сряда, 17 ноември 2010 г.

ЗАЩО БЕ УБИТ ЕДИН ПРОКУРОР?

В нощта на убийството
Никола Филчев, Алексей Петров и бившия шеф на баретите Филко Славов стоят зад убийството на съпруга ми Николай. Филчев е спускал пряко нарежданията, а баретите на Алексей Петров са изпълнявали мокрите поръчки, обясни отново в сутрешния блок на TV7 съпругата на бившия прокурор Николай Колев Нанка Колева. По думите й освен за тези убийства, трябва да се даде отговор и за подхвърлянето на наркотиците. Припомняме, че през 2001 г., докато беше жив, Николай Колев за пръв път отправи публични обвинения срещу Никола Филчев, като каза, че той стои зад мокри поръчки, злоупотреба с власт, дори съобщи, че Филчев е душевно болен. Малко по-късно Николай Колев бе арестуван. Имаше обвинения за притежаване на оръжия и наркотици. Самият той до последно твърдеше, че са му били подхвърлени, за да бъде дискредитиран. По-късно съдът го оправда и го възстанови на работа, но той бе убит. 8 години по-късно разследването не е мръднало.
По думите на Нанка съпругът й бил убит, защото се противопоставил на разпорежданията, на начините на работа на Филчев. “Той отказваше да му изпълни мокрите поръчки. Отказа да убие варненският апелативен прокурор Васил Миков. Тогава ми каза, че разговарял с Филчев: Как ще убием този човек, той има две деца, а Филчев му казал: “Какво от това?””
На въпрос как е възможно един главен прокурор да поръча на втори прокурор да убие трети прокурор, Нанка коментира, че мъжът й и Филчев били приятели и явно в съзнанието на бившия главен прокурор това било част от приятелството им."Бившата барета Димов работеше с мъжа ми по разследването на престъпленията на Филчев и неговата група", каза още тя.
Нанка Колева беше категорична, че съпругът й е разполагал с разобличаваща информация за Филчев, че е искал да убие варненския прокурор и това е основната причина да бъде убит.

Няма коментари: