четвъртък, 24 март 2011 г.

АТАНАС ПАНАЙОТОВ ПРЕД ВЕСТНИК ПАПАРАК: АДВОКАТЪТ НА ПЕШО СУМИСТА ВЗЕ 20 000 ЕВРО ЗА ДА ПУСНЕ НА СВОБОДА УБИЙЦИТЕ ДОШЛИ ЗА ГЛАВАТА НА ПРЕМИЕРА!

 
 Най-четеният български автор за всички времена Атанас Панайотов – Дон Атанасио – специално  за „Папарак” разказва от Марбея скандални истории за корумпиранни български прокурори и съдии

- Наско, ти разказваш все за стари тарикати. Но сега са ти разказали за по-нови и то от съдебната система? 

- У нас няма съд и прокуратура. Има хищници, които един по един ни изяждат.
Ето какво ми разказа един мой познат – пенсиониран съдия, който ще наричам бачо Кольо. От съображения за сигурност не мога да му назова името. Ако това, което ми разказа е истина, то тези хора са за затвора! Започвам да вярвам на приказките на Бойко Борисов за българския съд и прокуратура: „Ние ги хващаме, а те ги пускат!”
Адвокатът на Пешо Сумиста има славна биография. Ето какво разказва бачо Кольо за него: През КПП Калотина влиза сръбска лада, в която митничарите откриват 2 РПГ-та. Веднага след това Йоца Амстердама е преместен от следствения арест в транспортна полиция на гарата. Предполага се, че е за да се премахне Бойко Борисов. Не е изпълнена поръчка за освобождаването на Йоца, за която той е платил 3 000 000 евро, като с изпълнението се е заел Николай Колев – военния прокурор, който беше разстрелян пред дома му. Бойко Борисов трябвало да съдейства, но не го направил. И до ден днешен не се знае точно как са били разпределени милионите и от кого. Емил Милев е главен  следовател по това време в Сливница – пуска и двамата сърби от ладата същия ден и излиза в отпуск по болест. Тогава Бойко казва: „Нали все някога ще оздравее това заешко сърчице!”
Емил Милев пуснал сърбите срещу 20 000 евро. Но това е нищо в сравнение с дългогодишната му работа там като следовател. Всеки задържан е плащал по 50 евро за минута разговор с чужбина по мобилен телефон. В сливнишкия арест има 10 килии, които постоянно са претъпкани. Сумите, които е прибирал на ден, са баснословни и затова не му е било хич трудно да си плати прокурорското място в районния съд на Сливница!
Милев е много близък семеен приятел с прокурора Ангел Дончев. Но го „наглася” на куките с 20 000 белязани евро в едно кафене в кв. „Дружба”. Причината е, че не е спрял проверка срещу него за къщата му в Драгалевци, истински палат за 1 000 000 евро. Жената на Милев, Роси е прокурор в Районна прокуратура. И двамата не казват откъде са им парите за мястото и къщата. Та Ангел Дончев се задължил да потули проверката срещу известна сума, но той е страстен комарджия и парите си летят всяка вечер.
Друг известен случай от миналото на Милев, който бачо Кольо ми разказа е следният: ТИР с турска регистрация пука гума в района на Сливница и полицаите искат да помогнат на шофьорите. Те се уплашват и побягват, защото пренасяли... 100 кг  хероин. Наркотикът е открит, а шофьорите задържани. Хероинът е прибран в касата на Емил Милев. Първоначалният тест показва чистота 80%, а по време на съдебния процес, чистотата е само 17%!  На двамата превозвачи е предложено срещу 500 000 евро да бъдат „оправени”... Още на другия ден пристигат емисари с 250 000 евро...
След време самият Милев и жена му отиват за един месец на гости в Турция при собственика на дрогата – кюрд. Донася си мебели за къщата от Турция като дар. Но лицето е толкова лакомо и нагло, че навива кюрдът да дойде в  България. Той се прекарва и пристига. Веднага е заключен и му се искат и за неговата свобода 500 000 евро. Така ги „оправя”, че взимат 18 години от 20 възможни. След което Емил Милев продава къщата и сега адвокатства. 

- Кои са следващите герои на твоя бачо Кольо? 

- Следващият е Георги Колев. Той завършва четиригодишната сержантска милиционерска школа в Пазарджик. После изкарва 6-месечен курс в Симеоново. През 1988-1989 г.  вече е дознател във 2-ро Районно в София. Продължава след 1990-та като военен следовател и военен прокурор. Продължава кариерата си като прокурор и шеф на Софийски градски съд. Явява се на конкурс за председател на Върховния касационен съд. За мястото има само едно предложение – неговото.  Избран  от 17 члена на Висшия съдебен съвет, колкото и гласа са необходимите за избирането му.  
Това лице е женено за адвокатката Нела Мръсното – прякорът и идва оттам, че никога не си миела косата. След четири неуспешни опита тя изненадващо става нотариус в Сливница. Отива за един ден там и след това веднага е прехвърлена в София. А в столицата има само едно място за нотариус. По това време, за да стане някой нотариус в София, рушветът е 500 000 евро. Това е в София, а в Несебър е дори 1 000 000 евро! Тозагава за нотариус в София е гласена дъщерята на Меглена Плугчиева, но след шум в пресата за конфликт на интереси, не й пускат този фандък.
Нела си закупува офис за 500 000 евро, а застраховката за да стане нотариус е 500 000 лева. Тя е в постоянни болнични 3-4 години, но декларира доходи от 2 000 000 лв. На въпрос, отправен към Жоро Колев: Откъде има толкова пари?!, той отговаря: „Мен ме издържа жена ми, тя е богата!”
Вместо 64 000 кв. м. закупена от съпругата му земеделска земя, Георги Колев е декларирал пред Сметната палата 64 кв. м. Оправдава се с техническа грешка. 

 - Вярно ли е, че Васил Златев, бащата на  Валентин Златев е пострадал от подкупни нотариуски? 

- Сега една история за Васил Златев – баща на небезизвестния Валентин Златев. Той е бивш кмет на Правец и дупе и гащи с бившия диктатор на България Тодор Живков. Та Златев старши закупува запустяла къща на ул. „Сан Стефано”, един от най-реномираните „адреси” за недвижими имоти в столицата. Оценена е на 6.5 милиона евро. На нея решава да сложи ръка една от бандите, занимаващи се с имотни измами. Тези, които ги хванаха с половин килограм марихуана в колата. При акцията намират и документи за жилища, с които правят измами. Оттам ги разкриват, та успяват само един апартамент да обсебят.
Тези същите намират човек на годините на Васил Златев и го завеждат при две нотариуски от Монтана. И пълномощните за продажбата на къщата се заверяват. А документите за изповядване на сделката се оправят при Нела Колева  - Мръсното.  Далаверата е разкрита, но изгаря купувачът. Рушветите, взети от нотариуските никога не са върнати. Преди Веднаж в кабинета на Георги Колев се сбиват той, и съдиите Марков и Светльо Михайлов /бивш шеф на градския съд/, за 500 000 евро, които не могли да разделят. Стигнало се до кръв. На мой въпрос към бачо Кольо: „Ама защо все говориш за 500 000 евро?! Той ми отговори: „Защото такива са им тарифите!” Имало и по-ниски тарифи...  Примерно съдийката Петя Кънчева не взимала да гледа знаково дело за по-малко от 50 000 евро... Нейният съпруг е бил шеф на съдебна охрана. Махнат е след като се е разбрало, че той е посредничел за рушветите. Преди това е бил шеф на охраната на Васко Нинов – собственик на хотел „Родина”. Той е председател на Надзорния съвет на Българска универсална банка, която фалира и е следствен. По време на процеса се укрива 5 години в Испания. Това е по времето на Царя. Панайотов, Герджиков и Свинаров му искат да им прехвърли по един етаж от хотела, за да получи оправдателна присъда. Не им ги дава, защото от БСП го съветват: „Изчакай, докато вземем властта!” В деня, когато това става и за шеф на МВР е назначен Румен Петков, Васко Нинов се завръща в България. Когато падна козирката на хотела и го заплашват да му отнемат лиценза за хотел, той плаща 200 000 евро рушвет в общината. /на гл. архитект Диков./  
За съдийката Маргарита Немска, която поема знакови дела, бачо Кольо казва, че тарифата й започва от 100 000 евро нагоре.
Сега разбирам, защо Красьо Черния е взимал по 200 000 евро, за да назначава съди на високи постове. Ами те се избивали много лесно!
Живеем в болна държава, в която нищо не е на мястото си.
Това е кошмар. Съвет от мен: Бягайте всички навън, колкото можете по-скоро...