвикан умишлено. (б. р. – арестът на репортер на „Галерия” около къщата на Цветан Цветанов в село Шума) там няма нищо общо с посегателство върху словото и печата”, каза още Веселина Томова. Тя сравни своя случай с този на Светла Петрова, която е притискана, за да падне от ефир.
„Колеги, които се докоснат до Първанов и до това, което се случва с неговото политическо инженерство, което обхваща партии и медии, твърдящи, че нямат нищо общо с него, трябва да очакват явно саморазправа. Ще се притискат медиите ни, но дай Боже да не се стигне и до убийства на журналисти в България преди изборите”, категорична е Томова.
Според нея най-добрият пример за това как президентът играе задкулисно с партии, които иначе привидно го критикуват, е РЗС. Журналистката припомни, че след излизането си от ареста близкият до държавния глава Трактор е припознал партията на Яне Янев като своя.„След изборите Яне безусловно подкрепяше ГЕРБ, след това стана яростна опозиция, а сега безусловно подкрепя Бойко Борисов, без обаче Цветанов и партията. Това означава, че трябва да се търсят някакви връзки между самия Борисов, между президента Първанов, РЗС и Алексей Петров. Трактора дори наблегна на факта, че е спонсорирал ГЕРБ. Ако започнем да правим връзка между Алексей Петров и проекта на Първанов, то тогава в политическото инженерство на президента би трябвало да стои и ГЕРБ.
Връзките са отвратителни, задкулисни.
Журналистите трябва да си отварят очите на четири”, каза още Веселина Томова.