понеделник, 9 август 2010 г.

В-К ПАПАРАК : ЦВЕТАНОВ СВИКА МАФИЯТА НА ЯВКА!


Има ли тайна среща между вътрешния министър Цветан Цветанов и определен кръг босове – фактори в българската мафия?
В сайта на скандално известния журналист Юрген Рот се появи информацията, че Цветанов, вътрешният министър на България, събрал мафиотския ни синдикат. Причината – да бъдат определени новите правила в държавата. Срещата била с нечувани мерки за сигурност и се състояла в държавна резиденция в провинцията.
Николай Цветин
По информация на в. „Папарак” на спявката присъствали Николай Цветин-Близнака (като човек от ВИС), адвокатът на Маджо (става дума за юристът, който представлява Младен Михалев-Маджо в България – като човек на СИК), Иво Каменов (като представител на ТИМ), Румен Николов-Пашата и Красимир Маринов-Големия Маргин.
Срещата била продължила няколко часа и завършила с успех. Цветанов си осигурил спокойно бъдеще – война между групировките няма да има. И босовете, и самият Цветанов били на мнение, че времето не е подходящо за сблъсъци и конфронтации.
Сега първи враг на вътрешния министър е съдебната ни система. Цветанов категорично заяви, че „Темида обижда честните българи”. След като съдът пусна обвинените по акцията „Килърите” и арестуваните по „Всичко коз”, премиерът Борисов и вътрешният министър Цветанов обявиха открита словесна война на българската Темида.

Юрген Рот
В същото време германският разследващ журналист Юрген Рот твърди, че у нас политическият елит е корумпиран. „Вие имате един корумпиран политически елит. И това е нещото, което подкопава устоите на гражданското общество. Този политически елит не е отстранен от властта или е отстранен само частично. И докато това е така, всяко гражданско общество ще има трудности” – заяви в интервю за радио „Дойче веле” журналистът. След това твърдение Рот уточнява: „А то (гражданското общество) е необходимо в една съвременна демокрация и сред приоритетите на Бойко Борисов за следващата година би трябвало да е подсилването и създаването на силно гражданско общество. За тази цел – пояснява журналистът – трябва масирано да се атакуват корупционните структури, но имайте предвид, че това е и европейски проблем. Вижте Италия, дори Германия… В този смисъл, защо България да прави някакво изключение?”
Според Юрген Рот един от основните проблеми в страната ни е свободата на словото и на пресата, която със сигурност не е спечелила от управлението на Борисов. „Повечето колеги, с които разговарям в България, са единодушни по този въпрос” – допълва Рот.

Няма коментари: