вторник, 26 януари 2010 г.

ИЗДИРВАНИЯТ ТОНИ МАМАТА СЕ РАЗКХОЖДА НЕОБОЗПОКОЯВАНО В СОФИЯ!




Най-довереният човек на Златко Баретата - Антон Савов-Мамата, се разхожда необезпокоявано по улиците на София, а полицията изобщо не си дава зор да го търси. Това разкриха вчера пред “ТРУД” магистрати. Вече близо година МВР безуспешно се опитва да открие Савов. Грамадният мъж бе обявен за издирване, след като приятелят му Златомир Иванов се предаде на агентите на ДАНС на 8 февруари м.г.
Разследващите имали информация, че двуметровият Тони Мамата се навъртал в района на хотел “Хемус”, около който се срещал със свой приближени. Обвинителите проверявали и версията, че Савов е участвал в зверския побой над Илиян Кралев през септември м.г. 34-годишният мъж оцеля по чудо, след като четиричленна наказателна бригада го извади от аудито му и го смаза от бой до столичния бул. “България”.
Със завиден успех от ченгетата се изплъзва и аверът на Баретата - Мартин Станков-Рашо. Спецполицаите го изпуснали преди две седмици, когато атакували хотел “Бац” в Петрич. Тогава униформените щракнаха белезниците на Иван Великов-Горублянския и Филип Христов-Фил. Но като видял антимафиотите, Рашо скочил през втория етаж и изчезнал в мрака. Имената на кримигероя били казани на полицаите от неговата съпруга. Тя обяснила, че двамата са отседнали в “Бац” още в края на м.г. Посрещнали там Нова година с приятели. При обиска в хотелската стая била открита фалшива лична карта с неговата снимка, но с друго име.
Преди дни Софийският градски съд потвърди оставането в ареста на Горублянския и Фил. Двамата са обвинени като участници в наркогрупата на Златко Баретата. Магистратите се надяват, че полицията ще открие и Антон Савов и Мартин Станков, за да им повдигне същите обвинения. В четвъртък съдия Петя Крънчева ще преценява дали да пусне от следствения арест Златомир Иванов-Баретата, който се нуждаел от спешна операция на уретера.

Няма коментари: