събота, 20 ноември 2010 г.

ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ : КРАДЕ ЛИ ТУРЦИЯ ТОК ОТ БЪЛГАРИЯ?

Веселин СТАМЕНОВ
Токът ще поскъпне с 10%. Не – с 5%. А всъщност може и да поевтинее. Това беше объркващият дебат между енергийния регулатор, производители и търговците на ток за това колко трябва да струва електроенергията от 1 юли. Да, в един дебат е нормално да се сблъскат различни позиции. По-интересното тук е как само в рамките на месец бъдещата цена на тока стигна от драстично увеличаване до очаквано намаление. Подобни амплитуди показват само едно – нещо в ценообразуването е сгрешено.
Около обсъждането на антикризисните си мерки правителството даде да се разбере, че именно в начина на определяне на цените ще търси резерви за поевтиняване на тока. Възможните опции премиерът Бойко Борисов и министрите видяха в решаването на проблемите с дългосрочните договори за изкупуване на ток и в работата на ЕРП-ата.
Търговията с ток е сладка работа, след като близки до политиците се занимават с нея. Неуспелият кандидат на БСП за кмет на София Георги Кадиев лъсна в далавера с търговия на ток в края на миналата година. Фирмата на съпругата му Соня – „Енерджи съплай” ЕООД, е получила от ДКЕВР лиценз за износ на електричество, без да отговаря на законовите изисквания, като само за 2008 г. е калкулирала печалба от около 5 млн. лева.
Това разкрива в интервю бившият шеф на НСС и лидер на ДСБ – София, Атанас Атанасов. Според него Соня Кадиева е получила разрешителното заради връзките на съпруга си и протекциите над него от страна на Румен Овчаров. Лицензът е бил предоставен по времето, когато той беше министър на икономиката и енергетиката. Впоследствие „Енерджи съплай” сключва и две сделки за износ на ток за Сърбия и Турция – с АЕЦ „Козлодуй” и с ТЕЦ „Марица-изток”. Принципал и на двете дружества е икономическото министерство. „Румен Овчаров е откачил едно клонче от енергийната мафия и е казал – ей тук – да се храни Георги Кадиев”, обобщи Атанасов.
Потърсени за коментар от ДКЕВР отсякоха: „Енерджи съплай” има лицензия от 20 декември 2007 г. и към момента на издаването є дружеството е отговаряло на законовите изисквания.” Проверка в Търговския регистър и информационната система ДАКСИ обаче показа, че фирмата е регистрирана от съда на 30 октомври 2007 г. – само месец и половина преди енергийният регулатор да й предостави лиценза. Отделно според Наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката разрешително се предоставя само ако са изпълнени три конкретни условия – банкова гаранция от 150 000 лева, регистрация в България и опит в сферата на енергетиката. Фирмата на Кадиева действително е регистрирана у нас. Съпругата на неуспелия кандидат за кмет е предоставила и документи, че разполага с нужната гаранция, като според Атанасов парите са дадени от дружеството на Георги Кадиев „Кадиев глобал”. Фирмата обаче не притежава нужния опит в сферата, тъй като е създадена само месец и половина преди това. Пак според наредбата, в случай че дружеството, искащо лиценз, е новоучредено, ДКЕВР е задължено „да изиска данни от него дали съдружниците или акционерите в него имат опит при извършване на подобна дейност”.
Собственик на „Енерджи съплай” ЕООД е Соня Кадиева. Тя е завършила международен туризъм във Варна и няма нищо общо с енергетиката освен добрите взаимоотношения на съпруга си с бившия енергиен министър Румен Овчаров.
Още по-любопитен е фактът, че учредителният акт на фирмата, който Соня Кадиева е предоставила на Търговския регистър, е от 4 март 2008 г. – три месеца след като дружеството е получило лиценза. Според специалисти по търговско право това най-вероятно се дължи на промени в седалището на дружеството или в собствеността му. Друг учредителен акт в търговските регистри обаче не фигурира. Самата Соня Кадиева отказва коментар на каквито и да било въпроси. В това число и как е получила лиценза, след като няма опит в сферата. „Не е нужно този въпрос да се раздухва.”
Проверката в офиса на фирмата „Енерджи съплай“ показва, че се помещава в апартамент с общо три бюра за също толкова служители. Отговор на въпроса как точно дружество с толкова скромен персонал е успяло да калкулира 5 млн. лева печалба не беше даден. На два адреса е регистрирана фирма „Енерджи съплай” според данните в ДАКСИ – ул. „Синчец” № 10 и ул. „6-ти септември” № 24. Проверка показа, че на първия никога не се е помещавало дружеството. На столичната ул. „6-ти септември” № 24, където е регистрирана и фирмата на съпруга й „Кадиев глобал”.
През пролетта на миналата година стана ясно, че България е една от 25-те страни от ЕС, срещу които Европейската комисия започва наказателна процедура заради пречки пред свободния пазар на ток. По принцип целта на либерализацията е производителите и търговците на ток да се конкурират в търсене на клиенти, а крайният потребител да печели от това. Практиката обаче буди и разочарования за клиентите.Според регистъра на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране лицензии за търговия с ток у нас имат 64 дружества. От тях обаче едва около 20 реално работят. Причината е, че заради кризата цените на тока на Балканите са паднали за година почти наполовина.Лидерът на ДСБ Иван Костов обяви преди време, че дава на прокурор трима бивши енергийни министри – Милко Ковачев, Мирослав Севлиевски и Румен Овчаров.Костов отказа подробности, но по-рано спомена, че страната ни е била ощетена от продажби на ток с около 300 млн. евро. От прокуратурата пък заявиха, че не проверяват бивши министри, а бивши шефове на НЕК за продажби на ток на чуждестранната компания ЕФТ в периода 2004-2007 г. Това е втора проверка. Предишната приключи с мнение, че няма нарушения. Новият сигнал е подаден от зам.-председателя на “Екогласност” Петър Троянски през 2007 г., а досъдебното производство е образувано през май миналата година.
Провалът на „Сделката на века”, както бившият премиер Иван Костов наричаше споразумението за износ на ток за Турция срещу строежа на „Горна Арда”, постави НЕК в трудно положение през 2003 г. Огромни количества енергия изведнъж се оказаха излишни. Вече нямаше кой да плати и договорената с Турция цена – 3,55 американски цента за квтч. Но НЕК все пак успя да продаде тока – 8,825 млрд. квтч, за респектиращата сума от близо 610 млн. лева.
Според Костов става дума за далавери за стотици милиони левове с които е ощетена държавата за сметка на югоизточната ни съседка. Сметките му в качеството на финансист доказват че Турция била толкова облагодетелствана от далаверата че на практика токът и излизал почти без пари. Иначе акано става въпрос зза реална кражба на държавата в която Турция има пряко участие. Първият сигнал е за незаконна търговия със скрап. При ремонта на ТЕЦ „Марица-изток 2” подменени инсталации са били препродавани за скрап чрез фирма посредник. Освен това в периода 2004-2007 г. мини „Марица-изток” са продавали на ТЕЦ-а въглища на завишени цени. Стойността им е била с 20 лв. по-висока от цената на свободния пазар. На практика въглищата са продавани с 30% по-скъпо, което е довело до непрекъснат скок на цената на тока от ТЕЦ. Това беше постоянен повод Милко Ковачев и Румен Овчаров да лобират за втора АЕЦ и да изтъкват, че ако „Белене” бъде построена, токът ще поевтинее. С мотива, че ядреното гориво било по-евтино от въглищата. В сигнала до прокуратурата е записано още, че клон „Ремонти” на ТЕЦ „Марица-изток 2”, създаден през 2003 г., е извършвал доставки без сключени договори. Така през 2006 г. сумата за ремонти в централата е надхвърлила с 8 млн. лв. предварително предвидените, а през 2007-а – с 2 млн. лв. Най-голямата далавера обаче е била осъществена чрез износа на ток за Гърция и Турция чрез посредническата фирма EFT AG. От нея държавата е ужилена с 316 млн. евро. Проверка в ДАКСИ сочи, че управляващи във фирмата са били Зоран Ивкович, Младен Стийович и покойният вече Димитър Калчев. Собственик се води „Холдингс АпС”, регистрирана в Дания. Сделката между НЕК и ЕFT е сключена през 2004 г. В следващите 3 г. са изнесени общо 8,8 млрд. квтч. Посредникът купувал тока от НЕК на по-ниски цени от тези на вътрешния пазар и го продавал двойно по-скъпо. Освен това EFT е избрана без конкурс. За да маскират незаконните си действия, от управата на НЕК уж били изпратили факсове до различни компании да изнасят ток, но никой не проявил интерес. Според прокуратурата обаче факсовете са пращани по-късно. Запитвания до фирмите кандидати за износ показали, че те никога не са били уведомявани, че има подобна оферта на НЕК.

Веселин СТАМЕНОВ

АБОРТИРАЛА ЛИ Е ЖУРНАЛИСТКАТА МИРА БАДЖЕВА ОТ ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА? БИЛ ЛИ Е ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА ВИП КЛИЕНТ НА БОРДЕИТЕ НА ТРАКТОРА?

Един неразделен клас...
Пиперливите клюки и скандали около тайният живот на президента на република България Георги Първанов наистина ще се окажат една бездънна яма която доста трудно ще се напълни. Причината да подхванем за поделен път мръсните тайни около интимният живот на иначе чаровният ни държавен глава е информацията до която се добрахме съвсем скоро а именно абортирала ли е журналистката Мира Баджева от държавния глава? Преди няколко месеца водещата на тв-предаването "Отпечатъци" Мира Баджева, която често е спрягана за любовница на известни хай-персони, призна, че с президента Първанов е поддържала близки връзки, когато е отговаряла като репортер за БСП. "Покрай работата бяхме в известен смисъл доста близки приятели. Случвало се е дори да ни видят да обядваме заедно", не скри хубавата брюнетка в интервю за "Жълт Труд". Мира намекна също, че може би писателят Димитър Шумналиев, с когото живее от около 20 години, не е мъжът на живота й. Часове след като интервюто и видя бял свят големите усти в столетницата гръмнаха. Взеха да се чуват версии че медийната дама до ден днешен се среща с Първанов, който дори обмислял да и купи апартамент за да се среща тайно там. Някои пък определиха връзката им от типа секс за една вечер, докато според други нещата били толкова задълбочени че Баджева дори заченала от Първанов. Но предвид задаващото се тогава развитие в кариерата и на двамата те вземи единодушно решение Мира да махне плодът а любовта им да си остане в тайна. Истината обаче все още никой не я знае. Знае се само че в толкова много приказки около името на Първанов няма как да няма искрици истина. Има ли дим има и огън, казват мъдрите хора. А за президента не спир ада се говори. Последното което чухме например е че той е бил най – големият клиент на ВИП салоните на Трактора. Скандално! Партенка или истина? Не е ясно...Все още всичко е покрито. Но не за дълго, уверяват ни нашите колеги разследващи журналисти. Та се убедени че рано или късно ще хванем президента в крачка, при това не за до злепоставим а за да покажем истинското, на подправеното му лице. Защото ако един мъж мами любовта на животът си в името на първичните мъжки нужди, какво остава тогава за държавата и народът си... Правете си сами изводите!

София
Десислава Монева

петък, 19 ноември 2010 г.

СКАНДАЛ! ВЛАСТ НА ИЗРОДИТЕ! КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО!

Решенията на точи човек - убиват!
Забранили на пациентите да влизат в болницата, че да не цапат току-що измитите коридори за височайшото посещение
Посещението на министъра на здравеопазването Стефан Константинов в болница “Св. Марина” във Варна обърка плановете на лекари и пациенти и принуди 15 души да чакат за процедура с часове.
Заради министерското присъствие пациентите, които използват центъра за хемодиализа в болницата седят в двора и да чакат от 13.00 ч. днес.
Освен това те са притеснени, че заради късния час на процедурата, който все още е неизвестен, тя ще бъде съкратена от 4 на 3 часа.
Хемодиализата е била определена за 13:30 ч., но когато пристигнали пациентите, екипът на центъра ги помолил да изчакат навън, защото коридорите точно били лъснати, за да може здравният министър Стефан Константинов да пререже лентата на реновирания център.

СЕДМИЧНИЯТ НИ ПОГЛЕД ИЗ ЖЪЛТАТА ПРЕСА!

ТОВА КОЕТО НИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ОТ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ЖЪЛТИ ТАБЛОИДИ ТАЗИ СЕДМИЦА МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ - ТУК


ЖЪЛТАТА  ПРЕСА
  И ТУК

АДВОКАТ КРЪСТИК НА ГЛРУПИРОВКА ЗА РЕКЕТ!

Уред за врозумяване~
Адвокат от Плевен, който ръководел организирана престъпна група за сплашване, оказване на натиск и присвояване на имущество, беше задържан при операция на ГДБОП. Заедно с него в ареста попаднали и четирима от подчинените му. Според информация от МВР бандата действала от близо година. През това време тя е успяла да отправи заплахи към двама прокурори от окръжната и районната прокуратура в Плевен. Притискали и хора от града, за да им прехвърлят имотите си. От вътрешното ведомство съобщават, че и петимата задържани, включително и 53-годишният адвокат, са криминално проявени. Те имали регистрации за разпространяване на наркотици, измами, кражби, изнудване, обсебване, фалшификации, използване на фалшиви документи, лъжесвидетелстване и унищожаване на имущество. В хода на операцията са били претърсени осем адреса в Плевен, село Гривица, Кнежа и Червен бряг. Оттам са иззети незаконна пушка и боеприпаси, открити са и три компютъра, мобилни телефони и документи, доказващи престъпната дейност на групата.

Плевен
Венета Кожухарова

ТОП СКАНДАЛ! НОВИЯТ ШЕФ НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД ЧОВЕК НА МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ!

Цветан ЦВЕТАНОВ
Почтените юридически среди са в потрес от поредното овладяване от властта на ГЕРБ – Борисов и Цветанов на знаково шефско съдийско място.
След като досегашният шеф на СГС Георги Колев – близък до вътрешния министър, шефа на ГДБОП Станимир Флоров и Делян Пеевски завзе заветната крепост и стана шеф на Върховния административен съд, наред е Цецко Вътрешния да овладее и най-знаковия съд – Софийски градски.
Както вече е ясно Георги Колев бе избран от Висшия съдебен съвет за шеф на Върховния административен съд, въпреки скандалните данни за купища имоти и предупрежденията, че членове на ВСС са били притискани чрез спецслужбите да не смеят да гъкнат против кандидатурата на Колев.
Овакантеният шефски пост на Софийски градски съд е особено важен за тандема Борисов – Цветанов, които на всяка цена трябва да имат СВОИ верни съдии, които да оправдават пиар-шумните им полицейски акции, независимо от нефелността им.
За целта трябват послушни и поръчкови съдии, които да си затварят очите пред некачествеността на „безспорните” доказателства представени от МВР и прокуратурата, които пък са скачени съдове, което е пълен абсурд за демократична държава.
След неуспешните опити на Цветанов да смени ВСС, сега в ход е милиционерската комбинация – чрез методите на спецслужбите и „комшийския кръг” на Цветанов, Флоров и Драшков, съдиите да бъдат притискани тихомълком, след като са заплашвани по кюшетата с компромати, които „притежавали” службите. Така властта овладява ръководна позиция след позиция в съдилищата.
Afera.bg разкри, че Цветанов готви за шеф на Софийски градски съд никому неизвестната млада съдийка Влади Андреева, на която Цецко Вътрешния кумувал. В юридическите среди са сигурни, че това ще бъде новата звезда, която ще направи СГС сигурен, че няма да има издънки и с присъдите, и мерките ще се случва това, което кажат Борисов – Цветанов.



ДА ВЪРНЕМ ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!

Един истински надарен "българин"!
Една година след Освобождението от турско робство, на 16 април 1879 година в Търново е приета Конституцията на Княжество България - васално на султана. Тя има силно изразен демократичен характер, заимствайки постановки от основния закон на някои западни държави, преди всичко на Белгия. В нея по блестящ начин е отразена една великолепна черта в нашата народопсихология: всеки роб, който прекрачи границите на страната, става свободен... Конституцията не позволява привилегии на етническа, религиозна и политическа основа, нито да се раздават ордени и благороднически титли. Създаден е един "Знак за отличие и то само по време на война". Това пък дава възможност на княз Александър Първи да издаде указ за учредяването на орден "За храброст". По-късно се появяват няколко други отличия, възпоменателни знаци и медали: за Освобождението на България, при "раздаването на знамената на войската", "За заслуга", "Наука и изкуство".

През 1881 г. Батемберг решава да възвеличи себе си и Царя Освободител с ордена "Свети Александър Втори", който има шест степени и се дава с голямо огърлие. Султанът и неговото правителство възприемат това като провокация и нарушаване на неговите права над васалното княжество. Високата порта настоява Батемберг да анулира указа за отличието и да използва имперските "Меджидие" и "Османие". Князът не само не се подчинява, но продължава да окичва реверите на разни чужди царски особи със "Свети Александър". А след няколко години у нас вече съществува специално Канцлерство на българските ордени при княжеския дворец. От това се възползва пък следващият владетел - Фердинанд, който създава още отличия: за гражданска и военна заслуга, "10 години вярна служба" и дори за бракосъчетанието си с Мария Луиза.

Всичко това предизвиква известно дипломатическо напрежение във взаимоотношенията ни с т. нар. велики сили, които виждат в българската наградна система рафиниран опит правителството да излезе от опеката на султана. Проблемът приключва едва когато през 1896 г. престолонаследникът княз Борис Търновски е миропомазан в съответствие с каноните на нашата православна църква. Нещата придобиват и друга окраска след обявяването на Независимостта през 1908 г. Тя е повод малко по-късно да бъде учредено най-високото държавно отличие за онова време - орденът "Свети Свети равноапостоли Кирил и Методий". Той е утвърден със специален закон на Народното събрание, там е указано, че с него може да се награждават не повече от ...петнадесет живи българи. В един период до 1944 г. у нас съществуват общо 28 отличия, между тях шест ордена и 17 медала. Раздаването им се подчинява на строги правила, където е записано, че те "служат за назидателен и насърчителен пример", като за случая се изискват "подробни сведения за служебното и социалното положение" на съответното лице и дали то "заслужава да бъде наградено".

След комунистическия преврат до промените през 1989 г. са създадени общо 79 държавни отличия - ордени, медали, почетни знаци. А с указ 1094 от август 1974-та на тогавашният Държавен съвет е постановено, че "основните награждавания се извършват веднаж на пет години". Изключенията засягат проявата на героизъм и жертвоготовност в изключителни условия, при които са застрашени човешки живот.

четвъртък, 18 ноември 2010 г.

ЯНЕ ПОЩАЛЬОНЪТ НА ТРАКТОРА!

Колаж " ПОЛИТИКА"
Голямо оживление настана на тихата софийска уличка „Арарат”. Откакто съдът пусна Алексей Петров-Трактора под домашен арест, мястото заприлича на Женския пазар. С тази разлика, че някои от посетителите предпочитат да останат незабелязани. Иначе, в обсъжданите теми разлика няма. Чепкат се всякакви въпроси – политиката и политиците, пенсиите, икономиката, даже националната сигурност.
Александър МихайловЯне Янев отива на килимчето на Трактора, следван от малкото си останали парламентаристи. В сряда, 10 ноември /дали датата е избрана случайно?/ на „Арарат” се изсипа цяла парламентарна група. Народните представители от партията в период на разпад „Ред, законност и сигурност”, начело с лидера си Яне Янев пристигна на спявка при Трактора. Янето, както винаги, със свитък листове в ръка. Не ги размаха пред репортерите. Големи тайни трябва да са били изписани върху тях.
За какво могат да си говорят неколцина парламентаристи с един арестант, обвинен в тежки престъпления, можем само да гадаем. Според Янето били обсъждали въпроси, свързани с националната сигурност, бюджета и банковата система. Надали. По-вероятно е тема на „заседанието” да е бил поредният компромат, с който свитата на Трактора ще се пробва да разчисти пътя му към властта. Трудна работа, но Янето от трудности не се плаши. Луд умора няма.
От известно време насам лидерът на РЗС шумно размахва пред медиите всевъзможни листове и папки, „уличаващи” политици от управляващата партия в неморалност, далавери и корупция. През ден, през два той изстрелва поредния халосен патрон по неслучайно избраните мишени, с ръждясала ловна пушка, която друг съвсем не безкористно е сложил в ръцете му. Поръчковите политици си приличат по стръвността, с която преследват набелязаните им от кукловодите мишени, но се различават в начина на действие. Такива като Яне Янев са просташки брутални, хвърлянето на кал е малката цел, голямата е да сеят непрекъснато недоверие към политическата класа.
На 6 септември 2003 г. лидерът на НС-БЗНС Яне Янев е арестуван в ресторант край Нова Загора, където вечерял със заместника си Минчо Минчев. Повод за задържането му е бойна димка, хвърлена в салона на бившия профсъюзен дом в Пловдив, където се провежда изнесено заседание на Националния съвет на СДС. След като димът се разнася, в залата са открити агитационни материали на НС-БЗНС с провокационно съдържание. Междувременно Яне поема политическата отговорност за деянието. По този повод тогавашният вътрешен министър Георги Петканов казва за него „Не го броя за политик, той е просто хулиган.”
Лидерът на партията менте, защото дори по име тя копира влиятелната по онова време коалиция БЗНС- Народен съюз, прекарва нощта в ареста, грозят го две години затвор, тъй като е обвинен по два члена от НПК и за възпрепятстване на масово събрание.
Но вместо да получи подобаващо наказание и приключи с политиката завинаги, Яне се измъква сух от аферата. Дори впоследствие си изкарва документи от прокуратурата, от които се вижда, че е невинен и няма нищо общо с този случай.
Тези, които потулват скандала, са същите, чиито поръчки Яне винаги е изпълнявал безпрекословно. Но имената на главния прокурор по това време Никола Филчев и агентът в НСС Алексей Петров остават скрити. Днес обаче няма съмнение, че те са дърпали конците на момчето за мръсни поръчки. За да видим матрицата, по която се действа, нека припомним думите на Яне, малко преди да бъде задържан:”Ние дадохме ясен политически знак и предупреждаваме всички политически мафиоти, че това е една малка репетиция. Ако сградата на СДС в Пловдив пушеше, то България гори, от това хората да мислят как биологически да оцелеят“. Цитирахме го неслучайно, а защото същият рефрен се повтаря и днес. Сякаш този политически Барон Мюнхаузен се е дръпнал за косите и пее една и съща песен, сменя само мишените.
Не по-малко интересна е политическата повратливост на Яне. В момента, в който се озова депутат от ОДС, забрави земеделското поприще и стана специалист по цепене на десницата. Това не му стигна и реши, че чрез партията си, по-известна като „Ред, законност и държавна сигурност“, може да се изявява като аграрконсерватор. Паралелно с това заработва на парче. Нека да припомним само кой в края на миналия парламент поиска да бъде вдигнат прага за коалиции, кой в началото на тази година провали импийчмънта на президента, а днес първи с чепка грозде припна да посети в дома му Трактора, пуснат от негови длъжници магистрати в домашен арест.
Тази му непоследователност, издаваща шум на финикийски знаци, няма начин да не му изиграе лоша шега. Защото той не можа да овладее една постоянна линия на политическо поведение, че да получи своя физиономия. Днес Яне няма възможност дори да шавне, без да е поискал разрешение от Трактора. Хванат е на къса верижка и ще бъде на нея, докато има нужда от него. Той ще е острието на всички, които могат да спасят Октопода.

ВНИМАНИЕ !!!

САМО СЕГА!
УБИЙ ПУТИН
РАЗТЪРСТВАЩИТЕ 470 СТРАНИЦИ НА РОМАНА
УБИЙ ПУТИН
НА СЕНЗАЦИОННАТА ЦЕНА ОТ 7 ЛЕВА
ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

ПОРЪЧАЙТЕ НА podzemqta@abv.bg

/БЕЗ ДА ПЛАЩАТЕ ЦЕНА ЗА ДОСТАВКА В РАМКИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!

сряда, 17 ноември 2010 г.

ЗАЩО БЕ УБИТ ЕДИН ПРОКУРОР?

В нощта на убийството
Никола Филчев, Алексей Петров и бившия шеф на баретите Филко Славов стоят зад убийството на съпруга ми Николай. Филчев е спускал пряко нарежданията, а баретите на Алексей Петров са изпълнявали мокрите поръчки, обясни отново в сутрешния блок на TV7 съпругата на бившия прокурор Николай Колев Нанка Колева. По думите й освен за тези убийства, трябва да се даде отговор и за подхвърлянето на наркотиците. Припомняме, че през 2001 г., докато беше жив, Николай Колев за пръв път отправи публични обвинения срещу Никола Филчев, като каза, че той стои зад мокри поръчки, злоупотреба с власт, дори съобщи, че Филчев е душевно болен. Малко по-късно Николай Колев бе арестуван. Имаше обвинения за притежаване на оръжия и наркотици. Самият той до последно твърдеше, че са му били подхвърлени, за да бъде дискредитиран. По-късно съдът го оправда и го възстанови на работа, но той бе убит. 8 години по-късно разследването не е мръднало.
По думите на Нанка съпругът й бил убит, защото се противопоставил на разпорежданията, на начините на работа на Филчев. “Той отказваше да му изпълни мокрите поръчки. Отказа да убие варненският апелативен прокурор Васил Миков. Тогава ми каза, че разговарял с Филчев: Как ще убием този човек, той има две деца, а Филчев му казал: “Какво от това?””
На въпрос как е възможно един главен прокурор да поръча на втори прокурор да убие трети прокурор, Нанка коментира, че мъжът й и Филчев били приятели и явно в съзнанието на бившия главен прокурор това било част от приятелството им."Бившата барета Димов работеше с мъжа ми по разследването на престъпленията на Филчев и неговата група", каза още тя.
Нанка Колева беше категорична, че съпругът й е разполагал с разобличаваща информация за Филчев, че е искал да убие варненския прокурор и това е основната причина да бъде убит.

вторник, 16 ноември 2010 г.

КОЙ ПРЕГАЗИ ТРАКТОРА?

ТРУПЪТ НА ПРОКУРОР КОЛЕВ
Бившият главен прокурор Никола Филчев е поръчал убийството на прокурора Николай Колев, а "мократа поръчка" била изпълнена от барети, близки до групата на Алексей Петров. Разкритието направи вчера германският разследващ журналист Юрген Рот, който миналата седмица бе на посещение в България, за да представи новата си книга. Според Рот информацията си той получил лично от вътрешния министър Цветан Цветанов.
В София журналистът се срещна с премиера Борисов, с вътрешния министър Цветанов и със сочения за ръководител на групата на Октопода Алексей Петров. "От разговор с министър Цветанов научих, че убийството на бившия прокурор Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор на България Никола Филчев и че самото убийство е било извършено от баретите на Алексей Петров", казва Юрген Рот пред Дойче веле.
Рот разкри още, че на съвестта на Никола Филчев лежи и друго поръчково убийство
Става въпрос за смъртта на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която бе убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище", добавя Рот.
Той е научил от вътрешния министър Цветанов, че и това покушение е било поръчано от Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров. Последният обаче е бягал от темата по време на срещата си с Юрген Рот, съобщава още Дойче веле.
По делото за убийството на Надежда Георгиева двама свидетели под клетва заявиха преди около две години, че именно Филчев е поръчителят. Съпругата на Николай Колев - Нанка Колева, която е прокурор, бе единият от тези свидетели. Тя самата отдавна твърди, че Филчев стои и зад разстрела на съпруга й.
В момента разследващите разполагат с информация, която ги насочва към
трима заподозрени като физическите екзекуторина прокурора. Минути преди разстрела му мобилната клетка, намираща се до спешния център "Пирогов", са били засечени три телефона. Според разследващите тримата притежатели на телефоните са си препредали, че "човекът идва". Тези телефони вече са иззети и в момента МВР работи по новите доказателства по делото.
Според вдовицата на застреляния през 2002-а варненски магистрат поръчката за ликвидирането на съпруга й дошла от Никола Филчев. А с организацията на убийството били натоварени Алексей Петров и тогавашния шеф на баретите Филко Славов.
На 28 декември 2002-а Никола Колев е разстрелян пред дома си. Следва неуспешно разследване на атентата. Години по-късно Европейският съд за правата на човека в Страсбург осъди България за неизяснените и досега обстоятелства около убийството на Колев. За това "посегателство върху правото на живот" семейството на убития ще бъде възмездено с 30 хил. евро.
Съдиите в Страсбург отбелязват, че българските власти са разполагали с твърди доказателства за наличието на сериозен конфликт между Колев и Никола Филчев
Те са знаели, че Филчев е нареждал и одобрявал насочени срещу Колев противозаконнидействия като отстраняването му от поста.
Разследването на убийството обаче протекло под контрола на главния прокурор до изтичането на мандата му през 2006 г. Следствието било прекратявано нееднократно - за последен път през септември 2008 г. заради неспособността на компетентните власти да идентифицират автора на убийствотo.

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!!

НЕКА СПАСИМ ЕДНО ДЕТЕ!
Родителите на петгодишната Биляна, на която през юни е открит рак, молят за помощ.Алвеоларният рабдомиосарком е изключително агресивен и рядко срещан вид рак (в България има само 3 подобни случая). Причината за появата му все още не е известна на науката и медицината.
Вече са направени 6 курса химиотерапия. Предстоят още 3, като същевременно трябва да се направи и лъчетерапия.
Предвид липсата на опит в България с лечението на подобен вид рак, родителите на детето са подали документи във „Фонда за лечение на деца в чужбина” към Министерството на здравеопазването, но са получили отказ.
Те са получили оферта за лечение в Германия за 50 000 евро тя е все още е непосилна за тях.
Молбата и е за подкрепа - независимо каква и колко голяма е тя. Вече са започнали кампания за събиране на средства по набирателна сметка.
Направили са и интернет страница с повече информация и документи за лечението, както и фейсбук група.
Може да изпращате дарителски sms с текст на латиница DMS BILYANA на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Тel). Цената на един sms е 1,20 лева с ДДС.

НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА Банка: СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК
IBAN BGN: BG80TTBB94005525321773
IBAN EUR: BG26TTBB94005525321775
BIC/SWIFT: TTBBBG22
Титуляр: Биляна Миленова Стефанова
Десислава Христова Иванова – майка /моб.тел. 0885 934469 0885 934469
Милен Цветанов Стефанов – баща /моб. тел. 0884 952211 0884 952211

ПАПАРАК : ГРЪМВА ГРАНДИОЗЕН РАСИСТКИ СКАНДАЛ С ГАРА ДЕМБЕЛЕ!


Гара ДЕМБЕЛЕ

Расисти готвят бой до смърт на чернокожия голмайстор от “Левски” Гара Дембеле!
Ненавистта на скинарите към играча на “сините” се е увеличила още повече, след като напоследък той не показва пълния си блясък на игра. Всички расисти мразещи другите с различен цвят на кожата, най-вече черният, кроят планове да спипат Дембеле в някое от заведеният из Студентски град, когато е мъртво пиян и точно тогава да му спукат черепа от бой, разкриват от в.”Папарак”. Ще използват слабостта на тъмнокожата машина за голове към чашката й ще го сразят от бой. За скинарите, дори и да са футболни запалянковци на “Левски”, стои първо цвета на кожата, отколкото колко добър играч е Дембеле. Освен това в последно време той не показва игра на нужната висота, затова смятали да му го върнат, спретвайки му кърваво меле. Кървавата разправа дори може да извади извън строя завинаги ритнитопковеца на “сините”, което ще окаже сериозно значение на целия отбор и ще ги дръпне назад в резултатите. Дотолкова са го намразили, че сини ултраси заплашвали да пребият и феновете, ако продължават със скандирането на името му по терените. “Ще пребием всеки, който чуем, че скандира името на тази черна маймуна! Ще хвърчат глави!”, пишат от пресата за готвеното.
Във връзка с това и през лятото, по време на вечното дерби “Левски” – ЦСКА, агитка на феновете на “червените” издаваше маймунски звуци, визирайки голмайстора на “сините” Гара Дембеле.
Ненавистта на футболните запалянковци към нападателя е продиктувана и по още една причина, а това е, че е бил в ареста за изнасилване на 22-годишна американска студентка, заради което е прекарал 48 часа в ареста, но след това нещата така са се завъртели, че е бил освободен. Адвокатите му издействали бързото излизане от ареста, обаче и дори да не е бил виновен тогава, факт е, че Дембеле се изживява като мачо и дори една от последните му приятелки щяла да се самоубие от любов, защото той я зарязал без да му мигне окото, хващайки си друга любовница. Сега обаче расистите готвят доста неприятна кървава изненада за Гара Дембеле, както пише пресата, но да се надяваме, че въпреки това голмайсторът на “Левски” няма да бъде осакатен.

ЦЕЦКА ЦАЧЕВА С ДОМ ЗА ПОЛОВИН МИЛИОН!

Шефката на парламента си сдоби с лъскав имот в Бояна само след четири месеца управление!
Цецка ЦАЧЕВА
С изключително скъп пред коледен подарък зарадвала себе си и семейството си шефката на парламента Цецка Цачева. Злобни депутати от опозицията от няколко дни насам шумят из парламента че шефката им си купила луксозна вила в Бояна струваща над половин милион лева. Дни след като пое знаковата си длъжност в държавата Цачева отказа ведомствен дом от благородни подбуди именно в същият луксозен квартал на столицата. Видимо обаче благородните подбуди били само към близките и. Защо трябва да ги настанява в чужд а не свой дом?   Семейството и вече се радвало но новата си придобивка, спечелена от дамата с четири месечна къртовска работа за държавата. Опозиционерите реторично се питат как съумя госпожа председателката да спести толкова пари за толкова малко време. Злобно те обещават да сезират прокуратурата и комисията “Кушлев”, по този случай вътрешно убедени обаче че никой няма да си мръдне пръста особено когато партията на Цачева е на власт.

ОБВИНЯВАТ СТАНИШЕВ В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

Сергей СТАНИШЕВ
Ново още по сериозно обвинение е на път да порази тотално лидера на опозицията Сергей Станишев чухме от политическите среди. Кабинетът "Станишев" почти два месеца е пазил в тайна, че бюджетът е "на червено" и дори имало специална заповед за това. Това разкриват стенограми от заседания на предишната власт от 11 юни и 9 юли, тази година разсекретени от новата власт. Това по силата на закона било чиста проба държавна измяна и на червеният лидер незабавно трябвало да се повдигне обвинение за това категорични били юристите на ГЕРБ. След направеният щателна анализ по случая, те веднага изготвили доклад да министър председателя и буквално чакали думата му за да сезиран прокуратурата. Ако наистина му се повдигне едно такова подобно обвинение и вината се докаже в съда, със Сергей Станишев  свършено като политик, убедени са политическите адвокати. Те са категорични че в секретните документи на миналият министерски съвет имало десетки подобни случая в който гражданите на България са мамени коварно по подобен начин. Ето защо те щели да поискат картбланш от премиера за да направят сои собствено разследване и извадят на светло всички тези явни скандали.

неделя, 14 ноември 2010 г.

КОЙ ФИНАНСИРА ПИСАНИЯТА НА ЮРГЕН РОТ?

Юрген РОТ
„Не се явих в съда, защото един месец съдията не е написал мотивите на решението си, крие ги от мен и обществото. Не съм загубил делото, защото в решението, което беше обявено, няма квалификации, но съм го обжалвал”. Това обяви бившият вътрешен министър и член на БСП Румен Петков в предаването "Рулетка" по НТВ във връзка с делото за клевета срещу германския журналист Юрген Рот, което заведе Петков.
Припомняме, че Софийският районен съд оправда германския разследващ журналист Юрген Рот по делото за клевета, заведено от бившия вътрешен министър Румен Петков.
Поводът бе книгата на журналиста "Новите демони", в която Петков е сочен като покровитена канали за разпространение на амфетамини. Бившият вътрешен министър твърдеше, че е наклеветен и поиска компенсация от 200 хил. лв.. Клеветатата според Петков се състои в няколко цитата от книгата - "С приходите от нефтопреработвателния завод "Плама", Людмил Конов и Васил Антонов са финансирали Петков"... "Петков е голям циник, способен на всякаква лъжа".
По думите на Петков призованите от него свидетели – Илия Илиев, Будимир Куйович и Ваньо Танов казали истината в залата.
На въпрос призовал ли е ексминистърът публично Рот да бъде бит през устата и ръцете, Петков заяви: "Човек с извратено мислене като Юрген Рот, може да изкара тази фраза все едно, че искам физически да се саморазправя с него".
По думите на Петков отношенията му с Алексей Петров са само служебни, а отношения с братята Галеви няма. "На мой гръб Юрген Рот си докарва някой лев. Аз ще попитам обаче: Кой финансира тези писания на Рот? Ако той е пазен от НСО, както сам казва, то това е твърде комична ситуация", коментира бившият вътрешен министър.