вторник, 10 август 2010 г.

ВЕЛИН ХАДЖОЛОВ - ОКТОПОД 2 ЧАСТ!


Преди повече от месец е образувано дело срещу бившия шеф на ОСА в ДАНС Велин Хаджолов, плъзна информация из журналистическата гилдия.
Afera.bg първа писа преди време, че се търси цаката на Велин Хаджолов и че му готвят арест. Тогава изнесохме, че Хаджолов е на външно наблюдение и поставен на подслушване, или поне такава бе легендата, около особата му. Бивши и настоящи служители на ОСА в ДАНС са били притискани да пишат показания срещу Хаджолов с целта той да бъде изкаран „рекетьор” – някои са поддали, други – не и затова са напуснали спецслужбата.
Днес на длан цъфнаха два иначе взаимноизключващи се парадокса.
Единият е странен – властта, прокуратура и МВР, които не пропускат възможност да се изфукат, че държат козове срещу „октопода” и близки до Алексей Петров, упорито и стоически мълчат, че срещу Хаджолов има образувано дело.
Вторият е още по-странен – самият Хаджолов се прави на калинка, кацнала случайно на Цветановия и твърди пред журналисти, че не знае за такова нещо и няма информация да има такова дело.
Взаимното „мълчание на агнетата” може и да означава покана за сделка, договорка в ход, или някои други маньоври зад кулисите.
Велин Хаджолов, заедно с бившия шеф на контраразузнаването в ДАНС Рашко Зайков бяха първите „смели сърца”, които веднага след напускането си на Агенцията обиколиха купища медии за да кажат в прав текст, че в новото ръководство на ДАНС се подвизават лица, обвързани с чужди специални служби срещу финансово облагодетелстване. Хаджолов дори отиде по-далеч – като разясни детайлно в „Шоуто на Слави” как всеки неудобен за властта може да стане поръчково и скалъпено жертвен курбан за властта.
След ареста на Алексей Петров обаче и двамата млъкнаха така, като че ли им запушиха устите със сочни сливи.
Нито дума, нито вопъл, нито стон.
Въпреки че самият Алексей Петров на няколко пъти им подава топката от ареста, образно казано, Хаджолов и Зайков предпочитаха да се крият по кюшетата и да чакат да си отворят устите, когато ... падне властта.
Поведение, което е традиционно за слугинските медии, които едва когато усетят, че някой се срутва започват да храчат по него, въпреки че ден преди това са го възкачвали като нов Месия.
Потърсен за коментар на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ, Велин Хаджолов не вдигна телефона. Отказът му да заеме позиция, още повече, че още миналата година го играеше „Стефан Караджа”, е сериозна податка за наличието на очеваден страх за спасяването на собствената си кожа.
Няма как човек, който е рекъл един път „А” да се оправдава пред близкия си кръг, че „сега не му било времето, защото медиите щели да го похлупят, понеже работели за властта”.
Ако някой иска да бъде смел и да говори тогава, когато тази власт падне – то е задължително вместо да играе карате, да се запише в танцовия балет на дружинката, която съпровождаше Веселин Маринов и химна му за полицията.
Хаджолов отбягва медиите, обаче подържа изключително топла връзка с една жълта медия, въпреки че в нея пак от месеци /какво съвпадение!/ е забранено да се пускат материали срещу Бойковата власт.
Изключително точни източници на afera.bg разкриха, че подозрителното мълчание на Хаджолов и Зайков по никакъв начин не е инспирирано от Алексей Петров от ареста.
„Заместникът”, както наричат Велин Хаджолов в някои определени среди, заедно с Рашко Зайков дори са предприели съмнителен ход, отивайки при близък до Алексей Петров с твърдението, че Трактора бил бесен, че „близкият” мълчал и не говорел пред медиите. Човекът, когото навестили Хаджолов и Зайков обаче не бил роден в Левуново и ги изпратил по живо – по здраво, с пожеланието да не го учат как се продават краставици.
Факт е, че Велин Хаджолов го играе „смело сърце”, но без Мел Гибсън.
Страхът му е видим, а омертата, която си е наложил изумително съвпада с интересите на властта – Бойко&Цветанов.

Няма коментари: