неделя, 14 ноември 2010 г.

КОЙ ФИНАНСИРА ПИСАНИЯТА НА ЮРГЕН РОТ?

Юрген РОТ
„Не се явих в съда, защото един месец съдията не е написал мотивите на решението си, крие ги от мен и обществото. Не съм загубил делото, защото в решението, което беше обявено, няма квалификации, но съм го обжалвал”. Това обяви бившият вътрешен министър и член на БСП Румен Петков в предаването "Рулетка" по НТВ във връзка с делото за клевета срещу германския журналист Юрген Рот, което заведе Петков.
Припомняме, че Софийският районен съд оправда германския разследващ журналист Юрген Рот по делото за клевета, заведено от бившия вътрешен министър Румен Петков.
Поводът бе книгата на журналиста "Новите демони", в която Петков е сочен като покровитена канали за разпространение на амфетамини. Бившият вътрешен министър твърдеше, че е наклеветен и поиска компенсация от 200 хил. лв.. Клеветатата според Петков се състои в няколко цитата от книгата - "С приходите от нефтопреработвателния завод "Плама", Людмил Конов и Васил Антонов са финансирали Петков"... "Петков е голям циник, способен на всякаква лъжа".
По думите на Петков призованите от него свидетели – Илия Илиев, Будимир Куйович и Ваньо Танов казали истината в залата.
На въпрос призовал ли е ексминистърът публично Рот да бъде бит през устата и ръцете, Петков заяви: "Човек с извратено мислене като Юрген Рот, може да изкара тази фраза все едно, че искам физически да се саморазправя с него".
По думите на Петков отношенията му с Алексей Петров са само служебни, а отношения с братята Галеви няма. "На мой гръб Юрген Рот си докарва някой лев. Аз ще попитам обаче: Кой финансира тези писания на Рот? Ако той е пазен от НСО, както сам казва, то това е твърде комична ситуация", коментира бившият вътрешен министър.

Няма коментари: