сряда, 3 ноември 2010 г.

Удариха склад за контрабандни цигари и алкохол в Гоце Делчев

Алкохолът
Склад за контрабандни цигари бе ударен от антимафиоти в хода на Специализирана полицейска операция по противодействие на внасяне на стоки без бандерол вчера в Гоце Делчев.

Служители на Икономическа полиция са иззели 143 стека цигари без бандерол, 140 пластмасови бутилки с вместимост 5 литра течност с кехлибарено червен цвят, 156 бутилки от 5 литра, пълни с течност, ухаеща на анасон и 7 бутилки от 5 литра с течност с аромат на спирт от склада на 53 – годишния Г. П. Общо 303 пластмасови бутилки от по 5л със спиртни напитки и 113 стека цигари без бандерол са откри в търговския обект.

Акцията на неврокопските ченгета е по сигнал и складът е бил около месец под наблюдение. Собственикът отказвал да допусне полицейските служители в склада под предлог, че ключовете не са у него. Служителите били принудени да поискат прокурорска заповед за принудително отваряне на обекта. 140 от петлитровите бутилките имитират гроздова ракия, 656 са мастика и 7 бутилки наподобяват водка. Георги Попов продавал на цена на едро по 3.80 лв., за литър от фалшивите спиртни напитки, а кутия цигари при него струвала 2.20 лв. Стоката, на обща стойност около 8 500 лв. е конфискувана и предадена на отговорно пазене в складовете на митническото бюро. Собственикът, който твърди, че не знае как тази стока е попаднала в склада му, е задържан за 24 часа. Според последните промени в наказателния кодекс, за подобно нарушение, могат да се наложат от една до шест години лишаване от свобода.

Проверени са всички складове на Търговска база „Сердика”, а на нарушителите са съставени констативни протоколи. Стоките са иззети. В РПУ – Гоце Делчев е образувано досъдебно производство.

Гоце Делчев 
Ерол Емилов  




Няма коментари: