вторник, 24 август 2010 г.

УБИХА ВАРНЕНСКИ ОБЩИСКИ СЪВЕТНИК БЛИЗЪК ДО МЕДУЗАТА!


Варненски общинар бе открит мъртъв у дома си, 24 пъти прободен с нож. Петър Четников имал множество пробождания - по шията, тила, гърдите и дори наченки на скалпиране.
Прокуратурата разследва мистериозната смърт на 33-годишния Четников, шеф на дирекция „Обществен ред и контрол” в кметството на район „Владислав Варненчик”. Трупът му е намерен около 2,30 часа в събота след полунощ в банята на апартамента му на бул. „Владислав Варненчик” близо до автогарата.
Пръв свидетел на трагедията станала жената на Четников, която била бременна в петия месец и го открила целия облян в кръв и с кухненски нож до него. Тя веднага сигнализирала в полицията и извикала Бърза помощ. Аутопсия е констатирала 24 прободни и прорезни рани.
Пред криминалистите съпругата на жертвата обяснила, че се събудила към 2 часа след полунощ и като видяла, че мъжът и не е в леглото, го потърсила. Така се натъкнала на тялото му в банята.
При огледа не били открити следи от борба, нямало и т. нар. „защитни” наранявания по ръцете на жената, които да подсказват за някакъв спор, който да е причина за кървавата драма.
Според патоанатомите, които се заели със случая, не е изключено и той самия да си е нанесъл нараняванията.
Майката на жертвата, както и всичките му приятели, които го познавали като ведър и психически стабилен човек, смятат обаче, че той не може да е посегнал сам на живота си.
Според тях, както и според разследващите, не по-малко странно е и това, че съпругата не е чула нищо.
В прокуратурата не са постъпили писмените резултати от аутопсията и не е ясно дали в кръвта на убития има алкохол или упойващи вещества, които да са предизвикали агресията срещу собствения му живот.
„Засега разследването е за самоубийство, но продължават процесуално-следствените действия, лаконични бяха от прокуратурата. Все още е много рано да се каже каквото и да било по случая, но има много необясними моменти, коментираха и криминалистите, които продължават да работят по многото неизвестни по случая.
„Чисто психологически е странно за мен как човек може да причини смъртта си по такъв жесток начин, но също така е странно и това, че жената, с която починалият е сключил брак преди 10 дни и чака дете от него, да го прободе толкова пъти. Всичко е много неясно”, каза и дежурният обвинител във Варненска районна прокуратура Александър Атанасов.
Окончателните резултати от аутопсията трябва да станат ясни до края на седмицата, допълни говорителят на Районната прокуратура Валя Алексиева. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. За него е информирана и Окръжната прокуратура в града, която също се е запознала с материалите.

Няма коментари: