събота, 13 март 2010 г.

КРАСЬО ЧЕРНИЯ В ТОПЛА ВРЪЗКА С НАГЛИТЕ!


Кадровикът на съдебната ни система Красимир Георгиев бе засечен да се забавлява с официалната съпруга на Прокопи Културиста от „Наглите“. Часове след като бандитът сключи брак с половинката си Габриела, Красьо Черният бе забелязан да купонясва в столична дискотека, заедно с чернокосата красавица. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в интервю електронна медия че „Октопод“ и „Нагли“ е имало във висшия съдебен съвет.
Булката на Прокопи
Сега вече има доказателство, че тези хора са пряко свързани. „Самият факт, че Красьо Черният е бил част от кадровиците на ВСС означава, че ние сме в един омагьосан кръг. Как да разчитаме на сериозни резултати? Всички се надяваме нещата да се променят“, заяви дясната ръка на Бойко Борисов.Габи и Прокопи сключиха брак в националното следствие, като преди това чакаха месец за разрешение. Прокопи Прокопиев е сочен за един от тарторите на бандата за отвличания, която бе заловена от МВР. Госпожа Прокопиева каза „Да“, тъй като по този начин ще бъде записана като негов пълномощник и ще го вижда по-често от два пъти месечно, както е било досега.
"Наглият" Прокопи
Кумове на младото семейство са били сестрата на Прокопиев Виолета и най-добрият му приятел Николай. На импровизираната церемония пристигнала и майката на Културиста.
Според запознати семейство Прокопиеви били в отлични отношения с Красьо Черния и доскорошната му половинка – Магда. Тепърва ще излизат скандални информации около връзките му с „Октопод“-а на Алексей Петров, прогнозират разследващите органи. Наскоро razkritia.com писа подробно за чадъра, който бившата барета опъвал над Красьо

петък, 12 март 2010 г.

1000 000 ЕВРО ЗА ГЛАВАТА НА ДОГАН!


За главата на ДПС вече има обявена награда! В това ни уверяват дребни играчи от столичният подземен свят които се кълнат че разполагат с информация за скорощното убийство на Сокола. Сензационното в случая е че най – вероятният поръчител на пъкленото деяние е човек от върховете на структурата ДПС. Миналата седмица босът на РЗС Яне Янев обяви пред медиите че, че много хора в структурите на движението в цялата страна искат главата на Доган. По думите на Янев обществеността съвсем скоро ще разбере всичко това, но РЗС нямало да се нагърбва да огласява каквото и да е. Като цяло ДПС е на финала в участието си в изпълнителната власт и това е краят на фигурирането му в политическото пространство, твърди Яне. По думите му имало много несъгласни с едноличния монопол на Сокола. Такива били настроенията в структурите на ДПС в Силистра, Кърджали, Разград и Търговище. Според Янев с ДПС е свършено и Доган вече няма да играе ролята, която играеше в последните осем години. “Доган персонално трябва да понесе отговорността си за всичко, което свърши до този момент”, казал още Янев. В ъндърграунда обаче се носи и слуха за обявена награда, тя била от порядъка на един милион евро. З атакъв трофей може да се пребори само килър от чужбина, казват специалистите и допускат че този слух е пуснат умишелно за да може да смрази кръвта на самият Доган и по този начин да бъде пречупен по лесно да сдаде властта над ДПС.

четвъртък, 11 март 2010 г.

УЛИЧАВАТ ПРЕЗИДЕНТА В ОРЪЖЕЙНИ СДЕЛКИ!


Държавният глава уредил пазар на олигарсите си в Катар!

Представители на европейската власт с националистически разбирания започват явна акция срещу българският президент Георги Първанов. Причината била сегнал от родината за афери на държавният глава с шейхът на катар, касаещи нелегален износ на оръжие за арабската страна. Неотдавна президентът Георги Първанов и емирът на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани обсъдиха на среща възможностите за изграждането на терминал за втечнен газ у нас, който да обслужва не само България, но и други европейски страни. Емирът на Катар и шейха Моза бяха на двудневно официално посещение в България. Това е първа визита на държавния глава на Катар у нас. Катарската страна прояви интерес към сътрудничеството в областта на здравеопазването и използването на висококвалифицирани български медицински специалисти. Неофициално обаче двамата държавни мъже са си стиснали ръцете за трафик на изключително голям обем българско оръжие, твърдят ще от Европа. Сделката била извършена от фирми близки на олигархическият кръг на Първанов. Те щели да настояват пред съответните европейски инстанции да бъде разпоредена пълна проверка по сигнала, сетне разследване и ако държавният ни глава бъде уличен в подобно о престъпление да си понесе съответната отговорност.

сряда, 10 март 2010 г.

ВОЙНИТЕ В МВР!



Гангстерските конфликти и тези на ченгетата оплетени с невидими нишки!
Почти петнадесет години след премиерата на мега продукцията "Първа гангстерска война в България" излезе и продължението, явно дело на същите продуценти. Само че "Гангстерска война - 2" залага повече на уличните снимки и "доброволните" арести. От средата на декември досега има 6 покушения, 4 убийства, 2-ма ранени от стрелба, един пребит с бухалки.
На 17 декември 2008 г. с 11 куршума беше застрелян на столичния булевард "Сливница" Васил Патилов. На 23 януари царят на крадците Йордан Цонков-Джиджи, пред когото се прекланяше самият Христофорос Аманатидис-Таки, бе разстрелян с автомат "Калашников" в "Люлин". Два дни преди това Пламен Куцаров се задуши между двама антимафиоти. След още два дни наркопласьор от "Люлин" едва оцеля след побой. На 3 февруари в кв. "Обеля" бе прострелян дилърът Емил Дамянов. На 7 февруари с автомат "Калашников" бе убит в "Борово" дилърът на кокаин Кирил Попов, а спътникът му Илиян Манов беше ранен. На следващия ден стреляха по Юрий Галев на пътя между Самоков и село Мала Църква. На по-следващия четирима маскирани като полицаи се опитаха посред бял ден да отвлекат 47-годишния сириец Салех Салим Асил - собственик на луксозните автокъщи "Капитолия" и братовчед на покойния Филип Найденов-Фатик. На следващата вечер бе взривено "Порше Карера" в столичния квартал "Гоце Делчев". А в четвъртък бивш митничар бе намерен самоубит, но без да бъдат открити куршумът и гилзата. Междувременно бяха арестувани дупнишките донове Пламен Галев и Ангел Христов. След това Димитър Вучев-Демби проговори пред полицията и прокуратурата и това доведе до ареста на Златомир Иванов-Баретата. Зад решетките е и групата на несебърския наркобос Митьо Очите, както и врачанската банда на Данчо Пръча. Повече от 3 години вън от играта са и знаковите братя Маргини. Издирван, но далече от България засега е Христофорос Аманатидис-Таки.

Новата гангстерска война се води заради поредното преразпределение на наркопазара.
Обикновено това е причината, която се изтъква при всяко неразгадано поръчково убийство. Твърди се, че заради арестите на няколко ключови фигури в бизнеса с дрога загубите за организираната престъпност са близо 1 милион евро на седмица. Това винаги са били големи пари, а по време на световна криза са огромни. С по 1 милион евро седмично днешните бандити могат да бъдат утрешните господари на страната. Според запознати хероиновата наркомрежа, която се държи от Златко Баретата, е най-печеливша. Кокаинът, за който отговаря Димитър Вучев-Демби, е скъп и не става за масова употреба. Третият основен сектор в този бизнес - синтетичната дрога, се държи от дупнишките "братя". Не трябва да се пренебрегват възможностите и на Таки и Къро. Според оперативни данни те се занимават с контрабанда и наркотици, но основно в Испания (справка: няколкото заловени яхти с наркотици и българско участие в испански води). Преди Таки на този възлов пост е стоял Евелин Банев-Брендо.
С арестите на тези влиятелни фигури, от които единствено Демби е на свобода, но пък е силно охраняван като защитен свидетел на прокуратурата, на пръв поглед изгледжа, че правоохранителните органи водят по точки. Въпросът е дали зад тази привидна победа на държавата не стои някаква неизвестна засега фигура, която събаря досегашните босове от сцената - някои завинаги, други за известно време? В разместването на пластовете в ъндърграунда някои виждат напън да се роди нов "капо ди тути капи" на българската мафия. Ако има такъв, кой е този страшен бос, който прокурори и полицаи не смеят да осветят пред медиите? Дочу се само прякорът Влаха. И бил отдавна позната фигура.

Покрай похода срещу престъпността нашумя името на бившата барета Алексей Петров - настоящ преподавател в УНСС, офицер от ДАНС и личен съветник на Петко Сертов. Факт е, че всички в подземния свят се страхуват от Петров, известен в един предишен период като Трактора. Факт е и че авторитетни хора с легален бизнес признават за огромното му влияние. В скандално известния сайт "Опасните" се твърдеше за съществуването на някаква паравоенна структура на бившата барета, която събира информация едва ли не за цялата държава начело с президента, премиера, министри, депутати, журналисти, хора от сигурността и съдебната система. Поднасянето на подобни информации винаги трябва да се приема подозрително - първо, защото са анонимни, и второ - защото Петров се беше превърнал в основна мишена на повечето публикации в сайта, а това едва ли е случайно. В същото време бившият антитерорист е един от малкото хора, на които недоверчивият бивш главен прокурор Никола Филчев вярваше и продължава да вярва. Дотолкова, че след назначението му като посланик в Казахстан се опита безпрецедентно да поиска хората на Алексей да го охраняват и там.
За странното проговаряне на Демби пред официалните власти, при това срещу Златко Баретата, близки до двамата коментират, че ако Вучев е уговорен да проговори, това може да е само от Алексей Петров. Изглежда, срещу Баретата е пропял и друг - тайнственият арестуван през ноември 2008 г. като физически килър на писателя на мутрите Георги Стоев и пуснат под предлог, че се провалило разпознаването. Неофициално се говори, че това е сделка между него и прокуратурата, ако пропее срещу Златомир Иванов. Засега схемата, по която властите действат, е отстраняване чрез арест на известните имена от ъндърграунда поне за няколко месеца, достатъчно време, за да излязат от играта.

Запознати с процесите в подземния свят казват, че наркобос с прякор Влаха не съществува

Не са го чували и бивши служители от сигурността. Но коментират, че явно някой има интерес да отстрани досегашните фигури една по една и да им постави ултиматум да работят за него. Колкото до прозвището Влаха - то нарочно било пуснато в обращение, за да насочва вниманието към Алексей Петров, който е от Ломско. Нарочването на бившата барета идва точно от тези осветени и свалени от него фигури, които се страхуват и затова се обединяват срещу него. Реално имало друг човек, който можело да стане обединител на подземния свят, и той бил от обкръжението на Таки. Той обаче се занимавал с контрабанда и засега не искал и да чуе за дрога. В подземния свят още се коментира, че ако някой може да скрои калпака на Алексей Петров, това са хората на Златко Баретата.
И докато Петров отдавна се държи като господар в ДАНС, както писа сайтът "Опасните", в МВР никога не е било толкова зле. Че полицията дори не се труди вече да разчисти уличната и битовата престъпност, се вижда и с просто око. "Във всяка престъпна банда има поне по двама полицаи", твърдеше ген. Бойко Борисов, когато бе главен секретар. В момента това изглежда като детска закачка.

Никога полицията не е била толкова демотивирана

Вместо да патрулира и да се бори с престъпниците, не е рядкост полицай да маха с палка на улицата, да се прави на катаджия и да прибира пари. След което да пуши и пие вода пред МВР, защото заплатата не му стига. Междувременно последният вътрешен министър Михаил Миков се лута под табелата "да довършим реформата в МВР и сигурността". До 2 седмици например ще бъдат съкратени 12% от полицаите.
И докато в полицията и в службите на МВР критично намаляват специалистите, които разбират от оперативна работа, то в редиците на бившите такива - експерти колкото искаш.
Каймакът на бившите са бившите барети. Системата ги научи да стрелят, убиват, оцеляват и те предложиха уменията си на единствения пазар, който се поинтересува от тях. По-отбраните отидоха като бодигардове на олигарсите, по-средните - в охранителните фирми, а по-дребните - откровено в ъндърграунда. Част от тях още докато служеха в Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), бяха на двойна ясла - през деня служеха като антимафиоти, през нощта охраняваха мафиоти. Оттогава стана ясно колко тънка е всъщност границата между закона и прегазването му.
Спомняте си навярно как през март 2008 г. тогавашният вътрешен министър Румен Петков обяви, че бившата барета Алексей Петров е оперативен служител на ДАНС. Повод за изявлението му беше съобщение, изтекло по информационните агенции минути след полунощ - че бившият служител на СОБТ е организирал и присъствал на срещата на Петков със скандалните бизнесмени от Дупница Пламен Галев и Ангел Христов. Това постави началото на голям скандал с изтичане на информация от МВР към престъпните кръгове, уволнение на редица началници на служби, съд за някои от тях и дело за изнасяне на класифицирана информация срещу самия Петков.

Малко хора знаеха, че точно тогава бившият главен прокурор Никола Филчев, който от месеци бе в неизвестност дори за работодателя си - Министерството на външните работи, спешно се върна отнякъде в България. А още по-малко хора си зададоха въпроса - защо? И какво общо има това с осветяването на Алексей Петров като офицер от ДАНС. А имената на двамата се свързваха още по времето, когато Филчев беше главен прокурор
Като съветник на тогавашния обвинител № 1 съвсем официално бе назначен Филко Славов - бивш шеф на СОБТ, който намери пристан в прокуратурата след скандалното си уволнение от спецотряда.
По този повод много се изписа за Алексей Петров - че бил сред 10-те най-богати българи, че се държал като типичен силов шеф и че е агент под прикритие. Зададоха се въпроси дали службите работят за защита от мафията или мафията е структура на службите.
Всъщност Румен Петков повдигна лекичко чергата, но достатъчно, за да се види, че под нея отдавна не е помитано. Действието му трябваше да се тълкува като заплаха, че ще разтури системата, такава каквато е, и ще разкрие механизмите, ако продължават да го притискат.
Днес, година по-късно, Петков е оправдан за осветяването на Алексей Петров, а името на самия Петров продължава да се появява, когато става дума за бивши барети, разстрели и арести. Ако човек се загледа във вестниците, имената на няколко от бившите командоси почти не слизат от първите страници
Това са Братя Галеви, Златомир Иванов, Румен Пашата, Бай Добри. Около тях неизменно се въртят скандали, заради тях министри подават оставки, шефове на служби биват уволнявани, заместниците им - давани на военна прокуратура, а довчерашните им авери - арестувани. Досега само те винаги излизаха сухи от водата. И съдейки по това, съвсем логично е надменното им и безцеремонно отношение към държавата - те всъщност няма защо да се страхуват от нея. Заради срещата на бившите барети Галеви с Румен Петков избухна големият скандал в МВР. Самата среща беше организирана от другата бивша барета. А целта била да се тушира напрежението между Галеви и също бившата барета Златомир Иванов. Галеви превърнаха Дупница в първия частен град, а когато полицията и прокуратурата заедно с ДАНС и данъчни инспектори тръгнаха на акция срещу тях, се оказа, че са предупредени дни преди това за предстоящия им арест.
Какво последва от големия скандал с осветяването на Алексей Петров като агент на ДАНС? Румен Петков подаде оставка и му бе повдигнато обвинение, а Петров беше назначен за личен съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. По-късно се оказа, че бил сътрудник на всички последни вътрешни министри. Самочувствието му бе толкова голямо, че взе да привиква на чаша студена вода в агенцията Златко Баретата и братята Маргини. Миналата седмица дори арестува с личния си джип бившия си колега и екссъдружник в "Аполо и Болкан" Златко, след като бе водил разговор с него. Така и не се изясни кой от двамата каква уговорка е направил и какъв ангажимент е поел, за да стане факт показният "арест".

Освен огромното неформално влияние Алексей Петров има и огромен официален бизнес
Също така е доцент в УНСС и има издадена книга за борбата с тероризма. Срещу него имаше два атентата. За автор на втория опит за убийство през 2002 г. бяха нарочени бившата барета Николай Добрев-Бай Добри и групата му, включваща още шестима бивши служители в СОБТ. Групата бе наречена от прокурора от ВКП Ангел Илиев "фабрика за убийства". Всички те бяха дадени на съд, но и досега делото не е приключило дори на първа инстанция. Делото всъщност беше спряно, след като самият Бай Добри стана обект на атентат. Така 11 години след като МВР се похвали, че е арестувало "фабриката за убийства", няма никакъв резултат. Задържането на групата всъщност бе придружено от поредица твърде интересни и взаимно противоречащи съобщения. Тогавашният главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов посред отпускарския август заяви, че стрелбите целят да дестабилизират кабинета. След него висши полицаи взеха да твърдят, че атентатите са резултат от ново преразпределение на наркопазара, който се бил свил, след като МВР спряло каналите и териториите. Само седмица по-късно на специална пресконференция зам.-директорът на НСБОП полк. Венелин Великов обяви съвсем друго - че при спецакция са арестувани шест бивши барети, заподозрени в покушенията над Алексей Петров и Димитър Джамов. "Тази организирана престъпна структура е осъществявала поръчкови убийства, отвличания, взривявания, рекет и най-разнообразни форми на терористични прояви", посочи Великов. Очевидно или МВР не е било наясно какво се случва, или се е чудило как да не каже истината. На въпроса на медиите кои са били поръчителите, директорът на НСБОП се измъкна с думите: "Който е плащал, за него са работили". Всъщност тогавашният вътрешен министър Георги Петканов, главният секретар Бойко Борисов и главният прокурор Никола Филчев много добре са знаели при кого са работили като охранители арестуваните бивши барети. Всички обаче мълчаха предпазливо.

А групата бивши командоси, които са работили като охранители при един от олигарсите, е била двойно по-голяма от арестуваните - между 12 и 16 души. Николай Добрев-Бай Добри е напуснал СОБТ през 1993 г. Оттогава датира и негласната война между групираните около него бивши барети и тогавашния им командир на отряда полк. Красимир Петров, който получи генералско звание и сега е шеф на Гранична полиция. В СОБТ Бай Добри е служил като специалист по взривовете още преди 1990 г. Двамата с Алексей Петров са били в един взвод. Алексей Петров и Бай Добри не просто са се познавали, но са били и неформални лидери и конкуренти. Около 2000 г. отношенията им охладнели, когато Петров го изгонил от стопанисваното от него заведение в комплекса "Дева-Спартак".
По същото време Бай Добри загубил позиции и в Съюза на бившите барети. Заедно с него организацията напуснали и другите от групата му. Всички те са обучавани в специален курс по охрана при специалисти на израелска фирма за сигурност. Още от времето, когато Петров и Бай Добри са били действащи командоси, имали съвместен бизнес, а през 1994 г. са сред основните учредители на Съюза на бившите барети. В съюза членува и друг известен от бившите барети - Румен Николов-Пашата. Който пък имал общ бизнес със столичния кмет, с братята Маргини и с още няколко от лидерите на бившата групировка СИК. Ако не го призоваваха като свидетел, за него нищо нямаше да се чуе.

И докато Пашата предпочита да стои в сянка, Златко Баретата често е по първите страници на медиите. Той имаше четири шумни дела - за рекет, изнудване и незаконно оръжие. И четирите приключиха тихо с оправдателни присъди, при това с бързина, нетипична за правораздаването в България. Всеки, който е минал през СОБТ, добре се е научил как се оцелява в джунглата на правосъдието и нито един от тях не е осъждан.
Освен че бизнесът им се преплита, някои от бившите командоси живеят в общ комплекс, който е в столичния елитен квартал "Лозенец" - наричат го "квартала на баретите"
Там някогашните антитерористи са съседи с техни приятели и бизнес партньори. Случайни обитатели няма. В едната от кооперациите с четири входа комшии са Алексей Петров и Филко Славов, апартамент има и Никола Филчев, който след случая с "бръмбарите" в предишния му дом сега е бронирал стъклата си. Втора сграда ще приюти други десетина бивши барети.
След 2004 г. СОБТ са напуснали 35 барети. Малцина от тях успяват да започнат собствен бизнес, който да не е свързан с охранителна дейност. Почти цял отряд пазеше "Илиянци". Бивши барети охраняваха и представителите на едрия бизнес в България. Тези, които пазеха Косьо Самоковеца и останаха без работа след убийството му, преминаха при Славчо Христов. Командоси разказват как приживе Самоковеца напазарувал наведнъж шест момчета, напуснали СОБТ. Той бил толкова доволен от работата им, че още след първата година служба ги пратил на почивка в Тайланд. Бившият шеф на СОБТ Филко Славов и Алексей Петров също се охраняват от командоси.

О.з. полковник Арлин Антонов е бил зам.-командир на баретите във "Врана" от октомври 1989 г., а после и и.д. командир на отряда до септември 1991 г. От юни 1992 г. до септември 1993 г. е шеф на контраразузнаването по времето на президента Желю Желев. Уволнен е от министър Виктор Михайлов. След това е депутат от 38-ото Народно събрание. Когато през 2002 г. групата на Бай Добри бе арестувана за покушението над Алексей Петров, Арлин Антонов коментира:
"Истинските барети, които са станали професионалисти, не са в бандитските среди. Имаше обаче практика престъпните групировки да внедряват свои хора, уж кандидати за барети, за да видят как действаме. Те напускат след около половин-една година обучение. Също обаче се кичат с името "барета".
Никой от бандитите по висшите етажи не е притеснен за себе си въпреки акциите на МВР. Това са фойерверки и раздувки. Защо досиетата им в МВР са изчистени?
В целия свят хора от подобни поделения никога не са изоставяни от властта, независимо коя партия управлява. Бившите служители не остават без работа, не са на улицата. България обаче го направи, защото няма държавност, а само политици, които се мислят за велики.
Крачката от антитерорист към терорист е много малка, когато няма какво да ядеш. Тези хора са обучени именно за това - да обезвреждат, да задържат, да правят акции. Друго не могат да работят.

Може ли държавата да не знае с какво се занимават те сега? Това са около четиристотин души в цялата страна заедно с действащите.
Звеното е създадено в края на 1979 г. по решение на МС, защото тогава се появяват първите терористични актове у нас. За една година е комплектувано. Участва в абсолютно всички антитерористични акции в България. Момчетата, които се обучават във "Врана", обикновено са забелязвани като служители в други звена на МВР или МО. Те минават задължително през Института по психология на министерството, през проучване от всички служби.
Професионалист се става след около 4-5 г. подготовка при добри първоначални данни. Момчетата обикновено влизат в поделението на 22 г. и излизат на 32 г. На тази възраст да останеш без работа и без жилище... Когато аз ги командвах, 90% от тях живееха на квартири в селата край София, защото е по-евтино. По-издръжливите физически могат да служат до 40 г.
През 1987-1988 г. правихме изследване с психолози и лекари в поделението, което показа, че 5 г. стаж в него се равняват по изтощение и изхабяване на 12-15 г. стаж в други поделения на МВР. А заплатата им е колкото на един старшина на улицата. Когато са на работа, им се полага по един безплатен обяд или вечеря.

Те са силно мотивирани, че служат на родината. Сега обстановката е тягостна, травмирани са от заглавията по вестниците.
Обикновено след края на службата им като барети би трябвало да им предложат работа в системата на МВР. Във Франция например знаят къде работят техните бивши служители във всеки един момент. Могат да се възползват от знанията им и на 60-годишна възраст, защото човек може да е добър антитерорист и на тази възраст.
В крайна сметка обаче във всички силови групировки у нас има бивши барети
Обикновено те работят като шофьори или гардове. Дават им по 1000 лв. заплата, безплатен GSM, работа за жената и заем да си купят жилище. Иначе остават гладни. За това е виновна държавата."
Това, което наблюдаваме, може да се каже просто с няколко думи: започна войната между различните кланове на МВР. Обяснимо е - за да дойдат парите от ЕС, трябва някой да бъде показно пожертван. Трудно е обаче да се реши кого да пожертват - повечето са навързани като халки в синджир и сега вече е почти невъзможно да се отделят само един или двама.

Един поглед на
Златко Марин

ТОП РАЗКРИТИЕ!!!! ДИМАТА РУСНАКА РАЗТРЕЛЯЛ ЛИЧНО МИТКО БЕРТОНА!



Едно по едно знаковите убийства от миналото взеха да бъдат разплитани. Сега на бял свят излезе информацият че физическият килър на известният като еди от основателите на ВИС – Митро Бретона е самият Димитрий Минев – Руснака. Дори по наша информация това било ювелирната акция на младият тогава бандит за да бъд еприет във висшата лига. По всяка вероятнст поръчката е дошла от весши кадри на СИК към които Митко Бретона имал сериозни финансови претенции. Руснака трябвало да органицира групата по ликвидирането му и лично да се убеди че Димитър Тодоров няма да го бъди и за това преценил че трябва да го разтреля лично. Слуховете носят че след изпипаната акция Минев получил благословия за бос и поел част от сериозния бизнес в СИК.
Бретона беше убит през 2005 година в ресторант “Бъфало” в столичният кватрал “Люлин”.

БРАТОВЧЕТ НА ГАНЕЦА НАСЛЕДИЛ НЕГОВИЯТ БИЗНЕС?


Боби Кривия е реалният наследник на убитият преди години Ганчо Въчков – Ганеца в бизнеса му с крадени коли. Кривия е първи братовчед на скандално извистния бандит и приживе бил дясната му ръка. Дълги години повечето разсладвощи придставители на службите живеели с мисълта че бизнеса на Ганеца било свършено след смъртта му. Като причина те изтъркав факта че веднага след погребението му из София започнали да се спрягат не е дно имена обявили самостоятелност сред структурите на автоджамбазите. Преди известно време обаче станало ясно че всеки който си позволявал да играе в този бизнес давал своята лепка на Боби Кливия, кръвна роднина на Ганеца, който на пръв поглед бил невзрачна личност но с най – високата позиция в търговията с крадени коли. Сега с чиста съвест можело да се говори че структурата на Ганеца не е унищожена – направим дори е развита.

МЕТО ИЛИЕНСКИ В БЪЛГАРИЯ!


В средите на мафията непрестанно се говори че преди няколко месеца безследно изчезналият играч от столичният ъндърграунд Мето Илиянски се е появил в България. Дребни пласьори работели дълго време за боса се кълнат в на й- святото си че са го видели в бара на елитен столичен хотел да пие с уиски с непознат мъж. Това буквално взревило повечето баднити близки до ВИС защото докато управляваше безнеса си в София Илиенския беше подчиен на митичната групировка. Не един път се разчу че Методи Методиев е убит, напомнят добре запознати. Още когато покойният писател Христо Калчев беше жив той тиражирашеше новината че скандално известният мафиот е разчленен от кучета във врачанска пещера. Неговият наследник Георги Стоев пък осветли в една от книгите си че Илиенския е убит лично от Стоил Славов.
Факт е че около името на висаджията от дост авреме витае една мистика, ве единпът имаше и сериозни подозрения че е жив. Колкото и странно да звучи, единственият извод който може да се направи от ситуацията прословетата филмова реприка че истината все още е някъде там....

БАРЕКОВ КУПОНЯСВА С КОКА И ЖЕНИ!


Столичният апртамент на известния журналист Николай Бареков било гнездо на порока, разказаха ни момичета от свободните професии, посещавали не един път въпросното място. Пред наш репортер информаторките ни разказали, че вече доста често се случвало да бъдат канени лично от високия водещ в апертамента му на столичния булевард “Витоша” , където сред алкохол и кокаин той и няколко негови приятели прекарвали миговете извън работа, борейки стреса. На въпроса кои са неговите приятели в така наречените “купони” момичетата свенливо отказали да говорят, но определено загатнали, че им са се виждали доста познати. Докато собствената му съпруга живее изолирана в Пловдив, нейният любящ съпруг се отдава на калугерски удоволствия в София, шушукат насам-натам и негови колеги от Би Ти Ви. Те също разполагали с известна информация за разхайтения живот на медийният бос който според тях нямало да го доведе до хубав край.

ГЕПИХА ПРАТКА НА ТАКИ В ИСПАНИЯ!?


Двадесет и четири годишният българин Тодор Иванов бе арестуван на международното летище в испанската столица Мадрид с един килограм кокаин, съобщиха специално за “ъндърграунд-медия” наши хора в пресцентър ана МВР.
Наркотикът бе открит в кутия латиноамериканска халва, украсена с шоколадчета и цветни бонбони. Иванов е арестуван веднага след кацането на летище "Барахас". Той е пристигнал с полет от перуанската столица Лима, съобщи и испанската държавна телевизия. Лицето било доста добре познато на тамошните власти, за разлика обаче на нашите. След щтелна провлка обаче се оказва че въпросният българин е брат на един от най – близките охранители на изчезналият бос Христофорол Аманадитис – Таки, за който по съвпадение или не се говор исъщо че е Испания.
Съвпаденията по темата стават изклйчително очевадни и доста ,коментират номината спациалистите, вече не било никак трудно дори за средно статинстически човек да разкрие част от схемата. Службите обаче мълчат...

ВДОВИЦАТА НА САМОКОВЕЦА ИЗЧЕЗНА БЕЗСЛЕДНО!


Ангелинка Димитрова законната половинка на убитият в Аместердам – Костадин Димитров – Самоковеца е безследно изчезнала в Лондон. Сигнала във властите бил подаден от собествените и родители, след като вече втора седмица те немогли да свържат с нея. По тяхна информация Ангелинка заминала за столицата на Англия по бизнес дела. Уреждала продажбата на всички имоти собсвеност на покойният и съпруг, които се намират в европейската столица. Постоянно се оплаквала че няма пари и за това взела това превнимно решение. Ден по късно обаче всякаква връзка с нея спряла. Мобилните и телефони не отговаряли, както и всички останали средства за комуникация. Вече било изпратена официална нота до българското посолствов Лондон за искане на информация но това не давало утеха за загрижените родители. Те били убедени че с детето им се е случило нещо лошо, защото не за първи път им се случват подобни кризистни ситуации. В съзнанието им тежала мисълта че Ангелинка щяла да изкупи всички грехове на съпругът и, напрежението и дошло в повече и ако не някой друг имало опасност тя да се довършила сама.

КОНТРАБАНДЕН СКАНДАЛ С КОСТОВ!


Докладна записка на НСС от края на 2001 година вади близкият до Алексей Петров вестник, в която пише, че Иван Костов е бил засечен от службите по разработка за контрабанден внос на сурово кафе. Автор на докладната записка е капитан Ст. Кирков.
В рапорт до своя шеф контраразузнавачът пише, че на 18 декември 2001 година заедно с подп. Гребенаров е провел среща с доброволен заявител – ДЗ, а темата била свързана с вноса на сурово кафе. В документа пише: “в началото на 2001 г., предвид изградената схема от Иван Костов за набиране на средства, към него се обърнал Косьо Самоковеца чрез посредничеството на Ники Пилето с предложението да подпомага вноса, който фирмата на ДЗ осъществява със сурово кафе. Схемата е била кафето да минава през ГКПП без да бъде обмитявано, за което е трябвало да бъде плащана определена сума”.

КОМАНДИРА - БОС НА КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ!




Освен името на Костов в разработката присъстват имената на Константин Димитров – Самоковеца, Николай Методиев – Пилето, бившия началник на митническото бюро “Илиенци” Вальо Сотиров, бившият началник на Митница “София” Пламен Живков и Вальо Шотев. Документът има гриф „Строго секретно” и регистрационен номер в НСС – B 13015. Точната дата е 29 декември 2001 г. В последния брой на в. “Галерия” е публикуван скандален материал, според който съпредседателят на Синята коалиция и председател на Комисията за контрол на ДАНС, Иван Костов, през 2001 г. е засечен в докладна записка на Националната служба за сигурност (НСС) във връзка с контрабанден внос на сурово кафе. Освен името на Костов в разработката присъстват имената на Константин Димитров – Самоковеца, Николай Методиев – Пилето, бившия началник на митническото бюро “Илиенци” Вальо Сотиров, бившият началник на Митница “София” Пламен Живков и Вальо Шотев.
Документът има гриф „Строго секретно” и регистрационен номер в НСС – B 13015. Точната дата е 29 декември 2001 г.
Автор на докладната записка е капитан Ст. Кирков. В рапорт до своя пряк началник той съобщава, че на 18 декември 2001 г. заедно с подп. Гребенаров е провел среща с ДЗ (доброволен заявител). Темата на срещата е била свързана с вноса на сурово кафе у нас и проблемите при обмитяването на стоката.
В “Галерия” е поместен цитат от документа, който гласи:
„С внос на сурово кафе ДЗ се занимава от няколко години и познава добре както митническото законодателство, така и международната борсова търговия с този вид стока. В началото на 2001 г., предвид изградената схема от Иван Костов за набиране на средства, към него се обърнал Косьо „Самоковеца” чрез посредничеството на Ники „Пилето” с предложение да подпомага вноса, който фирмата на ДЗ осъществява със сурово кафе. Схемата е била кафето да преминава пред ГКПП, без да бъде обмитявано, за което е трябвало да бъде заплащана определена сума...”.
По-нататък в докладната е отбелязано, че „се наблюдават опити от страна на Вальо Шотев, собственик на Винпром „Долна баня”, да организира собствена схема за контрабанда на различни стоки в страната.”В крайна сметка служителите на НСС решават:
„Придобитата информация, касаеща опитите от страна на Шотев да замени спрените канали на Иван Костов с нова схема за контрабанден внос на стоки в Р България, ще бъде проверена и при долавяне на признаци ще бъде взето оперативно отношение към лицето.”
Срещу името на Иван Костов е записано, че то е известно на службите, което означава, че той е засичан и друг път и че някъде за него има още „нещо”.
Интересна е резолюцията под докладната записка на капитан Ст. Кирков. Там началникът му ръкописно е добавил искане към г-н К. Гребенаров, също служител на НСС. Искането е информацията да се „разшири” чрез агент „Сотир”.
Визираният в документа Гребенаров е сегашният областен управител на Бургас и активист на ГЕРБ Константин Гребенаров.
Във времето, в което е датирана справката, настоящият заместник-председател на ДАНС Иван Драшков изпълнява длъжността директор на НСС, след като Атанас Атанасов е подал оставка от този пост.
В публикацията на „Галерия” се казва, че вестникът изнася фактите от получения документ, който е бил подхвърлен в редакцията от неизвестно лице, с дълбокото убеждение, че стартиралата операция „Октопод” трябва да намери продължение и да прерасне в операция „Чисти ръце” сред управляващия политически елит.

вторник, 9 март 2010 г.

ДИАБЕТ МОРИ АХМЕД ДОГАН?


Информацията ни се поднесе като абсолютно достоверна от едни от най- близките съратници на Сокола от провинцията. Коварното заболяване на техният лидер било установено преди няколко години и той тайно се подлагал да медицински манипулации стараейки се за него да научат колкото си може по малко хора. В домът му или иначе казано известният Сарай в Бояна имало специално назначен за това му състояние докторски екип. С чиста съвест можело да се каже че те работели само там от години. Чува се че дори главният лекар който бил виден специалист по диабета, често бива изпращан на разноски на ДПС на специализации и актуализации в чужбина, за да може да обгрижва един от най – големите български държавник с най – съвременните методи. За тази цел били инвестирани завидна сума пари за медицинско оборудване на кабинета грижещ се за здравето на Доган, според приказките той дори прилича на мини клиника. Последно време обаче залитането на лидера към алкохола и страшният стрес дали идеалната почва болестта да се развива. Състоянието на Сокола се влошава с всеки изминал ден, губи зрение, на моменти и памет изразяват опасения хората му. При това състояние докторите вдигали ръце и казвали чу буквално се безсилни. Трябвало бърза намеса на психолог....

НОВ ОПИТ ЗА УБИЙСТВО НА ОЧИТЕ!?


Кървав опит да бъде намушкан в банята преживял окошареният нарко бос Димитър Желязков – Митьо Очите. Сътрудници на „Ъндърграунд-медия” ни разказаха за коварния случай, излязъл от устата на адвокатите на страшилището от Несебър. С пари и влияние Очите успял да си осигури самостоятелно къпане в банята на затвора. В нощта на нападението обаче, странно защо, той не бил оставен сам. В къпалнята имало трима непознати за него затворника, и когато той лично ги помолил д напуснат, те му се хвърлили на шията. Единият от тях, „случайно или не”, имал в ръката си джобен нож. Добрата физическа форма и моменталната реакция успели да спасят живота на Желязков. Точно като в екшън филм той се отървал от лапите на похитителите и побягнал по хавлия из коридорите на затвора. Още същата нощ, началникът на затвора бил уведомен за случая, разказвали през зъби юристите, но до ден днешен няма резултати от заповяданото веднага разследване. Дни по-късно Очите обявил награда от десет хиляди лева на този, който му даде пълна и подробна информация по случая. Но и тук ударил на камък, което автоматично подсказвало, че в поредния кървав опит за убийството му има замесени големи хора.

СМЪРТНИ ЗАПЛАХИ СРЕЩУ НАСКО СИРАКОВ!


Бившият силен и сочен за бъдещ човек в Левски Наско Сираков се изказа остро по отношение на действията на клубното ръководство по случая с Юсеф Рабех.Според настоящия шеф на националните отбори не е трябвало отговорните фактори на "Герена" да се допитват до футболистите, за да вземат решение за скандалния мароканец. "Не съм съгласен с налаганата политика в Левски. В отбора се взимат комсомолски решения. Ръководителите се събират и решават съдбата на провинилия се Рабех заедно с футболистите. Това ми звучи като хайде да ги съберем и да издърпаме ушите на непослушниците", сподели Сираков в ефира на известна спортна телевизия. . "Искам твърдо да заявя, че ръководството трябваше да реши дали мароканецът да остане в отбора, а не неговите съотборници. Ето защо се боря да се върна в ръководството на отбора, въпреки факта че дори се появиха смъртни заплахи срещу мен и семейството ми...”, гръмна изненадващо бившият национал. Пред колегата журналист той отказа да даде повече подробности по темата, наричайки ги “несериозни”, но продължи да бълва огън и жупел по сегашната управа на сините. Това за пореден път дава светлина в обтегнатите му отношения с Батков, коментират специалистите още повече, че те видимо се превръщат в кървава война.

СИНЪТ НА КАСИМ ДАЛ ЗАЖИВЯ С ЖЕНАТА НА АХМЕД ЕМИН!


Синът на заместник-председателя на Движението за права и свободи Касим Дал – Исмаил приюти вдовицата на Ахмед Емин, чува се от сараите на Доган. Наречената му връзка била наложена от баща му да приютят бедната и изстрадала жена, а според повечето външни познавачи, да й запушат устата. Към днешна дата съпругата на умрелия в сараите на Сокола политик, заедно с децата му са настанени в луксозния апартамент на Исмаил Дал в дипломатически комплекс в София. Той изобщо не е познат на обществеността, но от негови близки разбрахме, че се занимавал с бизнес и бил познат в средите си като изключителен женкар. Явно целта на баща му била не само да намери начин да усмири очернената жена на Емин, но и да върже здраво сина си в хралупата, шегуват се наши колеги. Те напомнят, че това било стара практика в управлението на ДПС, те винаги се грижат за теб и намират начин как да ти помогнат с едно условие - да им останеш верен. В противен случай минаваш през изхода, но с краката напред...

неделя, 7 март 2010 г.

ЖЕНИТЕ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!


И съпругата, и държанката са бизнесдами....Проверка на Националната агенция по приходите през април м. г. твърди, че арестуваният в операция “Октопод” Алексей Петров и съпругата му Мариана Игнатова Петрова са чисти пред данъчните. 10 месеца по-късно става ясно, че бившата барета дължи милион и половина на хазната. От тези документи излиза, че Петров изобщо не е разтрогнал брака със законната си съпруга Мариана, а дамата, която от 12 години е плътно до него и от която има вече голямо дете, е просто негова любовница. И докато за въпросната Мариана данните са повече от оскъдни, за другата, която бе арестувана с него в операцията “Октопод”, се знае повече. Тя се казва Ива Павлова, на 47 години е и е до Алексей Петров повече от 12 години. Тя е дясната му ръка и интимната му слабост едновременно. Двамата се запознават навремето покрай Съюза за стопанска инициатива на гражданите, чийто основател беше скандалният банкер, който фалира Първа частна банка, Валентин Моллов. Ива и Алексей имат 12-годишно дете. Колкото и странно да е, в интернет няма нейна снимка, макар че тя попада в опита за атентат срещу приятеля си през 2002 г. – случай, който вдигна доста медиен шум. Тогава бяха простреляни Алексей Петров и бодигардът му Румен Пешев, докато Ива се отървава с драскотини. Алексей беше настанен в болница, където се възстанови. Оттогава Ива стои в сянката му.Близки до двойката твърдят, че Ива Павлова е красива, но далеч не прилича на мутреса, тъй като е образована, интелигентна, комбинативна и амбициозна. Движи се с охрана, но имиджът й е по-скоро на успешна бизнес дама, отколкото на любовница на преуспял мъж.Ива Павлова е член на Надзорния съвет на застрахователната компания „Лев инс”. Тя притежава фирма „АС БГ” ЕООД, която има дял в таксиметровата компания „Такси-с-експрес”, чиято собственост са такситата 12-80. В нея Ива заема пак отговорно място, тъй като е в надзорния съвет.Има обща фирма с Момчил Кръстев, друг арестуван в операцията „Октопод”. Той е управител на „Лев Корпорация” и е свързан с фирмата „Екометал Инженеринг”. В „Лев Корпорация” бизнесдамата има 83-процентов дял чрез дружеството си „Лев истейт”.Собственик е и на фирмите „Пела” и „Екотур”.Междувременно стана ясно, че скандалната фирма “София сити къмпани”, която е свързана с Младен Михалев-Маджо, измъква земята под басейна “Спартак”, който от години се владее от Алексей Петров, но в действителност е собственост на МВР. Земята е над 16 дка, а на това място декарът се продава за 3 млн. евро.Петров се появява на басейна още като барета. През 1992 г., след като е напуснал отряда, той наема сауната и зали за тренировка по карате. Още по-любопитно е, че в кметството изчезват документи, че спортната зала е собственост на МВР.

ТРАКТОРА ШЕФ НА МВР?


Петров отказва с мотива, че „Бойко не може да му бъде началник”. Предложението се случва в разгара на битката на кръга около Алексей Петров с формулирания от тях кръг „Комшии”, включващ вътрешния министър Цветан Цветанов, шефът на ГДБОП Станимир Флоров и обкръжението на Иван Драшков. По същото време Петров поддържа преки контакти с Бойко Борисов.


Два месеца преди ареста Алексей Петров е получил предложение за министър на МВР, разкриха за afera.bg два независими един от друг специзточника. Паралелно с това Петров е имал оферта и за ръководител на спецзвената, които бе оповестено, че се готвят, включвайки представители на прокуратурата, МВР и ДАНС.
Специзточниците ни твърдят, че Алексей Петров е отказал, коментирайки в тесен кръг, че „Бойко не може да му бъде началник”. Но пък от негова страна и от медийните му протежета няма нито критична дума, отправена към премиера.
Предложенията идват във времето, в което кръга около Алексей Петров води люта битка с т.нар. кръг „Комшии”, включващ вътрешния министър Цветан Цветанов, шефа на ГДБОП Станимир Флоров, както и обкръжението на Иван Драшков от ДАНС. Пак по това време Петров има преки контакти с премиера Бойко Борисов.
Очевидно задкулисието на властта има своите на пръв поглед странни потайности.
Веднага след ареста Алексей Петров моментално коментира, че „премиерът е подведен, и че това активно мероприятие на Цветанов”, а премиерът Бойко Борисов бе небичайно пестелив по отношение на случващото се с Петров.
Каква врътка е играл Борисов с отправеното предложение и какво контрапие пък върти с Цветанов, предстои да видим. А ако Петров бе приел предложението?
За тези, за които подобна информация звучи абсурдно, afera.bg ще се върне назад във времето, за да ракаже една случка, коментирана лично от Алексей Петров пред журналист от изданието ни.
Седмици преди конгреса на БСП миналата година при него на „Спартак” отива виден представител на партията, който по-късно бе отстранен от Изпълнителнителното бюро на БСП. Социалистът с инициали К.Д. прави предложение на Петров да се кандидатира за председател на БСП като му обещава подкрепа. Тогава тече яростна битка в БСП кой да води „бащина дружина” след провала им на изборите.
Алексей Петров се разсмял и моментално отказал абсурдното за него предложение. „Това е абсурдно, най-малкото аз винаги съм бил дясно ориентиран”, отвръща Петров. Това няма значение, дори и да си симпатизант на СДС, отвърнал пък социалистът. Така или иначе, Петров категорично и през смях отказва офертата за вътрешно-партийна интрига.
Засега Алексей Петров продължава да мълчи.
Днес той е арестант върху, който се изсипват всички възможни обвинения, за които екипа на Цветанов се сети.
Специзточниците ни, познавайки обстойно психо-портрета на Алексей Петров, обаче контрират: ами ако предложението, отправено на Петров два месеца преди ареста за вътрешен министър, е записано

КЪРВАВИЯТ БИЗНЕС НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ!



Трите гръмки отвличания – на Ангел Бончев, Киро Киров и Румен Гунински-младши, промениха пазара не само на отвличанията. Несъстояли се досега поръчкови разстрели заради тези изпълнения продължават да трупат напрежение в задкулисието на някои „олигарси”.
Основни фигури сред тях не се впечатляват от замитането на следите на ниски нива – Сапата, Джиджи, Куцаров и прочие. Никой от тях не подозира Хамстера за главната роля. Нещо повече – немалко ключови фактори в тази „чувствителна среда” не привиждат и Алексей Петров като „боса на босовете” по тази писта. Вероятно защото се ориентират по-добре в лабиринта, генериран от основната конструкция в олигархичната схема – „хаос и ред”.
В България никога не е имало един „бос на босовете”. И сега няма. Паритет – какво друго...?
Привиждането на „наглите” като автори на серийни отвличания е удобно упражнение. То разчита на слабата памет на „публиката”. И прикрива немалко поръчители и още повече изпълнители – подозирани са бивши „барети” (при някои акции повечето от тях са били действащи – като при „дръпването” на Велизар Винишкия, легендарният автокрадец от Варна). Кой отвлече Велизар наистина? Кой го поръча? Това нищят сега спецекипи в ГД БОП.
По онова време Алексей Петров не беше „офицер под прикритие” с оперативни възможности и от двете страни на „барикадата”. Хамстера пък беше повече от никой. Кой тогава поръчваше и изпълняваше тези отвличания?! Кой „дръпна” и Сашо Съка, „касиерът” на тогавашната „мафия” във Варна?! По-късно едни отрязани глави намираха край морската столица... Но пък се оказа, че нито една не е неговата. Такива неща.
Никакво „генерално почистване” не може да има след отвличания на конвейр. Сапата, Джиджи и Куцара са елиминирани по „оперативни съображениия” в конкретен момент, когато е изглеждало, че подобно небрежно замитане на следите ще се окаже напълно достатъчно за МВР-то по времето на напълно несъстоятелен министър като Миков.
„Почистването” придобива други характеристики – врътки за пласиране край новата власт.
Стремежът към обективност ни кара да кажем директно – съвсем не Алексей Петров беше най-активният в тази посока.
Зад широкия му гръб се скриха 2-3 „олигарси”. Потопиха се след бързи договорки и знакови фигури като Филко Славов и Коко Начев. Алексей Петров е най-неуспешният преговарящ – засега...
Снизходителното презрение на Алексей Петров по време на задържането му е разбираемо – той ли не знае защо повечето от „баретите” бяха пратени да респектират курвите в клубовете на Митко Полицая?!
Всъщност по някои остри теми Алексей Петров изобщо не може да си отвори устата – би си подписал смъртната присъда тутакси. Никакъв Йоца Амстердама и прочие измислици. Ще го свитнат при конвоиране наши „барети” – действащи, бивши, всякакви. Или ще му ПРЕпоръчат „дърво” в ареста. Но ще го елиминират. Не просто от страх заради себе си –
онези 2-3 „олигарси” няма да оставят да бъде осветена ролята им в режисирането на отвличанията на Ангел Бончев, Киро Киров, Румен Гунински-младши.
Толкова знакови „съвпадения” има при тези отвличания – Бойко Борисов ли ще пропусне да върже на къса каишка някои от „олигарсите”?!
Отвличанията имаха, разбира се, „собствена стопанска сметка”. Но над това се надиплиха серия задкулисни удари между босове, които деляха кабинета „Станишев” на финала. И се опитваха да преразпределят „очакванията” за следващото управление. И най-вече – да се оттеглят от Росен и да се пласират край Вальо, мил пардон,...за разликата в „мащаба”, но Сергей дотам се беше докарал...
Така на дневен ред са отложените поръчкови разстрели заради размяната на удари между „олигарси” чрез някои отвличания. Засега мълчанието на Алексей Петров само ги отмества във времето. Както и някои дискретни разговори на Бойкови довереници с координаторите на двата основни клана при „баретите”. Плюс някои лични разговори на Борисов с командира на Отряда, с Румен Пашата и прочие...
Липсват индикации, че Борисов би отишъл на сръбския вариант (дори вицепремиер не са убили все пак) „Сабля”, за да разгроми с един удар многогодишните схеми на „баретите”. И все пак – знаковото масово изпращане на „барети” при курвите в клубовете осветява недоверието на властта. Екипът, задържал Петров, е бил специално подбиран от групите за „реагиране, проникване и задържане”. Не е определен на принципа – най-добрите от „баретите” прибират Алексей...
Напрежението заради схемите с отвличания се допълва от биенето на барабана по убийството на прокурора Николай Колев. Големите фигури сред „баретите” знаят, че Колев не е забъркан в делбата на митичните милиони от тази тъмна „поръчка”. Знаят, че Филко знае „всичко”. И са наясно, че той може да мълчи дори повече от Алексей. Тогава?! Тогава на ход са другите играчи –
раздуването на името на нарочения за физически извършител на убийството на Николай Колев изпълнява вече и „оперативна роля”. Но засега той не се „самоубива” като Владимир Димов...
Третата комбинация за вкарване на „баретите” отново „в кириза” е афиширането на някои знакови командировки като „лов за Таки”. И понеже в Отряда най-после започна да се спазва принципът на службите – „необходимост да се знае”, повечето от командосите наистина не знаят в каква мисия командирът им е водил екипа толкова на юг в Африка. (Засега коментират оживено „оперативното легендиране”.)
По този начин се оформя мощно оперативно фокусиране върху „баретите”. В това време уж договорилите се „олигарси” имат поле за маневриране – винаги могат да докарат някой като Степан Рибаков (Илия Павлов) от Приднестровието. Но не за да се пуцат помежду си – те вече надушват плячка. Засега само кръжат около Алексеевите наместници – ухажването на Ива и „мошетата” край нея вече започна.
Когато стартират истинските „преговори”, тогава вече ще има пръстчета по спусъци.
Икономическата Криза не прощава – глад за кеш, апетит за разширяване на бизнеса на тънка цена. Ако мераклиите не получат каквото искат чрез властови кръгове, ще се опитат да си го вземат сами. Тогава?
Тогава власта трябва да си формулира стратегическия интерес – като унищожава един от нарочените за врагове, не си ли създава по-силни, които могат безмилостно да „чакат”...И досега винаги са получавали исканото. Дори без да обявяват „война”. Контролира ли напълно Бойко Бирисов процеса на генериране на нови паритетни схеми?!