събота, 10 юли 2010 г.

ИМА ЛИ ТАЕН ПЛАН ЗА РАЗЦЕПВАНЕ НА ДПС?


Бойко Борисов и премиерът на Турция Реджеп Тайп Ердоган се разбраха да си говорят на малки имена. Имаме много общо минало – кметове, спортисти – футболисти…”, оповести след среща с турския премиер Ердоган – Бойко Борисов.

Борисов се разтопи пред Ердоган и заради енергийните проекти като „Набуко”, както за хранилищата на газ.


Топ спец-източници на afera.bg обаче довериха, че напоследък усилено и почти истерично се работи в два плана едновременно – определени властови центрове искат да овладеят потоците от огромни пари на енергийни играчи, като същевременно това да доведе до разцепване и на ДПС.


Парите могат всичко.


Ролята на Ердоган във връзките си с властта не бива да се подценява, категорични са нашите източници.


Удивително безпросветно бе и изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, който след изявление на Алексей Петров, че ръководни фактори в ДАНС години наред са свързани и прикривали енергийната мафия, отговори, че това било „толкова безсмислено и безпочвено, че не си струва да отговарям”. Стефан Гамизов също безапелационно изнася факти, че ръководството на ДАНС е свързано с енергийната мафия. Това ръководство е под ръководството на премиера и вътрещния министър.


Обяснимо е, че Цветанов никога няма да тръгне срещу аферите и далаверите в ДАНС, тъй като разчита именно на този „отбор” за да му върши поръчките на спецслужбите срещу неудобните, но играта е на път да излезе извън кулисите.


„Става дума за отромни пари, които трябва да бъдат овладяни от управляващите. Останалото е шменти – капели. Чрез Турция искат и да разцепят ДПС, но не поради принципни, а користни цели”, коментират още източниците ни.


Доган, който никога не е за подценяване, засега играе в ролята на „умряла лисица” и снизходително чака новите лешояди да се наиграят. След което да си каже думата.

Няма коментари: