събота, 23 октомври 2010 г.

НАШИЯТ СЕДМИЧЕН ОБЗОР НА ЖЪЛТИТЕ ОФИЦИОЗИ!


 Като вече доказан свободен медиен анализатор ПАПАРАК прогнозира политическите ходове на скандално известният Алексей Петров. Позовавайки се разбира се на своя информация той за пореден път доказва класата на истински таблоид.



Този пък " Уикенд" ни впечатли със спортното си разкритие за имотите на шефката на БОК Стефка Костадинова. Крайно време беше някой да направи това. писна ни да гледаме как спортните ни легенди потъват в лукс за сметка на своят " Бог" той - българският спорт.



Няма как да не признаем че " Шоу" си остава най . голямата клюкарка от печатните медии. Срамното и смешното е че новините им винаги са се пръкнали от някои други такива. В конкретният пример копи - пейста е от сайта Разкрития. Първоизточникът обаче е вестник ПАПАРАК


"Галерия" продължава с поръчкавата си пропаганда. Ние обаче адримираме това, не за друго а защото от нея излизат повече от скандални факти. Хвала!







УИКЕНД : БАРЕТАТА ГАСНЕ ОТ РАК!

факсимиле" Уикенд"
Мафиотският бос Златомир Иванов кара последните си месеци живот и е пуснат на свобода по хуманни причини. Тази зловеща новина се разчу от хора от правосъдието, пише вчеращният " Уикенд" .
Съвсем наскоро Баретата бе пуснат под гаранция в домашен арест, след като повече от година търкаше наровете на затвора.
От пролетта Златомир Иванов е настанен за постоянно лечение в болница „Токуда", а адвокатите му твърдяха, че е претърпял няколко тежки операции на пикочния мехур. 42-годишният екскомандос обаче не иска да се знае, че е болен от рак на простатата. Страшната диагноза му е поставена още преди 6 месеца и оттогава той е в процедура на химиотерапия. Лекари са отстранили част от туморните образувания, но не могат да се справят склерозата на пикочния мехур.
Заради влошеното си здраве и лошата прогноза, че му остава малко време живот, Златомир Иванов настоява да бъде пуснат да се лекува в чужбина. Той се надява да живее, след като му бъде направена операция в специализирана клиника в Германия. Но тъй като българските власти не искат и да чуят за вариант, при който Баретата да бъде пуснат извън България, подсъдимият за търговия с дрога води преговори със светила в медицината от цял свят, които да дойдат у нас и да започнат лечението му.
По зловеща ирония на съдбата страшната диагноза на Златомир Иванов е абсолютно идентична с тази на злокобния либиец Абдел ал Меграхи, прочул се в цял свят като атентатора от Локърби. Той извърши кървав бомбен атентат в самолет на „Пан Ам", при който загинаха 270 души през 1988 г. Миналата година шотландските власти помилваха Меграхи и той се прибра като герой в родината си, тъй като лекарите обявиха, че му остават 2-3 месеца живот. Вече 14 месеца терористът живее с рак на простатата, а някои медици казват, че може да се случи чудо и той да пребори страшната болест.
Според родната прокуратура Златко Баретата е отговорен за смъртта на стотици зависими от хероин, които негови дилъри са зарибили през годините в София. Дали пък ракът на простатата не е наказанието от Господ и за атентатора от Локърби, и за Златомир Иванов?

 В името на коректността ще споменем факта че преди няколко седмици подобна информация излезе на страниците на другият жълт таблоид "ПАПАРАК". Това доказва че процентът на достоверност на изнесенето е значително висок. Все пак две независими една от други медии имат почти еднаква информация.


СКАНДАЛ! Ген. Атанасов с луксозен дом чрез компенсаторки

АтанасАТАНАСОВ
Атанас Атанасов, станал известен покрай разработката на службите срещу него "Гном", си купил прекрасен апартамент в дипломатически блок в баровския квартал "Изток" на столицата за дребни стотинки и компенсаторки.

През лятото на 2001 г. поне две медии - вестниците "Стандарт" и "Сега", публикуван информация, че ген. Атанас Атанасов, тогава шеф на Национална служба "Сигурност" при управлението на СДС, си е купил огромен апартамент от близо 180 кв. на престижната ул. "Фредерик-Жулио Кюри" в столицата. Поне половината от цената е платена с компенсаторки, твърдят изданията.

Четири години по-късно министърът на вътрешните работи от правителството на Симеон Сакскобургготски - Георги Петканов, потвърждава данните. "Атанасов е купил жилище с компенсаторки и е ощетил държавата поне със 108 000 лв.", съобщава МВР-министъра. По думите му човекът на Иван Костов е платил 7000 лв. за ведомствения апартамент.

Според публикациите от 2001 г. жилището е оценено от МВР по пазарни цени на 100 000 лв. Това прави по около 300 долара за квадратен метър. Данъчната му оценка обаче е 30 хил. лв. Експерти по недвижими имоти смятат, че в онзи момент жилището би трябвало да струва 120 хил. лв. при това с отстъпките за овехтяване и с предимството, че е ведомствен апартамент.

Къде тогава са отишли онези 113 хил. лв. разлика в цената? Бившият шеф на НСС признава, че е платил част от дома си в компенсаторни инструменти. Атанасов съобщава, че нищо не значещите хартийки са му излезли 10 хил. лв. Средната цена на една компенсаторка е 0,120-0,160 лв. Иначе казано за 1 лв. оценка на жилището биха били платени 12-16 стотинки.

Апартаментът в кв. "Изток" не е собственост на вътрешното ведомство, а на АДИС, наследница на БОДК - фирмата, която управлява дипломатическите имоти преди промените от 1990 г. Разрешение за сделката дава тогавашния вътрешен министър Емануил Йорданов. Обяснението на Атанасов е, че живял в баровския апартамент 3 години под наем.

Известно е, че преди да бъде харесан от Мавъра за контраразузнавач № 1, той е бил шеф на РДВР, Разград - от 1992 до 1995 г. Тогава майор Атанасов е изхвърлен от полицията от фамозния вътрешен министър на Жан Виденов - Любомир Начев. Гнома обаче не е натирен на улицата, а е назначен в резервния щат на МВР. След това пред медиите той разиграва познатата пиеса, че бил жертва политически натиск, а по-късно и на политическо уволнение. Това мигом фокусира върху него новите демократи и Стефан Софиянски го прави секретар на МВР в своя служебен кабинет.

Когато през 1997 г. контраразузнаването остава без шеф, след като директорът му Юлий Георгиев подава оставка, той е наложен от Богомил Бонев - вътрешен министър в кабинета на Иван Костов, за директор на НСС.

Това налага наскоро преселилия се в столицата Атанасов да се установи трайно в София. Тогава още е женен за първата си съпруга и има две деца. По-късно тя избира свободата - от Атанасов и от страната, и заминава в чужбина. Той обаче остава горд собственик на големия дом. Там преди няколко години Атанасов заведе новата си и много по-млада от него булка.

петък, 22 октомври 2010 г.

С подписка защитават педофилът Мартин от Гоце Делчев

ПЕДОФИЛЪТ
Учениците от Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев” в Гоце Делчев организираха подписка в защита на съученика си Мартин Йосифов.

Тя стартира в началото на седмицата и вече е събрала над 400 подписа. Учениците избрали най – висшата форма на демокрацията, за да помогнат на своя съученик. Заедно с подписката учениците изпратиха обръщение в медиите, в което изразяват недоволството си от това, че медиите са отразили този случай, а не положителните прояви на възпитаниците на НПГ.

„Защо не отразихте спортните ни победи, спечелените награди, тренировъчните победи” – се пита в писмото.

Учениците изразяват възмущението си от това, че името на Мартин е станало нарицателно за училището им и, че всички обвинили учителите, че не обръщали достатъчно внимание на учениците си, и побързаха да ги защитят.

В училището са били поканени специалисти – психолози и сексолози, за да помогнат на тийнейдърите да превъзмогнат случилото се.

Те настояват за справедлив и открит процес, независимо какво ще е решението на съда.

Мартин бе обвинен за блудство с три 9 – годишни момчета от Гоце Делчев. Жертвите са негови съседи и добри приятели. Близките на жертвите разказват, че дори ги водил на кино. Две от жертвите са от ромски произход, а трето е българче. Мръсната игра на Мартин, продължила две години бе разкрита на 29 септември, след като майката на една от жертвите се оплакала в полицията.

Мартин водел жертвите си в мазето на фамилната си къща, заключвал ги и извършвал полови сношения с тях. Даже ги заплашвал, че ако не се подчинят няма да ги пусне да си тръгнат. Случките в мазето са били много добре представени от една от жертвите 9 – годишният Шабан, който бил и най-пострадалият, защото изпълнявал нестандартните сексуални влечения на съседа си по няколко пъти в седмицата. Интересното е, че до последният ден нито едно от децата не е знаело за другите две. Родителите на Мартин са от добро семейство, имат добър бизнес. След случилото се, обаче те напуснаха семейния си дом и изчезнаха „ в дън земя”. Бащите на жертвите пък искат да му отмъстят, като го кастрират.

Мартин бе арестуван още в същия ден и беше обвинен по чл.157, кaсаещ хомосексуални действия с малолетни.

На следващия ден той бе задържан под стража, след решение на Районен съд – Гоце Делчев. Той все още се намира в ареста и не ходи на училище. След като се завърне в училище ще му бъде наложено наказание, съобщи педагогическият съветник на училището Мария Георгиева.

Гоце Делчев
Ерол Емилов

четвъртък, 21 октомври 2010 г.

БИВШ ШЕФ НА РЗС - ЯНЕ МЕ НАТИСКАШЕ ДА ПРАВИМ СЕКС!

Яне ЯНЕВ
Жалба в ГДБОП и НС, в която обвинява лидера на РЗС Яне Янев в системен сексуален тормоз, е подал 29-годишният Светослав Стефанов - бивш член на ръководството на РЗС .  Според обясненията му тормозът се изразявал в прикрити и открити намеци, отправени устно в преки срещи и чрез есемеси и телефонни разговори за осъществяване на блудствени действия спрямо него “в качеството му на висшестоящ партиен лидер”, пише “Труд”. Стефанов е готов да се подложи на детектора на лъжата, за да докаже твърденията си. По думите на Янев обаче от един и същи център от ГЕРБ и от “Атака” многократно са тиражирани такива глупости. Той определи себе си като 100% хетеросексуален и обясни, че подчиненият му бил уволнен, защото изнасял информация на т. нар. “Котараци”. "Когато стана ясно, че всичко донася на ГЕРБ, може и да съм се изпуснал да съм го напсувал”, коментира Янев. Според него жалбата на Стефанов е контраудар за кампанията на РЗС за имотите на вътрешния министър Цветанов.

По заръка на Доган: БЪЛГАРИЯ ПОДАРИ СВОИ ИМОТИ НА ТУРЦИЯ!

ДПС - лого
Културни паметници, църкви и терени в северната ни съседка преотстъпени на турската държава без нищо насреща, това разкрива журналистическо разследване проведено по сигнал на националиста Волен Сидеров. Негова лична проверка установила че по време на управлението на тройната коалиция България е подписала тайна за обществото ни резолюция с Турция в която неясно защо и преотстъпва имотите си на нейна територия с уговорката за бъдат стопанисвани правилно. При опитите си на няколко пъти да получи отговор по въпроса лично от тогавашният външен министър Ивайло Калфин, Сидеров е получавал общи приказки и нищо конкретно. Телевизионни журналисти трогнати от този факт провели свое разследване което установило че сянката зад тази акция била на лидера на ДПС Ахмед Доган.  На тайно заседание на тримата лидери от тогавашната управляваща коалиция той настоял имотите да бъдат подарени на Турция а от сделката извлякъл свои лични ползи. Те щели да излязат съвсем скоро в подробно документално журналистическо резюме от екрана на известна национална телевизия. Пред очите на обикновеният българин щели да блеснат толкова горчиви гаври с паметта и животът му че последствията след излъчване на разследването можели да бъдат сериозни и катастрофални за миналата власт.

сряда, 20 октомври 2010 г.

ВИЖТЕ АРЕСТА НА СУПЕР БИАНКА!


СРАМ И ПОЗОР ЗА ВЛАСТТА! ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ИЗРАЗЯВА ПОДКРЕПАТА КИ СЪМ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ!
ПОДЗЕМНА МЕДИЯ - ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ЗАСРАМЕТЕ СЕ, ЗАЩОТО НАС ВЕЧЕ НИ Е СРАМ ОТ ВАС!

ФОЛК ПЕВЕЦЪТ КОНДЬО : БОЙКО БОРИСОВ НЯМА КАК ДА ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ!

КОНДЬО
1. Здрасти Кондьо как я караш…

Даже страхотно я карам....... Работя активно и само преди броени дни излезе новата ми песен „Пускам те”. Сега ми предстои да снимам и клип. И до няколко месеца живот и здраве ще бъда готов и с албум. А цялото ми свободно време гледам да посветя на семейството род и да се радвам на живота.... Докато бях в затвора, те ми липсваха ужасно много и честно казано, сега много повече ценя времето, което прекарвам с тях. Разбрах едно че животът е безсрамно къс и трябва да го живееш така както сметнеш за добре без да се съобразяваш с никого....



2. Какво промени в теб престоят ти в затвора?


Със сигурност това преживяване е нещо, което ще ми остави следа за цял живот. Не бих могъл да го забравя, макар че искам да продължа напред и да не се връщам към този етап от живота си. Мисля, че това което най-много се промени в мен е доверието ми. Преди се доверявах много по-лесно, но след като се случи това, вече винаги съм с едно на ум. Стана ми ясно, че няма истински приятели или ако има, те са много малко. Там където се говори за пари и интереси, приятелството е на заден план. Аз съм с чиста съвест пред себе си. Благодарен съм обаче, че имаше хора, които вярваха в моята невинност през цялото това време. Естествено, на първо място това е семейството ми. Също и моят продуцент от Diapason Records, Ненчо Касъмов ми е помагал десетки пъти и веднага след като излязох на свобода, преподписахме договора и започнахме да работим.



3. Най–коварният ти спомен от там....



Не е нещо конкретно. По-скоро цялото усещане, че не разполагаш със свободата си – там има режим, с който трябва да се съобразяваш, искаш или не. Ранно ставане, работа, проверки. Най-тежко ми беше това, че не близките ми не бяха до мен. Бях затворник от отворен тип и имах право на свиждания, както и домашен отпуск, но не е същото просто като да си свободен. Не знам, може би не мога да го обясня много добре… Вероятно само човек, който е загубил най- ценното, свободата, може да ме разбере. Мъчно ми беше да понасям и това, че не мога да записвам песни, да ходя по участия, изобщо да правя това, което ми е на сърцето.



4. Мнението ти за проституцията – планетата любов.....



Щом съществува и това е най-древната професия, явно има потребност от нея. За всеки влак си има пътници. За себе си мога да кажа, че аз лично не съм се възползвал от платена любов. Просто не съм изпитвал потребност да го правя. Доста далеч съм от тези неща мака да се опитаха да ме въвлекат в тях....



5. Казваш, че си бил натопен. Кой всъщност те натопи... разкажи ни историята си....

Попаднах в затвора заради приятели, на които явно се бях доверил повече от нужното. Наистина, не бих искал да говоря за други хора. Няма и смисъл. Понесох с последствията. Вярвам, че така е трябвало да се случи. Не желая да се връщам към този момент. Най-важното е за мен, че аз съм с чиста съвест пред себе си. Понесох през тези 2 години и половина, които прекарах в затвора, като най-големи сили ми даваше Библията. Това беше книгата, която четях в затвора и ми вдъхваше сили и увереност да продължа напред.



6. С какво се занимаваш сега?


С музика. Знам, че звучи банално, обаче, повярвайте ми, наистина музиката е моя живот. Не мога да си представя какво бих направил, ако трябва да спра да пея. Когато бях в затвора, ми беше много тежко, че не мога да правя точно това, което най-много обичам. Ето защо сега съм много нахъсен да направя много и добри песни. Щастлив съм, че феновете ми ме подкрепят. Те също повярваха в моята невинност и не се влияят от злонамерените коментари за мен. Даже напротив. Много добре приеха и новата ми песен „Пускам те”, постоянно ме поздравяват и очакват от мен нови парчета. Какво по-хубаво от това за един изпълнител?



7. Как се издържаш? Живееш ли добре...



Знаете, че в България не се печелят кой знае колко много пари от продажба на албуми, защото малко хора си купуват оригиналните дискове. Всички теглят от интернет. Затова при нас, изпълнителите основните приходи са от участия. Да, мога да кажа, че живея добре. Някак си съм започнал да гледам на живота по-философски. Ще се повторя, но наистина се радвам на свободата си, на близките си, на музиката – на нещата, които обичам.



8. Мнението ти за данъчната акция срещу естрадните и фолк изпълнителите....



Няма нищо лошо да се направят такива проверки. Не са нещо необичайно. Аз съм спокоен, защото в нашата фирма Diapason Records всичко е точно. А този въпрос стана токова популярен най-вече благодарение на журналистите, не толкова заради политиците. Но това е съвсем естествено. Става дума за популярни хора и на читателите, слушателите и зрителите им е интересно да разберат някоя „вътрешна информация” за тях, като тази колко пари получават и пр. Ако, например, тръгнат да разследват миньорите, моите уважения към тях – в никакъв случай не подценявам труда им, обаче ясно, че няма да има толкова голям медиен интерес.



9. Чухме че си имал доста известни приятели в затвора, един от тях бил Митьо Очите, кажи ми мнението си за твърдението в затвора, попаднал на хора и станал човек....



Чак приятели…не. Не отричам, че се познаваме с Митьо Очите. За него, мога да кажа, че е помагал на много бедни хора в затвора и затова много го уважават. Има затворници които той издържа. Мисля си, че така трябва да бъде. В крайна сметка, всички сме хора и никой не знае какво ще му се случи утре. Ако ме беше питал дали подозирам, че ще попадна в затвора преди 5 години, със сигурност щях да кажа, че няма как да се случи. А колкото до това дали се променят хората в затвора...отговорът е зависи. Сигурно има и такива случаи, при които да окаже положително влияние. Ако някой е допуснал грешка, да впрегне усилия и да се промени. Обаче в други случаи може и да има обратен ефект – човекът може да се озлоби, дори да се побърка. Няма правило, при всеки е различно.



10. Мнението ти има ли етническа омраза в България! Ако има какво би направил точно ти за да промениш нещата и как? Питам те защото ти си ромски изпълнител и една от емблемите на ромите, думата ти се чува и не си случаен човек....



Това го има по цял свят, колкото и да се говори, че всичко вече е минало, че хората живеят заедно. Ние, музикантите сме щастливци, защото нашата музика достига дао всички. Аз имам както фенове роми, така и почитатели, които са българи и турци. Не деля хората. А промяната може да дойде, ако всеки от нас разбере, че всички сме преди всичко хора. Бели или черни, бедни или богати, ние всички сме хора. Аз съм вярващ човек и съм убеден, че ако хората се обърнат към Бога, могат да станат по-добри и по-толерантни към останалите.



11. Би ли влязъл в политиката и защо?



Не, не бих се забъркал в политиката. Моето призвание е музиката и това е, което искам да продължа да правя цял живот. Има си хора, които са способни да се занимават с политика, но аз не съм от тях. Това не е за мене.




12. Постоянно се чуват неща как си измамил някой че дължиш пари и подобни до колко истини има в тези слухове!



Винаги има слухове, особено за хората в публичното пространство. Понякога ми е неприятно, когато прочета или чуя нещо невярно и обидно за себе си, но от друга страна това е неизбежно. Няма как да се избегне това нещо. Разбирам, че всеки търси сензацията, за да бъде продавано изданието или да се слуша и гледа предаването му.



13. Член ли си на Мешарето? Сочат те за известен Кардараш....



Не съм член. Не искам да коментирам нищо по този въпрос.....



14. “Мъни- Мъни” животът пари ли е?



Харесва ли ни или не, парите движат света. Мен ако питате кое трябва да е водещото – бих казал любовта, но за съжаление не аз определям правилата на играта. Факт е, че когато стане дума за пари, повечето хора могат да предадат най-близките си и да невероятни направят неща. Казано друго яче – за пари хората са готови на всичко.



15. Какво ново да очакваме от теб?



След като пуснах „Пускам те” – най-новата ми песен, която е доста танцувална и вярвам, ще се наложи като хит по заведенията, работя по много нови песни. До няколко месеца се надявам да зарадвам почитателите ми с нов албум. Ще и издам и тайна, че подготвям дует с балканска звезда, чието име засега ще запазя в тайна.



16. Вярваш ли на Бойко Борисов?

Вярвам, че няма как да оправи България толкова лесно, защото толкова много удари е понесла нашата държава, че ще трябва много време за да я закрепи. Мисля, че има качествата да промени нещата у нас, но няма да му позволят да го направи..



17. Пожелай нещо на читателите на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ....

Да се обичат. Това е най-важното. Да се обърнат към Бог, защото това може да им даде сила да се справят и с най-големите трудности.


вторник, 19 октомври 2010 г.

КОЯ Е БЪЛГАРСКАТА МОНИКА ЛЮИНСКИ?

Наричат я журналистката с мазната коса, макар това да е пресилено. Но е факт, че малцина обичат и уважават Мира Баджева, водещата на „Отпечатъци” по бТВ. Някои я смятат за златотърсачка, други за върла кариеристка. Може би затова не й симпатизират. А всъщност тя може да е просто влюбена жена.Досега се е занимавала винаги с по-възрастни мъже. От тях поне двама са социолози. Първият от тях е Кънчо Стойчев, за когото клюкари твърдят, че я е отстъпил на колегата си Андрей Райчев. Приписват й и Димитър Шумналиев. Докато за Кънчев Мира е била временна авантюра, за Райчев е голяма негова любов. Дотолкова, че с нея той замени майката на четирите си дъщери – журналистката Виза Недялкова. Неотдавна Андрей се премести в апартамента на любовницата си. Това не изненада никого, защото хората отдавна шушукаха за връзките на социолога с Мира Баджева. Този апартамент всъщност й е купен от самия Райчев, който е доста по-голям от интимната си половинка. Той е на 54 години. Знае се дори,че мира вгорчавала непрекъснато живота на неверния Андрей, като му искала нотариален акт за вила в баровския квартал „Блек сий” между Каварна и Равда.Върховна нейна цел е бил и си остава обаче Първанов, пише вестник „ПАПАРАК

Мира БАДЖЕВА
 „. С него са имали контакти още по времето, когато е бил само председател на червената партия. Мира е била привлечена от чара и красноречието на бъдещия президент, но и още тогава си е правила сметка как да се изстреля до върховете на журналистическата професия. Две години се срещат, но рядко, понеже в живота на Първанов според „Папарак” тогава са били жена му Зорка, тя и Илияна Йотова. Тогава Мира охладнява, но сега се говори, че отново са подновили връзката си. Според вестника на свободното слово никога повече и от никоя жена Първанов нямало да чуе думите, изречени за него от Мира, които звучат като клетвено вричане: „Другарю Първанов, никой не може да ми забрани да Ви обичам”. Затова никой не е виновен, че се налага асоциацията с Моника Люински за един друг президент в една по-далечна страна. А не е изключено наистина всичко да не опира до златотърсачеството, а да става въпрос за нещо силно като любовта, например.



понеделник, 18 октомври 2010 г.

ПАПАРАК РАЗКРИВА ПЪКЛЕНА ИСЛЯМСКА СХЕМА : Най-добрият българин е мъртвият българин!

ИСЛЯМИЗИРАТ БЪЛГАРИЯ!
Изключително опасна ислямистка организация беше ударена при съвместна акция на МВР и ДАНС – разкрива в. „Папарак”. „Ал Уакф ал ислями” е фондация, спонсорирана от Саудитска Арабия. Целта на дейността й у нас е промиване на мозъците на българомохамеданите, разпространявайки радикални ислямистки идеи.
Организацията е създадена в Холандия, но след терористичните атаки на 11 септември 2001 г. централният й офис е затворен, тъй като „Ал Уакф ал ислями” е уличена в контакти с Ал Кайда.
Казват, че уахабитите проповядват омраза към другите религии. При акцията са проверени десетки офиси, използвани от ислямистите в различни градове на страната – Благоевград, Пазарджик, Велинград, Смолян… ДАНС е стъпила и в Сърница, Лъжница и Кочан. Иззета е литература, която цели насаждане на религиозна омраза и бунт срещу законите на страната. Целева група на ислямистите са българомохамеданите или т. нар. помаци, които са настройвани срещу българите.„Ал Уакф” се появява за първи път у нас през 1993 г. Получава регистрация в Дирекцията по вероизповеданията, но на следващата година й е отказана такава. През 1999 г. представителят на ислямистката организация Абдулрахим Таха е изгонен от България. На практика през всичките онези години – от 1994 до 2010 „Ал Уакф” е действала незаконно и напълно необезпокоявана от властите. Известно е, че организацията е спонсорирала изграждането на няколко джамии, както и създаването на религиозни училища за деца от бедни семейства. „Ал Уакф” проповядва уахабизъм – радикален ислямизъм, призоваващ към джихад към останалите религии. Един от членовете на сектата от гр. Смолян обичал да казва, че „най-добрият българин е мъртвият българин”. За него нацията ни е „гяурска паплач”, която знаела само да паразитира и да граби. Фундаменталистът проповядвал: „Коренът на българина трябвало да се изтръгне, а на негово място да бъде засято семето на исляма”. Според политолога Димитър Аврамов, у нас центровете, където се проповядва радикален ислямизъм, продъжават да се множат. Освен три официални мюсюлмански училища има поне седем други, които не са регистрирани и контролирани от държавата. Според Аврамов, за последните 20 години около 3 хиляди млади мюсюлмани са излезли от тях. Три хиляди надъхани „воини на исляма”…






неделя, 17 октомври 2010 г.

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КАКВИТО СМЕ, ТАКАВА НИ Е И ВЛАСТТА...

Петър ХРИСТОЗОВ
Господин Христозов, къде изчезнахте, няколко пъти се опитахме да се свържем с Вас, телефонът Ви не отговаряше, междувременно излезе новата Ви книга “Шегите на Дявола или Малката терца на Сатаната” за която ние първи информирахме читателите Ви? Не съм изчезвал. Прекарах инсулт, вече се възстановявам с помощта на доктори и приятели, а за това, че Вие първи информирахте за новата ми книга, сърдечно и искрено Ви благодаря. Дано да Ви е харесала, но нека да мине още време и тогава да я обсъждаме... Вече работя върху следващата. Не за това Ви потърсихме. Винаги сте били интересен събеседник, особено по актуалните политически проблеми. Как оценявате сегашната ситуация? Поведението на управляващите, на опозицията, ситуацията с Алексей Петров? В предишни интервюта показахте, че не сте непричастен към темата... Сегашната ситуация е мъглива и неясна. Поведението на управляващите е смущаващо. На пръв поглед се демонстрира последователност и настойчивост в определени области. Премиерът строи магистрали. Дано успее. Въпросът е кой утре и с какво, и накъде ще се движи по тези магистрали... Дали българинът няма да стои само отстрани и да наблюдава със завист движението на чуждестранните тирове и леки коли? Това е въпросът... Вътрешният министър се бори упорито и последователно с престъпността. Нека продължи, пожелавам му успех! Единственото, което ме притеснява както при всяка борба, дали е чиста, дали няма някакви предварителни договорки между борците, дали съдиите са принципни и неподкупни... Техническата комисия дали си върши прецизно работата? От една категория ли са борците на ринга? Във военен смисъл, да не наблюдаваме стрелба с гаубици по скорци или обратно, с въздушен пистолет по носорог?... А и доста грешки прави като политик напоследък, може да го изключат от партията...

В енергетиката и икономиката май става това, с което навремето Тодор Живков си позволи иносказателно да уязви един столичен градоначалник – доказва се, че София може и без градоначалник...

За финансите също предпочитам да се въздържа да изкажа мнение. Недолюбвам Иван Костов, и съм го показал в книгите си, но не мога да не се присъединя към оценката му,че като експерт е объркан. Опозицията е формална. За сега ще се въздържа да коментирам дейността й Ситуацията с Алексей Петров? За сега няма ситуация. Ситуация ще има в съдебната зала, когато всички или поне голяма част от картите ще бъдат на масата... Това омешване, объркване на специални служби, правоохранителна и правосъдна система, политика и други тути фрути е някакъв буламач, от който нищо добро не вярвам да излезе...



Както винаги, във ваш стил, с брадвата сечете... Все пак, нещо окуражително няма ли да споделите за нашите читатели?

А, ще кажа, защо да не кажа? Горе главата читатели, иде Коледа, Васильов ден, след това Трифон Зарезан... Българската земя и тази година роди обилно и джанки, и сливи, и грозде, и бандероли... Пийте и се веселете... И четете великия Ботев. По няколко пъти препрочитайте стихотворението му “В механата”, вместо да псувате властта, защото властта това сте вие, това сме ние. Каквито сме, такава ни е и властта...



Редакцията на общество.нет се вслуша в съвета на господин Христозов и за улеснение на читателите си публикува стихотворението на Христо Ботев:



В МЕХАНАТА



Тежко, тежко! Вино дайте!

Пиян дано аз забравя

туй, що, глупци, вий не знайте

позор ли е или слава!



Да забравя край свой роден,

бащина си мила стряха

и тез, що в мен дух свободен,

дух за борба завещаха!





Да забравя род свой беден,

гробът бащин, плачът майчин, -

тез, що залъкът наеден

грабят с благороден начин, -



грабят от народът гладен,

граби подъл чорбаджия,

за злато търговец жаден

и поп с божа литургия!



Грабете го, неразбрани!

Грабете го! Кой ви бърка?

Скоро той не ще да стане:

ний сме синца с чаши в ръка!



Пием, пеем буйни песни

и зъбим се на тирана;

механите са нам тесни -

крещим: "Хайде на Балкана!"



Крещим, но щом изтрезнеем,

забравяме думи, клетви,

и немеем и се смеем

пред народни свети жертви!



А тиранинът върлува

и безчести край наш роден:

коли, беси, бие, псува

и глоби народ поробен!



О, налейте! Ще да пия!

На душа ми да олекне,

чувства трезви да убия,

ръка мъжка да омекне!



Ще да пия на пук врагу,

на пук и вам, патриоти,

аз вече нямам мило, драго,

а вий... вий сте идиоти!