неделя, 24 януари 2010 г.

СКАНДАЛНИЯТ ЖУРНАЛИСТ ДИМИТЪР ЗЛАТКОВ В СМЪРТНА ОПАСНОСТ!



Известният стожер на криминалната журналистика и вече неофициален заместник главен редактор на вестник „Уикенд”, Димитър Златков от няколко месеца се крие в апартамент в софийският квартал Зона В5. Според оскъдната информация той получил смъртни заплахи от хора близки до Маргините. Момчето, което е кръвен брат при това близнак на един от собствениците на вестника Мартин Златков Радославов, нашумя през последните години със скандалните си книги „Смъртта на големите босове”, „Войната ВИС – СИК” "Откуп"и подобни. Пиперливият и директният му език го изкачиха на стълбата на колосите в съвременната криминална и разследваща журналистика. Публикациите му и разкритията във вестник „Уикенд”, направо разтърсваха обществото всяка седмица.
Сега името му вече го няма в издателското каре на таблоида. Според информацията опасността за животът му наистина е реална и всички в екипа на вестника са се опасявали да не го сполети участта на колегите му и негови партньори по перо Георги Стоев и Боби Цанков.
Нашага медия се свърза с Димитър Златков, който уточни, че наистина е имало реални заплахи за живота му от братята Маргини. За първи път Златков намекна за тях още при избухването на скандала с разработката “Галерия”, гостувайки в студиото на Нова телевизия.
За заплахите са уведомени ДАНС и прокуратурата...

Няма коментари: