четвъртък, 8 юли 2010 г.

КОЙ УБИ ПЕТЪР?


Тялото на изчезналия 22-годишен студент Петър Димитров бе намерено край свиленградското село Дервиш могила. Предстои да бъде направена ДНК експертиза, която да потвърди със сигурност информацията. От полицията обаче са убедени, че това е той и заявиха, че външното описание на трупа се припокрива с това на студента.
Възрастен дядо открил зловещата находка, докато пасял кравите си. Кучетата му започнали да лаят. Човекът отишъл да провери какво става и се натъкнал на ужасната гледка – имало чакали, а като погледнал нагоре, настръхнал. От един висок клон висяло тялото на момче. На няколко метра под друго дърво била захвърлена черна раница, в която криминалистите открили 50 лв., бутилка мента, неразопакован десерт „Кит-Кат“ и бутилка минерална вода. Едната му обувка също била намерена наблизо. Нямало никакви документи за самоличност.
Близките на Петър се кръстят и се молят това да не е той и експертизата да го докаже.
Студентът изчезна на 12 май, малко след като трябвало да се яви на интервю в посолството на САЩ.
В много коментари из интернет се твърдеше, че младежът може да е отвлечен. Ако намереният труп се окаже негов, изскачат много въпроси. Как от София Петър е стигнал до свиленградското село Дервиш могила и защо е отишъл там? Как е успял да се покачи на високото дърво и сам да се обеси? И защо личните му документи липсват? Razkritia.com поиска експертното мнение на хора, работещи в системата на МВР и според тях една такава смърт изглежда доста подозрителна. Не бива да бъде изключвана възможността да става дума за инсцениране на самоубийство.

Няма коментари: