събота, 14 август 2010 г.

ЗАВЛЯКОХА НИКОЛАЙ ГИГОВ С МИЛИОНИ ЗАРАДИ ДОГАН?


На пук на серлиозната иконочмичедска криза, ваститият оръжеен търговец Никола Гигов без да иска си създаде по сериозна, след като известна оръжейна фирма от Алжир го завлякла с няколко милиона. Агент по сделката била туска компания която посредничела пред фирмата на Гигов и алжирците. По наши данни ставало въпрос за боеприпаси произведени в България за ндесетки милиони долари. До ден днешен обаче като изключим малкият аванс фирмата на Гигов не е получила и цент от стоката. Турската фирма също отказвала да съдейства и веднага в устите на зблобните клбюкари ке заговори че това се държало на меко казано охраднелите му отношения с Доган. Въпреки всичко Гигов бил кръвнишки решен да си иска парите още повече че в момента не можел да си позволи такива загуби.

ИЗЧЕЗНА МИРЧО ЦИГАНИНА!


Обвиненият за национална измама Мирчо Петков-Циганина създал съзвездие от над двадесет фирми, регистрирани на негови подчинени и близки е безследно изчезнал от месеци, информираха ни от полицията. Известният още като “номенклатурният олигалх” иначе законен бизнесмен и хотелиер бил в пълна неизвествот и бече е обявен за общо национално издирване. Петков на няколко пъти беше арестувам по различни обвинения, напомнят колеги разсладващи журналисти.и Но после по една или друга причина бил освобождаван поради безсилието на следствието да събере достатъчно доказателства срещу него. Едно от знаковите дела срещу него беше преди няколко години бе за това че Циганина е източил крупна сума от Държавния резерв в периода 2003 - 2004 г. Освен него подсъдими са и бившите директори на държавния резерв Станислав Копаров и Васил Цоканов, както и още шестима души.Причина за отлагането н атова дело стана отсъствието поради заболяване на защитника на един от подсъдимите. Прокуратурата смята, че държавата е ощетена с десетки хиляди тонове зърно на стойност няколко милиона лева. Използвана е идентична схема във всичките няколко случаи. При търг за замяна на жито от резерва, суровината е изнесена, но в последствие не е била възстановена в складовете на резерва.По наша информация Петков се е покрил в чужбина и нямал никакво намерение да се връща в България.

Хписто Стоичков :УМОРИХ СЕ ДА ХРАНЯ БЪЛГАРИЯ! НАПУСКАМ Я!


Изключително грозна изцепка направил футболнага легенда Христо Стоичков пред регионална медия в Хасково. Информацията ни предаде ни тамошен журналист който с трудност се добрал до него за инетрвю. На въпроса, дали е вярна информацията че Камата възнамерял да се оттегли трайно от България, Стоичков отсякал категорично:
- Да така е. Уморих се да храня държавата. Моите пари влизат постоянно тук. Не спирам да инвестирам, правя много за спорта, за младежкият футбол, строя, инвестирам в имоти... Аз съм един от най – големите данакоплатци в държавата. И защо? За да получавам само ругатни и обиди...”
Приближени на модерният лав потвърдиха демонстрираните му намерения. По тяхни думи той се чевствал отвратен от отношението на сънародниците му и този път бозусловно щял да напусне границите и за последен път. На пук на всички щял да изостави всичко започнато тук, а направеното да го продаде на безценица. Според него всички щели да се усетят каква несправедливост са направили срещу него, но за тяхно съжаление щяло да бъде прекалено късно. За повечето негови приятели обаче това била поредната му емоционална изцепка на които вече те не обръщали внимание., едва ли Ицо щял да предприеме нещо такова според тях, по скоро журналистите са му намерили слабото място....

Хасково
Тина Червенкова

петък, 13 август 2010 г.

ХОРА НА ДОН ЦЕЦИ ПАК В СКАНДАЛ С ИЗВРАЩЕНИЯ!


Скандал около ромският бос Цветелин Кънчев е на път за избухне при това със страшна сила, след като група роми от столичният квартал Факултето подали жалба в полицията че мутри за които се знае че са приближени на известният дон упражгнтявали над тях здраво насилие. Нахлували с взлов в домовете им с ругатни и заплафхи че ако всички в купом не гласуват за БСП нямало да остане нито един от тях жив. Сега ви предупреждаваме, от утре ще наказваме, крещяли върлите цигенски биями. Като “Клюки” вече писа, за никого вече не е тайна близостта на Кънчев и социалистическата партия. Преди години името му пак беше намесено в скандал с извращения, тогава пак бедни представители на ромският етнос се отплакаха че отново мутрите на дон Цеци ги тероризирали и дори правели с тях жестоки извращения. Твърденията им бяха доказани и той дори лежа в затвора. Изглежда методите на общууване с прослойката си на Кънчев обаче никак не са се променили, казват разочаровани разсладващите дознатели. Те са убедени че ако подалите сигнала не се откажат от показанията си, имал оголям шанс ромският барон отново да бъде прибран на топло.

ОПРАВДАХА ТРЕТИЯТ МАРГИН!


Третият брат Маргин - Димитър, за който имаше опасност да се озове в затвора вместо родствениците си Красимир и Николай, вече официално е свободен гражданине. Средният Маргин, както е известен живеещият в Пловдив роднина на босовете на СИК, е разследван от службите за престъпно съдружие със смолянския бизнесмен Христо Халваджиев – Халвата. Преди месеци Халвата, за когото се знае, че е един от финансистите на подземните босове от групировката СИК, бе арестуван заедно с още двама по обвинение за манипулиране на обществени поръчки. Касиерът на Маргините се опитал да влияе на търгове на Медицинския университет в Пловдив и общината в Златоград за доставка на горива. Разследващите се опитват да докажат, че Халвата е бил инструктиран от Димитър Маринов - Средния Маргин, да манипулира обществените поръчки. Така третият брат от босовете на групировката СИК бе привлечен като обвиняем и осъден, макар престъплението му да е смехотворно на фона на обвиненията срещу далеч по-известните му родственици Красимир и Николай Маринови. За тяхно щастие обаче, преди няколко дни прокутарутата прекрати изцяло разсладването поради ицтичане на давностни срохове и Митко Маронв – Средният Маргин ббе оправдан. Това според запознатите се дължало то повторното възкачване на братята му в играта и вес по растящото им влияние във властта.

ТАЙНО РАЗСЛЕДВАТ БОБИ МИХАЙЛОВ!?


Президентът на Българският футболин съюз Боби Михайлов попаднал в полезрението на ДАНС и Кушлев. От няколко дни в гилдията се говори че тези две институции провеждали тайни разследвания около дейностите му в Изпълкома и неговото финансово – имотно състояние. Публична тайна били имотите които той притежвала, апартаменти в зцентъра на София, луксозни коли и къщи в провинцията. Отделно било доказано че той харчел повече от колкото декларирал като приходи. От уста на уста след ченгетата вече усилено се говори че нищо чудно в скоро време да ръцете му да щтракнат белезниците още повече че разследванията около него се пазят в тайна. Акцията имала за цел да гръмне “като бомба” с цел да скове и неговите приближени и никой да нямал шанс да се покрие.

БАЙ МИЛЕ СЪЗДАЛ ЧЕРНОТО ТОТО?


Турските бизнесмени Сафет и Ханди Санджъклъ отложиха делото за смъртта на бизнесмена Милчо Бонев, по известен като Бай Миле. След като на предното заседание стана ясно, че двамата футболни мениджъри от Турция са разпитани в родината си пред нотариус и този разпит не е валиден пред родното законодателство, отново не стана ясно дали съдът ще разпита тези важни свидетели чрез делегация или ще бъдат заличени от списъка на разпитваните. Въпросните свидетели разкривали в сведенията си че Бонев организирал нелегални залагания с рекордни печалби. Това била и причината да откажат да работят с него. Приели една две срещи във връзка с продававането на футболисти от “Славия” но след като проучеле щателно нещата и уловили Бонев в начални схеми на така нареченото “черно тото” те оказали да работят с него.
Милчо Бонев - Бай Миле, който се смята за един от основателите на СИК, бе убит на 30 юли 2004 г. Тогава загинаха и петима от бодигардовете му. Групата на Бай Миле беше нападната от маскирани в ресторант “Градина” на стадион “Славия”.

Скандал! ШЕФ НА БНБ ПРАВИ ОРГИИ В КАБИНЕТЪТ СИ!


Действащи народни представители роптаели срещу поведението на Ивано Искров, председателят на БНБ. Искрено се възмущавали от клюките които са се носели по негов адрес. Пикантна история разказвала че чистачката му в банката, вземала по 2000 лева заплата. Причината за това голямо трудово възнаграждение, било умението и да мълчи и да пази тайна. Искрав почти всеки ден организирал пищни трапези в кабиненът си. Компания му правели дузина приятели, които наблягали на паркови питиета. Често веселбата свършвала с чупене на чаши и чинии. Това налагало пет месеца поред да се изписват пари за нови сервизи. Често веселяците са си поръчвали и красавици, чиито услуги нямало как да се осчетоводят на по късен етап. Именно за това депутатите искали пълна проверка за дейностите на Искров и тотална ревизия за времето на неговото управление. Това със сигурност можело да се превърне в следващият скандал тип Топлото и Мургина и те нямало как да оставят нещата така. Като начало щели да бъдат разпитани всички служители на народният трезор и по този начин да се събере информация за да се възбуди разследване, допълнили още те.

СЕНЗАЦИЯ!!! МИТНИЦИТЕ И ДАНС ВЪРТЯТ БИЗНЕСА С ДРОГА!


ЧЕТЕТЕ В ЖЪЛТА МЕДИЯ - http://shokirashto.blogspot.com/2010/08/blog-post_13.html

ОТ УПОР! ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРСКАТА КОНТРАБАНДА!Кой, защо и как управлява каналите?


За да докаже смелостта си и амбицията по разкриването на всякакви истини, нашият екип реши да публикува тази статия. Материалът бе тотално изхвърлен от всички пишещи се за сериозни медии. В него се споменават имена, събития и схеми ясни на цялата власт но потулени за народа. Истината обаче трябва да се знае, тя ни учи как да живеем и от нея зависи животът ни. Ето защо пулбикуваме словото заради което хвърчат глави, бие се с чукове и се раджа терор....
Четете внимателно!
Офицерът от ДАНС Алексей Петров, известен повече като една от мутрите на прехода, е в основата на съживяването на контрабандните канали, създадени някога от Държавна сигурност. Активен помощник в това начинание е зам.-шефът на държавна агенция „Митници” Румен Божинов, известен сред колегите си с прякора „новият Самоковец”. Двамата създали стройна организация за трафик на дрога и китайско карго. Рекетът също влиза в разработения мащабен „бизнес”. Всички началници на митнически бюра в страната са привиквани в кабинета на Божинов, където са предупредени да се отчитат с финансови вноски или да се считат за уволнени. Новият шеф на митниците Христо Кулишев виждал какво става, но „отгоре” му намекнали да не си пъха носа в действията на двамата „експерти”, тъй като те работели по заръка на най-високо политическо ниво – президент и премиер. Божинов, който е бил преди години шофьор и старшина във Второ главно (контраразузнаването), вече бил пренасочил трафика на китайското карго пред Варненската митница. За шеф на същатато назначил изявения бандит Даниел Славов – Дънката, който контролирал официалната контрабанда.Схемата за контрабандните канали е реанимирана изцяло от офицера-бандит Алексей Петров. Той бе разкрит като секретен сътрудник от бившия вътрешен министър Румен Петков. По този повод двамата се скарали, а Петров заявил на партийния функционер, че може да си намери майстора заради издънката със срещата с братя Галеви. На тази прословута среща всъщност са се уточнявали прехвърляния на синтетична дрога и кокаин от Турция и към Турция, под патронажа на служби от МВР. Част от печалбите трябвало да бъдат предадени на централите на БСП, ДПС и НДСВ. По време на правителството на Симеон Сакскобургготски с тази дейност били натоварени финансовия министър Милен Велчев и министърът на транспорта Пламен Петров. Именно в изпълнение на задачата те се срещнали с Иван Тодоров – Доктора и Петър Петров – Амигоса на яхта в Монако. Посредник на мафиотската сгледа бил депутатът от Новото време Мирослав Севлиевски, ръководен от Спас Русев, агент на българските и съветските тайни служби, но най-предан на ГРУ (руското военно разузнаване). Предполага се също, че бившият член на ЦК на БКП и кандидат-член на Политбюро Стоян Марков – Стенмарк, също е замесен в схемата. За работата си в Монако Севлиевски се облажил с 500 000 евро. Всичко това станало известно на Бойко Борисов, който тогава вдигна шум, но Симеон потули случая, като освободи Петров от поста, а с Милен Велчев бе разиграна сценка с подаване и неприемане на оставка. Оттогава Велчев и Борисов са в открита война. Козови срещу столичния кмет обаче имал и Велчев, който знаел по какъв начин половинката на Борисов – Цветелина Бориславова се е докопала до шефското място в СИБанк, изгонвайки човекът на Иван Костов – Славчо Христов. В тайните архиви на ДС се пази документ, в който буквално е записано: „Ако ЦК на БКП даде генерално разрешение за вършене на контрабандна търговия, да се поиска тази дейност да се извършва само от една търговска централа”. Разбира се тази дейност не само е била разрешена, но дълго време е ръководена от най-високите етажи на комунистическата власт. Каналите почват работа през 1966 г. Тази политика не само нарушава международните норми, но ражда черни каси с парите на данъкоплатците, създава и отглежда престъпност, злоупотребява със специалните служби, за да контролира бизнес за милиарди долари. Наред с икономическата свобода, която им е дадена, търговски предприятия като „Тексим” и „Булет” се изкушават от бързата печалба във валута чрез контрабанда на всякакви стоки.Архивните документи показват, че държавната контрабанда стартира с трафик на швейцарски часовници към Турция. Посредник е офицер от Инженерното управление към Министерството на външната търговия (МВТ), а контрабандната сделка се сключва с договор между „Тексим” и фирмата „Арис-Жужу” на ливански търговец, базирана в Бейрут.Постепенно дейността нараства, а в контрабандата са включени оръжия и наркотици. Второ главно управление докладва, че контрабандата се осъществява от членове на БКП, бивши партизани, активни борци против фашизма, бивши полковници от Гранични войски и оперативни работници от ДС.Цялата дейност се е ръководела от първия зам.-министър на МВР Григор Шопов. След 10 ноември 1989 г. той се оттегли и не проговори до смъртта си.В контрабандата са включени и сирийските служби. Второ управление на КДС установява, че същата дейност се практикува и от ДСП "Булет", Инженерното управление при МВТ, ДСП "Деспред" и ДСП "Родопа". Изводите, които прави, са:- С контрабанда се занимават много централи и дейността не е запазена в тайна- Чужденците, с които се работи, знаят за търговските централи- Чужденците биват приемани в централите и лесно ни разузнават- Не е добре зашифрована пристигащата стока на аерогара София и на ГКПП Капитан Андреево, където почти всички служители знаят за това- Търговските централи не са изучили цените на контрабандираните стоки на международния пазар и в повечето случаи вземат съвсем малки комисиони.Контраразузнаването дава точни насоки как да се централизира контрабандата и най-вече как да бъде скрита от българските граждани, на които по същото време е вменено да строят развития социализъм.Указанията на ДС1. В КДС контрабандната дейност да се централизира на едно място.2. Да се издирят помещения извън София за манипулация на стоките.3. Да се уредят с ДАИ нови номера за чуждестранните автомобили.4. С управление „Митници” да се уреди получаването на пратките.5. Търговците контрабандисти и да се настаняват в наши квартири.Абсолютно същата схема са разработили днес Алексей Петров и Румен Божинов. Божинов напоследък се вживял токова много в ролята си, че обикаляйки страната заплашвал митнически шефове от името на Сергей Станишев. Използвал името на премиера по всякакъв повод и без повод. Именно той преразпределил през кои митнически бюра да минават определени контрабандни канали. Алексей Петров пък гарантирал оперативното им осигуряване чрез ДАНС.Тази дейност не останала скрита от погледа на представителката на ЦРУ за България. Дипломатката отправила няколкократни запитвания до МВР и ДАНС с каква точно дейност се занимава Алексей Петров. В Държавния департамент имало сведения, че държавни структури се занимават с напълно незаконна дейност, а ръковоствата на ДАНС, МВР, Митниците и финансовто министерство си затваряли очите. За Финансовото разузнаване и Икономическа полиция дори вече не се говорело, тъй като американците показали, че знаят за хора от тези служби, които работят открито със сенчести групировки.Всъщност истинската причина за разговорите рано сутрин в ДАНС със Златомир Иванов – Златко Баретата и Николай Маринов – Малкия Маргин нямали нищо общо с националната сигурност. Двата били привикани по идея на Алексей Петров, за да им се обясни, че трябва да свият бизнеса си, защото в момента други групировки са овладяли митническите пунктове. Просто били предопредени, че държавни и партийни структури са поели контрабандата и другите да се оттеглят, защото в противен случай ще имат големи проблеми.Част от плана за тотален контрол над контрабандния трафик включвал и реабилитация на известните като братя Галеви от Дупница. По идея на ДАНС подкупния водещ на бТВ Николай Бареков отишъл да води предаване от Дупница с двамата бизнесмени, които владеят целия район. За „услугата” той получил 50 000 лева. Още няколко медии са получили задача да лъскат имиджа на дупнишките бизнесмени.До момента тази дейност оставала скрита и за парламентарната комисия за вътрешен ред и сигурност. ДАНС по същество били извън контрол, което давало възможност на разпасалия се личен съветник на Петко Сертов – Алексей Петров да прави каквото си иска. Още по-странно е мълчанието на премиера Сергей Станишев и президента Георги Първанов, които били наясно какво се случва в новата служба. Смелостта на перото не един път е събаряла или възкачвала дадена власт. Не случайно медийните стожери казват че политик и муха се убиват с вестник. Нашата цел обаче не да “убием” конкретен човек, а да убием лъжата, с единственото оръжие което имаме в ръка. Крайно време е да се спре с натрюфените кухи издания и да се даде път на тези които търсят истината.
С публикуването на тази статия нашият малък но сплотен екип се присединява към стотиците свободно мислещи журналисти в тази страна за да кажем – Не на цензурата! Да, на свободата!
При нас я има в изобилие....

ЦИГАНИТЕ УМИРАТ САМИ!


35-годишният мангал Сотир Руменов от Благоевград е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота, след като падна от 10 метра, докато свалял желязо от бившия мелничен комбинат “Рила С.Т.Х.”. Нелепият инцидент стана вчера около 10,20 часа, когато Сотир се опитвал да откърти желязо от вътрешната стена на третия етаж, загубил равновесие и полетял през стълбището, падайки на глава в мазето, пише "Струма". Писъците на жена му Гергана Атанасова, която го придружавала заедно със 7-месечното им бебе, оглушили двора на Зърнени храни. Незабавно свидетелите на инцидента Райчо Петров и Стефан Таушански подали сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията.Пострадалият лежеше в мазето, паднал на лявата страна, с открита кървяща рана на главата, не бе загубил съзнание, получил е тежки комбинирани травми вследствие на падането от над 10 метра, предстои диагностично уточняване на състоянието му, каза дежурният лекар д-р Николай Апостолов, оказал първа помощ.При направените изследвания на скенер от рентгенолога д-р Ив. Зашев е установено, че пострадалият е с тежка травма - счупена база на черепа, има и фрактури на ръцете. По спешност е настанен за интензивно лечение в благоевградската болница, животът му е в опасност.Ето какво разказа жена му Гергана Атанасова, с която имат две деца - 5-годишния Борислав и 7-месечния Ники, двамата живеят на семейни начала:Сотир се качи горе, за да извади стърчащото желязо, искаше да го предаде на Вторични суровини и да вземем пари, за да храним детето, за другото се грижи майка ми. Като падна, започна да вика по мен да гледам детето, да не го изоставям. В джоба му имаше телефон, станал бе на сол от удара.Бившият мелничен комбинат “Рила С.Т.Х.” бе най-големият в Пиринско, през 2008 година бизнесменът Тодор Мицев го продаде и в момента сградата е собственост на полската фирма “Парк Рич”, която имаше намерение да строи МОЛ - търговски комплекс с киносалон, заведение за хранене, кафенета, детски кът и други екстри, но се отказа. Сградата е без охрана и роми ограбиха всичко, което можаха, казаха Райчо Петров и Стефан Таушански, станали неволни свидетели на инцидента.

четвъртък, 12 август 2010 г.

УБИТ ДВОЙНИК НА МАДЖО!

Хора от службите твърдят че има убит двойник на Маджо.
Те са позовават на свои западни колеги които претили факкс за убийството на Маджо преди малко по малко от година. След направената проверка се оказало че ставало въпрос за труп който п приличал изключително много на Михалев и по всяка вероятнст човекът е играел роля за негов двойник. Това се е установило и при направена аутопсия зад граница на която се е установило че простреляният в главата мъж имал няколко направени пластични операции. Това потдърдило версията че скандално известният бизнесмен ползва двайници за защита и за това може би е бил забелязван на много места делече едно от друго, но сведетели да се кълнат че са го видели. Последно той беше забелязан в Сарбия, но от ток нататък никой не давал гаранция дали е бил лично той или ползвал двойник от охраната си.
Нашите служби са убедени че убитият е двойник на Маджо и е ликвидиран при анетнат срещу сикаджията, но отказаха да дадат повече информация.

РАЗКРИВАТ УБИЙСТВА НА МАЛКИЯТ МАРГИН!


Двадест и една годишен мъж е починал, след като е бил прострелян на плажа в местността Иракли, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Бургас.
На 29.06.2009 година около 22.45 ч. в Районно управление на МВР – Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа в местността «Иракли», в близост до устието на река Вая, при който е прострелян млад мъж. Изпратеният на място полицейски автопатрул е констатирал, че около 22.00 ч. По време на течащо плажно парти е възникнал скандал, прераснал в сбиване, в резултат на което с неустановено към момента оръжие в дясната гръдна област е прострелян 21- годишния Г.Н. от София. Пострадалият почива малко по-късно в линейката на път за МБАЛ – Варна. За случаят пръв алагмира флагманът на сводонтото слово “Папарак”, разкривайки за пъкленото деяние в което беше замесено и името на известният бос Николай Маринов – малкият Маргин. В публикация “ КЪРВАВО ПАРТИ НА МАРГИНА”, разсладващият екип на вестника равностно описва настоящият случай при това дни преди публичвото му оповестяване. В публикацията се разказва че след скандал по време на парти столичният бос плрострелба и убива човек, която информация тотално прилича на случаят в Иракли. По наша информация случаят е един и същ и всячески се опитва да бъде потулен като дребен инцидент от властите. За наш щастие обаче свододните медии като вестник “Папарак” и “Клюки – Блиц” бдят над всичко ставащо в страната и на лице е пореднот доказателство че няма нищо скрип.то покрито за тях.

КОД КРИМИНАЛНО : ДОГАН УБИ ИЛИЯ ПАВЛОВ?!

БАРЕТАТА ЛЪЖЕ ЧЕ Е БОЛЕН?



Петима лекари трябва лично да прегледат Златомир Иванов-Баретата, който се оплаква от стеснение на долните пикочни пътища.
Това нареди Софийският апелативен съд (САС), който отказа днес да се произнесе по искането за промяна на мярката за неотклонение на Златко Баретата.
Баретата е в ареста от началото на миналата година, когато бе задържан по обвинения за убийство и организиране на престъпна група за наркоразпространение. На 20 юли Софийският градски съд отказа да го пусне от ареста, но прие, че състоянието му наистина е тежко и трябва да се лекува в болница. Баретата и в момента е на лечение в "Токуда", но тепърва назначените експерти ще трябва да се произнесат пред съда за здравословното му състояние.
В днешното заседание се оказа, че само един от петимата лекари, изготвили петорната съдебно-медицинска експертиза, е прегледал лично Баретата.
Другите четирима експерти обясниха на съда, че те не са били допуснати от охраната в затвора да извършат прегледа.
Заключенията им в експертизата пък се базирали само на документацията за здравословното състояние на Иванов. За да извършат личен преглед, експертите поискаха една седмица и мярката на Баретата ще се гледа отново на 19 август.
Междувременно, САС намали паричната гаранция на най-малкия участник в групата на Златомир Иванов - ученикът Мартин Горески.
Той бе задържан в края на м.г. по две обвинения - за притежание на 3 пакетчета марихуана и участие в престъпната група на Баретата. На 29 декември Горески бе пуснат под домашен арест, а едва в края на юли съдът промени мярката му в парична гаранция от 3000 лева.
Адвокатите на Горески обаче искаха още по-лека мярка за ученика. По думите им, той няма собствени доходи и не може да си плати гаранцията. Ако не го направи пък, той отново трябва да остане под домашен арест. Затова защитниците поискаха гаранцията да бъде намалена поне на 300 лева. В крайна сметка обаче, съдиите я намалиха само 3 пъти и Горески ще трябва да плати 1000 лева.

ПУСКАТ СРЕТЕН ЙОСИЧ?


На Сретен Йоцич, известен като Йоца Амстердам, ще бъде предложен статут на защитен свидетел, пише сръбският вестник “Блиц”. Неговият адвокат каза за таблоида, че няма информация за подобно предложение. На Йоцич, който в края на май беше арестуван по подозрение, че е поръчал и платил за убийството на собственика на хърватското издание “Национал” Иво Пуканич, ще бъде предложен статут на защитен свидетел при условието, че разкрие имената на извършителите на неразкритите убийства, извършени през последните петнадесетина години в България, Сърбия, Хърватия и Холандия, научи сръбското издание..Списъкът от изискванията, които Йоцич ще трябва да изпълни, за да получи статут на ключов свидетел, е съставен по споразумение между полицията в четирите изброени държави.Първото условие е Йоцич да разкрие върха на престъпната организация, която е наредила да бъде убит Пуканич, пише вестникът. Йоцич е наистина главният заподозрян за тази ликвидация, но съществуват сериозни индикации, че той не е главният поръчител на убийството, посочва “Блиц”. За разслрадващите журналисти на вестника не са изнада така стеклите се обстоятелства. Те са убедени че вече има сделка между Иоца и властите и в най скоро време той ще вдиша въдухът на сводотата и независимостта вака и със статут на защите свидетел.

КЛОНИРАТ МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН?


Най атрактивната партенка излязла година сред смъртта на поп легендата Майкъл Джексън пусна популярното световно извество издание “ News of dhe world”, като се позовава на неназовани източници. Те разказали пред агенти на изданеието че разполагали с информация и доказателства че имало проект за клонирането на поп краля още педи една година. Идеята била единствено споменът и магията на живата класика да бъдат запазени. По всяка вероятнст идеята дошла от самият Джако, който също искал да бъде увековеченен. Тази версия се подплаща и със слуховете които излязоха веднага след смърта му че имало над петстотин записани нови песни на Джако. Пректът бил на една от кампаниите му, която имала за идея години сле като споменът за поп краля изтитен неговия клиниг на продължи да трупа активи в банковите и сметки представяйки неговите скрити продукти. Така легендата за Джако щяла да бъде вечно жива. Нашето менетие обаче е че и без изкувствената биология Джексън ще си остане жив в сърцата на неговите фенове и дори този блез опит за правене на пари по скоро ще оптени името му отколкото да го възхвалява и превръща в легенда.

БОМБА! РАЗКРИТА АФЕРА И НА ЧЕРВЕНИТЕ!


Фантоми с огромни задължения погребани в дружество-фантом на остров Самоа Бизнесмени с тесни връзки във върховете на БСП стоят зад лавината продажби и пререгистрации на фирми, които водят до скандалното дружество-фантом “Унитренд”, която има 398 милиона лева неплатени данъци, пише в. “168 часа”. Неговите собственици са на практика неоткриваеми, но в дъното на сложните комбинации могат да бъдат открити имената на Петко Тарашманов, Елена Илиева и Иван Павлов, които имали горещата подкрепа на върхушката на БСП, което обяснявало големия им икономически подем през 90-години. Петко Тарашманов, Елена Илиева и Иван Павлов са известни в бизнес средите като собственици на “Рей холдинг”, който по-късно се преименува, а след това част от него се слива в друго дружество, което пък е пререгистрирано, след това заличено и натрупаните данъци остават да висят на екзотичните акционери на тихоокеанските острови Ниуе и Самоа, места, които са известни с безпроблемно изпиране на огромни потоци от пари. Иван Павлов бил изключително близък с покойния шеф на “Мултигруп” Илия Павлов, а освен това негов родственик бил сред най-близките сътрудници на покойния вътрешен министър Николай Добрев. Павлов се нарежда и сред членовете на нашумялото в миналото сдружение “Възраждане”, сред чийто учредители са Илия Павлов, Добромир Гущеров, Борислав Дионисиев, а негов председател е Емил Кюлев.

БОМБА! РАЗКРИТА АФЕРА НА ГЕРБ!


Истинския мерак да бъде приватизиран под масата ДКС – Варна идва от най-високото място в правителството, разкри afera.bg Въпреки, че абсолютно неизгодното предложение на „Еврохолд” досега не мина през Общинския съвет, гебраджиите окупирали властта, правят всички опити да осъществят сделката. „Еврохолд” има пряка защита от Бащицата, твърдят запознати. Дворецът на културата и спорта е парчето от баницата на Варна, към което са изплезили езици от новото гербаджийско мнозинство. След като дърварски лапнаха сладоледите и временно- преместваемите обекти в Морската градина, след като поискаха за два месеца да се събудят милионери, новите местни феодали играят мръсна игричка с един от символите на Варна – Двореца на културата и спорта.
Новото гербаджийско мнозинство внезапно се сети да прокара категорично отхвърленото предложение на „Еврохолд България” от предишното мнозинство в местния парламент.

Какво всъщност бе предложила „Еврохолд България”?

„Еврохолд” представи една, меко казано, странна оферта: да инвестира 35 милиона лева в Двореца на културата и спорта за ... 35 години. Цифром и словом – по милион на година.
Дотук добре, обаче нататък става още по-интересно.
Сделката минава под формата на публично – частно партньорстно, тъй като ДКС – Варна е общинска фирма и нахлуването на „Еврохолд” се оформя под формата на рекламен договор за спонсорство.
Според офертата „Еврохолд” ще дава на година:
- 750 000 лева от всеки годишен милион ще отива не за самият Дворец, а за ... издръжката на баскетболния отбор, на който иначе спонсор е пак „Еврохолд”.
- 200 000 лева ще бъдат давани за волейбол, лека атлетика /?!/ и художествена гимнастика и чак на финала:
- 5% или 50 000 лева ще се отпускат за подръжката на Спортната зала и сградата на ДКС – Варна.
Срещу тази вълнуваща оферта „Еврохолд” трябваше да получи 50% от акциите на Двореца на културата и спорта.
Мнозинството в местния парламент на морската столица преди ареста на неговия председател Борислав Гуцанов категорично отхвърли това предложение.

Какво кара обаче новите гербаджийски „властелини на пръстените” да правят днес неистови опити да се гласува предложението на „Еврохолд”?

И кой има сметка от мизерните 50 000 лева на година, които ще отиват за подръжка на огромната сграда на Двореца? Което пък прави по 4000 месец, което си е чиста гавра. Останалите пари ще се вливат в баскетболния отбор, който иначе „Еврохолд” спонсорира. Не бива да се забравя и че прокурист на ДКС – Варна е Симеон Варчев.
Изваденото от пепелта предложение на „Еврохолд” понастоящем се намира в комисиите на Общинския съвет – Варна.
Проучване на afera.bg показа, че новите местни феодали ще направят всичко възможно да прокарат мераците за тлъстите интереси.
Още повече, че очевидно тук не става дума само за местни напъни, а за волята на върхушката на държавата.
Според изключително точни източници на afera.bg, връзката между „Еврохолд” и Бащицата на държавата е повече от топла.

Кои са „Еврохолд”?

Фирмата е регистрирана по принципа на матрьошките – едно АД държи друго АД, което пък държи трето АД, чийто собственик е регистриран в Ирландия. Основната нишка минава през Старком. Има две АД, които са регистрирани на две различни места, с името Старком. Едното държи собствеността върху другото, което е всъщност лицето на холдинга. Акциите са на приносител, но не се знае чия собственост са.
Наблюдатели твърдят, че АД-то е много надценено и че по подобие на финансовите пирамиди, те надуват привидно стойността, за да го продадат изгодно. Има индикации и че са се обявили за продан, и искат да продадат целия си бизнес, включително и предприятията на Балканите.
Според източници на afera.bg има податки, че управляват и други пари, освен парите, които печелят, ако може да се заложи на някаква особена печалба от затрахователния бизнес, който е техен основен бизнес.
Асен Христов, който е лицето на „Еврохолд” минава за умен и предпазлив човек. По образование е физик, специализирал в Дубна през 1990 г. Около Асен Христов не се шуми, около него няма скандали.
От регистрациите на фирмите личи и, че той продължава да поддържа прекрасни отношения с първата си съпруга, която е в повечето УС на фирмите му. Наблюдава се и нещо много необичайно за българските условия за бизнес – Асен Христов не се е скарал със своите двама съдружници, с които работи от средата на 90-те. Дали това означава, че някой друг зад тях не им позволява да се скарат и да се разделят?
Отговорите засега остават в задкулисието.
Факт е обаче, че изваждането от нафталина на неизгодно предложение на „Еврохолд” за скрита приватизация на ДКС – Варна, което на всичкото отгоре е отхвърлено веднъж, означава, че на новите местни феодали от ГЕРБ някой е поставил задачка.
И те бързат да я изпълнят.
Кой е този Някой, сетете се сами.

сряда, 11 август 2010 г.

ДОГАН НА ЯХТА ЗАБРАВЯ ПРОБЛЕМИТЕ!


На родна земя го чака ревизионен акт за имотите му С морски круиз разпуска ДПС лидерът Ахмед Доган, пише "Стандарт". Сокола е известен като любител на разходките по вода и тази година не е изневерил на хобито си, казали от партията.Той отдъхвал на яхта в турски води. Така Доган ще се приготви за напрегнатата есен, която му предстои, след като делото му за конфликт на интереси тръгне във ВАС.След стъпването си на суша той ще трябва да получи ревизионния акт за приключилата проверка на данъчните за неговите имоти.Предаването на акта най-вероятно ще стане към края на месеца. От централата на ДПС обаче не дали информация кога лидерът им ще получи документите покрай данъчна проверка. Не знам почива ли г-н Доган, къде и кога ще се върне, лаконичен беше говорителят на партията Камен Костадинов. В сряда се разбра, че е приключила данъчната проверка на имотите и фирми, за които се твърди, че са свързани с лидера на ДПС Ахмед Доган. Данъчните са проучили собствениците по документи на пет имота в Бояна, Рибарица, Девин, Бургас и в родното село на Доган - Дръндар, съобщи БНТ. По време на проверката е ревизирано цялостното финансово състояние на дружествата, собственици на имотите. Паралелно е проверявано и дали са строени със съответните разрешения и документи. От НАП обаче отказват да коментират резултатите, тъй като са конфеденциални, но материалите по ревизията са били връчени на компетентните органи.

ТРАКТОРА : СЕРГЕЙ Е АГЕНТ НА РУСКИТЕ СЛУЖБИ!


Главата на „Октопода“ – Алексей Петров-Трактора, бил твърдо решен да унищожи бившия премиер Сергей Станишев. Той заявил, че „червеният“ лидер е агент на руското разузнаване, който цели само и единствено да съсипе страната ни. Трактора вече готвел скандалното разкритие и имал за цел да отмъсти на Румен Петков чрез Станишев – това пише в новия си брой седмичникът „Папарак“.
Още преди месеци Румен Петков обяви, че Трактора е агент на ДАНС. От този ден нататък войната между Алексей и червените е факт. Спорен е въпросът дали Станишев е агент, но имайки предвид начина му на управление и катастрофата, до която доведе страната ни, нищо чудно това да е вярно.
Преди показния арест в началото на февруари Бойко Борисов нарече Алексей Петров „лоялен гражданин“, заради всички онези документи от ДАНС, които Станишев „скътал“ дълго време, а Трактора ги предаде на Борисов. За седемте изгубени папки със секретна информация от ДАНС, прокуратурата дори повдигна обвинение срещу Станишев.
След това обвинение бившият министър-председател каза: „Моята осъдителна присъда ще бъде издадена от „съдия“ Бойко Борисов, от когото идват и обвиненията в прокуратурата. Искат да ме тикнат зад решетките, но това няма да стане! Нямам намерение да спестявам и истини за това как управлява сегашното некомпетентно правителство“, бяха думите на Станишев, който добави: „Приспиват народа като с наркотик с повече зрелища, опитвайки се да отвлекат вниманието му от най-същественото“.
По-интересно е обаче, дали Станишев е агент на руското разузнаване или не. Алексей Петров твърди, че има неоспорими доказателства за случая и дори няколко пъти поискал да се срещне с бившия премиер, „за да се разберат“, но желанието му не било изпълнено. Остава да гадаем за „истината“ до тогава, когато Трактора ще осветли кой какъе е и каква е истинската му функция.

СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ МАРГИНИТЕ ПОГРЕБАН ПРИ МИСТЕРИОЗНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!


Съкварталците на Светлин Карагеоргиев подозират насилствена смърт, синът открил трупа 24 часа след предполагаемия инфаркт.
Както “ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ” съобщи, единственият обвиняем по делото срещу Маргините, срещу когото прокуратурата не успя да събере грам доказателства, вече е мъртъв. Според официалната версия Светлин Карагеоргиев е починал от масиран инфаркт. Негови съкварталци обаче подозират, че нещо не е наред- синът е открил с 24 часа закъснение трупа. „Чудя се как жена му и синът му не са разбрали, че е загинал преди повече от едно денонощие”, - пита се скептичен комшия на починалия. Съседът определя Светлин като добро момче и негодува, че е бил тикнат без вина в затвора, което отговаря на истината – единствените доказателства срещу Карагеоргиев са полузаконни СРС-та и разпечатки на телефонни разговори, които е провеждал с брат си Иво, който също е сред обвиняемите. Осведомени твърдят, че от самото начало прокуратурата е била наясно, че Светлин Карагеоргиев не е забъркан в кроежите за убийствата на о.з. генерал Любен Гоцев, тимаджията Никола Дамянов и Иван Тодоров – Доктора. Те предполагат, че Светльо е бил тикнат в затвора, за да не организира мокра поръчка срещу основния свидетел на прокуратурата Велин Добрев, с когото са комшии и са отраснали в махалата от хлапета. Тези предположения не са неоснователни – малко преди процеса неизвестни палнаха клечката на дома на Велин Добрев. Съседи са осуетили разрастването на пожара, но къщата след няколко месеца е била срутена до основи от цигански групи, на които е бил даден картбланш да изпълнят наказателната операция, в замяна на което да изнесат наличната покъщина и дори читавите тухли и керемидите от покрива. Светлин Карагеоргиев е семеен, жена му е работила в обредния дом на булевард „Витоша”, има син, който също е тръгнал по стъпките на баща си – осведомени цитират малкоизвестен факт от архивите на районното управление – случай, в който синът на Светлин е участвал в обир в кварталната детска градина. Светлин Карагеоргиев се води „цвете за мирисане” в сравнение с брат си, който е много по-популярен в квартала, където са комшували с Велин Добрев и Стефан Рангелов – друг обвиняем по делото срещу Маргините. Бащата на Велин Добрев е бил учител, но Велин първи от групата кривнал от правия път и повел след себе си Стефан и Иво. Велин Добрев и Иво Карагеоргиев са достигнали до ниво да се славят като едни от най-известните поръчкови убийци в България. Съкварталците им са подочували, че се забъркват с тъмни дела, но са узнали за килърските им занимания чак след началото на делото за убийството на Лисицата, при което Стефан и Велата са се озовали в издънка и се стигна дотам да ги обвинят с перфектно събрани доказателства, доказващи вината им. Светлин и Иво Карагеоргиеви са живеели на съседна пряка на Велата. Всички са учили в кварталното училище, което е на 50-100 метра от къщите им. Съседите нямат вяра на твърденията, че няма данни за насилствена смърт на Светлин. Хората са още по-скептични, като се има предвид, че именно инфаркт е и официалната версия за смъртта на жертвата Никола Дамянов. След като се установи, че няма основателни причини да бъде държан в затвора, още на 9 май 2006 година Светлин трябваше да бъде освободен, но в ход влезе резервното обвинение срещу него. Софийският градски съд не се хвана на въдицата и остави без разглеждане мярката за неотклонение на Светлин Карагеоргиев. Причина за това стана изтеклата давност на престъплението - кражба на кола през април 1995 г. За това и тогава съдът постанови освобождаването от ареста на Карагеоргиев, който заедно с братята Красимир и Николай Маринови е обвинен в подготовката на три убийства. Според съда делото за кражбата на колата е възобновено незаконно поради изтеклата давност на престъплението. Така Светлин остана в ареста след мръсен ход с обвинение срещу него в изнасилване. Прокуратурата влезе в противоречие, като обяви, че съкилийникът на Светлин Карагеоргиев, е бил подложен на гаври от сексуално естество, два месеца преди гнусното деяние да бъде изкарано на бял свят. Жалбата на мнимия изнасилен Любомир Г. от русенското село Ценево дойде веднага, след като съдът определи пускането на Светлин от килията и така беше върнат обратно там за неопределен срок. Според твърдението на уж пострадалия Светлин и съкилийникът му Мюмюн го заставили да изуе гащи, за да си задоволят страстите. Към обвинението се добави и твърдение за незаконно провеждани разговори от мобилен телефон, който е бил вкаран в затвора за Светлин Карагеоргиев, но е бил използван и от тримата в килията. Така след като през декември миналата година всички обвиняеми излязоха на свобода с експертизи, според които са болни, Светлин се оказа единственият, който не е ползвал трикове, за да се измъкне навън и отнесе половин година в затвора абсолютно невинен. Бдителни търсят подтекст и в това, че брат му отърва килията именно с диагноза за исхемична болест, каквато според новите обстоятелства е имал не Иво Карагеоргиев, а Светлин Карагеоргиев. Осведомени твърдят, че прокурорите по делото от гузна съвест са побързали да дадат разрешение тялото на починалия Светлин Карагеоргиев да бъде погребано, без да е направена детайлна аутопсия, която да отхвърли с категоричност възможността смъртта да не е настъпила по естествен път.Според обвинението Иво Карагеоргиев е бил получил от Маргините поръчката за близо 20 хиляди евро, като са му били дадени оръжие, патрони и 7000 лева авансово, а той е направил връзката между Стефан Рангелов и другия обвиняем Бисер Илиев. Арестите и обиските започнаха на 17 септември 2005 година.След две години мъчително точене делото срещу Маргините потвърди прогнозите, че е фиаско за Брюксел и се провали тотално след отказа на втория ключов свидетел да потвърди скалъпените обвинения срещу братята и останалите в организираната от тях престъпна група. Според изнесеното в пресата, вторият ключов свидетел е известен спортист, с кариера във футбола, и е бил натиснат да не говори със заплахи за живота на жена му и дъщеря му.


Ралица Хаджисотирова

Петър Христозов : БЕЗ ПОМОЩТА И СЪУЧАСТНИЧЕСТВОТО НА ПОЛИЦИЯТА СА НЕВЪЗМОЖНИ КОНТРАБАНДАТА И НАРКОТРАФИКА



Марганите! Е, освободиха ги и министър Цветанов излезе прав: този съд е „негоден”!Бързате! Днес полицията и прокуратурата са близнаци-братя, а при министър Петков и децата се майтапеха: що е МВР – Маджо вика Румен. Българският човешки материал е колкото негоден да избира представителите си във властта, толкова и по-решителен, когато му дойде до гуша. Едно е сигурно – министър Цветанов не е виновен, ако Маргените на свобода ликвидират Маджо. Но интелигентния българин продължава да се пита: „Как тези полуобразовани момчета от Смолян и Силистра, изведнъж станаха богати?”. Отговорът е елементарен: днес обявената и призната собственост в България е в основата си крадена! И още по-страшното: те са героите на нашето време. С тях са пълни медиите, следят им всяко преместване от ареста до Швейцария или Южна Африка, чак художествената литература се изкуши да вае от тях образи, защото сега такива книги се купуват. Ако филмът „Стъклен дом” се гледа с интерес то е че отразява живота на всесилните делавераджии и безпомощността на добрите ченгета. Язък за децата ни! Заставате ли вече зад акциите на министър Цветанов?Вижте, показността не е действие. Съдът не е виновен за случващото се, пък започнат ли да се разпореждат извънредни състави се завръщаме в миналото. В него се родиха днешните бандюги, покровителствани от тогавашното МВР. До един! Или забравихме, че бившият олимпийски шампион по борба Боян Радев, министър Ангел Солаков го направи свой бодигард с чин полковник от ДС, а днес е меценат в изкуството. Без помощта и съучастничеството на полицията са невъзможни контрабандата и наркотрафика. Това е отлично известно на съветниците ни от ФБР и ЦРУ. А корупцията е продукт на бюрокрацията – от законите до чиновниците. Защо се увеличава битовата престъпност и страхът на дребните производители? Оттам започваха Маргените и Маджо. Започнаха от параметри на застраховане и диктуваха условията: „Нашета цена и ще ви пазим. Отказвате се и ви унищожаваме!” Тежка е короната на министър Цветанов и не му завиждам. Би следвало да познава истинския Октопод, както и отвлечените и рекетираните, че не са божи кравички. Да ги изброявам ли?

КАК ПРОКУРОРИ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ОТ БОРСАТА И КАК СЛУГУВА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА!


Как градският прокурор Роман Василев е спечелил от борсата 80 000 евро? Не е ли това елегантен начин за прикриване на корупция в прокуратурата? От къде шеф на лудница има над 1 милион лева спестени в банка? Бойко Борисов трябва да разследва такива случаи, а не да се мълчи по тях. Аз като журналист искам да съм убеден, че всичко това е законно, а обществото също да знае. Божидар Димитров мисли с оная си работа, а депутатите от ГЕРБ сътвориха върха на тъпотията, като излезнаха вчера с декларация в негова защита, твърдейки, че той мислел със сърцето си,. Министърът, вместо да се извини на археолози и на хората, направи вчера нова изцепка, говорейки, че българки с наболи зърна ходят в църквата.Бойко си затрая за изцепките на своя министър, а от Бургас приеха, че по този начин го подкрепя и на писаха тъпата декларация. Аз не съм привърженик на стерилния език на политиците. Хареса ми когато Дянков говори за феодалните старци в БАН, но по късно този каубой, завърнал се от щатите, забърка такива бакии и каши. И като е толкова голям мъж, защо като отиде в кабинета на Първанов се държа като ученичка. Като имаш основание може да казваш свободни думи. Поведението на Божидар Димитров е следствие от поведението и езика на премиера Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Цветанов, че прави недопустими изцепкии и се държи неадекватно по адрес на съдебната система и Темида, но мълчи за глупостите на прокуратурата и МВР. Прокурорите са елементарни и прости, това показва опитът ми от ходене по съдебните зали.Най-фрапиращо е поведението на прокурора Светлозар Костов, който след кашите които забърка с делото “Ставийски”, сега е извърши престъпление, давайки пространно уредено интервю в “24 часа” срещу задържания Алексей Петров – Трактора. И аз поисках този прокурор за даде за нас интервю, но ни отказа. Няма никакви доказателства срещу Алексей, чудят се за какво да го осъдят. Призовавам главния прокурор Борис Велчев да не мълчи повече, а да коментира действията на колегите си при задържането и ареста на жената на Вальо Топлото.Просват те на земята, слагат ти белезници, държат те две седмици в ареста, обвиняват те, че си рекетьор, а после излиза, че нямаш никаква вина и си напълно невинен. Но няма кой да търси отговорност от прокурорите.Медиите се държат като слуги и премълчават факти. И Цветанов и Борисов знаят, че медиите са в клекнало положение и го използват. Премиерът е изгубил представата за 'правилно' и 'неправилно' по отношение на съдебната система, а това е пагубно за управлението му.”, каза още Сашо Диков.

РИБНОВО НА БУНТ СРЕЩУ РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ!


Децата учат по 8-10 часа Корана, а не знаят добре български, заяви депутатът Огнян Тетимов"Ислямът измества светското обучение в община Гърмен - 30% са неграмотните сред завършилите средно образование в училището на с. Рибново тази година. Те не могат да пишат и четат правилно, нямат основни познания по български език, литература, математика, история и география." Новината е публикувана в областния вестник "Струма"."Това е истината за съжаление", потвърди вчера депутатът от АТАКА Огнян Тетимов. Той припомни, че преди два месеца 12 учители от Рибново и кметът на селото Мустафа Авдиков поискаха среща с лидера на патриотите Волен Сидеров. "Тогава те изказаха тревогите си, свързани със случващото се в училището под натиска на директора Феим Иса и кмета на община Гърмен Ахмед Башев. Говори се, че двамата са финансирани от фондации от Саудитска Арабия и Судан, затова давали превес на исляма пред светското образование", съобщи Тетимов, като уточни, че по същото време представители на тези фондации са обикаляли Родопите и са отседнали в Гърмен. Учителите разказали, че децата изучават всеки ден Корана в часовете по вероучение, което става за сметка на общообразователните предмети. "В събота и неделя в джамията на Корана се отделят по 8-10 часа, но ние нямаме достъп там - затова търсим помощ от АТАКА държавата да се намеси в Рибново" , призоваха преподавателите Сидеров. Те разказаха, че няколкото проверки на инспектората в Благоевград се оказали ялови, защото от ДПС заплашвали с етническо напрежение, ако се ограничи ученето на Корана. "Учителите алармираха, че Рибново е единственo в общината, където момичетата ходят забулени и че в личен разговор девойките признавали, че не искат да се различават от връстниците си, но се страхуват от имамите", разказа Тетимов.Депутатът потвърди, че в приемната му в Благоевград учители от Рибново и Сатовча коментирали, че техни ученици не продължават образованието си във ВУЗ заради слабия си успех: "Едва четат на български, а с писането са по-зле." В."Струма" посочва, че на последните матури се оказало, че абитуриентите от Рибново не знаят къде са Мадарският конник, Шипка и Долината на розите. Стряскаща е оценката от матурата на най-емблематичния випусник в Рибново Феим Люманков, наричан още Директора, - 2,97. "Ахмед Башев и Феим Иса внушават на родителите, че изучаването на Корана е по-важно от история, география и български", оплакали се преподавателите на Тетимов. Само преди дни около 40 деца от II до VIII клас са заминали на 20-дневен религиозен семинар в Разград, а след това е предвидено и религиозно обучение на 14-дневен семинар в Турция. Групата е изпратена от директора на училището Феим Иса и местните имами, а родители и учители не са допуснати като придружители. Отговорник за децата е ексрайонният мюфтия Айдън Мохамед. Според разтревожените жители на Рибново най-притеснителен е фактът, че децата са принудени да заминат забулени. Пътуването се извършва с автобус на Ахмед Башев, от когото хората се страхуват заради връзките му с депутати и магистрати."По настояване на Волен Сидеров АТАКА събира необходимите документи, за да може да сезира отговорните институции за случващото се в Рибново", съобщи Огнян Тетимов.

АРЕСТУВАТ РАПЪРИ ЗАРАДИ ТАЗИ ПЕСЕН -

ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!!!

ПАДА ГЛАВАТА НА НИКОЛАЙ КОКИНОВ?


Странен но напълно реален слух тръгна от коридорите на столичната градска прокуратура. Само няколко дена след изборите в гилдията веднага се заговори че шефът на градските обвинители Николай Кокинов щял да освободи мястото си по политически причини. Само преди месец името на може би един от най – известните прокурори беше виждано дори и в ръководното ядро на правосъдното министерство, сега обаче го грозяла сътбата на обекновен наказателен адвокат. Причината за махането му била изцяло политическаи за това било въпрос на малко време. Оттеглянето на Кокинов нямало да стане със скандал или нещо гръмко а по скоро щяло да прилича на лично решение, уверяват добре запознати. Не един път известният прокурор беше обвиняван в злоупотреба със служебно положение, връзки с мафията, дори и за корупция така че името му е достатъчно скандално, казват от своя страна негови неприятели. За тях уволнението му било най – малкото нещо ксето можело да му се случи и дори заявиха че след него няма да спрат да търсят отговори за многобройните обнинения срещу персоната му.

КЪДЕ ИЗЧЕЗНА РУМЕН ВЪЛКА? Христо Стоичков приютил бизнесменът в ЮАР?


Футболната ни легенда и негова съдружник го приютил в ЮАР? Това ни сподели много близък до маститят бизнесмен и бивш шеф на скандално известната фирма “Волф”, Румен Гайтански. От страх за разследване на бизнеса и състоянието му той отчаяно търсил тточка в която да се покрие и товасе оказал настоящият дом на Камата в ЮАр, къдет той развала видимо ноуспешна кариера. Пов сяка вероятнст Гайтански е замразил по голямата си част от бизнеса и имал намерение да източи капиталите си от България. Именно в южно-африканската република той имал намерение да продължи да се развива без да стъпи повече в България докато Бойко Борисов имал власт, казват негови колеги и партньори. Там той се свързал с известни личности от ъндърграунда и товарил коридор за прамена на пари в нова дейност.Бли готов на всичко само и само да не се върне в нашатастранат, казват ощ ете. Напрежението между него и Борисов било толкова голямо че премиреа бил бесен на Стоичков и по вясак вероятнст и той щял да го отнесее заради това че е покрил Вълка.

ДОГАН БЕДЕН КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА!


Проверките на Националната агенция за приходите на имотите, за които се твърди, че са свързани с лидера на ДПС Ахмед Доган, са завършили и резултатите вече са предадени на компетентните органи, каза пред бТВ Росен Бъчваров от приходната агенция. По думите му документацията е конфиденциална и резултатите няма да бъдат обявени. Проверени са т.нар. Сараи в Бояна, хотелът „Каза Домини” в Рибарица, СПА комплекса „Орфей” в Девин, парк „Росенец” до Бургас и Дворецът на децата в село Дръндар, Варненско, което е родно място на ДПС лидера.Към момента на имета на Ахмед Доган няма регистрирана собственост, е основният извод от поверките. Прокуратурата поиска информация в качеството на какъв партийният лидер ги е посещавал.Първата проверка бе възложена на НАП в края на 2008 година. Тогава резултати не бяха оповестени. През април 2009 година прокуратурата отново възложи проверка на агенцията.Данъчните трябваше да проверят откъде са придобити и на какво правно основание са спечелени средствата, с които фирмите са купили или построили имотите. От НАП трябваше да установят и какво е цялостното финансово състояние на дружествата, платени ли са задълженията за недвижимостта и дали са издадени нужните строителни документи.

ВЕСТНИК ПАПАРАК - ЛЪЧО МОЗЪКА ЩЕ Е НОВИЯТ НИ ПОСЛАНИК В ГЪРЦИЯ!


За да го спасят от разследване и повдигане на обвинение, управленското ядро на ГЕРБ и държавата е взело следното решение на таен съвет-скандалният депутат Лъчезар Иванов познат повечето с прозвището „Лъчо Мозъка“, да бъде пратен като посланик в Гърция. За сведение самият Иванов научил за него последен, пише таблоидът "ПАПАРАК" . От редиците на управляващата партия се чува, че той буквално бил натиснат да склони да се скрие като дипломат номер едно. Желанието му било да си продължи кариерата на депутат, но никой не се съобразил с това. Припомняме, че Лъчо Мозъкът е човекът създал най-много главоболия на ръководството на ГЕРБ. Самият факт, че не го съдят и не го гонят от партията, а постоянно му покриват бакиите, трябва да го направи най-малко щастлив. Лъчо подвил опаяка и заявил, че ще слуша началството, защото съдбата му е в неговите ръце. Това ще го спаси от съдебно преследване по много въпроси. Добре е, че премиерът Борисов го освободи от всички високи постове, но е странно защо не го е предал в ръцете на прокуратурата, а му търси топло местенце като дипломат.

АТАНАС ПАНАЙОТОВ : СИМЕОН II Е БОСЪТ НА ДЪРВЕНАТА МАФИЯ ЗАЕДНО С ДОН ЦЕЦИ!


- Наско, нашите обзорни интервюта продължават. Критиките към нас не са малко, но ние сме обективна медия. Коментирай и тази седмица, която е по-противоречива от всички предишни. -


Аз няма да коментирам читатели, които са пийнали повече и са решили да ни ругаят. Това е съвсем нормално, особено при комунисти, атакисти или костовисти. С тях трудно се спори, за нас е важно, че четат ПОДЗЕМНА МЕДИЯ и споделят своето мнение, което лично за мен е много важно. Аз приемам всякакви критики, ти също. Ние сме отдавна на пангара и както се казва: деян му е майката. Ще деяним и за в бъдеще. За нас е по-важно, дори изключително важно, да казваме това, което мислим, защото ние сме много малко, които сме коректив на всички нередности в държавата.
Аз ще започна с една международна новина, която ми е голяма сърдечна болка, защото съм бил свидетел и дори потърпевш: Дали НАОМИ КЕМБЪЛ е получила подарък огромен нешлифован диамант от президента на Либерия, вече бивш, Чарлз Тейлър. Аз не съм бил в дома на Нелсън Мандела, когато тя го е получила, но тя трябва да свидетелства срещу един доказан убиец. Аз лично съм бил за диаманти в Сиера Леоне и Гвинея (Конакри). Имам син от либерийка, която беше имигрантка в Гамбия, заради гражданската война в Либерия, която започна Чарлз Тейлър срешу Самюел До. За войната съм писал в своята тетралогия „Кокаин”. И то доста подробно. До започване на войната целият бизнес в Западна Африка с диаманти се държи от евреите. Скипа, най-големият търговец на диаманти в Сиера Леоне също е евреин. Бил съм в къщата му, която е на хълм над Фрийтаун, столицата. През 1990 г. отидох в Сиера Леоне имено за да купувам диаманти с мой приятел Мохамед Сисей, който живееше по това време в Банджул, столицата на Гамбия. Ходихме в планините над градовете Бо и Кенема, където се добиват диаманти. С три мерцедеса и 12 човека охрана с калашници, произведени в България. Тогава обстановката беше спокойна. Но в Либерия войната бошуваше. В цяла Западна Африка бягаха либерийци, майката на сина ми Муна бе една от тях.
Как започва войната? Чарлз Тейлър бяга от силно охраняван затвор в САЩ, и започва въстанието в Нимба. Така че ЦРУ изсценира неговото бягство, въоръжава го, за да свали Самюел До, който дължи 500 000 000 щ. д. на САЩ. Той е сержант от армията и не е потомък на американски роби, освободени, за да основат Либерия и е черен, а не хафкас, т.е. по-светъл на цвят. Накратко, Чарлз Тейлър е човек на САЩ и евреите, които търгуват с диаманти.
Няма кървави диаманти, така са наречени след като пада режима на президента Момо в Сиера Леоне, когато войната от Либерия се прехвърля в Сиера Леоне. В Африка всички диаманти са кървави, защото се добиват с робски труд, оттогава, под дулата на калашниците, които, пак повтарям, се продаваха от България, а в Сиера Леоне дори имаше и български пилоти на самолети и хеликоптери на страната на правителството.
Кървави, защото армиите на тези warlords са деца от 7 до 15 годишни. Те са постоянно дрогирани и се бият като големи мъже. Убиват. След като Чарлз Тейлър стана президент на Либерия, на територията на страната имаше изпратени войски на ECOMOG и UN, които са от Западна Африка и международен контингент. И вместо да пазят децата от „бунтовниците”, те също са затваряли училища и са изнасилвали ученички! Да попитат нашия посланик в Гана Неделчо, който е ходил там на инспекции с други дипломати, ако на мен не ми вярвате. Чарлз Тейлър заслужава да бъде съден, това е безспорно. И Наоми да свидетелства. Но тя какво е виновна, че действащ президент и е подарил диамант? Да свидетелстват президентите на САЩ преди Обама, които изпратиха Тейлър в Либерия и го поддържаха толкова години и да бъдат съдени! Моят син израстна без майка при мен в България. И да бъдат попитани Петър Манджуков, Младен Мутафчийски и, разбира се, Георги Първанов за оръжията продадени на режимите в Сиера Леоне и Либерия. Но за всичко това съм писал подробно в тетралогията „Кокаин”, както и за Уганда, също в Африка, но Централна. Съвсем скоро ще излезе „Кокаин ІV”, с която закъснях, но е криза и трудно се печатат книги. А и „Заговорът” го отказват за разпространение, защото Ахмед Доган е на корицата. Голям бойкот!
- Наско, ще те гръмнат и теб...
- Нали сме на пангара. Аз адмирирам правителството, че ще има дело срещу Доган. Винаги съм казвал, че, ако Бойко Борисов прави това, което казва, аз съм зад него и ще му стана даже трубадур. Тръгва дело за отнемане на земите на Симеон фон Саксен Кобург-Готта – Бай Симо Ментата. Той измами хората, досущ като Иван Костов. Как само ги излъга, а те го приеха за месия! Всичко трябва да му вземат, което не е негово. Ако има нотариални актове, за неща, закупени от дядо му и баща му – негови са. Но собствеността на държавата (интендантството) трябва да ги върне, а този наглец щял да съди държавата, представяш ли си го?
- Завел е вече дело в Страсбург...
- Такава безнаказана сеч на български гори и то от двама доказани престъпника – Симеон и Дон Цеци. По 30 тира на ден. Това е крупно престъпление. Кой кого трябва да съди? Ние него и циганина, или те нас? Ще стане както със Стефан Софиянски – оправдан по всички дела. Филчев каза: той си плати и е свободен. И за Костов каза много...
- Докога ще си плащат?
- Разсмиваш ме, ами, докогато внесем прокурори и съдии от Германия или Швеция. И това нашите читатели го проумеят! Уморих се да пиша, има ли смисъл? Но трябва да му признаем на Бойко Борисов това, което каза за магистрала „Тракия”: Аз, селянчето от Банкя, пожарникарят, евала, 100 000 000, а не 1 100 000 000, които щяха да потънат в тройната коалиция, т.е. 1 000 000 000, да си ги делнат Станишев, Царя и Доган. Ами да ги арестува веднага, нали е почнал. Каква наглост да искат да откраднат един милиард!
А колко милиарди още са откраднали? А Симеон преди това или Костов? Искам арести, за да му повярвам! Правилно беше, че, докато той е учил за пожарникар в България, те са учили за крадци на Запад. Аз ги искам в затвора. Щом и той така мисли, да ги вкара. Всичките. И ще го призная за моя премиер. И ще му помагам. Бил какъвто бил, сега е премиер. На всички българи. И не може един доказан гей, който е роден в Херсон, а не в Киев, не е българин, а евреин, да се подиграва на Бойко Борисов затова, че е пожарникар и от село Банкя.
Но трябва да ни го докаже. Със Славчо Христов – Слави Кебабчето, Костов – задължително в затвора, заедно с Евгени Бакърджиев, Антоан Николов, Стефан Софиянски, Вилхелм Краус, Муравей Радев, Надежда Михайлова, да не споменавам Сергей Станишев, Румен Овчаров, Нора Ананиева, Милен Велчев и всички други. Той знае, кои да арестува. Ако се е договорил, да го каже! Договори се нарушават. Той е премиер на всички българи. Избрал си е това за служба и аз, ще го подкрепям, Но да не ни излъже, както ни лъгаха другите досега.
- Ако Бойко е поредният фишек?
- Тогава България е поръчана. И няма да е бъде. Най-голямата смешка е че Ахмед Доган можел да бъде осъден да заплати 3000 лева глоба и евентуално да върне хонорарът. Това някаква поредна подигравка с българския народ ли е? Колко трябва да си нагъл като съдия, за да казваш по телевизията: България няма ресурс, за да има организирана престъпност. У нас мафия няма! Тази съдийка трябва веднага да си ходи. Нали имено съдиите са част от тази организирана престъпност, те са движещ механизъм и Бойко Борисов и Цветан Цветанов са много прави във всички техни изказвания относно българската съдебна система след освобождаването на престъпниците задържани при операциите :Всичко коз” и „Килърите”. Поредната подигравка с нас – българските граждани. Обират се хора по улиците. Кражби с взлом в къщи, апартаменти и вили. Изнасилвания. Кражби на автомобили. Убийства, повечето от които поръчкови. Наркоразпространение. Силови групировки. Рязане на уши. Трошене на кости. Отвличания за откуп. И от съда ни се казва: в България няма Мафия. Ами то е ясно, че мафията е съдът, политическите партии, силовите групировки. И Мафията си има държава и това е България. Призовавам всички българи към гражданско неподчинение и корумпираните съдии да бъдат изритани от съдебните палати с шутове! Иначе никога няма да се оправим. Същото трябва да направим с корумпирани прокурори, ченгета, депутати и всички министри от бившите правителства и техните министър-председатели.
За да се изкорени злото и да се даде шанс на българите за по-достоен живот, трябва да започнем с унищожаването на БКП (висшата партийна номенклатура) и ДС, които продължават да управляват държавата и за 20 години „демокрация” нямаме никакъв напредък, дори като селскостопанско и индустриално производство сме се върнали няколко векове назад. Това ще бой с вятърни мелници, защото гадовете така са се окопали, че държат икономическата, съдебната, политическата и престъпната власт. Докато престъпници като Първанов, Станишев, Овчаров, Дончева, Червеняков, цялата партийна номенклатура и другарите от ДС на свобода, а не в затвора, България ще бъде ад за обикновените българи, които искат с труд да живеят достойно, а не да се чудят как ще преживеят следващия ден. Аз съм бил два пъти на Бузлуджа, където се провеждат съборите на БКП(БСП). Никъде другаде не съм виждал на куп толкова много грозни и криви хора. Оръфани, мръсни, неугледни, прости и подкрепящи безрезервно своите партийни ръководители. Това трябва да се види: 50 000 уроди на едно място. Орките от „Властелинът на пръстена” или героите на Тарантино са нищо в сравнения с тези креатури, които имат вид на отпадъци току-що извадени от кошовете за боклук. И на фона на тази гнъсна паплач ухилената мазна педерастка физиономия на чучундера Сергей Станишев, който с вродената му еврейска наглост критикува правителството и обижда сегашния премиер. Аз не съм адвокат на Борисов, дори съм един от най-големите му критици, но Станишев да вземе и се погледне в огледалото и веднага да се гръмне, за да ни отърве от себе си. Само да го видите него и останалите партийни босове как пристигат с беемветата и мерцедесите, за да облъчват зомбираните бесепари. С какво самочувствие на успели крадци само говорят. Без никакво угризение на съвестта и срам пред тези, които доведоха до просешка тояга и да имат този уродлив вид. Нека сега Бойко Борисов ни докаже, че е скъсал с партийната си принадлежност и миналото си на мутра и да потърси съдебна отговорност на тези, които започнаха с раздаването на куфарчета с пари, създадоха пирамидите, фалираха банките, ограбиха пенсионните фондове и ограбиха държавата и от върли комунисти станаха най-ревностни капиталисти.
Не можем да отречем също на съда, че трябва да е безпристрастен и да спазва законите без да се поддава на натиск. Ако няма достатъчно доказателства, че арестуваните са заподозрени или виновни, то не могат да ги държат заключени. Аз не съм чел мотивите на съда, но ако наистина, което е възможно, няма уличаващи доказателства, че именно тези хора са извършили престъпления и са ги пуснали, тогава са си виновни МВР, Цветан Цветанов и Бойко Борисов и няма защо да питаме Европол и Интерпол – те какво ще ни помогнат? Времето ще покаже кой крив – кой прав!
Шкумбата консул. Те тоя ме развесели. Това е най-сполучливият му виц. Съвсем скромен е човечецът, избрал си Чикаго. Шкумбата, както Венци Мартинов и Весо Парцала са ми много симпатични. С другаря Туджаров сме били на не едно и не две увеселения. Обаче, според мен, консул трябва да е дипломат от кариерата или поне човек живял в чужбина, знаещ много езици, ерудиран. А не някой придворен клоун. Шкумбата е симпатизант на ГЕРБ, съпругата му пък е активистка, изобщо Бойко Борисов добре си е направил сметката. В САЩ и Канада живеят над половин милион българи, ако не и милион. Повечето от тях са натурализирани американци, малко се интересуват от България и не гласуват. Шкумбата може да ги накара да гласуват за ГЕРБ, като обикаля из българските диаспори, разсмива нашенци със своите халтури. И по този начин ще спечели толкова много гласове, колкото ГЕРБ никога на би взела на едни следващи избори. Не напразно Божидар Томалевски се стремеше на тези избори да спечели колкото се може повече имигрантски гласове с „Другата България”, които в последствие продаде на ГЕРБ, защото така му наредили – кой и защо не ми каза, но аз изгорях с някой и друг лев, защото имах глупостта да му помагам и да му вярвам. И пак ще му помогна с каквото мога, защото идеята не е лоша, а и аз съм бил имигрант и то политически. Но след като си имаме хюмне за външен министър, който лижеше задниците на Костов и Михайлова-Неински, защо да си нямаме Шкумба за консул? В държавата Румба всичко е възможно. Видяхме как освободените дедесари, източили 250 000 000 са дръпнали от сметките си над 500 000 лева. Сега нека трите съдийки солидарно ги върнат!
Ако е вярно, че на остров „Св. Иоан” край Созопол са открили мощите на Св. Йоан Кръстител, това наистина е новина. Созопол може да се превърне в голям туристически център от религиозен характер и християни от цял свят да се стичат на поклонение в него. Дано само мощите не изчезнат, което не би учудило никой, и да си ги искаме като тези 21 000 антики, задържани в Канада. Абе как се изнасят 21 000 предмета на античното изкуство и то чак в Канада? А колко други не са задържани и продадени по аукционите? И безвъзвратно загубени за нас и нашите наследници. Трябва да опазим културното си наследство и е редно всеки българин да предотвратява износа му. Ама нека държавата изкупува намереното от иманяри и нумизмати на достойни цени. Винаги съм го казвал: музеите да плащат достатъчно добре и няма да има износ, защото в България има 100 000 иманяри, заедно с техните деца и роднини, които също им помагат, за да копаят, стават около 300 000, и не само това, те живеят и се издържат с иманярство. При достойно заплащане от страна на държавните музеи всичко ще си остава у нас. Това го давам като домашно на Вежди Рашидов! Колко пари са тези 21 000 предмета при цена от 10 долара? А при 100 или 1000? Колкото повече има да се види в един музей, толкова повече ще са посещенията. Цели общини ще се издържат с таксите, платени в тези музеи, ако има какво да се види.
- Дай да разкажеш твоята версия за прослувутите гамбийски фъстъци. Преди години скандалът беше раздухан именно от теб. А и сме обещали на нашите читатели.
- Тук наистина всичко се потули. Никой за нищо не ме е потърсил оттогава, а минаха доста годинки. Явно доста дебело е платено там където трябва! Или виновникът Атанас Иванов от Симеоновград – отровителят на българския народ – ще се окаже човек на Костов и ченге, както се е хвалил пред мен. Пак ще се окаже, че бандитите са с полицейска легитимация.
На 12.06.2007 г. До Сектор „БОП” при ОДП – гр. Варна в изпълнение на указания на прокурор при ВРП изпращат моя сигнал. Изпраща го дознател от ОД Полиция, гр. Варна. Върховна касационна прокуратура е изпратила моя сигнал чрез прокурор Р. Колчев та 14.03.2007 г. до Окръжна и Районна прокуратура, гр. Варна. На 01.06. 2007 г. получавам писмо от Национална служба „Полиция”, Главна дирекция „ППООРП”, гр. София че е извършила проверка и материалите са изпратени на ВКП от комисар Вл- Иванов . Имам и молба до Агенция „Митници” да ми дадат точни данни колко контейнера годишно от 2000 до 2007 са влезли на територията на РБ с фъстъци от Гамбия. Целият този скандал беше раздухан здраво от медиите, аз давах интервюта, пресконференции и съм убеден, че всички си го спомнят. Тъпата Лора Крумова от Нова Телевизия ме нарече екзотичен бизнесмен и застана открито зад Атанас Иванов – отровителят на българския народ. Но понеже сме обещали да изнесем всички данни по телевизия СКАТ в твоето авторско предаване Афера.Бг, аз ще цитирам само отговора на заместник-директора на Агенция „Митници” другаря Красимир Николов от 04.07.2008 г.:
Уважаеми господин Панайотов,
В отговор на Ваша молба, относно предоставяне на информация за внос на фъстъци от Гамбия, Ви уведомявам, че исканата от вас информация представлява конкретни индивидуализирани данни, получени или събрани в процеса на осъществяването на митнически надзор и контрол и е СЛУЖЕБНА ТАЙНА по смисъла на §1, т.24 от Допълнителната разпоредба на закона за митниците и така нататък... Да се смее ли човек, да плаче ли? Или да взема една сопа и този пльоко да го понатупам едно хубаво?
Всичко това, което аз съм поискал от митниците, трябва да го има в интернет на тяхната страница и да може всеки гражданин свободно да прочете не само от Гамбия, а за всички фъстъци по години влезли на територията на РБ. И не само за фъстъци, а за всички стоки. Но това било държавна тайна, драги мои читатели. Е как ще знаете колко тона са влезли от канцерогенните фъстъци и откога ви тровят с тях?
Е, до следващата седмица.
- Наско, аз ти благодаря и след отпускарския месец август ще разкажеш пред камерата истината за тези канцерогенни фъстъци, които може би още се внасят.

вторник, 10 август 2010 г.

Крият,СТРЕЛБА ПО ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ!


Милионерът съ върна в България но с охрана!
Преди половин година непознат нападател стрелял по известният олигарх Ветко арабаджиев, подшушнаха ни знаещи хора. Това е и основната причина ловдивският бизнесмен да напусне за няколко месеца България. Не един път в пикантни слухове и клюки се приписваха дългове, бизнес и дори любовници като причини за оттеглянето му но истинската била няколко парчета оломво изстреляни по торбедото на личният му автомобил. Преди няколко дни обаче той бе забелязан да излиза от сградата на Министрески съвет, придружаван от личния си охранител. Дребничкият Ветко напуснал правителствената сграда, пресякъл ларгото и с бърза стъпка се отправил към страничния вход на президенството. До него неотлъчно кръжял личният му дву-метров бодигард, който с навъсен поглед спирал колите на жълтите павета, докато господарят му премине необезкопояван. Това за всички познавачи било повече от стрнонно и шокиращо. Не станало ясно каква била работата му в тези институции и кога са аа върнал в България. Вече в средите се говори че Арабажиев е решил да започне да се отчита на идващата нова власт която от своя страна му обещала защите. За други обаче това е малко вероятно-

ВЕЛИН ХАДЖОЛОВ - ОКТОПОД 2 ЧАСТ!


Преди повече от месец е образувано дело срещу бившия шеф на ОСА в ДАНС Велин Хаджолов, плъзна информация из журналистическата гилдия.
Afera.bg първа писа преди време, че се търси цаката на Велин Хаджолов и че му готвят арест. Тогава изнесохме, че Хаджолов е на външно наблюдение и поставен на подслушване, или поне такава бе легендата, около особата му. Бивши и настоящи служители на ОСА в ДАНС са били притискани да пишат показания срещу Хаджолов с целта той да бъде изкаран „рекетьор” – някои са поддали, други – не и затова са напуснали спецслужбата.
Днес на длан цъфнаха два иначе взаимноизключващи се парадокса.
Единият е странен – властта, прокуратура и МВР, които не пропускат възможност да се изфукат, че държат козове срещу „октопода” и близки до Алексей Петров, упорито и стоически мълчат, че срещу Хаджолов има образувано дело.
Вторият е още по-странен – самият Хаджолов се прави на калинка, кацнала случайно на Цветановия и твърди пред журналисти, че не знае за такова нещо и няма информация да има такова дело.
Взаимното „мълчание на агнетата” може и да означава покана за сделка, договорка в ход, или някои други маньоври зад кулисите.
Велин Хаджолов, заедно с бившия шеф на контраразузнаването в ДАНС Рашко Зайков бяха първите „смели сърца”, които веднага след напускането си на Агенцията обиколиха купища медии за да кажат в прав текст, че в новото ръководство на ДАНС се подвизават лица, обвързани с чужди специални служби срещу финансово облагодетелстване. Хаджолов дори отиде по-далеч – като разясни детайлно в „Шоуто на Слави” как всеки неудобен за властта може да стане поръчково и скалъпено жертвен курбан за властта.
След ареста на Алексей Петров обаче и двамата млъкнаха така, като че ли им запушиха устите със сочни сливи.
Нито дума, нито вопъл, нито стон.
Въпреки че самият Алексей Петров на няколко пъти им подава топката от ареста, образно казано, Хаджолов и Зайков предпочитаха да се крият по кюшетата и да чакат да си отворят устите, когато ... падне властта.
Поведение, което е традиционно за слугинските медии, които едва когато усетят, че някой се срутва започват да храчат по него, въпреки че ден преди това са го възкачвали като нов Месия.
Потърсен за коментар на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ, Велин Хаджолов не вдигна телефона. Отказът му да заеме позиция, още повече, че още миналата година го играеше „Стефан Караджа”, е сериозна податка за наличието на очеваден страх за спасяването на собствената си кожа.
Няма как човек, който е рекъл един път „А” да се оправдава пред близкия си кръг, че „сега не му било времето, защото медиите щели да го похлупят, понеже работели за властта”.
Ако някой иска да бъде смел и да говори тогава, когато тази власт падне – то е задължително вместо да играе карате, да се запише в танцовия балет на дружинката, която съпровождаше Веселин Маринов и химна му за полицията.
Хаджолов отбягва медиите, обаче подържа изключително топла връзка с една жълта медия, въпреки че в нея пак от месеци /какво съвпадение!/ е забранено да се пускат материали срещу Бойковата власт.
Изключително точни източници на afera.bg разкриха, че подозрителното мълчание на Хаджолов и Зайков по никакъв начин не е инспирирано от Алексей Петров от ареста.
„Заместникът”, както наричат Велин Хаджолов в някои определени среди, заедно с Рашко Зайков дори са предприели съмнителен ход, отивайки при близък до Алексей Петров с твърдението, че Трактора бил бесен, че „близкият” мълчал и не говорел пред медиите. Човекът, когото навестили Хаджолов и Зайков обаче не бил роден в Левуново и ги изпратил по живо – по здраво, с пожеланието да не го учат как се продават краставици.
Факт е, че Велин Хаджолов го играе „смело сърце”, но без Мел Гибсън.
Страхът му е видим, а омертата, която си е наложил изумително съвпада с интересите на властта – Бойко&Цветанов.