неделя, 24 януари 2010 г.

МАРГИНА - МАСОНИТЕ И ПРОКУРАТУРАТА!


Големия Маргин се превърна в нещо като лошото дете на прокуратурата. И в нещо като таен „брат” на ВИП-масони. Не само с червени нюанси в разцветката. Някои казват, че разбирането, проявявано понякога от определени магистрати, имало и такава закваска.
Преди дни видни бивши кадесари във Варна не можеха да се нарадват на две неща – номинирането на Кристалина Георгиева, която според тях симпатизирала на „прогресивните леви идеи”, и на пускането на Големия Маргин. Оказа се, че за Маргина малко са избързали с радостта. Както и с преценката си, че владеят кой знае каква тайна за (не)формалната му причастност към кръгове около знакови „братства”.
В същото време Николай Кокинов продължава битката. И реди ли реди коментари, които се напъва да представи за нещо друго – „Умните прокурори не коментират решения на съда” и „Умните прокурори аплодират правилните (и ако това не е коментар) решения на съда”.
Едва ли точно заради Маргина обаче има основание да се притеснява Николай Кокинов за сигурността си. И може би не заради всички „нагли”. Автоматчиците край домовете на прокурорите са нещо като сродяването им с италианските им колеги магистрати, охранявани от карабинери. Разбираемо.
Но колко дълго може да продължава това? И дали само Маргините трябва да бъдат мишени на прокурорите. Техният легален бизнес си върви – кой го контролира тогава?! И все пак – как беше: „ако им позволим да ни изместят от някои дребни неща, ще искат да завземат всичко”.
Така неминуемо ще настъпят дните на обичайните болежки. Баретата и Маргина имат опит в това. Дори може би вече имат основателни причини да дават гласност на здравословните си проблеми. Тюрмата няма как да не ги изостри. И все пак – дали вътре не са на по-сигурно място. Може би трябва да попитат Тишо Боксьора кой прокурор го посъветва да стои „на топло”.
В същото време ДС-контрольорите не си дават зор да решат проблемите на Маргина. Не се напрягат прекалено и ВИП-масоните, които са видели доста добро от него. Може би само хората зад Брендо се опитват да дърпат някои конци. Или поне създават видимост за задкулисни активности. Защото точно те ли не разбират – „доброто старо време” отминава безвъзвратно.

Няма коментари: