четвъртък, 16 септември 2010 г.

Яне Янев рекетирал кмета на Сандански за 1 милион лева?


Срещу лидера на РЗС Яне Янев ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние, а поводът за това е скандалното изказване на кмета на Сандански Антон Тотев, пише столичен вестник. Преди дни градоначалникът заяви, че Янев е поискал от инициативния му комитет “поне един милион лева”, за да не се занимава с него. Прокуратурата най-вероятно ще се самосезира и ще направи проверка по скандалния случай, още повече че имало такива сигнали и от други градове. В близките дни в парламентарната комисия “Антимафия” ще бъде докладвано и докъде са стигнали всички разследвания за лидера на РЗС. Според новия шеф на комисията Валентин Николов депутатите очакват да получат подробности около купуването на гласове по време на парламентарните избори от кръгове близки до РЗС.


БЛИЦ

2 коментара:

Анонимен каза...

яне,нема резултат от това писмо !!
Чрез Председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински До Министъра на вътрешните работи на Република България г-н Михаил Миков ВЪПРОС от Яне Янев – народен представител от І МИР - Благоевград На основание чл. 90, ал.1 от Конституцията на Република България и във връзка с чл. 77 от ПОДНС внасям въпрос ОТНОСНО: Сигнал за злоупотреби при общински проекти в Сандански Уважаеми господин Министър, До Народното събрание и специално до мен като народен представител от I Благоевградски избирателен район постъпи сигнал от жители на гр. Сандански. В сигнала се твърди, че при реализиране на общински проекти са направени значителни злоупотреби от фирмите-изпълнители „Аделина стил” и „Бетон” чрез нереалистични стойности, надписвания при актуването и др. Визират се следните случаи:  Изграждането на фонтани в центъра на града. За проекта са платени 117 000 лв. (действителен факт, оповестен и в местните медии), като според сигнала, цитиращ специалисти, действителната работа едва ли надхвърля 50 000 лв.  Укрепването на тунела между селата Рожен и Любовище. За проекта са платени 60 000 лв., докато реалната стойност се преценява на около 10-15 000 лв.  Канализациите на селата Дамяница, Ново Делчево и Левуново. За тези строителни обекти в местната преса са изнесени сведения, според които надписването при актуването е в пъти (впрочем поради немарливи работи има и човешка жертва). Авторите на сигнала свързват тези закононарушения с името на кмета на общината Андон Тотев, като има и сериозни съмнения за начина на възлагането на проектите на фирмите-изпълнители. Не съм правил собствена проверка на изнесеното в сигнала, но като народен представител от този регион и жител на Сандански мога да потвърдя, че подобни съмнения се споделят от значителна част от населението на общината. Обръщам се към Вас, тъй като авторите на сигнала са сезирали правозащитните органи (районната прокуратура в Сандански, окръжната прокуратура в Благоевград и др.), но досега няма резултати. Във връзка с изложеното, уважаеми г-н Министър, питам следното:  Извършвана ли е проверка от органите на МВР по сигнали за злоупотреби с общински средства при посочените проекти, и специално от фирмите „Аделина стил” и „Бетон” ?  Ако са извършвани такива проверки, какви са резултатите и установено ли е участие на кмета на Сандански Андон Тотев в закононарушения?  Ако не са извършвани проверки, кога това ще стане? На основание чл. 78 ал.1 от ПОДНС желая министър Миков да ми представи отговора си в писмен вид. 23. 10. 2008 Яне Янев

Анонимен каза...

срам българска !! Господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с.Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !! Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !! ЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!!?? За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !! Господин Смиленов ,сезирайте прокуратурата ,заведете дело за разваляне на сделката ,този случай е гавра с паметта на хората умрели за майка България!!!