понеделник, 9 август 2010 г.

Журналистът Максим Караджов:ПРАСНАХА ТЯЛОТО НА ЛУКАНОВ НА ПОКАЗ ЗА ДА СЕ УБЕДЯТ НЯКОИ ХОРА ЧЕ Е МЪРТЪВ!


Максим Караджов е дългогодишен журналист във вестник „Нощен Труд”. Започва работа като репортер на вестника, по времето на Жан Виденов. Пред свои приятели пожелали да останат анонимни, журналистът разкрил една от най – пазените тайни на медията.
Само няколко дни след жестокото убийство на Андрей Луканов, вестник „Нощен Труд” изтипоса на първа страница, голият труп на премиера положен на метална маса в моргата. Тази снимка разбуни духовете преди доста години, стана политически и личен скандал. Известни политици критикуваха медията че си е позволила да оскверни паметта на жестоко разтребеният им колега, семейството на убитият заклейми журналистите че са се изгаврили с него.
Нито едно от тези твърдения обаче не било вярно, казал Караджов. По разказите му, още тогава из коридорите на властта, че плъзнал слухът че истинският Андрей Луканов не е мъртъв, а убийството на улица „Латинка” било изценировка. Напрежението някъде там в тайният свят на властта, нараствало взривоопасно и в редакцията на медията се получило специално поръчение.
Представител на вътрешното министерство, занесъл при главният редактор на вестника, въпросната снимка и заповедта тя да бъде публикувана на първа страница. Идеята бил ада се успокоят духовете където трябва и да не станело по страшно.
След блясването на голият премиерския труп, положението наистина се охладило, завършва Караджов и допълва че и до ден днешен обаче слухът за „изфабрикуваното” убийство още лети из пространството на властта и не само там.

Няма коментари: