събота, 9 октомври 2010 г.

СКАНДАЛ! ДЖИХАД ЗА БЪЛГАРИЯ!



ЧЕРНО НА БЯЛО НА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЕ ЗА ДЖИХАД!
  Засиленият световен интерес към някои радикални течения в исляма след терористичните удари от 2001 година, извади на показ тенденции, които дотогава бяха останали незабелязани на много места. Включително в Германия, която се оказа нещо като втора родина на атентатора от 11 септември Мохамед Ата. Според германските служби в момента в страната има около 200 ислямисти, готови да употребят насилие. Огромна роля в това отношение играят някои институции, спонсорирани от чужбина, като например притежаваната от краля на Саудитска Арабия духовна академия „Крал Фахд“ в Бон.Германските служби направиха там поразителни разкрития. Оказа се, че значителна част от учебния материал, който се преподава, е от радикално естество, че се чуват открити апели за Свещена война, разправа с неверниците и борба за установяването на държави на ислямското право /шериата/. Неприятните изненади предизвикаха обаче до голяма степен адекватни контрадействия: забрана на някои ислямистки организации и техни центрове, засилен контрол над учебния материал в ислямските училища, прекратяване на практиката за внос на имами от Турция или арабските държави, стартирането на програма за обучение на такива в самата Германия. Не на последно място въвеждането на ислям като свободно изучаван предмет в държавните германски училища – но от проверени педагози и с контролирани от държавата съдържания.
Подобна предпазливост и превенция срещу радикални тенденции не са излишни и в България. През последните години в части от Родопите и Южна България почти безконтролно навлязоха чужди ислямски влияния, част от които, със сигурност, са крайни – като например това на „Ал Уакф ал Ислями“. Почти обезлюдени села издигнаха странно великолепни и огромни на фона на всеобщата мизерия джамии, доста деца внезапно откриха призванието си да изучават турски и арабски в ислямски училища – поради това, че там редом с познанията /без да е съвсем ясно какви точно са те/ предлагат и храна, а и безплатни пътувания до Турция. Или все неща, които имат не само материална привлекателност, но и пораждат интегрираща сила. Такава, каквато очевидно недостига на българското общество, за да се превърне в интегрираща нация.
Всичко това крие опасен потенциал в себе си, още повече, че държавата няма ясна стратегия за социалното и образователно интегриране на хората от малцинствата, и че намесите й в религиозните дела са повече мечешка услуга, отколкото помощ. Неразборията около двамата главни мюфтии, възникнала не на последно място и поради неумението на държавата да си партнира с религиозните общности /включително и с православната църква/, са ясно доказателство за това.
Намеса на държавата в религиозните дела не бива да има. Това обаче не означава, че държавата не може да контролира определени опасни за цялото общество тенденции, близки до радикалния ислямизъм. Да се отхвърля априори наличието на такъв ислямизъм в България, без да се познават дори фактите около откритата от спец-службите литература и друг пропаганден материал, би било неоправдано и идеалистично. Вниманието е нужно да бъде насочено натам – след дълги години на криво разбран либерализъм и пълно игнориране на темата. Защото тъкмо щраусовата стратегия вкара във властта партия от сорта на „Атака“. Добре че сега тя е заета с присъствието си във властта. Проблемът е прекалено сериозен, за да й се предоставя./http://www.dw-world.de/



четвъртък, 7 октомври 2010 г.

МИТЪТ КАЛЧЕВ!

Христо КАЛЧЕВ
Поръчка да "изгърби" писателя Христо Калчев прави Къдравия известен за широката публика. Случката се разиграва през 1996 г. в Балчик. Младото яко момче, заедно с покойният вече Маймуняка и Сандокана, отправят смъртни заплахи към писателя. Това става броени дни след излизането на романа "Нерон-вълка". По това време Къдравия е един от биячите на ВИС-2.
Вместо да се уплаши обаче, Калчев се обажда на тогавашния вътрешен министър Николай Добрев. Той пристигнал със 150 полицаи. Заградили трите изхода на Балчик и скоро тримата биячи били арестувани. След това ги държали в продължение на 6 часа прави до стена в Балчик, докато се напикаят. Самият Христо Калчев е разказвал историята в свои интервюта. И винаги е добавял благодарност към Николай Добрев, че го е спасил от "любовта на героите му".
Един от участниците в случката обаче има друга версия за станалото.
Известният тартор на варненския ъндърграунд Христо Асенов - Бацата твърди, че изобщо не е имало поръчка за сплашването на Калчев, просто нещата така се получили.
През лятото на 1996 г. Бацата присъствал на коктейл в Двореца на румънската кралица. Черпнята била за участниците във фестивала на изкуствата "Балчик, море, любов". По време на коктейла посочили на Бацата невзрачната фигура на Калчев. Тъй като той вече бил описал варненския бос в една от книгите си, Бацата изпратил един от хората си, вероятно Къдравия, и той довел писателя при него. Познаваш ли господина, попитал го Къдравия, като посочил Бацата. Писателят отговорил отрицателно. Тогава защо пишеш глупости за него бе, това е Христо Асенов - Бацата, казало якото момче. Запознахме се и си разменихме няколко думи, разказал след това босът в тесен кръг от свои хора. "Като не го познаваш, как може да пишеш такива фантазии?  Знаеш ли какво можеше да ти се случи, ако ти се връзваме", заканили му се и другите мъжаги от охраната, колкото да вземат страха на писателя.  Според хора от местния ъндърграунд Христо Калчев не бил вземан на сериозно от дебеловратите момчета, които след това станаха добре облечени бизнесмени. Според тях в много от случаите писателят съчинявал легенди за себе си и си ги разпространявал.  Доколко е истина това, което днес разказват оцелелите герои на Калчев, не е ясно. Но е известно, че мнозина от тях си отидоха по реда, по който той приживе им предрече.

Да си спомним с уважение за легендарният писател тук

ПОДЛОГА ЛИ Е НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ?

Недялко НЕДЯЛКОВ
Продължава замислената от издателя Недялко Недялков атака срещу Кеворк Кеворкян. Вестник „Ретро” публикува текст на бащата на Недялков – поета Недялко Йорданов, в който се излагат мотивите на исковата молба в съда. От тях става ясно, че Недялко Йорданов се жалва пред Темида, защото Мистър Всяка неделя го нарекъл „подлога на лъжата”.
„Давам под съд за обида и клевета лицето Кеворк Кеворкян, защото в два поредни броя на вестник „Шоу” от 30 септември и от 6 октомври, 2010 г. по безпрецедентен начин оскверни отново паметта на баща ми Асен Йорданов” – пише Недялко Йорданов.
Недялко Йорданов търси правата си в съда
„Името и честта на своя баща аз съм защитил в поемата си „Едно дете говори с баща си” и документалните книги „Итината за моя баща, „Историята на една любов” и „Сбогуване с Бургас”.
Давам под съд лицето Кеворк Кеворкян, защото в интервюто си от 30 септември във вестник „Шоу”, с негово съгласие, името ми е изписано с грамадни букви на първа страница на вестника, заедно с моя снимка, без това да има връзка с темата на интервюто.
Давам под съд лицето Кеворкян, защото в интервюто и в следващата му статия в същия вестник от 6 октомври има голямо количество обидни квалификации и намеци по мой адрес, които ще цитирам в исковата си молба в съда.
Давам под съд лицето Кеворкян, защото в интервюто си от 30 септември ме нарича „подлога на лъжата”. В следващия брой на вестник „Шоу” се опитва да направи уточнение, че това се отнасяло само за сина ми. Уточнението било „направено своевременно от автора, но е пропуснато поради техническа грешка”. Няколко дни след това сайтът „Афера” публикува интервюто на въпросното лице със същата квалификация, допускайки същата „техническа грешка”: „Подлоги на лъжите – това са тези типове”.
Давам под съд лицето Кеворкян, защото насъсква срещу член от моята фамилия министър-председателя, министъра на вътрешните работи, главния прокурор и ГДБОП, така както е насъсквал навремето ДС срещу достойни мои приятели, повечето от които не са между живите” – пише Недялко Йорданов.
Издателят Недялко Недялков продължава атаките си срещу Кеворкян
В предишния брой на „Ретро” издателят Недялко Недялков забърка Кеворкян в порнографска афера. Зародишът на скандала между Недялков и журналиста се крие в оспорен хонорар. Недялков твърди, че през есента на 2008 г. е платил 40 000 лв. хонорари на Кеворкян за двете му книги „Тайните дневници”. Двамата обаче не подписали договор и парите били дадени на Кеворкян на ръка. Впоследствие обаче известният журналист отрича да е получавал хонорари и пуска жалба в прокуратурата и ГДБОП, че издателство „Милениум” е отпечатало книгите без сключен договор за това.


Кметът на Лъжница ще съди ДАНС


Байрам Разманов

"Това, което се случи тук е "малка" грешка на служителите на ДАНС". Това бе коментарът на кмета на Лъжница Байрам Разманов.
Той допълни, че желанието на хората е било книгите да се опишат и да бъдат посочени заглавията им. Случилото се вчера в Лъжница бе достойно за сценарий за филм. До 16:30 часа агентите на ДАнс бяха в клопката на жителите на селото, които не искаха да ги оставят да си вършат работата. Иззети са 5 кашона книги, дискове, компютърна конфигурация и личния мобилен телефон на имама на селото Мохамед Камбер.
Напрежението в селото започнало още сутринта, когато хората разбрали, че има акция и помислили, че ще арестуват религиозния им водач и обкръжили дома на имама, като не позволили на служителите на реда да си вършат работата. Напрежението ескалира около 14 часа, когато служителите на ДАНС искаха да изнесат иззетото имущество от дома на имама. Тогава хората станаха агресивни.
"Тези книги са проврявани вече и върнати до една, без да има нещо смущаващо", коментира Камбер. От своя страна пък, кметът на селото Байрам Разманов заяви, че не е бил информиран затова и не е искано съдействие от него.
В 16:30 часа жителите вдигнаха "желязната завеса" и пуснаха гостите им да си тръгват. За "подарък" счупиха стъклото на една от служебните коли. Напрежението в селото продължи до късно вечерта и хората прекараха една безсънна нощ.
"Днес положението в Лъжница се нормализира, Работния ден върви добре", бяха думите на кметът Разманов.

Целта на акцията в Лъжница, Кочан, Плетена и Аврамово бе пресичането на дейността на нерегистрираната у нас фондация "Ал Уакф Ал Излами", за която се предполага, че има връзки с терористични организации.

Гоце Делчев
Ерол Емилов

ВЕСТНИК "ГАЛЕРИЯ" ПРОДЪЛЖАВА ДА ДОКАЗВА КЛАСАТА НА ПОДЗЕМНА МЕДИЯ!

Факсимиле на преписаният материал!
Уж сме малък, незначитеен блог.. Уж сме "смешна въшка", която е бледа имитация на медия, уж сме самозванци и бездарни а "колосът" на печантият пазар у нас вестник "Галерия" не спира да ни преписва. В последният си брой, вестникът си позвали да копне и да пейстне на страниците си нашатга статия Кръв по черешово време! КОЙ УБИ АЛЕКС ТАСЕВ!, Публикувана от нас на 06 февруари 2010, събота. разбира се умелата и талантлива ръка на списвачката е завъртяла някое изречение но общ взето и слепите ще разберат кой е първоизточникът.
Така. Мнението на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ :
Ние нямаме нищо против преписването. Напротив! То е част от нашата работа. Но много мразим подценяването. Или самооявяването за лидерство. да се пишеш н аголям и велик а да крадеш дребните вешки  е жалко. Благодарим за поредното признание на вестник "Галерия" и за пореден път ги насърчаваме да го правят. така негласно ,скрито но сигурно превзръщат малкият ни блог в откровена трибудна на можещите,свободните ,ъндърграунд журналисти.


Хвала на преписвачите!

ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ : ВЛАСТТА СИ Е ВЛАСТ! ХОРА НА ГЕРБ С ТЛЪСТИ ЗАМЕНКИ В СОФИЯ?

Веселин СТАМЕНОВ
Народният представител от ГЕРБ Емил Димитров заведе медиите на мястото, където се намират горите, които са посочени в писмото на Европейската комисия като скандални заменки. Това става ден, след като лидерът на БСП обяви, че Димитров, както и други хора приближени до властта са участвали в най-скандалните заменки, визирани от ЕК. Премиерът и лидер на ГЕРБ Борисов опита да тушира напрежението, заявявайки, че когато Димитров е участвал в сделката, не е бил депутат от ГЕРБ. После обаче Борисов обяви, че ако някой е виновен, той ще влезе в затвора, независимо кой е. „Първо, той тогава не е бил депутат. Второ, не е най-голямата, те са 47, има много по-големи. Но, повтарям, той тогава не е бил депутат. Освен това по никакъв начин това, че има подобна заменка и той, не го вади или към него отношението не е различно, отколкото към всички останали заменки. От 47 заменки една е била на човек, който тогава не е бил депутат от ГЕРБ, вие ме питате за него. А за другите 46? Санкциите, които искаме, и всеки, който е извършил нарушение, да си понесе отговорност, включително и тези, които, както главният прокурор каза, са извършили престъпление, да влязат в затвора”. Самият Емил Димитров отрече да има пряко участие в сделката или да фигурира във фирмата, която я е направила. Депутатът от ГЕРБ обаче призна, че е добре запознат със заменката. „Не съм фигурирал никога в тази фирма. Познавам замяната. Аз съм бил акционер във фирми, които са били акционери там. Когато господин Борисов ме попита, ще му дам обяснение за това. Депутатът от ГЕРБ увери, че за тази замяна има проверка от прокуратурата, не са открити нередности и е определена като равностойна”, добави Димитров. По думите му замяната е напълно редовна и е направена с цел комасация на гори, в което няма нищо нередно. България може да отнесе глоби до 1 милиард и 500 милиона лева, заради горските заменки, направени при предишното правителство. От Европейската комисия поставят на премиера срок от 20 дни да отговори дали 15 скандални заменки са предоставяне на непозволена държавна помощ за частни фирми. Притеснителното писмо от Европейската комисия е получено на 2 февруари. Документът иска обяснение за 15 от общо 47 заменки на държавни горски имоти в Разлог, Банско, Несебър, Поморие и Созопол. Ако заменените гори не са променени в градски парцели, глобата от Брюксел ще бъде 55 милиона евро. Ако обаче горските площи са със сменено предназначение, глобата скача на 126 милиона евро, обясни премиерът. От заменките на гори и земи няма спасение – колкото и да го увърта, ГЕРБ ще трябва да направи нещо много повече от мораториум. Иначе скоропостижно ще слезе от сцената, а Бойко Борисов ще трябва безславно да се сбогува с така обещаващата политическа кариера. Няма съмнение, че днес това е най-болната тема в политиката. Така впрочем беше и в миналото, но допреди 1 година политиците успяваха да го заобиколят. Сега вече не може да се заобиколи. Последните избори създадоха конкретни очаквания, че държавата ще си върне откраднатите земи. Тези очаквания не са изчезнали, а обратното – те нарастват и все повече се нагнетяват. Нищо че социолозите не ги мерят – те са си там. Няма и съмнение, че на въпрос „Искате ли да се развалят заменките?” 99 на сто от българите ще отговорят „да”. С „не” ще отговорят само тези, които са правили заменки. Към натиска отдолу се добави и натиск отгоре и отвън. Европейският съюз вече ни заплаши с глоби от 55 до 126 млн. евро само на първо време, по-нататък до милиард и половина. Световната банка пък излезе с доклад по темата още преди година, а Бойко Борисов го размаха в студиото на Бареков. Така че нещата вече заприличаха на казуса с Румяна Желева – и национално, и международно неспасяеми.Щом като земеделското министерство ще отменя сделките с гори, Фандъкова да отмени всички заменки, правени от хората на ГЕРБ, настояват социалистите. Червените смятат, че главният прокурор прави политически заигравки с изказванията си за заменките.Столичната кметица Йорданка Фандъкова да заведе искове за отмяна на всички заменки, внесени от Бойко Борисов и хора, пряко свързани с ГЕРБ, поискаха от БСП. Повод за призива им стана апелът на главния прокурор Борис Велчев земеделското министерство да поиска отмяна на заменки с гори, за които Европейската комисия заплаши, че може да ни наложи солени глоби. „Думите на главния прокурор, че тези замени могат да бъдат отменени, са чисто политическа заигравка, но дори и при това положение трябва да има еднакво отношение към всички в този случай”, каза соцдепутатът Антон Кутев. Той обясни, че е събрал 40 страници със 150-200 заменки, правени в София. Под тях стояли подписите на бившия кмет Бойко Борисов, на бившия главен секретар на общината, а сега на Министерски съвет Росен Желязков, на областния управител на София Данаил Кирилов и други, „все свързани с ГЕРБ хора”.Кутев обяви, че в процеса на заменките в София дейно участие са взели и СДС. Той припомни и че в историята на Столична община има една единствена сесия, по време на която СДС са направили 200 заменки за един ден. „Няма нито един рецидив, свързан със замените, който да не се е случвал в София в големи размери и няма нито един такъв рецидив, в който Бойко Борисов, Росен Желязков, Данаил Кирилов и други, да не са участвали пряко”, обощи Кутев. Той допълни, че сред сделките в София фигурират и правените от „Софийски имоти”. „Тях обаче не сме ги извадили, защото те имат много по-големи прегрешения от това”, каза Кутев. Депутатът обясни, че събраните от него заменки са правени в София през 2006 г. и 2007 г.Още един парадокс – пътят към големия бизнес на сегашния министър на регионалното развитие и благоустройство тръгва от запътилата се към съда ексминистър Емилия Масларова. Малко преди промените току-що завършилият ВМЕИ “Ленин” бъдещ министър започва работа в Института по микропроцесорна техника, но идва 10 ноември и остава без работа. Връща се в Благоевград и заедно с ортака си Иван Тодоров /изба “Тодорофф”/ основава строителната фирма “Ирис Интернешънъл”. Двамата започват да издават дори седмичен вестник. Бизнесът обаче не тръгва като по вода и тогава птичето в лицето на социалната министърка на Луканов каца на рамото на Росен Плевнелиев. По споразумение между България и Германия Емилия Масларова получава правото да раздава квоти за български гастарбайтери. В тях се вреждат и прохождащите бизнесмени с няколко хиляди български гастарбайтери в строителството. Плевнелиев, който владее перфектно немски и английски, не изпуска шанса. Въпреки че е спец в областта на електрониката, а не на строителството, а пък ортакът му е специализирал гъдулка в училището в Широка лъка, бизнесът потръгва. Скоро двамата ортаци се разделят. Иван Тодоров се връща в България, а Росен Плевнелиев остава и явно показва завидни качества, защото успява да влезе под кожата на шефовете на германската компания „Линднер”, която му поверява ръководството на гигантски проект – най-големия частен строителен обект в България “Бизнес парк София”. Младежът се връща и започва реализацията на проекта с невероятен хъс и амбиция. Започва да изкупува парцел след парцел в кв. “Младост” за които днес става ясно че след тях е имало няколко общински имота купени именно чрез скандално известните сделки със заменки. За апетитните имоти в София Плевнелиев дал няколко декара обработваема земя в софийското поле. Само от тази сделка държавата е загубила милиони споделят експерти. Въпреки това самият Плевнелив твърди че е реализирал проекта с нечовешки усилия. Сблъскал се с прохождащи мутри, алчни министри, общинари и конкуренти за перспективните парцели всячески гледат да спънат строителството Но въпреки всичко той се преборил за инвестицията която днес се реализирана изцяло. Това разбира се е похвално за един бизнесмен, който на всяка цена оправдава доверието на партньорите си. Въпросът е похвално ли е за един министър който като бизнесмен е ощетил държавата с милиони за да задоволи интересът на партньорите си днес да въдворява ред в нея? Едва ли е нормално, и дали някога ще се докаже? В близките четири години едва ли ..Вие как мислите?


ДЕПУТАТКАТА МОНИКА ПАНАЙОТОВА ЛЮБОВНИЦА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ!

Моника ПАНАЙОТОВА
Къс по къс мръсното бельо от кухнята на ГЕРБ започва да излиза. Наши хора с ловък слух доловиха една от най – пикантните подробности в задкулисните отношения на управляващата власт. Оказва се при това с огромен процент достоверност че младата депутатка от партията Моника Панайотова дължи своят политически успех благодарение на тайната си любовна връзка с вицепремиерът, министърът на вътрешните работи и лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов.  За госпожица Панайотове са знае че е бакалавър по Международни отношения – УНСС, магистър по Международни икономически отношения – със специализация "Управление на международни проекти". Знае два езика и била наета за преводач от личен асистент на Цветанов при срещата му с чуждестранни делегати в столична община преди години.  Тогава между тях пламнала искрата на страстта която те поддържали и до ден днешен. По информация от достоверни източници двамата можели да бъдат забелязани често да пият кафе във фоайето на известен луксозен хотел уж обсъждайки важно партийни дела но всъщност за пореден път разпалвайки огъня на страстните си отношения-.... Почти нямало човек в партията който да не знаел за тази пикантна подробност но от колегиална вежливост пазели слуховете в тайна. Чува се дори че те стигнали и до ушита на съпругата на Цветанов която обеч все още не вярвала че той е способен да и причини това...

Вили Тончева  

В "дървения бизнес" убийствата вървели "евтино"

Бизнес бранен с куршуми!
Босовете на дървената мафия се знаели. Години наред ДПС бранело този сектор.
Дървените въглища са черно злато, "дървеният бизнес" е за милиони, има дървена мафия, където всеки можел да плати за убийство, което струвало 10-15-20 хил. евро. 400 тона докарвали 200 000 лв чиста печалба, сочи разследване на БТВ. Около 98% от дървените въглища в България се произвеждали незаконно. Производството извършвали цигани по много стара и опасна за здравето технология, която била канцерогенно. Незаконно изсечената дървесина се извозвала с камиони с превозен билет, който важал за 12 часа, а за толкова време можело да се направят няколко курса.Незаконната сеч е най-големият бич. Неофициално се добиват на над 50 млн годишно, каза земеделският министър по БТВ, според който това било тежка битка. В новия Закон за горите за пръв път се разделя стопанската дейност от контролната. Ще направим изключително силен горски инспекторат, увери Найденов. Докато няма стимули и правомощия, това ще продължава. Босовете на дървената мафия се знаели, но министърът отказа да им посочи прякорите. Един от тях се казвал Алчо, подсказаха водещите. Методи за сплашване и тормозът ще престанат и тези хора ще разберат ,че има държава. Предпоставките трябва да се премахнат, да се скъса веригата, но не в края, а в началото. Гората е 1/3 от териоторията на България, трябва огромен ресурс. Години наред ДПС бранеше този сектор, напомни министърът.
Забраняваме със закон заменките в защитените зони, там горите остават гори завинаги, заменки няма да се правят, съобщи Найденов. Даден е ход на делото за възстановяване на царските гори в горския фонд - над 16 хил дка. Имало назначени експертизи, налагали се преводи, имало чисто технологични забавяния. ЕК разреши директна продажба на локалния пазар на собствена продукция, което ще доведе до по-добро качество и контрол, добави накрая министърът.


Frognews.bg

сряда, 6 октомври 2010 г.

ВОЛЕН ПЛЮЕ В ЛИЦЕТО НА БОЙКО?

Ортаците!
Червен картон за Бойко Борисов. Това "размаха" лидерът на Атака Волен Сидеров по време на дебата по вота на недоверие в пленарна зала днес. В ябълката на раздора се превърна не темата за здравеопазването, а вчерашната визита на турският премиер Реджеп Ердоган у нас и обещаната му от Борисов подкрепа за членството на Турция в ЕС. Не може един министър-председател да говори от името на цяла държава, изригна от парламентарната трибуна Сидеров. Той и всичките му депутати се появиха в пленарната зала облечени с тениски върху костюмите. Върху дрехите им се мъдреха надписите: "Не на Турция в ЕС" и "Ердоган, дължиш ни 10 милиарда". Сидеров определи посещението на Ердоган у нас като незаконно и категорично отсече, че Атака никога не би дала подкрепата си за южната ни съседка. Знам, че в политиката се правят компромиси, каза Сидеров. Аз не съм фанатик. Аз не съм сектант, който иска да развали отношенията си с която и да е държава. Подкрепата ни за Анкара обаче ще бъде грешка, викаше от трибуната Сидеров, въпреки опитите на председателят Цецка Цачева да го прекъсне. Лидерът на Атака критикува остро и министъра без портфейл Божидар Димитров, заради това, че давал грешни съвети на премиера Борисов. Скандалните оценки на атакист номер едно бяха провокирани, по думите му, от уверенията на бг премиера към Ердоган, че въпросът с тракийските българи е решен. Сидеров заяви, че подобна реакция не би трябвало да има, когато става въпрос за 300 хиляди наши сънародници. "Къде си Божидаре, къде си приятелю драги", разгневи се Сидеров. Той завърши с присъщия си апломб изказването си с обвинението, че "дядовците на Ердганите" са клали пеленачетата на сънародниците от Тракия. Целият цирк се разигра пред смаяният поглед на председателя на италианския парламент Джанфранко Фини, който е на еднодневно посещение у нас. Това е българският парламент - Punta mara! А Волен най-голямата пунта и още по-голямата бойкова Мара. Затова, като си знае, че неговите напъни са "празна работа" и колко му е наср...н задник, да си припомни едно подходящо за него стихотворение на Valentinus, публикувано в www.kaldata.com и да не ни занимава с измислените си интриги. Абе айол, койт оставя пълна софра и ходи да подсмърча за къшей хляб. Не ни ги вади тия, повече от 20 години ни "хранят" с надежда. Дори имаше една Надежда, която недвусмислено препоръча да нахранят журналистите, но това е друга тема... И стига си се правил, че вадиш червени картони, защото ти нямаш други. И още - ти и премиера ти и ония дето се правят на сини и тъмно сини, отдавна сте изхамелеонствали, за да оцелеете. Ама оня от полицейската академия такъв шут може да ти нацели отзад, тъй, че по-скромничко и тихичко. Виж сега какво най-ти подхожда за случая, наречен на твоята пунта мара!

Ум царува,
ум – робува
ум измислил хитрост стара
тя се казва пунта-мара

Някой вика, чак се пука
- Да изринете боклука!
- Да измажете дувара!
ний пък правим пунта-мара

Политици и съдии
сводницата и клошара
полицаи и джадии
ни залъгват с пунта-мара

Най–духовните особи
Шри, гуру, Мишо Шамара
Папи, патриарси, сноби
цял ден бачкат пунта-мара.

Ако някой се надува
и предлага Нова вяра
ако Края пророкува
ясно к`во е – пунта-мара

Затова вместо да скачам
да се пъна у самсара,
медитирам и откачам...
ами, имам пунта-мара!



Драголюб Велчев

БЪЛГАРИНЪТ ИМА ГОЛЯМО СЪРЦЕ!

Търсете книгата!
Книгата на Веселин Стаменов „БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ”, съживи сърцата на българския народ. Само за една седмица, след като тя вече е на пазара, резултатите от търсенето й показват това. На много павилиони и места, където се продават вестници вече я няма. Повечето хора си я поръчват дни предварително. Да, българинът доказва, че е човек със сърце и душа и е съпричастен към проблемите на другите. Както казва Бареков „Имаме новина”, и тя е фактът, че паметта на безследно изчезналите деца на България е съживена. „Радвам се, че нещата вървят добре, хора ми пишат, искат да си поръчат книгата лично от мен. Това показва, че тя е нужна и просто съм си свършил работата”, дава мнение самият автор, запитан от нас по телефона. Той определено обещава, че ще продължава да работи по въпроса. Междувременно съобщава, че групата на книгата във Фейсбук е все още отворена и така ще е постоянно. Дори само участието ви в нея доказва, че сте съпричастен по темата. ПОДЗЕМНА МЕДИЯ изразява пълната си подкрепа към инициативата. Радваме се, че успехът, който прогнозирахме се сбъдна. Готови сме да подкрепим всякаква подобна инициатива, без значение каква е каузата и нейният автор, стига само да е благородна и направена от сърце. Така, както е в случая на Веселин Стаменов и вече доказано успешната му книга БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ.


Десислава Монева

БОЙКО УДРЯ СЛАВИ БИНЕВ С ОПЕРАЦИЯ " ОКТОПОД" 2 !


колаж : BSP- NEWS

Волен Сидеров изостави евродепутата, подарил фирмата си на безработни цигани
„Всичко е лично, и най-малкото нещо. Всички лайна, които сервират на човек всеки ден, през целия живот, са личен въпрос. Наричат го бизнес. Добре. Но то е дяволски лично“. Думите на Майкъл Корлеоне няма как да са убягнали на Бойко Борисов, когото мнозина от противниците му обвиняват, че е гледал стотици пъти „Кръстникът“ и се стараел да имитира дон Вито.

Мафиотското откровение помага да си обясним много неща. Едното от тях е смазването на „Октопода“. Премиерът не се поколеба да удари един от близките си в миналото хора – Алексей Петров. Когато миналата есен бившата барета му предаде официално секретна справка на ДАНС, личното изнесено копие на Сергей Станишев, той поиска в замяна друга услуга. Настоя Борисов да не връща в ДАНС напуснарият преди това зам.-шеф Иван Драшков.
Може би това беше и моментът, в който Борисов осъзна, че ако иска да управлява държавата, трабва да отстрани Трактора от пътя си. Иначе щеше да му се наложи непрекъснато да се съобразява с изключително мощната силова структура на Алексей Петров, оплела политици, магистрати, полицаи, тайни агенти и висши чиновници в пипалата си.

Разбиването на „Октопода“ започна с дирижираното разтурване на парламентарната група на РЗС, доколкото Яне Янев беше политическата марионетка на бившата барета. И продължи с изтикването на „Лев инс“, застрахователната компания на Алексей, от бизнеса с държавните институции.  „Война е, който издържи“, коментира Бойко Борисов веднага след ареста на Трактора.  Сега сценарият се повтаря с друг отколешен противник на премиера - евродепутатът от „Атака“ Слави Бинев.  Тайни агенти, данъчни, и прокурорите вече дълбоко са се заровили из бившите фирми на архонта и първите резултати са стряскащи. Преди седмица Нова телевизия излъчи разтърсващ репортаж за фирмите, които стопанисват заведенията на новото летище. Оказа се, че доскорошната фирма на Слави Бинев „М.И.Г. Груп“ АД е била заложена и след това продадена на двама безработни роми.  Разследването вече е поело курс към измама в особено големи размери и данъчни престъпления. Ако прокуратурата извади публично безобразията на бившия европейски шампион по таекуондо, мястото му в Европарламента може да истине или най-малкото грижливо изгражданият му имидж да бъде сритан задълго.  Какво раздели най-железните мъже в българската политика? Няма данни дали в зората на мутренските групировки, когато Бинев се подвизаваше в „Защита“ и участва в голямия кютек с борците в „Дескрим“, а Бойко въртеше охранителната фирма „Ипон“, двамата да са имали вземане даване.  Но след като Бойко Борисов стана кмет на София, той  махна кафенетата на Слави Бинев разположени пред Народния театър и НДК, които дотогава плащаха символичен наем на общината, а прибираха несметни печалби. Според мнозина именно това е възпламенило таекуондиста да влезе в политиката. Архонтът се изправи срещу лидера на ГЕРБ на местните избори прецз 2007 г. и проведе най-агресивната кампания, която столичани са виждали от 10 ноември насам. Слави отправи оскърбления, които дълбоко засегнаха личната чест на днешния премиер. "Само при "Коза Ностра" нещата не са лични. Абсолютно лична е битката ми с Борисов“, заяви Бинев при откриването на кампания, очевидно направил свой прочит на „Кръстникът“.  „За мен Бойко не е Елвис Пресли, с какъвто го сравняват, а Чарлс Чаплин, защото може да изиграе всякаква роля. Ако толкова много му пречим, по-добре да си изгради нов град", допълни евродепутатът. Силовата опора на Волен Сидеров заяви още, че Борисов не трябва да отива на балотаж, а за нарушенията и за лошото управление в София, той трябва да влезе в затвора. Партийният орган „Атака“ пък охарактерезира кмета като „софийският Буратино“. „В София имаме нужда от управленец, който да ръководи, а не от мутра, която да ни охранява срещу месечни възнаграждения“, продължи с комплиментите към конкурента си архонтът. Според Бинев лидерът на ГЕРБ е един болен човек, при когото инжекцията е власт - той непрестанно посяга към все по-голяма и по-голяма доза. Ако тази доза не му се дава, той ще умре. Друга негова теза гласеше, че Бойко Борисов е една много опасна за България тенденция – той не е "Б" отборът на БСП, а е "А" отборът на БКП и ставало дума за чиста диктатура, хунта.После кандидат-кметът на „Атака“ излезе с разкритието, че Борисов е въртял далавера с нелегално производство на цигари "Марлборо" и "Мелник" и тяхната контрабанда в периода 1994-1997 г. във фабрика край Бургас. Архонтът призова медиите да попитат генерала дали през 1993 г. Бойко Борисов е бил арестуван в Унгария
и екстрадиран.Борисов отмина обидите и нападките с мълчание, дори не пожела да се яви на тв дебат срещу Бинев. Което отново даде повод на „Атака“ да го обвини в малодушие и страхливост. Волен Сидеров се включи в канонадата с уточнението, че Бойко го е излъгал на няколко пъти. „На този човек не може да се вярва нито политически, нито личностно", отсече вождът на „Атака“.Коронният номер в кампанията от 2007 г. беше поканата за бой на татамито. Ммръсната поръчка бе изпълнена от Валерий Найденов, който навремето е тренирал и Борисов, и Бинев. „Нали е Борисов мъж на годината, снима се в "Плейбой" като супермен... Нека се докаже публично“, призова го треньорът. И се зарече, че е се откаже от таекуондото, ако Бойко победи Слави. После разкри, че навремето е изгонил Борисов от своя клуб за клюкарство, лъжи и интриги. „За жалост като трениращ Бойко показваше страхливост. В таекуондото той успя да защити син пояс, а това е едно посредствено ученическо ниво“, отчете Найденов. „Него дори го беше страх да излезе на спаринг. Аз имам чувството, че самият мирис на адреналин го плаши. Много често чета по медиите - той е митичен герой, много добър каратист... При нас той имаше два прякора, които го характеризират отлично. Единият беше Праните гащи. Вторият прякор, който аз съм чул за него, е Борсука, понеже все странеше от хората. Той е един такъв, все се цупеше“, продължи да го нарежда резбеснелият се треньор. Валерий Найденов разказа още, че в начолото на 90-те „Ипон“ охранявала само паркинга на хотел „Славия“, а Бойко с една жилетчица казвал: "Г-н Михалев, къде точно да ви паркирам колата?" Невероятен нарцис и комплексар. Човек, който обича гласа си и се радва на тялото си, на звуците си, обича да се обгражда с хора-огледала... Във времето, когато го опознах, си беше простичко момче. Той не знае езици, не е контактувал с много хора... Усуква се както преди, имам чувството, че е гледал поне 200 пъти "Кръстникът" и 200 пъти Робърт де Ниро - криви си главата наляво надясно и примигва с очички  Това е сто процента така. Трябва да сме дебили, за да не го осъзнаваме“, изсипа порой от разобличения треньорът по таекуондо.
Изборите отминаха, Сидеров сигурно отдавна вече е забравил какви ги е говорил и писал за днешния премиер, докато Бинев спечели нов мандат в Европарламента и се примири с обстоятелството, че старият му враг стана министър-председател.  Този, който не забравя, е Бойко Борисов. Премиерът бързо осъзна, че за да не се превърне в заложник на подкрепата и провокациите на „Атака“, трябва да се освободи от тях. Политиката е продължение на войната с други средства и лидерът на ГЕРБ спретна проста оперативна разработка в няколко хода, с която е на път да разпердушини националистическата партия. Първото мероприятие беше подхвърленият компромат срещу Сидеров, който беше изстрелян от бившия шеф на контрарузнаването Атанас Атанасов на пресконференция. Разкритието гласеше, че през 1984 г. лидерът на „Атака“ тогава в битността си на фотограф е изнудвал за пари бившия си шеф в предприятието “Белмекен” Димитър Казаков и заплашвал да го пребие.
Сидеров бил заловен с 1000 белязани лева след изнудването, но делото тайнствено било прекратено.  Скандалът разклати силно равновесието на атакиста и той тръгна в контранастъпление срещу ДСБ. Още преди да е заглъхнала първата вълна, гръмна и аферата със Слави Бинев, който заложил фирмата си за пред Българо-американска кредитна банка срещу заем от $1 млн и я прехвърлил на двама безработни цигани от Видинско. Собствениците Данчо и Красимира пизнаха пред НТВ, че преди две години им дали 200 лв, за да подпишат някакви документи. И двамата малограмотни роми изобщо не подозират, че управляват компания с огромни мащаби.След като скандалът бе детониран, в играта се включи Националната агенция по приходите и прокуратурата, които обявиха, че почват да нищят случая. На фона на масирания натиск срещу Слави Бинев вестник „Атака“ остана учудващо безмълвен. На неговите страници не бе поместен нито ред в защита на евродепутата. Препускащият из тв студията Сидеров също  не намери за нужно да каже две добри думи  за щедро спонсориралият го архонт. В кулоарите на „Атака“ от известно време се говори, че отношенията между вожда и Бинев са се влошили чувствително. Сидеров подозирал архонта, че готви преврат, с който да го свали от лидерския пост и да го замести. Увлечен от конспиративното си въображение, Волен твърдял, че и компроматът с пиянската разправия на борда на самолет на „Луфтханза“ също е бил поръчан от Слави Бинев, който подозрително запази мълчание по случая. Целта била компрометирането му като политик във вътрешен и международен план чрез представянето му за избухлив и неуравновесен човек, който има проблеми с чашката. Така евродепутатът дискретно подготвял почвата в Брюксел и в София за неговото пенсиониране.  Според запознати Волен дори е знаел предварително за последното разследване на Нова телевизия, което изпрати в нокдаун архонта и което тепърва ще се развива. Сидеров обаче си прави пас, с което показва ясно дистанциране от собствения си евродепутат. Съвсем скоро обстановката в „Атака“ ще бъде взривена, тъй като и Волен, и Слави са тежки характери и публичният им сблъсък е неизбежен, прогнозират запознати.

BSPNews

СРАМ! ГЕРБ КУПУВА ФУНОВЕ НА ВЕСКО МАРИНОВ!

Веселин МАРИНОВ
За да не пее в празна зала любимецът на министър Цвeтан Цветанов . 37-те общински съветници в Благоевград снощи получиха вкупом билети за концерта на Веселин Маринов в Благоевград със заръката непременно да отидат в зала “Яворов” на културното събитие, пише в. "Струма". Идеята е на председателя на Общинския съвет в Благоевград Костадин Хаджигаев, който завчера изпратил бележка в кметството сумата за билетите да бъде включена в разходната част на бюджета на ОбС за 2010 г. Финансистът на кметството Костадин Шумантов отказал да подпише харча, защото не е придружен от фактура. По данни от касата пред концертната зала най-вероятно става дума за 555 лева, защото ВИП билетите, каквито са подходящи за народните ни избраници, са по 15 лв.  Билети втора категория Веско Маринов е пуснал по 12 лв., по-простосмъртната част от населението ще се наслаждава от задните редове на залата срещу 10 лв. билетче. Съветници от Благоевград от понеделник бълват огън и жупел срещу натрапеното им културно мероприятие, защото се оказа, че извън групата на ГЕРБ “певецът на народа и на МВР” няма много почитатели. 12 от народните ни избраници декларираха пред “Струма” категорично, че нямат никакво намерение да си губят времето в залата в слушане на вечните хитове на Маринов и вероятно на култовия му химн за МВР, около който се развихри скандал. Все има недоволни, никой не каза нищо, когато платих 52 470 лв., за да докарам група “Любе” в Благоевград, оплака се идейният стожер на мероприятието К. Хаджигаев. До понеделник той бил силно притеснен, че няма да се събере достатъчно публика за В. Маринов, и купил над 200 билета, които раздал по линия на ГЕРБ безплатно на пенсионери и инвалиди. Вчера обаче цял ден от клубовете му звънели, че има още мераклии за билети, и интересът към концерта внесъл в него сериозна доза успокоение, че песнопоецът на МВР и личен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов няма да пее пред празна зала в Благоевград. Пратил съм фактурата за билетите на общинските съветници на г-н Шумантов и не мисля, че има нещо грешно в това - става въпрос все пак за култура, подчерта Хаджигаев. На мен ми намалиха представителните от 20 000 на 12 000 лв., от 3 години веднъж не съм ползвал служебна кола за пътуванията си до София и региона, телефонът ми е личен, така че не смятам, че това е някакво разхищение на общински средства, разясни председателят. Благодарение на изкупените от ГЕРБ билети вчера около 14.00 часа почти всички места в побиращата 540 зрители зала “Яворов” бяха продадени, имаше само около 20-ина свободни. По същото време 2 скромни по размер камиона паркираха на плочките пред сградата на АУБ и започнаха да разтоварват озвучителната техника за концерта. За разлика от концертите на пайнерките, през деня нямаше полицейска охрана на техниката. Явно самите полицаи, чийто самоотвержен труд бе възпят от В. Маринов, не са особено убедени в популярността на химнописеца си, коментираха благоевградчани.



вторник, 5 октомври 2010 г.

ВИЖТЕ И КАЖЕТЕ ДОГАН НЕ Е ЛИ СУЛТАНЪТ НА БЪЛГАРИЯ?


Ахмед Доган - СОКОЛА
 ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА УСПЕХИТЕ НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК

ВИЖГЕ  -  ТУК!

ГЕРБ СЪЗДАВАТ НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ ЗА ДА ОБИРА НЕДОВОЛНИТЕ

В името на вожда!
В ход е операция за създаване на нов политически проект, чийто задкулисна майка е ГЕРБ, разкри afera.bg Новата партия ще излезе на манежа като напълно „нова” и „независима”, но ще е създадена от върхушката на управляващата партия, твърдят източници на afera.bg, включени в заверата.Целта е да бъдат обрани гласовете на недеволните от управляващите. Тези дни към определени фигури от общественото пространство вървят предложения да се включат в учредителите и ръководното тяло на новия полотически проект. Някои от тях са приели с блясък в очите, други – са отказали на предложението. Политическият проект, бабуван и финансиран от ГЕРБ все още не е афиширан и совалките се правят „тайно”.

Afera.bg


НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ ЛИ Е ПОРЪЧАЛ ПОБОЙ НАД КЕВОРК?

Недялко НЕДЯЛКОВ



Кеворк КЕВОРКЯН

Издател на жълт мафиотски вестник се страхува Кеворкян да не проговори и му готви покушение. „Папарак” се е сдобил със зловещата информация и определено държи да се направи разлика между жълтите издания на мастит издателски бос и други вестници, борещи се за свободно слово и не попадащи под една категория и знаменател с разни медийни отрочета, дето само цапат гащите в споменатия цвят и обслужват определени интереси. Припомняме, че Кеворкян е в остър конфликт с Недялко Недялков, издател на „Ретро“ Така че именно намерението на Кръстника на българската журналистика Кеворк Кеворкян да работи за конкурентно жълто издание, предизвикало уплаха, а оттам и гнева на мутреещия се бизнесмен. С цел да попречи на Кево да го конкурира и да го съсипва с контраверсиите си и значително по-стойностната си журналистическа работа, собственикът на изданието заплашил арменеца със саморазправа с цел да запуши устата му. Говори се за як тупаник или нещо значително по-лошо. Още повече, че Кеворкян и директно в словесен двубой е опонирал доста осезателно на преплашения издател на конкурентно издание. Някогашният водещ на „Всяка неделя” не понесъл да го плюят наляво и надясно и се опълчил срещу притежателя на споменатото туловище и вестник. Хора, които познават характера, тайните заплетени връзки на издателчето със силни на деня и някои ъндърграунд среди, са на мнение, че физическата сигурност на Кеворкян е сериозно застрашена. Целта на публикуваното разкритие е да се даде гласност на разкритото в аванс и да се получи адекватна ответна реакция от страна на МВР. Иначе читатели и зрители отдавна чакат Кеворкян отново да започне да коментира ставащото в татковината, защото макар спряган за агент на Държавна сигурност, Кеворкян е ненадминат анализатор и спец по най-актуалните въпроси на деня. Само че от неговите премерени и в никакъв случай безобидни писания някои наистина се страхуват и предпочитат да бъде държан на дистанция.

РАЗКРИТИЯ

Национално предателство! ЧУЖДИ СЛУЖБИ В ДАНС!

Яне ЯНЕВ
Част от агентите на ДАНС са финансово зависими. Те са работели срещу националната сигурност, както и за чужди служби, такъв сигнал подадоха при лидера на РЗС Яне Янев двама бивши служители на агенцията. Рашко Заяков и Велин Хаджолов от ДАНС са дали сигнал за корупцията в ДАНС, когато са се видяли с Яне Янев.
Заяков - ръководител на Главна дирекция "Контраразузнаване" подаде оставка съвсем наскоро и затова си позволил лукса да разговаря на подобни теми.
Яне Янев също потвърди, че еполучил сигнали за корупция в ДАНС от двамата служители и утре ще се срещне със самия директор на агенцията, за да уточни подробности.
"В момента хората, които са били разследвани за злоупотреби в ДАНС, се завръщат с желание за реванш", твърдял Заяков, който напусна агенцията след назначаването на Йовчев на поста. Тези неща вероятно ще започнат да излизат наяве, след като за ръководител на ДАНС бе назначен Цветлин Йовчев. Точно той е бивш шеф на главна дирекция "Контраразузнаване" в ДАНС, откъдето си подаде оставката през есента на 2008 - след уволнението на Иван Драшков. След смяната на Сертов премиерът Бойко Борисов обяви, че повече промени в ДАНС няма да има. След това обаче започна подаването на оставки. Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов били доста изненадани от внезапната словоохотливост на такива големи професионалисти, за каквито се самопредставяли Рашко Заяков и Велин Хаджолов. Освен това нямали обяснение защо те не са се обърнали към тях или към Иван Костов, който оглави парламентарната комисия за контрол на ДАНС, какъвто е редът, а са отишли при лидерът на РЗС Яне Янев.

понеделник, 4 октомври 2010 г.

БАРЕКОВ ВЪВ ВОЙНА С МЕСТНИТЕ ФЕОДАЛИ!

Николай БАРЕКОВ
Дълго чаканото завръщане на Николай Бареков в телевизията се състоя. Бившият водещ на "Барекадата" вече е директор на новините, публицистиката и отдел "Продукции" в ТВ7. Николай Бареков е убеден, че ТВ7 ще влезе в Топ 4 със силна публицистика
Г-н Бареков, каква телевизия искате да правите?За мен ТВ7 е голямо предизвикателство, тъй като е национална ефирна телевизия, която заслужава да заеме своето достойно място редом до другите тв колоси. Моята амбиция е да превърна ТВ7 в реален конкурент на bTV, Нова тв и БНТ. Образно казано, да я вкарам в топ 4 на българската висша лига, където вместо Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси са БНТ, bTV, НТВ и ТВ7.Кои са свободните ниши, останали незаети от големите телевизии?Публицистиката е свободна ниша. Защото през последната година-две тя претърпя огромна метаморфоза и беше обезличена. ТВ7 прави стъпка в обратната посока, канейки мен и моя екип. Ние представляваме някакво лице на публицистиката в България, каквато хората я помнят от силните години. Нашата ниша са силни новини с ярка връзка със зрителите и силна персонална публицистика с интересни лица, които тепърва ще се налагат. В ТВ7 има много талантливи млади хора, допълнително ще търсим силна публицистика и във вечерния часови пояс. Естествено ще изградим и силен сутрешен блок, който влиза в голямата игра.Как си обяснявате спада в качеството на публицистиката на екрана?С грешните мениджърски решения, които бяха взети. Изключени са тези теории на конспирацията, че е имало някакъв натиск и т.н.За един кратък период напуснахте вие, Милен Цветков и Георги Коритаров. Има ли недостиг от ярки водещи?Моята история е много по-различна от тази на Милен Цветков или на Жоро Коритаров, Иво Инджев, Иван Гарелов, Кеворк Кеворкян. Искам с моя труд и потенциал да заразя младите колеги в ТВ7 и дори нашите конкуренти. Искам просто да разкажа нашата нова история пред българите и те да я гледат. Не искам да се правят паралели с други имена. Вие направихте и няколко сайта около "Бнюз", които доста бързо и успешно се развиват. Каква е равносметката ви от мисията в интернет? Моят бизнес се развива много добре, аз съм изключително доволен. Имаме по стотина хиляди посетители всеки ден в моите сайтове. От известно време вече не се занимавам с тяхното оперативно ръководство и редакционната политика. Главният редактор на всички сайтове е Айсехел Руфи. Аз донякъде искам това, което направих в "На Барекадата" и в "Бинюз", да го пренеса в ТВ7 - а именно обратната връзка с публиката. ТВ7 чрез своята интернет страница ще даде възможност зрителите да имат своето място в дневния ред на нашата публицистика.
Липсваха ли ви телевизионните изяви през тези месеци, в които се занимавахте с интернет изданията?  Ще бъда честен - не ми липсваха. И аз не смятах да се връщам на екран или поне да го правя в толкова близко бъдеще. Когато разговарях с колегите от ТВ7, една от техните молби беше да се завърна и като лице на екрана на телевизията. Нямаше как да откажа това предложение. Така че освен като мениджър на телевизията, ще участвам и като водещ. Ще работим в екип с изпълнителния директор Светлана Василева, която е мой колега и съратник от първите силни години на bTV. Вие ще бъдете нещо като играещ треньор. Да очакваме ли ново издание на "На Барекадата"? Да след около месец тръгва на "На Барекадата" с много нови неща в нея и изненадващи решения най-вече в самото студио на предаването. Как ще коментирате оставката на здравната министърка Анна-Мария Борисова? Тя беше недоразумение в българската политика. Нейният финал като политик беше абсолютно логичен. Тя нямаше политически функции, а отдавна в България политиката не е работа за аматьори, а професионално занимание. Това беше възможност за премиера Борисов да покаже още веднъж своята решителност като мениджър на правителството. Да отстрани незабавно човека, който не се справя със задачите си. Още повече че той показа, че когато нещо не върви, няма да се спре да уволнява. Нещо, което неговите предшественици не правеха - в това личи сериозната разлика между Борисов и останалите български премиери. Кои са най-големите предизвикателства пред сегашния кабинет? Здравната система, пенсионната реформа и бюджетът. Борисов оттук нататък трябва да се подбере правилните хора и да намери формулата, с която ще преведе България през най-прекия брод. Премиерът ще трябва да сърба попарата, която са му надробили предшествениците през всичките 20 години. Очаквате ли активизиране на опозицията, която най-накрая събра кураж да внесе вот на недоверие? За жалост не очаквам. Очаквам в левицата процесите около Георги Първанов и БСП да доведат изграждане на по-силна опозиция, но това ще стане най-рано в средносрочен план около президентските избори. Догодина ще се проведе и местен, и президентски вот. Къде трябва да насочат усилията си медиите, за да помогнат на гражданите да направят най-правилния избор? Да отидем при хората! Аз това ще направя. През цялата 2011 г. аз ще обикалям страната. Всички местни кампании трябва да бъдат отразявани на място. "На Барекадата" ще гради студия из цяла България. Смятам, че "Стандарт", както и други национални медии дават сериозни заявки в тази посока - все повече разкрития за кметски далавери излизат по вашите страници. Това трябва да бъде задачата на българската журналистика. Трябва да изкараме далаверите и корупцията в местната власт. Там положението наистина е страшно. Обикновено самите те управляват местните медии и така заглушават гласа на обществото. А големите национални медии ще трябва да обърнат тази тенденция и да покажат какво става по общините.



НАСИЛНИКЪТ ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ОСТАВА В АРЕСТА!

Снимката на 17 - годишният педофил
17 - годишният Мартин Йосифов е задържан под стража. Това е решението на Районен съд - Гоце Делчев. Той е обвинен, че блудствал с три 9 - годишни момчета - две ромчета и едно българче. Това продължавало две години и ако не се оплакали, щяло да продължи още, коментираха жителите на квартал "Комсала", където се случвали тези неща. Междувременно Мартин заяви, че е действал в болестно състояние, което би могло да облекчи неговата присъда. В момента тя може да продължи до 6 години. Близките на жертвите ще искат справедлив и открит процес, въпреки че насилникът е непълнолетен. Директорът на НПГ, където Мартин учи е потресен от случилото се. Той добави, че родителите на момчето са дошли да искат характеристиките му, за да докажат, че Мартин не е агресивен и наистина бил в болестно състояние по време на половите актове, които осъществявал с момчетата. Близките му се покриха и не искат да разговарят, защото се срамуват от постъпките на сина си.

Гоце Делчев
Ерол Емилов

НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ : ДОГАН ИМАЛ САРАЙ? ХА - ВИЖТЕ ТОЗИ НА КЕВОРК!

Факсимиле от вестник "Ретро"!
Всики готовярт как Ахмед Доган имал голям сарай в Бояна и се питат, от къде пари да го построи. Защо никой не попита Кеворк Кеворкян, от къде са парите му за неговият сарай в Бояна? Знаете ли какъв сарай има той?
Войната Недялко Недялков - Кеворкян, постави съвременната българска журналистика в един моментен колапс. Извадиха се толкова кирливи ризи, миришещи на проядена мастилена тор че на човек откровено започва да му се придрайфа. От тази тор обаче се ражда нещо доста хубаво а това е истината за българският издателски бизнес. Жалка работа! Един бил взел пари под масата, друг мамил с тиражите - това ли е лицето на голямата журналистика? Пред своят вестник " Ретро", Недялко Недялков отвръща на удара на Кево с обещанията да го съди. ПАПАРАК  пише че , това не му било достатъчно ами ще плаща и на някой да го бие...
Радвам се че не съм голям журналист. Не искам перото ми да е омазано с лайната на продажността и слугуването. на алчонста и маменето на читателите... Не знач кой ще излезе правият от целият този спор но откровено ще си кажа личното  мнение. И от двата лагера ми мирише. Единственото което ми хареса от цалята работа е логичният въпрос на сина на поета Недялко Йорданов зададен в прав текст цитиран от вестникарската му публикация. Аз го изведох най - отгоре... Хора, тези типове правят милиони благодарение на нашата наивност! За тях е келипира, а за нас сеира.

Възмутено
Деси Монева

БСП ЗЕ РАЗЦЕПВА?

Колаж : Hri100
Жан Виденов в битка срещу Янаки Стоилов кой да оглави "Българска левица" Бившият премиер Жан Виденов (1995-1997) може да се завърне в политиката в началото на ноември. Тогава във Велико Търново ще се проведе първият конгрес на поредния проект - партия "Българска левица", който ще се напъне да обере част от тотално обезверения електорат на самоизяждащата се във вътрешни интриги и битки за надмощие соцпартия.  Според запознати двама имали реални шансове да оглавят партията на 6 ноември - Виденов и лидерът на лявото крило в БСП Янаки Стоилов. Бившият премиер вече напусна разочарован БСП, а е ясно, че основната част от членовете на "Българска левица" също са бивши членове на соцпартията, отчаяни, че червените изпадат от всички властови лостове. Който и от двамата да оглави поредната формация вляво обаче, със сигурност няма да играе в отбора на Първанов. Неприязънта между Виденов и Гоце е с многогодишна история, а Янаки Стоилов преди ден се изказа директно срещу бъдещата президентска партия, която според него щяла да досъсипе и без това свалената в нокдаун партия майка. Изводът е, че предстои поредно раздробяване на т.нар. ляв електорат, който и без това е достатъчно обезверен, твърдят анализатори.  През последния месец Първанов трескаво подготвя структурите на своя проект, трескаво обикаляйки всички общини, ръководени от червени кметове. Целта е чрез подкрепата на верните му червени олигарси да дестабилизира държавата и да събори управлението на Бойко Борисов.  Освен че се стреми да забърка невъобразим тюрлюгювеч от олигарси, трапезни интелектуалци, представители на т.нар. обществени и граждански организации плюс несъстояли се кариеристи и ренегати от целия спектър на политическото пространство, Първанов си е наумил да си осигури подкрепата на Българската патриаршия и на Главното мюфтийство. Неслучайно само броени часове след литийното шествие на Светия Синод Гоце пламенно защити изучаването на религия в училища и детски градини, като обяви, че ще се срещне спешно и с патриарх Максим, за да го увери в личната си подкрепа. В част от църковните среди се коментира, че точно Първанов е автор на идеята децата да учат в училище православие, католицизъм и ислям, като близки до него бизнесмени са осигурили парите за многобройните автобуси, които докараха хора от цяла България за митинга в София. "Така Първанов се опитва да си осигури полуофициална тиха подкрепа за политическите си напъни от висшето духовенство на двете вероизповедания - православно и ислямско", убедени са анализатори.  Форсирането на Гоцевия проект се потвърждава и от информациите за вече събрания екип за сайта "Аргументи", който ще ръководи рекламната кампания на пропрезидентската формация. За негов шеф се спряга председателят на Съюза на българските журналисти Милен Вълков, а парите са осигурени от любимеца на Първанов Георги Гергов.

ВЕСТНИК ПАПАРАК : ЦВЕТЕЛИНА И ДОГАН С ОБЩ ХОТЕЛ?

Новите политически ортаци
Открай време политиците се карат пред народната трибуна, а всъщност действат задкулисно като партньори. За пример веднага може да посочим Цветелина Бориславова, която ще строи общ хотел с Ахмед Доган. И за да сме съвсем точни – не директно с него, а с дясната му ръка Арбен Хавальов, който е законният собственик на сараите Доганови. Изглежда, че политическите съперници са може би само за пред публиката такива, щом като половинката на премиера Борисов си има работа с човека на Сокола. Споменават и Razkritia.com за предишен материал Докато министър-председателят ни сипе обиди по адрес на Ахмед Доган пред обществеността, неговата любима Цветелина Бориславова е стартирала инвестиционен проект в съдружие с един от най-близките на лидера на ДПС. Дали това е някаква случайност или наистина е възможно шефката на СИБанк, да има взаимоотношения и с Доган, след като започва общ бизнес с дясната му ръка?! За това нещо дадоха потвърждение от в.”ПАПАРАК”, които използваха и информация на Razkritia.com, която бяхме публикували за 5-звезден хотел във Велинград. Шефката на СИБанк ще завърти още някое друго милионче. В момента хотелът се проектирал като се очаква в първите пролетни месеци работата по него да се задвижи на пълни обороти. Резултатите, които искали да постигнат били поне, както оборота на вила “Арфа” в зимният курорт Пампорово, собственост на Цветелина Бориславова, заради която си има вземане-даване с Ветко Арабаджиев. По груби изчисления стойността на очакваното строително чудо ще им излезе около 8 млн. лв., а дяловете помежду им били разпределени “фифти-фифти” или 50 на 50 процента. До лятото щял да бъде готов, особено с днешните темпове на строителството, при което сградите никнат като гъби на голата полянa, а сега и като има предостатъчно средства няма да им e необходимо кой знае колко време. Запознатите с далаверите не се запитват ни най-малко какво точно е обединило Цветелина Борисова с приближения на Доган, защото тяхната идеология се основава на поговорката: “Интереса, клати феса”, затова и вие сами разбирате какво ги е събрало.

Цитирано от РАЗКРИТИЯ

ЗАДАВА СЕ МОЩЕН ДАНЪЧЕН УДАР!

Евро - кеш
Над 50% от къщите, които снимахме, са декларирани като фирмени офиси и е теглен данъчен кредит при тяхното построяване, така всичко минава като разходи на фирмата и стопява данък печалба. Сега ще ги посетим да видим дали са жилищни или офиси”. Това заяви шефът на Националната агенцията по приходите Красимир Стефанов след като правителствен хеликоптер направи пълен видеозапис от въздуха на Южната дъга на София по искане на Агенцията.“Знаех, че има много сериозни имения, но чакат пък такива – с хеликоптерни площадки, с голф и тенис игрища – такова нещо не очаквах”, изрази възхищението си шефът на НАП. Целта е да се види доколко според закона тези имоти са декларирани, защото не може жилищни сгради да са декларирани по закон като фирмени сгради и цялото ДДС да минава през фирма, мотивира се Стефанов.По думите му сградите нямат акт 15, но пък за сметка на това те се експлоатират. От НАП възнамеряват да изпратят всички материали в общината да ги видят. Заниженият контрол от общинските власти според него е причина за укриването на данъци. “И Общината трябва да се активира малко повече и да прави повече физически проверки като нас”, препоръча той. По думите му, ако се докаже укриване на данъци – то наказанието може да стигне до осем години затвор. Ефектът от данъчните проверки е превантивен и възпитателен, каза още Стефанов. По думите му и певци, и футболисти станали най-изрядните данъкоплатци. Той даде пример с това, че заплатите на някои футболисти станали от 1500 на 50 хил. лева, като вече плащат данъци върху тази сума. Преди проверките получаваха 240 лв., каза той. Сега данъчните възнамеряват да отидат на морето и да снимат имотите там.
По отношение на критиката, че обикалянето на данъчните с хеликоптери струва много, Стефанов обясни, че за един час полет с хеликоптер са нужни 200 кг керосин на час, което струва 400 лева. “Затова не е уместно да се поставя въпроса за този разход. За 40 минути заснехме цялата Южна дъга на София. Ефектът ще се изрази в десетки милиони левове”, коментира шефът на НАП.

неделя, 3 октомври 2010 г.

КЕВОРК КЕВОРКЯН: СИНЪТ НА НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ МЕ ИЗМАМИ!

Кеворк КЕВОРКЯН
Представяте ли си, някакво човече като Недялко! Кой си ти, бе, всъщност, какво имаш зад гърба си, какво си направил в жалкия си живот, освен клеветническите си издания? С години продаваше клевети – и накрая ги изтъргува, както се твърди, за Х милиона евро. Дългогодишната му практика на клеветник в досегашните му издания го прави такъв, какъвто е. Това е един човек, който с години се храни от мерзости, той е нещо като завеждащ отдела WC на печатните медии, но никой не иска да се разправя с него – вероятно от омерзение и погнуса.

- Г-н Кеворкян, в медийните среди се говори, че назрява някакъв скандал около книгите ви „Кеворк проговаря. Необичайни срещи” и „Тайните дневници”. Какво се случва наистина?

- Случва се това, че измамниците са уплашени и превантивно вдигат врява, за да се измъкнат по някакъв начин от бедата, която ги е сполетяла. Измамници те не са от вчера, обаче едва тия дни са истински уплашени. За да се ориентирате в драмата им, най-добре да ви предоставя тъжбата си до Прокуратурата…

/ „Шоу” публикува тъжбата на Кеворкян в карето/

ДО СОФИЙСКА ГРАДСКА  ПРОКУРАТУРА  

 Т Ъ Ж Б А
От КЕВОРК ТАКВОР КЕВОРКЯН
ЕГН 4409.....
Съдебен адрес: 1463 София Ул. „Цар Асен” № 66а
Адвокат Димитър Малчев
против
НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ ЙОРДАНОВ
ЕГН 7012250647,  гр.София, ж.к. „Зона Б-18”, бл.5, вх.1,етаж13
Служебен адрес: „Милениум Пъблишинг“ ООД,  ЕИК 200342550,
седалище и адрес на управление:  гр.София, 1124, район Средец,
бул. „Цариградско шосе” № 17,  представлявано от
Милена Петрова Трандева и Недялко  Недялков Йорданов,
По чл.210, ал.1, т.5 във връзка с чл.209, ал.1 от НК







ГОСПОДИН/ГОСПОЖО ПРОКУРОР,
През лятото на 2008 година Недялко Недялков, който се представи като собственик на издателство „Милениум”, ми предложи да издаде книги с мои интервюта и спомени. Автор съм на над 10 книги, повечето от които с внушителни тиражи и голям успех на книжовния пазар. Всички те са свързани с телевизионната програма „Всяка неделя”, на която съм бил автор и водещ над 20 години и която се приема от мнозина като най-голямото постижение в историята на Българската телевизия. Идеята на Н.Недялков ми се стори интересна, а и той беше много настойчив и напълно убеден в успеха на книгите. Предоставих му в началото книгата си „Кеворк проговаря. Необичайни срещи”, а по-късно и книгата си „Кеворк проговаря 2. Тайните дневници” – и двете на оптичен носител.  Недялков ми предложи да направи няколко пилотни публикации във вестник „Уикенд”, на който по онова време бе съсобственик, за да се види реакцията на публиката и как читателите биха приели такова четиво.
Първият откъс от първата ми книга бе публикуван на 23 август 2008 година. След това, в продължение на още 6 седмици, бяха публикувани и други откъси от книгата – общо седем.  Недялков ми съобщи, че откъсите сe приемат много добре от читателите и възнамерява незабавно да организира издаването на първата ми книга от неговото издателство „Милениум Пъблишинг” ООД.  Бях поканен да направя редакция на ръкописа, да избера подходяща корица, както и други дейности, свързани с издаването на книгата. В тези разговори поставих въпроса за сключване на издателски договор между мен и издателството.  Недялков ми отговори да не се безпокоя. Заяви, че е по-важно да се организира издаването и представянето на книгата, а междувременно той ще подготви издателски договор, който ще ми предложи за подписване.  Книгата се появи на пазара на 6 септември 2008 година, след мощна рекламна кампания от страниците на вестник „Уикенд” - от нея става ясно и приблизително колко допечатки са направени.



Книгата се разпространяваше заедно с вестник „Уикенд”, но също така и в книжарската мрежа.
На 27 септември 2008 година в „Уикенд” бе обявен нов, втори тираж на книгата. На 4 октомври и 11 октомври 2008 година това съобщение отново бе публикувано. На 11 октомври 2008 година бе направено и представяне на книгата в хотел „Шератон”.  Недялков непрекъснато ме уведомяваше, че изданието има голям успех, че в момента подготвят договор с мен за уреждане на отношенията ни, както и че ще има нови допечатки на тиража.  На 3 ноември 2008 година вестник „Контра”, който тогава също бе собственост на Недялков, съобщи за трети тираж на книгата. На 4 ноември 2008 година същото съобщение – за трети тираж – бе поместено и във вестник „Шок”, също тогава собственост на Н. Недялков. На 8 ноември 2008 година това съобщение вече се появи и в „Уикенд” Всичко това доказва, че книгата е имала завиден успех на книжовния пазар – три допечатки в рамките на два месеца.
Междувременно, независимо от периодичните ми настоявания, издателството не направи нищо, за да уреди отношенията си с мен.  А Недялков започна да публикува във вестник „Уикенд” откъси от втората ми книга. И на 19 декември 2008 година вестник „Уикенд” публикува съобщение за предстоящото издание на втората ми книга „Кеворк проговаря. Тайните дневници”. На 23 декември 2008 година вестникът съобщи, че книгата вече е на пазара.  На 21 март 2009 година същият вестник съобщи за нов тираж на „Тайните дневници”.



И най-вероятно междувременно – между 23 декември 2008 година и 21 март 2009 година – са направени и допълнителни, необявени допечатки. Независимо от многобройните ми запитвания и до този момент нямам официална информация от Недялков или от издателството за тиражите на двете книги – типична практика при укриване на доходи.  Известно ми е обаче, от разговор със самия Недялков, че те са били внушителни. Намеквал ми е, че тиражът на първата книга е 30 хиляди копия, а на втората - между 18 и 30 хиляди копия, изцяло реализирани. Горното мое твърдение се потвърждава и от факта, че вестниците „Уикенд”, „Шок” и „Контра” – издавани от Недялков по онова време, направиха няколко съобщения за допълнителни тиражи. Крайната цена на книгите на пл. „Славейков” беше 9.00 лв. към 21 март 2009 година. Въпреки активната ми позиция за уреждане на отношенията ни - с оформяне и подписване на договор за издаване на двете книги, Недялков не пожела да подпише договор с мен, нито ми бе заплатено полагащото ми се авторско възнаграждение.  А след издаването на втората книга Недялков рязко преустанови контактите си с мен.  През януари 2009 година, при представянето на втората ми книга, бе представена и книгата на Антон Стефанов „Легендата и нейните герои. Истината за „Всяка неделя”.



Впоследствие разбрах, че и това издание е без уредени авторски права, което се оказва изглежда обичайна практика на Недялков. На Антон Стефанов също не е изплатено никакво възнаграждение, а и по никакъв начин не са уредени отношенията с него.



Всъщност, отново става дума за още едно пиратско издание и за кражба на интелектуална собственост.



Впоследствие с голяма изненада установих, че към пролетта и лятото на 2008 година, издателство „Милениум” въобще не е съществувало в правния мир. Видно от записите в Агенция по вписване – Търговски регистър, Дружество с фирма „Милениум пъблишинг” ООД с ЕИК 200342550 е учредено и вписано едва през м. септември 2008 г., но лицето Недялко Недялков Йорданов нито е бил съдружник в Дружеството, нито негов Управител.



Едва година по- късно, през септември 2009 г. Недялко Недялков Йорданов се вписва като съдружник в това дружество и става негов съуправител.



А през цялото време е създавал в мен убеждението, че е собственик на издателството.





ГОСПОДИН/ГОСПОЖО ПРОКУРОР,



Изложеното дотук е типичен пример на кражба на интелектуална собственост, предхождана и съчетана с измамливи действия, а също така и на прикриване на доходи.



Деянието е още по-осъдително, защото се отнася до шумно рекламирани



книги, с категоричен пазарен успех, приети с високи оценки от обществото. Но практически те се явяват като прикритие за една безспорно незаконна дейност.



Една проверка в печатница „Мултипринт” ЕООД, където са отпечатани книгите ми, както и в дистрибуторските фирми, ангажирани с разпространението им, ще покаже истинските размери на измамата, а и на незачитането на данъчните закони.



Интересно е, дали Недялков е декларирал през 2009 година или по-късно



приходи от посочените две книги, въпреки цялата патетичност, с която многократно обявяваше успеха им.



Измамливите действия по отношение на книгите ми съвсем не са изключение в дейността на Недялков. От дълги години той е издател на булевардни вестници, които упражняват истински терор над най-известните български публични личности. Тези вестници се издържат с продажбата на злостни клевети и обидни квалификации, най-общо казано – те съществуват от продажбата на измама.



В случая с моите две книги цялостното поведение на Недялко Недялков сочи, че с цел да набави за себе си, а и за другиго имотна облага е възбудил и поддържал в мен заблуждението, че е организирал издаването на моите книги в несъществуващо към този момент издателство, че той, като собственик на издателството, ще ми предложи надлежен издателски договор, че ще ми бъде изплатено полагащото ми се авторско възнаграждение.



С горните действия Недялко Недялков Йорданов ми причини имотна вреда по смисъла на чл. 209, ал.1 от НК, от полагащо ми се, но неизплатено авторско възнаграждение. А доколкото е видно от тиражите на двете книги и тяхната продажна цена, то неизплатеното ми авторско възнаграждение, съобразно минимума, визиран в чл. 47, т.3 от Закона за авторските и сродни права, възлиза в размер на 64 800 лева - сума съставляваща 15 % от общата стойност на продадените копия в размер на 432 000 лева / 48 000 броя с единична цена от 9 лева/.



Сумата 64 800 лева преки имотни вреди, претърпени от мен вследствие посочените измамливи действия, е в големи размери - съобразно константната съдебна практика, предвид което деянието може да се квалифицира по чл. 210, ал.1, т.5 от НК във връзка с чл.209, ал.1 от НК.





С оглед изложеното, Ви моля да постановите образуване на досъдебно производство за извършена измама в големи размери от НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ ЙОРДАНОВ – престъпление по чл.210, ал.1, т.5 във връзка с чл.209, ал.1 от НК





С УВАЖЕНИЕ: Кеворк Кеворкян





- Според тъжбата ви, нещата изглеждат доста ясни?



- И доста неприятни за някои хора. Случаят е пределно ясен. Издал си книги без съответните договори, не си платил за тях на автора, не си декларирал доходи от тези издания. И дали това не е масова практика при този човек? Вероятно това се проверява в момента. Имам издадени десетина книги и никога досега не ми се е случвало подобно нещо, винаги с точност съм знаел какви са тиражите им и всичко останало. Това се отнася и за книгата ми, която вие издадохте – „Тайните на телевизията”. Сключихме договор, уточнихме условията, вие ми се издължихте напълно коректно – изобщо, както се прави в подобни случаи. Но когато срещу себе си имаш тип като въпросният Недялко, нищо не е нормално. Дългогодишната му практика на клеветник в досегашните му издания го прави такъв, какъвто е. Той не може да се промени, това не е възможно. Това е един човек, който с години се храни от мерзости, той е нещо като завеждащ отдела WC на печатните медии, но никой не иска да се разправя с него – вероятно от омерзение и погнуса.



- Но вие бяхте автор на неговия вестник „Уикенд”?



- И направих немалко за легализирането на този вестник - откъде да знам, че си имам работа с подобен измамник. Тогава, когато брой след брой отпечатваше откъси от книгите ми и различни интервюта, той беше готов да целува и краката ми. Сетне обаче реши да остане верен на природата си и се започна…



- Какво предизвика разрива?



- Какъв разрив, вие се шегувате. Не мога да имам нищо общо с подобни хора - искал ми е текстове, давал съм му ги и съм смятал, че всичко ще бъде в рамките на нормата. Но за този човек нормата е нещо различно, това е скверното, лъжата, доноса, оклеветяването. Негова е фразата „Да опозорим известните хора в тази страна, докато са живи!” Представяте ли такова мислене, в него няма нищо човешко, само един патологичен ум може да го съчини.



Все пак, имаше и един конкретен повод. След огромния успех на книгите, които той издаде – това личи от фактите в тъжбата ми, както и от многобройните реклами в неговите вестници – апетитът и алчността му пораснаха, и той поиска и книгата ми „Тайните на телевизията”. Това стана през септември 2009 година, дори ми постави срок до 25 септември, след това той щял да се раздели с вестник „Уикенд”. Съгласих се, макар и да имах сериозни колебания, понеже по никакъв начин все още не беше уредил отношенията ни за предишните две книги. При него всичко е обтекаемо -



както говорят пияни типове в градските тоалетни, с намеци и подмятания. Та той твърдеше непрекъснато, че може да осигури голям успех и на третата ми книга.



- И вие му вярвахте? Как можете да се доверите до такава степен?



- И какво да направя – никога не съм попадал в подобна ситуация, и никога не съм се пазарил за пари. Освен това двете книги излязоха почти едновременно, не беше ясно какво правят изобщо с тях от издателството, какви са тиражите и пр. Вижте рекламите във вестника му „Уикенд” – „Сензационните мемоари на легендарния водещ”, „Поради изключителния интерес – нов, втори тираж… трети тираж”…



Вижте фактите от тъжбата ми. Той бе обявил в „Уикенд” поне три допълнителни тиража на книгите ми, рекламната кампания беше наистина впечатляваща, книгите „вървели като ламя”, това са негови думи. На 25 септември бях готов с ръкописа, дори в събота, 26 септември, поработихме с един от дизайнерите му, включихме предговора на Левчев, уточнихме някои подробности около съдържанието. Бързането беше много голямо, и някъде привечер отидох в редакцията на „Уикенд”, за да предам диска с книгата на дизайнера, макар че имаше още някои недовършени неща. Той ми предаде някакъв договор, непопълнен, и неподписан – хвърлих му едно око и направо се удивих от нелепостта му. Още повече, че до този момент изобщо не ми бяха предлагали нещо, някакъв договор или дори някакво бегло споразумение за предишните книги. Нелеп договор, не ти е платил дължимите хонорари, а пък те натиска за новата книга.



Напуснах редакцията. Пратих му обаче един sms, който още пазя, вижте го какво гласи: „До Н.Недялков, издателство „Милениум”. Приемете този sms за официално уведомление. Спрете от печат книгата, която обявихте. Тя е в безобразно техническо състояние. Не са нанесени корекциите на автора. А договорът е несъстоятелен”.



Недялко не отговори и абсолютно се покри. Той си е такъв, цялата му дейност е такава – стои в тъмното, никога не е отпред в играта, неговата война е война на измислици и клевети, нито един ред не е написал и няма да напише със собственото си име, понеже не е и в състояние да го направи. Стои в тъмното и напада с доносите си от засада.



- Това не са ли силни думи?



- Силни думи ли? Искате ли да ви прочета някои само заглавия от вестниците, на които беше издател. Дори клозетните надписи бледнеят пред тях. Няма известно име у нас, което да е пожалено от тоя тип, особено си патят интелектуалците, често и колеги на баща му, което очевидно му доставя радост. Никъде подобни поругателства не биха били простени. У нас няма обаче истински правоохранителни органи, сякаш там работят само някакви путьовци. Сега ще видите каква атака ще направи срещу служителите на ГДБОП, които го разследват – ще приласкае някои от тях, други ще ги засипе с мръсотии, за да си затраят. Нормално би било тези хора да не се плашат от мазни измамници, но да видим все пак. Пред тях в случая не стои някакъв мизерен уличен продавач на пиратски дискове, а човек, който продава огромни тиражи също тъй пиратска продукция… Да видим и как ще действа прокуратурата.



- Какви са очакванията ви от нея?



- Вестник „Галерия” вече атакува доста подло главния прокурор – тъкмо по класическата схема на клеветата . И картина на леля му била попаднала в уж незаконния търг на Марковски, за който ни проглушиха ушите. Мисля, че това беше един предупредителен залп към Велчев, за да му кажат, че изобщо няма да го жалят. И понеже някои от първите хора в държавата ни са доста либерални, тъкмо на това разчитат тия клеветници.



- Какво имате предвид?



- Ето някои примери. Патрашкова/Кобзин нарича в вестника си известната журналистка Кулезич курва, президента прелюбодеец, унижава кмета на Варна, известен министър е обявен за рогоносец. Нищо от това не е вярно. Фамозни , патологични клевети. Но кой ще върне честта на стотици личности, поругана от Кобзон и останалите?



Помня измамникът Недялко как се репчеше срещу разработката „Галерия”, пък сетне стана първа дружка с Алексей Петров, тичаше като девствена мома на среща с него, или се криеше страхливо в офиса си. Веднъж бях в редакцията му и той се оплака, че Алексей го търси. И тогава направих нещо, което подобен пъзльо не може дори да си въобрази. На джиесема му звънеше Алексей – всесилният тарикат от ДАНС. Взех телефона и се обадих аз. „Недялко, ти ли си” – рече той. „О, Алексей, имаш някаква грешка, аз съм Кеворкян, ти звъниш на моя телефон. Сигурно са се преплели линиите, или те подслушват”. Онзи изсумтя, че бил в чужбина и затвори. Ако са го подслушвали още тогава, може да се види този разговор. Прочутият „Октопод” си затрая от грубата ми шега, а пък личният му теляк Недялко се хилеше като малоумен срещу мен. После обаче все пак изтърча в ДАНС, а още по-сетне си станаха първи дружки. Можете ли дори да си представите нещо невиждано позорно - „Галерия” посвещава стихотворение на видния затворник, по случай рождения му ден, написано в стилистиката на Недялко Йорданов, помните го, нали – „Песен за надеждата”.



Това са уплашени до побъркване типове. Между другото, в разработката „Галерия” има един прелюбопитен факт. Алексей е заплашвал издател на вестник, че ще изкорми жена му. Кой е този издател, знаете ли? Ако ДАНС не са толкова кротки, досега сто пъти да бяха обявили кои са скритите собственици на някои медии, те знаят това, но продължават да се скатават. Дори и тогава, когато обругават най-свински техния шеф, вътрешния министър.



- Премиера обаче вече го жалят?



- Е, да, но останалите край него - не. Може и да са постигнали някакво споразумение с него. Вече писах как обруга измамникът Недялко в пенсионерския си вестник вътрешния министър, с мръсотия, от която на всеки нормален човек ще му прилошее. Обаче Цветанов все още си прави оглушки. Не си ли дава сметка, че тези хора са главните рекетьори на държавата, че те искат власт със средствата на клеветата и ругателствата. Представяте ли си, някакво човече като Недялко! Кой си ти, бе, всъщност, какво имаш зад гърба си, какво си направил в жалкия си живот, освен клеветническите си издания? С години продаваше клевети – и накрая ги изтъргува, както се твърди, за Х милиона евро. И някой наивник да не си въобразява, че атаките срещу Цветанов са израз на някаква смелост! Вятър! Зомбитата на Алексей си вършат добре поръчковата работа.



Още един пример, за да видите що за човек е този тип. Той издаваше без никакви угризения книгите на убития Георги Стоев – напълно измамни, напълно фалшифицирани, напълно мръснишки. Убиха Стоев – и Недялко цъфна в предаването „Сеизмограф”, за да говори за свободата на словото??!! Изключителен позор – издателят на клеветнически книги жали за човека, който е бил поощряван лично от него да ги напише. И вижте що за аморално същество е този Недялко. В друго, по-раншно предаване на „Сеизмограф” участва веднъж и все още живият Георги Стоев. И между другото заяви категорично, че Алексей Петров се бил занимавал с проститутките в хотела на Хранков. Значи, навремето Недялко публикува книги на автор, който твърди, че Алексей се занимава с проститутки. Няколко месеца по-късно става най-върлия адвокат на същия Алексей. Изплашено човече, на което обаче му дават възможност да просперира с измишльоните си. Сетне същият Недялко публикува във вестника си твърдението, че Стоев е убит, понеже главния прокурор и градския прокурор му отказали среща. И тази безсрамна лъжа остана ненаказана…



И още нещо. Една медийна групировка купи доста издания, включително и „Уикенд”. Обаче странно как, хора около бившия собственик на „Уикенд” направиха вестник „Галерия”. Онази групировка подкрепя Бойко, а „вестникът на мафията” атакува хората на Бойко и самият него. Някои хора се питат, дали това не е някаква хитра двойна игра?



- Имате ли представа, как ще се защити Недялко Недялков пред разследващите?



- Ще ръси лъжи, каквото е естественото му състояние. Но там ще му искат документи – договори за издаването на двете книги с подписа на автора, хонорарни сметки и пр. Ще поискат подобни документи и за книгата на Антон Стефанов.



- Защо пък на Антон Стефанов, какво общо има той?



- Защото и неговата книга - „Легендата и нейните герои. 77 свидетелства” - също е издадена пиратски, също е открадната. И Антон няма договор, не му е платена и една стотинка.



Патрашкова/Кобзон пък, понеже не пада по-долу от него в екзалтираните си лъжи, написала в любовното си излияние за Алексей, което трябва да мине за книга, доста лъжи по мой адрес. Например, че съм искал да ми се плаща кеш и други подобни гнусотии. По тази перверзна логика и аз мога да твърдя, че Недялко е плащал и на Осама Бен Ладен. Идиотщини. Това е набеждаване в престъпление, и ще бъде много радостен да я видя как ще обяснява тази измишльотина.



И аз мога да съчинявам истории. Например, че съм му дал назаем два чувала пари. А той ги дал на истинския Кобзон, за да финансира вестник на Алексей.



Между другото, Недялко публикува във вестника си десетина откъса от книгите ми, също и немалко интервюта. Да има някъде документи за изплатени поне 1 лев хонорар за това? Да не би това да е вестник за безплатни обяви? Иначе съм сигурен, че за доносите срещу мен здраво е поощрявал авторите им. Когато настоях да си оправим договорните и финансови отношения, той се скри и започна да ме атакува с компромати. Жалко джудже. Като няма как и с какво да се съизмерва, започва с доносите и шантажите си. Намерил кого да плаши. Ще си плати пред закона. Това е.



С тази афера той въвлича след себе си и печатари, разпространители и книжари. Заради някакъв тарикат те не бива да влизат в измамата. Вече предупредих за това един от тази верига, но очевидно не ме е послушал – и първата експертиза по случая вече го доказва. В нея се съдържат много любопитни подробности. Сега пак искам да ги предупредя – не влизайте в порочната игра на някои измамници.



- Имат ли връзка компроматите за вас с Алексей?



- Някои хора са убедени, че има такава връзка. Но ако имате предвид фамозните „доноси” на „агент Димитър” случаят е по-забавен. Аз нямам нищо общо с тия боклуци, никога не съм писал каквото и да е, това са свободни съчинения, които се приписват на някакъв офицер от ДС, те не съществуват в архива на МВР. С писмо от 2006 година лично тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков категорично потвърди това. Когато тия боклуци излязоха в „Галерия” като начало на мръснишката атака на този „вестник на мафията” срещу мен, шефът на Комисията за досиетата Евтим Костадинов написа писмо до главния прокурор. Това се случи на 30 ноември миналата година. В това писмо той казва, че подобни документи няма в архива на Комисията, и че ако те са истински, „Галерия” извършва престъпление. Кобзон дала обяснение пред следствието, че е получила тези документи по пощата – смелост голяма, нали. Смелостта на клеветника. На мен повече ми харесва документите да са истински, за да наврат в кучи задник доносниците от „Галерия”…



Има и още нещо. През 2004 година, преди цели 6 години, други подобни боклуци бяха отпечатани във вестника на измамника „Недялко ”Уикенд” - под заглавието „Доносите на Кеворк”. Тогава все още се излъчваше „Всяка неделя”, и ако притежавах дори незначителна част от мръснишката отмъстителност на Недялко, щях да го смачкам, нямаше да си намери място никъде, още повече, че Филчев беше главен прокурор, а той не си поплюваше с подобни измамници. Вместо това се видях с този нещастник, в присъствието на адвоката Георги Гатев. Той си гледаше като уплашено кутре, понеже беше разбрал, че е стъпил в лайната. И знаете ли какво направи той? Пусна същата по обем публикация – сега пък „Доносите срещу Кеворк”! А сетне отпечата и публикацията „Досието на Кеворк фалшиво”. Виждате ли каква мерзост има около този тип винаги. Гатев ме разубеди тогава да не го съдя, и аз се съгласих. За да попадна сега в нова дивотия - да ме мами за книгите ми по този нагъл начин.



Пак той беше написал, представяте ли си, следната величайша наглост – бил съм „Октопода” на БНТ! Това го казва този продавач на сплетни за великата „Всяка неделя”! За много по-безобидни намеци осъдих за клевета депутата Благой Димитров. А наскоро – баш на 9 септември! - и бившият премиер Иван Костов ми изплати сумата, за която го осъдих заради клеветническите му твърдения. Така че това шишкаво момченце да внимава с измислиците си.



Между другото, този господин много дрънка за ченгета и доносници. А пък цялата му практика всъщност е един гигантски донос. Доносник сто карата!



Същият Недялко написа във вестника си мръсотии за президента на страната, а сетне баща му отиде и взе орден от ръцете на същият този президент. Подлоги на лъжата - това са тези типове.



- Видяхте ли, че Недялков щял да пише поредица по този повод?



- Казаха ми. Във вестник „Галерия”.



- Не, във вестник „Ретро”, в онзи вестник само я рекламираха.



- О, това е много интересно. Нали нямаха нищо общо помежду си? Скоро ще станат ясни някои поразителни подробности около собствеността на някои медии, бъдете спокойни. И, в крайна сметка, да ви кажа, за предпочитане е някакъв монопол в медиите, пред това мафията да си създава вестници, които да се превърнат в адвокати на организираната престъпност.



Значи да очакваме поредица на Недялко, еха! Каква мръсотия ще се излее от този майстор на клеветите и доносите – вместо да мисли, какво да обяснява пред разследващите, той ще пише поредица…И то точно в пенсионерския вестник „Ретро”? Намерил къде, наивникът! Че нали точно тези читатели, от тази възраст, най-добре ме познават, десетилетия съм работил за тях от екрана и съм получавал винаги подкрепата им.



Само не ми е ясно как ще я напише тази поредица – трябва някой да му държи ръката. Може би онзи, който написа сълзливото стихотворение за рождения ден на „Октопода” Алексей Петров.



- В реклама за тази поредица се твърди, че ГДБОП и Прокуратурата обслужват доносници, как ще коментирате това?



- Казах ви вече, че ще бъде упражнен всякакъв натиск в тези органи, по най-мръсния начин. Някой краде интелектуална собственост и извършва измами, а те са му виновни.



Дано този човек да има добри адвокати, които да го посъветват да не ръси мръсотии и клевети, което си е в неговата природа. Защото каквото и да му казват адвокатите, все още има честни и неподкупни съдии.



- В друг рекламен анонс се казва следното: „Доносниците са между нас”?



- Е, да, разбира се, ако Недялко има предвид себе си – главният клеветник на републиката. Анонимното Нищо, което от години покварява обществото. Развратителят на общественото мнение. Това е човек без никаква съвест пред истината.



По начало той да говори за доноси и предателства е нещо доста неразумно.



Не исках да го казвам, но съм принуден. Навремето лично изрязах фрагмент от едно интервю във „Всяка неделя”, в което се твърдеше, че дядото на Недялко е предател на бургаската партийна организация пред Девети септември. Никога не съм бил склонен да приемам на доверие подобни твърдения. Въпреки, че много хора в Бургас са били убедени в това. Големият български писател Богомил Райнов също беше сигурен в това. Но аз не се подадох на този натиск и не излъчих онова интервю.



- Кога се случи това?



- В средата на 80-те години, беше по повод интервю за поета партизанин Атанас Манчев. Никога не съм се хранил с догадки и предположения – това е в манталитета на Недялко обаче.



Между другото, през 2004 година във „Всяка неделя” се случи разправия между бащата на Недялко и моят партньор тогава Мартин Карбовски. Взех страната на баща му и направих грандиозен скандал на Мартин. Тогава Мартин беше казал, че Недялко издава жълти вестници. А баща му, поетът Н.Йорданов, заяви, че това не е вярно!



Не било вярно? Вероятно поетът е бил смутен, не мога да си обясня иначе казаното от него. Както и да е, защитих го изцяло – а няколко месеца по-късно синът му започна атаките си срещу мен. Ето това представлява той.


Мария Друмева

Бел. на afera.bg: В последният си брой в. Галерия гнусно квалицифицира сайта afera.bg като "утайката на журналистиката, до която бил опрял Кеворк Кеворкян, заедно с агенция Блиц, за да публикува". За нас е изключителен комплимент мерзки същества, които си служат с най-долнопробните методи на омаскаряването в изданието си, да ни квалифицират като "утайката на журналистиката". Щом Патрашкова и Недялко Недялков са се провъзгласили за рупора на "моралната" журналистика, то Господ да пази свободата на словото и отстояването на истината. За afera.bg е чест да публикува текстовете на Кеворк Кеворкян, защото винаги сме ценили таланта и безпогрешно го розпознаваме пред войнстващото бездарие.