вторник, 5 октомври 2010 г.

Национално предателство! ЧУЖДИ СЛУЖБИ В ДАНС!

Яне ЯНЕВ
Част от агентите на ДАНС са финансово зависими. Те са работели срещу националната сигурност, както и за чужди служби, такъв сигнал подадоха при лидера на РЗС Яне Янев двама бивши служители на агенцията. Рашко Заяков и Велин Хаджолов от ДАНС са дали сигнал за корупцията в ДАНС, когато са се видяли с Яне Янев.
Заяков - ръководител на Главна дирекция "Контраразузнаване" подаде оставка съвсем наскоро и затова си позволил лукса да разговаря на подобни теми.
Яне Янев също потвърди, че еполучил сигнали за корупция в ДАНС от двамата служители и утре ще се срещне със самия директор на агенцията, за да уточни подробности.
"В момента хората, които са били разследвани за злоупотреби в ДАНС, се завръщат с желание за реванш", твърдял Заяков, който напусна агенцията след назначаването на Йовчев на поста. Тези неща вероятно ще започнат да излизат наяве, след като за ръководител на ДАНС бе назначен Цветлин Йовчев. Точно той е бивш шеф на главна дирекция "Контраразузнаване" в ДАНС, откъдето си подаде оставката през есента на 2008 - след уволнението на Иван Драшков. След смяната на Сертов премиерът Бойко Борисов обяви, че повече промени в ДАНС няма да има. След това обаче започна подаването на оставки. Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов били доста изненадани от внезапната словоохотливост на такива големи професионалисти, за каквито се самопредставяли Рашко Заяков и Велин Хаджолов. Освен това нямали обяснение защо те не са се обърнали към тях или към Иван Костов, който оглави парламентарната комисия за контрол на ДАНС, какъвто е редът, а са отишли при лидерът на РЗС Яне Янев.

Няма коментари: