събота, 22 януари 2011 г.

СТРЕЛЯХА ПО ПРЕЗИДЕНТА!

Георги ПЪРВАНОВ
В Димитровград е арестуван 47-годишен гражданин, който при гостуването на президента Георги Първанов в града е гърмял с пистолет от терасата на дома си на ул. „Захари Зограф”. Мъжът бил в нетрезво състояние и решил с изстрели от газовия си пистолет да произведе салюти в чест на президента на републиката.  Полицейските служители обаче не приели салютите му за радостни и го прибрали в следствието. От дома му са иззети 24 гилзи от газови патрони, съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Според слуховете в града това била смекчена информация от институцията ас цел да се прикрие голям скандал. Преки очевидци се кълнат как са видели въпросният атентата да стреля с пистолет насочен точно към кортежът на държавният глава а устата му излизали тръсти ругатни по негов адрес. Имало и реплики от рода “ смъртна за комунистите, грабителите на България” и “ Умри Гоце”, и те именно събудили за щастие навременната реакция и на полицията и на гардовете на Първанов. Най – важното обаче в случая е че нещата се разминаха без никакви сериозни щети и жертви, казват уверено информаторите. Според тях случаят е показен че народното недоволство става все по страшно и случаят трябва да послужи като голяма обеца на ухото на всички от властта.

Ди Велт : МАФИЯТА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!

Ал Капоне
Спорт и политика е едно и също нещо! Пасовете и головете във футбола са равни на лъжите и кражбите в политиката. Едните плачат от кеф или мъка след изпусната победа. Другите от страх и заплахи за живота им. Ето затова ние наблягаме на тези най-вълнуващи за българина области на живота, които на практика са едно и също - състезание. Кой, как да излъже другия така, че да спечелИ.  Към днешна дата обаче България губи мача с Шенген.
След Германия и Франция към държавите, които не ни искат се присъедини и Финландия. Още вчера германският вестник Ди Велт написа: Европа не реагира и докато спасява еврото, България се управлява от мафиота с името Бойко Борисов. Това пише журналиста Стефани Болцен. Френски министър на ЕС вчера обяви: България не трябва да бъде приета в Шенген, защото застрашава Шенгенското пространство. Ние не искаме информацията за Шенген да попада в ръцете на престъпни групировки. Първият треньор на Бойко Борисов в каратето пък призна:  Бойко се притесняваше, когато срещу него излизаше равен по сила съперник.
3 часа Ваньо Танов бе разпитван в следствието и на изхода заплака, заради семейството си и сина си, но преди това каза: Разговорът с Бойко Борисов е манипулиран. "Този човек ще се самоизяде сам. Тръгна си днес преди гласуването. Пожела на слугите си "Приятна вечер" и замина. Ако вотът беше таен, нямаше да мине, категоричен е бившият ПР на МВР Стоичкова.
 Нарушава поне 3 закона за средни и тежки престъпления, които като ги събереш, са поне 15 г затвор.  А ние чакаме Ди Велт да ни го казват, допълни Стоичкова. Вотът не променя нищо,
Продължаваме да живеем като оня ден и преди оня ден. Човек като Ваньо Танов, като говори лъжи, плаче, защото знае, че има работа с мафиоти и Господ ще го накаже.
"За Борисов не е важна истината, а какво ще мислят хората. Той попадна в лавината от скандали и лъжи за първи път. Досега Борисов беше Свещена крава, от вчера не е. Следващият път ще е след седмица, след месец. Борисов вече е един обикновен политик, Симеон беше същия за определено време . Сега започва да се случва това, което се случи на всички останали - пада рейтинга и свършва като всички останали. С шут! Ние бяхме в приказен свят с Борисов, от който излязохме. Като в мита за Симеон, защо трябва да имаме доверие в някой, те са едни заболекари - необходимото зло", каза социолога Андрей Райчев. Най-адекватно на разкриването същността на Бойко реагира американския посланник - Уорлик: Нито един човек в тази страна не е над закона! "В тази история има нещо много лошо и това не е Бирата. Борисов просто е уредил поредния клиент.
И това се случва всеки ден. Влязохме в спирала на подслушването. Страшно е, че се подслушват власт и опозицията. Това означава, че подслушват нашата власт, която сме избрали, подслушват нас. Това трябва да се прекрати. И за това е виновен Цветанов", категоричен е Райчев.
Цветанов извади Бойко на светло!
Който МВР вади от МВР умира.
Двамата вече са политически трупове.
Всичко е въпрос на време.

УБИХА ЛИ ЧЕНГЕТАТА РЕКЕТА В ПЛЕВЕН? КОЛКО УБИЙСТВА НА АРЕСТАНТИ КРИЕ МВР? С ВИДЕО

Ченгета
„Може да не е бил светец, нито цвете за мирисане, но никой не заслужава такава съдба. Това е полицейски произвол. Втори случай „Чората”! Как е оказал съпротива в един тесен коридор на вход?” Това се питат гневно приятели на загиналия при полицейско задържане в Плевен рецидивист Мариян Иванов-Рекета (28 г.). Те се заканват, че близките му ще съдят държавата за убийството. Известният с много въоръжени грабежи ром бе прострелян преди дни във вход на кооперация точно срещу Първо РПУ в Плевен. Той почина пет часа по-късно в реанимацията на болницата.
Мариян Рекета бе издирван, за да излежи поредната си присъда. Според полицейския пресцентър Иванов е застигнат от рикошет на полицейски куршум, изстрелян във въздуха, след като оказал съпротива и се опитал да осуети задържането. Приятели на Рекета обаче твърдят, че раната му била в слепоочието, което означавало, че е стреляно директно. „Каква е вероятността при шестима полицаи рикошет да уцели седмия човек в тази теснотия във входа? Полицаите го мразеха и затова го застреляха като куче”, отсича приятелят на Рекета Георги.
Че Мариян е добре познат на плевенските полицаи, на които е отварял много работа през годините, никой не спори. От невръстна възраст момчето, родено в с. Буковлък, започва да попълва криминалното си досие. На 28 години вече има 10 присъди - четири грабежа, телесни повреди, изнасилвания и хулиганства. Специализира се във въоръжените грабежи, разкриват полицаи. Нахлувал маскиран в магазин и грабел оборота. Известни са негови удари в Плевенско, Ловешко и в Свищов, казаха от прокуратурата.
Последната присъда на Рекета също е за въоръжен грабеж, придружен с побой. Ловешкият съд му дава 4 г. и 6 месеца строга тъмница през ноември м. г. Излежал е около година от нея в предварителния арест. Рекета обжалвал и в началото на юли т. г. присъдата му била потвърдена от апелативните магистрати. През това време той бил на свобода срещу подписка, казват приятелите му. Имал и забрана да напуска страната. Твърдят, че щял сам да влезе в затвора, но през септември, като минели горещините. Дотогава се пренесъл при приятелката си Мима, която държала апартамент под наем точно срещу полицейското управление на ул. „Гладстон” 12 в Плевен.
Версиите на приятелите и на неофициални източници от МВР за това как точно е станал инцидентът, се разминават драстично. Според близките преди обяд Рекета излязъл от апартамента на 1-вия етаж, когато видял полицаите пред себе си. „Възможно е да е направил някакво рязко движение, да се е паникьосал и да е хукнал нанякъде, но то няма и накъде”, гадаят аверите. От МВР обаче твърдят, че групата не го намерила в жилището и оставили двама униформени да го изчакат, а издирваният се прибрал отвън. При вида на униформените бръкнал рязко в джоба си. Полицаите били наясно, че бандитът е извършвал не един и два въоръжени обира, и затова действали мигновено. В късите гащи на Рекета обаче не било открито оръжие.
Полицаят от Долни Дъбник Георги Филатов бе обвинен преди година от младежи в полицейски произвол и превишаване на служебните права, но впоследствие производството срещу него бе прекратено. Видеоклип, качен в интернет, показа как обижда и посяга на 22-годишния Калоян Тодоров, доведен за обяснения в управлението в Долни Дъбник след хулиганска проява. По време на скандала нощната смяна на Филатов била приключила, но той останал да помогне на колегите си.
Въпреки протестите на местните жители Филатов бе уволнен от МВР. Впоследствие прокуратурата прецени, че полицаят не е извършил престъпление от общ характер, а потърпевшият можел да търси правата си чрез гражданско дело. Прието бе, че Калоян целенасочено провокирал Филатов. След месеци жена посочи Калоян като извършител на изнасилване. През 2000 г. България бе осъдена в Страсбург заради смъртта на Славчо Цончев, който през 1994 г. бе пребит от полицаи в плевенския следствен арест. Въпросите - нормално ли е да се изпълняват присъди преди съда да се е произнесъл? Нормално ли е изпълнителната власт да става и съдебна? За една демократична държава отговорът е не и това се счита за голямо престъплание. За България обаче все още не е ясно...

Явор Жотев

СКАНДАЛ! ТЕРОР НА БЪЛГАРИ! БЪЛГАРСКИ ГЕНОЦИД! БИТИ РАНЕНИ И АРЕСТУВАНИ ПРИ ПРОТЕСТИ НА БЪЛГАРИ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ!

Гавра!
Полицаи са влезли без обяснение в къщата на един от организаторите на скорошния протест на българите от Западните покрайнини Драголюб Иванчов. В къщата, която се намира в село Бранковци, близо до Босилеград са намерени едно българско знаме и десетина български вестника. Полицаите са ги конфискували без обяснения, съобщиха от ВМРО. По тяхна информация дори имало сериозен сблъсък между протестиращи и униформени завършил с бити и арестувани. Според воеводите това е отговорът на сръбските власти по повод протеста на българите от Западните покрайни преди дни. Тогава хора от  Босилеградско негодуваха срещу изказването на Цецка Цачева за „безрезервна българска подкрепа” на желанието на Сърбия за членство в Европейския съюз.  ВМРО заяви, че Събия първо трябва да реши проблемите на българското малцинство. В отговор Цецка Цачева потвърди позицията си за безрезервна подкрепа, а министър-председателят Бойко Борисов уточни, че проблемите на българите от Западните покрайнини ще бъдат решени с влизането на Сърбия в ЕС.  Според ВМРО Сърбия няма място в ЕС, докато продължава полицейския произвол срещу българите в Западните покрайнини. Тези действия съвесм се разминават с европейския път, по който би следвало да върви нашата съседна държава.

ЦВЕТЕЛИНА ТАЙНО ПРЕВЗЕМА ЕНЕРГИЙНИЯ СЕКТОР! ЦВЕТЕЛИНА УПРАВЛЯВА ЕНЕРГИЙНИЯ СЕКТОР В БЪЛГАРИЯ!

Оказва се, че ВЕЦ-ът е една много търсена стока на пазара у нас. В приватизацията на ВЕЦ-овете в България са участвали цял отбор известни и по-малко известни бизнесмени. Приватизацията на ВЕЦ-ове през последните 7 години беше оспорвана, предимно чрез публични търгове, при които цената надхвърля в пъти първоначално обявената.

Първи се класира чрез фирмата си „Ел Ем Импекс“ по онова време прохождащият, а сега „стратегически“ инвеститор в енергетиката Христо Ковачки, някога свързван с убития в Амстердам в присъствието на манекенката Цеци Красимирова „картофен бос“ Константин Димитров – Самоковеца. Днес Христо Ковачки чрез различни свои фирми притежава цяла империя от енергийни дружества, сред които ТЕЦ „Марица 3“ - Димитровград, “Брикел” - Гълъбово, “Атоменергоремонт”, няколко въгледобивни дружества и няколко топлофикации, но в ранната 2000 година крак му повлече успешната сделка за каскада „Искър“ и прилежащите й ВЕЦ-ове “Пасарел” и “Кокаляне”.

По-късно Ковачки продаде придобивката си на френската фирма „Мекамиди”, която пък също още през 2000 г. си купи от Агенцията по приватизацията (АП) още една каскада - „Пиринска Бистрица”, в това число ВЕЦ-овете “Пирин” и “Спанчево”.

От 2000 г., когато започна раздържавяването на водноелектрическите централи на НЕК, Агенцията за приватизация е сключила 28 сделки за малки ВЕЦ-ове и каскади. Чрез тях са продадени общо 44 ВЕЦ-а. Към днешна дата от дългия списък за приватизация са останали само 8 ВЕЦ-а, но пък с големи проблеми по документацията. Някои от централите попадат в защитени територии, за други има реституционни претенции и неразбирателства между собственици на терени, общини и държава.

Поради дългото забавяне на процедурите за последните 8 ВЕЦ се очаква Агенцията да ги пусне за продажба, въпреки спорната им документация. Такова предложение е направил навремето и бившият министър на икономиката Николай Василев, като единствен изход от ситуацията, казаха от АП.

Първите сред 8-те ВЕЦ, за които АП се очаква да обяви процедури за приватизация в близките месеци, са ВЕЦ “Бели искър”, ВЕЦ “Видима”, ВЕЦ “Луковит”, ВЕЦ “Мала църква”, ВЕЦ “Симеоново” и ВЕЦ “Тъжа”. Ако търговете са успешни, опитът може да се приложи и за оставащите ВЕЦ “Устово” и ВЕЦ “Троян”-1.

Рекордът за най-много ВЕЦ-ове, приватизирани в един и същ ден от Агенцията по приватизацията, държи “Руно-Казанлък”, свързано със СИБанк. Председател на надзорния съвет на банката е Цветелина Бориславова, известна и като „дамата на сърцето“ на Бойко Борисов.

На 28 октомври 2003 г. „Руно Казанлък“ приватизира 8 водноелектрически централи - ВЕЦ “Асеница I” и ВЕЦ “Асеница II”, обединени в каскада “Асеница”, ВЕЦ “Китка”, ВЕЦ “Горни Лом” и ВЕЦ “Миджур”, обединени в каскада “Горни Лом”, ВЕЦ “Ракита”, ВЕЦ “Фалковец” и ВЕЦ “Малуша”. „Руно - Казанлък“ АД е кандидатът, който потвърди последната предложена на търга цена от 32.9 млн. лв., и така стана собственик на ВЕЦ-овете. Търгът се провежда при обявена начална цена от 14 млн. лв. и стъпка от 300 хил. лв. Още три участника се включват в наддаването - „Ренюабъл енерджи България“ АД, София, „Миролио електрисити“ ЕООД, Сливен, и „Тракия 97“ ЕООД, Свиленград. Заслуга за увеличаването на цената два пъти над началната има кандидатът „Тракия 97“ ЕООД, чийто представител Фуат Гювен решително се състезава със СИБанк. Собственици на „Руно - Казанлък“ са „Катекс“ с 49.9%, „СТ инженеринг“ (49.9%) и „Еврад“ (0.183%). Изпълнителен директор на дружеството е Илия Димитров Вандов, а членове на управителния съвет са Данаил Каменов и Евгени Стоянов Пальов. Казанлъшкото предприятие е с капитал от 2.9 млн. лв. и е вписано от Старозагорския окръжен съд с предмет на дейност покупка на вълна и последваща продажба в преработен вид, производство на вълнени тъкани и облекла, търговско посредничество, складова дейност и др. За „Руно - Казанлък“ от страна на СИБанк беше упълномощен да наддава Данаил Каменов (който освен това влиза в управлението на казанлъшкото дружество). Освен него управлението на СИБанк беше представено в АП и от Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на банката. „Руно - Казанлък“ АД обединява интересите на група фирми в енергетиката, като не всички са от казанлъшкия регион”, поясни Бориславова, но не изложи повече подробности. Според председателя на надзорния съвет на СИБанк банката се явява като консултант на спечелилото наддаването дружество, използвайки опита и експертизата си от приватизацията на ВЕЦ-ове в миналото. Не е изключено банката да се включи и с малки дялове в собствеността на централите, допълва тогава Бориславова.
Цветелина Бориславова
По време на управлението правителство на Иван Костов СИБанк (тогава БРИБанк, свързана със Славчо Христов) беше избрана за консултант по продажбата на първата група от 22 ВЕЦ като част от раздържавяването на НЕК. Тогава банката беше обвинена в конфликт на интереси, тъй като определи за купувач на две от най-атрактивните централи РМД, близки до самата банка. ОЦК и „Катекс“, в които мажоритарен собственик бе БРИБанк, предложиха общо 65 млн. долара, но до сделка не се стигна, тъй като чуждестранните кандидат-купувачи отнесоха въпроса до Европейската комисия и Световната банка.
Екипът на чаровната бизнес дама работи в много приоритетни области - енергетика, възобновяеми енергийни източници, туризъм, биомаса, което е бъдещето, както сама признава. „При всички случаи има огромен интерес на чуждестранни инвеститори към участие в нашите проекти, които може да са и над 500 млн. евро, но и много повече. Имаме много читави проекти и зависи до каква степен ще влязат външни инвеститори,” казва Бориславова. Последно време за нея се говори че атакува сериозно всички фронтове за създаване на монопол в секторите и този в който вече успява да го наложи е енергийният. Според водещи спецове тя дори вече окончателно го е превзела чрез поставени лица и свои фирми, докато другите са на мнение че процесът тече към днешна дата и не е финализиран. Очаква се обаче да завърши с положителен резултат.
За няма и десет години любимата на министър председателя Бойко Борисов Цветелина Бориславова е успяла да спести благосъстояние, което се оценява на 1 милиард лева. Горещата новина съобщи преди време на нарочна пресконференция левият народен представител Антон Кутев. Човекът си направил труда и пресметнал, че за такова богатство е необходима скорост по-голяма от 200 хиляди лева на ден, защото иначе това означава бизнес дамата да е правела по толкова бона и през уикендите и националните празници, което е малко вероятно.
Народните представители от Коалиция за България направили проучване, което според тях показва, че хубавата Цветелина има съсобственост в повече от 20 фирми. Логично е левите избраници да поставят въпроса колко е наброила дамата за тези фирми и откъде толкова пари както и най-ключовата питанка: колко данъци е внесла през тези очевидно много благодатни за нея години. Защото е знайно, че в България летящият старт в бизнеса, както и пускането му на яки корени в икономическата почва става само като се взима много, без да се дава или почти да не се дава нищо в замяна.
Има обаче хора паметливи. Те си спомнят как проспериращата банка на Цветелина Бориславова СИбанк за един ден смени собствеността си. И от ръцете на Славчо Христов се оказа в ръцете на Цветелина Бориславова. Ама ще се запитате: при толкова много банки, защо точно СИбанк беше пожелана, а не някоя друга. Отговор има. И той е, че през банката на Славчо Христов – човекът издигнал се от готвач на постни манджи за вегетарианеца Иван Костов до топ банкер, минаваха всички бюджетни плащания. А те всеки месец са на обща сума милиарди. Така, в ерата, когато банките в България все още не раздаваха кредити, което означава, че и не печелеха кой знае колко, Славчо Христов и кръгът „Олимп” около него и Иван Костов си преживяваха твърде добре. И в момента всяка банка гледа да се докопа до обслужването на бюджетните пари – това са пенсиите, това майчинските, заплатите на учителите, заплатите и издръжката на министерствата, агенциите и т.н. Тоест – гарантирани приходи.
Бойко Борисов в присъщия си импулсивен стил заяви по повод горното: „Ако БСП има данни около бизнеса и доходите на Цветелина Бориславова, незабавно да ги дадат на прокуратурата”. Зад това изявление се крият няколко неща: или, че първата двойка на България вече си е охладняла, или че Бойко Борисов е сигурен в чистия косъм на Цветелина, или че няма да я хвърли на кучетата просто ей така и ще опъне чадър