сряда, 25 август 2010 г.

ВЕСТНИК ПАПАРАК : ЧЕРЕПА И ГРИША ГАНЧЕВ ИДЕОЛОЗИ НА ПРИЗИДЕНТСКАТА ПАРТИЯ!




Днес се навършват пет години от смъртта на Георги Илиев. Български мафиозо от висаджийски тип, от криминално-романтичните времена. Амбицията им за забогатяване, вървяща ръка за ръка с престъпленията, не изключваше и елементите на рицарство и живот за честта.
Той бе убит и митологизиран. След него мутрите са от нивото и класата на Маргините, Маджо и Брендо, откровени престъпници, без скрупули и ореоли на герои. Те също изчезват по един или друг начин. На тяхно място се настани олигархическата класа, която притежава от всичко пробивно по много и господства на политическия и икономически небосклон. Разликата между отделните олигархически сдружения е в названието на партията, зад която стоят. Такова е мнението и на седмичника „Папарак”, според който в основата на превърналата се в мистерия партийна структура, стягана от Първанов и сие, стоят имената на баш героите на новото време.
Вестникът претендира да е повдигнал завесата, плътно закриваща засега имената на идеолозите и икономическите крепители на Първановия проект.

Васил Божков
Едното от тях е доста изненадващо за някои, но за други, които познават биографията на милиардера, не е новост. Това е Васил Божков, за когото се твърди, че не само е част от бъдещия екип, но и се спряга за негов идеолог. Нещо, което противоречи на първоначалните предположения, че такъв е настоящият президент Георги Първанов. Но, ако се съди по отговорите, които дава по медиите на въпроса за бъдещите си ангажименти към политиката (когато няма да е президент), ситуацията не е нелогична. Очевидно Първанов ще заложи името си в новия партиен проект, а истински идейни водачи ща станат тези, които могат да обучат един университет студенти на това, как се правят много пари. На него била предоставена организаторската функция, както и структурната такава. Разбираемо от само себе си.
Другият напълно реален кандидат за кариера на политическото поприще е президентът на ловешкия „Литекс”, Гриша Ганчев. Той се готви за икономически поддръжник на ССБ- новата политическа сила. Човекът, когото пазят дузини бодигардове, е твърдо решен да се окупира в политиката и да работи за партия, която според него имала всички шансове да пребори ГЕРБ.

Няма коментари: