четвъртък, 15 април 2010 г.

Стефан Гамизов: ЦВЕТАНОВ ПОЛЗВА ВЛАСТТА СИ ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА ЛИЧНИ СМЕТКИ!


Аз не съм изненадан, че в енергетиката се започва от фирми, свързани с Христо Ковачки, поради простата причина, че той има лична вражда с Цветан Цветанов. Това каза анализаторът Стефан Гамизов пред Информационна агенция КРОСС по повод думите на министър Цветанов, че енергийните фирми, които са във фокуса на операция „Недосегаемите" имат „добра" връзка с Христо Ковачки.
Според Гамизов, Ковачки не е част от енергийната мафия. Неговото влияние в енергетиката е в десетки милиони левове, а енергийната мафия, според Гамизов, работи със злоупотреби, които са за стотици милиони левове.
„Със сигурност това е добра насока, ако трябва да бъде извадено, какво се случва в енергетиката, но е доста далече от основните престъпници и от енергийната мафия", коментира Гамизов. По думите му, за министър Цветанов хората, които трябва да отидат пред правосъдието, са не просто тези, които са извършвали престъпления, но тези, с които той има лична вражда.
„Всъщност, ако са извършвали престъпления и няма лична вражда, те са недосегаеми", обобщи енергийният експерт.
Гамизов е категоричен, че ако някой иска да удари енергийната мафия, трябва да се търсят двама души. „Единият има докторска титла по ядрена енергетика, а другият е бивш офицер от службите за сигурност и добре установен на тенис кортовете в Банкя", поясни Гамизов без да назове имена. Тази акция обаче няма да стигне до въпросните двама души, е сигурен Гамизов и се обоснова с твърдението, че доскоро въпросните две лица са враждували с групата на Ковачки.
Гамизов смята, че ако Цветанов продължава действията в енергетиката, трябва да стигне и до личен свой приятел от Стара Загора - замесен в злоупотребите в Мини Марица Изток, до двете споменати лица, които управляват енергийната мафия в България, да стигне до един голям конгломерат от фирми, които са свързани директно с Иван Костов.
„Ето това е ниво Октопод, защото, ако остане само на това ниво, то ще бъде на плоскостта на лични вражди. Аз много внимателно ще наблюдавам дали това не е разчистване на територия на енергийната мафия", каза Стефан Гамизов.Според него Ковачки е дребен играч, защото не е това човекът, който е направил проекта АЕЦ „Белене", не е човекът, който е осигурил дългосрочните договори за Марица Изток 1 и Марица Изток 3, това не е човекът, който следи за „Цанков камък", това не е човекът, който контролираше търговията с нелегално произведено електричество и търговията с откраднато електричество, която е за няколко стотин милиона евро годишно.
„Аз внимателно наблюдавам това да не е само едно от поредните лични отмъщения на Цветан Цветанов, на хора които не му харесват. Да не се окаже, че в момента само отрязваме опашката на гущера", обобщи анализаторът Стефан Гамизов.

Няма коментари: