четвъртък, 18 март 2010 г.

ДОЙДЕ КРАЯТ НА БАРЕТАТА?


След повече от година разследване, Софийската градска прокуратура прати на съд Златомир Иванов-Баретата и 20 души от групата му. Обвиненята срещу Баретата са за убийство и разпространение на наркотици.
Обвиненията в убийство и наркоразпространение срещу Златомир Иванов-Баретата и групата му, вече са в съда.
След повече от година разследване, Софийската градска прокуратура е внесла обвинителния акт, съобщиха от държавното обвинение.
Срещу Златко Баретата има две тежки обвинения - за подбудителство за убийството на перничанина Румен Стефанов-Алф, както и за ръководене на организирана престъпна група за наркоразпространение. Според обвинението, помагач в убийството е бил един от най-приближените до Баретата - Мартин Димитров.
В съда прокуратурата явно ще разчита и на "предатели" в групата на Баретата.
От внесения обвинителен акт става ясно, че Стоян Дичев и Васил Колев са помогнали на разследващите. Те могат да разчитат на по-ниски присъди, ако вината на групата се доаже в съда. На Дичев и Колев, прокурорите са повдигнали обвинения за "участници в групата, предали се доброволно и съдействали на органите на властта за разкриване и доказване на извършените от нея престъпления".
15 от задържаните са в ареста, а останалите са с по-леки мерки за неотклонение.
Извън ареста в момента е и Златко Баретата,
въпреки че съдът в крайна сметка отказа да го пусне с по-лека мярка след година зад решетките. Баретата сега е в МВР-болница, където трябва да бъде опериран от стеснение на пикочните канали. След операцията той ще остане известно

Няма коментари: