събота, 30 януари 2010 г.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПРАВИ ГЕРБ- 2 !


Това разкри бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов в интервю с Люба Кулезич в предаването „Станция Нова”. Богатите в БСП се задушават в столетницата, а в държавата няма достойна опозиция на ГЕРБ, затова и президентът Първанов работи по нов политически проект, каза още Бриго Аспарухов. Проектът ще обедини тези лица в нова лява партия, а БСП ще се задоволи с хард комунистите. Държавният глава можел да осигури финансовия ресурс за такъв проект, Бойко Борисов ке цели да стане президент. В резюме това бе политическата прогноза на Аспарухов.
Люба Кулезич обаче прочете становището на Бойко Борисов, което бе взела от него. Борисов отсече: "Омръзна ми да се оправдавам, че няма да ставам президент. Омръзна ми провалени политици да ми казват какъв ще стана. Вместо това генерал Аспарухов да беше станал един общински съветник поне, за да носи отговорност. От интригантстване не става политически проект!"
Бриго Аспарухов контрира, че не бил искал да става общински съветник, а играл ва банк – или кмет, или нищо друго.
Според ексразузнавач №1, Румен Петков участвал в създаването на новата президентска структура с богатия си организационен опит. Той призна, че разбрал, че в средата на януари Румен Петков е организирал тайна среща в хотела на Емилия Масларова на Старозагорските минерални бани с уволнени от новото правителство ченгета. Съдействали му и заместниците му в МВР Камен Пенков и Раиф Мустафа. „Това не е конспирация, всеки може да намери своя нов път”, каза още Аспарухов.Бриго Аспарухов анализира, че в момента няма алтернатива на ГЕРБ.
„БСП вече е странична уличка, а президентът иска да излезе

петък, 29 януари 2010 г.

АКЦИЯТА СРЕЩУ БАРЕТАТА ПОСТАНОВКА?


Този път „обекти” щели да бъдат, научаваме, ятаците на Златко в СДВР. А покрай тях вероятно щели да влязат в полезрението и бопаджии, попадали вече под подозрение, че снасят инфо на „Позитано” 20. За да миксират така и хора на Трактора в интригата.


Промяната на мярката за неотклонение на Златомир Иванов-Златко Баретата вече развихри интригантски страсти в преплетките между ключови антимафиоти и обичайните заподозрени в ъндърграунда. Още снощи в „Бояна” се е провела знакова среща, доверяват читави антимафиоти. На нея се обсъждали две теми – каква да бъде линията на поведение, ако Баретата се активизира, след като реши проблемите си със здравето. Втората тема е била по-остра – каква ще бъде реакцията на важните клечки в посолствата, ако новата власт остави трайно на свобода Златко.
Прогнозата ни, че Баретата ще стесни пикочните канали на властта се сбъдна напълно.
Но правим една уговорка – ключови фигури от изпълнителната власт никак не са недоволни от това развитие на събитията. За разлика от някои прокурори, които си пиеха второто кафе за деня с главните фигури в ДАНС, преди да падне кабинетът „Станишев” и Бойко Борисов да занули стария ръководен екип в Агенцията.
Представянето на „откриването” и задържането на Ториното като „ресто” е доста груба врътка – Златко оставил заложник един вид. Защото цената за промяната на мярката за неотклонение на Баретата е доста по-висока – възможността да бъде използван за мишена за постановки, твърдят наши източници в ГД БОП.
Те предвещават остър сблъсък на двете крила в СДВР – на Златковите авери и на неговите люти врагове. Както и задействане на Трактора по темата...
Иначе е ясно - в началото Златко ще кротува. Но някои от наследниците на Ботьо Ботев в МВР коментирали снощи пред наши хора от ГД БОП, че „той едва ли ще прости на човека, който го вкара на топло”. В същото време спец, който е близък до някои прокурори, никак не се притеснявал от излизането на Баретата. Което е разбираемо – това улеснява изпълнението на едни по-различни комбинации.
Междувременно в сайта „Афера” се появи версия, че Веско Жеков се бил притеснил от излизането на Златко. Дали има основание за „притеснения” само развитието на събитията ще покаже. Но ако към напрежението във Варна заради новите серии от „мегаделото” се прибави и подобен сценарий, вероятно на някои задкулисни фактори ще им дойде в повече. Ще стане горещо посред зима и за шефа на ОД МВР-Варна, комисар Димитър Димитров. Тогава сънищата на някои негови приближени служителки вероятно ще са последната му грижа...
Но в момента нагнетяване на напрежение се забелязва в София, докладват нашите информатори в ГД БОП. А те досега не са грешили – точно те ни довериха инфото, което ние първи и единствени реднахме още преди три седмици (А това стана „новина” за някои медии едва вчера...) – че Боби Цанков е бил свитнат пред служители на „Външно наблюдение”. Сега няма как да пропуснем новата гореща информация за предстоящо раздвижване на „външните”.
Но този път „обекти” щели да бъдат, научаваме, ятаците на Златко в СДВР.
А покрай тях вероятно щели да влязат в полезрението и бопаджии, попадали вече под подозрение, че снасят инфо на „Позитано” 20. (За да миксират така и хора на Трактора в интригата.) Изкушението явно е да се отклони вниманието от основния интерес – да се предотврати главната опасност около Златко: да бъде използван за мишена на постановки. Като внезапното „намиране” на Малкия Маргин, да речем – независимо къде и в какво състояние.
А в по-далечен план – да речем през март, да се замесят приближени на Баретата в предстоящото събиране на гилзи в София.
Или някой в МВР се надява, че „телеграмата” с Боби Цанков няма да бъде препотвърдена с ново послание за спазването на „омерта”?! Някой съмнява ли се, че успехите на Цветан Цветанов ще предизвикат ответна реакция. Защото МВР и прокуратурата вероятно имат по-големи основания да се притесняват за сигурността на Златко Баретата, отколкото за защитата на свидетелите срещу Хамстера. Това е главната постановка, твърдят наши хора в ГД БОП, а не опцията за набутване на Баретата като „причастен” в организирането на бъдещи „остри събития”. Кой знае...?

Разследване разкри: ВЪЛКА РАБОТИ ЗА ДОГАН?



Яхтата на Доган била собственост на Вълка! Според информирани от яхтсредите „Агата" се води на столичния бизнесмен Румен Гайтански -Вълка, но най-често с нея плава Ахмед Доган. Зад фирмите на небезизвестният Румен Гайтонски стоял гърбът на Ахмед Доган! Това са резултатите от разследване срещу известния олигарх от водените срещу него разследвания. Преди години още в качеството си на кмет на София днешният премиер Бойко Борисов възбуди десетки разследвания срещу Гайтански който тогава бе концесионер на за извозване на боклука в София, но те с времето не видяха бял свят. От няколко месеца насам обаче по разбираеми причини нещата се се променили. По думите на известни следователи предстоял да гръмне голям скандал, защото най – топлата връзка между обръчите на Доган, бил именно Румен Гайтански. Дори прословутата яхта на Сокола се води на една от фирмите не безизвестният Вълк. Разследващите са убедени че той е именно ключът към разбулването на аферите на Доган и ежедневно работели в тази посока към разкриването им.

СЪДЯТ ЩЕРКАТА НА КОСТОВ В ИТАЛИЯ!


Известната млада финансистка замесена в имотни афери!


Мина Костова голямата щерка на експремиера Иван Костов е разследвана от италианските власти за крупна афера, четохме в тамошно електронно информационна издание. Без да конкретизира на кого е дъщеря, все пак там жената не е позната с това, финансисти сигнализирали институции те че компанията “Интрейдингс”е продавала по няколко пъти един и същи имот от собствеността си без да бъде завършвана сделката. В край на май тази година Мина Костова-Христова официално стана шеф на Съвета на директорите на тази компания установи пък наша справка. Като начало предстояли серия от проверки на въпросният сигнал пише още изданието и ако те установят въпросната афера то тогава босовете на компанията им предстоял тежък съдебен процес с държавата, сериозни санкции стигащи чак до затвора. В аферата ставало въпрос за милиони евро имало доста измамени компании които на своя страна също предвиждали да търсят правата си в съда, така че на компанията на госпожа Костова – Христова ,както и на нея лично предстояли доста тежки дни.

УБИЙСТВА В ДАНС!


Не само побоища но и убийства е имало в ДАНС през изминалите няколко години. Това излезе като информация от супер достоверни източници близки до структурата на службата. По тяхна информация всичко това се пазело в пълна тайна и било изписано като нещастни случаи. Агенти за които се знаело че работят на две посоки или така наречени осветлени двойни агенти изчезнали безследно а това било изписвано или като смяна на статута , кълнат се информаторите ни. Има едно неписано правило че влезеш ли веднъж в службите начинът да излезеш е един – с краката напред. Това правило не подминало и структурата на ДАНС, едва ли има документи които могат да докажат това, такива акции са били заповядвани на един човек от друг предимно от върховете на службата. Схемата трудно може да бъде разплетена, но не и невъзможно и просто трябвало силно желание и воля за това. Това било именно целта на информаторите ни да възбудят интереса на държавата в тази посока на службата, защо тото от там щели да излязат ужасяващи за държавата и хората неща.

четвъртък, 28 януари 2010 г.

БРЕНДО ВЗЕМА БИЗНЕСА НА КОВАЧКИ!




Самоковският енергиен бос бяга!

Това усилено се говори в средите на бега безнеса. За повечето специалисти бил видим факт че структурата на самоковският бизнесмен Христо Ковачки е пред разпад. От седмици насам всякой от тях се пита кой ще е ералният му заместник или човекът който ще оглави перо от структурата на червените капитали. Вече има и име около което се шуми като наследник това е Евелин Банев – Брендо. След като само пред имесец стана ясно че скандално известният бизнесмен сочен като поръчителят на убийството на Иван Тодоров – Доктора, щял да оглави уж своя лична финасова структура сега името му е сочено и като бъдещ енергиен бос. Под управлението щяли да попаднат къвксем законно голям процент от структурата на Ковачки за който се говори че планувал едно заслужено изгнание в чужбина. Публичната тайна около него гласи че след навата престурктуриране от управляващите за него в страната ни е станал онездравословно и рисконаво, ето защо той сам щял да допусне Брендо в лагера си ищял да потълрси мочентален начин за незабантото си оттегляне.

ИСУСА ИМАЛ ДВАМА ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА!


Известният вече като “царят на Люлин”, Христо Вартерян –Исуса тръбял нагоре – надолу из квартала си че лично той вкарал и имел по опеката си двама депутати в парламента. Публична тайна в района бил фактът че соченият за наркобос играч агитирал неистово за партията на Бойко Борисов, и дори типично в свой стил ползвал заплахи към тези които са се опъвали. Именно заради това сега самият той се тупал по гърдите казвайки че двама народни представители работят за него в народното събрание. Освен всичко друго Вартерян се слави и като неформалният кмет на района, казват още местните. Общинското ръководство не смеело да вземе решение без неговото знание. “Ние дадохме на Бойко властта, дали пък той няма да я даде на такив акато Исуса...”, питат се разочаловани обикномените жители на кнартала, разочаровани от ситуацията. За тея било неприемливо да знаят че един “бандит” управлява избарните от тях депутати във властта и уверено казват че няма да търпят тази несправедливост дълго време.

ДИМАТА РУСНАКА РАЗТРЕЛЯЛ ЛИЧНО МИТКО БЕРТОНА!



Едно по едно знаковите убийства от миналото взеха да бъдат разплитани. Сега на бял свят излезе информацият че физическият килър на известният като еди от основателите на ВИС – Митро Бретона е самият Димитрий Минев – Руснака. Дори по наша информация това било ювелирната акция на младият тогава бандит за да бъд еприет във висшата лига. По всяка вероятнст поръчката е дошла от весши кадри на СИК към които Митко Бретона имал сериозни финансови претенции. Руснака трябвало да органицира групата по ликвидирането му и лично да се убеди че Димитър Тодоров няма да го бъди и за това преценил че трябва да го разтреля лично. Слуховете носят че след изпипаната акция Минев получил благословия за бос и поел част от сериозния бизнес в СИК.
Бретона беше убит през 2005 година в ресторант “Бъфало” в столичният кватрал “Люлин”.

Сашо Диков : ДОГАН КОГА ЩЕ ПЛАЩА?



Ще прекарам всички министри на Бойко в предаването си "5 за4", закани се Сашо Диков. Спортният журналист е на мнение, че премиерът трябва да изрита Божидар Нанев, Цецка Цачева и Лъчо Мозъка незабавно от правителството. Сашо иска да направи и интервюта с Ахмед Доган, Иван Костов, Делян Пеевски и Искра Фидосова, но те не откликвали на поканите му.
В последните месеци Диков се превърна повече в публицистичен телевизионер и малко поизостави футболните страсти. В "Нека говорят с Росен Петров" програмният директор на Канал 3 сподели интересни свои разсъждения за политиката и футбола."В нашето първенство "черното тото" цъфти. Няма органи, които да се заемат сериозно с тази работа. Преди няколко месеца имаше акция, изловиха 20-30 човека, но накрая нищо. Краен резултат няма?! Аферим на Цветан Цветанов за "Наглите" и всичко останало, което прави, но никой не иска да се занимава с нашия футбол, в тази му сфера. Те се занимават с данъците на фолк певиците, само че с данъците на Ахмед Доган не е ясно какво става?! Така, че е крайно време "прекрасният" шеф на НАП да вземе да каже изряден ли е данъчно Доган, а чак след това трябваше да погнат фолк певиците и футболистите. Малко в повече избива на популизъм...", каза журнаистът и прибави, че скандалът го влече, защото никой друг не иска да се занимава с помията и лайната.

сряда, 27 януари 2010 г.

ГРЪМВА НОВА ВОЙНА В СИК?!


Мирис на нови размирици в бившата силова групировка СИК плъзнаха из столицата миналата седмица. Говори се че стуктори от по ниските етажи принадлежали ревностно да босовете на структурата взели нещата в свои ръце и отказали категорично да се подчиняват. Идеята им била създаването на нова структура и нови правила в бизнеса. Като главатар на оцепниците подземните клюкари посочват изчезналият преди няколко месеца Юлиян Лефтеров по прякор Конфуто за който се чу че е похитен на осми януари пред дома му на улица „Плана планина” в столичния квартал „Лозенец” - в близост до охраняваната сграда на института на МВР. Екшън-сцената е разиграна за няколко минути и не е “фиксирана” от жандармеристите, които охраняват МВР-института.
Истината се оказала по болезнена за босовете му / визират се братята Маргини/. Конфуто организирал повечето техни подчинени да спрат да им служат и предложил новият ред. По всяка вероятнст отвличането му било изценировка и това още повече вбисило лидерите н СИК. Специалистите предвиждат кървава война,у още повече че отдавна се носи слухът че главите в СИК са в тотална криза. Сега и ударът им от собствените ем подчинени к.щял да ги извади извън равновесие.

300 000 лева за рождения ден на Черепа!?


Най-богатият българин също празнува рожден ден миналата седмица. На бляскаво градинско парти в един от собствените му хотели той посрещнал знатните си гости. Свидетели разказват как паркингът пред хотела се напълнил с возила, струващи общо няколко десети милиона евро. Обстановката вътре била повече от райска. По наши данни дори персоналът, който обслужвал гостите бил нает от чужда елитна фирма, охраната също. Заради лазери и едри професионалисти никой не успял да се добере и поне да зърне част от така наречения “каймак на каймака” в страната. Цяло съзвездие от знатни имена уважили милиардера. Бойко Борисов не бил един от тях въпреки, че бил поканен. Сред тях били политици, дипломанти, олигарси и още, и още хора от върхушката на страната. По неофициална информация цялото това бляскаво парти струвало на домакина не по-малко от триста хиляди лева. Това при положение, че мястото за банкета си е негово. Ако трябвало и за него да се плаща, цифрата щяла да стигне половин миилон.
Според официалната биография на бизнесмена, той е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Завършва Национална математическа гимназия (сега Национална природо-математическа гимназия) в София. Има две висши образования - специалност по „Математика“ в СУ и „Икономика на труда“ в УНСС. Занимава се с бизнес от 1991, когато регистрира фирмата „Нове Холдинг“. Според мълвата, преди това е бил един от т.нар. "магураджии", които натрупаха състояние, обменяйки за своя сметка валута в годините, когато тази дейност имаше висока норма на печалба. Член е на Нюйоркската академия на науките (2002). Познат е под прозвището «Черепа». Навлиза в застраховането в партньорство с членовете на групировката СИК, като към 2006 г. има дялово участие в тяхната компания “Бул инс”. Говори се и за негово дялово участие и в застрахователните компании “Армеец” и ДЗИ. Божков е учредител и на частната компания за залагания “Еврофутбол”, която е основна в хазартния му бизнес. 49% от нея продаде през 2002 г. на “Интраком”, компанията на гръцкия милиардер Сократис Кокалис за 23 млн. лв. Счита се, че е един от основните оператори.

Ясновидката Михаела: УБИЕЦЪТ НА СЕСТРИТЕ БЕЛНЕЙСКИ ЩЕ УМРЕ ДО МЕСЕЦ!



Фани Белнейска ми е най редовният клиент. За нея работя безплатно. Развалих магия на осиновните и деца. Освен че хората ме търсят за магии и лечителство на много болести, често до помощта ми прибягват и различни разследващи спецслужби, разказва ясновидката с дипломи от България, Турция и Русия.
Михаела Маринова е родена през 1965 година в село Дебнево, Ловешко. Завършила е “Социална педагогика” във Велико Търново. В Турция изкарва курс “Ислямска религия”. Има специализация и сертификат за лечител по нетрадиционна медицина от Москва през 2000 година. Тази година специализира и “Медияция” в София. В момента е и докторант по “Философия и парапсихология” в Москва. От 1994 година се занимава с ясновидство, диагностика, лечение и окултизъм.

- Михаела, кога разбрахте, че сте ясновидец и че се различавате от другите хора?
- Върнахте ме много години назад. Бях на 16, когато започнах да виждам неща, които околните не могат. За мен беше адски непонятно какво става – виждах събития, факти, действия, хора. Тогава с майка ми и баба ми отидохме при една нашумяла тогава ясновидка туркиня, тя ми предсказа всичко и каза, че ще уча много. Така е, аз съм учена в областта си. В последствие след 22-ата си година започнах по-интензивно да се уча. Налагаше ми се да избера между двете религии – християнска и мюсюлманска, тъй като майка ми е българка, баща ми е турчин. Трябваше да избирам, с две религии никой не работи.
- И коя избрахте?
- Мюсюлманка съм. Не съм си върнала турското име, макар че документите ми са готови. Но като Михаела станах твърде известна, хората така си ме знаят. След като избрах обаче мюсюлманската религия, в Турция наех двама ходжи, които ме обучаваха. Благодарна съм им много, те ме научиха да правя добро. А впоследствие аз развих лечителската си дарба. Започнах като ясновидец и като магьосник. С магии – правене, разваляне и гледане. През 1997 година разбрах, че мога да лекувам – това е природна даденост. Поставям диагноза, когато човек е лице в лице с мен или държа негова снимка. През 2000 година руснаците много ме оцениха. Имаше резултати от моята лечителска дейност.
- Над какви болести имате успехи?
- Помагам на епилептици, работа с мозък, гръбначно-мозъчни клетки, цироза на черен дроб, дискови хернии, изкривявания на гръбначен стълб, мускулни атрофии и дистрофии, язва, гастрит и др. Имам успех и при работа с инвалиди.
- Ясновидството помага ли Ви в реалния живот?
- Водих разследване по няколко убийства в Плевен, документите ми бяха готови за работа като следовател. Аз обаче реших да съм само в помощ на полицията, не на постоянна работа там, тъй като пътувам много. Скоро се върнах от Турция, а преди това от Белгия. Така съм по-добре. Съдействала съм в цялата страна, където съм била поканена. Сега също работя. Единствено на доброволни начала, тъй като отказах да бъда назначена за постоянно.
- Магиите като че ли са много разпространени днес. Вие казвате, че ги правите и разваляте. Увеличават ли се хората, които поръчват магии и не е ли това опасно за тях самите?
- Аз съм магьосник вече повече от 25 години. Самата дума магия стресира хората. Какво ли не съм наблюдавала през годините. Изпадане в депресивни състояния, влизане в психиатрични клиники... Изкарвала съм хора от лудницата. Когато се прави една магия, се прави едно обсебване на психиката на човек, енергиен сплит, възли. Започва разрушаването и на органи впоследствие. Рентгени и скенери не могат да засекат магията, тя е дух - препращане на сили. Лекарите успяват да засекат изпадане в болестно състояние, без да могат да поставят диагноза. В един такъв момент, в лутането си, хората стигат и до мен. Започва енергийно изчистване, което може да трае и ден – два, три, зависи до каква степен е пострадал организмът. След изчистването на отрицателната енергия, започва възстановяване на организма. Ако е по-млад човекът, по-бързо се оправя.
- По какъв начин става това изчистване?
- Аз развалям магии нощно време. Работя повече с вода и захар, защото те най-успешно и до 100% принасят информация, това, което аз предавам. Има и моменти, когато искам дрехи на пострадалия, примерно блузка, винаги от кръста нагоре, Коранът не разрешава от кръста надолу да е дрехата.
- Колко струва едно разваляне на магия?
- Зависи. Ако се работи продължително време, например 3 или 5 дни, естествено, че цената няма да бъде 25 лева. Защото първо отнема време и сила. Второ – например оня ден в Югозапаздна България имах две по-тежки магии, на следващия ден ми беше схванат целият крак. Но до този момент Аллах ме е опазил и нямам сериозни проблеми.
- Имате ли известни пациенти?
- Не знам какво името предвид, като питате – известни? Не работя с така наречените “звезди”. Те са алчни, искат да им правя магии за слава, богатство и пари. Алчни са и лъжливи. Гордея се с това че Фани Белнейска ми е пациент.Това е майката на убитите сестри Белнейски. Много ъсм и пологнала. Развалих направена магия на двете и осиновени деца. Направих черна магия на убиецът на сестрите. Исках специално разрешение и то ми бе дадено. Целта ми е до един месец убиецът им също да умре. Този човек не трябва да живее...
- Кой е той?
- Изчакайте един месец и ще видите.....
- Но все пак....
- Не мога да го назова. Нямам това право. Имам спомен з атова убийство все едно съм го преживяла. Знам много добре кой е убиеца и с помоща на силите които ме закрилят ще го накажем.
- Защо не останахте в Москва навремето, а се върнахте тук?
- Винаги ще се връщам на Москва, защото сякаш там трябваше да остана. След тридневни пълни изследвания там ми казаха, че съм приета в курса по нетрадиционна медицина. На 4-ия ден, след като минаха изследванията, в квартирата ми дойде една много красива рускиня, познавала се с хазайката. Да, ама не. Те се запознали предния ден. Така след няколко моабета - тя каза вече къде работи, че е една от сътрудничките на Путин и че той отправя към мен покана да остана да работя в Москва за КГБ. Исках да помисля, уплаших се, когато ме заведоха на пл. “Лубянка”, въпреки че аз пожелах да ме заведат там. На следващия ден получих покана от проф. Влахов - парапсихолог от Московския университет. Срещнах се с него, помолиха ме да въведа в България компютърната диагностика, но аз казах, че работя по друг начин. Разрешиха ми да се прибера в България и да помисля дали да се върна в Русия. През следващите 8 месеца изпращаха хора в Плевен да ме убеждават. Три разузнавания се интересуват от мен и сега в момента дори. Това са турското, българското и руското.
- И за кого работите в крайна сметка?
- За себе си. Единствено и само за себе си. Аз съм много независима, не членувам в нито една партия. Работила съм с определена група преди години, идваха през нощта, за да не ги види някой, тогава такива бяха времената.
- Физиологично различавате ли се от другите хора?
- Академиците в Москва видяха, че моят череп е отворен, голямата фонтанела е отворена, както и по шефовете в слепоочията черпът ми е отворен. Въобеще не трябва да шофирам, алкохол въобще не пия. Приятен човек съм, но понякога съм по-затворена. За да мога да бъда пълноценна в работата си, се оттеглям рано, не ходя по ресторанти и дискотеки. Предпочитам да си стоя повече вкъщи и продлжавам да работя по докторантурата си. В момента имам покана да преподавам в 3 университета, но към този момент отказвам. Може би след 5-6 години, сега нямам време за преподавателска дейност.
- Няма ли сред ясновидците в България и много шарлатани?
- В момента има много колеги, които работят, аз отговарям само за себе си. След като приключи ясновидството, аз казвам, ако има негативно влияние. Ако човекът е ял тази магия, аз казвам дали е ядена. Ако има муски или пръст разхвърляна, давам описание къде точно е. Описвам с огромни точности местата, където те живеят. Затова може би хората ми вярват. Аз няма как да проникна по друг начин в домовете им, освен чрез ясновидство. В Югозападна България в момента най-често срещаното явление е работа с живак. Това е твърде опасен метод и тези, които могат да работят с живака, правят единствено и само злини. При последното разваляне 35-годишна жена изплю живака пред мен. Беше с придружител, постоянно й прилошаваше, имаше симптоматика на болен човек, с температурара 37,8. Лекарите й казвали абсолютно нищо ти няма – здрава си. Но моята сила е голяма, изиска много концентрация, спокойствие. Аз не мога да гледам в момент, в който съм психически обременена. Отказвам. За да се възстановя, взимам един душ и трябва да имам поне 8 часа сън.
- Какво представлява бялата магия?
- Както казват старите хора – всичко е магия. Но кагото говорим за бяла магия, имаме предвид хубави неща. Бялото е хубаво. Много се радвам, когато дойдат хора, които искат хубави работи – муска за късмет, за сватба, или да им върви в работата, в бизнеса. Аз помогнах на хора, които бяха се докарали до фалит, имаха огромни складове, възстановиха си бизнеса за един месец. Така че бялото е хубаво. Да помогнеш на човек да оцелява и да му е по-леко. Има хора, които с катинар са им вързани нещата, в такъв момент просто намираш кода и го отключваш, за да потръгне.
- А бялата магия не е ли вредна?
- Не.
- Черната магия не се ли връща срещу недоброжелателите?
- Връща се срещу този, който е грешен. Аз също се пазя да не правя черни магии, защото мога да пострадам. Аз съм тази, която преценявам какво трябва да се направи.С този вид магии трябва много да се внимава иначе нещата отиват в огъня.
- Кое смятате, че е най-голямото добро, което сте свършили?
- През последните 4 години и половина 10 бебенца се родиха благодарение на моята терапия. И в Русе имам две бебета, едното вече се роди. Терапията е строго индивидуална, аз съм тази, която казва дали може да се помогне. Много пари се дават за ин витро, нека всеки да има дете.
- Наскоро беше 8-и, 8-и месец, 2008-а година, Вие какво мислите за тази дата?
- Aз бих казала нещо за годината като цяло. Високосна – не е много за сватби, за сключване на брак. Що се касае до датата, хората си търсят сензация – това са три осмисци и нищо повече. Тази година е много успешна за Лъвовете, а не е добра за Овена, за Близнаци и за Водолей.
- Какво я чака България?
- През следващата една година ще последва овладяване на цялата престъпност. Ще има движение на голяма част от турците в смесените райони – те искат повече права, ще има раздвижване, но скандали и бунтове - не. Турците в България, каквато съм и аз, сме кротки хора, ние сме родени тук. Аз съм решила, че трябва да живея тук и не вредя на никого. Не се очакват размирици. През 2010 пролетта носи яснота в политиката и в началото на 2011 се чакат по-строги закони.

Едно интервю на
Тони Стефанов
Kluki_media@abv.bg

Сензация! ХОРА НА КУЙОВИЧ КУПУВАХА ГЛАСОВЕ НА БСП С ДРОГА?


Изминалата и без спор най-скандална изборна кампания прибавя в края си зловещи активи. Наркодилъри атакуват зависими с много качествен хероин. Уговорката е да да гласуват за определена партия. Тази информация бе подадена от зам.-председателят на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев.
Теодор Дечев коментира случая така:“Не ми е ясно как можеш да разчиташ на един хероинозависим да попълни точното квадратче, но това си е работа на купувачите на гласове.“ Да припомним, че преди евроизборите от Съюза за стопанска инициатива ни информираха, че предлагат парични награди за всеки, който може да предостави достоверни доказателства за купуване на гласове по изборите. За периода са получени близо двеста сериозни сигнала от граждани, журналисти и дори хора, които участват в схемите. Те са изпратени към компетентните органи, а шест човека са наградени от ССИ.. Проверка на “Клюки-Блиц” установи че в дупите на Денчев има голяма доза истина ,след като наши хора в града на тепатата ни информираха че един от най – известните дилъри на дрога работещи в структурата на известният бос Бранимир Куйович агитирали своят контигнет с безплатни дози и по непотвърдена информация да гласувмат за БСП. Редакцията ни изпрати имейл с информацията на ССИ и с нетърпение очаква нейният отговор.

ЯНКО ЛУДИЯ УБИЛ ЧОВЕК В ЗАТВОРА!


Рездови затворник от Центраният софийски затвор е било убит собственоръчно от известният бандит Янко Ваташки – Лудия, ксъобщиха ни наши агенти в зандана. Известният бандит лежи там там след като бе осъден на седем години лишаване от свобода, глоба от 5000 лв. и конфискация на една четвърт от имуществото. След това решение той изобщо не бил на себе си както пръв писа “Папарак” и бил изключително агресивен. По всяка вероятнст той е убил съкилиникът си в чийто смъртен акт било написано че се гътнал при ницидент. Съартикът на Ваташки отказал да му се подчиняма и лудия изпадвнал в криза след което го удешил собственоръчно. Само за една година от зандана били изписани над двадесет човека, казват ни още надзиратели реалнатап ричина за сравнително високата смъртност е минно свободията на такива мутри като Янко, уверени са те. Там те се чувстват като у дома си и дори имали повече власт от унифрмените. Ивенно за това проговарят макар и анонимно пред медиите за да може обществото да знае истината.

вторник, 26 януари 2010 г.

ПЛАМНА ВОЙНАТА НА АВТОДЖАМБАЗИТЕ!?


Кървава война между авто-джамбазите зрее от няколко месеца насам, съобщиха ни източници от МВР. Според ченгетата се констатирало сериозно напрежение между, няколкото банди авто-крадци, които претендирали за територии. Авто-джамбазите вече не били под контрола на силовите групировки ВИС -2 и СИК, но претенции крадците да им се отчитат предявяват няколко знакови фигури от подземният свят. При това отново управители на застрахователин компании.
„Връщат се във времената около деветдесетте години, когато хората бяха принуждавани с бухалки да застраховат колите си”, Не е трудно да се разпознаят играчите в бизнеса , предвид факта че само две застрахователни компании нямали по статистика нето един проблем с откраднати коли, тъй като поддържат повечето силови бригади, твърдят анализаторите в МВР. Те отказаха да назоват войната точно от кого ще се води точно, дали от застрахователите или крадците или просто двете лобита са взаимно свързани.

ПУСАКТ ИЗВЕСТНИЯ НАРКОБОС МАНИКАТО! Яне Янев замесен в играта!?


Санданският цар на дрогата Васил Маникатов, известен повече като Маникато, щял да бъде освободен от затвора предсрочно, говорят негови хора от родния му град. Според мълвата, той успял да си осигури доста сериозна протекция от високите етажи на властта. С половин уста и много внимателно част от ъндърграунда в южния град споменават името на Яне Янев като един от тайните властови гръбнаци на известия местен бандит. Към момента Васил Маникатов е с десет годишна присъда за трафик на наркотични вещества. Скоро време обаче тя щяла да бъде амнистирана.
“Върне ли се Маникато тук, ще пламне война...”, твърдят с опасение тамошните ченгета, които още от сега мобилизират структурите си за здрав отпор на бъдещия бушуващ огън.

ЛУПИ СЪДИ ТИТАН!


Шест месеца след сделката с „Титан“ за ЦСКА бившият президент на клуба Александър Томов витиевато подметна, че все още не си е получил всичките пари от продажбата. В сряда вечерта Томов пусна декларация, в която твърдеше, че „Титан“ се опитва да оправдае с него финансовия недостиг в ЦСКА. Лупи твърди, че има забавяния по редица плащания по сделката, но „това не е повод да се прехвърлят проблемите от болната на здравата глава“. Томов има да получава значителна сума от сделката. Твърди се, че срещу 2 млн. лв той се съгласил през март да прекрати прочутия си договор за управление на ЦСКА.
В него имаше точка, според която при предсрочно прекратяване на договора без негово съгласие, Томов трябва да получи като обезщетение 20% от целия оборот на ЦСКА до 2012 г. В крайна сметка двете страни се договорили Томов да вземе определено обезщетение и да се откаже от претенциите си. По договор обаче тези пари трябвало да му бъдат изплатени от купувача „Титан“, а не от футболния клуб ЦСКА, който се явява обект на сделката. Отделно „Титан“ придоби ЦСКА срещу ангажимент да изплати дълговете на червените, които бяха около 15 млн. лв.От „Титан“ обаче досега не са му изплатили изцяло договорената сума, и най-вероятно забавянето ще продължи. Възможно е Томов да си потърси парите по съдебен път. Президентът на ЦСКА Димитър Борисов вчера е бил много ядосан, когато разбрал за декларацията на Томов. Двамата обаче не бяха открити за коментар.

ИЗЗЕХА ИМУЩЕСТВОТО НА ДОКТОРА!



Имуществото на убитият преди години бизнесмен Иван Тодоров - Дктора бе иззето в полза на държавата от скандално известното комисия "Кушлев". Информацията предаде репортер на "ъндърграунд-медия". Причината - скандално известният сочен за контрабандист бе осъден посмъртно за крупни измами към държавата. Иван Тодоров – Доктора е роден на 27 декември 1964 година в Димитровград. Следвал е медицина в Стара Загора, но не се е дипломирал. Не е осъждан. Срещу него са се водили две дела – за отвличане, по което делото е върнато за преразглеждане на първа инстанция и за пране на мръсни пари, по което все още няма никакъв резултат , а след убийството на Доктора – няма и да има.
Има участие в две дружества – "Амигос" ООД и "Източни финанси" ООД, където съдружници са му Петър Петров – Амигоса , Димитър и Дойчин Мирянови , Асен Паскалев, Борислав Виденов. Днес вдовицата му беквално остава на улицата след като всичко което е постигнал в животът си остава в полза на държавата...

ЗЛАТКО БАРЕТАТА ЗАСТРЕЛЯ ПАТИЧЕТО ЗА ДА СЕ СПАСИ ОТ ЯВНА СМЪРТ!


Историята за първото убийство на известният наркобос!
Случаят с който може би днес ще го тикнат в затвора за дълго!


Денят на петти юли хиляда девестстотин деветдесет и пета година е изключително горещ. Горещо е и в душите на хората от съдебна медицина оглеждайки кървящ труп оставен в едно с трима раненени на тротоара с маси пред кафенето “Витро клуб”. След престрелка между търсения от полицията двадесет и седем годишен Веско Въртийски, двадесет и две годишиня Ларсен Луканов и екскомандосите Злратомир Иванов, Иво Русинов и Кольо Колев.

Няма виновен за престрелката на столичното кръстовище “Петте кьошета”, при която загинаха Веско Въртийски – Патичето и Ларсен Луканов, съобщава Софийската градска прокуратура. Прокурорът Петър Бакалов, прекратява наказателното производство слещу днес известният Златко Баретата и Имо Русинов като приема че двамата са стреляли на месо в условия на неизбежна самоотбрана. По онова време имената на екс служителите от спецотделението за борба с тероризма са малко известни. Доста години ще минат преди Златко Баретата, да се изяви в силовите отряди на СИК и да бъде обявен от полицията за един от прочутите наркобосове в София.

Изстрелите проехтяват малко преди двадедесет идва часа – гореща вечер. Предизвиквайки паника, сред случайни минувачи и посетители на заведението на булевард “Патриарх Евтимий” № 92, Патичето е убит на място. Кольо Колев пада прострелян в челюстта, парчето олово застава между вратните му прешлени. Иво Русинов е улучен на два места в лявото рамо. Животът на бившите барети е спасен в “Пирогов”, където колегата им Иванов ги откара незабавно с джип. Приятелят на Патичето, Ларсен Луканов, умира от куршум в корема във Военно –медицинска академия, където го отвеждат с такси свидетели на кръвопролитието.

Минути преди са де чуят гърмежите, тримата гардове на “Аполо и Болкан”, спират с джипа си “ Вранглер” пред кафенето, забелязвайки там свой познат. Иванов прескача ниската ограда и сеотправя към масата, на която седили въртийски и Луканов. Обявен за полицейско издирване след присъди за съучастие в убийство, грабеж и отвличане, Патичето е вв състояние на болезнена подозрителност и решава че бившите полицаи пристигат да го отведат под стража. В отговор на въображаемата заплаха, той измъква пистолетът си “Зигзауер”, производство на србоскатат оръжейница “ Цървена застава”, и го размахва застрашително.

“Спокойно бе!” – призовават го някогашните антитерористи, вече служители на охранителна фирма “Аполо”
“Куки, дошли сте да ме арстувате!” – съска рецидивистът и се прицелва в тях демонстративно. “ ти пощов ли ще ми вадиш, бе...!” – е последната гневна реплика, чута, преди да изтрещят смъртоностните изтрели.
“Въртийски, заподозрлял Златомир, че е ченге и пръв стралял след което използвал Ларсен за жив щит” – потвърждава софийският градски прокурор тогава Нестор Несторов.
“Патичето стреляше до последно, докато рухна между масите” 0 свидетерстват клиенти на “Виро клуб”.
“Усетих парене в лявото рамо, веднага след това започнах да стрелям...” – разказва раненият Иво Русинов, цитиран от активисти на Съюза на бившите барети. – Гледах само тоя, пред мен да падне по бързо, за да не убие хора.”
Колев не носи оръжие и остава безучастен в сражението. Златомир и Иво стрелят със законните си пистолети “Макаров”.

Останал по чудно невредим Златомир Иванов, се предава в полицията два дни след инцидента, заедно с оръжието с което се отбранявал. Русинов е поставен под стража на болничното легло. По късно двамаа си връщат отново свободата, внасяйки парична гаранция поискана от прокурорите.
“Вътрешният министър трябва да награди пострадалите бивши барети, за това че се ликвидирали опасният престъпник.” – коментира пред мидиите Николай тодорол тогавашният шеф на УС на Съюза на бившите барети.
“човек за спец поръчки в мафията” . назовава покойния Въртийски, Венци Геров – Лисицата, препоръчвайки се като “познавач на борческият свят”. Пред столичният хотел “Хемус” два месеца по рано той самията става жертва на грабеж от самият Веско Патичето. “Щях да се простя с беемвето и животът си, ако не бях позвънял по мобифона си на полицията”, споделя Лисицата. Негови авери допълват че деситан дни преди да умре, търсеният от властите заевявал глрасно:
“ Ако дойдат да ме приберат ще ги застрелям всичките! И без това зад гърба си имам няколко трупа”
В подземниятсвят Патичмето е прочут още като дясната ръка на Тони Шарана. Движи се с червен голф, с тъмно сини стъкла и всявал страх сред населението от Ихтиман, Елин Пелин и София. Плячкосан джип от Първа частна банка,, въоражен обир на златарско ателие и заплаха за отвличане на шеф на Туристспорт банк са последните престъпления които тежат на съвестта му. Ларсен Луканов го предружава от време на време, но е с чисто килимдосие.

Веско Въртийски е роден на втори мвай хиляда деветстотин шестдесет и осем гадина в Ихтиман. Осъждан е за кражби, името му фигурира постоянно в картотеките накирминалният контингент. Пред училище “Христо Ботев”, м център на Ихтиман двамата с Христо Христов умъртвяват с побой тридесет и осем годишният си съгражданин Любомир Спасов. Убийците получават от Софийски окръжен съд присъда от шест години затвор по млен 118 от НК. Христов излежава наказанието си в Софийският централен затвор, Веско се укрива от полицията и е обявен за общонационално издирване.
Докато е в нелегалност, бандитът залага паспортът си в софийски и черномолски хотели където песпова без да плати. Малко преди да загина документът му за самоличност е намерен и прибран случайно от полицията.

Мъчен от бедност е израстнал Патичето, в порутина от старост керпичена къща, се разибира след среща със негови близки в родният му Ихтиман. Син на развадени милицеонер и учителка по трудово, той имал самотно и нерадостно детство, разказва съседка. Бащата на Въртийски, починал а майка му го стовила на грижите на чичо му – олигофрен по рождение, и на баба му – немощна старица. Години наред бабата, и болният чичо поделят с дедето една порция от стола на “Социални грижи”. Характерната походка, заради която Патичето се сдобива с прякорът си била от прекаран в крехка възраст жълтеница и рахит. Жълтеницата дошла от уплаха, а рахитът – от системно недояждане. Само докато бил войник, Въртийски ядял до насита споделя самият той с комшийки. “ Харесвало му да е на сит стомах, и като се върна от казармата, почна да посяга на чуждо” – коментира една от тях. – На чуждо в последните години посягаше, до толкова че надебеля и се качи на евтин “Форд”.
“ Заради тоя пусти форд утрепа човек.” – допълна друга състрадателна жена. Според рнея, ихтиманчанинът Люомир Спасов , бил пребит до смърт за това че строшил стъклото на колата на Патичето.

Майката на убития:
Веско умря като престъпник, а мечтаеше да стане полицай!

Преди да се пендионирам като учителка, помогнах на стоици заблудени деца да влязат в правият път – каза без да крие сълзите си петдесет и девет годишната Росица Павлова. – Докато спасявах, от провал животът на чуждите синове, не се намери кой да подаде ръка на моя...”

- Госпожо Павлова, вестниците съобщиха за смъртта на сина ви под заглавия “ Бимшата барета ликвидира мафиот”, “ Заслерян е опасен убиец”...

- Да, вско бе застрелян кат опрестъпник а цял живот мечтаеше да стен полицай, като баща си. Мъжът ми Иван Въртийски беше милиционер. Водеше следово куче, и беше най – добрият кучкар в Ихтиман и околията. По цели дни и нощи тичаше лежеше под коли и тирове все дебнеше крадци. Не за друго, а за това се разведохме с него. Все по сружба беше, не се прибираше денонощно го чаках в схлупената ни къщурка. От тая преданост към службата, добро не видяхме – ни аз, ни синът ни. Медали получи....е, вярно. С тях го погребахме. Но от много старание, се ккана с началниците си. Казал им в очите, на партийно събрание защо работата в милицията не върви от тогава шефовете му взеха да пишат срещу него данос след данос....

- Може би синът ви е знаел, за проблемите на баща си и това му отнало вярата в чеността...

- През очите на Веско, умориха с доноси баща му. Иван имаше бенка на врата, и я разчопли нарочно. Каза :
Ще отида да ме оперират, и докато съм в болнични няма да ме уволнят. Е не го уволниха, но не изкара до пенсия. Умря от рак. След смъртта му, Веско поиска да стане кучкар на неговото място в управлението. Като войник искара шест месечен курс, за водач на куче в Берковица. Обичаше много животните, гълаби гледаше, кокошка вкъщи не можеше да заколи. ...Толкова беше милостив. А го погребаха като убиец.

- Кандидатства ли той з абарота в полицзията?

- Не поисаха да го вземат. Намесиха се старите врагове на баща му. Вместо да го прибарет при тях, бащините му колеги го бутнаха на другата страна.

- Как тръгна синът ви по лошият път? Знае се че първата му кражба била на мегафон от цирка гостуващ в Ихтиман.
- Веско беше подтик.снато дете, без самочувствие. Като малък преболедума жълтеница от стрес. Бяхме на почивка във “Вършец”, кагото едно дете се задави от грозде и умря, Вско го видя на носилка и пожълтя от страх. Нисичък беше ... наричаха го Патичето.... от злоба. И училището му вървеше едва. От стеснителност мълчеше пред учителите. Сериозните проблеми започнаха, когато се сдружи с едно момче – Юлиян. Кражбата на мегафона, беше юлиянова работа. Нашият толкова бил аджамия, че взел от Юлиян краденият мегафон и го сложил на москвича на баща си. Двамата се качили на колата, и взели да викат:
“ Пазете се, Колона!”Хванаха го тогава милиционерите – уж приятелите на баща му. И мместо да го напердашат като свое дете, издействаха му най тежката присъда. Получи четири месеца условно, със три години изпитателен строк.... За участие в кражба, за ст двадесет и два лева...Заради тази пръсъда го прояха рецидивист до края на живота.

- Но сънът ви има шест годишна присъда за убийство. В съучастие с приятеля си Христо Христов, е пребил до смърт тридесет и осем годишиня Любомир Спасов...

- Той Любо беше пияница. Знае го целият град. Веско и Христо седели във “Форд”, в училищният двор, колат ане беше на Вско а на един музикант Люоб минал почелрпен и почнал да псува момчетата:
“Вашта мама, вие ще карат лъскави коли, а аз нямам пари за ядене!” Крещял и строшил стъклото, от страната на шофьора, хванал Всеко и започнал да дращи лицето му. По показания на единствената свидетелка, Веско минал с колата през него. До последно иснът ми се кълнеше че не е така. Направиха екхумация на умрелия, и от нея се разбра че не е бил газен....
Вижте, аз несъм следовател. Като майка вярвам на сина си, и не мога да повярвам че той е убил някого нарочно. За мен синът ми не е престъпник, а жертва – на побърканото ни общество, на хорската злоба.

Страницата потготви
Златко Марин

БОЙКО КОПИРАЛ ДОГАН!




Невероятно, но факт!
Управлението на тройната коалиция било съборено именно с методите на Ахмед Доган, пише в своя сайт западен политически експерт и дългогодишен наблюдател на реалната обстановка в страната ни. По негавите думи сегашното управление не било идентично с това на Ахмед Доган. Според “спеца” Бойко просто е копирал, това което прави Сокола без да кривне от пътя. Единствената разлика между структурата на ДПС и ГЕРБ е това, че го няма етническия модел, но авторитарния контрол, лидерството и носенето на отговорност били идентични. С чиста съвест можело да се каже, че Бойко бил следващият Ахмед Доган - пише се още в публикацията. Според експерти възможно е да се допусне версията, че Борисов копира лидера на Движението за права и сободи като начин на стабилно управление. Етническият турчин е пример за истински политик и държавник и от него имало какво да се научи. Така, че иначе казано, Доган е символа на съвременната българска власт.

ПРЕЗИДЕНТЪТ УБИ НЕЗАКОННО МЕЧКА?


Сутринта на 24.07.2009 г. около 8:00 часа в центъра на село Влахи се чул гърмеж от ловна пушка. След обяд минаващ през местността Мършавел намира убита мечка в Косовска река. На 25.07.2009 г. след обяд Полиция от Сандански и представител на РИОСВ Благоевград я намират вече с отрязани лапи, разпорена, изкормена. Мечката е застреляна с ловно оръжие, намерени са дупки от три съчми. След направена проверка от органите на реда се оказало, че въпросните “ловци” пътували с голям кортеж, а един от жителите на селото се кълнял, че видял по колите сини лапми. Има няколко заклети ловци в държавата, които се движат със сини лапмпи, твърдят познавачи. Един от тях бил самият президент Георги Първанов. Никой от тях не допуска обаче, че той е способен да направи такъв ужас. По-скоро допускат, че става въпрос за някой знатен бизнесмен. Но все пак съмненията остават, казват местните ченгета, още повече, че хора от селото им отговарят с половин уста. По наша информация мечката е в детеродна възраст, тежи около 150 кг. Животното, което е защитен вид, е с извадена жлъчка и гениталии и отрязани предни лапи. "Всичко е извършено много професионално. Знаем, че жлъчката се използва за лечение в китайската медицина и е доста скъпа", уточниха природозащитниците. Предните лапи, които са търсен трофей също се търгуват срещу значителни суми. Инцидентът е изключително тежък. В България се случва за първи път подобно нещо, коментираха хората, намерили изкорменото животно. За инцидента еколозите са сигнализирали в полицейското управление в Сандански и всички европейски правозащитни организации.

Благоевград
Ваня Симеонова
“Ъндърграунд-медия”

БАРЕКОВ ДОНАСЯЛ В ДАНС!


Масовата тенденция, че зад успеха на големите и известни журналисти стоят техните началници в съответните служби за сигурност, изглежда ще се окаже една тактически добре планувана истина, разбра „Папарак”.
От отлично информирани източници на „Ъндърграунд-медия” подочухме, че известният журналист Николай Бареков бил част от една подобна схема.
В информацията, достигнала до ушите ни се твърди, че Ники Дудука е нещатен агент на ДАНС.
Неотдавна флагманът на свободното слово „Папарак” пръв осветли новината за връзките със службите на друг един именит журналист – Георги Коритаров. „Дали няма да се окаже, че официалната журналистика в България буквално се управлява от службите?”, питат се независими експерти.

Огнян Стефанов: ПРЕБИХА МЕ АГЕНТИ НА ДАНС!


В побоя срещу мен са участвали поне 7-8 души. Посветените в него сигурно са десетина човека”, казва в интервю за в. „Шоу” журналистът Огнян Стефанов. Според него чужди дипломати са на същото мнение. В България такава тайна не може да се опази дълго време. Според хора, запознати как стават тия неща, са замесени и държавни институции, поне една. допскема че това е ДАНС...

Подобно съмнение споделят също колеги и чужди дипломати. Преди три месеца Комисията за контрол на ДАНС в парламента обяви официално, че действията на служители от ДАНС спрямо мен са били незаконни. Това обяснява какво се е случвало преди година и половина”, казва още Огнян Стефанов.

ИЗДИРВАНИЯТ ТОНИ МАМАТА СЕ РАЗКХОЖДА НЕОБОЗПОКОЯВАНО В СОФИЯ!




Най-довереният човек на Златко Баретата - Антон Савов-Мамата, се разхожда необезпокоявано по улиците на София, а полицията изобщо не си дава зор да го търси. Това разкриха вчера пред “ТРУД” магистрати. Вече близо година МВР безуспешно се опитва да открие Савов. Грамадният мъж бе обявен за издирване, след като приятелят му Златомир Иванов се предаде на агентите на ДАНС на 8 февруари м.г.
Разследващите имали информация, че двуметровият Тони Мамата се навъртал в района на хотел “Хемус”, около който се срещал със свой приближени. Обвинителите проверявали и версията, че Савов е участвал в зверския побой над Илиян Кралев през септември м.г. 34-годишният мъж оцеля по чудо, след като четиричленна наказателна бригада го извади от аудито му и го смаза от бой до столичния бул. “България”.
Със завиден успех от ченгетата се изплъзва и аверът на Баретата - Мартин Станков-Рашо. Спецполицаите го изпуснали преди две седмици, когато атакували хотел “Бац” в Петрич. Тогава униформените щракнаха белезниците на Иван Великов-Горублянския и Филип Христов-Фил. Но като видял антимафиотите, Рашо скочил през втория етаж и изчезнал в мрака. Имената на кримигероя били казани на полицаите от неговата съпруга. Тя обяснила, че двамата са отседнали в “Бац” още в края на м.г. Посрещнали там Нова година с приятели. При обиска в хотелската стая била открита фалшива лична карта с неговата снимка, но с друго име.
Преди дни Софийският градски съд потвърди оставането в ареста на Горублянския и Фил. Двамата са обвинени като участници в наркогрупата на Златко Баретата. Магистратите се надяват, че полицията ще открие и Антон Савов и Мартин Станков, за да им повдигне същите обвинения. В четвъртък съдия Петя Крънчева ще преценява дали да пусне от следствения арест Златомир Иванов-Баретата, който се нуждаел от спешна операция на уретера.

ПРЕБИХА БОС НА ЦСКА!


Директорът на стадион "Българска армия" Калоян Стоянов замесен в пердах с бивш каратист
Директорът на стадион "Българска армия" Калоян Стоянов е бил пребит преди няколко дни. Именно тежкото му състояние е причината той да не присъства на четирите контроли на "червените" от началото на годината.
Инцидентът е станал в средата на миналата седмица, информира "Меридиан Мач". Тогава личната кола на бившия боксьор е била засечена от друг автомобил. Вследствие на това нервите на Стоянов не издържали и той тръгнал да раздава юмручно правосъдие на водача на превозното средство. Човекът обаче се оказал бивш каратист и нанесъл побой на шефа на ЦСКА. В безпомощността си Стоянов извадил нож и дори успял да нанесе прорезна рана по лицето на младия мъж.
След кървавия инцидент двамата пострадали били откарани в "Пирогов", където им била оказана първа медицинска помощ. Любопитното е, че двамата били по едно и също време в спешното отделение, като само присъствието на полицаи предотвратило продължение на боя. Калоян Стоянов и пребилият го бивш каратист подали жалби един срещу друг, като всеки написал своята версия и се изкарал невинен.
По информация на "Меридиан Мач" именно шефът на стадион "Българска армия" е предизвикал сериозния сблъсък. Мястото на инцидента е било в близост до сградата на "Титан", която е на булевард "България"

понеделник, 25 януари 2010 г.

СТРЕЛЯХА ПО ЩЕРКАТА НА КАРАМАНСКИ!


Щерката на покойният бос Иво Карамански и шеф на охранителна фирма преживя опит да бъде убита, по всяка вероятност от конкуренти! Най – малката от трите му дъщери Александра собственичка на охранителната фирма “Корона АИК”, се прибирала в апартаментът си на бул. “Черни връх” в столицата преди няколко дни разказват ни източници на полицията. След като заела личното си парко място покрай нея профучал лек автомобил по свидетелски показания с пернишка регистрация и открил огън срещу младата бизнес дама. За щастие тя се отървала с леки драскоти понеже стрелбата била изцяло на хаос, но умишлената акция я извадила извън кожата от шок и страх. По наша информация полицията работи по няколко версии, но най вероятната от тях е атака от конкуренти. Александра, най-малката дъщеря на Иво Карамански, изглежда не можеше да избяга от „закваската" на баща си, но за съжаление прекалено рано трябваше да преживее и горчилката на неговият бизнес вайкат се разтревожени нейни близки и приятели.

БРАТЪТ НА ОРЕШАРСКИ АДВОКАТ НА МАРГИНИТЕ!



Милети Орешарски се присъедини към защитата на босовете от СИК...

Скандално известният брат на бившият финансов министър Пламен Орешарски – Милети, си е намерил доста добре платена работа след спонтанното му уволнение като шеф на Централният Софийска Затвор. Оказва се че след няколко седмици господин Орешарски – младши щял да се появи като нов член в юридическият екип по защитата на скандално известните бизнесмени Красимир и Николай Маринови по известни като Маргините. По думите на водещи юристи босовете от СИК били особено близки с цялото семейство Орешарски и дори имало време когато двете фамилии са си ходели по семейно на гости. Освен Милети, и самият Пламен също бил доста близък с тях , но последно време близостта им се пазила в дълбока тайна заради авторитета и политическата кариера на тогавашният министър. Слухове от политическият елит често носели пикантерии как още докато бил ковчежник, Орешарски е посещавал тайно яхтата на Маргините заедно с брат си в компанията на млади момичета. Да вечеря с тях в тайните лобита на елитни хотели, както да уважава всеки един техен семеен празник. Което за пореден път показва и доказва че спойката между ъндърграунд и власт у нас е главната опора за управление на държавата... коментират наши колеги журналисти, които изобщо не са изненадани че уволненията за ред злоупотреби и измами бивш шеф на затвора си е намерил нова и още по доходна ясла...

БАЩАТА НА ДОГАН СЕ САМОУБИЛ!


Родният баща на един от най – големите български политици Ахмед Доган, Демир е сложил сам край на животът си. До ушите на наш репортер достигна легендата за печалният край на бащата отгледал днешният колос в политиката наречен с прякора Сокола. Подхвърлен изоставен и страдащ от мъката си в старчески дом, Демир Доган от село Дръндар една вечер се оттеглил тихомълком в мазето на сградата и се обесил на метална тръба от парното. Бивши служители в дома за стари хора в град Варна разказват че той бил погребан на държавни разноски а на погребението му не присъствали нито един член от семейството му. Справка в регистрите на ГРАОН в община Суворово под чиято юрисдикция е село Дръндар, сочи че родният баща на лидера на ДПС е починал от болест, което категорично се ограничава с протокола даден от служебният лекар във вече бившият старчески дом където ясно било написано че покойникът сам е сложил край на животът си.
Слухове от родното му село говорят че това бил най – тежкият момент в живота на младият тогава Ахмед. Чува се че двамата били люто скарани и последната им среща била свързана с размяна на тежки думи, така че можело да се сметне че самоубийството на старият човек играело по свой род отмъщение. Доган до ден днешен живеел с тежка психическа травма от този случай и това била реалната причина той да обърне гръб на цялото си семейство....

ИНТЕРПОЛ ИЗДИРВА ПРИНЦ КИРИЛ!


Царският син обвинен от мастити европейски компании в крупни измами!


От седмици насам синът на бившият премиер Симеон Сакскобурготски – Кирил е обявен за общо издирване от Интерпол ,пише известен испански таблоид. По думите на колегите от медията българският престолонаследник е обвинен в десетки крупни измами от водещи европейски компании, за крупни измами и далавери. Грозният му имидж бе направен пред месец от известна туристическа фирма в Мадрид, на която Кирил заявил че ще купи определен процент от акциите на определен цена и те изтеглили претенциите си от фондовата борса разчитайки на коректност. Уви бил подписан предварителен контракт но до финал на сделката не се стигнало. В следствие на тази измама кампанията загубила доста пари и нереализирани печалби. Бясно ръководството и моментално алармира медиите по случая. След този случай в испанското обвинение са се получили десетки подобни сигнали с още по коварни схеми от които Кирил е и точил пари. С предварителните договори уговарял продажби на не закупени акции вземал авансово пари и не финализирал сделките. В следствие на тези сигнали прокуратурата е разпоредила проверка по случая но до ден днешен Княз Кирил не бил открит. Именно за това прокурорите потърсили съдействие от Интерпол, които да издирят блудният ни царски син и той да отговори на претенциите на жалбоподателите....

неделя, 24 януари 2010 г.

СТАНИ АВТОР НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ!



ние не плащаме хонорари, форумът е свободен...
само за една седмица нашата медия набра приличен читателски актив, трябва да знаете че ПОДЗЕМНАТА МЕДИЯ е Ваша!!! Гласът ви ще бъде чут на вясака цена изпратете каквото сметнете за добре на podzemqta@abv.bg
и вашият материал ще бъде публикуван без значение от тематика, стил праповис и граматика - очакваме Ви!
БЕЗ ЦЕНЗУРА!!!



Екипът на
" ъндърграунд-медия"

СКАНДАЛ!!!! БАРЕТАТА СПОНСОРИРАЛ ПЪРВАНОВ!



Собствениците на фирма за хазарт, спонсорирали кампанията на Георги Първанов се оказват и съдружници с дружество, контролирано от Златомир Иванов-Баретата и роднини на депутата от БСП Младен Червеняков. Според публикувания на сайта на Първанов, дарител с договор 123/11.10.2006 е управителката на “ФСО” ООД Лиляна Червенякова….Освен управител Червенякова е и собственик на 60% от капитала. Дружеството притежава над 10 игрални зали в цялата страна. Останалите дялове се държат от синовете й Орлин и Камен. Техният баща е братовчед на бащата на депутата от БСП Младен Червеняков. Чрез общата си фирма “ФСО” ООД Червенякови притежават 45% от хазартното дружество “Бинго ФСО”. Останалите дялове в “Бинго ФСО” са собственост на дружество “Група Елит”. В него чрез фирма “Юристик консулт” Баретата държи 40%, чрез фирмата си “Голд груп” още толкова дялове има и сестра му Меглена Иванова. Според ДАКСИ “Група Елит” на Златомир Иванов притежава един куп дъщерни фирми с предмет на дейност “залагания и хазарт”. него чрез фирма “Юристик консулт” Баретата държи 40%, чрез фирмата си “Голд груп” още толкова дялове има и сестра му Меглена Иванова. Според ДАКСИ “Група Елит” на Златомир Иванов притежава един куп дъщерни фирми с предмет на дейност “залагания и хазарт”. Дружествата покриват по-голяма част от територията на България и притежават лиценз за организиране на хазартни игри с игрални автомати. Освен хазарт бизнесмените от клана Червенякови държат ресторанти, нощни барове, агенции за недвижими имоти и консултантски дружества. Според ДАКСИ един от тях - Камен, има общо дружество с човек, близък до бившата групировка ВИС. Във фирма “Милениум-2002″ Червеняков е съдружник с Петър Лашов, сочен за наместник в туристическия бизнес на покойния Георги Илиев. Камен Червеняков е стъпил здраво и в бизнеса с нощни удоволствия. Той стопанисва стриптийз баровете “Фетиш”, “Табу” и “Плейбой бар” в София. За разлика от брат си Камен, Орлин Червеняков се е ориентирал към по-прозаичен бизнес. На негово име във фирмения регистър се водят четири фирми с предмет на дейност “Ресторанти”, “Финансово посредничество” и “Управление на недвижими имоти”. С майка си заедно са съдружници на култовия ресторант “Чевермето” в столичния хотел “Хемус”. Заведението се прочу, след като в него вечеряха Георги Първанов и колегата му Владимир Путин. Помолени за лек коментар наши колеги журналисти не само бяха шокирани от тази новина но и затвърдиха вече изтърканото но супер актуално клише че във всяка държава си има мафия, но за съжаления в у нас мафията май си има държава... Такова очевадно преливане от ъндърграунд и политика е скандално и недопустимо, твърдят още те и е е достоен повод за заключване на държавата и обявяването и в ликвидация....

Пламен Орешарски: СВАЛЕТЕ ДЯНКОВ! СПАСЕТЕ ДЪРЖАВАТА!



“Един абсолютно некомпетентен човек управлява финансите на държавата. Това не е нормално, призовавам премиера Бойко Борисов веднага да отстрани министър Симеон Дянков от постът му на финансов министър. Така има шанс за спасение на българската икономика...” това са думи изречени от бившият ковчежник на републиката по времето на тройната коалиция Пламен Орешарки пред западни журналисти. В материал на италианското издание “Република” колегите от икономическият отдел решили да направят обширен поглед показващ една реална политическа и икономическа обстановка в държава от източна Европа. За целта поискали мнение от почти всички лагери и едно от тях е това на Орешарски. Той пък от своя страна не пропуснал шансът за да направи много тиражен резил на сегашното управление като хвърлил словесната кал срещу Дянков. Пред изданието той дори обещал да изготви пълен и подробен анализ за първите сто дни на управление на финансите в държавата, за да докажел че говорил голословно. Все пак изданието било четено от видни италиански финансови експерти с доста силни позиции в Брюксел. От своя страна самият министър Дянков обещал също да изкаже мнение но след като се запознае щателно с един такъв критичен анализ, защото лично според него думите на Орешарски са изречени без никакво покритие.

ДЕЦА УБИЙЦИ!


14-годишните Антония Матева и Мария Дръндарова признаха пред съдия, че са убили съученичката си Маргарита Гергененова. Двете осмокласнички заявили невъзмутимо, че са планирали убийството преди повече от месец, а идеята за него била още от септември 2003 г. И Антония, и Мария не са показали ни най-малки признаци на вина. Това разказаха потресени криминалисти, присъствали на разпита. Те не дадоха подробности за мотивите на двете момичета.
Жестоката история започва така: на 5 март, 2004 г. 14-годишната ученичка от пловдивската гимназия "Братя Миладинови" е обявена за общодържавно издирване. Момичето не се прибира цяла нощ вкъщи и родителите й алармират полицията. 4 дни по-късно, на 9-ти март, трупът й е открит на жилищна площадка в блок на улица "Кукуш". Антония и Мария не са били агресивни и не са впечатлявали с нещо особено, коментира учителката Сийка Митева. Антония има няколко неизвинени отсъствия. При нея миналата година може и да е имало някакъв проблем, но сега не е така. По характер и двете са затворени, казва още Митева. Зле са обаче с оценките - Антония е завършила първия срок с осем двойки, а Мария - с пет. Според източници от града баща й е психолог. Бащата на Антония пък работи в кланица, а майка й е шивачка. Родителите на убитата Маргарита са разведени. Тя е живяла с майка си, която е пощальонка.
По-късно става ясно, че в блока, където е намерен трупът, само един етаж по-надолу, живее Антония. При обиск в дома й са намерени дрехите, с които Маргарита е била облечена в деня на изчезването. Съдебните лекари заключават, че смъртта е настъпила вследствие удушаване. Два дни по-късно невръстните килърки правят пълни самопризнания. Идеята за убийството на Маргарита им хрумнала половин година по-рано, още през септември, 2003 г. Мотивът - завист. Трите момичета преди години били неразделни приятелки, но постепенно отношенията им се влошили. Антония и Мария се опитвали да излизат с момчета и да пушат трева, но Маги била далеч по-хубава и чаровна от тях и затова всички предпочитали нея. Оттук пламнала и завистта.
На 4 март, 2004 г. те поканили жертвата в апартамента на Антония на ул. "Кукуш". Решили са там да удушат Маргарита, защото през деня в жилището нямало никой. Родителите били на работа. По някое време Антония и Мария измъкнали бухалка без Маги да ги види.
Но не им стигнал кураж да замахнат. На другия ден Антония пак поканила приятелката си на гости. Маргарита седнала на фотьойла. Едно от момичетата се приближило и посегнало с ръце към шията й, другото зад гърба й замахнало с бухалката и я ударило в главата. Съборили Маги на пода с хватка от джудото и продължили да я стискат за врата. "Какво правите? Оставете ме! Това е сънната ми артерия, ще умра!" - молела се Маги, обляна в сълзи. Двете не се трогнали. Душенето продължило близо половин час. През цялото време Маги се съпротивлявала, била е в съзнание. Изпитвала е тежки предсмъртни мъки. Когато убили приятелката си, двете я съблекли по бикини в стаята на Антония. Увили тялото с чаршаф. Замъкнали трупа на тавана и го покрили с дъски и чували. Замисляли да изгорят тялото, но се уплашили, че ще стане пожар в блока и се отказали. Събрали дрехите на Маги в найлонова чанта, мобилния й телефон продали за 20 лв. в магазин за апарати втора ръка. И отишли да пият кафе. Три дни по-късно разказали за смъртта на Маги пред тяхна приятелка- шестокласничка. Даже завели детето да види трупа. Ако ни издадеш, и на теб може да ти се случи същото, заплашили удушвачките. 12-годишната Кристина обаче не се изплашила. Въпреки заплахата позвънила в полицията и казала къде е скрито тялото на издирваната Маргарита.
Полицията намира мобилния телефон на жертвата в заложна къща, оставен от обвиняемите. Междувременно шефът на следствието Делчо Джубелиев отстранява от делото следователката Александра Бенкова. Случаят е поет от Галя Радева. По време на следствието се правят тестове от психолози и психиатри за изготвянето на психиатрични експертизи на момичетата. Първото заседание, насрочено за 15 март 2004 г., се провежда при изключителни мерки за сигурност, тъй като Антония и Мария са непълнолетни. На него присъстват родителите на двете момичета, адвокатите им и вещи лица. Освен обвинението за предумишлено убийство към тях е повдигнато и друго по чл. 144 за заплаха към 12 годишното момиче. След като съдията приема заключението на експертите, че момичетата осъзнават постъпката си, им налага най- тежката мярка за неотклонение “ задържане под стража”. На 24 март след обжалването на адвокатите на обвиняемите делото се гледа пред Пловдивския апелативния съд. Решението е момичетата да останат в ареста, тъй като доказателствата са достатъчни, както и че то не подлежи на обжалване. На 19 април Пловдивският окръжен съд разглежда жалбата, подадена от защитата на Мария Драндарова за смяна на присъдата с по-лека - "под родителски надзор". Мотивът - да може Мария да продължи образованието си. Съдът отхвърля искането. Решението е обжалвано на 27 април пред Апелативния съд, но молбата отново е отхвърлена. Основанието на магистратите е, че върху момичето не е упражняван родителски контрол преди убийството, затова нямат причина да считат, че сега ще има такъв. Единственият повод за провеждане на ново заседание за промяна на мярката на отклонение е влошаване на здравословното й състояние. На 16 юни съдът разглежда молбата за промяна на мярката за отклонение на Антония Матева. Доводът е, че няма опасност тя да извърши друго престъпление, а и семейната среда ще е по-благоприятна за нея. Искането е отхвърлено поради изключително високата степен на обществена опасност на извършеното убийство на Маргарита и заплахата към 12-годишната Кристина от Антония и Мария. Няколко дни по-късно Антония прави пълни самопризнания пред следовател. В началото на август следственото дело приключва, материалите по случая са изпратени в Пловдивската окръжна прокуратура. На 22 август Пловдивският окръжен съд образува дело срещу Мария Драндарова и Антония Матева. Повдигнати са обвинения за предумишлено убийство по особено жесток начин, за кражба на мобилен телефон от родителите на Маргарита и заплаха за убийство на друго 12-годишно момиче.
Два дни след като удушили приятелката си, двете ученички поканили на купон бившето гадже на жертвата - Сашо. Младежът разказал, че Антония и Мария били превъзбудени и страшно весели. Той отказал да отиде на почерпката, без да знае, че двете празнували убийството.
Седмица след арестуването на ученичките Сашо не можел да повярва, че Антония и Мария хладнокръвно удушили Маргарита. Момчето учи в 9 клас, известно време били гаджета с жертвата, но се разделили, защото си омръзнали. Сашо твърдял пред съученици, че бившето му гадже било готино момиче, но друг неин приятел непрекъснато я тормозел за пари и тя му давала.
Садистично, жестоко убийство, безпрецедентен случай за последните 20 години. Така криминалисти с дългогодишен стаж коментират престъплението. Те са потресени, че момичетата не чувстват вина.
Адвокатите:
Наум Китанов, защитник на Мария: „Веднага мога да кажа, че ще обжалваме присъдата. Съвсем други неща очаквах и във всеки случай не и тази присъда. Категорично не сме съгласни, че за Мария е доказано обвинението за убийство”.
Чавдар Петров, защитник на Антония: „Присъдата е справедлива и в размера на това, което очаквах - от шест и половина години до осем. Извършеното е смесица от отрицателни човешки чувства, с които двете деца не са успели да се справят поради липса на житейски опит. Те са намерили начин за развързване на сложния възел от отрицателни емоции в душите си чрез агресия”.
182 деца от СОУ "Братя Миладинови", където учеха Маги, Антония и Мария, бяха тествани от психолози и педагози за тревожност, контрол над емоциите и оптимизъм две седмици след убийството. Една от използваните техники беше т.нар. Чантата на моя живот. При нея тийнейджърите сравняват собствения си живот с чанта. От отговорите на въпросите психолозите направиха изводи за душевния мир на учениците. Повечето от тях бяха обяснили, че виждат чантите си в черно или синьо с място за съхранение на личните тайни. То е мрачно и те рядко споделят "съдържанието" му с родителите си, признаха тогава повечето от децата. Сравнително малко от учениците бяха посочили, че виждат чантите си в светли тонове. Останалите тестове показаха, че в 8-ми "в" клас, където е учела Маргарита Гергененова, и в класа на нейните убийци, има повишено ниво на тревожност. Като цяло в училището не бе отчетено увеличение на детската агресивност в сравнение с периода 1993-1997 г., когато са правени подобни изследвания. Децата от всички класове тогава коментираха, че имат нуждата да обсъждат проблемите си с приятели. След случилото се родителите на ученици от СОУ "Братя Миладинови" поискаха спешни мерки за затягане на дисциплината в училище. Учителите се обявиха за назначаване на още педагогически съветници и на сексолози в училищата.
Процесът върна у децата спомените за жестокото убийство.
Съученичка 1: Всички бяха потресени от случая.
Репортер: Спокойни ли сте като ходите на училище?
Съученичка 2: Ами, не.
Съученичка 1: Не и аз.
Репортер: Защо, какво ви притеснява?
Съученичка 2: Ами, ако те се върнат и сигурно и някой друг ще се опитат да убият.Съученичка 1: Да.
„Ако се наложи, в училището отново ще бъде повикан екип от психолози, които отблизо да наблюдават децата”, категорична е директорката Мария Терзиева.
Мария и Антония започват да изтърпяват присъдата си при строг режим в поправителния дом за непълнолетни към Сливенския затвор. В общи килии могат да ги прехвърлят, когато станат 18-годишни. Двете момичета тогава са в осми клас към трудово-поправителното училище и продължават основното си образование. Съдът постановява и наказание обществено порицание на Мария и Антония - публично обявяване на присъдата им в училище „ Братя Миладинови" в Пловдив. Дрехите на убитата Маргарита - дънки, яке, маратонки, телефон, пръстен и огледалце, иззети като веществени доказателства, са върнати на майката.
Десетки близки и съученици на Маргарита се събраха, за да я изпратят до вечния й дом. Тийнейджъри на 14-16 г. със зачервени очи и карамфили в ръце шепнешком споменаваха името на зверски убитата си приятелка. Възрастни мъже едва сподавяха в шепи риданията си. Какви грехове плащаш, та те настигна такава съдба, недоумяваха хората.
Рано сутринта в двора на училище "Братя Миладинови" пристига специален автобус. С разрешение на директорката децата от 8 и 9 клас можеха да отсъстват заради погребението. Автобусът обаче се оказа малък за всички желаещи. По същото време в дома на Маргарита се тълпяха близки, роднини, съседи. Всеки оставяше цвете върху ковчега на детето с име на цвете. Мъртвото момиче сякаш е заспало. Всяка черта на лицето му излъчва спокойствие. Маргарита бе облечена в официална рокля. Тялото й бе положено в тъмночервен масивен ковчег, зарит от цветя. Момичето бе погребано в семеен гроб в католическия траурен парк в Пловдив.
Антония и Мария са били принудени чрез заплахи да убият Маргарита. Те вероятно са въвлечени в организирана престъпна група, заяви тяхната връстничка Нина. Учителката по математика Ана Манчева също е убедена, че момичетата са попаднали в бандитска среда. Джудистката Антония е способна на всичко, но не и на убийство, смятат децата. Миналата година класната й събрала родителите на другите ученици и ги предупредила да пазят децата си от Антония.
При последните разпити тийнейджърките лансирали и версията, че Маргарита е издъхнала при нещастен случай. Това станало, докато трите разучавали хватка от джудото с прехвърляне през рамо със захват през шията. Маргарита спряла да диша за 30 сек, а приятелките й започнали да й правят изкуствено дишане, но не успели да я съживят. Адвокатите им отказаха коментар на случая.
Садистично, жестоко убийство, безпрецедентен случай за последните 20 години. Така криминалисти с дългогодишен стаж коментират престъплението. Те са потресени, че момичетата не чувстват вина.
Окръжна прокуратура - Пловдив повдига обвинение срещу задържаните 14-годишни Антония и Мария. Двете могат да получат до 5 години затвор, които ще излежат в дома за малолетни престъпници към затвора в Сливен. Те няма да имат допир с осъдени пълнолетни жени.
Скандални разкрития направи и бащата на едното от двете момичета, убили съученичката си Маргарита Гергененова. Тони Дръндаров, баща на Мария Дръндарова заяви, че дъщеря му и нейната приятелка са удушили Маргарита не от завист, а от това, че тя се е опитала без тяхно съгласие да ги запознае със свой приятел - сутеньор, за който двете момичета да проституират насила. Според бащата има замесени и полицаи от Първо РПУ в Пловдив. „Още по време на съдебния процес открих в тефтерчето на дъщеря ми имената и телефонните номера на полицейски служители от Първо РПУ”, разказва бащата. „Показах ги на адвоката си, но той ми нареди да мълча за това. А наскоро дъщеря ми ми призна, че Маргарита е искала да я запознае със свой приятел, който е известен сутеньор в Пловдив. Младежът много искал Мария да работи за него като проститутка и се опитвал да я вкара в схемата си чрез Маргарита”, твърди бащата Тони Дръндарски.
Откакто попадна зад решетките, тя започна да пише стихове. Редовно ми праща писма. В едно от тях написа: "Сега разбирам колко щастлива съм била преди. Трябваше ли да загубя свободата си, за да оценя сега колко много ми липсва." В сливенската килия си има телевизор, абонирала се е за модни списания и вестници. Чете много романи и енциклопедии. Последно ми се похвали, че е прочела "Дон Кихот". Пожела да й занеса тълковник за сънища, защото много сънува, почти всяка нощ и все кошмари. Психиатрите и психолозите, изследвали Мария, са вписали в заключението си, че дъщеря ми е с изключително висок интелект. До 4-ти клас учеше в състезателна паралелка за напреднали деца. Ходеше по олимпиади по български език и математика - все печелеше първите места. Досега не мога да си обясня кое я е накарало да извърши това убийство. Вероятно грешката е в нас с майка й - някакъв пропуск във възпитанието. Може би не съм я контролирал достатъчно."
На 13 януари 2005 г. Пловдивският окръжен съд присъди наказания от 8 и 9 години лишаване от свобода на непълнолетните убийци Антония Матева и Мария Дръндарова. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Поправителния дом при затвора в Сливен. Според Наказателния кодекс с максималния размер на наказание при непълнолетни за квалифицирано убийство е 10 години лишаване от свобода. Съдът призна двете подсъдими за виновни и в извършване на престъпление - заплаха с убийство към непълнолетна тяхна съученичка, като им наложи наказания по една година и четири месеца лишаване от свобода. Антония и Мария получават и обществено порицание за присвояване на чужда вещ (мобилен телефон). На майката на убитата Маргарита Гергененова съдът присъди обезщетение от 75 хил. лв., като счете, че именно този размер отговаря на обществения критерий за справедливост.
За кървавото си деяние 14-годишните Антония Матева и Мария Дръндарова - осмокласнички в училище "Братя Миладинови", бяха осъдени на 8 и 9 години затвор. В момента излежават присъдите си в трудовопоправителното общежитие към Сливенския женски затвор.
Удушвачките ще излязат на свобода, когато ще са навършили 20 години. По време на обжалванията на присъдите им техните защитници постоянно апелират за намаляване на наказанията им с мотива, че двете осъзнават какво са извършили и се разкайват дълбоко за стореното на Марги.
"Не вярвам да посмеят да се върнат в Пловдив. Ако им е останала капчица съвест, няма да намерят покой до гроб", казват порасналите съученички на убитото момиче.
Eдно невероятно красиво пловдивско момиче си отиде от страшна смърт точно преди 5 години. Маргарита Гергененова остана завинаги на 15. Две нейни съученички са в женския затвор в Сливен за планирано убийство. Майката Цветана Петрова – слаба фина жена, късо подстригана, живее с ужаса вече пета година. Единственото й спасение е раждането на второ момиченце, което тя кръщава пак Маргарита. Тригодишната Маргарита гледа кака си на снимка вкъщи, на която голямата Маргарита се е просълзила. „Тука аз плача!”, казва малката, която невероятно прилича на кака си. Тя не си ляга, без да целуне снимките на Маргарита, която е на небето. Малката е родена на 30 януари 2006 – почти две години след ужасната кончина на Маргарита на 5 март 2004 г.
Майката Цветана Петрова не иска да говори пред медиите, огорчена от безчувствените репортажи. Как пишем, наистина? Защо пишем? Как се пише за смъртта?
Маргарита изчезва на 5 март 2004-та. Ден петък. Цветана подава сигнал в Първо РПУ същата вечер. В събота звъни по всички възможни приятели, познати, съкварталци. Два дни – целия уикенд, полицаите не предприемат нищо. Група за издирване е сформирана едва в понеделник, връща черната лента Цветана. Това е най-черният уикенд в живота й. За да започне и най-черната седмица!
8 март, Деня на майката и жената – нищо. 9 март – светът се завърта обратно! В 19 часа на неспалата четири денонощия жена се обаждат от Първо РПУ. Казват само: „Елате бързо!” „Ох, сега как ще я набия!”, казва си Цветана и поема с къщните дрехи към Районното.
Там ударът е като с парен чук, полицейско ноу-хау. „Убита е, намерена е затворена, но не е насилвана. Убийците са задържани!” – казват железните ченгета. „Мисля, че попитах кой?” В смисъл кой е убиецът. „Когато разберете, ще бъдете изненадани!” – отвръщат от групата за издирване. „На другия ден – 10 март, разбрах всичко от вестника! Нима това е начинът?!” – още не може да проумее майката на Маргарита. Цветана чете пресата, припада, свестява се, и пак чете невероятните фантазии на някои репортери.
Нататък историята е безскрупулна – към жертвата, към близките, към всички, които все още имат съпротивителни сили срещу безсмисленото насилие. Убийците – Антония и Мария, са съученички с Маргарита. „Първо дори се обадих на Антония – спомня си майката Цветана. – Няма да забравя как ме излъга. Каза, че Маргото излязла с братовчед си Димитър. Такъв тя няма! Но какво да сторя?”
Бдителните полицаи, разбира се, не откриват нищо. Докато убийците не се похвалват пред дете от V клас от същото училище в Кючюка – „Братя Миладинови”, Криси. Криси споделя с приятелката си Ванчето, която я посъветва да отидат в РПУ-то при полицаите, които все още са с вързани ръце.
„Видях носа на Маргарита и много се изплаших” – казва Криси. Антония Матева: „Ще мълчиш, защото и теб ще те последва същото!”
Защо са се похвалили? А защо са убили? Винаги има въпроси, на които няма смислен отговор. Завист? Ревност? Злоба? Нима това са думи, водещи до мъчително убийство?
„В съда Антония ме гледаше в очите с наглост, без никакво чувство за вина”, спомня си Цветана.
Скоро ще излязат на свобода. Най-много след година и половина. За идния 5 март. Или за по-идния!
Трите са съседки. Цветана се разминава в квартала с родителите им, без никакво чувство за свян от тяхна страна. Тя живее в спомена за Маргарита и с надеждата за малката й сестра, носеща името й. Апартаментът й е изпълнен със снимки и играчки на едно красиво 15-годишно момиче. Най-красивото в Кючук Париж. И най-мъртвото!
„Ако можехме да тълкуваме сънищата си, сигурно щяхме да предотвратим поне част от лошото, което ни заплашва – казва Цветана. - Месец преди убийството сънувах, че падаме трите – аз, сестра ми и детето ми в асансьорната шахта, а Маргарита се понася сама нагоре.”
Къде, Маргарита? Защо?
Няма отговор на въпроса защо един красив живот трябва да бъде прекъснат насилствено. Човечеството не е измислило отговор, вероятно защото се страхува от собственото си лице в огледалото.
Още по време на следствието, заради огромния обществен натиск, властите осъдиха момичетата без да бъде изяснен истинският мотив за убийството. “Няма лошо дете. Няма как дете да убие от завист друго дете. Да посегне на живота на приятелката си заради червило или дрешка? Може да се случи, ако има психични проблеми. Тези неща стават само по филмите. Мотивите се коренят дълбоко, в цялата ни система. Не може в държава, в която полицаите церемониално късат пагоните си на пъпа на столицата и погребват символ на държавността и реда какъвто е МВР, да очакваме друго. Средата, държавата, системата е убиеца, а не децата ни”, коментират криминалисти, които до ден днешен умуват как и защо две деца пловдивски деца си спечелиха зверското прозвище “Удушвачките”. “Всеки човек е потенциален убиец, ако бъде поставен в определен контекст”, казват опитни психолози. “Няма типология на различните видове насилие. Има асоциален тип и тип на отклонение на психиката”, допълват специалисти.
Таткото на едно от осъдените момичета Мария Драндарова - Тони, се съгласява да предостави част от писмата на детето от затвора и ареста, малко след задържането й. В момента Мария и Антония се готвят за последните си изпити и тази пролет ще бъдат абитуриентки зад решетките. Бал, като за чудо и приказ, няма да имат. Рокли няма да им шият. Грим няма им слагат. Лъскави подаръци няма да получат. Няма да броят от 1 до 12. Няма да купонясват със съучениците си в Новотела, а после да пътуват до Гърция например. Няма да има голи гърбове, силиконови бюстове и парфюми “Версаче”. Защото в панделата учението, уроците и учебниците са спасение. От самотата и мислите. Антония и Мария ще бъдат потупани по рамото от надзирателките си и ще очакват началото на новия си живот. Двете вече са почти на 20, а влязоха в сливенския женски затвор на 14. В писмата до семейството излиза, че всъщност те са си съвсем нормални деца, а не кръвожадни убийци. Страдат, обичат, радват се на дребните неща, страхуват се от хлебарки, студ и мрак. В писмата на Мария Драндарова има жажда за живот, изкупление, мъка по свободата и причината за липсата й. Има болка.
Тони Драндаров предоставя писмата и ръчно рисуваните празнични картички с треперещи ръце. Детето му е вътре в тях, а не зад решетките. Съдържанието на редовете в кореспонденцията всъщност е нейното огледално отражение, в което съсипания баща се взира ежедневно. “Тази ръкавичка ми я прати в първите няколко дни от престоя си в Сливен. Вижте колко е красива. Тя е шивачка там. Заедно с Антония са станали много добри в това, което правят. Надявам се да оцелеят психически и да имат сила, да се справят с това, което ги очаква навън”, моли се мъжът. Тони дава писмата, в които правописни грешки и с лупа да търсиш, трудно ще намериш.
“Здравейте, скъпи мами, тати, бати! Сега да ви обясня за делото. Следобед ми казаха, че съм дадена за пътуване. Можете да си представите колко “положително” беше настроението ми. Почнах да рева, като че ли с това щях да променя нещо. Както смятах, че не съществува ад и рай, вече със сигурност категорично заявявам, че има ад и бях една седмица в него. То беше пълен ужас. Не, аз може би се бъркам - беше по- лошо от ад. Постоянно по пътищата, от арест в арест. В ареста нямаше “нито една хлебарка”. Можете да си представите колко съм спала. А понеделник, в съдебната зала, малко ми оставаше да припадна от нерви и притеснение, като чух за ново преразглеждане, което в моя превод буквално значи - още пътуване... По пътищата щях да умра (меко казано). Иначе не връщах. Стисках зъби, опитвах се да спя. Не знам какво въобще ви обяснявам, това не може да се опише, дори и с моя доста богат речник (колко скромно). Искам да ви кажа на свиждане да не ми носите никаква храна, защото не мога да ям. От вида на меса, салами и ми прилошава. А когато видя много храна на масата, направо ставам и отивам да си лягам. Дори не съм яла от любимото ми нещо- хляб - от бая време. Само за закуска си хапвам една вафла, която ме държи цял ден. Преди да замина на дело бях 57 кила, а сега съм 53. Ако ще носите нещо, то да са малко сладки работи. Никакви храни, плодове и зеленчуци. С тези пари си вземете нещо за вас. При мен не е много добре, поради причината, че тези дни няма топла вода, защото са замръзнали тръбите и трябва да си топлим. В дървена ваканция сме в даскалото. Ходим на работа. Но сега, от понеделник, сме си по стария график. Много, много ви обичам!”, пише в писмо до татко си Мария Драндарова на 28 януари 2006 г. Описаният ужас е пътуването й до столицата за дело във ВКС. “Приключение” в бусовете на съдебна полиция траяло цели три седмици.
В редове, написани от Мария през месец май 2006 г. в Сливенския затвор, тя разказва с трепет за деня на ученическото самоуправление зад решетките. “Ученици и учители си сменят местата. Е, не участваха всички, но аз бях сред участниците. Записах се счетоводител. Цял ден прекарах в канцеларията и пред компютъра. Много ми хареса работата. Беше супер интересно”. В друго писмо описва емоциите си в навечерието на 8 март. “Днес имаше представление по случай 8 март. Утре, баш на 8 март, ще има друго, от училище. А може би ще има подаръци. Днес в консултациите правихме икебани аз, Мима и госпожите. Утре ще бъдат на изложба. Надявам се всичко в къщи да е ОК. Да се разбирате и освен да работите, да се забавлявате от време на време. Благодаря ти за мартеничката. Много е хубава. Аз пак съм си накичила целите ръце в мартенички. Чао! Обичам ви!” В писмо от лятото на 2005 г. Драндарова разказва пред родителите си за влеченията си. “Набарах един учебник по фотография, та смятам да се пообразовам по въпроса. Намерих и една христоматия по литература за 10 клас. И четох. Имаше по малко от Шекспир - “Хамлет”, Бокачо - “Декамерон” и Сервантес - “Дон Кихот”. Най-много ми хареса “Декамерон” и смятам да го взема от библиотеката. Дори започнах да уча една реплика от “Хамлет” наизуст “Да бъдеш или да не бъдеш”. В писмата й често присъстват другите й страсти - рисуването и цветята. Малкото стопанство към затвора често присъства в кореспонденцията й. “Градинарката не е идвала скоро. Доматите растат, ли растат. Оня ден излязох да ги вържа за колчетата. През август вече трябва да стават за ядене. Магданозът също расте. Цветята в градината са цъфнали. Забравих да ви кажа, че в стаята си гледам цветя. Надка като си тръгна ми ги остави всичките на мен”. Мария не крие в писмата си, че е потънала в дебрите на психологията и самопознанието. “Навънка си бях направила един тест и май излязох сангвиник. Сега вече съм меланхолик. Станала съм много скучна. Усещам го. Прави си тест и съм интроверт, а като бях вън бях екстраверт”. Едно от най-силните писма на Мария Драндарова до родителите й е малко след ареста й. Тя нахвърля мислите си, объркана, уплашена, самотна, в няколко листа хартия в една от килиите на пловдивския следствен арест. “Тате, миналия път като ми каза, че като изляза, всичко ще е много по-добре...не можах да ти кажа, че и преди ми беше достатъчно добре. И почти нищо не ми е липсвало. За мен е достатъчно само да изляза на свобода и да се прибера при вас. Написах няколко стихотворения: Един живот имам - но не знаех как да го изживея. Разбрах чак тогава, когато бях лишена от свобода. И вече имах чувството, че за мен животът спря. Чувствах се изолирана от света, все едно съм в АДА. Винаги се цели в рогчето на луната. Дори да не го уцелиш - винаги ще бъдеш сред звездите”.
На 10 септември 2005г. Мария пише: “ За параклиса, както ти казваше преди, не е толкова важно да се ходи, важното е да вярваш и да се молиш, няма значение къде”. А месец по-късно се обръща към баща си: “Здравей, тате! Ще започна писмото с най-важното, което исках да ти кажа отдавна и много ме мъчеше. Това, което искам да ти кажа, е да обръщаш повече внимание на себе си. Сериозно си помисли за това. Оценявам това, което правите за мен, но мисля, че прекалявате. Затова много се зарадвах, когато прочетох в писмото ти, че си обърнал малко внимание на себе си. Още повече се зарадвах в събота, като се чухме по телефона и ми каза, че си купил някои неща. Дано ме разбираш правилно! Това се отнася и за теб, и за мама. И двамата прекалявате с грижите. МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ за всичко, но наистина нямам нужда от толкова много неща”.
Очаква се осъдената за убийството на 14-годишната си приятелка Маргарита Гергененова Антония Матева да освободи килията си в Сливенския затвор преди Коледа. Наскоро Антония е била мярната в Кючук Париж, по време на кратка домашна отпуска. Лежалата близо 6 години зад решетките за убийство разкрила пред близки, че се страхува от вендета. Тя се притеснявала от външния свят, от съседите си, от бившите си познати и приятели. Най-обезпокоена била от реакцията на родителите на мъртвата Маргарита. Говори се, че таткото на Гергененова работи в Испания, а майката Цветана гледа малката си дъщеричка, също Маргарита, в Пловдив, в Кичука, близо до дома на Антония Матева.