четвъртък, 7 октомври 2010 г.

ПОДЛОГА ЛИ Е НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ?

Недялко НЕДЯЛКОВ
Продължава замислената от издателя Недялко Недялков атака срещу Кеворк Кеворкян. Вестник „Ретро” публикува текст на бащата на Недялков – поета Недялко Йорданов, в който се излагат мотивите на исковата молба в съда. От тях става ясно, че Недялко Йорданов се жалва пред Темида, защото Мистър Всяка неделя го нарекъл „подлога на лъжата”.
„Давам под съд за обида и клевета лицето Кеворк Кеворкян, защото в два поредни броя на вестник „Шоу” от 30 септември и от 6 октомври, 2010 г. по безпрецедентен начин оскверни отново паметта на баща ми Асен Йорданов” – пише Недялко Йорданов.
Недялко Йорданов търси правата си в съда
„Името и честта на своя баща аз съм защитил в поемата си „Едно дете говори с баща си” и документалните книги „Итината за моя баща, „Историята на една любов” и „Сбогуване с Бургас”.
Давам под съд лицето Кеворк Кеворкян, защото в интервюто си от 30 септември във вестник „Шоу”, с негово съгласие, името ми е изписано с грамадни букви на първа страница на вестника, заедно с моя снимка, без това да има връзка с темата на интервюто.
Давам под съд лицето Кеворкян, защото в интервюто и в следващата му статия в същия вестник от 6 октомври има голямо количество обидни квалификации и намеци по мой адрес, които ще цитирам в исковата си молба в съда.
Давам под съд лицето Кеворкян, защото в интервюто си от 30 септември ме нарича „подлога на лъжата”. В следващия брой на вестник „Шоу” се опитва да направи уточнение, че това се отнасяло само за сина ми. Уточнението било „направено своевременно от автора, но е пропуснато поради техническа грешка”. Няколко дни след това сайтът „Афера” публикува интервюто на въпросното лице със същата квалификация, допускайки същата „техническа грешка”: „Подлоги на лъжите – това са тези типове”.
Давам под съд лицето Кеворкян, защото насъсква срещу член от моята фамилия министър-председателя, министъра на вътрешните работи, главния прокурор и ГДБОП, така както е насъсквал навремето ДС срещу достойни мои приятели, повечето от които не са между живите” – пише Недялко Йорданов.
Издателят Недялко Недялков продължава атаките си срещу Кеворкян
В предишния брой на „Ретро” издателят Недялко Недялков забърка Кеворкян в порнографска афера. Зародишът на скандала между Недялков и журналиста се крие в оспорен хонорар. Недялков твърди, че през есента на 2008 г. е платил 40 000 лв. хонорари на Кеворкян за двете му книги „Тайните дневници”. Двамата обаче не подписали договор и парите били дадени на Кеворкян на ръка. Впоследствие обаче известният журналист отрича да е получавал хонорари и пуска жалба в прокуратурата и ГДБОП, че издателство „Милениум” е отпечатало книгите без сключен договор за това.


Няма коментари: