петък, 22 октомври 2010 г.

С подписка защитават педофилът Мартин от Гоце Делчев

ПЕДОФИЛЪТ
Учениците от Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев” в Гоце Делчев организираха подписка в защита на съученика си Мартин Йосифов.

Тя стартира в началото на седмицата и вече е събрала над 400 подписа. Учениците избрали най – висшата форма на демокрацията, за да помогнат на своя съученик. Заедно с подписката учениците изпратиха обръщение в медиите, в което изразяват недоволството си от това, че медиите са отразили този случай, а не положителните прояви на възпитаниците на НПГ.

„Защо не отразихте спортните ни победи, спечелените награди, тренировъчните победи” – се пита в писмото.

Учениците изразяват възмущението си от това, че името на Мартин е станало нарицателно за училището им и, че всички обвинили учителите, че не обръщали достатъчно внимание на учениците си, и побързаха да ги защитят.

В училището са били поканени специалисти – психолози и сексолози, за да помогнат на тийнейдърите да превъзмогнат случилото се.

Те настояват за справедлив и открит процес, независимо какво ще е решението на съда.

Мартин бе обвинен за блудство с три 9 – годишни момчета от Гоце Делчев. Жертвите са негови съседи и добри приятели. Близките на жертвите разказват, че дори ги водил на кино. Две от жертвите са от ромски произход, а трето е българче. Мръсната игра на Мартин, продължила две години бе разкрита на 29 септември, след като майката на една от жертвите се оплакала в полицията.

Мартин водел жертвите си в мазето на фамилната си къща, заключвал ги и извършвал полови сношения с тях. Даже ги заплашвал, че ако не се подчинят няма да ги пусне да си тръгнат. Случките в мазето са били много добре представени от една от жертвите 9 – годишният Шабан, който бил и най-пострадалият, защото изпълнявал нестандартните сексуални влечения на съседа си по няколко пъти в седмицата. Интересното е, че до последният ден нито едно от децата не е знаело за другите две. Родителите на Мартин са от добро семейство, имат добър бизнес. След случилото се, обаче те напуснаха семейния си дом и изчезнаха „ в дън земя”. Бащите на жертвите пък искат да му отмъстят, като го кастрират.

Мартин бе арестуван още в същия ден и беше обвинен по чл.157, кaсаещ хомосексуални действия с малолетни.

На следващия ден той бе задържан под стража, след решение на Районен съд – Гоце Делчев. Той все още се намира в ареста и не ходи на училище. След като се завърне в училище ще му бъде наложено наказание, съобщи педагогическият съветник на училището Мария Георгиева.

Гоце Делчев
Ерол Емилов

Няма коментари: