събота, 24 юли 2010 г.

БОМБА! ИОЦА АМСТЕРДАМА СТОЯЛ ЗАД КИЛЪРИТЕ?


Задържаният по операцията „килърите” Петър Стоянов има виден кръстник, разкри ПОДЗЕМНАТА МЕДИЯ Кум на сватбата на Стоянов, която е правена в Сърбия, е небеизвестният Сретан Йоцич – Йоца Амстердам. По това време Йоцич е бил пуснат под гаранция в Сърбия. Сред 20-те задържани под кодовото название „килъри” е и шефът на Федерацията по сумо Петър Стоянов, който е и съветник на президента Георги Първанов по въпросите на спорта и съветник към парламентарната Комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта. Петър Стоянов, живеещ в столичния квартал "Младост" 4, е арестуван тази сутрин.
ПОДЗАМНА МЕДИЯ разкри, че преди две години, когато Сретан Йосич бе пуснат под гаранция в Сърбия, е бил поканен от Петър Стоянов за кум на сватбата му. Йоца обаче е нямало как да дойде в България и сватбата се е провела в Сърбия.
Според източници на медията на подземните журналисти от ъндърграунда Стоянов е гравитирал преди време около братята Маргини, нататък обаче пътищата им се разделили. Между арестуваните има и човек на бай Миле, който също минаваше за един от близките до Йоца. Както е известно фигурата, която истински смущава сънищата на Бойко Борисов е именно Сретан Йоцич.

СЕНЗАЦИЯ! Национално предателство! ЧУЖДИ СЛУЖБИ В ДАНС!


Част от агентите на ДАНС са финансово зависими. Те са работели срещу националната сигурност, както и за чужди служби, такъв сигнал подадоха при лидера на РЗС Яне Янев двама бивши служители на агенцията. Рашко Заяков и Велин Хаджолов от ДАНС са дали сигнал за корупцията в ДАНС, когато са се видяли с Яне Янев.Заяков - ръководител на Главна дирекция "Контраразузнаване" подаде оставка съвсем наскоро и затова си позволил лукса да разговаря на подобни теми.Яне Янев също потвърди, че еполучил сигнали за корупция в ДАНС от двамата служители и утре ще се срещне със самия директор на агенцията, за да уточни подробности."В момента хората, които са били разследвани за злоупотреби в ДАНС, се завръщат с желание за реванш", твърдял Заяков, който напусна агенцията след назначаването на Йовчев на поста. Тези неща вероятно ще започнат да излизат наяве, след като за ръководител на ДАНС бе назначен Цветлин Йовчев. Точно той е бивш шеф на главна дирекция "Контраразузнаване" в ДАНС, откъдето си подаде оставката през есента на 2008 - след уволнението на Иван Драшков. След смяната на Сертов премиерът Бойко Борисов обяви, че повече промени в ДАНС няма да има. След това обаче започна подаването на оставки. Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов били доста изненадани от внезапната словоохотливост на такива големи професионалисти, за каквито се самопредставяли Рашко Заяков и Велин Хаджолов. Освен това нямали обяснение защо те не са се обърнали към тях или към Иван Костов, който оглави парламентарната комисия за контрол на ДАНС, какъвто е редът, а са отишли при лидерът на РЗС Яне Янев.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА БОЙКО И ЦВЕТАНОВ - ОБЗОР!


Борисов: И хора от властта са в схемата на килърите
Арестуваните в операцията "Килърите" ще повлекат към ареста и хора от властта - за това намекна премиерът Бойко Борисов в интервю за "Панорама" по БНТ. Без да съобщава повече подробности, той призна: "Тази операция месец-месец и половина я чакахме". Имената ще бъдат назовани утре в 12 на специална пресконференция в Министерски съвет, обеща Борисов. Искахме да съберем максимален брой годни доказателства пред съда, посочи Борисов. Процесуално-следствените действия и в момента продължавали.В МВР знаят кой е убитият и са горди, че този път прихващат всички по веригата - от поръчителя до човека, натиснал спусъка.Борисов повтори упреците си към съдебната система, която по думите му е "най-критикувана" в доклада на ЕК. "Извиваха ни ръцете, а само те получиха 13 и 14 заплата. При този доклад - ако имат чест и достойнство - трябва да върнат тия пари", разсъждава премиерът.Според него ЕК се отнася много толерантно към нас, защото знаят, че като ни бъдат посочени слабостите, ние веднага ще ги отстраним.Като се позова на шефа на БНБ Иван Искров и на финансовия министър Симеон Дянков, министър-председателят съобщи още една добра новина: стрес тестът на банките в Европа е показал, че банковата система у нас е стабилна.

Петима от задържаните във вчерашната полицейска акция "Килърите" са организирали и извършили покушението над самоковския бизнесмен и общински съветник Юри Галев, отчете вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на специална пресконференция в МС с участието на премиера Бойко Борисов. Зам.-главният прокурор Бойко Найденов каза, че ще им бъде поискано постоянно задържане и започва събирането на доказателства. Янко Попов-Туцо е поръчителят на убийството на Юри Галев, каза Цветанов. Както вчера БЛИЦ съобщи, двамата са имали конфликт заради терен на Боровец. Мотиви за престъплението не бяха посочени. По думите на премиера от бригадите на Бай Миле, наркопазара, проституцията, дърводобива и туризма – във всички тези дейности споменатите хора са държали позиции. "Всеки, който е познавал Юри Галев, трябва да знае, че за да му посегне, трябва да бъде с много силен характер", каза Борисов. Петър Стоянов Сумиста е организатор на покушението заедно с Васил Костов-Васко Кеца от Червен бряг. Стрелецът Георги Петров също е от Червен бряг. Човекът, който е съхранявал оръжието, е Методи Иванов, криминално проявен, осъден на пробация за притежание на взривни вещества. В дома му са намерени автомат "Калашников", пушка и 4500 патрона от различен калибър."С разбиването на тази група, в хода на разследването ще излязат още много убийства и още подготовки за такива", каза премиерът Бойко Борисов. Той оцени високо работата на прокуратурата, ДАНС."За първи път говорим за цялостната конфигурация на извършването на престъпление с цел убийство. Задържани са 20 лица, 14 са разпитани като свидетели и освободени, на пет лица се повдигат обвинения", добави министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.Има оперативна информация за още 6 убийства, но за тях службите още нямат готовност да правят разкрития, каза Борисов. Той не конкретизира дали и шестте случая се свързват със заловената група.Първоначално е било предвидено убийството да се извърши на 13 юни в тъмната част на денонощието, но след празненство на сина му Галев тогава е отишъл в бара и се е прибрал в 6 часа, когато вече е било светло. На 26 и 27 май заподозрените също са били по местата на престъплението, но това по-скоро е било разиграване, каза Цветанов."За една година създадохме възможност за екипна работа между МВР, ДАНС и прокуратурата", каза Цветанов, който бе на пресконференцията заедно с главния секретар на МВР Калин Георгиев и шефовете на ГДБОП Станимир Флоров, на „Криминална полиция” Ангел Антонов и на ОДМВР-София Пламен Василев, председателят на ДАНС Цветлин Йовчев и Албена Вутева - окръжен прокурор на София-област.
Зам-главният прокурор Бойко Найденов потвърди, че най-важното в операция „Килърите” е била добрата подготовка и сътрудничеството между институциите. По думите му преди операцията е имало игра на „котка и мишка”, хората от окръжната прокуратура са работили денонощно. Малко служители са разполагали с информация по разработката. Били са много предпазливи в Червен бряг, защото е имало информация за полицай, който е в контакт със заподозрените. Той е задържан по подозрения за лихварство. Има данни, че е подпомагал лихварската дейност на Васко Кеца, който на времето е бил охранител на Бай Миле и е ранен при покушението срещу сикаджийския бос.Кеца е разследван за убийството на Румен Рачев в Шумен. Там извършители са били две момчета от Червен бряг, които сега са в неизвестност и е възможно да са ликвидирани, за да се прекъсне връзката с основния организатор, каза Цветанов.Борисов обърна внимание на юридическия статус на оръжейника в разкритата група:"Чакам сега моя приятел Лазар Груев да каже "Сгрешихме, като го оставихме на пробация". За какво е бил този автомат, за какво са му били тези 4500 патрона?", зададе риторични въпроси премиерът.На въпрос кои са хората от властта, за които спомена снощи в интервюто си в "Панорама", Борисов бе лаконичен: "Полицаят от Червен бряг е властта".Запитан дали е намерено оръжието на престъплението, Цветанов каза, че са назначени експертизи на открития в дома на Методи Иванов автомат, но резултатите още не са готови.

петък, 23 юли 2010 г.

ЗАКЛАХА СКАНДАЛЕН СЪДИЯ!


45-годишният съдия-изпълнител Георги Борисов, познат като Жоро Нацков, е прободен в дясната плешка Малко след полунощ в четвъртък в полицията се оплакал 33-годишният й познайник Ивайло Тодоров-Иво Свинята и съобщил, че в бар „Карамел" е възникнал скандал между него и добре познатият на полицията и съдебните инстанции във Враца Стефан Емилов Петков - Мачката, който с брадва и нож му нанесъл порезни рани на дясната предмишница и в лявото коляно. 45-годишният съдия-изпълнител Георги Борисов, познат повече като Жоро Нацков, е прободен в дясната плешка, пише в. “Конкурент”. От 3 дни във Враца се носел слух, че Мачката търси Свинята, за да го намушка. Според отлично осведомен източник, дори му отправял заплахи по телефона. Вечерта срещу четвъртък в заведението Стефан и Ивайло се скарали, след което Мачката излязъл, но не след дълго се върнал с брадва и директно се отправил към масата на Свинята. Докато размахвал секирата, да ги разтърве се притекъл 45-годишният съдия-изпълнител Георги Борисов, познат повече като Жоро Нацков, който седял на бара с бащата на Мачката - Емил Петков. При намесата си магистратът бил прободен в областта на дясната плешка. Настанен е в хирургичното отделение на врачанската болница.До късно в четвъртък 19-годишният Стефан Петков-Мачката, който е с дълго криминално досие за кражби, грабежи, телесни повреди и унищожаване на чуждо имущество, все още се укривал от полицията.„В районната прокуратура във Враца е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда, като наблюдаващ прокурор е Стефан Динчев”, каза заместник окръжният прокурор Камелия Трифонова. Тя допълни, че след като Стефан Петков бъде открит, държавното обвинение ще прецени необходимостта от прецизиране на обвинението - хулигански подбуди или опит за убийство и ще се назначат експертизи. /

КОД КРИМИНАЛНО - БИЗНЕСЪТ "ДРОГА"!





четвъртък, 22 юли 2010 г.

В БЪЛГАРИЯ МОЖЕШ ДА УБИВАШ С ЛЕКОТА И БЕЗНАКАЗАНО!


Скандалният патоанатом отказва коментар, бил прекалено зает Лекар от съдебна медицина написа, че убитият преди седмица в София таксиметров шофьор е починал от заболяване. Медицинското становище разкри дъщерята на 57-годишния Цветан, който бе премазан с лопата от колега на стоянка в стопличния квартал "Младост 3".Когато отива в Съдебна медицина, за да вземе документ за смърт, Ани Симеонова получава заключение, според което баща й починал не от побой, а от инфаркт. "Това нещо оневинява убиеца – заболяване", каза тя пред bTV.Ани иска да попита как от документа, в който е отбелязан инфаркт на улицата и охлузвания по крайниците, става ясно, че преди това починалият е бит до умиране. Патоанатомът, подписал заключението - д-р Димитър Сотиров, казва, че е зает."С вас няма да разговарям, каквото има съм го написал", каза д-р Сотиров и повика по телефона полиция, защото му пристигналият на място репортерски екип му пречи да работи. Попитан дали си дава сметка, че една такава експертиза може да оневини един убиец, той отговори: "Вие нямате необходимите познания по медицина, за да проведем този разговор".

БОБИ МАХАЙ СЕ!




Навремето Нейчо Неев, бившият вицепремиер в правителството на Беров, каза една реплика, която още се помни: "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер"!Сега е време и Боби Михайлов да каже: „Егати футболът, щом аз съм му шеф!" и да си хвърли оставката. И с него да си тръгнат всички лакеи, които имат нещо общо с БФС. Само това е решението.Не знам за вас, но на мен вече ми писна! Върхът беше в Мездра!Докога ще трябва да търпим това „величие"? Да, той бе велик, но в рамките на футболната врата. И успя само за няколко години да превърне народната любов в омраза. Спокойно можем да кажем, че Боби сам уринира върху себе си!И няма как да тръгне да се оправдава с лицензионни, съдийски, дисциплинарни и т.н. комисии и комисийки.Рибита се вмириса откъм главата. А главата не просто мирише! Тя смърди! И вече не се търпи. Какво още трябва да стане, за да се вземат мерки, да се направи извънреден конгрес и да се смени ръководството на онова нещо, което се играе в България и гордо, но без никакво основание се нарича - „футбол"?Прав беше Иван Славков, който преди време каза, че ще тъгуваме за него.
Тогава имахме силен национален отбор и силен клубен футбол! Тогава всички говореха, че Славков предварително определял и казвал кой ще е шампионът. Ми то и сега е така, само че не го казват публично.До къде трябва да стигнем, за да може лицето Михайлов да се засрами и да покаже поне малко доблест и съвест. За това, което се случи в Мездра, не е виновен никой друг освен Боби. Стадионът е лицензиран от комисия към БФС. Двубоят е започнал, защото така са преценили пак хора от БФС! Да, те са от разните там комисии, но всички са подчинени на Боби.Какво трябва да стане още, за да си отиде? Да убият някой на терена? Да убият някой на трибуните? Националите да започнат да падат от Андора? Левски и ЦСКА да са на нивото на Мурата (Сан Марино)?
Да не говорим, че 90% от мачовете в първенството изглеждат уредени предварително.
За всички е ясно, че футболът ни е на дъното и няма на къде повече да затъва. И е време да тръгне нагоре. А за да тръгне, първото нещо, което трябва да се направи, е да се махне Борислав Михайлов!
И задавам въпроса: Кога, г-н Михайлов,ще се махнете от футбола ни?
„Грешки правят умните хора. За глупаците те са ежедневие!". А вие направихте прекалено много грешки! Дали не Ви е ежедневие?


Юри СЛАВЧЕВ

УБИЙ БЪЛГАРИНА!


Приключва една определено истерична откъм събития седмица, която е знакова в доста отношения. Премиерът в присъщият си самодоволен стил заяви: „Великите сили са доста влюбени в нас”. В София за няколко часа кацна лично вицепремиерът на Руската федерация Зубков, за да разчиства кашата в съвместните ни енергийни проекти. Американският отговор не закъсня. Агенция „Ройтерс“ пусна на международния информационен пазар гръмкото заглавие „България на бунт срещу енергийните навици на Русия”. От самата статия по никакъв начин не става ясно коя България на какъв бунт се е вдигнала и срещу какви руски енергийни навици, но това в технологията за промиване на мозъци е без значение – важно е заглавието! Включи се и маститият „Файненшъл таймс“,
който пресоли супата, публикувайки като прясна новина старото (с почти едномесечна давност) и поради това неактуално вече интервю с Борисов „България се оттегля от Бургас – Александропулис”. Западната медийна атака в подкрепа на американските интереси в България обаче се стори недостатъчна на Държавния департамент на САЩ и каубоят-посланик Джеймс Уорлик в типичният си безпардонен имперски стил разигра една добре разгласена предварително демонстрация на сила с гръмотевичната си поява при министър Трайков за провеждане на кръстосан разпит на тема руските газови доставки.
В същото това време, из държавицата ни по терлици и в потайни доби се заниза напред назад една откровено диверсионна мисия на новият голям геополитически играч – неосманска Турция – мисия, оборудвана със сателитни комплекси, телевизионни екипи, монтажни и ефирни студия, дегизирана под странната форма „Влак на дружбата”. Случайно или не, моментът за масираната, но и добре прикрита диверсионно-медийна инвазия бе невероятно сполучлив. С изключение на независимата телевизия СКАТ, никоя друга голяма медия не „забеляза” нахлуването. Не че ако седмицата не беше родила повече история, отколкото може да изконсумира, някой щеше да го „забележи” – правителството и парламентът просто нямат адекватна балканска политика и като щраус си зариха главата в пясъка, а това означава, че официозните медии (на практика всички големи такива в страната) си кротуват на принципа „не чух, не видях, не казах”. И турските мисионери необезпокоявани плъзнаха из общините с компактно мюсюлманско население и се заеха да си правят каквото си искат, сякаш не са на територията на суверенна държава, а в международни води.
Честно казано, и аз не бих обърнал внимание на тази „приятелска” комшийска провокация, бих я приел като една от многото нестихващи системни и настоятелни реализации на неоосманската доктрина на ердоганова Турция от последните години, ако не беше ясно, че тази акция е по-различна. Че тази акция има съвсем конкретна цел – превантивен удар, блокираща контраатака срещу единствения опит на българина от много години насам да защити оцеляването си като нация чрез масови народни действия при условията на липса на каквато и да било държавна доктрина за национална сигурност.
Да, турските управляващи, за които преди две седмици световноизвестният политолог, норвежецът проф. Йохан Галтунг заяви, не без възхищение, в едно пространно интервю за вашингтонската телевизионна програма „Демокраси Нау“, че като управленски екип троицата Ердоган (премиер) – Давутоглу (външен министър) – Гюл (президент) са толкова качествени и на такова върховно ниво на висш пилотаж в дипломацията, че Обама – Клинтън изглеждат направо джуджета пред тях, в този случай предприеха брилянтен ход срещу изолирания опит на българина да се защити като националност – българския Референдум за недопускане на Турция в ЕС.
И още веднъж – да, това действително е висш пилотаж в геополитиката. Всяко действие, свързано с турските интереси, се наблюдава под лупа, нищо не се игнорира в нашенския безхаберен стил „Абе мани ги тия, тръгнали там нещо си да правят, зарежи, никаква няма да я свършат!”, всяко възможно въздействие се предварва и контраатакува преди да е станало факт, вземат се мерки за симетричен отговор, ако се развие неблагоприятно за турските интереси, с две думи – нищо не се оставя на случайността. Срещу Референдума се противопоставя заплаха от етническа кантонизация на България!
Тук няма да разисквам позорното поведение на продажната и/или некадърна политическа пяна по върховете на държавата ни в тази абсолютна криза на държавния суверенитет на България. Нито мизерното поведение на еврочиновниците, които слугински си траят от разиграването на всякакви игрички в задния двор на уж „супердържавата” Европа от всякакви геополитически играчи.
Тук ще се обърна реторично към Българина. Към всеки един от нас.
Имаш ли, българино, все още здравия смисъл на предците си, оцелели във векове на бури и блатясване, опазили нация и воля за държавност. Имаш ли все още сили, след 20 години поругаване, ритници и завиране на лицето ти в прахта, да се изправиш и през крива разкървавена усмивка да кажеш тихо:
- Жив съм! No passarant!**
Можеш ли!?
Можеш ли да защитиш бъдещето на деца и внуци като българи в България?!
Ако можеш, сега е моментът, българино!
Ако можеш, ако си потентен, стани, зарежи всички глупави битовизми на окаяния си животец, иди и намери къде е масичката с подписката за референдума „Не на Турция в ЕС!” и се подпиши с името си българско! Но това не е достатъчно. Иди и разтърси съседа си, който е зяпнал стадиона на екрана, и съседката, която се хърляви на сапунките, измъкни ги, натовари ги на десетгодишната си морга и ги закарай да се подпишат с българските си имена! Но и това не е достатъчно. Позвъни настоятелно на брата си, на сестра си, на баджанака и шурето. Разтърси ги и ги измъкни, за да ги закараш до масичката с референдума да се подпишат с българските си имена и чак после събери ги всички, нарежете в едно легенче български домати и български краставици, настържете българско сирене отгоре и като си сипете синджирлийка домашна, българска скоросмъртница, звъннете с чаши и викнете:
- Живи сме! Тук сме! Когато сме най-зле, така да сме!
И тогава ще разбереш, че който и да те е ритал, който и да те е тъпкал, ти все пак си Българин! Ти си най-важният, ти си онзи, който може да обърне колата на големите световни играчи, както вече го направихме в лето 1994-то! Направи го, Българино, направи го и ще усетиш тръпката да им объркаш игричките, да ги вбесиш, да ги пукнеш през гърба!
Заслужава си, веднъж се живее...
* По заглавието на книгата на Любомир Левчев
**Девизът на загиващите но неотстъващи интербригадисти в Испания срещу фашистите на Франко – „Няма да минете“!

СКАНДАЛ! Кемал Еюп - ЗАДАВА СЕ ЕТНИЧЕСКА ВОЙНА!


Социално напрежение ще дойде, това прогнозира председателят на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп. .Според него то ще бъде породено от факта, че съвсем скоро около 25 % от работоспособното население ще е само от роми, което обаче не работи и някой трябва да ги храни. „След това е ясно - социалното напрежение ще дойде и подозиран ще то ще стигне до крайности", каза той. Затова, според него , трябва да се наблегне повече на образованието и интеграцията на ромите в страната. „Няма общества без дискриминация" - така лаконично Кемал Еюп коментира излезлия вчера доклад на Държавния департамент на САЩ, според който България има проблем с дискриминацията. Статистиката у нас обаче показва, че процентът на жалбите в Комисията е намалял- с 20 % за последните 2 години - което значи, че процентът на дискриминация не се увеличава, а напротив. „ДПС е в самоизолация", според Кемал Еюп и причините за това са две - позицията на изчакване, която ДПС е заела и вътрешно-партийната работа. Мнението му за новите мюсюлмански партии е, че те пречат на Движението за права и свободи. „ДПС няма интерес от конкуренция", каза той и сподели че притеснението му от напрежение щяло да дойде от тази посока. “ Лесно се подклажда гладният човек, а в България има много гладни хора предимно от етносите. Това е опасно за държавата. Време е да се вземат спешни мерки...” заяви в допълнение той.

ШОУТО НА СЛАВИ СИ ОТИВА?


Шоуто на Слави" слиза от екран тази есен и няма да бъде излъчвано в ефира на Би Ти Ви през новия телевизионен сезон, цитира слуховете в медийните среди столичен таблоид. Трифонов обяви, че тръгва на дълго турне в чужбина в края на септември. Шоуменът и екпипът му имат стройна програма за концерти за повече от 6 седмици. Това означава, че предаването ще бъде спряно за близо два месеца. Нещо, което не се е случвало в дългогодишната му история и шокира медийните наблюдатели.Ситуацията около Трифонов обаче съвсем не е учудваща. Според източници на таблоида в Би Ти Ви, Слави се отправя на турне, защото от началото на септември е безработен. Договорът му с телевизията изтича тогава и няма да бъде подновен, сочат запознати с делата в частната медия. Затова шоуменът не се готви за новия тв сезон, който стартира от средата на септември.Дългия е наясно с бъдещето на предаването си и затова се е заел с нов проект. Водещият, бендът и актьорите в момента подготвят концертна програма, нови скечове и песни. С нея ще обиколят повече от 10 града в САЩ и Европа, където живеят големи български общности. Слави ще пътува с екип от 50 души. Всички са получили работни визи и ще се придвижват с частен самолет.Вече са обявени датите за изявите на Трифонов и екипът му зад Океана. Турнето стартира на 23 септември с концерт в Бостън. Следват 5 града в САЩ и два в Канада. Цените на билетите са между 50 и 80 долара.Според запознати това е началото на шумна концертна дейност на Дългия пред емигрантите ни. След спектаклите в САЩ Трифонов ще се отправи и към общностите в Европа. На стария континент турнето ще спре в Испания, Итали, Белгия, а финалът е в Гърция, където живеят доста българи.Гологлавия се надява да събере накуп българските общности зад граница и да се представи в най-добрата си светлина. Според запознати далечната цел на Трифонов е да прави агитация и пропаганда на нов политически проект."Твърде наивно е мисленето на Слави, че може да прави политика. Все пак той си е шоумен и едва ли някой ще го приеме насериозно. Навремето и Азис на върха на славата си се опита да стане депутат, но получи 0,15%", скептични са наблюдателите.Официално и от Би Ти Ви, и от екипа на Трифонов оповестяват , че предаването ще го има и следващия сезон. Тпо щяло да тече на запис. Кога обаче ще бъдат записани изданията, остава загадка.

ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ : ВДОВИЦАТА НА ГЕОРГИ СТОЕВ ПОСЕГНАЛА ДВА ПЪТИ НА ЖИВОТА СИ!



На 7 април тази година се навършиха две години от смъртта на известния със скандалните си книги за престъпния свят у нас Георги Стоев. Стоев бе прострелян с два куршума в главата през 2008 г. недалеч от хотел Плиска.
Според очевидци нападението бе извършено от двама души, които са избягали преди пристигането на силите на реда. Стоев стана емблема на хроникьорите на мафията с книгите си за подземния свят. Той твърдеше, че е бил част от група за „мокри поръчки”, но никога не изпълнявал такива. Стоев твърдеше още, че имал много приятели от ВИС. „С някои от тях имах и общ бизнес. От тези мои контакти с тях съм научил доста неща”, разказваше приживе Стоев. Той казваше също, че „Държавна сигурност е подпомогнала създаването на групировките. С какво може да се занимава ДС, при положение, че е приключила дейността й в паричната схема, а тя познава перфектно престъпността? Само със създаване на нови механизми, чрез които да действа престъпността, в случая тези групировки”, твърдеше още той.
Според източници тогава, Георги Стоев е бил разследван за подготовка на убийството на Георги Пехливанов. Стоев е бил обект на разработка за готвено от него покушение срещу Георги Пехливанов, който се смята за една от знаковите фигури по време на прехода у нас. Той е автор на романи наречени по късно от други писатели – достоверни основната им тематика са организираната престъпност в България по време на прехода, както всички клюки от подземният свят плюс скандална информация за известни личности.
Светла, вдовицата на Георги Стоев, избяга от София с дъщеря си Жаклин дни след погребението на писателя на мутрите. Опечалената дама живее в Берковица и е в неприкрит конфликт с майката на писателя - Юлия. Скандалът настъпва заради 200 000 лева, които изчезват след убийството на Жоро. Светла твърди, че някой е откраднал парите от мъжа й. Сумата била депозирана в сейф и предназначена за закупуването на семейно жилище. „Нямаше доверие на никого. Животът му в подземния свят го бе научил да не се разкрива докрай - нито пред мен, нито пред майка си и баща си. Сега не знаем къде е оставил парите. Мечтата му да си имаме апартамент едва ли ще се сбъдне”, споделя през сълзи вдовицата му Светла. Дълги години Жоро и Светла живеели на квартира и мечтаели да осигурят собствен дом за дъщеря си Жаклин. Едва след убийството на писателя майка му научава, че Георги е сключил таен брак в Троян със Светла. Месеци преди да бъде ликвидиран, Жоро усеща, че е поръчан и бърза да се венчае за дългогодишната си изгора. „Изведнъж си науми, че трябва да се венчаем, започна да ми говори за наследства, за пари, за авторски права. Сватба нямаше, но имаше приготовления. Беше взел рокличка на Жаклин, чантичка, обувки. Като принцеса беше малката. Заминахме за Троян и се венчахме“, разказва през сълзи вдовицата. Вдовицата до ден днешен не вярва, че престъплението ще бъде разкрито. Според нея съпругът й е изобличил в книгите си толкова хора от подземния свят, че нишката е невъзможно да се проследи. Жоро си е навлякъл гнева на почти всички представители на ъндърграунда. Според нея Георги Стоев е усещал, че го дебнат, сам е предричал смъртта си.
Бяха излезли слухове, че физическият убиец на Жоро е Марио Пеев, след като излязъл от затвора. Според Светла и адвоката й Добрин Додев това не отговаря на истината. Вдовицата твърди, че навремето Жоро и Марио били съученици и приятели, но с времето са загубили връзка.
Светла е възмутена от отношението на българските медии към смъртта на нейния съпруг – започнали да го хулят, да пишат клевети. Дъщеря им тежко понасяла всичко това. Сега те живеят в Берковица, където е тихо и спокойно. „Не съм получавала подкрепа от никого”, казва разстроената вдовица. „Та те дори отказаха социални на Жаклин, Жоро не работел никъде, нямал трудов договор и не можело да ни бъде отпусната помощ. Трябвало да пиша до президента, за да бъде одобрена дъщеря ми за месечни надбавки. Става въпрос за 80 лева. Как да се издържам сега? Със сестра ми стартирахме малък семеен бизнес. Отворихме магазин за бързи закуски, сега правя дюнери, за да се издържам и да правя нещо, да не стоя със скръстени ръце. Аз и сестра ми работим, справяме се двете, имаме време и за градинката пред къщи. Никога не ми е минавала мисълта да се върна в София, сега този град ме отвращава. Не съм свалила още черните дрехи. Живея сама, не излизам никъде, нямам нужда от това. Работата ми ангажира времето и съзнанието, грижите за детето – също”, покрусена е Светла. Слухове от Берковица не са че потвърждават думите и но и разкриват че те дори били доста меки в сравнение с реалността. Нейни съграждани ни алармираха че семейството на убитият писател живее доста бедно кланящо към мизерията, Светла била на ръба на трайно нервно разстройство и дори криела два опита за самоубийство. Последната новина излязла от устата на сестра и която с болка на сърце и сълзи на очите споделила за тежките и моменти пред близки. Светла искала да и остави детето и да си спести мъките. С общи усилия на цялото и семейство обаче тези идеи излезли от главата и.
Майката на разстреляния писател на мутрите Жоро Стоев обвини индиректно недолюбваната си снаха Светла за смъртта на сина си. „Тя го е потърсила по телефона, докато е отивал на мястото на срещата - това място, където беше застрелян... Не знам дали това е известно на полицията”, - заяви месеци след убийството на сина си Юлия Стоева. Зачернената майка не крие антипатиите си към Светла, която дори обяви за проститутка. Според нея Жоро Стоев се съмнявал в съпругата си, често бил в лоши отношения с нея и дори не бил сигурен в бащинството си за дъщеря си Жаки, която много обичал. Преди да се ожени за Светла, Стоев водил дела с нея, за да му разреши да вижда малката Жаки. После обаче възнамерявал да поиска ДНК-експертиза, за да доказва дали Жаклин наистина е зачената от него. „Веднага след убийството Светла ме попита дали държа тоя тест да бъде направен. Разбира се, отказах - би било абсолютно безумие да се наранява така детето с подобни истории”, твърди Юлия Стоева. Конфликтът между снаха и свекърва непрекъснато ескалира, като се подхранва предимно от медийните изяви на майката на Жоро. Вдовицата Светла спря да дава интервюта, свързани със свекърва си, тъй като вече била завела дело срещу нея за обида. Тя е известна като бивша триатлонистка и съотборничка на Екатерина Дафовска. Близки на вдовицата обясняват разделите й със Жоро Стоев с нейния твърд характер и нежеланието си да излага детето си на опасност. В трудни за Стоев моменти тя му помагала, като работела в нощния им клуб, който въртели под крилото на Поли Пантев. Които я познават, твърдят, че тя е била всеотдайна съпруга и майка. След убийството на Стоев двете жени се заканиха да пишат книги за него. Вдовицата искала да разкаже всичко за неговото минало, свързано с периода на мутрите. Майка му пък държала да покаже светлата страна на Жоро - как от едно талантливо и едва ли не гениално дете, обстоятелствата са го направили герой от мафиотските екшъни. Двете жени за последно се видяха край ковчега на Жоро, подкрепяни от свои родственици. Войната за имоти и пари пламна на същия ден, в който ковчегът на Стоев бе спуснат в земята от гробарите. Свекърва и снаха не пожелаха да се срещнат дори на панихидата за 40-те дни от смъртта на писателя. Конфликтът между тях ескалира до такава степен, че Юлия публично нарече Светла „проститутка”. За какво всъщност спорят майката Юлия и вдовицата Светла Стоева? Юлия, като много мъжки майки, цял живот се е старала да бъде най-важната жена за обичания си син. По някое време тя така се вживяла в тази роля, че точно в мутренския период на Стоев станала негов шофьор и го придружавала на всички срещи. За тази си работа бившата фризьорка дори получавала някаква заплата. После великодушно подарила получените пари на сина си, за да си купи той кола в момент на финансова криза.
Смъртта на Георги Стоев е повече от трагедия за съпругата и семейството му. „Видях новините по телевизията. Думите излязоха в лента в долната част на екрана. Бях шокирана,“ казва вдовицата, припомняйки си априлския ден, когато Георги Стоев стана последната жертва в дълга поредица от поръчкови убийства. Най-ужасният момент за нея е бил да обяснява убийството на седемгодишната им дъщеря. „Трябваше да й кажа истината, защото тя попита. Тя трябваше да го разбере. Плака два-три дни“, казва още Стоева. Тя свободно признава, че съпругът й не е бил ангел и че е поддържал контакти с подземния свят, за да получава информация за книгите си. Прокурори казват, че той може да е бил убит заради направени от него разкрития или заради уреждане на сметки между престъпници, или заради неплатени заеми. Слуховете циркулират из София, но никой не знае, освен замесените - а те не говорят.
- на снимката авторът на статията и убитият писател на колегиална раздумка

сряда, 21 юли 2010 г.

ЛЮБЕН ГОЦЕВ : СЕРГЕЙ Е НЕВИНЕН!


Нарушението на бившия премиер Сергей Станишев при боравене с класифицирана информация едва ли е умишлено - той може би е допуснал чисто административно-чиновнически грешки. Това казва в интервю за БТА бившият депутат и министър на външните работи от началото на прехода Любен Гоцев. "Лично аз смятам, че всичко ще излезе чисто. Сергей не е такъв човек да краде документи, да ги крие. Това е поради невнимание", казва генералът.
Името на Любен Гоцев бе често споменавано, докато вървече делото "Маргините". Оказа се, че причината братята да искат смъртта на Гоцев е фактът, че той е консултирал Младен Михалев-Маджо. По този повод Гоцев каментира, че за него сагата "братя Маргини" е приключила. Важно е това, което е решил съдът. От тук нататък нещата са минали в историята и за мен тази тема е приключила, казва Гоцев.

Той се надява, че извънредни избори няма да има, освен ако не се появят извънредни факти и причини, които да принудят Бойко Борисов да подаде оставка.

Но в настоящия момент няма алтернатива на Бойко Борисов, категоричен е Гоцев. Неговото пожелание е правителството да се стабилизира още по-добре, да решава големите въпроси, които стоят пред българската държава.

Приоритетните цели са - на първо място икономиката, производството, вътрешните проблеми - енергетика, социални проблеми, здравеопазване, образование и външната политика, сочи експолитикът.

"Смятам, че България трябва да провежда активна политика с всички страни, които ни приемат за адекватни партньори - западноевропейските и трите велики държави - САЩ, Китай и Русия. С тях трябва да имаме отлични отношения. Без този балансиран подход към Русия, Европа, САЩ и част от Азия нещата няма да бъдат много добре за нашия народ и за нашата държава", казва Гоцев.
Много хора са разочаровани и очакваха БСП да се развие по друг начин през последните години. За съжаление това не става. Явно в БСП протичат вътрешни процеси, свързани с личностите, по-малко с големите проблеми на политиката, в която трябва да е БСП", коментира ексдепутатът-социалист.
Според него за да останат хората тук и да са полезни на България, патриотизъм не е достатъчен, нужна е материална база, която да се изравни на половината от това, което е в Европа. "Много хора тук не са доволни от 600 лева заплата. Патриотизмът не е достатъчен", отбелязва Любен Гоцев.
Реформите трябва да близко до хората, а не абстрактни. Не е лошо да се намали броят на депутатите. И разходите ще са по-малко, ангажиментите ще са по-големи и ще се работи по-прецизно, коментира той. Ако някой ден се възприеме изцяло мажоритарна система в България, нещата може би ще се променят.
Според него не трябва да се забравя опита на малки европейски страни като Дания, Норвегия и Швеция, които са образци на държави. Трябва да сме по-близко до подобни държави като население и територия.

ОТ КЪДЕ ВСЪЩНОСТ СА ПАРИТЕ НА ЖОРО ПУРАТА!


Георги Георгиев се крил три месеца в къща на Дамбовците. Скандалният ексмитничар Георги Георгиев, по-известен като Жоро Пурата, има все по-малко приятели. Срещу него се обърна дори любовницата му Деси, след като се оказа, че и тя е измамена с лизинг за луксозен „Мерцедес” по схема, по която са измамени куп други хора - взимат суперскъпи коли на лизинг на свое име, а Пурата ги продава суперевтино, като прибира парите, а приятелите трябва да плащат гигантските лизингови вноски. Източници на “ШОУ” от обкръжението на Пурата твърдят, че делата му са тръгнали наопаки след „изчезването” му през 2008 г. Самият Георгиев отказва да признае, че е бил отвлечен, но според негови близки той е бил похитен от хора на бившия си бизнес партньор Никос Христофорос Аманатидис - Таки. В т. нар. ъндърграунд бе публична тайна, че Пурата и Таки поддържат стабилни, делови отношения и участват заедно в канал за контрабандни цигари. Добрият тон между тях обаче бил нарушен след провалена доставка на голямо количество мастербоксове цигари. Издънката станала заради хора на Пурата, които се оказали недобросъвестни и се опитали да крадат. Загубата от провала възлизала на над 470 хиляди евро. Заради кредиторите си Пурата се крил известно време и в къща на единия от братята Дамбовци. Преди около месец обаче е развалил отношенията си и с тях. Самият Георги Георгиев обича да се хвали в ограничени кръгове, че има над себе си височайши протекции – както сред бандитите, така и на държавно ниво. През последните шест месеца обаче все повече хора се отказали да общуват с него и на практика кръгът от приближените до Пурата хора се свил до едва няколко души. Вън от обкръжението му са и Радослав Живков – Джими и Ивайло Разложки – Тихия. Двамата изгърмяха през 2007 г. покрай афера с контрабанда на GSM-и през летище „София” и оттогава отношенията им с Пурата са повече от хладни. „Той е станал себичен, интересува се само от пари и в същото време стандартът му не е толкова висок, колкото беше. Барикадирал се е в къщата си и не излиза оттам, знае, че няма силни приятели и се страхува”, описва го пред “ШОУ” негов близък.Последният удар срещу Георги Георгиев бе нанесен, след като ключови свидетели по делото срещу него оттеглиха показанията си в полза на Пурата. Бившият митничар е подсъдим по секретно дело за укриване на доходи и градеше основната си теза, че разполагал с пари, защото приятели му давали щедри заеми. Двама от ключовите свидетели обаче се отрекоха от думите си. Илиян Методиев, който в миналото минава за дясна ръка на Пурата, твърдеше първоначално, че присъствал на среща на Георгиев с гръцки гражданин, който му дал назаем 177 000 евро.На последното заседание Методиев сменя тезата си и декларира, че не знае за такава среща и не е присъствал на нея. „Бях подведен от този човек, но бързо разбрах какъв е и реших, че трябва истината да излезе наяве”, твърди пред “ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ” Илиян Методиев. Подобни са думите и на приятел на бившия митничар от чужбина, който трябвало да докаже, че е дал на Пурата заем от няколкостотин хиляди долара. В последните си показания той е категоричен: „Никога не съм му давал пари!”Далаверата „Астън Мартин”В началото на 2007 г. Георги Георгиев – Пурата замисля чутовна далавера. Идеята е няколко от негови доверени хора да вземат скъпи коли на лизинг, които после да бъдат изложени за продажба в създадена специално за целта автокъща. Първи в схемата изгърмява Илиян Методиев. По това време той минава за дясната ръка на Пурата. Върши всякакви поръчки и се ползва с доброто отношение на шефа. Когато той го моли за услуга, Илиян не вижда причини да откаже. Няма и повод да се съмнява, че ще бъде ужилен с пари, защото Георги Георгиев демонстрира добър финансов статус. „Държеше в къщи чувалче с пари, в което гледаше да има най-малко 200 хиляди лева. Бъркаше вътре и си взимаше пачки, колкото му трябват. Често дори не знаеше колко пари има вътре – като намалееха в чувалчето, просто ги добавяше”, разказва приятел на Пурата от „златните” времена. Бившият митничар изпраща Илиян Методиев във финансовата компания „Хипо лизинг” при точно определени служителки – Олга Суева и Силвия Иванова. „Каза ми: „Отиваш и взимаш „Астън Мартин” – кабрио, те са предупредени”, спомня си Илиян Методиев. По документи той няма трудов договор и единствените му доходи са от 100-те лева инвалидна пенсияно това се оказва достатъчно, за да му бъде отпуснат лизинг за кола, която струва над 370 хиляди лева. Договорът е сключен, колата се води на името на Илиян, но е откарана веднага при Мария Николова, която тогава се води официалната приятелка на митничаря. По същата схема с коли се „сдобиват” още няколко души. Всички са от близкото обкръжение на Пурата и се доверяват заради доброто финансово състояние, което той има по онова време. Следващата „опарена” с автомобилната далавера е Деси – тайната любовница на Пурата. Доходите й отново са под въпрос, но това не е пречка да й бъде разрешен лизинг за няколкостотин хиляди лева. Младата жена е самотна майка, по документи има минимална заплата, но е одобрена за покупката на „Мерцедес” последен модел. Колата е дадена уж като подарък на Деси от Пурата, който обещава да плаща вноските по лизинга. Скоро се оказва, че лъскавият автомобил трябва да стои паркиран в гаража в очакване на клиент.През 2008 г. Пурата създава автокъща F1. По документи тя се води собственост на любовницата Мария Николова. По същото време бившият митничар свиква няколко доверени приятели и иска нова услуга – този път трябва да открият на свое име фирми. Изпраща ги и при конкретен човек, който да свърши бързо регистрацията.„Каза ми – отиваш при Стоимен, има офис на „Пушкин” – до Таки. Той ще ти открие фирмите. Трябва ти само копие от лична карта, за останалото няма да се стараеш”, спомня си пред “ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ” един от участниците в схемата. По негови думи въпросният Стоимен успява да разкрие поне 20 „кухи” фирмиСхемата е същата както с фиктивните дружества за ДДС-измами. С тази разлика, че фирмите не се водят на имената на клошари и цигани, а на приятели на Пурата. Никой от тях няма и причина да се съмнява, че ще бъде подведен. На 11 септември 2008 г. Георги Георгиев – Пурата урежда купуването на втори „Астън Мартин”. Колата е сред най-луксозните, единствена по рода си в България. Със същия модел в последния си филм Джеймс Бонд се бори срещу лошите. Купувач е отново Илиян Методиев.„Прати ме пак при служителките на „Хипо лизинг” и отново всичко мина гладко, никой не се усъмни, че нямам доходи”, спомня си той. Лъскавата кола е на стойност 552 хиляди лева и е откарана директно на паркинга на автокъща F1. Приятелката на Пурата – Деси, също „купува” още автомобили на свое име. Пак на лизинг тя се сдобива с 4 джипа, които също отиват по предназначение във F1.На 18 октомври 2008 г. от МВР съобщават, че „41-годишният Г.Й.Г от София е в неизвестност от 6 часа сутринта вчера. По случая е образувано досъдебно производство.” От този момент нататък нещата за Пурата започват да се сриват главоломно. Въпреки слуховете, че е отвлечен, от семейството му отричат той да е в неизвестност. Държат се странно. Два дни след изчезването на сина си бащата на Пурата търси Илиян Методиев и иска той да прехвърли на негово име стар „Мерцедес”. „Стори ми се наистина странно, защото синът му го нямаше, а той искаше да си получи документите за кола, за която го карах поне от две, три години да извършим прехвърлянето”, спомня си Методиев. Когато Пурата се появява изневиделица, отрича да е изчезвал. „Сламени хора”Източници на подземната медия от близкото обкръжение на Пурата твърдят, че след „отвличането” той се променя коренно и започва да завлича още и още приятели. Спира да плаща вноските по лизинга на колите. Други негови приятели изгърмяват с големи суми пари на заем. Бившият митничар е щедър и никой няма причини да не му вярва, когато обяснява, че ще върне заема до месец, и то с 10% лихва. Когато разбира, че негов бивш колега – митнически служител, е продал мезонет в "Борово", го увещава да му даде цялата сума – 90 хиляди евро, която щял да инвестира за кратко срещу голяма печалба. Завлича и него. Междувременно лизинговата компания започва да притиска „собствениците” на колите за вноските. Те твърдят, че автомобилите всъщност са собственост на Пурата, но от „Хипо лизинг” настояват, че в договора при тях са вписани други имена. „Казах им – идете в автокъща F1 и си вземете автомобилите, обявете ги за издирване, те не са мои. Казах им, че съм използван като бушон, „сламен човек”, разказва Илиян Методиев. От компанията продължават да го преследват. Преди около 20 дни паркингът на автокъщата внезапно опустява. Идват няколко здрави момчета и откарват гъзарските возила в неизвестна посока. Сред тях са и двата уникални модела на „Астън Мартин”. Според източници на “ПОДЗЕМНА МЕДИЯ ” колите са изнесени още същия ден, след като са откарани от паркинга на автокъщата. Продадени са на бизнесмени в Ливан за цена, много по-ниска от реалната – за около 20-30 хиляди евро.Измамената любовница Последна в списъка на измамените е Мария Николова – официалната приятелка на Пурата. 35-годишната дама се ползва с благоволението на бившия митничар от години и за известно време дори обитава заедно с него семейното жилище на ул. „Николай Обрешков” 8А. Именно през нея минава и голяма част от финансовите транзакции на Пурата. На името на Мария Николова се води и автокъща F1. В края на миналата година бизнесдамата внезапно се изнася от общото жилище. Пред приятели не споделя нищо, само казва, че с Пурата са решили да се разделят за известно време. Истината е друга, твърдят хора от близкото й обкръжение. Мария Николова се оказва измамена по същата схема с големи суми пари, както и останалите приятели на бившия митничар. Раздорът между двамата настъпва заради два големи банкови кредита, които тя тегли от свое име, но на практика парите са предназначени за него. Първият кредит е от „Пиреос банк” и е на стойност 398 хиляди 645 евро. Другият е за над 70 хиляди евро. На 16 юни т. г. сметките и дяловете на Мария Николова в две фирми са запорирани по изпълнително дело за банковите кредити.


Мария НИКОЛАЕВА

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЦИГАНСКАТА НАПАСТ!


Мъж и двама непълнолетни са задържани за сексуално насилие над 18-годишно момиче от Пловдив. Жертвата сама е съобщила за сексуалното насилие. Мъжете от ромски произход са следили няколко дни жертвата си в пазарджишкото село Говедаре. По думите й, непознат мъж слязъл от автомобил и с помощта на физическа сила я качил в него. Малко по-късно, в близост до селото, той изнасилил момичето. Установено е, че това е 21-годишен жител на същото село. Задържани са и двамата му непълнолетни съучастници.Изнасилвачът е криминално проявен, а към отговорност са привлечени и наблюдателитне на гаврите му, които са участвали в отвличането.Очаква се днес районната прокуратура да удължи срока на ареста на тримата обвинени.

НИКОЛАЙ КОЛЕВ - БОСИЯ ПРЕД ПОДЗЕМНА МЕДИЯ : ВРЕМЕ Е ЗА РЕВОЛЮЦИЯ! ЧЕНГЕТА ЩЕ УБИЯТ ЦВЕТАНОВ!



- Какво става в държавата господин, Колев? Партийни, войни, заплахи, папки, разработки, досиета.....-


Разиграват се театри и всякой стреля на сляпо от страх. Знае се че ще падат много глави и всеки покрива своята и насочва секирата към другата....

- Но държавата няма ли воля да се справи с проблема и да намести нещата?

- Бойко Борисов ли? Той е днес държавата. Та той е един от главните играчи на тая постановка. Вижте какво говори, аз не съм Станишев е, аз не съм Доган е.... Същото за което Ви говоря. Или дясната му ръка Цветанов. Този човек ако продължава да ръководи така МВР както го ръководи сега, ще се стигне до момента полицаи да му видят сметката. Никой не осъзнава колко е сложна обстановката....

- Доста си черноглед. Ами събитията в БСП?

- Там от политически трупове ще преминат на физически такива... и пръв ще е Румен Овчаров. Честно да ти кажа чудя се този човек как е още жив. За мен той трябваше да е убит отдавна. Има доста мераклии желаещи да го премахнат нищо че, изглежда улав. Той държи връзки и пари. Защо? Защото енергетиката е най-важният отрасъл. Образно казано, това е храната, която човек поема три пъти дневно и без която не може. Същото важи и за електричеството, горивата. Сегашният министър Петър Димитров е същият нещастник като Румен Овчаров.

- Описваш обстановката като една истинска държавна кладница!

- То се очакваше че ще стане така. Не може да грабиш с пълни шепи при това с години а сега като е останало малко и за никой не стига тези шепи ги вкопчваш за някоя гуша, от друга страна те сграбчват и теб и положението е гуша за гуша и никой не се интересува за народа.

- Виждаш ли изход...?

Да. Само един – революция. Народа трябва да въстане и да избеси цялата политическа паплач на площад “Народно събрание”. Без милост, съд и присъда. Така както те ни линчуват всеки ден.

- Би ли повел една такава революция?

- Правя го с години ,но все още никой не ме слуша. Едни не искат а трети се правят че не ме чуват....
ПОДЗЕМНА МЕДИЯ
Деси Монева

ПРЕЗИДЕНТЪТ КРЪША ОТ РАБОТА!



Държавният глава избяга от работа и тръгна по софийските бутици с двамата си сина, засечени от BNews. Следвани плътно от гавазите, тримата обходиха скъпите магазини по "Леге". Наследниците на Гоце - Ивайло и Владимир, явно си падат по марката Canali, защото накрая на пазаруването носеха пликове с луксозни стоки на престижната фирма. Впечатлените минувачи се побутваха при вида на тримата пазаруващи, които явно не за първи път обхождат магазините вкупом. Очевидци припомнят, че наскоро Гоце и наследниците му били засечени да харчат с размах по "Витошка".

ИСУСА НАСЛЕДНИК НА ВЪЛКА!



Новият наследник на потопения Румен Вълка вече си има и фиксирано име. Ако до сега из столичния ъндърграунд витаеха легенди за връзки, играчи и знакови имена, то вече на всички представители е ясно, че новият крупен инвеститор в София ще се казва Христо Вартенян, по-известен като Исуса. Няколко дружества, в които въпросният бизнесмен има мажоритарен дял вече са подали заявления, посочвайки терени за големи инвестиции. По всяка вероятнст от дребен квартален бос Вартенян скача в едрия бизнес, при това не без тесните си връзки с новата власт, напомнят познавачите. Само преди две седмици маститият бабаит от Люлин пусна сам мухата, че двамата депутати от “ГЕРБ” работят вече за него. Е, видя се, че си обичат работата и я вършат веднага, шегуват се столични играчи. Според тях нищо чудно целият ресурс на Вълка в столицата да мине инцидентно в негови ръце, за да може с чиста съвест Исуса да се преименува на новия Вълк. В проектите му за игзраждане имало няколко хотела, два мола и един паркинг, но това било само началото. Странно как в това перо на бизнеса терминът икономическа криза не се спряга, коментират от своя страна с голяма доза ирония мастити финансови експерти.

КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ВОЛЕН СИДЕРОВ?

СТРАШНО - ДОГАН КУПИЛ НАЦИОНАЛТАТА БИБЛИОТЕКА?

БАРЕТАТА НИ ВЗЕ ЗА КАНАРЧЕТА!


Прокуратурата работи като цигански оркестър, негодува друг арестант - Психото Задържаният повече от година и половина Златомир Иванов-Баретата, обяви, че е готов да сформира нова политическа сила. Бившият командос е обвинен в организиране и ръководене на престъпна група под символичното прозвище "Фирмата", занимаваща се с разпространение на наркотици и убийства."По принцип с политици не искам да се занимавам", каза той в интервю от килията си за телевизионното предаване "Код: Криминално" в отговор на въпрос дали някоя партия му е искала спонсорство и добави: "Сега е модерно да се става политик. Даже си мисля да взема да направя една партия, за да не ме оставят намира. "Фирмата" може би ще се казва", заяви иронично Баретата.Той използва телевизионния ефир, за да възроптае за пореден път срещу повдигнатите му обвинения. "Нали продаваме хероин, нали продаваме цялата гама - къде са?", попита реторично той, демонстрирайки увереност, че срещу него уличаващи вината доказателства няма.Друг арестант - задържаният още през 2000 година Асен Китанов-Психото, за когото се твърди, че е част от бойните единици на Ицо Исуса, сравни прокуратурата с "цигански оркестър". "Работи се по слух. С доноси. Коя година сме? Тама може да работи само цигански оркестър - по слух", каза Психото.

вторник, 20 юли 2010 г.

РАЗФОРМИРОВАТ ДАНС! ДАНС ще става инфослужба, режат им правомощията!


Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) ще стане изцяло информационна и аналитична служба. Това каза председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Анастас Анастасов, в медийно изявление. Миналата седмица комисията обсъдила и промените в Закона, както и законопроект за промени в работата на ДАНС. ДАНС вече няма да има право на арести, стана ясно още в информацията. Остава възможността за задържане единствено на лице, което е нарушило охраната и пропускателния режим в района на охраняем обект на агенцията. В този случай органите на ДАНС трябва да уведомят компетентните полицейски органи и да предадат задържаното лице на тях. Променят се и възможностите за ползване на помощни средства от органите на ДАНС, като отпада използването на химически вещества, служебни кучета и др. Атанасов каза, че има нова идея да се създаде общинска полиция, след като се направят промени в закона на МВР. След излизането на новината в средите веднага се заговори че това е първата стъпка по така плануваното разформироване на структурата както не един път лидерите на новата власт зе заричаха.

ОБВИНЯВАТ ДОГАН В НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!


Ново обвинение срещу лидера на партия ДПС Ахмед Доган се подготвя от ядрото на новата власт, чува се в политическите среди. В данни изнесени по неофициален път се споменава че специално ангажиран за целта екип е събрал изключително голям обем от доказателствен материал който уличавал Сокола в национално предателство. Негови дейности и такива заповядани от него на подчинените му показвали характер против държавният интерес и дори на моменти буквало излагали на риск сигурността в страната. Юридическият съвет на премиера след като щателно прегледал документацията излязъл с единно становище че има достатъчно факти уличаващи Доган в предателство и дал препоръка да се поиска неговото обяснение по официален път. Чува се че премиерът е приел тази схема. На въпроса зададен му от свои защо веднага не сигнализира компетентните органи Борисов отговорил че анализът на Доган е важен за него, което веднага накара политическите спецове да съзрат опит за натиск от страна на Бойко. Чрез докладът той искал да натисне и буквално да рекетира Сокала, но за какво....?

Красимир Гергов купува „Труд” и „24 часа” за 60 млн евро?


-н Шиндлер засега няма да коментира, казаха за БЛИЦ от кабинета на главния управител на ВГБ Всекидневниците „Труд” и „24 часа” стават собственост на бизнесмена Красимир Гергов. За тях той ще заплати на сегашните германски собственици във VAZ с централа в Есен около 60 млн евро, съобщи Frognews.bg, като се позова на източници от Вестникарска група България.БЛИЦ потърси за коментар главния управител на Вестникарска група България Аксел Шиндлер. От неговия кабинет отговориха: "Г-н Шиндлер засега няма да коментира". Аксел Шиндлер ръководи изданията на ВАЦ в България от 2007 година. Сделката щяла да се финализира до седмица-две, твърди Frognews.bg. Така Красимир Гергов ще придобие дружество, специализирано в извършването на издателски услуги и e на българския пазар повече от 10 години. ВГБ е най-голямата издателска група за периодични печатни издания в България. Компанията притежава издателствата “Медиа Холдинг” АД, “168 часа” ЕООД, “Издателство за списания Медиа” ЕООД, “Медиа Партнер” ЕООД, “Пресгрупа Утро” ЕООД, “Български фермер” ООД и Книгоиздателска къща “Труд”.Създадена в началото на 1997 г., ВГБ наложи в България познатия в Европа модел на немския вестникарски концерн ВАЦ, който обединява централизираното управление на дейности като производство, снабдяване, разпространение, реклама, маркетинг и др. В последно време обаче очевидно този модел не работи както преди. Германските собственици признават, че търпят големи загуби по линия на рекламните постъпления. Спадът само през последната година е с близо 40-50 на сто. Освен това тиражите на „Труд” и „24 часа” също вървят надолу. В. „Труд” се печата в тираж от 70 - 75 хил. бр., а в. „24 часа” – 60 - 65 хил. Запознати твърдят, че от тях се продават не повече от 70 процента. Слуховете около преговорите за продажбата на популярните издания придизвикали голямо напрежение в редакционните екипи. Някои от версиите, разпространявани в медийните и бизнес средите, сочат, че се очаквало обединяване на вестниците „Труд” и „24 часа”. „Трудоваците” обаче били притеснени, че ръководството на „часовете” имало силни позиции пред новия купувач и дори посредничело при сделката, което давало предимство на конкуретния вестник. Според други слухове главният редактор на „Труд” Тошо Тошев разговарял със собствениците в Есен, опитвайки се да спаси своя екип. Не било ясно обаче каква договорка е постигнал и дали тя ще залегне в договора за продажба. Много е вероятно Красимир Гергов, който има голям опит в ръководенето на медии, да повери преструктурирането на екип, посочен от него. Очаквали се и сериозни съкращения на журналисти, както и в администрацията. Кандидат за купуване на германската вестникарска империя в България била също Нова българска медийна група на Ирена Кръстева. Тя притежава вестниците “Монитор”, “Телеграф”, “Политика”, “Засада” (бивш "Експрес"), “Меридиан мач”, 50% от регионалния всекидневник “Борба” във Велико Търново, както и на “Балкан българска телевизия” (ББТ) и на ТВ7. В хода на преговорите обаче са се отказали заради високата цена, поискана от германците. Красимир Гергов ще стане собственик и на сградата на ВГБ – Полиграфическия комбинат „Д. Благоев” на бул. „Цариградско шосе” 47. Не е ясно все още дали в сделката влиза и печатницата на групировката. Не е ясно каква ще е съдбата на в. "Класа", който също се счита за собственост на Гергов.Красимир Гергов е роден на 30 септември 1961 година в София, България. Завършва Висш институт за физическо възпитание и спорт, специалност "Туризъм, алпинизъм и ориентиране" и спортна журналистика. Специализира World Report в СNN, Атланта и Лондон. Професионалната му кариера се развива в сферата на маркетинга, рекламата и консултирането на медии. Някои от основните му дейности са: Президент е на рекламна агенция „KRES", България – първата българска агенция за пълно рекламно обслужване, партньор в „News Outdoor", България, консултант на Newscorp за България (bTV) и за Сърбия (Fox TV); консултант на Central Europe Media Enterprises за България (PRO.BG и RING.BG); собственик на първата частна телевизия у нас с програма на CNN и на първото частно национално радио съвместно с Радио „Свободна Европа”; председател на Националния борд по туризъм от 2008 г.; основател на Българската асоциация по голф и т.н Това може да се прочете в личния сайт на бизнесмена. Според публикации в медиите Гергов е и един от най-богатите българи и е завършил и Школата на МВР в Симеоново, заедно с Богомил Бонев, ексвътрешен министър и банкера Емил Кюлев, който бе убит през 2005 г.

АТАНАС ПАНАЙОТОВ : ПЪРВАНОВ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ОЩЕ КОГАТО ЛЪСНА АГЕНТУРНИЯТ МУ ЗАДНИК!


- Наско, твоите сериозни анализи продължават да правят фурор сред читателите на “ПОДЗЕМНА МЕДИЯ”, кажи ни: ти какво смяташ за новото правителство и по-точно за отвличанията и дали то ще се справи с този вид престъпление?

- Новото правителство не е заинтересовано да се справи с каквото и да е било. Стоте дни минаха и заминаха – прословутите „100 дни”! Вече сме сърбали попарата на онези „800 дни”, които патронът на Бойко Борисов ни даде, за да ни „оправи”. Хубаво ни оправи и той и тройната коалиция. За 20 години 5% до 10% от хората в България станаха неимоверно богати, 10%-20% средно богати и останалите тотално бедни. В провинцията на много места хората се радват на 200 лева заплата. Не задоволяват, а радват. Това е гавра с българския народ.

- Но новият премиер е коренно различен от предишните и му личи, че има воля за промяна.

Тук, може би, сме на различно мнение, макар аз най-много ще се радвам, ако Бойко Борисов наистина има желание не само за промяна, а да изпълни своите закани към всички крадци в държавата. Но! Кой е той? Боко Тиквата от Банкя, Бойко Рапона от „Ипон”, Шурла-бурла тиквен гъз от МВР или човекът решил да оправи нещата в България... Истинските хора, които се стремим България да влезе в руслото на ЕС, да живеят хората спокойно – без да си заключват жилищата, да получават достойно заплащане, достатъчно социално осигуряване, безплатно здравеопазване – без рекет и рушвети, читаво образование и, и, и, сме много малко. Всеки гледа своя интерес и как да напълни своя джоб. Народът е овца, която трябва да бъде издоена докрай от шепа използвачи. Никой досега не се е обърнал към мен за съвет или да ме покани в някое от управленията на страната, да ми предложи пост или да пожелае моите знания и умения в изграждането на Нова България след 1989 г. Никой! Но те не са се обърнали и към много други, които са като мен. Защото ние не сме нагаждачи, гъзолизци и подлоги на тези, които от 20 години чрез различни партии и правителства продължават да управляват страната, като от държавни служители с ниски заплати (преди 1989 г. заплатите горе-долу бяха за всички еднакви, с много малки изключения) се превърнаха в олигарси - висшата партийна номенклатура, служители на МВР и гадовете от ДС.

А такива патриоти като Яне Янев и Волен Сидеров не ги ли броиш за твои съмишленици?

Прочети Христо Ботев. Това са лъжепатриоти, поставени от тези, които стоят в сянка и управляват страната. Първият представлява еврейските интереси в България, вторият играе интервент за Ахмед Доган. И двамата никога не са ме потърсили за нищо, както и други истински българи, които мислят като мен. И те са същите кукли на конци като Станишев, Виденов или Бай Симо Ментата. А Бойко Борисов е бил член на БКП и служител в народната милиция. Дори напуска МВР, защото не е пожелал да се деполитизира, т.е. е останал верен на Партията, а това е БКП – най-престъпната и криминална групировка в България в новата ни история. Ще допълня и най-зловещата. Както и Цветан Цветанов, той също е бил служител в народната милиция. И много други в тази партия ГЕРБ. А пред нас, българския електорат, се изкарват дясна партия. Дясна партия, създадена от комунисти. И вместо всички тези гадове да бъдат изправени до стената и ликвидирани, те ни управляват от 1944 г. и продължават да ни управляват и до ден днешен. Тодор Живков трябваше да бъде разстрелян като Николае Чаушеску, а той беше охраняван лично от Бойко Борисов и фирмата му за охрана (разбирай рекет)
„Ипон”. Същият този Бойко Борисов е премиер на България. Сега издига глас да се вдигне наказанието за отвличане и откуп на 30 години или доживот! Много бързо забрави как той и неговите приятели „борците”, така наречените „мутри”, в началото на 90-те отвличаха и пребиваха за пари. Самият той имаше охранителна фирма и се надявам, че всички си спомнят с какво се занимаваха охранителните фирми тогава. Бойко Борисов винаги се е гордял, че е охранявал Тодор Живков и за него е един „велик българин”. Сатрапът Тодор Живков е „велик българин”. Нали по негово време всички бяхме „равни”. Къде, в какво и с какво живеят наследниците на Тодор Живков и цялата партийна номенклатура и обикновените работници и селяни? Сами си отговорете. Няма нито един новобогаташ, който да не е обвързан с БКП или ДС. Такъв няма! Освен реститутите. Аз искам да повярвам, че от зловещ и безскрупулен бандит, бивш милиционер и член на БКП, сегашният премиер е станал почтен български гражданин и наистина иска да „оправи” държавата. И веднага ще го повярвам, когато БСП(БКП) бъде забранена, имотите и авоарите на цялата партийна номенклатура и бивши служители на ДС бъдат конфискувани в полза на държавата, а такива като Сергей Станишев, Нора Ананиева, Иван Костов, Надежда Михайлова, Милен Велчев, Стефан Софиянски и да не ги изброявам останалите, бъдат арестувани, осъдени и оставени без всякакво имущество!!! Само тогава ще знам, че той се е променил и наистина радее за доброто на България. Поне 10 000 престъпни елементи заслужават доживотен затвор в България, а не само тези, които отвличат за откуп. И то бивши негови колеги. Защото в тези банди сигурно половината са бивши или настоящи полицаи и военни. Това е мое мнение и аз отговарям за своите думи. И като казвам престъпни елементи, визирам досега изброените от мен образовани „бизнесмени” и „политици”, които като грабливи птици се спускат над стадата на българския труженик и не му взимат само по едно животно, а ограбват цялото стадо и го обричат на глад и мизерия. Но ние сме свидетели на това което става в държавата и съвсем скоро ще разберем дали Бойко Борисов е искрен и дали не е заблудил и той българския електорат, както своите предшественици досега. Надявам се, че е поел някакви обещания към ЕС и ще трябва да ги изпълни. Но, както виждаме, и Маргините и Вальо Топлото и Галевите и Людмил Стойков и Георги Гергов са все още на свобода и си се разпореждат с натрупаното богатство.

Много логика има в твоите думи. А как ще коментираш „харчовете” на Георги Първанов като президент?

Ето още един, който трябва да е в затвора, а не да е ни е държавен глава. Той беше председател на БСП, което автоматично го прави шеф на тази криминална и престъпна структура. Капо! А ни е президент. Още една гавра с целия български народ. Но щом веднъж е такъв, той може да пътува и посещава други страни. Дали за отстрел на забранени за лов животни или за междудържавни спогодби, това вече е работа на парламента, защото ние сме все още парламентарна република. А такива като Асен Агов да не ми се правят много на отворени и да ни говорят за някакви 500 000 лева, защото той също принадлежи към тези 10 000 престъпника, които заслужават доживотни присъди! Той пък е в бандата на Иван Костов, наречена ДСБ. Само затова, че му лъсна агентурния задник, Първанов трябваше да си подаде оставката. Аз винаги съм бил за президентска република, защото тогава ще могат да се кандидатират много независими и свестни хора и ако българския народ има късмет да е някой като мен, няма да има Станишевци, няма да има Костовци, няма да има Борисовци и Бай Симовци. А такива като Асен Агов, понеже вече са в шеста глуха, се опитват да се правят на интересни. Разбира се, че по време на криза президентът трябва да ограничи своите пътувания, но ако са от полза за държавата, което трябва да каже парламента, трябва да се ходи. Хората трябва да разберат едно, че в парламента няма партии, а банди! На Волен също му лъсна продажния задник и най-верните му хора започнаха да го напускат и до 2-3 години, а и по-скоро, може би, „Атака” вече няма да я има. Янето носи името на предателя Яне Сандански, но пък при него нещата са много здраво подплатени с парите на евреите. Дано поне той излезе читав и не заблуждава народа, но аз не бих вярвал на човек, който защитава еврейските интереси вместо българските, защото и зад Станишев стоят евреите – самият той е евреин. Зад Бойко също са евреите и изобщо нашата държава се превръща в еврейски протекторат.

Ама и зад Бойко Борисов ли са евреите, това как го разбра?

Аз не мразя еврейския народ, нито пък съм ксенофоб. Аз виждам и разбирам нещата, които ни заобикалят, малко са хората, които имат тази даденост. Зад Бойко са САЩ, той получава своите заповеди оттам, работи за ДЕА и то много отдавна, получава награди и финансова подкрепа. САЩ се управляват от евреи и коментарът е повече излишен. Имам вече 15 книги и ако хората са си направили труда да ги разберат, значи знаят за какво става дума. Аз съм за България! Искам всички в нея да са добре нахранени, добре облечени, децата ни да са добре изучени, родителите ни добре гледани и осигурени. Но ще потърпя още съвсем малко и ако и този път сме излъгани, аз ще трябва да напусна страната завинаги или да спра да пиша и да започна да се занимавам с несвойствени за мен неща, за да оцелея и наваксам пропуснатото, докато се опитвах да отворя очите на хората и им покажа верния път. И да започна и аз да гледам само собствения си интерес.

Да продължим тогава със сагата „Атанас Панайотов”...

В края на месец юли скандалите на Айша станаха нетърпими, агресията и́ стана още по-брутална и бях принуден да се обърна не към МВР, а към съда и прокуратурата. СГС, ГО, издаде „Заповед за незабавна защита” и с полиция и преводач съпругата ми бе отстранена от общото ни жилище, отведена на 100 м. и и́ бе забранено да се доближава до мен и детето. Сега водим дело за доказване „кой крив, кой прав”. Тя отрича всичко. Явно адвокатката и́ я е подучила така. Иска си детето. Не можела без него. Ама къде ще го гледа, ако и́ го дадат? Тя никога няма да се върне повече при мен. Не бих я приел за нищо на света.


Тя къде живее сега?


При отец Йоан в Нови хан. Иван направи някакъв манастир там, в който събира бездомници и сираци. Всичко е с дарителски средства. Ванката е лежал преди 1989 г. в пандиза, но сега се е отдал на милосърдие. Жена ми отишла пред МВнР да търси съдействие, но тъй като няма гамбийско посолство или консулство, охраната повикала полицаи от служба „Миграция” и те понеже нямали къде да я настанят е завели в Нови хан при Иван.

Това шега ли е?

Страната ни е хубава, но държава няма! И като няма държава няма и къде да бъдат настанявани бездомници и чужденци, които имат разрешение за пребиваване, но нямат подслон. Това в Германия или Швеция не би могло да се случи. Щяха да и́ дадат жилище или да я настанят в хотел или пансион, а разходите да ги поеме държавата. И сега там тя цепи дърва и пали печката, за да се отоплява. Не оцени домашния уют и топлина. Дано преосмисли своите необмислени постъпки. Но тя няма да се промени и затова е по-добре за нея да се върне в Гамбия и да си търси там късмета.
Не и́ ли е мъчно за детето? Не иска ли да го вижда?
Не знам, пред съда каза, че иска да е при нея, но това, според мен, е за да ми прави сечено. Предлагам да спрем дотук и в следващия брой да завършим...

понеделник, 19 юли 2010 г.

НАМУШКАХА ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ?


Изглежда кървавата война в Мешарето, за която вашият флагман на свободното слово не един път алармира, ще завърши с няколко знакови жертви. Миналата седмица от отлично осведомен източник разбрахме, че лидерът на Евро рома Цветелин Кънчев бил намушкан в родния си дом от свой кръвен роднина. Роднината, който по всяка вероятност е братовчед на Дон Цеци, бил представител на конфликтния клан, с който политикът-бизнесмен воювал и всячески се опитвал да убеди роднината си да склони и да им се предаде, така нямало да се пролива повече невинна циганска кръв и мирът щял да настъпи. Кънчев от своя страна обаче останал непоклатим и не само това, но и заплашил братовчед си, чието име не се споменава, че ако не напуснел къщата му до две минути жив, по-късно може и да я напусне с краката напред. Уплашен, роднината му скочил паниран, извадил тънка кама от ботуша си и посегнал да наръга Дон Цеци. За щастие острието само го одраскало по гърдите без трайни последствия. Нападателят бил изхвърлен с бой от охраната в дома му, а Кънчев моментално потърсил медицинска помощ. За негово успокоение раната не била дълбока, но един тик в повече можел да продупчи сърцето му, прогнозирали докторите. Полицията не била уведомена за случая.

БАТЕТО РАЗКРИВА : Целта е потоците пари да влазат в едни ръце, тези на Бойко!


Това е целта и на атаката срещу Алексей Петров, и срещу бившите министри, срещу Дамбовеца, на който нищо няма да му изкарат в Кремиковци. Телохранителите, след като вкараха в ареста всички, за да им вземат бизнеса, защото това не е вкарване за наказание, а това е обир на обирджиите. Имаше един много хубав филм „Бандата фалшиви полицаи”.
В демокрация ли живеем, или в някаква друга доста увредена система?
- ... Това, което днес е тук, си е един типичен башибозук. Политически башибозук. И не е никаква демокрация, за да се изтъпани Бойко Борисов оня ден по телевизията и да каже: „Ако не бяхме демокрация, аз щях да се разправя със Слави”. Ето това е характеристиката на Бойковата демокрация. Неорганизирана среда от джебчии.Защото по-обидна дума от джебчии аз не мога да измисля за днешната демокрация...
- Полицията, която излъчва акциите си по телевизията, някакво фукане ли е, откровен популизъм ли е? Може ли да се каже, че това е наистина справяне с престъпността?
- Срам ме е, че съм българин. В момента ме е срам. Понеже и аз съм в тая каша.И не съм излезнал да се самозапаля като Ян Палах. Това ли е държавата, кажи ми?! Една година след като взеха властта. Телохранителите!... Това е безсилие, моето момиче, защото не може полицейщината така да се размахва. Какво ме итересува мен, гражданина, тази киностудия полицейска! Бездарна! Цялата политика днес представлява сценарий, написан отвън, режисьорите не са лоши, първо действие, второ действие, трето действие. Няколко пъти препоръчвах да се постави пиесата на Брехт „Удържимият възход на Арутор Хи”. След нея Брехт избягва в Америка. След Артуро Хи. Тук, у нас, днес Бърборко Би. Така че не може това да е държава.
- Цветан Цветанов се държи доста смело. Изглежда така сякаш направо се е самозабравил.
- Не, той не се се самозабравил, защото няма какво да самозабрави от себе си. Най-големият комплимент му направи Бойко Борисов, защото го постави много над Станишев, като каза: „Той разнасяше папките в министерството!”. В правителството на Станишев бяха поне по-учени хора.... Ако това може да се нарече работа, което прави МВР, то е единственото работещо министерство в момента. Единственото, в смисъл, народът вика – те правят нещо. ...
- Малко като Живков ли се държи Бойко?
- Ама не може, не умее да се държи като Живков. Аз съм живял с Живков. Живков може да го наричат всякакъв, но не беше неук. Дипломи не е размахвал, дисертации за размотаване на мъркучи не е правил, но не беше неук. И затова ти казвам, че сценарият е написан добре в Америка, режисьорите дори не крият, че дърпат конците. Американският посланик дава акъл за всичко. Да си чула руски посланик у нас да дава пресконференции, да размахва пръст. Те поне са възпитани апаратчици. Докато американците са каубои....
- Познавате ли Алексей Петров, около когото грейна толкова голям скандал?
- Аз с Алексей Петров се познавам, с Бойко Борисов се познавам много добре. Общо взето, ги знам какво представляват. На мен тази история с Алексей ми прилича на Нощта на дългите ножове. Когато SS избиват SA.
...
- Бойко Борисов защо избра Симеон Дянков?
- Щото толкова му е акълът. Той спокойно би могъл да го е срещнал случайно в Харлем, както е срещнал онази на кръстовището до Търново.... Какво правят неуките хора? Два примера ще ти дам. Навремето Александровската библиотека, какво е станало? Изгарят я. Унищожават умността, материализирана в най-ценното, в писаното слово. Какво прави Хитлер, телохранителите в Германия? Изгарят книги. И сега идва този недорасляк Симеон Дянков и закрива Академията на науките. И друго. Като става въпрос за театрите. Хъшовете! Хъшовете в Браила правят театър, туберкулозно болни половината, правят театър! Моля ти се, а тия ще ми закриват театрите!
- Бойко е напуснал МВР, защото не е искал да се деполитизира от БКП що за метаморфоза е това днес. Кого лъжем, американците ли?
- Срещам се с Бойко на летището във Франкфурт, той още е полицай. Чакаме да се качим на самолета, говорим си. Викам му: Бойко, откъде идваш, бе? Той вика: От Америка. Викам му: Пак ли те извикаха за инструктаж! Ама пред хора се води разговорът. На което той като обидено дете, не знам колко е бил отличник от Банкя, каза: „Теб как те викаха в Москва”. На мен в Москва ми беше забранено да ходя, защото, като тръгнех за Москва, мъжете криеха съпругите си, а майките – дъщерите. Разбираш ли, попитах го съвсем на майтап и съвсем между другото на инструктаж ли е бил и той веднага си призна. Любимата му книга е Винету. Представяш ли си, аз на шест години, дете мое, бях прочел Чудомир. На 9 години баща ми ми подари целия Джек Лондон. Ходихме приятелчетата по три пъти на ден в читалището да си сменяме книгите. Четяхме като смахнати.
- Около Бойко Борисов все пак има съветници.
- Казах в едно интервю, че Костов, когото ненавиждам, в сравнение с Бойко е Еверест.... Бойко Борисов има добър сценарий, добър постановчик, но той не е никакъв актьор. Не можеш да докараш някой от гората и да ти играе Крал Лир, нали така? Основната беда на прехода, коя е? Кадровата. ... Кажи ми каква е петилетката на Бойко? Изтъпани се и вика: Аз ще строя пътища и заводи! Изглежда нещо му се върти от стенвестниците ли, някакви заводи пушат? Какви заводи днес може да строи държавата, ми кажи?! Добре де, може ли министър-председателят да каже такова нещо: Аз ще строя пътища и заводи. Заводи щял да строи?! Ми, казвам ти, обидно ми е. Обидно ми е.
...
- Добре де, не се ли финансират партиите от бандитския бизнес и от олигарсите, тогава за какво справяне с престъпността говорим?
- Те не знаят какво е олигарх. Питай Бойко какво значи олигарх. Скоро очаквам нова акция да има полицейска и тя ще се казва „Оправданите”. Очаквам телохранителите да организират сега акция „Оправданите”. Това е целта и на атаката срещу Алексей Петров, и срещу бившите министри, срещу Дамбовеца, на който нищо няма да му изкарат в Кремиковци, един заровен къс ламарина са намерили досега, така че целта е да се съсредоточат потоците на пари в едни ръце, тези на Бойко. Аз не си спомням никога Тодор Живков да е казвал АЗ. Пътувал съм с него много в страната и в чужбина. А Бойко непрекъснато: Аз ще ви дам! Ето ви 3 милиона. Това са точно управленски маниери, упражнявани по времето на Чингиз хан;. Когато правеха партията и седяха трима – Далай Лама и солташаците му, помниш ли как седяха на едни кресла на сцената, няма маса, няма нищо. И той буквално каза: Ето лидера на партията! И каквото ви каже той ще го изпълнявате, защото аз съм му казал на него. И посочи Цветан Цветанов. Ти знаеш ли как Бойко се появи изобщо на сцената?
- Не.
- Аз бях в Управителния съвет на застрахователното дружество СИК. Защото всичките мутри ме знаят кой съм. По спортна линия и не само по спортна. И ме уважават. И аз ги познавам, и ги уважавам. И Георги Илиев, лека му пръст, и брат му, нямаше техен рожден ден, на който аз да не съм централния гост. Защото и аз съм непреходна работа, хахаха. И така, седя с Тодор Живков ден, два, три, да кажем, след като му махнаха горе пазачите. Които не пазеха вилата, а пазеха той да не излезе някъде. Домашен арест. И пристигат горе посред бял ден едни, момичето, което гледа къщата, вика: Шефе, дойдоха момчетата. И аз си казвам, кой ли е дошъл, някой ремонт ли... И гледам влизат Венцислав Йосифов и Пашата. Заповядайте, какво ще пиете? И Венци тогава казва: Дрегарю Живков, добре си живеехме при вас... А те бяха бензинаджии... И сега виждаме, вика, каква стана, искаме да ви върнем малко от добрините, които сме видели, дайте ни една стая тук и ще имате 24 часа охрана. И така се появи Бойко при нас около Тодор Живков.
- Сериозно?
- Ами да. Телохранител. После охранявяха и царя. И е търсен такъв за главен полицай, който да снася абсолютно всичко на американците. Не на европейците. И когато той беше главен секретар, навсякъде тогава се създаде ситуацията с документални филми към МВР. Например, обаждат се отнякъде за някакъв случай и той вика: Чакайте! И отива с два екипа телевизионни да снимат как Бойко се разправя с врага. Върхът на всичко е, като хващат двама в Пазарджишко с крадена кола и нещо друго в колата. Той вика: Чакайте! И отива да снима интервютата по телевизиите, всичко, както си го знае. През това време ония двамата бандити се качват на една от полицейските коли и изчезват, хващат ги чак на Свиленград. Една журналистка да не ти казвам какво ми разправя.
- Какво?
- Излиза Бойко от студиото и само пита: Как бях? Как бях? Записа искам да го видя. Страшен бях! И след това започва да сваля и да и звъни в 2 часа през нощта: Да се видим. Тя му казва: Ама за какво да се виждаме? Той отговаря: Да си държим ръцете. Ама че сваляч! Нищо лошо няма да сваляш жени, но... Бойко дърводелски го прави. После някой да го е видял него с жена някъде? Бойко е ... абе сикаджиите не го пускаха да влезе вътре в кръчмата, там, дето убиха Бай Миле.Седеше отвън Бойко да пази колите.... Телохранителите, след като вкараха в ареста всички, за да им вземат бизнеса, защото това не е вкарване за наказание, а това е обир на обирджиите. Имаше един много хубав филм „Бандата фалшиви полицаи”. Когато едната банда обира банка, другата банда, облечена като фалшива полиция, ги излавя. Взимат им парите,плячката и изчезват. Уж полицаи...
...
На Бойко дисертацията му е „Психо-физическа подготовка на пожарникаря при разгъване на маркуч в гориста местност”. Това изглежда като „Бира ще раздаваме само срещу платен членски внос в профсъюза” /Илф и Петров/. И аз, искам, Калина, тук да зададеш моя сакрален въпрос: Бойко, къде ти е приоритетата? И умирам от смях, когато кажат: Наш’те приоритети. Приоритетът е един, затова е приоритет. Искам да употребиш думата в женски род: къде ти е приоритетата?! Октоподите ли, заводите ли или какво?

/със съкращения/
Интервю на Калина Андролов
Сп. L’ EUROPEO