петък, 26 февруари 2010 г.

ПЕТ БОНА МЕСЕЧНО – ДАНЪК ГАЛЕВИ!


Това се носи като слух из цяла Дупница. За да може всеки, който се занимава с бизнес в града и се развива правилно да работи на спокойствие и да няма проблеми с него, една институция трябвало да плаща задължителен месечен данък на хората на братя Галеви. Месечната лепта започвала от пет хиляди лева, но за някои пера стигала и до двадесет. Малките и занаятчийските дейности също не били подминавани, казват местните. Те били събирани в така наречените от хората на известните тамошни феодали на малки “съюзи”, в които по един, набеден за председател, събирал лептите на останалите и ги внасял където трябва. Тежко и горко на този, който откажел да плати, шушука се още от града на фармацията. Но в случая не става въпрос за бой или методите на деветдесетте години. Вкупом всички възможни институции като данъчни, ХЕИ, строителен надзор, всевъзможни инспекции и бирници го подгонвали и на неплащащия не му оставало нищо друго освен да жертва бизнеса си или да си плаща където и по колкото трябва.
вестник " Клюки"

четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Катрин Маркова : МВР ЗНАЕШЕ ЗА НАГЛИТЕ ПРЕДИ ГОДИНА!





На 11 май 2006 г. неизвестни наемници застреляха съпруга на Катрин Иво Марков пред дома им в София. Убийството му до момента не е разкрито. На 10 януари 2007 г. комисията " Кушлев" образува производство със запор на имущество на семейството за над 1 млн. лева. На 11 януари 2008 г. бандата на Наглите отвлча 14-годишния тогава Джорджо. 10 дни по-късно Катрин плаща откуп и й връщат сина й. В края на декември 2009 г. плененият ученик разпознал къщата, където са го държали Наглите. (Виж как един от бандитите е харчил парите от откупа по света и историята за Гребеца)
- Г-жо Маркова, как Наглите отвлякоха 14-годишния ви син на 11 януари 2008 г.?
- След убийството на мъжа ми Иво Марков брат муводеше и вземаше Джорджо от училището му. Беше ме страх да го пускам сам.
Тогава учеше в английска гимназия в кв. Изток и с чичо си се прибирали малко след 18 часа.
До блока ни четирима маскирани слезли от джип БМВ Х5, облечени в черни дрехи като на барети и с маски на лицата, ударили с оръжие по главата чичото на Джорджо. Казали "Падни! Полицейска акция!", сложили на детето ми чувал на главата и гокачили в колата си.- Как се свързаха с вас похитителите, за да преговарят за откуп?
- Още при отвличането бяха оставили на брата на мъжа ми предплатен телефон и му казали: "Дайте го това на майката!".
Минути след като отвлякоха детото ми, те са му дали да ми се обади от неговия си телефон. Той се свърза с мен, докато пътувах към вкъщи. Каза ми: "Мамо, не се обаждай в полицията, всичко ще е наред." Аз започнах да викам в слушалката: Джорджо! Джорджо! Но те веднага изключиха телефона и го изхвърлиха. Бяха му взели всички вещи, дори училищната раница с учебници и тетрадки.
Малко по-късно на телефона, който бяха оставили, получих SMS: "Ако искате да видите сина си жив, 2 млн. евро".
В първия момент си помислих, че са объркали, защото аз никога в живота си не съм виждала толкова пари накуп. Тогава директно поисках да говоря със служители от ГДБОП.
- Какво ви обясниха полицаите?
- Това беше може би третото отвличане. Казаха ми, че ако имам възможност е добре да събера парите. Съгласих се да ми подслушват телефона и бях непрекъснато във връзка с тях. После тръгнах от близки и познати да събирам пари. Започнах да пращам есемеси на похитителите, че имам запор от комисията "Кушлев", че нямам толкова пари, че информаторът им не е добре запознат.
Помня, че им писах, че ако има такива пари, лично аз ще им се моля да ги дам, само да ми върнат сина.
В този момент аз просто нямах нищо за губене, единственото ми дете ми е най-скъпото. Всяка майка ще реагира по този начин. Започнах да звъня, а хората сигурно ме мислеха за луда, защото аз не им казвам за какво ги събирам парите. Представете си как звучи да се обадиш и да поискаш например 100 хил. евро.- Колко пари успяхте да намерите?
- Събрах 200 хил. евро. През всичките 10 дни, докато държаха сина ми, водехме преговори. На ден поне 30 есемеса си изпращахме. Полицаите ги четяха и ме съветваха как да отговоря.- Пратиха ли ви снимки на детето ви, за да ви докажат, че е живо и здраво?
- Не, снимки не съм получавала, но се обадиха на 17 януари и ми пуснаха запис как синът ми чете текст от първата страница на вестник, излязъл същия ден. Джорджо и досега ми казва, че помни целия текст, който са го карали да чете.
През другото време ми пращаха есемеси, а като им писах, че не мога да събера толкова много пари, те ми отговориха: "Ти майтап ли си правиш? Искаш ли да те стимулираме с ухо или пръст на детето ти."- Кога занесохте откупа?
- На 21 януари вечерта. Чаках пред вкъщи, написаха ми да тръгна с колата по бул. "България" и ми казаха някъде в края на булеварда да оставя парите върху капака на една кола.- Описаха ли парите в полицията?
- Не, нямаше време, защото аз до последно ги нямах в наличност.- Как преживяхте 11-те дни, в които детето ви беше в плен?
- Изобщо не съм спала, обикалях да го търся по разни дворове и дувари. Една наша близка каза, че е имала видение, че синът ми е на ул. "Борова гора", аз намерих такава улица в кв. Лозенец и тръгнах там къща по къща да надничам. После след арестите прочетох, че една от къщите на Наглите била точно на улица с такова име, но в кв. Бистрица.- След като предадохте откупа как освободиха сина ви?
- 24 часа след като занесох парите, го пуснаха. на 22 вечерта в 11 часа го бяха изхвърлили на бул. "България" и ми пуснаха есемес. Намерих го в кв. Бояна, беше с вързани очи, и тиксо. Беше с неговите си дрехи, но го бяха събличали и го бяха пръскали обилно с ароматизатор.
- Какво разказа той после в полицията?
- Държали са го в една малка стая без прозорци. Седял е вързан с белезници за едно легло. Закрепили са го за една малко по-дълга верига, за да може да стига до една кофа, в която да ходи до тоалетна.
Последните дни от стреса вече въобще не се е хранел, дошло му е в повече. Притеснил се е и с мен какво ще се случи.
По късно той разпозна къщата, където са го държали близо до Камбаните.- След като ви върнаха сина вие сте давали показания в НСБОП, какво им казахте?
- След ужаса, който изживях аз започнах да си правя собствено разследване и стигнах до имената на Йожи и Прокопи, на които им казват Йожко и Поли.
София е много малка и доста хора знаеха, че те вероятно се занимават с нещо подобно. Дадох тогава трите имена на Прокопи и Йожи, бях намерила даже и мобилните им телефони и тях ги дадох на двамата служители в отдел "Терор" на ГДБОП.- Полицията направи ли разследване по вашата информация, викаха ли ви по-късно за нещо свързано със случая?
- Изобщо не ги разследваха, а още по странно е, че хората, на които казах имената на Йожко и Поли бяха уволнени и вече не работят в ГДБОП.- Защо според вас Наглите са решили да отвлекат сина ви?
- След убийството на съпруга ми в медиите се изписаха огромни текстове, че той е бил престъпник, че съм милионерка, че имам хотели на морето и други неща, които изобщо не са верни. Така тези хора са решили, че имат какво да вземат от мен. Всъщност хотелите на морето са на братовчедката на Иво Искра Капаноглу, той работеше при нея на заплата. Ние никога не сме били богати, нито Иво е бил сикаджия, нито имаме лимузини и къщи в чужбина.
Човекът от Наглите, който ни е набелязал, е Църо (бел. ред. - Цветозар Славчев-Църо бе задържан като член на бандата на Наглите). Този човек ми е съсед от 20 години и почти всеки ден се виждахме на кварталното кафе, което се намира до Военна болница и ходимвсички от квартала.
По време на отвличането той непрекъснато звънеше, интересуваше се дали съм платила. Искаше да разбере как вървят нещата с преговорите. За Църо преди арестите дори и не съм предполагала, че може да е толкова долен и да е замесен.
- Виждали ли сте Църо, след като освободиха от плен сина ви?
- Да, и той ме разпитваше колко съм платила. Аз му се оплаквах, той казваше, че било много ужасно. Повече с отвличане не са ме заплашвали, защото разбраха, че нямам нищо и нямат какво да вземат.- Според вас защо, след като още през 2008 г. вие сте дали имената на тези хора, те не са били заловени?
- Мисля,че те изобщо не са искали да работят по случая. А сега като Бойко Борисов стана премиер, той иска да разчисти цялата тази сган и е крайно време вече сме Европа, а тук не се живее.
Аз съм сигурна, че преди изобщо не е работено по случая, след като аз като съвсем страничен човек стигнах до тези имена, значи, че полицията, ако е разследвала е трябвало да ги залови.
Аз доскоро не вярвах на Бойко Борисов, но след като ми направи такъв коледен подарък с ареста на тези бандити, със сигурност вечесамо за него ще гласувам.
До края на м.г. ние със сина ми и майка ми живеехме в постоянен страх, като знаем, че похитителите са на свобода. Стояхме си почти през цялото време вкъщи като ошелници и треперех всеки ден, докато синът ми е на училище.- Как се възстанови Джорджо?
- Той се е стегнал и външно не дава вид, че страда, но със сигурност това за него са страшни драми за цял живот. Първите седмици, след като го пуснаха, не можеше да ходи защото от застояването му се бяха схванали краката.- В момента с какво се занимавате?
- Давам под наем фризьорския салон, който имам в кв. Борово. Живея с майка ми и сина ми. Нямам кой знае какви разходи, от години не съм пътувала в чужбина. Чакам да махнат запора на имуществото ми от комисията "Кушлев", за до го продам и да си платя взетите заеми за откупа за сина ми.

ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЩЕ РАЗСЛЕДВА БОЙКО!




Шефът на българската национална телревизия вече разписал командировачното с което известната журналистка Елена Йончева заминава за Сърбия за да снима филм за развинтието на страната след вонните кризи и доктатурата на Милошевич. В сценарият на електронният докмен бившата премиерша щяла да измине пътеките на доста сръбски водачи и контактите у,м с българските групировки по времето на югоембаргото. Актоални медийни стожери веднага забелязаха политическата поръчка в тази акция. Няма как това да бне било нелепо съвпадение още повече че любимият на йончева катастрофално загуби изборите. Те са убедени че Ленчето ще търси компромати срещу новият премиер и връзката му съ хора като Аркан, Сретен Йосич, Роберт Матанич, Цеца Величкович и пр. Йончева получила задачата за разследва с талантът си Бойко Борисов са убедени и от журналистическата гилдия. Те са увелени че след монтеже тя ще покаже радстърстващи радкази, места и истории които със сигурност ще накарат премиер ада побеснее.




В-к "Папарак"

СЕКС КАТАЛОГЪТ НА ОКТОПОДА!



Митко Полицая организирал секс на живо за баровски партита.Таен списък с манекенки по каталог са предлагали организаторите на еротичния бизнес в София, които бяха задържани като част от акция “Октопод”. На върха на пирамидата са били таксиметровият бос Марчело Джотолов и Митко Полицая – Димитър Метов. Полицейската разработка срещу двамата е започнала през лятото на миналата година. Подслушвани са техни телефони, проследявани са срещите им с лица от кримиконтингента на столицата. До ВИП-списъка с манекенките са имали достъп само определени лица – по-скъпите момичета са предлагани на политици, влиятелни бизнесмени, както и на чужденци – представители на различни делегации, идващи на работно посещение в България. Записи от подобни сеанси са намерени в един от складовете на басейна “Спартак”, ползван като базова квартира от Алексей Петров. 30 лева на такси за осигурен клиентДейността на Митко Полицая и Марчело е обхващала над 30 публични домове, сред които “Велвет”, “Клеопатра” и “Кама сутра”.В далаверата са били включени и таксиметровите шофьори от фирмата на Джотолов “Такси С Експрес”. За всеки осигурен клиент на някой от клубовете те са получавали от 15 до 30 лева в зависимост от нивото на самото заведение. В много от случаите таксиджиите са били наемани да извозват и самите момичета до частен адрес и обратно. Благодарение на предишните си контакти с колеги Митко Полицая е успял да пребори конкуренти в бранша и си е извоювал силни позиции в еротичния бизнес. Доскоро територии в София бяха окупирали двама арабски бизнесмени, които освен със сексклубове са се занимавали и с внос на амфетамини. След настъплението на Митко Полицая те са се оттеглили и в момента държат само 15 сексклуба.Митко Полицая (Димитър Метов) е прибирал оборота на 26 бардака в столицата. Той на свой ред е отчитал печалбата на Хамстера (Антон Петров), който е комшия и дясна ръка на арестувания като ъндърграунд бос бивш съветник в ДАНС Алексей Петров. Според справката на ДАНС, в която са описани публичните домове и стриптийз барове, които са били на подчинение на Полицая и Хамстера, печалбата им на вечер е била между 60 и 70 бонаМежду Митко Полицая и Хамстера в частта от бизнеса, включваща такситата на любовта и бизнеса с интимни изживявания, бригадир е Марчело Джотолов. 39-годишният мъж, който беше арестуван като един от важните хора в структурите на Алексей Петров, е съдружник в няколко фирми, като държи мажоритарен дял от акциите в "Такси-АЦ-Експрес", "Радиотакси-ФМ" и "Такси-А-Експрес". Марчело бил спряган и като “биг бос” в няколко публични домове, от които дърпал печалба. С Митко Полицая се били разбрали да не си бъркат в паничките и си прибирали уговорените проценти. Свидетели описват Джотолов като жесток и силен мъж. Илияна Йорданова, една от тях, твърди, че той я държал два дни в апартамент и искал да подпише запис на заповед за 230 хиляди евро. Когато видял, че не поддава, Марчело Джотолов опитал да я сплаши: "Имаш майка, имаш баща, имаш семейство. Ако не подпишеш, ще те продадем като проститутка в АмстердамОсвен със силови функции Джотолов се е занимавал и с контрола върху таксиметровите фирми. Солидни приходи хората на Трактора са имали и от “такситата на любовта”, които били принуждавани да делят оборота си с тях като данък печалба и под форма на застраховки. Таксиджиите трябвало да лепят гражданска на стъклата си в точно определени офиси на “Лев инс” и да си оправят колите в сервизи, които ги друсали като тузари, а не като свои хора. Разследващите проверявали връзките между “Такси С Експрес” и недолюбваната между бакшишите фирма “Омега транс”. Работещите в нея били известни с това, че бръмчали най-вече във вечерните и нощните часове. Компанията тръгнала с няколко “табуретки на колела”, като обслужващо звено на няколко сврени в полите на Витоша бардаци, но за година и половина такситата увеличили бройката си и започнали да работят и през деня. Шефовете на “такситата на любовта” не били стриктни в контрола и повечето бакшиши друсали клиентите си на “проститутската” тарифа – с помпи.

сряда, 24 февруари 2010 г.

БАРЕТАТА ВЛИЗА В ЗАТВОРА!?

Лепнаха му убийството на перничанина Румен Стефанов-Алф. Натискат Малката Муна и Коста да свидетелстват срещу шефа си.Ревизията, която европейски комисари дръпнаха на пернишката полиция по повод на показното убийство на Румен Стефанов – Алфа, застрелян пред дискотека в пернишкия квартал „Мошино” през 2007 г., даде резултат – вече има конкретен обвиняем за мократа поръчка и това е Златомир Иванов – Златко Баретата, който е обвинен в подбудителство. Така се потвърждава едната от двете версии, проверявани още в началото – а именно, че софийски наркобос е искал да отстрани от пътя си Алф заради чистотата на хероина, който е продавал и дъмпинг в цените. Самата формулировка на обвинението за подбудителство обаче показва, че доказателствата в прокуратурата срещу Баретата са рехави. Адвокатът на Баретата Лъчо Таков твърди пред средствата за масова информация, че обвинението едва ли ще издържи в съда, защото не е конкретизирано дори откъм дати. Сценарият за намаляване на влиянието на Баретата в криминалния сектор по всичко повтаря план-организацията срещу братята Маргини. Също като в тяхното дело прокуратурата се опитва да принуди част от членовете на бандата да изтропат шефа си,като сключи сделка с тях и им обещае да отърват стари и висящи обвинения. Досега обаче никой от хората на Златомир Иванов не е бил пречупен. Под най-силен натиск щели да се озоват екземпляри с прякори Малката Муна и Коста. Първият още не е закопчан, но ченгетата му дишали във врата и скоро щели да се похвалят с ареста му. По-либерална изглеждала позицията към Гугу, който е уреден дори с домашен арест. В това обаче имало умисъл, а целта била Гугу да бъде заподозрян, че е станал певец и да се стигне до раздормежду него и останалите членове на бандата. Според криминални източници „Люлин” е единият от кварталите, в които Алф се е опитвал да се намуши с по-ниски тарифи за по-качествена стока. Общо 42-ма наркодилъри, които са били пръснати във веригата на Златко Баретата, са обявени за издирване.Според криминални източници предстоят още две идентични обвинения срещу Златко Баретата. „Решили са да го обвиняват на час по лъжичка - обяснява прокурорско-меверейската концепция осведомен източник от кримиконтингента,- за да е сигурно, че ще остане в затвора.” Румен Стефанов – Алф не се е познавал с Баретата, декларират негови приближени. Преди да умре, непосредствено е бил поставен под ченгесарска преса. Ченгетата са го извикали на спявка и са му обещали да се радва на свободата си при определени условия. Това признава комисар Шереметев, който буквално твърди: „Само няколко дни преди да бъде убит, Стефанов бе привикан за пореден път в дирекцията на полицията. Идеята беше да го сплашим и да го накараме да обуздае хората си, но той се държа изключително нагло, отрече да има участие в каквато и да било престъпна дейност и напусна сградата, демонстрирайки самочувствие на недосегаем".Алф е човекът, поел наркоразпространението в Перник след убийството на Васил Арарски на 12 октомври 2005 г. Ортаците му са били Кръстю Кръстето и Борислав Кюлума, твърдят перничани. Първият се води безследно изчезнал от началото на годината и се предполага, че е бил убит и заровен. Оборотът на наркогрупата е бил към милион и половина годишно. Сборно място на наркодилърите на тяхно подчинение е била дискотеката “Че Гевара”, в която е бил засечен преди смъртта си и Райко Кръвта. Няколко седмици преди атентата Румен Стефанов – Алф е доверил притесненията си със свой авер. Не е бил много словоохотлив, само е казал, че има сериозни проблеми и е изглеждал действително притеснен. Споделил е, че има намерение да замине на почивка, веднага след като уреди някои лични неща. Не е споменал откъде идва заплахата, но по време на разговора е станало ясно, че е имал сблъсък с един от босовете в наркоразпространението в София, който се е опитвал да превземе и Перник, като е вербувал групата на Рашо – човек на убития Константин Димитров – Самоковеца. Румен Стефанов – Алф докато е жив, се водеше за човек, който не търпи никакви лишения и има широки пръсти. През юли 2008 г. членовете на местния минипарламент гласуват да бъде отпусната персонална пенсия на дъщерята на Алф - Магдалена Стефанова. Майката на детето го е закъсала финансово съвсем и се налага да прибегне до тази мярка.

вторник, 23 февруари 2010 г.

ВОЛЕН СИДЕРОВ КЪМ БОЙКО - ИЛИ КОСТОВ ИЛИ АЗ!


Отскоро Волен Сидеров е съсредоточил свирепата си атака срещу Иван Костов.”Кой предаде властта в ръцете на Иван Костов - архитекта на икономическия разгром на страната?!”, пита Сидеров и с пълно право, ако питате нас. Лидерът на Атака иска и да се бръкне в”Октопода” - в „най-меката” му част – тази на Командира.


Зад яростта на Сидеров обаче се крие опасението му от настоятелните слухове, които обхождат парламентарните кулоари. А те са, че се готви промяна в правилника, според която ще бъде заличена завинаги ротацията за председателствуване на комисията за контрол върху ДАНС. Както е известно, тази комисия трябваше да се оглавявана шест месеца в последователност от различни политически сили.
Понастоящем Иван Костов дърпа конците на спецслужбите в лицето на старите си протежета Цветлин Йовчев, Иван Драшков и сие. Ако наистина промените влязат в ход, Волен Сидеров ще остане окончателно на сухо да контролира и той спецпроцесите.
Яне вече няма никакъв шанс, тъй като предвидливо му разтуриха парламентарната група.
Сидеров е бесен, че няма да се докопа до комисията за контрол върху ДАНС и громи Костов на караминьол. Чува се дори че поставил уславие на премиера д апрецени кой от двамата мунарочен ипартньори му е по ценен. Разбира се, като гарнитура в атаките му влизат Трактора, СКАТ, Афера и все остальная …
Като се има предвид тази котерийна битка кой да сложи ръка върху спецслужбите на България – Костов или Сидеров,може да се коментира простичко: Бог да пази България!
А иначе, просто се бият за ласката на Бойко Борисов.
Веселина Томова
афера.бг

БОЙКО ПОРЪЧАЛ СРЕТЕН ЙОСИЧ?



Килър затваря устата на сръбския наркобос, ако вземе статут на защитен свидетел.
Медии в западната ни съседка твърдят, че Сретан Йосич, известен още като Йоца Амстердама, е с единия крак в гроба. Бил поръчан веднага, щом станало ясно, че се обсъжда вариант да му бъде предложено да стане защитен свидетел. Тази възможност му се давала, за да отърве кожата от започнало финансово разследване срещу него и Станко Суботич-Цане. По думите на специалния сръбски прокурор Милко Радисавлевич разследването е станало възможно заради тамошния Закон за отнемане на имущество, придобито чрез престъпни действия. Състоянието на Йоца Амстердам, за което точат зъби сръбските власти, се изчислява на около 1.5 млрд. евро. Слухове от сръбдсият ъндърграун носят мълвата че вероятн кършумът за Сретен щял да дойде от българия. По думите им в България имало хора които имали голям интерес Амстердама да млъкне завинаги. Име не се споменава, но от далаче личи силуета на Бойко Борисов, казват наши експерти. Има твърдения, че Йосич е поръчител на убийството на боса на ВИС-2 Васил Илиев, на Милчо Бонев и на Поли Пантев. През 2002 г. Бай Миле взел крупна сума за да подпомогне бягството от софийския затвор на Йоца, но планът не успял, а парите не били върнати. На 30 юли 2004 г. Бай Миле е убит заедно с четирима свои охранители и с човека, с когото имал среща. "Застрелян" е и часовникът му с диаманти на стойност над 300 000 лева.Говори се още, че прокурорът от Върховната касационна прокуратура Николай Колев, както и Владимир Димов - бивша барета и зам.-шеф по сигурността на СИБанк, също са жертва на последиците от неуспешното бягство от ареста на Йосич. Двамата са застреляни съответно на 28 и 30 декември 2002 г. Смята се, че Димов получил 1 млн. долара, които обаче така и не са намерени. Колев пък предупредил за предстоящото бягство хора от НСБОП, които реагирали светкавично, като преместили затворника от софийския затвор в транспортния арест. Планът за бягството бил Йосич да се оплаче от болки и при последващото прехвърляне към МВР-болницата да бъде освободен от бандитска спецгрупа. При последващото преследване е трябвало да се осъществи престрелка между полиция и бандитите, в която една от колите да бъде взривена и така да се имитира смъртта на сръбския мафиот, но планът се скапва.Сключи ли споразумение със сръбските съдебни власти, Сретен ще получи автоматически статут на "защитен свидетел".

Лили Цветкова
“ъндърграунд –медия”

МАДЖО СЕ ВРЪЩА!


Младен Михалев - Маджо започва да инвестира у нас в строителството. Босът на СИК вече има два имота в столицата, които се водят на негово име и хотели в Слънчев бряг и Боровец. В София той е собственик на огромно имение край Ботаническата градина и на емблематичната си къща, която е в съседство с имота на Големия Маргин край Симеоновско шосе. След изборите Маджо е кацнал инкогнито в България, за да нагледа придобивките си. Къщата край Ботаническата градина ще е новото му жилище. В момента там текат последните довършителни работи. Маджо, който е свикнал на луксозен и охолен живот, се е погрижил да не му липсват никакви удобства. Той е кацнал на летище София с полет на Еър Франс от Женева. Охраната на летището е била предварително предупредена. Два бронирани джипа, наети от частна охранителна фирма, са ескортирали мерцедеса на Маджо. Той се е отправил директно към имението си до Ботаническата градина. Престоял е там два дни, имал е разговори със строителни инвеститори, след което отново е напуснал страната. Маджо от години избягва да живее в България. Той се мести окончателно заедно със семейството си през 2004 година, когато в страната започват да бушуват т. нар. мутренски войни и падат прекалено много трупове. Публична тайна сред ъндърграунд-средите е, че той също като Таки се страхува за живота си. Твърди се, че предупреждение за готвено покушение, поръчано на най-високо ниво от Сърбия, е последното, което кара Маджо да се изнесе от България. Въпреки че се отбива в страната за по няколко дни, той не разпуска персонала на къщата си край Симеоновско шосе. За него остават да работят и шестима от най-верните му охранители, които са изкарали курсове в Израел при едни от най-добрите специалисти в света. Когато е в България, Маджо предпочита да наема допълнителна охрана. "Под наем" бяха и бодигардовете, с които впечатли всички по време на последната си официална поява през 2007 г., когато даде показания пред съда за убийството на съратника си Бай Миле. ИмотитеИнтересите на Маджо към строителството не са никак случайни. Състоянието му в момента се оценява на милиони в евро, парите са инвестирани в ценни книжа и акции. Името на Младен Михалев се свързва и с Интернешънъл Асет Банк. У нас той действа основно чрез подставени лица. Има и няколко фирми, които се водят на негово име с разнороден предмет на дейност - строителство, търговия с недвижими имоти, посредничество, финансови консултации. Последното дружество, което той регистрира на 27 май тази година, е "Контакт лърнинг център", занимаващо се с организиране на курсове, семинари и фирмени мероприятия. Именно през него минава оформянето на собствеността на новия имот на Маджо. Според нотариалния акт, издаден на 24. 10. 2007 г., земята и постройките върху нея са купени от друг верен съратник на Младен Михалев - Стефан Николов, който също се свързва с групировката СИК. В публичното пространство бизнесменът е известен и покрай фирмата си за хранителни купони "Призма лукс". Според нотариалния акт имотът се намира в кв. 33, местност "Ботаническа градина" и е с площ 3 918 кв. м. По време на сделката сградата е само на груб строеж и е с 425 кв. метра застроена жилищна площ и 1173 кв. метра - разгърната. Цената, която Маджо плаща, е 614 000 лева. Имотът е предвиден така, че на обитателите му да не липсва нищо - в сутеренната част са разположени четири складови помещения, винарна и котелноНа първия етаж са разположени приемната, дневна трапезария, кухня, фитнес със сауна, кабинет, дрешник и WC. Вторият етаж е разпределен за емпоре, родителска спалня с баня към нея, две детски стаи с тераси, стая за гости и още една огромна баня с джакузи и минибасейн. Огромното имение е опасано с масивна ограда, по която са монтирани камери. Дворът е с басейн от 137 куб. метра, облицован с керамични плочки. Екзотични цветя и палми довършват украсата. По време на сделката купувач е "ММ контакт", на която Маджо е едноличен собственик. Година по-късно той прави апортна вноска с имота си в полза на "Контакт лърнинг център", като този път оценката му е за 2 млн. 154 187 лева. Маджо не се е скъпил за обзавеждането си. От Италия е поръчана акрилна вана за 2 хиляди лева, кранчетата са позлатени. В кухнята са монтирани също поръчкови мебели за 35 хиляди лева, а холът е снабден с най-модерната TV-система за домашно кино за над 15 000 леваСпоред справката на лицензирани оценители стойността на обзавеждането е за над 500 хиляди лева. Не са пръскани пари и за охранителните системи. Макар и да не са описани в оценката на имота, те опасват цялата сграда. Под нея са изградени подземни тунели с климатична система, които в случай на опасност да изведат боса на километри от имението. Другият имот, който се води на името на Маджо, е огромното имение край Симеоновско шосе. В миналото то е място, където се събират легендите от СИК. Младен Михалев - Маджо дори монтира герб "Аякс" на входната врата (базата на групировката в миналото се намира точно в хотел "Аякс" в полите на Витоша). Стилът, в който е направено обзавеждането, отговаря на неомутренския барок от времето на 90-те години - външните стени са украсени със статуи на римски богове, на двора има фонтан, облицовката е мраморна. Всичко е изградено така, че да стане ясно - това е палат на бизнесмен от новото поколение, който разполага с пари и не ги жали. С течение на времето Маджо сам се отказва от показността и затова новият имот край Ботаническата градина външно е много по-скромен, без кичозни статуи и фонтанчета на двора. Имението край Симеоновско шосе е оборудвано също с най-модерната охранителна система, внесена по поръчка. Изградена е по подобие на тази, с която се охранява американското посолство в София.


Досие - Маджо стартира кариерата си както и всички останали от легендарните времена на групировките - от "Олимпийски надежди". Бивш борец, той е съратник на друг оцеляващ в престрелките - Димитър Джамов. Една от първите си схватки Маджо претърпява през 1994 г., когато е ранен при престрелка с хора на Карамански. През годините Маджо успява да си изгради имидж на недосегаем. Наричат го още последният оцелял, въпреки че периодично се пускат слухове, че е убит. За разлика от другите двама известни сикаджии - братята Маргини, той не е имал проблеми с правосъдието. Ползва се с добри отношения и с определени партийни структури. Младен Михалев е един от основателите на СИК и съсобственик на "Интерпетролиум енд парнърс". През 1995 г. става собственик на Първа източна международна банка.

КОЙ Е НАСЛЕДНИКЪТ НА БАРЕТАТА!



Нова "звезда" изгря на небосклона на наркобосовете. Той се казва Николай. Прякорът му е Копъра и е новият силен играч на родния пазар за наркотици. Това е мъжът, който се очаква да наследи бизнеса с дрога на Златко Баретата. До момента името му беше напълно неизвестно в родните наркосреди. Познават го предимно хората, които са били приближени до Баретата. След влизането му в ареста и враждата, която започна с Димитър Вучев - Демби, се наложи да се намеси някой, който да поеме наследството на Златомир Иванов. Двамата се познават много добре и точно Копъра е човекът, на когото той може да има доверие. Вече се е доказал, защото допреди време държеше финансовите транзакции на парите, минаващи през митническите агенции на Баретата. Влизането на Николай Копъра в наркосредите е било силово и без предупреждение. Става, след като Баретата научава в ареста, че хората му панически бягат от редиците и отиват при конкуренцията. Част от бригадите се местят при гърка Христофорос Аманатидис - Таки. Други се доверяват на Демби, който гарантира, че до една година големите босове ще влязат във война и само единици ще са тези, които ще имат достъп до бизнеса с дрога. Излъскан имиджИзпаднал в паника, Златомир Иванов търси решение и се доверява на Копъра. За разлика от патрона си той не обича да демонстрира охрана, не обитава имение в баровските покрайнини на София и живее в мезонет в столичния квартал "Витоша". Приближени до него твърдят, че е от новото поколение мутри. Тези, които не се набиват на очи, имат по няколко висши образования и обикновено са мозъците на големите удари. "Когато го видях за първи път, ми беше странен, с него трудно се говори. Обикновено носи тъмни, скъпи очила и не ги сваля, дори и времето да е лошо. "Така не можеш да познаеш какво си сили. Облича се винаги с много добре ушити, скъпи костюми, излъчва увереност и богатство. Ако го видиш, ще си помислиш, че е по-скоро от юпитата, отколкото бос на зараждаща се групировка, каквато тепърва ще се появи", твърди човек от обкръжението на Николай. Само до преди време той е работил за друг известен бандит - Янко Ваташки - Лудия. Шефът му от месец е в ареста и се налага прегрупиране на силите. Част от ударната група отива при новия играч - Копъра. "Да останеш без "генерал" в момент, в който всеки гледа да прилапа територията на другия, е опасно. Има такива сред дилърите, които вече са готови да си плащат определени начисления от месечните печалби, само и само да има хора, които да ги охраняват", твърди някогашният лейтенант на Ваташки. Той е от късметлиите. На новото място може не само да получава регулярни количества наркотици, които да продава след това по системата, но и да участва в преразпределението на новите наркотеритории в столицата. "Имаше среща, на която Копъра каза, че тези, които останат верни на Баретата, ще имат много по-специални позиции след това. В момента има хаос и не се знае кой на коя страна е. Много скоро ще избухне нова нарковойна в столицата и тепърва ще падат трупове. Този път жертвите няма да са големите босове, а по-дребни фигури от средните ешелони", убеден е той. Прегрупиране След като бе арестуван за рекет, побой и кражба на 1000 лева от друг виден столичен бандит - Марио Певеца, пернишкият бандит Ваташки се оказва в патова ситуация. До него са само най-близките му - Киро, Геле и Петър. Десетина от хората на Ваташки отиват при Златко Баретата и Копъра. Преместване на хора има и от групите на Киро Японеца. Те вече работят за новия ромски бос Сако, който държи предимно търговията с кокаин в столицата и с хероин, но само в баровските нощни клубове. Разместванията настъпват заради конфликт със синовете на Японеца - Януш и Спартак, наследили наркобизнеса от баща си. Кирчо Киров е във влошено здравословно състояние след стрелбата по него и предпочита да се съсредоточи върху имотната мафия, която също е под негов контрол и представлява солиден източник на финанси във фамилната империя. В наркосредите Японеца се слави с твърда ръка, но синовете му го надминават, твърдят запознати с известното ромско семейство. Януш и Спартак са увеличили и отчисленията, които дилърите трябва да плащат за продадената дрога. За разлика от тях Сако, който тепърва трупа влияние, привлича хората му с по-високи проценти от печалбата. За Сако се твърди също, че е в добри отношения с новия силов играч на Златко Баретата - Копъра. Между двамата е имало среща, на която са се договорили всеки да работи на своята територия и никой да не пречи на бизнеса на другия.Отстрелване"Изненадата на сезона" е Демби. За няколко месеца той успява да открадне територии от играчи от калибъра на Златомир Иванов - Баретата и Христофорос Аманатидис - Таки. За първи път Демби е укрепил позиции в наркобизнеса. "Той винаги е предпочитал да работи за някого, но не и да се легитимира като самостоятелен играч. Поведението му в момента е странно, защото говори неща, които няма как да бъдат казани, без да последва куршум. Това означава, че Демби си е осигурил много силен гръб и е уверен, че каквото и да направи, ще бъде защитен", коментира полицейски източник. По време на един от последните "разпити", провели се не в полицията, а в ресторант край хотел "Плиска" в столицата, Демби е гарантирал, че ще издаде хора около Таки и Златко Баретата. В замяна обаче е поискал пълна закрила и осигуряване на "житейски комфорт". Малко след срещата започват и полицейските акции. "Гърмят" един след друг само бушони, но всички са свързани или с групите на Баретата, или с тези, които са около Таки. Твърди се, че Демби е съдействал и за разкриването на прословутата "люлинска банда", която се смята отговорна за дръзките обири в "Била", трезора на ул. "Позитано" и няколко банкови клона. "Люлинската банда" се свързва с пернишкия бандит Пуйката, както и с покойния вече люлински герой Йордан Цонков - Джиджи, който пък е много близък с Христофорос Аманатидис - Таки. РазчистванеМалко преди да бъде арестуван за неявяване на съдебно дело, Демби е изключително уплашен за живота си. Става дори параноичен. Започва да проверява по най-незначителни поводи бодигардовете си. Удвоява охраната си, също като някогашния си приятел и вече покойник - Самоковеца, прекарва часове с очи, вперени в охранителните монитори. "Поръчан съм", споделя той с най-близките си. За кратко из ъндърграунд средите на няколко пъти се пуска слух, че Демби е застрелян. Последният случай е този, когато в столичния квартал "Сердика" е убит дилър от средно ниво, гравитиращ към Японеца. Тогава обаче информацията, която достига до близките на Димитър Вучев, е, че трупът в "Съдебна медицина" е на Демби. Пускането на подобни слухове не е никак случайно. Играят ролята на предупреждение и често ги последва истински опит за убийство. Пионки До няколко месеца трябва да стане ясно кои ще са по-силните играчи в наркопазара, твърдят полицаи, разследващи бизнеса с дрога. Прогнозите са, че Баретата няма да излезе от ареста преди края на лятото. Таки вече е в България и обмисля вариант да сключи споразумение с прокуратурата, в замяна на което да получи по-леко наказание. Сако засега се контролира предимно с хората на Киро Японеца, Януш и Спартак. Интересите му са насочени предимно в кокаиновия бизнес и все още не се е намесил в бизнеса на останалите. Копъра е верен на патрона си - Златко Баретата, но ще му трябва поне месец, за да възвърне предишното му влияние и да привлече нови играчи на по-ниско ниво. От всички само Демби е с най-реални шансове скоро да излезе на свобода и да започне отново да обгрижва бизнеса си.

Чистят хората на Баретата! СТРЕЛЯТ С АВТОМАТ ПО ТОНИ МАМАТА!


Дясната ръка на известния наркобос Златко Баретата, Тони Мамата, бил обект на безпощаден атентат, научи “Папарак” от свои източници. Известният наказател на Баретата бил обстрелян в автоматичен откос няколко дни, след като босът му бил приблран на топло. Това била и причината дълго време след това той да не се появява на публични места, а на местата за правене на бизнес идвали негови представители. Веднага след коварната случка, на която Мамата оцелял като по чудо, бил пуснат слуха за прословутата чистка на хора на Баретата. Случаят не бил огласен, защото не станало ясно дали обектът на срелбата, за която става въпрос е бил самият Тони, казват от своя страна от МВР. За столичните играчи обаче всичко било повече от ясно. Рядко до тях сгиа изкривена информация, щом ставало въпрос за бизнсеа. За негово щастие и това на босът му, Мамата до дед днешен си е жив и здрав, и както винаги с железната си ръка управлявал структурите на Златко, казват в допълнение те.

ОТПЕЧАТАХА ОФИСИТЕ НА ЛЕВ ИНС!


Източници на "Подземн амедия" от ВКП информираха, че токущо е взето е решение запечатаните офиси на компанията Лев Инс да бъдат да бъдат отпечатани. Както вече е известно, Лев Инс обжалваха действията срещу тях като незаконосъобразни и заплашиха, че ще съдят държавата заради тях. Източниците на подмезната медия потвърдиха, че офисите на Лев Инс ще бъдат свободни да извършват своята дейност.

ОЩЕ ЕДИН НАГЪЛ В АРЕСТА!


Шестима бандити от организирани престъпни групи са арестували бопаджиите днес. За тях има данни, че от 2007 година насам са участвали в различни групи за отвличания, изнудвания, пране на пари, силово оказване на натиск върху свидетели, собственици на фирми, бизнесмени, търговци и жалбоподатели, съобщиха от МВР. 39- годишният С.Н., който е криминално проявен, осъждан за въоръжен грабеж е заподозрян за участие в групата на “Наглите”. Белезниците са щракнали днес и на К.И. на 41 години, който е криминално проявен, с повдигнато обвинение в съучастие при извършване на отвличане; на 30- годишният К.Г. осъждан, за когото има данни, че се занимава със скимиране на банкови карти и склоняване към проституция; на 36-годишния И.Д. с повдигнато обвинение за незаконно притежаване на взривоопасни вещества; Я.П. на 40 години, който е регистриран за хулиганство. Арестуван е и К.С. на 41 години. При проведените обиски, претърсвания и изземвания от дома на К.И. са намерени и иззети газов пистолет “Берета”- преработен в боен, и електронна везна. В апартамента на С.Н. спецполицаите открили четири мобилни телефона, лаптоп, приспособление за отваряне на моторни превозни средства, компютърна система за лек автомобил “БМВ”, метална палка и хладно оръжие, а от дома на И.Д. – други четири мобилни телефона.Продължават оперативните действия за установяването и документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.

КОЙ Е НОВИЯТ САМОКОВЕЦ?


Съдружникът му Николай Апостолов: Той е готов да влезе в затвора, ако му намерят нещо, нека го проверят.Да вземеш интервю от Дидо Дънката се оказва почти невъзможна мисия. Първоначално той е съгласен и уговаря час, в който трябва да му се позвъни. След това дава заден. "Кажете, че нямам нищо общо с това, аз съм един нормален бизнесмен, който се опитва да си върши работата. Не ме интересува какво се говори и какво пишат за мен. Те ще си получат последствията", твърди той. Накрая с репортера на "ПОДЗЕМНА МЕДИЯ" се свързва Николай Апостолов, един от близките приятели и съдружници на Дидо Дънката. На няколко пъти разпитва какви точно ще са въпросите към съдружника му и подробно настоява за информация откъде го търсят и каква ще е целта на публикацията. След това се съгласява да потърси Даниел Славов и да препредаде въпросите. Изявява се като негов представител и отговаря вместо Дънката: "Предадено ми е аз да говоря с вас!"............................- Защо г-н Славов е сочен като един от играчите в контрабандата?- Това е съвсем друг човек, а не този, когото описват в медиите. Той чете всичко, но смята, че не е той, сигурно става въпрос за някой друг и са се объркали, защото съдружникът ми е честен.- Как тогава името му непрекъснато попада в разработки за контрабанда?- Странно е, защото през целия си живот не е викан нито веднъж в полицията и няма отношение към тези неща. Завършил е математическа гимназия, след това морско училище. - Все пак го изкарват едва ли не бандит?- Даже и за това Славов няма анализ откъде е дошло. Какво значи да го изкарат него бандит? Нали си има служби, да кажат те за какво става въпрос, а не само да пускат недомлъвки. Не може само едната страна да бъде потърпевша. Ако бандитите са на свобода, проблемът е, че трябва да влязат в затвора. Ако Славов не са го викали никога и не са го питали: "Какво се случва около теб, с какво се занимаваш, какъв е бизнесът ти, значи той няма отговорност за нищо. - Какъв е бизнесът му тогава?- Има си строителни фирми, оттам са му парите. Построил е много сгради, но всичко е продадено. Поставете се на негово място. Да пишат толкова неща и да го изкарват най-черния. Нека да сезират прокуратурата, да се задействат в полицията и да се разбере за какво става въпрос. Ако има нещо вярно - Даниел Славов е готов да влезе в затвора. Само в едната от фирмите му работят 1000 души и той им осигурява хляб. Човекът си е в България, нито си е заминал някъде, нито се е скрил. - Преди време се твърдеше, че е поръчано убийството му?- Няма такова нещо. Той не се притеснява за живота си. Ходи си сам по улиците, няма охрана. Дори и шофьора си оставя в офиса, да не кажат нещо останалите. От какво да се страхува? Нито има да дава, нито да взима. - Как се отнася към това, че е обявен за един от босовете на контрабандата в България?- В началото четеше нещата, които пишат за него, дори се смееше. Сега не им обръща внимание. Като има нещо, да го съдят и арестуват.


Официално бизнесът на Даниел Славов е наистина разнороден. Справка в Дакси показва, че фирмите му са свързани предимно със строителството и транспорта. Сред съдружниците му има и няколко бизнесмени от Гърция и Кипър. Самият той обича да парадира със състоянието си и има слабост към скъпите коли и еднаквите номера. Във Варна често може да бъде забелязан в компанията на красива девойка в тузарско заведение. Доскоро Дидо Дънката бе сред приближените до друг герой на контрабандата - Ники Пилето. Двамата обаче са преплели интересите си покрай канал за трафик на електроника от Китай и отношенията им са били влошени. Покрай атентата срещу бар "Неро" в столицата, собственост на Ники Пилето, МВР дори тръгна с версията, че поръчител е именно Дидо Дънката. Въпреки че отрича да ходи с охрана, за Даниел Славов работят едни от най-добрите бодигардове, които в миналото са били на служба към грузинеца Бедзина Арушидзе.



неделя, 21 февруари 2010 г.

ТАКИ БОС НА ГАЛЕВИ?



Управителят Веселин Пейчев и главният счетоводител Невена Стоева на фирма “Инфра Асет мениджмънт” отиват на съд за укрити само за една година 660 092 лв.
Управителят и главният счетоводител на фирмата на братя Галеви в Дупница "Инфра Асет мениджмънт" Веселин Пейчев и Невена Стоева са новите обвиняеми от обкръжението на ексбаретите - кметски консултанти. Кюстендилска окръжна прокуратура внесе в Окръжен съд обвинителния акт срещу двамата. Според прокуратурата като управител и главен счетоводител обвиняемите са използвали документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и представяне на информация пред органите на НАП, като са подали неверни данни в данъчна декларация. По този начин са "спестили" на братя Галеви дължими данъчни задължения в особено големи размери - 660 092,62 лева корпоративен данък за 2007 година.
Пламен Галев и Ангел Христов са съдружници в над 10 фирми. Техен съдружник във фирма "Инфра Асет мениджмънт" е и Фьодор Фьодоров. Съдружник на братя Галеви в останалите фирми е обявеният за международно издирване Христофор Аманатидис-Таки, срещу когото е издадена европейска заповед за арест. Той е обвинен в наркотрафик, пране на пари и данъчни измами. С него братята са съдружници в около 10 фирми. Според източници на вестник "Струма" братята са разследвани по част от същите обвинения, предявени на Таки - пране на пари и данъчни престъпления. Доказателства в посока наркотици засега срещу Галеви няма.
Пламен Галев, Ангел Христов и Фьодор Фьодоров от Перник са съдружници още в "Евро ойл груп" ООД и "Империал" ООД, в която влиза и лицето за връзки с обществеността на Пламен Галев - Красимир Оков. Освен Фьодор Фьодоров в групата на Галеви е и Веселин Пейчев, който вече е обвиняем. Христофор Аманатидис-Таки е съдружник на Галеви във фирма "Кей Ейч партнер" ООД, като управител на фирмата е Георги Панчев Георгиев. Четиримата - Христофор, Пламен, Фьодор и Геле, са съдружници във фирма "Норд Евротранс", с управител Борис Джартов, фирмата е с предмет на дейност превоз на стоки из Дупница, страната, чужбина със собствени и нови транспортни средства. Четиримата бизнесмени са съдружници и във фирма, регистрирана в Перник на улица "Кърджали" 22 " "Ню инвестмънт груп" ООД , с управител Венелин Пейчев и предмет на дейност управление на активи, предприемачество, комисионна и консултантска дейност, инженеринг, организация и координация на строителството, транспорта, спедиторска дейност, консултации и анализи, преобразуване на дружества и сделки по придобиване на предприятия, ремонт на автомобили, строителни машини и други. В същия състав и със същия предмет на дейност е регистрирана още една фирма - "Ню корпорейшън груп". Братя Галеви регистрират нова фирма "Пи Ей Джи Норд Адам лимитед - клон КЧП" за кетъринг, туризъм, търговия, производство на индустриални и селскостопански стоки, счетоводни услуги... Същият състав - Фьодоров, Христов, Галев, с управител Адриан Митков Александров, регистрира фирма "Сити инженеринг", пак на територията на Перник, с предмет на дейност сметоизвозване, почистване, миене, метене, зимно почистване, производство на цветя и посадъчен материал, озеленяване, поддържане на паркове, градини, мрежи за природен газ, доставка и търговия с енергийни и природни ресурси... "Югозападна инвестиционна компания" пак е тяхна фирма, регистрирана в Перник, за управление на активи, предприемачество, комисионна и консултантска дейност, инженеринг, организация и координация на строителство, транспортна и спедиторска дейност, с управител Адриан Александров и съдружници Таки, Фьодоров, А. Христов, Пл. Галев. "Евро ойл груп" ООД е с управител Адриан Благоев Георгиев и четиримата съдружници, а предмет на дейност е покупки на стоки и други вещи с цел препродажба, първоначален, преработен или обработен вид, производство и търговия с горива и петролни продукти, търговско представителство и посредничество, комисионни, спедиционни и превозни сделки, складови сделки, сделки с интелектуална собственост, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, вътрешна и външна търговска дейност, ресторантьорство, рекламни услуги.
Това са само част от многото фирми на Галеви и съдружници, които са обект на следствието и прокуратурата.
В папките с документи по разследването се появи и името на един от най-богатите българи - Васил Божков-Черепа, чрез фирмата си "Латис".
Според работили по разследването пернишкият бизнесмен Фьодор Фьодоров, който през 2007 година бил собственик на две фирми " "Инфра Асет мениджмънт" ЕООД - Перник и "Инфрастрой 2001" - Перник, през април продал всичките дяловете на едната си фирма "Инфрастрой 2001" на другата "Интра Асет мениджмънт". В качеството си на собственик Федката малко по-късно решил да продаде дяловете на "Инфрастрой 2001" на фирма "Латис", собственост на Васил Божков-Черепа и управлявана тогава от Пепа Гроздева-Михова. Между двете дружества дни след началото на преговорите бил сключен договор за продажбата на активите на "Инфрастрой 2001" срещу сумата от 5 500 000 евро. За тази сделка Федката дължал на държавата 10% корпоративен данък.
Според разследващите в пернишкия бизнесмен още тогава се зародила идеята да си спести плащането на данъците на държавата чрез фиктивни сделки. В играта Фьодоров се включил с втората си фирма "Инфра Асет мениджмънт", която подписала фиктивен договор с дружество, регистрирано на Сейшелските острови, за търговско посредничество. Чужденците му помагали да продаде сам на себе си дяловете от "Инфрапътстрой" на "Инфра Асет мениджмънт". Малко по-късно, в началото на есента на 2007 година, 1/3 от дяловете на "Инфра Асет мениджмънт" станали собственост на Пламен Галев, а друга 1/3 отишли при Ангел Христов. Управлението на дружеството пък било възложено на Веселин Пейчев.
След като седнал в шефския стол, Пейчев заедно със главната счетоводителка Станоева започнали да правят всичко възможно, за да намалят печалбата на дружеството чрез фиктивни договори. Единият от тях продавал на фирма на Сейшелите подвижен асфалтосмесител на цена от 2 490 000 евро. Съгласно една от клаузите на договора, ако българската фирма закъснее с доставката на въпросната машина, то тя дължи неустойка на чужденците в размер на 2 милиона евро.
Машина с параметри, каквито са посочени в договора, въобще не съществува в света, а цена от два милиона и половина за подобно нещо е направо абсурдна, коментираха специалисти.
Така през 2007 година "Инфра Асет мениджмънт" формирала и осчетоводила печалба от 10 757 065 лв. от продажбата на "Инфрапътсрой" и 9410,55 лв. лихви. В същото време в счетоводните документи било записано, че дружеството дължи 2 689 266,25 лв. на чуждестранните посредници, както и 3 911 660 лв. неустойка за недоставения асфалтосмесител.
Малко по-късно управителят на фирмата и главната счетоводителка подали и годишната данъчна декларация на повереното им дружество в ТД на НАП - Кюстендил. След данъчна ревизия на "Инфра Асет мениджмънт" истината за далаверата лъснала и станало ясно, че Веселин Пейчев и Невена Станоева избегнали плащането на данъци в размер на 660 092,62 лв., използвайки документ с невярно съдържание, което е престъпление по чл. 255, ал. 3 от НК.

ДЕМБИ ВЪРТИ БИЗНЕСА НА МАРГИНИТЕ!



Димитър Вучев се съюзил с братята, след като разбрал, че е поръчан за 50 хиляди евро.Димитър Вучев-Демби е “пристанал” на Маргините. Оттеглянето на Христофорос Аманатидис-Таки и силовите позиции, които след това е завоювал конкурентът му Сако, са го принудили да потърси закрила при някогашните си конкуренти. Прегрупирането на силите е довело до сътресения в пазара. В началото на септември миналата година полицаи, които са разработвали големия Маргин – Красимир Маринов, са попаднали на интересна среща. В столичния хотел “Кемпински - Зографски” е засечено засилено мутренско присъствие. Големият брат и Димитър Вучев-Демби са засечени в дружески разговор в лоби бара на хотела. По това време Демби вече се ползва донякъде и с протекциите на прокуратурата, след като се превръща в основния свидетел срещу Златомир Иванов.Преминаването му в другия лагер не учудва никого от подземния свят. Демби от години се опитва да завоюва силови позиции в наркопазара, но все не успява и винаги му се налага да е под нечия закрила. Този път обаче той няма избор, след като разбира, че за главата му е обявена и цена – 50 000 евро. Източници на “ШОУ” разкриха, че лично Демби е провел няколко разговора с представители на прокуратурата, в които е намекнал, че се чувства застрашен за живота си и е помолил за закрила. Като поръчител, естествено, е посочил Златомир Иванов-Баретата.Черна опаковка със златни буквиДоговорката на Демби с Маргините била “джентълменска” – те го оставят да си работи спокойно на улицата и му поверяват част от кокаиновите си територии, в замяна на това той им се отчита всяка седмица с 20% от продажбата. Печатница край Пловдив изработва и новите “опаковки” за хероина и кокаина. По подобие на тези на “Фирмата” (така се нарича някогашната структура на Таки) те също са в различни цветове. Демби вкарва и нововъведение – черен цвят за най-качествения продукт, който е с почти 15-20% чистота и е направо смъртоносен. Върху листа са изографисани буквите Д и М, преплетени и изписани на латиница. Цветовете на Демби са още червен, розов и зелен, разкриха запознати с наркобизнеса на Димитър Вучев. Най-евтини са зелените опаковки, които съдържат некачествен хероин от Афганистан с примеси. За да няма имитатори върху листовете, в които се увива дрогата, се поставя всяка седмица малък печат. Срещу парите, които получават, Маргините осигуряват на Димитър Вучев комфорт – отделили са и 30 души от своите хора, които са се влели в наказателната бригада на Демби. Заради хаоса в наркопазара се появяват все повече шанаджии, които купуват отделни количества от хора на Златомир Иванов и ги продават из цяла София. Разследващи наркотърговията в София наблюдават и друг интересен момент – конкуренти плащат на дилъри, които да продават самостоятелно на чужди територии на цени, много по-ниски от “официалните”. По този начин те удрят директно в клиентелата на врага и привличат наркомани да купуват от тях. В момента най-скъпа е дрогата на Демби, който продължава да държи старите цени. В схемата се включва успешно и Стефан Бонев-Сако, който в момента е задържан като шеф на престъпна група. Въпреки че е в ареста, той все още успява да ръководи успешно няколко наркотеритории в столицата. Негови хора държат и търговията с кокаин в по-скъпите столични заведения. Разследващи разкриха, че структурата на Сако наброява около 40 души, под тях в йерархията има поне още 50, смятат криминалисти. Само двама от тях обаче имат достъп до самия бос. Докато отсъства, Стефан Бонев е разпоредил за свой наместник човек от структурите на Христофорос Аманатидис-Таки. Мъжът с прякор Бузестия контролира хората на Сако и следи те да не отклоняват от продукцията за своя сметка. Структурите на ромския наркобос са поели и търговията с трева. Много малка част от стоката се получава от Холандия, останалата част е произведена в България и според специалисти е с добро качество.РазпределениеСлед “раздаването на картите” Демби в момента контролира няколко ключови района в столицата. Негови хора държат и “Надежда”, където през последните месеци се наблюдава засилено потребление на хероин. Там наместници на Вучев са двама братя, по-известни с прякорите си Жабата и Джуката. В миналото те са работили за дясната ръка на Баретата Мартин Станков - Рашо. След ареста му обаче те са преминали на страната на основния му конкурент Демби. От скоро Джуката и Жабата държат също и няколко района в “Люлин”, където пък влизат във война с хората на Исуса. Заради нарковойната, която се вихри в столицата на средно ниво, Пешо Щангата вече е изпаднал окончателно от играта. Доскоро той успяваше да контролира “Младост”, Студентски град и района около 5-те кьошета. В момента той е изтласкан от играта и държи само отделни територии в “Младост”. Преди около месец негови хора са влезли в схватка със силоваци на Сако, с които са се засекли в столично заведение. Боят бързо е бил потулен от управителя, който е изтласкал с помощта на охрана буйните момчета навън и ги е предупредил, че ще викне полиция.В “Люлин” работи все още и част от някогашната наказателна бригада на Таки, която в момента е на “хранилка” при Сако. Лидер на местното формирование е дилър с прякора Тик-так, който бил сред новите играчи, наложили се в наркобизнеса, разкриха още разследващи.Преразпределение на териториите има и в баровските квартали. Допреди време те са контролирани от лейтенантите на Мартин Станков – Рашо, който държи да продава в “Лозенец”, “Белите брези”, “Драгалевци” и “Борово”. След конфликт с хора на Демби в момента там се подвизават дилъри, които се отчитат директно на Сако.Чакат се наказателни разстрели“Подялбата на наркотеритории, която върви в момента, няма как да не доведе до поредните убийства. Наблюдаваме трескаво преразпределение на наркопазара, но трудно може да се прогнозира кой ще оцелее накрая. Знаем, че има и много наказани, но не можем да разследваме тези случаи, защото такива хора рядко се оплакват в полицията”, разкриха пред “ШОУ” криминалисти.За разлика от преди, когато се прилагаше рязане на уши и осакатяване на крайници, наказателите вече са много по-изобретателни и измислят нови и нови методи, за да сломят противника. Нововъведение от миналата година е промушването на половите органи. Друг начин за респектиране е отвличането. Жертвите обикновено се държат в къщи край София, където натискът върху тях е по-скоро психологически – карани са да си копаят собствени гробове, след което са заравяни до кръста и са оставяни да престоят така с часове. На други пък са рязани части от тялото – миналата седмица в “Пирогов” е бил приет мъж с липсваща част от петата на левия крак, както и извадени нокти на дясната ръка. Когато е попитан дали не иска да подаде оплакване, той категорично е отказал и е напуснал лечебното заведение по свое желание. “Джунглата” Студентски градНай-неконтролируем си остава Студентски град. Територии там делят както хората на Темерута, така и на Демби. Кварталът е един от най-печелившите. В него обаче търговия въртят и самостоятелни играчи, които пристигат от провинцията и бързо се включват в печелившия бизнес. Кокаин в Студентски град може да се намери единствено по заведенията и се продава от хората на Сако. Хероин може да се поръча и по телефона. Номерата се сменят всяка седмица. Да си поръчат могат само хора, които вече са се доказали като лоялни клиенти. Повечето от дилърите прилагат една и съща тактика. Първото набиране задължително трябва да е с три позвънявания, след което линията прекъсва. Следва втори опит и едва тогава се установява контакт с продавача. Сред номерата, които доскоро бяха най-популярни там, е 0885930385 и на него е отговарял дилър с прякора Цомбето, разкриха осведомени с наркобизнеса в Студентски град. От няколко седмици обаче телефонът е изключен. Проверка на “ШОУ” разкри, че това е била прима карта, която е действала до средата на януари и след това е била закрита заради изискването да бъде регистрирана.Сако беснее в арестаСтефан Бонев-Сако бил изключително недоволен от развитието на събитията след ареста му, разкриха близки до него. Той се чувствал подведен, защото му било гарантирано, че ще прекара в ареста няколко дни и след това щял да бъде освободен. Дори бил подготвен за втория му поред арест след убийството на радиоводещия Боби Цанков и очаквал полицаите в дома си. Развитието на събитията около него и обявяването му за човек на братята Маргини докарало ромския наркобос до бяс. Смяната на адвокатите му също е изненадваща – допреди месец той е защитаван от Вяра Братоевска, която води делата и на смятания до приближен до него Радослав Велков. Малко преди той да се предаде на българска територия, адвокатката внезапно оттегля защитата си от Сако и на нейно място идва Марин Марковски.Пред “ШОУ” Братоевска коментира, че няма нищо странно в решението й, а тя обясни, че предпочела да се заеме само със защитата на Темерута, защото с него работела от години. Самият Марковски пък твърди, че клиентът му щял да излезе до дни от ареста. За това, че Сако излиза от нерви, говори и самото му поведение по време на едно от последните заседания на съда, на което се гледаше мярката му за неотклонение. При вида на журналисти, които се смееха в залата, Стефан Бонев загуби контрол и започна да ги псува досущ като черногорския наркотрафикант Будимир Куйович. Марин Марковски се опита да замаже положението и обясни пред “ШОУ”, че Стефан Бонев се изнервил, защото помислил, че му се подиграват, а бил много честолюбив.Таки праща “депеша”За това, че Стефан Бонев-Сако и Радослав Велков-Темерута са новите босове, на които митичният грък Христофорос Аманатидис-Таки е завещал териториите си, се заговори още през ноември миналата година. Според слухове в ъндърграунда той изпратил в София един от верните си хора, който да предаде в ръцете на Сако и Темерута контрола върху наркоразпределението в София. Допреди изчезването му дори и наложили се вече играчи в наркобизнеса не смееха да се намесят в неговите структури. Източници от среди, близки до Стефан Бонев, разкриха, че преди около десет дни е имало втора среща, на която е присъствал и човек на Таки, изпратен да въдвори ред. Причината била, че част от неговите хора са се влели в новоизградената структура на Демби, контролирана от Маргините. Едно от условията на Таки е било на териториите му да не пристъпват хората на двамата братя, с които той от много време е във вражда. Публична тайна е, че Маргините избягват официално да се намесват в бизнеса с дрога. Техни хора обаче все още държат контрола върху вноса на хероин в страната. След смъртта на Самоковеца висаджиите бързо губят достъп до едно от най-важните пера в наркоразпространението – холандската връзка. Приживе Константин Димитров успява да изгради важни контакти с арабски контрагенти, до които новите силови играчи нямат достъп. Новите условия са успешно използвани от братята Маргини. Те пък успяват да използват някогашните си връзки и да внедрят хора в търговията с хероин, и то на международно ниво. Сърби и турци във война за български територииПокрай войната между отделните враждуващи структури в битката за дрогата в страната се включиха също сръбски и турски мафиоти. През последните няколко месеца се наблюдава раздвижване на териториите по границите с двете ни съседни държави. След разпадането на Земунския клан турците усетиха отварянето на пазарна ниша и се преориентираха, като насочиха интересите си към хероинови наркоканали. По наблюдения на DEA (американската агенция за борба с наркотиците) контролът върху трафика на наркотици през България все още се държи от протерористичната организация “Сивите вълци”. За бос на мафиотския канал, който използва български наркоиграчи, се смята високопоставеният член на организацията Алатин Чекиджи, който все още е сред най-издирваните престъпници в света. По данни на турското разузнаване МИТ, терористът е сред основните фигури, които контролират афганистанския път на дрогата. През последните две години той е водил тежка битка за трафика през България и най-накрая е успял да се наложи като един от най-сериозните играчи. Той поддържа също канал за оръжие, което прекарва за арабските страни. По данни на ДЕА (американската агенция за борба с наркотиците) Истанбул е главна пресечна точка на нелегалния наркотрафик от Изток към Запад, в който българите имат дейно участие. Сърбите, от своя страна, отново набират сили и се намесват в каналите, опитвайки се да си върнат предишното надмощие.

РЕШЕТКИ ЗА СТАНИШЕВ?


Справката, заради която прокуратурата разследва бившия премиер Сергей Станишев, е била секретна. Такова е становището на експертите от Държавната комисия по сигурността на информацията. Заключението, което прокуратурата чакаше месеци наред, е в нейна полза и в най-скоро време бившият премиер ще се сдобие с обвинение. Вероятно бившият министър-председател ще отговаря за това, че е позволил изтичане на класифицирана информация по непредпазливост и че е изгубил документи с държавна тайна. На това основание бе свален и депутатският имунитет на соцлидера.
Разследването започна, след като бившият съветник в ДАНС Алексей Петров на добра воля занесе поверителния документ, изчезнал от кабинета на Станишев, на премиера Бойко Борисов. За да бъдат сигурни, че справката съдържа поверителна информация, обвинителите настояха да бъде изготвена експертиза. Все още не е ясно дали ще бъде търсена отговорност и на Петко Сертов, който бе шеф на агенцията, когато секретната справка е била изнесена.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ РАБОТИЛ ЗА ГЕРБ?



В момента България се управлявала от "милиционерска хунта", която разпитва бизнесмени, крие разработки за сгафили депутати от ГЕРБ и подслушвала общественици, критикари на управлението”, каза лидерът на РЗС в предаването „На четири очи” по Нова телевизия.
„Алексей Петров работи за каузата ГЕРБ, поне по време на местните избори. Братът на Алексей Петров - Огнян, стана причина за запознанството ни. По време на кампанията за местните избори Огнян Петров ми каза, че брат му Алексей има желание да се срещне с него. Срщата се проведе в хотел "Радисън", а на нея Петров се опита да ми държи сметка на тема кандидаткметски вот. Алексей Петров ме предупреди да не смея да издигна от името на РЗС за кандидат-кмет лицето Павлов, понеже агентът бил обещал да го въздигне като номинация на ГЕРБ в Тетевен. Алексей Петров се разече пред мен, че ще стане така, както той си е поставил за цел, и наистина, впоследствие въпросният Павлов се отказа от РЗС и се яви на вота като човек на ГЕРБ в борбата за кметския стол в Тетевен”, разказа още Яне.
Нататък Яне се виждал с Алексей Петров само в централата на ДАНС в качеството си на депутат. "Не познавам Алексей Петров по-добре от Бойко Борисов и Иван Костов. Срещал съм се с него не по-малко от лидерите на другите партии. Милиционерщината в България надминава всякакви граници. Службите и МВР "слухтят" общественици, които критикуват властта, рекетират и разпитват бизнесмени от Сливен, Варна и Благоевград, осмелили се да си поискат ДДС-то от държавата, а така също спират разработки срещу депутати от ГЕРБ.. До няколко месеца ще лъсне с пълна сила конфликтът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които само куртоазно се усмихват един на друг за пред хората. До няколко месеца повечето депутати от ГЕРБ ще се обявят, че стоят зад вътрешния министър, а не зад премиера.”,отсече още Яне.

МАСОВО ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ ТРАКТОРА!


Чак да му завидиш на тоя Трактор! Цялата държава се върти около него. Влиза през вратата и излиза през клозетната чиния във всеки дом. Трактора, Октопода, Трактора, Октопода – и така до всеобщатата победа на полицейските части на Цветанов над населението от всякакъв характер.


Един по един от Трактора се отричат всички онези, които бяха спрягани като близки лица до него.
Надежда Михайлова, пардон Нейнски, не му била любовница, а играла карате. Костов хабер нямал, че той е офицер под прикритие при неговото управление, на ген. Атанас Атанасов – Филчев му бил виновен. Драшков пък, нищо, че му е бил водещ офицер –мълчи и се крие зад „класифицираната информация”.
Станишев оставил на Сертов да се оправя, главния секретар Калин Георгиев пил чай с него, но сега отслабнал 15 килограма, Цветанов не го мислим – той е учил за физкултурник и на трактори не се е возил.
Стефан Гамизов сега призна, че Бойко и Алексей се прегръщали пред него. И Трактора нахлул в офиса му.
Яне също бил притискан и Трактора му изръмжал. Когато от месеци насам afera.bg пишеше, че точно Алексей и Бойко прецакаха тугедър Яне и РЗС, никой не смееше да гъкне и да напише думичка по темата. Докато afera.bg отстро критикуваше Трактора, всички се правеха, че него го няма.
Бареков, който пък се надаше именно Петров да спаси ФК „Ботев” и се усукваше около него, първи написа, че ... Хамстера предал Алексей, което си беше чиста гавра.
Коритаров мълчи дълбокомислено.
Всички онези, които до преди десет дни не смееха да изрекат гласно името на Трактора, камо ли да го критикуват, днес ги хвана логореята.
Жълт седмичник, в който името на Алексей Петров бе забранено от Пеевски, днес пише по десет страници на брой и само още не се е сетил да свърже Трактора със земетресението в Хаити.
От тъпотия Патрашкова първа хвърли камък върху Петров, издавайки го, че и е информатор, и е носил документи в редакцията.
Останалите „патрашковци” държат фронта, но все по-рехаво, а и парите са важно нещо за излизането на вестник. Още повече като пропадна съдружието с израелската фирма на Патрашкова.
Трактора обаче си го заслужи с пълна сила това всеобщо предателство.
Защото с нито един от всички, които минаваха за „негови” не игра чисто и мъжки. С всичките, дори и с бедния Яне въртеше измекярски игри.
Както и с Бойко, с когото пиеха, пушеха пури, надсмиваха се над другите, правиха си „малки”, но важни услуги и винаги такива, свързани с информация.
Докато на Бойко макар и неохотно му се наложи да прецака другарчето си.
Патрашковците все още не са в час ипродължават линията на патрона си – нито кофти лаф за премиера, бийте по Цветанов и сие.
Трактора сам каза, че е във вечна роля.
Сега да си види вересиите, които сам създаде.
Октопод ли бил? Глупости!
Ако беше истинския Главатар, щеше да има и пет грама в мозъка си за да не създаде цяла гвардия от предатели и измекяри.
И не чакайте нито да проговори, нито да извади истината, такава каквато е.
Освен Патрашкова да напише пак, че ще го убиват.
За да заприлича още повече на Борисов.