петък, 19 ноември 2010 г.

ТОП СКАНДАЛ! НОВИЯТ ШЕФ НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД ЧОВЕК НА МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ!

Цветан ЦВЕТАНОВ
Почтените юридически среди са в потрес от поредното овладяване от властта на ГЕРБ – Борисов и Цветанов на знаково шефско съдийско място.
След като досегашният шеф на СГС Георги Колев – близък до вътрешния министър, шефа на ГДБОП Станимир Флоров и Делян Пеевски завзе заветната крепост и стана шеф на Върховния административен съд, наред е Цецко Вътрешния да овладее и най-знаковия съд – Софийски градски.
Както вече е ясно Георги Колев бе избран от Висшия съдебен съвет за шеф на Върховния административен съд, въпреки скандалните данни за купища имоти и предупрежденията, че членове на ВСС са били притискани чрез спецслужбите да не смеят да гъкнат против кандидатурата на Колев.
Овакантеният шефски пост на Софийски градски съд е особено важен за тандема Борисов – Цветанов, които на всяка цена трябва да имат СВОИ верни съдии, които да оправдават пиар-шумните им полицейски акции, независимо от нефелността им.
За целта трябват послушни и поръчкови съдии, които да си затварят очите пред некачествеността на „безспорните” доказателства представени от МВР и прокуратурата, които пък са скачени съдове, което е пълен абсурд за демократична държава.
След неуспешните опити на Цветанов да смени ВСС, сега в ход е милиционерската комбинация – чрез методите на спецслужбите и „комшийския кръг” на Цветанов, Флоров и Драшков, съдиите да бъдат притискани тихомълком, след като са заплашвани по кюшетата с компромати, които „притежавали” службите. Така властта овладява ръководна позиция след позиция в съдилищата.
Afera.bg разкри, че Цветанов готви за шеф на Софийски градски съд никому неизвестната млада съдийка Влади Андреева, на която Цецко Вътрешния кумувал. В юридическите среди са сигурни, че това ще бъде новата звезда, която ще направи СГС сигурен, че няма да има издънки и с присъдите, и мерките ще се случва това, което кажат Борисов – Цветанов.



Няма коментари: